Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Szigetbecse
Ízőrzők - Szigetbecse - receptek

Tejfölös-hagymás lepény
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, só, 1 tojás, 2 dl tej, 1,5 kg vöröshagyma, egy fakanál sertészsír, 1 liter tejföl.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a tojással, és a megkelt élesztős tejjel kidagasztjuk, csipetnyi sóval ízesítjük, és kelni hagyjuk.
Kizsírozott, liszttel megszórt tepsiben kézzel szétnyomjuk.
A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és zsiradékon üvegesre pároljuk. Kicsit kihűtjük. A megkelt tészta tetején szétterítjük a tejfölt, majd a hagymát, és alaposan megsózzuk.
Kemencében fél óra, sütőben egy óra alatt elkészül. Nagy kockákra vágva kínáljuk.

Töltött csirke borban párolt hagymával
Hozzávalók: 2 tisztított csirke, só, 4 zsemle, a két csirke mája, 2 keményre főzött tojás, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál majoránna, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3 dl étolaj. A csirke mellé: 12 szem kisebb burgonya, 1 nagyobb cukkíni, 1 padlizsán, 5 sárgarépa, 3 vöröshagyma. A párolt hagymához: 60 dkg apró szemű vöröshagyma, és lila hagyma, 3 dl vörösbor, 1 dl étolaj, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, fél citrom leve, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje.
A csirkéket kívül-belül alaposan megsózzuk. A töltelékhez a zsemléket vízben beáztatjuk, majd kicsavarjuk a levét. A májat lekaparjuk, a tojásokat, és a petrezselymet felvágjuk. Összedolgozzuk a zsemlével. Fűszerezzük borssal, majoránnával, 1 teáskanálnyi sóval, és beleütünk egy tojást. Jól összegyúrjuk. Kicsit pihentetjük, majd a csirkéket megtöltjük vele. Kiskanállal a nyaka bőre alá is teszünk belőle. A bőrt pár öltéssel összevarrjuk, nehogy kifolyjon sütés közben a töltelék.
A zöldségféléket megtisztítva, a krumplikat és hagymákat egészben, a cukkínit, és padlizsánt vastagabb szeletekben, a sárgarépákat félbevágva tesszük a csirkék mellé a tepsibe. Öntünk alá étolajat, és kevés vizet, lefedjük, és megsütjük. Kemencében másfél óra, sütőben 2-2,5 óra alatt puhul meg.
Közben elkészítjük a vörösborban párolt hagymát köretként. A hagymákat megtisztítjuk, és egészben hagyva tepsibe tesszük. A többi hozzávalót az apróra vágott fokhagymával összekeverjük, és a hagymára öntjük. Apróra vágott petrezselymet szórunk a tetejére. Alufóliával letakarva tesszük kemencébe, vagy sütőbe. Kemencében 40 perc, sütőben . 1 óra alatt megpárolódik.

Dunai harcsapaprikás nokedlivel
Hozzávalók: 1,3 kg harcsa, 1 paprika, 1 paradicsom, 4 vöröshagyma, 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, só, 3 teáskanál őrölt fekete bors, 8 teáskanál őrölt paprika. A nokedlihez: 50 dkg liszt, 2 teáskanál só, 4 tojás, a főzővízbe só, fél dl étolaj.
A hagymát, paprikát és paradicsomot felkockázzuk. A paradicsomot előtte meghámozzuk. A vajat serpenyőben felhevítjük, beleöntjük a hagymát, és kevés vízzel puhára pároljuk. Hozzákeverjük a paprikát és paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, és ha szükséges, a főzés során az elfőtt levet vízzel pótoljuk. A hagymás alapba belekeverjük a kockákra vágott, besózott harcsát. Ezután . 20 percig együtt főzzük tovább, közben a halhús kifehéredik, és az étel is elkészül. Utolsó fázisban borssal, és paprikával fűszerezzük. Ekkor már csak óvatosan keverjük, nehogy összetörjön a harcsa. A tejszínt liszttel csomómentesre kikeverjük, és apránként a paprikásból kivett szafttal átmelegítjük. Ezzel főzzük készre a paprikást.
A hozzávalókból kevés vízzel nokedli tésztát készítünk, amit enyhén sós, olajos, forró vízben kifőzünk. Ezzel tálaljuk a harcsapaprikást.

Káposztás kelt gombóc
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg káposzta, csipetnyi só, 5 dkg élesztő, 2 dl tej, 2 teáskanál cukor, 10 dkg darált dió, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5-6 evőkanál baracklekvár, a tál kikenéséhez sertészsír.
Egy deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel.
A káposztát lereszeljük, és összekeverjük a liszttel. Csipetnyi sót dobunk bele. A felfutott élesztővel, és annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fél óráig, letakarva pihentetjük.
Egy megfelelő méretű tálat kizsírozunk, és ebbe diónyi gombócokat formázunk a megkelt tésztából. Kis távolságot hagyunk köztük, mert párolás közben megdagadnak. Veszünk egy akkor edényt, hogy a gombóccal teli tálunk beleférjen, vizet öntünk az aljába, belehelyezzük a telerakott edényt, lefedjük, és sütőben egy órán át pároljuk. Aki ropogósan szereti a gombócot, az a vizes edényből kivéve, utólag még 10 perc alatt megpiríthatja. Cukros dióval, vagy lekvárral nagyon finom étel.

Gombás, tükörtojásos tarja
Hozzávalók: 1 kg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg sertészsír, só, 2 teáskanál fehér bors, 8 nagy szelet sertéstarja, 20 dkg trappista sajt, 8 tojás, 5 dl tejföl, 3 teáskanál őrölt pirospaprika.
A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát diónyi zsírban megpároljuk, közben apránként hozzáadjuk a gombát, és enyhén sózzuk. Addig pároljuk, míg elfő a leve.
A tarját besózzuk, és forró zsírban mindkét oldalukon elősütjük. A sajtot lereszeljük.
Enyhén kikent tepsibe helyezzük egymás mellé a tarját, gátszerűen körberakjuk gombával. Minden hús tetejére 1 tojást ütünk. A szeletek között, a gomba tetejét először tejföllel locsoljuk, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tojásokat csipetnyi őrölt paprikával színesítjük.
A húsokba fogpiszkálót szúrunk, befedjük alufóliával, és lassú tűzön, 1 órán át sütjük.
Rizsköretet ajánlunk mellé.

Vadas marharagu gőzgombóccal
Hozzávalók: 2,5 kg marhalábszár, 50 dkg vöröshagyma, 6 fakanálnyi sertészsír, 2 paprika, 1 fej fokhagyma, 4 paradicsom, 6 babérlevél, 4 teáskanál őrölt fűszerkömény, fekete bors és csemege paprikakrém, só, 5 nagyobb gomba, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1,5 dl száraz vörösbor, 20 dkg előfőzött vörös bab. A habaráshoz 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt.
A gőzgombóchoz: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 teáskanál cukor, 3 dl víz, csipetnyi só, az edény kikenéséhez sertészsír.
A marhahúst kockákra vágjuk. A zsírban a durvára vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát. Beleborítjuk a húst. 15 percig pároljuk. A paradicsomot felkockázzuk, és a raguhoz adjuk. Fűszerezzük babérlevéllel, köménnyel, borssal, paprikakrémmel, apróra vágott fokhagymával, sóval. Kevés vizet öntünk alá, és egy órán át pároljuk. Ezután beletesszük a karikára vágott sárgarépát és petrezselymet, és további másfél óráig rotyogtatjuk.
A vége felé beletesszük a megtisztított, felkockázott gombát, beleöntjük a vörösbort, és már csak tíz percig főzzük. Beleöntjük a vörös babot, közben a tejfölből és a lisztből habarást keverünk, amit a vadas szafttal hígítva keverünk az ételbe.
A gőzgombóchoz először az élesztőt cukros, langyos vízben felfuttatjuk. Amikor megkelt, beleöntjük a lisztbe, enyhén sózzuk, és langyos vízzel összedagasztjuk. Gyúródeszkán összeállítjuk a nem túl laza állagú tésztát. Lisztezett tálba tesszük, és letakarva, 45 percig kelesztjük. Utána újra átgyúrjuk, és zsírral kikent szűrőformába tesszük. Veszünk egy akkora fazekat, amelyre pontosan rá tudjuk helyezni a szűrőt. Az aljába kevés vizet teszünk, amit felforralunk. Ráhelyezzük a tésztát, lefedjük, és 45 percig, lassú tűzön, a gőzben megfőzzük. Közben nem szabad nézegetni! Amikor elkészült, tálra borítjuk, és szeletekre vágva kínáljuk a vadas mellé.

Grízes mézes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 7 dkg sertészsír, 1 tojás, 5 evőkanál méz, 2 teáskanál szódabikarbóna, tej. A krémhez: 6 evőkanál búzadara, 1 liter tej, 1 evőkanál cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, fél liter baracklekvár. A csoki mázhoz 3 evőkanál étolaj, 12 dkg étcsokoládé.
A lisztet a kristálycukorral, és a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk. Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk. A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép aranyló színűre sütjük mind a négy lapot. Sütőpapírra borítva kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. A búzadarát a tejjel, és a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük.
A puha vajat a porcukorral selymesre keverjük, majd a kihűlt darás masszához adjuk.
Az alsó mézes lapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másodikat, erre tesszük a lekvárt, majd újabb lap következik. Bekenjük a krém másik felével, és lezárjuk az utolsó lappal. Az olajat és a csokoládét enyhe tűzön összeolvasztjuk, és a süteményre kenjük. Szeletelés előtt 12 órát pihennie kell a tésztának, addigra átgyengül, és könnyen vágható lesz.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: csirke mellé, párolt hagymához, csirkéket kívül-belül, zsemléket vízben, májat lekaparjuk, petrezselymet felvágjuk,

Bocimentes almás pite
egyet? Hozzávalók egy 35x25 cm- tepsihez: A tésztához: 25 dkg nem akciós finomliszt 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza- vagy graham liszt 1/2 csomag sütőpor* 10 dkg porcukor kávéskanálnyi só 16 dkg natúr sertészsír* 2 tojássárgája 1 dl hideg víz A töltelékhez: 2,5 kg alma (feldolgozás előtt mérve; legjobb az idared, amely még ilyenkor, mélyen a tavaszban járva is kapható, elfogadható áron) 5-5 dkg barna és fehér ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bocimentes almás pite
egyet? Hozzávalók egy 35x25 cm-tepsihez: A tésztához: 25 dkg nem akciós finomliszt 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza- vagy graham liszt 1/2 csomag sütőpor* 10 dkg porcukor kávéskanálnyi só 16 dkg natúr sertészsír* 2 tojássárgája 1 dl hideg víz A töltelékhez: 2,5 kg alma (feldolgozás előtt mérve; legjobb az idared, amely még ilyenkor, mélyen a tavaszban járva is kapható, elfogadható áron) 5-5 dkg barna és fehér ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Csuka receptek
kivéve néhány percig pihentetjük, majd fölszeletelve, levével meglocsolva tálaljuk. Fokhagymás csuka (4 személyre) Hozzávalók: 2 db 80 dkg-os csuka 1 kg burgonya 1 pohár tejföl só 5 dkg sertészsír 20 dkg füstölt szalonna fokhagyma. Elkészítés: A kívül-belül megtisztított halat filézzük. Kizsírozott tepsibe karikára vágott, főtt burgonyát teszünk, sózzuk s meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsiradékkal. ...
aprochef aprochef
Főfogások savanyú káposztából
haltekercseket petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk. Ropogós-bőrös sértéscomb ananászos-káposztás burgonyával Hozzávalók: 1,2 kg bőrös sertéscomb, 1 kg nem szét fövő burgonya, 5 közepes vöröshagyma, 2 db chili paprika, 3 kanál sertészsír, 1 doboz körszeletes ananászbefőtt, 1 kg fehérboros savanyú káposzta, 2 babérlevél, 2 szegfűszeg, kevés borókabogyó, 3 kanál méz, 1 dl sör, só, frissen őrölt bors Elkészítés: A húst megmossuk, megtöröljük. A bőrt rombusz ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Füles fánk
Füles fánk Hozzávalók: csipetnyi só, 4 kávéskanál porcukor, egy dl tej, 2 dkg élesztő, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, fél dl fehérbor, 1 csapott fakanálnyi sertészsír, 25 dkg liszt (ill. amennyit felvesz). A sütéshez sertészsír (vagy étolaj). A töltelékhez fél liter tejszín, néhány kanál porcukor, a tetejére fahéjas porcukor. A tejet meglangyosítjuk, a csipetnyi sóra és a porcukorra öntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a fehérbort, és a zsírt. ...
macoka65 macoka65
Füles fánk !
fánk--Tótkomlósi recept ! Hozzávalók: csipetnyi só, 4 kávéskanál porcukor, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, fél dl fehérbor, 1 csapott fakanálnyi sertészsír, 25 dkg liszt (ill. amennyit felvesz) . A sütéshez sertészsír (vagy étolaj). A töltelékhez fél liter tejszín, néhány kanál porcukor, a tetejére fahéjas porcukor. A tejet meglangyosítjuk, a csipetnyi ...
ibolya58 ibolya58
Gyöngytyúk leves
leves Hozzávalók: 1 db gyöngytyúk, 25 dkg tisztított leveszöldség, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db vöröshagyma, 2 csomó petrezselyem, 2 g sáfrányos szeklice, 2 g egész bors, só. A daragaluskához: 10 dkg búzadara, 5 dkg liba- vagy sertészsír, 1 db tojás, só A tisztított, megmosott gyöngytyúkot földaraboljuk, és aprólékjával együtt hideg vízben föltesszük főni. Ha felforrt, többször lehabozzuk. Ezután tesszük bele a zöldségeket, a borsot, a sót, a megmosott és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Napi menű
leves Hozzávalók: 1 db gyöngytyúk, 25 dkg tisztított leveszöldség, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db vöröshagyma, 2 csomó petrezselyem, 2 g sáfrányos szeklice, 2 g egész bors, só. A daragaluskához: 10 dkg búzadara, 5 dkg liba- vagy sertészsír, 1 db tojás, só A tisztított, megmosott gyöngytyúkot földaraboljuk, és aprólékjával együtt hideg vízben föltesszük főni. Ha felforrt, többször lehabozzuk. Ezután tesszük bele a zöldségeket, a borsot, a sót, a megmosott és kettévágott, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Narancsos tiramisu bulac57
Vendégváró szelet horvathnemagdi
Eper- és málnahab torta recept boszorlany
Mandulás Tejleves 1vargaildyko
Rizskó vaniliás pudingal horvathnemagdi
Epermisu 1vargaildyko
Mascarponés-kávés keksztorta margoka59
SÜTEMÉNY AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
beigli esztibeszti
Palacsintaforgács bubszi
Szárnyas receptek
N betűs receptek horvathnemagdi
Mexikói rizses csirke bubszi
Ízőrzők –Pánd– horvathnemagdi
Csodálatos csirke bubszi
Parmezános csirkemell fokhagymás zöldbabágyon horvathnemagdi
Pulykamell rolád mandulás kört bubszi
Illatos omlós pulykaszelet cilamami
Rakott kenyér (amerikai) bubszi
Tejfölben pácolt csirkemell tepsis reszelt krumplival recept baratha
Párolt csirkenyárs bulac57
Marhából készült ételek
Bébiételek tnemarika
x nagyuska
B receptek horvathnemagdi
Szoljanka bubszi
Régi hajdúsági ételek tinka1951
Svéd gombasaláta pacsakute
diósgyőri rostélyos ! ibolya58
Mexikói bab darált hússal bubszi
Gulyásleves I. bubszi
Bakonyi betyárleves vg999
Sertésből készült ételek
Receptek jjanosne
Kijevi Szoljanka leves bubszi
Chop-suey aranyibarbara
Alföldi Húsgombóc 1vargaildyko
Lasagne bulac57
Jó kiadós . . . snbela44
Serpenyős pecsenye recept kovacs_zsoka
tátrai batyú ! ibolya58
Töltött padlizsán recept jamborlulu
Rakott hús Árpi módra bubszi
Halból készült ételek
Cukkinis lecsós ponty: ujjozsef
Borsos tengerihal-saláta horvathnemagdi
Rántott és Orly ponty jaksika
tarcali korhely halászlé ! ibolya58
Halászlé 11. (Júlia módra) bubszi
Sült ponty hagymaszósszal ujjozsef
Rakott ponty tepsiben klerierzsi
Rácponty rochlitzne
Wasabi füstölt lazaccal rochlitzne
Ponty sörben pácolva. bubszi
Vad ételek
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
Kisalföldi fácánleves bubszi
savanyú burgonyaleves ibolya58
R betűs receptek horvathnemagdi
burgonyás ételek marti1951
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
Spagetti ajánló
Kovi ubi horvathnemagdi
Császárszelet bkisseva
Sonkás tejszínes spagetti zsokanita
Narancsos sonka húsvétra reifregina
Spagettiomlett 1vargaildyko
Spagettirakottas martimarti
Grillezett gombák töltve recept jamborlulu
Legyen ez a mai ebéd! linda019
Ruccolapestós tészta keri007
Carbonara spagetti bordat
Pizza receptek
Pizza del Sole recept jamborlulu
Káposztás-sonkás töltelék bubszi
Pizzás rúd koszegimarika
tortilla chips házilag faciendum
Lecsós pizza bubszi
Sütemények akiram45
Kelt tészta horvathnemagdi
Szombaton készül... szisszy83
Pizzás csiga nanoka72
Családom kedvence sarkadykati
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept toth_beata
Hamburger baratnu
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Virslis kifli veronika74
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi hamburger veronika74
mustár készítése házilag irmus
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU