Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Szigetbecse
Ízőrzők - Szigetbecse - receptek

Tejfölös-hagymás lepény
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, só, 1 tojás, 2 dl tej, 1,5 kg vöröshagyma, egy fakanál sertészsír, 1 liter tejföl.
Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a tojással, és a megkelt élesztős tejjel kidagasztjuk, csipetnyi sóval ízesítjük, és kelni hagyjuk.
Kizsírozott, liszttel megszórt tepsiben kézzel szétnyomjuk.
A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és zsiradékon üvegesre pároljuk. Kicsit kihűtjük. A megkelt tészta tetején szétterítjük a tejfölt, majd a hagymát, és alaposan megsózzuk.
Kemencében fél óra, sütőben egy óra alatt elkészül. Nagy kockákra vágva kínáljuk.

Töltött csirke borban párolt hagymával
Hozzávalók: 2 tisztított csirke, só, 4 zsemle, a két csirke mája, 2 keményre főzött tojás, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál majoránna, 1 tojás, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3 dl étolaj. A csirke mellé: 12 szem kisebb burgonya, 1 nagyobb cukkíni, 1 padlizsán, 5 sárgarépa, 3 vöröshagyma. A párolt hagymához: 60 dkg apró szemű vöröshagyma, és lila hagyma, 3 dl vörösbor, 1 dl étolaj, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál só, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, fél citrom leve, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje.
A csirkéket kívül-belül alaposan megsózzuk. A töltelékhez a zsemléket vízben beáztatjuk, majd kicsavarjuk a levét. A májat lekaparjuk, a tojásokat, és a petrezselymet felvágjuk. Összedolgozzuk a zsemlével. Fűszerezzük borssal, majoránnával, 1 teáskanálnyi sóval, és beleütünk egy tojást. Jól összegyúrjuk. Kicsit pihentetjük, majd a csirkéket megtöltjük vele. Kiskanállal a nyaka bőre alá is teszünk belőle. A bőrt pár öltéssel összevarrjuk, nehogy kifolyjon sütés közben a töltelék.
A zöldségféléket megtisztítva, a krumplikat és hagymákat egészben, a cukkínit, és padlizsánt vastagabb szeletekben, a sárgarépákat félbevágva tesszük a csirkék mellé a tepsibe. Öntünk alá étolajat, és kevés vizet, lefedjük, és megsütjük. Kemencében másfél óra, sütőben 2-2,5 óra alatt puhul meg.
Közben elkészítjük a vörösborban párolt hagymát köretként. A hagymákat megtisztítjuk, és egészben hagyva tepsibe tesszük. A többi hozzávalót az apróra vágott fokhagymával összekeverjük, és a hagymára öntjük. Apróra vágott petrezselymet szórunk a tetejére. Alufóliával letakarva tesszük kemencébe, vagy sütőbe. Kemencében 40 perc, sütőben . 1 óra alatt megpárolódik.

Dunai harcsapaprikás nokedlivel
Hozzávalók: 1,3 kg harcsa, 1 paprika, 1 paradicsom, 4 vöröshagyma, 10 dkg vaj, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, só, 3 teáskanál őrölt fekete bors, 8 teáskanál őrölt paprika. A nokedlihez: 50 dkg liszt, 2 teáskanál só, 4 tojás, a főzővízbe só, fél dl étolaj.
A hagymát, paprikát és paradicsomot felkockázzuk. A paradicsomot előtte meghámozzuk. A vajat serpenyőben felhevítjük, beleöntjük a hagymát, és kevés vízzel puhára pároljuk. Hozzákeverjük a paprikát és paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, és ha szükséges, a főzés során az elfőtt levet vízzel pótoljuk. A hagymás alapba belekeverjük a kockákra vágott, besózott harcsát. Ezután . 20 percig együtt főzzük tovább, közben a halhús kifehéredik, és az étel is elkészül. Utolsó fázisban borssal, és paprikával fűszerezzük. Ekkor már csak óvatosan keverjük, nehogy összetörjön a harcsa. A tejszínt liszttel csomómentesre kikeverjük, és apránként a paprikásból kivett szafttal átmelegítjük. Ezzel főzzük készre a paprikást.
A hozzávalókból kevés vízzel nokedli tésztát készítünk, amit enyhén sós, olajos, forró vízben kifőzünk. Ezzel tálaljuk a harcsapaprikást.

Káposztás kelt gombóc
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 50 dkg káposzta, csipetnyi só, 5 dkg élesztő, 2 dl tej, 2 teáskanál cukor, 10 dkg darált dió, 2 evőkanál porcukor, 1 csomag vaníliás cukor, 5-6 evőkanál baracklekvár, a tál kikenéséhez sertészsír.
Egy deci langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, míg megkel.
A káposztát lereszeljük, és összekeverjük a liszttel. Csipetnyi sót dobunk bele. A felfutott élesztővel, és annyi tejjel dolgozzuk össze, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Fél óráig, letakarva pihentetjük.
Egy megfelelő méretű tálat kizsírozunk, és ebbe diónyi gombócokat formázunk a megkelt tésztából. Kis távolságot hagyunk köztük, mert párolás közben megdagadnak. Veszünk egy akkor edényt, hogy a gombóccal teli tálunk beleférjen, vizet öntünk az aljába, belehelyezzük a telerakott edényt, lefedjük, és sütőben egy órán át pároljuk. Aki ropogósan szereti a gombócot, az a vizes edényből kivéve, utólag még 10 perc alatt megpiríthatja. Cukros dióval, vagy lekvárral nagyon finom étel.

Gombás, tükörtojásos tarja
Hozzávalók: 1 kg gomba, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg sertészsír, só, 2 teáskanál fehér bors, 8 nagy szelet sertéstarja, 20 dkg trappista sajt, 8 tojás, 5 dl tejföl, 3 teáskanál őrölt pirospaprika.
A gombát és a vöröshagymát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A hagymát diónyi zsírban megpároljuk, közben apránként hozzáadjuk a gombát, és enyhén sózzuk. Addig pároljuk, míg elfő a leve.
A tarját besózzuk, és forró zsírban mindkét oldalukon elősütjük. A sajtot lereszeljük.
Enyhén kikent tepsibe helyezzük egymás mellé a tarját, gátszerűen körberakjuk gombával. Minden hús tetejére 1 tojást ütünk. A szeletek között, a gomba tetejét először tejföllel locsoljuk, majd megszórjuk reszelt sajttal. A tojásokat csipetnyi őrölt paprikával színesítjük.
A húsokba fogpiszkálót szúrunk, befedjük alufóliával, és lassú tűzön, 1 órán át sütjük.
Rizsköretet ajánlunk mellé.

Vadas marharagu gőzgombóccal
Hozzávalók: 2,5 kg marhalábszár, 50 dkg vöröshagyma, 6 fakanálnyi sertészsír, 2 paprika, 1 fej fokhagyma, 4 paradicsom, 6 babérlevél, 4 teáskanál őrölt fűszerkömény, fekete bors és csemege paprikakrém, só, 5 nagyobb gomba, 2 sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér, 1,5 dl száraz vörösbor, 20 dkg előfőzött vörös bab. A habaráshoz 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt.
A gőzgombóchoz: 50 dkg liszt, 2,5 dkg élesztő, 2 teáskanál cukor, 3 dl víz, csipetnyi só, az edény kikenéséhez sertészsír.
A marhahúst kockákra vágjuk. A zsírban a durvára vágott hagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a feldarabolt paprikát. Beleborítjuk a húst. 15 percig pároljuk. A paradicsomot felkockázzuk, és a raguhoz adjuk. Fűszerezzük babérlevéllel, köménnyel, borssal, paprikakrémmel, apróra vágott fokhagymával, sóval. Kevés vizet öntünk alá, és egy órán át pároljuk. Ezután beletesszük a karikára vágott sárgarépát és petrezselymet, és további másfél óráig rotyogtatjuk.
A vége felé beletesszük a megtisztított, felkockázott gombát, beleöntjük a vörösbort, és már csak tíz percig főzzük. Beleöntjük a vörös babot, közben a tejfölből és a lisztből habarást keverünk, amit a vadas szafttal hígítva keverünk az ételbe.
A gőzgombóchoz először az élesztőt cukros, langyos vízben felfuttatjuk. Amikor megkelt, beleöntjük a lisztbe, enyhén sózzuk, és langyos vízzel összedagasztjuk. Gyúródeszkán összeállítjuk a nem túl laza állagú tésztát. Lisztezett tálba tesszük, és letakarva, 45 percig kelesztjük. Utána újra átgyúrjuk, és zsírral kikent szűrőformába tesszük. Veszünk egy akkora fazekat, amelyre pontosan rá tudjuk helyezni a szűrőt. Az aljába kevés vizet teszünk, amit felforralunk. Ráhelyezzük a tésztát, lefedjük, és 45 percig, lassú tűzön, a gőzben megfőzzük. Közben nem szabad nézegetni! Amikor elkészült, tálra borítjuk, és szeletekre vágva kínáljuk a vadas mellé.

Grízes mézes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg kristálycukor, 7 dkg sertészsír, 1 tojás, 5 evőkanál méz, 2 teáskanál szódabikarbóna, tej. A krémhez: 6 evőkanál búzadara, 1 liter tej, 1 evőkanál cukor, 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, fél liter baracklekvár. A csoki mázhoz 3 evőkanál étolaj, 12 dkg étcsokoládé.
A lisztet a kristálycukorral, és a zsírral összemorzsoljuk. Beletesszük a tojást, a mézet, a szódaport, és kevés tejjel összeállítjuk a tésztát. Lisztezett gyúrótáblára borítjuk, összegyúrjuk, és négy cipóra osztjuk. Ezeket kinyújtjuk, közben liszttel szórjuk, mert a mézes tészta ragad. Tepsi hátoldalára borítjuk, ott még megfelelő nagyságúra igazgatjuk. A tepsit nem kell megzsírozni. Sütőben pár perc alatt szép aranyló színűre sütjük mind a négy lapot. Sütőpapírra borítva kihűtjük.
Közben elkészítjük a krémet. A búzadarát a tejjel, és a cukorral sűrűre főzzük, és kihűtjük.
A puha vajat a porcukorral selymesre keverjük, majd a kihűlt darás masszához adjuk.
Az alsó mézes lapot megkenjük a krém felével. Ráhelyezzük a másodikat, erre tesszük a lekvárt, majd újabb lap következik. Bekenjük a krém másik felével, és lezárjuk az utolsó lappal. Az olajat és a csokoládét enyhe tűzön összeolvasztjuk, és a süteményre kenjük. Szeletelés előtt 12 órát pihennie kell a tésztának, addigra átgyengül, és könnyen vágható lesz.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: csirke mellé, párolt hagymához, csirkéket kívül-belül, zsemléket vízben, májat lekaparjuk, petrezselymet felvágjuk,

Bocimentes almás pite
egyet? Hozzávalók egy 35x25 cm- tepsihez: A tésztához: 25 dkg nem akciós finomliszt 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza- vagy graham liszt 1/2 csomag sütőpor* 10 dkg porcukor kávéskanálnyi só 16 dkg natúr sertészsír* 2 tojássárgája 1 dl hideg víz A töltelékhez: 2,5 kg alma (feldolgozás előtt mérve; legjobb az idared, amely még ilyenkor, mélyen a tavaszban járva is kapható, elfogadható áron) 5-5 dkg barna és fehér ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bocimentes almás pite
egyet? Hozzávalók egy 35x25 cm-tepsihez: A tésztához: 25 dkg nem akciós finomliszt 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza- vagy graham liszt 1/2 csomag sütőpor* 10 dkg porcukor kávéskanálnyi só 16 dkg natúr sertészsír* 2 tojássárgája 1 dl hideg víz A töltelékhez: 2,5 kg alma (feldolgozás előtt mérve; legjobb az idared, amely még ilyenkor, mélyen a tavaszban járva is kapható, elfogadható áron) 5-5 dkg barna és fehér ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Csuka receptek
kivéve néhány percig pihentetjük, majd fölszeletelve, levével meglocsolva tálaljuk. Fokhagymás csuka (4 személyre) Hozzávalók: 2 db 80 dkg-os csuka 1 kg burgonya 1 pohár tejföl só 5 dkg sertészsír 20 dkg füstölt szalonna fokhagyma. Elkészítés: A kívül-belül megtisztított halat filézzük. Kizsírozott tepsibe karikára vágott, főtt burgonyát teszünk, sózzuk s meglocsoljuk egy kevés olvasztott zsiradékkal. ...
aprochef aprochef
Főfogások savanyú káposztából
haltekercseket petrezselymes főtt burgonyával tálaljuk. Ropogós-bőrös sértéscomb ananászos-káposztás burgonyával Hozzávalók: 1,2 kg bőrös sertéscomb, 1 kg nem szét fövő burgonya, 5 közepes vöröshagyma, 2 db chili paprika, 3 kanál sertészsír, 1 doboz körszeletes ananászbefőtt, 1 kg fehérboros savanyú káposzta, 2 babérlevél, 2 szegfűszeg, kevés borókabogyó, 3 kanál méz, 1 dl sör, só, frissen őrölt bors Elkészítés: A húst megmossuk, megtöröljük. A bőrt rombusz ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Füles fánk
Füles fánk Hozzávalók: csipetnyi só, 4 kávéskanál porcukor, egy dl tej, 2 dkg élesztő, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, fél dl fehérbor, 1 csapott fakanálnyi sertészsír, 25 dkg liszt (ill. amennyit felvesz). A sütéshez sertészsír (vagy étolaj). A töltelékhez fél liter tejszín, néhány kanál porcukor, a tetejére fahéjas porcukor. A tejet meglangyosítjuk, a csipetnyi sóra és a porcukorra öntjük. Belemorzsoljuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, a fehérbort, és a zsírt. ...
macoka65 macoka65
Füles fánk !
fánk--Tótkomlósi recept ! Hozzávalók: csipetnyi só, 4 kávéskanál porcukor, 1 dl tej, 2 dkg élesztő, 1 egész tojás, 1 tojás sárgája, 3 evőkanál tejföl, fél dl fehérbor, 1 csapott fakanálnyi sertészsír, 25 dkg liszt (ill. amennyit felvesz) . A sütéshez sertészsír (vagy étolaj). A töltelékhez fél liter tejszín, néhány kanál porcukor, a tetejére fahéjas porcukor. A tejet meglangyosítjuk, a csipetnyi ...
ibolya58 ibolya58
Gyöngytyúk leves
leves Hozzávalók: 1 db gyöngytyúk, 25 dkg tisztított leveszöldség, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db vöröshagyma, 2 csomó petrezselyem, 2 g sáfrányos szeklice, 2 g egész bors, só. A daragaluskához: 10 dkg búzadara, 5 dkg liba- vagy sertészsír, 1 db tojás, só A tisztított, megmosott gyöngytyúkot földaraboljuk, és aprólékjával együtt hideg vízben föltesszük főni. Ha felforrt, többször lehabozzuk. Ezután tesszük bele a zöldségeket, a borsot, a sót, a megmosott és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Napi menű
leves Hozzávalók: 1 db gyöngytyúk, 25 dkg tisztított leveszöldség, 1 db paradicsom, 1 db paprika, 1 db vöröshagyma, 2 csomó petrezselyem, 2 g sáfrányos szeklice, 2 g egész bors, só. A daragaluskához: 10 dkg búzadara, 5 dkg liba- vagy sertészsír, 1 db tojás, só A tisztított, megmosott gyöngytyúkot földaraboljuk, és aprólékjával együtt hideg vízben föltesszük főni. Ha felforrt, többször lehabozzuk. Ezután tesszük bele a zöldségeket, a borsot, a sót, a megmosott és kettévágott, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Mézes rebarbaratorta recept boszorlany
Tejszínes piskótatekercs bubszi
Almás habos sütés nélküli finomság vorosrozsa66
Tejszínes karácsonyi csokoládé bubszi
Pudingos keksz bubszi
Vendégváró szelet suzymama
Finom süti recept piroska0101
Mézes süti bubszi
Sajtos sósperec klerierzsi
Koldustorta ( 6 lapos) reifregina
Szárnyas receptek
Pezsgős Pulyka 1vargaildyko
Sült csirke rizzsel (albán) bubszi
Karácsonyi töltött pulyka 1. bubszi
Barnasörrel párolt korianderes csirkemell recept gonda_katalin
Csirke és disznó apretada bubszi
zöldséges csirkeszárnyak faciendum
Baconos Pulykatorta 1vargaildyko
Erdélyi tyúkhúsleves horvathnemagdi
Ropogósra sült kacsapecsenye n bubszi
Wokban sűlt csirkefalatok... baratnu
Marhából készült ételek
Szabolcsi rakott felsál bubszi
Buddha szülinapi levese noble
Muzsik reggeli bubszi
morva sörgulyás! ibolya58
Fejes saláta hússal, majonéz n bubszi
Bakonyi betyárleves janoselek
montenegrói makaróni ! ibolya58
hagymás marha háziasszony módra ibolya58
Zöldséges húsgombócleves horvathnemagdi
Erőleves recept gonda_katalin
Sertésből készült ételek
Töltött padlizsánok macoka65
Rakott szőlőlevél bubszi
Egyben párolt fűszeres hús bubszi
Nikujaga receptek yaskane
Gulyásleves 2 recept gonda_katalin
Bakonyi szelet veronika74
Hagymás sült csülök (római tál juditmama
Különleges vagdalt bubszi
***HÚSVÉTI**sonkaleves*** bubszi
Amerikai sült tojás bulac57
Halból készült ételek
Lazacos palacsinta bubszi
Ízőrzők –Egerszalók̵ horvathnemagdi
Halfilé bazsalikomos gnocchival recept boszorlany
Tiszai halászlé reifregina
Receptek horvathnemagdi
Sült keszeg tejfelben peterimajoridozsahe
Diós rántott ponty bubszi
Receptek horvathnemagdi
*UPDATE* Grillezett lazac parajos fokhagymás... 1vargaildyko
Omega3 szuper receptek horvathnemagdi
Vad ételek
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
burgonyás ételek marti1951
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Almával töltött fácán bubszi
Vadhús horvathnemagdi
Vadhús saláta rochlitzne
Pacal Bíró Géza módra bubszi
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Spagetti ajánló
Gombás-tejfölös spagetti horvathnemagdi
Paradicsomos tészta bubszi
Sült spagettisaláta bulac57
Spagetti torta recept jamborlulu
Csirke baconban fokhagymás tésztával suzymama
Barbadosi spagetti recept jamborlulu
Spagetti Carbonara recept jamborlulu
Saláták, öntetek kannalidia
Olaszos töltött burgonya recept jamborlulu
Spagetti szénégető módra bubszi
Pizza receptek
Egészséges durumbúza inrid77
Puliszkás pizza bozsanyinemanyi
Mini padlizsán pizzák suzymama
Kipróbálom, hátha.... migova
Pizzatészta recept yvett789
Csirkemájas-gombás pizza bulac57
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
Töki pompos relisisi
Édesköményes zelleres vékony horvathnemagdi
Íme, egy szelet Itália! gaby13
Hamburger receptek
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Csirke hamburger banb
Sajtos hamburger bubszi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Szezámmag fejesnemagdi
mustár készítése házilag irmus
Házi hamburger recept jamborlulu
Óriás hamburger angyalka___
Házi hamburger recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU