Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Szigetbecse
Ízőrzők - Szigetbecse - receptek

Tejfölös-hagymás lepény
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, só, 1 tojás, 2 dl tej, 1,5 kg vöröshagyma, egy fakanál sertészsír, 1 liter tejföl.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a tojással, és a megkelt élesztős tejjel kidagasztjuk, csipetnyi sóval ízesítjük, és kelni hagyjuk.
Kizsírozott, liszttel megszórt tepsiben kézzel szétnyomjuk.
A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és zsiradékon üvegesre pároljuk. Kicsit kihűtjük. A megkelt tészta tetején szétterítjük a tejfölt, majd a hagymát, és alaposan megsózzuk.
Kemencében fél óra, sütőben egy óra alatt elkészül. Nagy kockákra vágva kínáljuk.

Töltött csirke borban párolt hagymával
Hozzávalók: 2 tisztított csirke, só, 4 zsemle, a két csirke mája, 2 keményre főzött tojás, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál majoránna, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3 dl étolaj. A csirke mellé: 12 szem kisebb burgonya, 1 nagyobb cukkíni, 1 padlizsán, 5 sárgarépa, 3 vöröshagyma. A párolt hagymához: 60 dkg apró szemű vöröshagyma, és lila hagyma, 3 dl vörösbor, 1 dl étolaj, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, fél citrom leve, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje.
A csirkéket kívül-belül alaposan megsózzuk. A töltelékhez a zsemléket vízben beáztatjuk, majd kicsavarjuk a levét. A májat lekaparjuk, a tojásokat, és a petrezselymet felvágjuk. Összedolgozzuk a zsemlével. Fűszerezzük borssal, majoránnával, 1 teáskanálnyi sóval, és beleütünk egy tojást. Jól összegyúrjuk. Kicsit pihentetjük, majd a csirkéket megtöltjük vele. Kiskanállal a nyaka bőre alá is teszünk belőle. A bőrt pár öltéssel összevarrjuk, nehogy kifolyjon sütés közben a töltelék.
A zöldségféléket megtisztítva, a krumplikat és hagymákat egészben, a cukkínit, és padlizsánt vastagabb szeletekben, a sárgarépákat félbevágva tesszük a csirkék mellé a tepsibe. Öntünk alá étolajat, és kevés vizet, lefedjük, és megsütjük. Kemencében másfél óra, sütőben 2-2,5 óra alatt puhul meg.
Közben elkészítjük a vörösborban párolt hagymát köretként. A hagymákat megtisztítjuk, és egészben hagyva tepsibe tesszük. A többi hozzávalót az apróra vágott fokhagymával összekeverjük, és a hagymára öntjük. Apróra vágott petrezselymet szórunk a tetejére. Alufóliával letakarva tesszük kemencébe, vagy sütőbe. Kemencében 40 perc, sütőben . 1 óra alatt megpárolódik.

Dunai harcsapaprikás nokedlivel
Hozzávalók: 1,3 kg harcsa, 1 paprika, 1 paradicsom, 4 vöröshagyma, 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, só, 3 teáskanál őrölt fekete bors, 8 teáskanál őrölt paprika. A nokedlihez: 50 dkg liszt, 2 teáskanál só, 4 tojás, a főzővízbe só, fél dl étolaj.
A hagymát, paprikát és paradicsomot felkockázzuk. A paradicsomot előtte meghámozzuk. A vajat serpenyőben felhevítjük, beleöntjük a hagymát, és kevés vízzel puhára pároljuk. Hozzákeverjük a paprikát és paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, és ha szükséges, a főzés során az elfőtt levet vízzel pótoljuk. A hagymás alapba belekeverjük a kockákra vágott, besózott harcsát. Ezután . 20 percig együtt főzzük tovább, közben a halhús kifehéredik, és az étel is elkészül. Utolsó fázisban borssal, és paprikával fűszerezzük. Ekkor már csak óvatosan keverjük, nehogy összetörjön a harcsa. A tejszínt liszttel csomómentesre kikeverjük, és apránként a paprikásból kivett szafttal átmelegítjük. Ezzel főzzük készre a paprikást.
A hozzávalókból kevés vízzel nokedli tésztát készítünk, amit enyhén sós, olajos, forró vízben kifőzünk. Ezzel tálaljuk a harcsapaprikást.

Káposztás kelt gombóc
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg káposzta, csipetnyi só, 5 dkg élesztő, 2 dl tej, 2 teáskanál cukor, 10 dkg darált dió, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5-6 evőkanál baracklekvár, a tál kikenéséhez sertészsír.
Egy deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel.
A káposztát lereszeljük, és összekeverjük a liszttel. Csipetnyi sót dobunk bele. A felfutott élesztővel, és annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fél óráig, letakarva pihentetjük.
Egy megfelelő méretű tálat kizsírozunk, és ebbe diónyi gombócokat formázunk a megkelt tésztából. Kis távolságot hagyunk köztük, mert párolás közben megdagadnak. Veszünk egy akkor edényt, hogy a gombóccal teli tálunk beleférjen, vizet öntünk az aljába, belehelyezzük a telerakott edényt, lefedjük, és sütőben egy órán át pároljuk. Aki ropogósan szereti a gombócot, az a vizes edényből kivéve, utólag még 10 perc alatt megpiríthatja. Cukros dióval, vagy lekvárral nagyon finom étel.

Gombás, tükörtojásos tarja
Hozzávalók: 1 kg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg sertészsír, só, 2 teáskanál fehér bors, 8 nagy szelet sertéstarja, 20 dkg trappista sajt, 8 tojás, 5 dl tejföl, 3 teáskanál őrölt pirospaprika.
A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát diónyi zsírban megpároljuk, közben apránként hozzáadjuk a gombát, és enyhén sózzuk. Addig pároljuk, míg elfő a leve.
A tarját besózzuk, és forró zsírban mindkét oldalukon elősütjük. A sajtot lereszeljük.
Enyhén kikent tepsibe helyezzük egymás mellé a tarját, gátszerűen körberakjuk gombával. Minden hús tetejére 1 tojást ütünk. A szeletek között, a gomba tetejét először tejföllel locsoljuk, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tojásokat csipetnyi őrölt paprikával színesítjük.
A húsokba fogpiszkálót szúrunk, befedjük alufóliával, és lassú tűzön, 1 órán át sütjük.
Rizsköretet ajánlunk mellé.

Vadas marharagu gőzgombóccal
Hozzávalók: 2,5 kg marhalábszár, 50 dkg vöröshagyma, 6 fakanálnyi sertészsír, 2 paprika, 1 fej fokhagyma, 4 paradicsom, 6 babérlevél, 4 teáskanál őrölt fűszerkömény, fekete bors és csemege paprikakrém, só, 5 nagyobb gomba, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1,5 dl száraz vörösbor, 20 dkg előfőzött vörös bab. A habaráshoz 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt.
A gőzgombóchoz: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 teáskanál cukor, 3 dl víz, csipetnyi só, az edény kikenéséhez sertészsír.
A marhahúst kockákra vágjuk. A zsírban a durvára vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát. Beleborítjuk a húst. 15 percig pároljuk. A paradicsomot felkockázzuk, és a raguhoz adjuk. Fűszerezzük babérlevéllel, köménnyel, borssal, paprikakrémmel, apróra vágott fokhagymával, sóval. Kevés vizet öntünk alá, és egy órán át pároljuk. Ezután beletesszük a karikára vágott sárgarépát és petrezselymet, és további másfél óráig rotyogtatjuk.
A vége felé beletesszük a megtisztított, felkockázott gombát, beleöntjük a vörösbort, és már csak tíz percig főzzük. Beleöntjük a vörös babot, közben a tejfölből és a lisztből habarást keverünk, amit a vadas szafttal hígítva keverünk az ételbe.
A gőzgombóchoz először az élesztőt cukros, langyos vízben felfuttatjuk. Amikor megkelt, beleöntjük a lisztbe, enyhén sózzuk, és langyos vízzel összedagasztjuk. Gyúródeszkán összeállítjuk a nem túl laza állagú tésztát. Lisztezett tálba tesszük, és letakarva, 45 percig kelesztjük. Utána újra átgyúrjuk, és zsírral kikent szűrőformába tesszük. Veszünk egy akkora fazekat, amelyre pontosan rá tudjuk helyezni a szűrőt. Az aljába kevés vizet teszünk, amit felforralunk. Ráhelyezzük a tésztát, lefedjük, és 45 percig, lassú tűzön, a gőzben megfőzzük. Közben nem szabad nézegetni! Amikor elkészült, tálra borítjuk, és szeletekre vágva kínáljuk a vadas mellé.

Grízes mézes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 7 dkg sertészsír, 1 tojás, 5 evőkanál méz, 2 teáskanál szódabikarbóna, tej. A krémhez: 6 evőkanál búzadara, 1 liter tej, 1 evőkanál cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, fél liter baracklekvár. A csoki mázhoz 3 evőkanál étolaj, 12 dkg étcsokoládé.
A lisztet a kristálycukorral, és a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk. Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk. A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép aranyló színűre sütjük mind a négy lapot. Sütőpapírra borítva kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. A búzadarát a tejjel, és a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük.
A puha vajat a porcukorral selymesre keverjük, majd a kihűlt darás masszához adjuk.
Az alsó mézes lapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másodikat, erre tesszük a lekvárt, majd újabb lap következik. Bekenjük a krém másik felével, és lezárjuk az utolsó lappal. Az olajat és a csokoládét enyhe tűzön összeolvasztjuk, és a süteményre kenjük. Szeletelés előtt 12 órát pihennie kell a tésztának, addigra átgyengül, és könnyen vágható lesz.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: csirke mellé, párolt hagymához, csirkéket kívül-belül, zsemléket vízben, májat lekaparjuk, petrezselymet felvágjuk,

Bocimentes almás pite
egyet? Hozzávalók egy 35x25 cm-tepsihez: A tésztához: 25 dkg nem akciós finomliszt 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza- vagy graham liszt 1/2 csomag sütőpor* 10 dkg porcukor kávéskanálnyi só 16 dkg natúr sertészsír* 2 tojássárgája 1 dl hideg víz A töltelékhez: 2,5 kg alma (feldolgozás előtt mérve; legjobb az idared, amely még ilyenkor, mélyen a tavaszban járva is kapható, elfogadható áron) 5-5 dkg barna és fehér ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Csuka receptek
kivéve néhány percig pihentetjük, majd fölszeletelve, levével meglocsolva tálaljuk. Fokhagymás csuka (4 személyre) Hozzávalók: 2 db 80 dkg-os csuka 1 kg burgonya 1 pohár tejföl só 5 dkg sertészsír 20 dkg füstölt szalonna fokhagyma. Elkészítés: A kívül-belül megtisztított halat filézzük. Kizsírozott tepsibe karikára vágott, főtt burgonyát teszünk, sózzuk s meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsiradékkal. ...
aprochef aprochef
Főfogások savanyú káposztából
haltekercseket petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk. Ropogós-bőrös sértéscomb ananászos-káposztás burgonyával Hozzávalók: 1,2 kg bőrös sertéscomb, 1 kg nem szét fövő burgonya, 5 közepes vöröshagyma, 2 db chili paprika, 3 kanál sertészsír, 1 doboz körszeletes ananászbefőtt, 1 kg fehérboros savanyú káposzta, 2 babérlevél, 2 szegfűszeg, kevés borókabogyó, 3 kanál méz, 1 dl sör, só, frissen őrölt bors Elkészítés: A húst megmossuk, megtöröljük. A bőrt rombusz ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Füles fánk
Füles fánk Hozzávalók: csipetnyi só, 4 kávéskanál porcukor, egy dl tej, 2 dkg élesztő, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, fél dl fehérbor, 1 csapott fakanálnyi sertészsír, 25 dkg liszt (ill. amennyit felvesz). A sütéshez sertészsír (vagy étolaj). A töltelékhez fél liter tejszín, néhány kanál porcukor, a tetejére fahéjas porcukor. A tejet meglangyosítjuk, a csipetnyi sóra és a porcukorra öntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a fehérbort, és a zsírt. ...
macoka65 macoka65
Füles fánk !
fánk--Tótkomlósi recept ! Hozzávalók: csipetnyi só, 4 kávéskanál porcukor, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, fél dl fehérbor, 1 csapott fakanálnyi sertészsír, 25 dkg liszt (ill. amennyit felvesz) . A sütéshez sertészsír (vagy étolaj). A töltelékhez fél liter tejszín, néhány kanál porcukor, a tetejére fahéjas porcukor. A tejet meglangyosítjuk, a csipetnyi ...
ibolya58 ibolya58
Gyöngytyúk leves
leves Hozzávalók: 1 db gyöngytyúk, 25 dkg tisztított leveszöldség, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db vöröshagyma, 2 csomó petrezselyem, 2 g sáfrányos szeklice, 2 g egész bors, só. A daragaluskához: 10 dkg búzadara, 5 dkg liba- vagy sertészsír, 1 db tojás, só A tisztított, megmosott gyöngytyúkot földaraboljuk, és aprólékjával együtt hideg vízben föltesszük főni. Ha felforrt, többször lehabozzuk. Ezután tesszük bele a zöldségeket, a borsot, a sót, a megmosott és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Napi menű
leves Hozzávalók: 1 db gyöngytyúk, 25 dkg tisztított leveszöldség, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db vöröshagyma, 2 csomó petrezselyem, 2 g sáfrányos szeklice, 2 g egész bors, só. A daragaluskához: 10 dkg búzadara, 5 dkg liba- vagy sertészsír, 1 db tojás, só A tisztított, megmosott gyöngytyúkot földaraboljuk, és aprólékjával együtt hideg vízben föltesszük főni. Ha felforrt, többször lehabozzuk. Ezután tesszük bele a zöldségeket, a borsot, a sót, a megmosott és kettévágott, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről)
pogácsával a legfinomabb! VILLÁNYI PINCEPÖRKÖLT Hozzávalók (10 személy részére): 60 dkg marhalábszár 60 dkg darabolt sertésláb 60 dkg sertéslapocka 60 dkg kicsontozott sertéscsülök 40 dkg vöröshagyma 20 dkg sertészsír 30 dkg zöldpaprika 20 dkg paradicsom 3 dkg fokhagyma 2 dkg édesnemes paprika 2 dkg erős paprika 2 kg burgonya Ízlés szerint só 2 dl Villányi oportó A villányi pincepörkölt elkészítésének illik ...
yaskane yaskane
Süti ajánló
Gyümölcsös szelet klerierzsi
Sárgarépás szeletek citrommázzal gabfe
Martha csokis kekszes recept quacline
Puncs szelet ninuska21
epres túrós szelet gesztenyefa
Anna szelet quacline
Joghurtosfánk öt perc alatt koszegimarika
Lekváros-diós kocka agnes1955
Túrós rakott kifli bulac57
Rusei sapkák klerierzsi
Szárnyas receptek
Pulykafasírt spagettifészekben bulac57
csirkés SÓSKALEVES bubszi
Gombás csirkevagdalt bubszi
Túróval töltött csirkemell tinka1951
Gesztenyés kacsa bubszi
Mit főzzek ma? tinka1951
Csirkemell baconbe tekerve őzgerinc formában recept boszorlany
Brassói aprópecsenye paradicsommal - paleo yaskane
csabai csirkecomb ibolya58
Gombás-májas csülök klara50
Marhából készült ételek
Húsgombóc recept zsokanita
tésztás csirkeleves! ibolya58
Hercegnő burgonya faciendum
Morva sörgulyás, azaz sörös pörkölt bkisseva
Főtt marhahús almás tormamártással recept gonda_katalin
vetrece ibolya58
húsos " gombóc " ibolya58
Vadas marha, zsemlegombóccal horvathnemagdi
D betűs receptek horvathnemagdi
Baconba tekert fasírt suzymama
Sertésből készült ételek
Sörben gőzölt gyulai klara50
Tátrai batyu bubszi
Egyben sült töltött sertés szűzpecsenye babérlevéllel és bac suzymama
Fűszeres túróval töltött sertéskaraj recept baggesz20
Káposztás malachús martimarti
Bazsalikomos bundáshús bulac57
Székelykáposzta - burgonyagombóccal recept jamborlulu
Cs betűs receptek horvathnemagdi
Ízőrzők – Mesztegnyő horvathnemagdi
Kifliágyon sült húsgombócok paradicsomos szószban horvathnemagdi
Halból készült ételek
Lazacos tojáskrém suzymama
Hideg ponty túrókrémmel bubszi
Fogas koktél jozsef_olah_9843
Dorozsmai molnárponty bubszi
Lazac egyszerűen 1955viki
Paprikás pisztráng, angolos édesburgonyával recept gonda_katalin
Lazacos sugo veronika74
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Lazaccal az egészségért brozsika
Ponty sörben pácolva bubszi
Vad ételek
Kisalföldi fácánleves bubszi
Miklós, Miksa, Mikulás horvathnemagdi
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Csallóközi vadas klerierzsi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Kukoricás szarvasragu recept jamborlulu
Fácán tejfölös mártással bubszi
Fácánleves Újházi módra bubszi
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
x nagyuska
Spagetti ajánló
Bolognai tepsis melegszendvics recept toth_beata
Ma a klasszikus spagetti horvathnemagdi
Görög pirított tészta recept baggesz20
x nagyuska
Olasz spagettisaláta klementinagidro
Csirke likőrrel recept gonda_katalin
Rakott bolognai spagetti juditmama
Olaszos töltött burgonya recept jamborlulu
Ízletes Spagetti 1vargaildyko
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pizza receptek
Pizza alaptészta, I. bubszi
Pizzatészta (alaprecept) 1. mailona
pizza készítés otthon hazipatika.com drciccancs
Csirkemell toszkán módra horvathnemagdi
Pizza Luca bubszi
Gombás-sonkás pizza horvathnemagdi
Mini pizza bubszi
Pizzás csigák tundihugi
Pizza recept bozsanyinemanyi
vékony pizza grimilda
Hamburger receptek
Ázsiai hamburger klerierzsi
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
mustár készítése házilag irmus
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Szezámmag fejesnemagdi
Sajtburgerleves recept roanna
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Házi hamburger veronika74
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU