Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Szepetnek
Ízőrzők - Szepetnek - receptek

Hajdinaleves
Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 nagyobb szál petrezselyem gyökere, 2 sárgarépa, 15 dkg hajdinakása, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 teáskanál só, kis csokornyi petrezselyem zöldje.
A szalonnát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és sárgarépát megtisztítjuk, és hosszabb hasábokra vágjuk.
A szalonnát kevés zsíron kiolvasztjuk, megpároljuk benne a vöröshagymát, a zöldséget és sárgarépát.
A hajdinakását forró vízben átmossuk. Leszűrjük, majd kétszer hideg vízzel is leöblítjük.
A párolódó zöldségeket megszórjuk őrölt pirospaprikával, beleborítjuk a hajdinát, és azonnal felengedjük két liter vízzel.
A burgonyát meghámozzuk, vékonyra felkockázzuk, és a levesbe borítjuk. Kevés sóval ízesítjük, és készre főzzük.
A megfőtt ételbe apróra vágjuk a petrezselyem zöldjét, és azonnal tálaljuk.

Hajdinakása lesütött hússal
Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 1 fokhagymagerezd, 15 dkg hajdinakása, 1 dl étolaj, 2 babérlevél, 1 teáskanál só, személyenként 1 szelet lesütött hús.
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A hajdinát többször, bő vízben átmossuk, lecsepegtetjük, és száradni hagyjuk.
Lábosban olajat melegítünk, és belekeverjük a hajdinát. Miközben dinsztelődik, vizet forralunk.
A hajdinába beledobjuk a félbe vágott vöröshagymát, az egész fokhagymát, babérlevelet, sót, és összesütjük. Felengedjük annyi forró vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt, platnin főzzük.
Közben a zsírban lesütött húst felmelegítjük.
Kb. 20 percnyi főzés után a hajdina alatt lezárjuk a lángot, és hagyjuk, hogy a saját gőzében tovább párolódjon. Kiszedjük belőle a hagymát, fokhagymát, babérlevelet.
A hajdinát a sült hússal, és savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.

Kukoricagánica
Hozzávalók: 50 dkg kukoricaliszt, csipetnyi só, 1 fakanálnyi sertészsír, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál porcukor, 2 dl tej.
Kb. félliternyi vizet csipetnyi sóval felforralunk. A lobogó forró vízben apránként, fakanállal elkeverjük a kukoricalisztet. Megkeverjük, és a tűzön simára kidolgozzuk.
Hideg vízbe mártott evőkanállal tányérokba szaggatjuk a gánicákat.
Többféle ízesítéssel fogyaszthatjuk. Párolhatunk hozzá sertészsírban, apróra kockázott vöröshagymát. Ehetjük felmelegített tejföllel sósan, vagy porcukorral megszórva édesen. Forralt tejjel is nagyon finom.

Kukoricakása pirított hagymával
Hozzávalók: 2 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél dl étolaj, 50 dkg kukoricakása, só, 1 babérlevél, csipetnyi őrölt fekete bors, teáskanálnyi őrölt pirospaprika.
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A kukoricakását többször átmossuk, leszűrjük, lábosba tesszük, és felöntjük egy liter vízzel. Megsózzuk, beledobjuk a babérlevelet, a fokhagymát, és feltesszük főni.
A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajban megpároljuk. Kevés fűszerpaprikával elkeverjük, és félretesszük.
A kását őrölt borssal ízesítjük. A babérlevelet és a fokhagymát kiszedjük belőle, megkóstoljuk, és ha kell, ízesítjük, vagy még egy kicsit főzzük, hogy teljesen puha legyen.
Tálalásnál párolt hagymát teszünk a tetejére.

Babsaláta
Hozzávalók: 1 kg tarkabab, só, 2-3 babérlevél, 1 vöröshagyma, 1 egész csípős pirospaprika, 5 db lila hagyma, 1 evőkanál ecet, 3 teáskanál cukor.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt teszünk rá, és feltesszük főzni.
Miközben puhul, elkészítjük hozzá a hagymás levet. A lila hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy kisebb tálban összekeverünk 2 teáskanál sót 1 evőkanál ecettel, 3 teáskanál cukorral, és 2 dl hideg vízzel. Ezzel leöntjük a hagymát, összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A megpuhult babot leszűrjük, kivesszük belőle a hagymát, a babérlevelet, és a paprikát. Tálba szedjük, és összekeverjük a hagymás lével.

Csirkegulyás
Hozzávalók: 2 evőkanál sertészsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 fakanál darált paprikát (paprikalekvár), egy egész csirke, só, 1 nagyobb szál petrezselyem gyökere, 2 sárgarépa, 4-5 babérlevél, 5-10 szem egész fekete bors, 1 kg krumpli.
A sertészsírba beleaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, és megdinszteljük. Amikor már üvegesre párolódott, belekeverjük a darált paprikát.
A csirkehúst kisebb darabokra vágjuk, és alaposan átmossuk. Lecsöpögtetjük, és beletesszük a pörkölt alapba. Megsózzuk, és egy liter vizet öntünk alá. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk.
Közben megtisztítjuk, és hosszú hasábokra vágjuk a zöldségeket. Belekeverjük a levesbe. Hozzáadjuk a babérlevelet, és az egész borsot.
A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk.
Amikor a csirke már majdnem megfőtt, további egy liter vizet öntünk hozzá, beleöntjük a krumplit, és együtt készre főzzük.

Bürke pörkölt kerékrépa salátával
Hozzávalók: 1 kg sertésbőr, 2 száraz, csípős pirospaprika, 2 babérlevél, 2 fokhagyma, 4 vöröshagyma, só, 2 evőkanál sertészsír, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanál őrölt fekete bors.
A salátához: 10 dkg kerékrépa zsenge, tél végi hajtása, 2 teáskanál só, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor, 2 gerezd fokhagyma.
Köretként 1 kg burgonya.
A bőrkét megtisztítjuk, átmossuk, és fűszeres vízben előfőzzük. Teszünk bele 1 csípős paprikát, 1 babérlevelet, 1 gerezd fokhagymát, 1 közepes nagyságú vöröshagymát, és csipetnyi sót.
A sertészsírt felolvasztjuk egy nagyobb lábosban, és belekockázzuk a vöröshagymát. Csipetnyi sót szórunk rá, és üvegesre pároljuk.
Az előfőzött bürkét leszűrjük, a főzőlevet félretesszük. A bőrdarabokat kisebb csíkokra vágjuk. A megpárolódott hagymát őrölt paprikával és a bürkével összekeverjük. Felengedjük annyi főző lével, hogy ellepje. Fűszerezzük 1 babérlevéllel, 1 száraz erős paprikával, 1 gerezd apróra vágott fokhagymával, 1 teáskanálnyi őrölt fekete borssal. Összekeverjük, és fedő alatt legalább fél órát főzzük.
A salátához a répahajtásokat átmossuk. Két dl vízbe sót, ecetet, cukrot és kockákra vágott fokhagymát teszünk, és felmelegítjük. Amikor forr, levesszük a tűzről, és szűrőn keresztül a salátára öntjük. Ebben a lében hagyjuk kihűlni a salátát.
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük, megtisztítjuk, és hasábokra vágva kínáljuk a bürke pörkölt mellé.

Krumplis rétes
Hozzávalók: (3 cipónyi réteshez) másfél kg burgonya, 2 evőkanál kristálycukor, 1 liter tejföl, só, másfél kg liszt, 5 tojás, 1 teáskanál só, 1 csapott evőkanál ecet, 10 dkg sertészsír, 5 dkg porcukor.
A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük.
A lisztet gyúrótáblára tesszük, közepébe mélyedést alakítunk, ütünk bele egy tojást, teszünk hozzá csipetnyi sót, ecetet, és öt evőkanálnyi olvasztott zsírt. A tésztát apránként adagolt langyos vízzel összeállítjuk. A tábláról pogácsaszaggatóval összeszedjük a leragadt masszát, és alaposan kidagasztjuk. Munka közben jó magasra felhúzzuk, hogy minél több levegő menjen bele.
Lisztezett kézzel 3 cipót alakítunk belőle. Tetejüket olvasztott zsírral átkenjük, hogy ne száradjon meg a rétes, és liszttel megszórt gyúrótáblára kb. fél órára félretesszük pihenni. Boríthatunk a cipókra felmelegített lábosokat, akkor előbb lehet nyújtani.
A tepsiket kizsírozzuk.
A megfőtt burgonyát meghámozzuk, és krumplinyomóval áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Négy tojást villával felverünk, 2 púpos evőkanál cukrot teszünk hozzá, és 3 nagy kanál tejfölt. Összekeverjük annyi áttört krumplival, hogy ne legyen folyós a töltelék. Csipetnyi sót is elkeverünk benne.
Egy nagyobb asztalt abrosszal leterítünk. Kicsit megszórjuk liszttel. Ezen húzzuk ki egyenként a rétestésztákat. A közepétől indulunk, hogy ne maradjon vastag, aztán lazán emelgetve egyre vékonyabbra nyújtjuk. Olvasztott zsírral megspricceljük a tetejét, hogy szép leveles legyen, és a széleit legombolyítjuk.
Az egyik felét egyenletesen beszórjuk krumplis töltelékkel. Meglocsoljuk tejföllel és olvasztott zsírral, így jó puha lesz. Az egyik hosszanti szélét feldobjuk, és a terítő segítségével feltekerjük. Fedővel tepsi hosszúságú rudakat vágunk belőle, és kizsírozott sütőformába tesszük. Tetejét olvasztott zsírral és tejföllel átkenjük, és előmelegített sütőben sütjük.
Tálalásnál, aki édesen szereti, megszórhatja porcukorral.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: levesbe borítjuk, megfőtt ételbe, petrezselyem zöldjét, hajdinát többször, hajdinába beledobjuk, félbe vágott,

"Nem lehet abbahagyni" -csirke
összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. Rákarikázzuk a vöröshagymát, ráhintjük a sajtot, végül a tejfölt az olajjal összekeverve ráöntjük a húsra. A tepsire alufóliát teszünk, és előmelegített sütőben közepes lángon 50 percig sütjük. Megjegyzés: A nevével ellentétben abba lehet hagyni az ...
veronika74 veronika74
"Tüzes" sertésragu
k.paradicsompüré só őrölt fekete bors chilipor római kömény oregánó A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu Elkészítés: Előkészítés:A húst,szalonnát,paprikákat csíkokra vágjuk.Az újhagymát karikákra a vöröshagymát apróra vágjuk. Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a vöröshagymát.Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst.Sózzuk,ízesítjük a fűszerekkel.Lepirítjuk majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.Amikor ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
"diétás" sertésdagadóK
dkg tarkabab, 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, só. A sertésdagadót féltenyérnyi darabokra vágjuk. Megfelelő nagyságú lábos aljára helyezzük, megsózzuk, olvasztott zsírral leöntjük. Rátesszük a karikákra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a babérlevelet és megszórjuk pirospaprikával. Ráöntjük az előző nap beáztatott tarkababot, majd annyi vizet öntünk rá,hogy a víz a babot ellepje. Lefedve a sütőbe téve a babot félpuhára pároljuk, ...
faciendum faciendum
"tölténytáska "
bors 2 db tojás 15 dkg trappista sajt 3—4 dl tejföl 2 dkg margarin kevés liszt só zsiradék. a darált húst kevés zsiradékon feltesszük pároldóni, majd beletesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, és megpároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, az őrölt borssal és összekeverjük. Ha kihűlt, hozzáadunk egy nyers tojást és 5 dkg lereszelt sajtot. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat és ...
ibolya58 ibolya58
❤Húsos, rakott PADLIZSÁN ❤
megmosom, levágom a két végét, felkarikázom. Serpenyőben olivaolajat melegítek és szépen megsütögetem a padlizsánkarikákat. Ha elkészültek egy tűzálló edény aljára halmozom. Ugyanebben a serpenyőben szintén olajon megpirítom az apróra felvágott vöröshagymát, majd a fokhagymát és a darált húst is hozzádobom és összesütöm, a végén sózom, borsozom, bazsalikommal fűszerezem. Ha elkészült a padlizsán tetején szépen elosztom, egyenletesen. A vajból, lisztből és tejből sűrű besamelt főzök, és ráöntöm a ...
bubszi bubszi
(Domades dolma)
csokor borsmentalevél vagy szárított borsmenta 5 dkg pisztácia 1 csokor petrezselyemzöld 6 evőkanál olívaolaj só és bors A mazsolát fél óráig langyos vízben áztatjuk, lecsurgatjuk és félretesszük. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 kanál olajon megpirítjuk, beletesszük a húst és állandó kevergetés mellett, állandó nagy lángon 10 percig pirítjuk. Megsózzuk és borsozzuk. A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, kivájjuk a belsejét, és lefelé fordítva ...
edesanya edesanya
(Görög spenótos lepény)
spenótot, finomra szeleteljük az újhagymát, megfelelő edényben a spenóttal felváltva rétegesen egymásra rakjuk, mindegyik réteget megsózzuk. Húsz percig pihentetjük. A vaj felét serpenyőben felhevítjük, és üvegesre pirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. A hagymás spenótból kifacsarjuk a nedvet, s összemixeljük a megpirított vöröshagymával. Felverjük a tojást, elkeverjük az összetört juhsajttal, s jól elkeverjük a hagymás spenóttal. Felolvasztjuk a megmaradt vajat, kikenünk vele egy 25 cm ...
lantosneevi lantosneevi
(Iskembe)
PACALBECSINÁLT CSICSERIBORSÓVAL (Iskembe) Ez a fogás sokféleképp variálható. A pacal helyett tehetünk bele báránylábat, nyelvet vagy fejhúst. Elkészítési idő: 2 óra 40 perc, valamint a csicseriborsó áztatási ideje. Hozzávalók: 1/2 kg pacal 20 dkg csicseriborsó 10-15 db szemesbors 1 babérlevél 1 citrom leve és héja 4 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 4 evőkanál olívaolaj 1 csokor borsmentalevél (vagy mokkáskanál szárított ...
edesanya edesanya
Süti ajánló
Oroszkrém torta 2. bubszi
Túrós pite koszegimarika
Csíkos narancstorta receptje: ujjozsef
Bohóc lepény bubszi
Deeeee szendeszundi
Almás pite 2. bubszi
Karácsonyi mézeskalács gimlin
Meggyes-mákos muffin rochlitzne
Gesztenyelepény mIKRÓBAN bubszi
Kekszes krémes recept jamborlulu
Szárnyas receptek
Skanzenbe horvathnemagdi
Bősárkányi pulykamell rántva bubszi
Barnasörrel párolt korianderes csirkemell recept gonda_katalin
Articsókás-gombás sült csirke bubszi
Tavaszi ízek relisisi
Aszalt szilvával töltött rántott hús recept boszorlany
Paradicsomos káposzta janoselek
Kímélő saláták kissmama
Finom falatok piroska0101
Csirke mandulával (ausztrál) bubszi
Marhából készült ételek
Húsgombócleves korpaciberével bubszi
Csikós tokány! korosigaborne
Vörösboros pusztapörkölt klerierzsi
Szombatosok paszulylevese bubszi
Vadas recept baggesz20
Cukorbetegeknek horvathnemagdi
Kapros ragu főtt húsból bubszi
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
Padlizsán muszaka veronika74
Szász pityókaleves bubszi
Sertésből készült ételek
Eredeti erdélyi töltött káposz bubszi
Barna sörben pácolt csülök horvathnemagdi
Egytálételek kannalidia
Finom falatok piroska0101
Brassói aprópecsenye 5. bubszi
Korhelyleves bubszi
B receptek horvathnemagdi
Savanyú uborkás raguleves martimarti
Májas csirkemell klerierzsi
x nagyuska
Halból készült ételek
Halragu zöldborsóval bulac57
K betűs receptek horvathnemagdi
Sonkával töltött pisztráng (sp bubszi
Foghagymás párolt, sült süllő, hasábburgonyával recept kovacs_zsoka
Zöldséges-lazacos sült tészta recept jamborlulu
haltepertő hagymával ibolya58
Halpaprikás bográcsban klerierzsi
Lime-os, fehérboros lazac veronika74
Füstölt lazacos saláta 1vargaildyko
Receptek horvathnemagdi
Vad ételek
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
savanyú burgonyaleves ibolya58
Szegedi fácángulyás bubszi
Vadhús saláta rochlitzne
Fácánleves újházi módra tundihugi
Telkibányai raguleves! ibolya58
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Spagetti ajánló
Édes-savanyú bolognai rakott tészta recept jamborlulu
Sajtos-csirkés spagetti... 1vargaildyko
Cukkinis spagetti tejszínnel veronika74
Édes, sós muffinok baratha
Spagetti a ... bulac57
Mascarponés húsgombócok suzymama
Sonkás-Tejszínes Spagetti 1vargaildyko
Ananászos-kukoricás csirke recept kovacs_zsoka
Lecsós Rakott Tészta... 1vargaildyko
Brokkolis spagetti recept boszorlany
Pizza receptek
Füstös expressz pizza tekercs recept jamborlulu
Graham-lisztes pizza tészta bubszi
Mini-pizza horvathnemagdi
Serpenyős pizza 15 perc alatt bkisseva
Reform-pizza horvathnemagdi
Olasz pizza házilag ,,1" nanoka72
Pizza rákkal recept boszorlany
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Bence Pizzája recept gonda_katalin
Hamburger receptek
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Hamburger zsemle vagikriszti
Hamburger baratnu
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Óriás hamburger angyalka___
Ma itt jártam: sarkadykati
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU