Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Szigetbecse
Ízőrzők - Szigetbecse - receptek

Tejfölös-hagymás lepény
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, só, 1 tojás, 2 dl tej, 1,5 kg vöröshagyma, egy fakanál sertészsír, 1 liter tejföl.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a tojással, és a megkelt élesztős tejjel kidagasztjuk, csipetnyi sóval ízesítjük, és kelni hagyjuk.
Kizsírozott, liszttel megszórt tepsiben kézzel szétnyomjuk.
A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és zsiradékon üvegesre pároljuk. Kicsit kihűtjük. A megkelt tészta tetején szétterítjük a tejfölt, majd a hagymát, és alaposan megsózzuk.
Kemencében fél óra, sütőben egy óra alatt elkészül. Nagy kockákra vágva kínáljuk.

Töltött csirke borban párolt hagymával
Hozzávalók: 2 tisztított csirke, só, 4 zsemle, a két csirke mája, 2 keményre főzött tojás, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál majoránna, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3 dl étolaj. A csirke mellé: 12 szem kisebb burgonya, 1 nagyobb cukkíni, 1 padlizsán, 5 sárgarépa, 3 vöröshagyma. A párolt hagymához: 60 dkg apró szemű vöröshagyma, és lila hagyma, 3 dl vörösbor, 1 dl étolaj, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, fél citrom leve, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje.
A csirkéket kívül-belül alaposan megsózzuk. A töltelékhez a zsemléket vízben beáztatjuk, majd kicsavarjuk a levét. A májat lekaparjuk, a tojásokat, és a petrezselymet felvágjuk. Összedolgozzuk a zsemlével. Fűszerezzük borssal, majoránnával, 1 teáskanálnyi sóval, és beleütünk egy tojást. Jól összegyúrjuk. Kicsit pihentetjük, majd a csirkéket megtöltjük vele. Kiskanállal a nyaka bőre alá is teszünk belőle. A bőrt pár öltéssel összevarrjuk, nehogy kifolyjon sütés közben a töltelék.
A zöldségféléket megtisztítva, a krumplikat és hagymákat egészben, a cukkínit, és padlizsánt vastagabb szeletekben, a sárgarépákat félbevágva tesszük a csirkék mellé a tepsibe. Öntünk alá étolajat, és kevés vizet, lefedjük, és megsütjük. Kemencében másfél óra, sütőben 2-2,5 óra alatt puhul meg.
Közben elkészítjük a vörösborban párolt hagymát köretként. A hagymákat megtisztítjuk, és egészben hagyva tepsibe tesszük. A többi hozzávalót az apróra vágott fokhagymával összekeverjük, és a hagymára öntjük. Apróra vágott petrezselymet szórunk a tetejére. Alufóliával letakarva tesszük kemencébe, vagy sütőbe. Kemencében 40 perc, sütőben . 1 óra alatt megpárolódik.

Dunai harcsapaprikás nokedlivel
Hozzávalók: 1,3 kg harcsa, 1 paprika, 1 paradicsom, 4 vöröshagyma, 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, só, 3 teáskanál őrölt fekete bors, 8 teáskanál őrölt paprika. A nokedlihez: 50 dkg liszt, 2 teáskanál só, 4 tojás, a főzővízbe só, fél dl étolaj.
A hagymát, paprikát és paradicsomot felkockázzuk. A paradicsomot előtte meghámozzuk. A vajat serpenyőben felhevítjük, beleöntjük a hagymát, és kevés vízzel puhára pároljuk. Hozzákeverjük a paprikát és paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, és ha szükséges, a főzés során az elfőtt levet vízzel pótoljuk. A hagymás alapba belekeverjük a kockákra vágott, besózott harcsát. Ezután . 20 percig együtt főzzük tovább, közben a halhús kifehéredik, és az étel is elkészül. Utolsó fázisban borssal, és paprikával fűszerezzük. Ekkor már csak óvatosan keverjük, nehogy összetörjön a harcsa. A tejszínt liszttel csomómentesre kikeverjük, és apránként a paprikásból kivett szafttal átmelegítjük. Ezzel főzzük készre a paprikást.
A hozzávalókból kevés vízzel nokedli tésztát készítünk, amit enyhén sós, olajos, forró vízben kifőzünk. Ezzel tálaljuk a harcsapaprikást.

Káposztás kelt gombóc
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg káposzta, csipetnyi só, 5 dkg élesztő, 2 dl tej, 2 teáskanál cukor, 10 dkg darált dió, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5-6 evőkanál baracklekvár, a tál kikenéséhez sertészsír.
Egy deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel.
A káposztát lereszeljük, és összekeverjük a liszttel. Csipetnyi sót dobunk bele. A felfutott élesztővel, és annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fél óráig, letakarva pihentetjük.
Egy megfelelő méretű tálat kizsírozunk, és ebbe diónyi gombócokat formázunk a megkelt tésztából. Kis távolságot hagyunk köztük, mert párolás közben megdagadnak. Veszünk egy akkor edényt, hogy a gombóccal teli tálunk beleférjen, vizet öntünk az aljába, belehelyezzük a telerakott edényt, lefedjük, és sütőben egy órán át pároljuk. Aki ropogósan szereti a gombócot, az a vizes edényből kivéve, utólag még 10 perc alatt megpiríthatja. Cukros dióval, vagy lekvárral nagyon finom étel.

Gombás, tükörtojásos tarja
Hozzávalók: 1 kg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg sertészsír, só, 2 teáskanál fehér bors, 8 nagy szelet sertéstarja, 20 dkg trappista sajt, 8 tojás, 5 dl tejföl, 3 teáskanál őrölt pirospaprika.
A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát diónyi zsírban megpároljuk, közben apránként hozzáadjuk a gombát, és enyhén sózzuk. Addig pároljuk, míg elfő a leve.
A tarját besózzuk, és forró zsírban mindkét oldalukon elősütjük. A sajtot lereszeljük.
Enyhén kikent tepsibe helyezzük egymás mellé a tarját, gátszerűen körberakjuk gombával. Minden hús tetejére 1 tojást ütünk. A szeletek között, a gomba tetejét először tejföllel locsoljuk, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tojásokat csipetnyi őrölt paprikával színesítjük.
A húsokba fogpiszkálót szúrunk, befedjük alufóliával, és lassú tűzön, 1 órán át sütjük.
Rizsköretet ajánlunk mellé.

Vadas marharagu gőzgombóccal
Hozzávalók: 2,5 kg marhalábszár, 50 dkg vöröshagyma, 6 fakanálnyi sertészsír, 2 paprika, 1 fej fokhagyma, 4 paradicsom, 6 babérlevél, 4 teáskanál őrölt fűszerkömény, fekete bors és csemege paprikakrém, só, 5 nagyobb gomba, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1,5 dl száraz vörösbor, 20 dkg előfőzött vörös bab. A habaráshoz 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt.
A gőzgombóchoz: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 teáskanál cukor, 3 dl víz, csipetnyi só, az edény kikenéséhez sertészsír.
A marhahúst kockákra vágjuk. A zsírban a durvára vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát. Beleborítjuk a húst. 15 percig pároljuk. A paradicsomot felkockázzuk, és a raguhoz adjuk. Fűszerezzük babérlevéllel, köménnyel, borssal, paprikakrémmel, apróra vágott fokhagymával, sóval. Kevés vizet öntünk alá, és egy órán át pároljuk. Ezután beletesszük a karikára vágott sárgarépát és petrezselymet, és további másfél óráig rotyogtatjuk.
A vége felé beletesszük a megtisztított, felkockázott gombát, beleöntjük a vörösbort, és már csak tíz percig főzzük. Beleöntjük a vörös babot, közben a tejfölből és a lisztből habarást keverünk, amit a vadas szafttal hígítva keverünk az ételbe.
A gőzgombóchoz először az élesztőt cukros, langyos vízben felfuttatjuk. Amikor megkelt, beleöntjük a lisztbe, enyhén sózzuk, és langyos vízzel összedagasztjuk. Gyúródeszkán összeállítjuk a nem túl laza állagú tésztát. Lisztezett tálba tesszük, és letakarva, 45 percig kelesztjük. Utána újra átgyúrjuk, és zsírral kikent szűrőformába tesszük. Veszünk egy akkora fazekat, amelyre pontosan rá tudjuk helyezni a szűrőt. Az aljába kevés vizet teszünk, amit felforralunk. Ráhelyezzük a tésztát, lefedjük, és 45 percig, lassú tűzön, a gőzben megfőzzük. Közben nem szabad nézegetni! Amikor elkészült, tálra borítjuk, és szeletekre vágva kínáljuk a vadas mellé.

Grízes mézes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 7 dkg sertészsír, 1 tojás, 5 evőkanál méz, 2 teáskanál szódabikarbóna, tej. A krémhez: 6 evőkanál búzadara, 1 liter tej, 1 evőkanál cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, fél liter baracklekvár. A csoki mázhoz 3 evőkanál étolaj, 12 dkg étcsokoládé.
A lisztet a kristálycukorral, és a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk. Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk. A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép aranyló színűre sütjük mind a négy lapot. Sütőpapírra borítva kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. A búzadarát a tejjel, és a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük.
A puha vajat a porcukorral selymesre keverjük, majd a kihűlt darás masszához adjuk.
Az alsó mézes lapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másodikat, erre tesszük a lekvárt, majd újabb lap következik. Bekenjük a krém másik felével, és lezárjuk az utolsó lappal. Az olajat és a csokoládét enyhe tűzön összeolvasztjuk, és a süteményre kenjük. Szeletelés előtt 12 órát pihennie kell a tésztának, addigra átgyengül, és könnyen vágható lesz.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: csirke mellé, párolt hagymához, csirkéket kívül-belül, zsemléket vízben, májat lekaparjuk, petrezselymet felvágjuk,

Bocimentes almás pite
egyet? Hozzávalók egy 35x25 cm-tepsihez: A tésztához: 25 dkg nem akciós finomliszt 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza- vagy graham liszt 1/2 csomag sütőpor* 10 dkg porcukor kávéskanálnyi só 16 dkg natúr sertészsír* 2 tojássárgája 1 dl hideg víz A töltelékhez: 2,5 kg alma (feldolgozás előtt mérve; legjobb az idared, amely még ilyenkor, mélyen a tavaszban járva is kapható, elfogadható áron) 5-5 dkg barna és fehér ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bocimentes almás pite
egyet? Hozzávalók egy 35x25 cm- tepsihez: A tésztához: 25 dkg nem akciós finomliszt 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza- vagy graham liszt 1/2 csomag sütőpor* 10 dkg porcukor kávéskanálnyi só 16 dkg natúr sertészsír* 2 tojássárgája 1 dl hideg víz A töltelékhez: 2,5 kg alma (feldolgozás előtt mérve; legjobb az idared, amely még ilyenkor, mélyen a tavaszban járva is kapható, elfogadható áron) 5-5 dkg barna és fehér ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Csuka receptek
kivéve néhány percig pihentetjük, majd fölszeletelve, levével meglocsolva tálaljuk. Fokhagymás csuka (4 személyre) Hozzávalók: 2 db 80 dkg-os csuka 1 kg burgonya 1 pohár tejföl só 5 dkg sertészsír 20 dkg füstölt szalonna fokhagyma. Elkészítés: A kívül-belül megtisztított halat filézzük. Kizsírozott tepsibe karikára vágott, főtt burgonyát teszünk, sózzuk s meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsiradékkal. ...
aprochef aprochef
Főfogások savanyú káposztából
haltekercseket petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk. Ropogós-bőrös sértéscomb ananászos-káposztás burgonyával Hozzávalók: 1,2 kg bőrös sertéscomb, 1 kg nem szét fövő burgonya, 5 közepes vöröshagyma, 2 db chili paprika, 3 kanál sertészsír, 1 doboz körszeletes ananászbefőtt, 1 kg fehérboros savanyú káposzta, 2 babérlevél, 2 szegfűszeg, kevés borókabogyó, 3 kanál méz, 1 dl sör, só, frissen őrölt bors Elkészítés: A húst megmossuk, megtöröljük. A bőrt rombusz ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Füles fánk
Füles fánk Hozzávalók: csipetnyi só, 4 kávéskanál porcukor, egy dl tej, 2 dkg élesztő, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, fél dl fehérbor, 1 csapott fakanálnyi sertészsír, 25 dkg liszt (ill. amennyit felvesz). A sütéshez sertészsír (vagy étolaj). A töltelékhez fél liter tejszín, néhány kanál porcukor, a tetejére fahéjas porcukor. A tejet meglangyosítjuk, a csipetnyi sóra és a porcukorra öntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a fehérbort, és a zsírt. ...
macoka65 macoka65
Füles fánk !
fánk--Tótkomlósi recept ! Hozzávalók: csipetnyi só, 4 kávéskanál porcukor, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, fél dl fehérbor, 1 csapott fakanálnyi sertészsír, 25 dkg liszt (ill. amennyit felvesz) . A sütéshez sertészsír (vagy étolaj). A töltelékhez fél liter tejszín, néhány kanál porcukor, a tetejére fahéjas porcukor. A tejet meglangyosítjuk, a csipetnyi ...
ibolya58 ibolya58
Gyöngytyúk leves
leves Hozzávalók: 1 db gyöngytyúk, 25 dkg tisztított leveszöldség, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db vöröshagyma, 2 csomó petrezselyem, 2 g sáfrányos szeklice, 2 g egész bors, só. A daragaluskához: 10 dkg búzadara, 5 dkg liba- vagy sertészsír, 1 db tojás, só A tisztított, megmosott gyöngytyúkot földaraboljuk, és aprólékjával együtt hideg vízben föltesszük főni. Ha felforrt, többször lehabozzuk. Ezután tesszük bele a zöldségeket, a borsot, a sót, a megmosott és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Napi menű
leves Hozzávalók: 1 db gyöngytyúk, 25 dkg tisztított leveszöldség, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db vöröshagyma, 2 csomó petrezselyem, 2 g sáfrányos szeklice, 2 g egész bors, só. A daragaluskához: 10 dkg búzadara, 5 dkg liba- vagy sertészsír, 1 db tojás, só A tisztított, megmosott gyöngytyúkot földaraboljuk, és aprólékjával együtt hideg vízben föltesszük főni. Ha felforrt, többször lehabozzuk. Ezután tesszük bele a zöldségeket, a borsot, a sót, a megmosott és kettévágott, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Zserbó golyók 10 perc alatt sütés nélkül tinka1951
Tejfölös keksztorta 1vargaildyko
Kalácstészta bubszi
Pudingos citromszelet lilagondolatok
Csokis-banános bögrés sütemény roanna
Gyűrűfánk bubszi
Banános süti gabfe
Sonkás-gombás töltött palacsin bubszi
Linzertészta nagyiful
Meggyes piskótatekercs areebaba
Szárnyas receptek
Kaliforniai csirkemell saláta recept jamborlulu
Kakaspörkölt bubszi
Zsályás pulykamáj pástétom margoka59
Bakonyi gombás csirkeleves petezsolt
fehérje napra faciendum
Pulykasült zöldségkörettel bubszi
Darálthúsos fészek bkisseva
Spagetti+zöldborsós csirkemáj veronika74
Spagetti citromos csirkével horvathnemagdi
Borjújava Jókai módra agimami7
Marhából készült ételek
Mai menü. mamucika
Fejes saláta hússal, majonéz n bubszi
Hajdúsági tokány zsokanita
Ízőrzők – Bajna – horvathnemagdi
Debreceni tokány 1. bubszi
montenegrói makaróni ! ibolya58
Húsos saláta tampicói módra bubszi
Nyárson sült ételek kloppenburg
Gulyás leves kabdeboklara
Erőleves kertészné módra bubszi
Sertésből készült ételek
Könnyű nyári finomságok: 10 szuper főzelék recept tinka1951
Ízőrzők – Porrogszent horvathnemagdi
Gombás-sonkás fasírt tört burgonyával horvathnemagdi
T betűs receptek horvathnemagdi
Velővel töltött sertés szűzpecsenye recept baggesz20
Rakott padlizsán bubszi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Csíkos tokány recept baggesz20
Finom sertésláb klara50
Székely almás tokány pirított burgonyával recept jamborlulu
Halból készült ételek
Dorozsmai molnárponty bubszi
Szegedi halászlé 6. bubszi
Mákosguba szuflé fehércsokis horvathnemagdi
A tökéletes spenótfőzelék grimilda
Pontykocsonya yaskane
Lazac valois módon bubszi
Füstölthal – saláta bubszi
Fokhagymás ponty bubszi
Lazacos tekercs suzymama
Boszorkányszigeti batyus halás bubszi
Vad ételek
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
fácán(pulyka)becsinált leves donaldduck
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Indiai rizssaláta bubszi
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Fácán római tálban lilikonyhaja
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Őzpörkölt vadász módra bordat
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
B betűs receptek horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Bolognai gombával suzymama
Spagetti Carbonara 1vargaildyko
Fűszeres spagetti veronika74
Olasz zöldségleves bubszi
nápolyi húsgombóc ibolya58
OLASZ csirkeGULYÁS SAJTTAL bubszi
Spagetti a la carbonara bulac57
Gombás-tejszínes pulykamell bubszi
Gyors és fincsi ragu spagetti mellé horvathnemagdi
Csípős spagetti bulac57
Pizza receptek
Ördög pizza recept toth_beata
Olasz pizzatészta recept tinka1951
Sütemény - Gyesen lévő Anyukák mezixy
Pizza recept baggesz20
Gyors ebédek... biharijudit
pizza jutka31
lilahagymás pizza falatok ! ibolya58
Pizzás rúd recept baggesz20
pizzás és mákos csigák grimilda
PIZZA Alapreceptek: bubszi
Hamburger receptek
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburger pulykahússal suzymama
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi hamburger recept baggesz20
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
mustár készítése házilag irmus
Házi hamburger recept jamborlulu
Sajtos hamburger bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU