Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Bográcsos "Mindent bele"
Hozzávalók 7-8 személyre: 25 dkg marhalábszár (vagy marhafartő), 25 dkg sertéslapocka, 50 dkg májas csirkeaprólék, 25 dkg főtt füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg vegyes leveszöldség, 25 dkg gomba, 25 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom. 1 kg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg savanyú káposzta, 4 dl tejföl, 2 dl félszáraz fehérbor, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés csípős paprika.
5 l-esnél kisebb bográcsban ezt az ételt nem lehet elkészíteni. Először is az összes hozzávalót előkészítem, vagyis a húsféléket megmosom, leszárítom, ha szükséges, ki is csontozom, és egyforma csíkokra vágom. (A csontokat is bele fogom főzni az ételbe, és tálalás előtt majd kidobom a bográcsból.)
A zöldségeket tisztítás után ugyancsak felcsíkozom. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát, felszeletelem, a héjától megfosztott paradicsomot karikákra vágom. A megtisztított burgonyát hasábokra vagdalom, a megmosott petrezselyemzöldet finomra metélem. A füstölt szalonnát apróra vágom, és a bogrács aljába beletéve, állandó keverés közben kiolvasztom a zsírját, majd ráteszem a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. Ezt üvegesre megfonnyasztom, ezután a piros fűszerpaprikát is beleszórva azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet és összekeverem. (Itt nem tudom lehúzni a bográcsot a tűzről, mielőtt a pirospaprikát rászórom a zsírra, ezért a következő módon csinálom: egyik kezemben van a paprikás zacskó, másik kezemben egy pohár, kevés vízzel. A forró hagymás szalonnazsírra rászórom a paprikát, és a vízzel azonnal lelocsolom, hogy a paprika ne éghessen meg. Ezután összekeverem, és máris ráteszem a marhahúst. Fehéredésig pirítom, közben kevergetem. Ezután 4 dl vizet ráöntve, félpuhára főzöm, közben időnként megkeverem. Jó, ha ráteszek egy alufólia lapot fedő gyanánt, mert úgy hamarabb forr és fő az étel. Mire a levét elfövi, addigra a hús is félpuha lesz. Ha zsírjára sült, beleteszem a sertéshúst, megsózom, megborsozom, és együtt pirítom mindaddig, amíg az is megfehéredik. Ekkor újból aláöntök 3 dl vizet, és tovább főzöm. Kb. 25 perc múlva beleteszem a csontos, felaprított csirkeaprólékot, a felszeletelt zöldpaprikát, a karikákra vágott leveszöldséget és a gombaszeleteket. Ha a csirkeaprólék is megpuhult, hozzáteszem a főtt tarját és a meghámozott, hasábokra vágott burgonyát. Annyi vizet öntök rá, hogy jól ellepje az egészet. Legvégül, ha a burgonya is megpuhult, belekeverem a savanyú káposztát, a zúzott fokhagymát, és a finomra metélt petrezselyemzöldet. Jól összeverem, és készre főzöm. Ekkor beleöntöm a bort, és addig forralom, amíg a felesleges lé elpárolog belőle. (Csak annyi lének szabad alatta maradni, amennyi szűken ellepi. Ha ez túl kevés lenne, forró vízzel pótolom.) Közvetlenül tálalás előtt belekeverem a tejfölt, és forrón kínálom. Kissé hosszadalmas az elkészítése, ez azonban nem fáradságos, inkább szórakoztató időtöltés. A sokféle húsfélétől, különféle zöldségektől rendkívül ízletes, ínycsiklandó leveses egytálétel alakul a bográcsban.
bubszi bubszi
Címkék: füstölt szalonnát, bogrács aljába, piros fűszerpaprikát, pirospaprikát rászórom, következő módon, paprikás zacskó,

Egyszerű egytálételek kezdőknek
elkészítésükhöz! .A Magyar Néprajzi Lexikon szerint az Alföldön különösen kedvelt volt az egytálételek készítése, a munkások gyakran főztek bográcsban egyetlen tartalmas fogást. Ha definiálni szeretnénk, mi az egytálétel, nincs is olyan könnyű dolgunk. A bográcsos ételek mellett mindent ide sorolunk, ami a leves és a főzelék között van, vagy ami mellé nem kell külön köretet főzni, vagy ami pár szelet kenyérrel már megáll önmagában is. A német gasztronómia az elsőt nevezi egytálnak, ...
tinka1951 tinka1951
Igazi ínyencség: a jégbor
egyéb feltételt biztosítania kell annak, aki a jégbor készítésre adja a fejét. Ugyanakkor a különleges minőség, az egyedi íz, a bor eredetisége, modernsége és divatossága kárpótolhatja készítőjét a fáradságért és a megnövelt kockázatért. Szüreti bográcsos marhapörkölt Nord kedvére Hozzávalók: 5 kg marhalábszár, 25 dkg kolozsvári szalonna, 25-30 dkg sertés (vagy liba) zsír, 2 kg hagyma, 1 kg lecsópaprika (lehet benne 2-3 db bogyiszlói is), 2 db kápia paprika, 2 db hegyes erős paprika, 70 dkg ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Húsvéti túrótorta bubszi
Olasz túrós szelet tundihugi
Sonkás lángos 2. bubszi
Hagymás kukoricapuffancs bubszi
Ostyás szelet bubszi
Szórós rétes koszegimarika
Túrófánk sütőben bkisseva
Bálint - napi túrófánkok bubszi
Lekváros virágok horvathnemagdi
Fahéjas búzaszál kalács horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Csirkemáj sárgabarackkal klara50
Borjúpástétom - lengyel recept bubszi
5 trükkös szőlőrecept mezixy
tepsis hús ebédre, vacsorára grimilda
Coq au vin blanc, kakas klara50
Visegrádi jérce klerierzsi
Sajtos csirkefalatok bubszi
Pármai sonkás csirke 1vargaildyko
Sóska és/vagy spenót bulac57
Csirkemell cornflakes bundában recept boszorlany
Marhából készült ételek
Receptek horvathnemagdi
chilis bab faciendum
Lagzis leves horvathnemagdi
Bécsi Fiákergulyás recept baggesz20
Főtt marhahús citrommártással bubszi
Mosoni tokány bubszi
Mini húsos piték ! vicus54
Kutyasüti recept húsvétra :) bodaaniko
Lestyános leves 1vargaildyko
Fasirtgolyók...... szisszy83
Sertésből készült ételek
Töltött paprika vadasan yaskane
Rizseshús zöldséggel recept boszorlany
7 krumplis étel 1 órán belül tinka1951
Töltött dagadó bubszi
Mozzarellás Szűzérmék 1vargaildyko
Húsgombóc paradicsommártásban bubszi
Karácsonyi menü szív- és cukorbetegeknek fejesnemagdi
Rakott kelkáposzta recept baggesz20
Zöldbabot (v)egyenek! fonetika
A nyúlon túl? Nem! A nyúl az horvathnemagdi
Halból készült ételek
Lazacfilé fokhagyma mártással bordat
cseh ponty! ibolya58
Szerelem a tányéron bulac57
Lecsós rakott halszeletek recept jamborlulu
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Dunapentelei halászlé bubszi
Csuka receptek aprochef
Öreghalász-lé bubszi
Foghagymás párolt, sült süllő, hasábburgonyával recept kovacs_zsoka
Ízőrzők – Tihany – horvathnemagdi
Vad ételek
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Fácán leves 6 személyre maroka
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Gombás szarvashús veronika74
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakro jamborlulu
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Vadászpecsenye bubszi
burgonyás ételek marti1951
Spagetti ajánló
Diétás spagetti szójával bulac57
Fokhagymás sütőtökös tészta recept jamborlulu
Családom kedvence sarkadykati
Édes-savanyú bolognai rakott tészta recept jamborlulu
Diós-brokkolis spagetti bulac57
Bakonyi húsgolyók horvathnemagdi
Félórás peceptek horvathnemagdi
Gombás spagetti carbonara veronika74
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Pizza receptek
Sertésszeletből pizza horvathnemagdi
Pizza-tészta, I. bubszi
pizza tészta gesztenyefa
Leveles mini pizza horvathnemagdi
Mini-pizza horvathnemagdi
Calabriai pizza bubszi
Sonkás, gombás pizza recept gonda_katalin
tepertős csiga drciccancs
Pizza-tészta, II. bubszi
Lapos kenyér serpenyőben sütve... nanoka72
Hamburger receptek
Sajtburger veronika74
x nagyuska
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Csirkeburger recept jamborlulu
Házi hamburger veronika74
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger zsemle vagikriszti
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU