Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Bográcsos "Mindent bele"
Hozzávalók 7-8 személyre: 25 dkg marhalábszár (vagy marhafartő), 25 dkg sertéslapocka, 50 dkg májas csirkeaprólék, 25 dkg főtt füstölt tarja vagy sonka, 25 dkg vegyes leveszöldség, 25 dkg gomba, 25 dkg zöldpaprika, 20 dkg paradicsom. 1 kg burgonya, 2 nagy fej vöröshagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 25 dkg savanyú káposzta, 4 dl tejföl, 2 dl félszáraz fehérbor, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, ízlés szerint só és törött fekete bors, kevés csípős paprika.
5 l-esnél kisebb bográcsban ezt az ételt nem lehet elkészíteni. Először is az összes hozzávalót előkészítem, vagyis a húsféléket megmosom, leszárítom, ha szükséges, ki is csontozom, és egyforma csíkokra vágom. (A csontokat is bele fogom főzni az ételbe, és tálalás előtt majd kidobom a bográcsból.)
A zöldségeket tisztítás után ugyancsak felcsíkozom. A megmosott és kicsumázott zöldpaprikát, felszeletelem, a héjától megfosztott paradicsomot karikákra vágom. A megtisztított burgonyát hasábokra vagdalom, a megmosott petrezselyemzöldet finomra metélem. A füstölt szalonnát apróra vágom, és a bogrács aljába beletéve, állandó keverés közben kiolvasztom a zsírját, majd ráteszem a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. Ezt üvegesre megfonnyasztom, ezután a piros fűszerpaprikát is beleszórva azonnal ráöntök 2 evőkanál vizet és összekeverem. (Itt nem tudom lehúzni a bográcsot a tűzről, mielőtt a pirospaprikát rászórom a zsírra, ezért a következő módon csinálom: egyik kezemben van a paprikás zacskó, másik kezemben egy pohár, kevés vízzel. A forró hagymás szalonnazsírra rászórom a paprikát, és a vízzel azonnal lelocsolom, hogy a paprika ne éghessen meg. Ezután összekeverem, és máris ráteszem a marhahúst. Fehéredésig pirítom, közben kevergetem. Ezután 4 dl vizet ráöntve, félpuhára főzöm, közben időnként megkeverem. Jó, ha ráteszek egy alufólia lapot fedő gyanánt, mert úgy hamarabb forr és fő az étel. Mire a levét elfövi, addigra a hús is félpuha lesz. Ha zsírjára sült, beleteszem a sertéshúst, megsózom, megborsozom, és együtt pirítom mindaddig, amíg az is megfehéredik. Ekkor újból aláöntök 3 dl vizet, és tovább főzöm. Kb. 25 perc múlva beleteszem a csontos, felaprított csirkeaprólékot, a felszeletelt zöldpaprikát, a karikákra vágott leveszöldséget és a gombaszeleteket. Ha a csirkeaprólék is megpuhult, hozzáteszem a főtt tarját és a meghámozott, hasábokra vágott burgonyát. Annyi vizet öntök rá, hogy jól ellepje az egészet. Legvégül, ha a burgonya is megpuhult, belekeverem a savanyú káposztát, a zúzott fokhagymát, és a finomra metélt petrezselyemzöldet. Jól összeverem, és készre főzöm. Ekkor beleöntöm a bort, és addig forralom, amíg a felesleges lé elpárolog belőle. (Csak annyi lének szabad alatta maradni, amennyi szűken ellepi. Ha ez túl kevés lenne, forró vízzel pótolom.) Közvetlenül tálalás előtt belekeverem a tejfölt, és forrón kínálom. Kissé hosszadalmas az elkészítése, ez azonban nem fáradságos, inkább szórakoztató időtöltés. A sokféle húsfélétől, különféle zöldségektől rendkívül ízletes, ínycsiklandó leveses egytálétel alakul a bográcsban.
bubszi bubszi
Címkék: füstölt szalonnát, bogrács aljába, piros fűszerpaprikát, pirospaprikát rászórom, következő módon, paprikás zacskó,

Egyszerű egytálételek kezdőknek
elkészítésükhöz! .A Magyar Néprajzi Lexikon szerint az Alföldön különösen kedvelt volt az egytálételek készítése, a munkások gyakran főztek bográcsban egyetlen tartalmas fogást. Ha definiálni szeretnénk, mi az egytálétel, nincs is olyan könnyű dolgunk. A bográcsos ételek mellett mindent ide sorolunk, ami a leves és a főzelék között van, vagy ami mellé nem kell külön köretet főzni, vagy ami pár szelet kenyérrel már megáll önmagában is. A német gasztronómia az elsőt nevezi egytálnak, ...
tinka1951 tinka1951
Igazi ínyencség: a jégbor
egyéb feltételt biztosítania kell annak, aki a jégbor készítésre adja a fejét. Ugyanakkor a különleges minőség, az egyedi íz, a bor eredetisége, modernsége és divatossága kárpótolhatja készítőjét a fáradságért és a megnövelt kockázatért. Szüreti bográcsos marhapörkölt Nord kedvére Hozzávalók: 5 kg marhalábszár, 25 dkg kolozsvári szalonna, 25-30 dkg sertés (vagy liba) zsír, 2 kg hagyma, 1 kg lecsópaprika (lehet benne 2-3 db bogyiszlói is), 2 db kápia paprika, 2 db hegyes erős paprika, 70 dkg ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
vendég váró. telegdi50
Szeder bokorról és fáról horvathnemagdi
Barackos morzsolt torta bubszi
Narancstorta bubszi
Bögrés meggyes II. akiram45
Lengyel szelet bubszi
Amerikai Beigli donaldduck
Csokis muffin horvathnemagdi
Tízperces kuglóf veronika74
Meggyes muffin vaníliával recept baggesz20
Szárnyas receptek
Gyümölcsös hússaláta bubszi
Receptek jjanosne
Csirketorta recept baggesz20
Töltött pulykarolád bubszi
Illatos-omlós pulykaszelet klara50
Csirkés rakott krumpli recept cipello
Töltött kacsa 2. bubszi
Vajon sült csallóközi ... bulac57
Így lakhat jól az egész család 700 forintból: filléres fogás yaskane
Parajos csirkerolád 1vargaildyko
Marhából készült ételek
Fejessaláta változatok kloppenburg
Hajdúsági tokány ! edesangyal
K betűs receptek horvathnemagdi
Szerb rakott tészta horvathnemagdi
F betűs recept horvathnemagdi
Füstölt csülkös marhapecsenye klara50
Soproni vörösboros marhapacsni bubszi
Gulyás leves zsokanita
Debreceni tokány 6. bubszi
Balti okroska ! ibolya58
Sertésből készült ételek
Káposztás csülökragu klara50
3 igazi magyaros régi recept agimami7
tojás tekercs ! ibolya58
Csülkös gnocchi recept boszorlany
Brassói aprópecsenye jupiter21
Kunsági leves 2. bubszi
Töltött dagadó Cseh módra kissmama
Grillezés. Új recept! koszegimarika
szoljankaleves variációk ! ibolya58
Recept jjanosne
Halból készült ételek
*UPDATE* Hagymakéregben sült 1vargaildyko
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Angolna tengerész módra. bubszi
Német zsömle bubszi
Lazaccal az egészségért brozsika
Ponty lengyel mártással bubszi
Karácsonyi fogások horvathnemagdi
Halászlé bubszi
Szegedi halászlé 1. bubszi
Rácponty skorpiolilike
Vad ételek
Fácánleves berántva I. bubszi
Kisalföldi fácánleves bubszi
Szarvasgombás őz vadrizzsel klerierzsi
Magyar gasztronómia grimilda
Fácán rizzsel, bácskai módra bubszi
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Óda a töltött káposztához tripike
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Csülök Eta módra! nanoka72
Spagetti ajánló
Dél-olasz rakott tészta. bubszi
Tonhalas-zöldséges kínai tészta recept baggesz20
Zöldséges spagetti recept kovacs_zsoka
Kínai piritott tészta rochlitzne
Spaghetti alla carbonara kissmama
Padlizsános spagetti 1. bubszi
Receptek jjanosne
Nápolyi húsgombóc bubszi
Lecsós spagetti bubszi
Gombás-zöldborsós spagetti 1955viki
Pizza receptek
Paprikás pizza bulac57
Töltött pizza horvathnemagdi
Hagymás pizza bubszi
Sütemények akiram45
Mártások grimilda
Pizza Adriana bubszi
Burgonyás Pizza Tészta 1vargaildyko
Pizza tundihugi
Pizzás csiga yaskane
Töltött-pizza jupiter21
Hamburger receptek
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger veronika74
Óriás hamburger angyalka___
Hamburger pulykahússal suzymama
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Hamburger baratnu
Csirkeburger recept jamborlulu
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU