| A sokoldalú leveles tészta |
|
kinyújtjuk, majd tetszés szerinti megtöltjük. Krémes esetén kettő lapot sütünk,és utána töltjük.
Ha megsült,akkor a tetejét szórjuk meg vaníliás cukorral ha sós süteményt sütöttünk akkor a tésztájába több sót tegyünk.
Készíthetünk belőle rétest, krémest, gesztenyés, diós, és mákos kiflit, sonkás batyut, stb. tehát mindent amit a leveles tésztából lehet készíteni. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Ez a receptet én már többször is elkészítettem, rétest, krémest, diós ... |
zsokanita  |
|
|
| |
| A túró igazi jó barát. |
tölthetjük is túrókrémmel, de a palacsinta számára is remek választás a túrókrém.
Tömény túró: a túrótorta
A túrós ételek sorába tartozik a túrógombóc, amit mind sósan, mind édesen is fogyaszthatunk, sőt a magyarok kedvenc desszertjét, a rétest is gyakorta töltik túróval. Mivel könnyen ízesíthető, így idénygyümölcsökkel, aszalt gyümölcsökkel, fűszerekkel jól ízesíthető. Nagyon jó párosítás a barackos-túrós, a málnás túrós, illetve a vaníliával, citrushéjjal ízesített túró. A citrusfélék ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Adventi illatok |
Miután megkelt, beletekerjük a kihűlt tölteléket. Kikent formába tesszük, majd előmelegített, 170 C-fokos sütőben 35-40 percig sütjük. Ha kész, marcipánízű cukormázzal megfröcsköljük, majd mandulareszelékkel megszórjuk a tetejét.
Adventi rétes
Hozzávalók: 1 csomag linzertészta (30 dkg), kb. 2 dl tej, 10 dkg cukor, 2 ek. méz, 1 vaníliás cukor, 30 dkg őrölt mogyoró, 10 dkg aszalt füge kockákra vágva, fél citrom reszelt héja vagy rum, 1 kk. őrölt fahéj, 1 kk. őrölt szegfűszeg, 15 dkg ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Adventi, karácsonyi receptek |
porcukorral, meg egy vaníliás cukorral habüstbe öntünk, és habverővel gőz fölött verjük. míg kemény, habos nem lesz. ("Szalagos" legyen a massza). A gőzről levéve tovább verjük, míg ki nem hűlt (hideg vízbe állítjuk az üstöt). majd csipet sót és szitálva 25 deka réteslisztet adunk hozzá. Végül óvatosan beleöntünk 12,5 deka olvasztott, langyos vajat vagy margarint. Kizsírozott, lisztezett tepsiben ujjnyi vastagon elterítjük. és nem túl sötétre sütjük Még melegen tiszta konyharuhára borítjuk, és ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Anikó diós-almás gyors süteménye .. |
|
Ezt a sütit rögtönöztem, annyira jó lett, hogy elneveztem magamról.
Hirdetés
A recept hozzávalói ( személyre)
Hozzávalók 25x20 cm-es tepsihez:
2 db tojás
5 dkg vaj
10 dkg liszt (fele sima, fele rétes)
0.5 csomag sütőpor
6 dkg cukor
vaníliás cukor
tejföl
darált dió
rum-vanília aroma
3 db hámozott alma
hámozott, szeletelt mandula
fahéj
porcukor
Elkészítés
A tojásokat a vajjal ... |
roanna  |
|
|
| |
| Aranyszínű csemege |
bundázzuk. Bő, forró olajban kb. 3 perc alatt mindkét oldalukat aranysárgára sütjük, végül jól lecsöpögtetjük. Tetejükre fahéjas porcukrot is szitálhatunk
Tökös mákos rétes
Hozzávalók (20 db-hoz):
0,5 kg teljes kiőrlésű liszt
3 dl tejföl
10 dkg margarin
1,25 kg mák
1,25 kg tök
méz
A teljes kiőrlésű búzalisztet összekeverjük a tejföllel és a margarinnal, jól ... |
cilamami  |
|
|
| |
| Az ünnep ízei |
feltekerjük úgy, hogy a széle alulra kerüljön. Tálcára tesszük, és a maradék krémmel bekenjük, majd az aszalt naranccsal vagy egyéb gyümölccsel díszítjük.
Rétes tészta dupla csavarral
Hozzávalók: 5 dkg vaj, 25 dkg liszt, 1,2 dl víz, csipetnyi só
A töltelékhez: 10 dkg darált mák, 5 dkg cukor, 1 alma, 5 dkg mazsola, 1 citrom, 5db aszalt füge
10 dkg darált dió, 5dkg cukor, 1 citrom ... |
cilamami  |
|
|
| |
| Baklava 1. |
Baklava 1.
Hozzávalók: 3 csomag rétestészta, 8 dkg vaj, 15 dkg hámozott mandula, 20 dkg dió, 20 dkg kristálycukor, egy citrom reszelt héja, egy csipet őrölt fahéj
A sziruphoz: 20 dkg méz, 20 dkg kristálycukor, egy citrom leve, 1,5 dl víz, 6 dkg vágott, hámozott mandula
Előkészítés: A mandulát és a diót durvára vágjuk, majd összekeverjük a kristálycukorral, fahéjjal és citromhéjjal. A vajat forró vízfürdőben megolvasztjuk, egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A rétestésztalapokat elfelezzük, ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|