Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Szepetnek
Ízőrzők - Szepetnek - receptek

Hajdinaleves
Hozzávalók: 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 1 nagyobb szál petrezselyem gyökere, 2 sárgarépa, 15 dkg hajdinakása, 1 teáskanál őrölt fűszerpaprika, 2 közepes nagyságú burgonya, 1 teáskanál só, kis csokornyi petrezselyem zöldje.
A szalonnát és a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A petrezselymet és sárgarépát megtisztítjuk, és hosszabb hasábokra vágjuk.
A szalonnát kevés zsíron kiolvasztjuk, megpároljuk benne a vöröshagymát, a zöldséget és sárgarépát.
A hajdinakását forró vízben átmossuk. Leszűrjük, majd kétszer hideg vízzel is leöblítjük.
A párolódó zöldségeket megszórjuk őrölt pirospaprikával, beleborítjuk a hajdinát, és azonnal felengedjük két liter vízzel.
A burgonyát meghámozzuk, vékonyra felkockázzuk, és a levesbe borítjuk. Kevés sóval ízesítjük, és készre főzzük.
A megfőtt ételbe apróra vágjuk a petrezselyem zöldjét, és azonnal tálaljuk.

Hajdinakása lesütött hússal
Hozzávalók: 1 vöröshagyma, 1 fokhagymagerezd, 15 dkg hajdinakása, 1 dl étolaj, 2 babérlevél, 1 teáskanál só, személyenként 1 szelet lesütött hús.
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A hajdinát többször, bő vízben átmossuk, lecsepegtetjük, és száradni hagyjuk.
Lábosban olajat melegítünk, és belekeverjük a hajdinát. Miközben dinsztelődik, vizet forralunk.
A hajdinába beledobjuk a félbe vágott vöröshagymát, az egész fokhagymát, babérlevelet, sót, és összesütjük. Felengedjük annyi forró vízzel, hogy ellepje, és fedő alatt, platnin főzzük.
Közben a zsírban lesütött húst felmelegítjük.
Kb. 20 percnyi főzés után a hajdina alatt lezárjuk a lángot, és hagyjuk, hogy a saját gőzében tovább párolódjon. Kiszedjük belőle a hagymát, fokhagymát, babérlevelet.
A hajdinát a sült hússal, és savanyúsággal, vagy salátával tálaljuk.

Kukoricagánica
Hozzávalók: 50 dkg kukoricaliszt, csipetnyi só, 1 fakanálnyi sertészsír, 1 kisebb fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál porcukor, 2 dl tej.
Kb. félliternyi vizet csipetnyi sóval felforralunk. A lobogó forró vízben apránként, fakanállal elkeverjük a kukoricalisztet. Megkeverjük, és a tűzön simára kidolgozzuk.
Hideg vízbe mártott evőkanállal tányérokba szaggatjuk a gánicákat.
Többféle ízesítéssel fogyaszthatjuk. Párolhatunk hozzá sertészsírban, apróra kockázott vöröshagymát. Ehetjük felmelegített tejföllel sósan, vagy porcukorral megszórva édesen. Forralt tejjel is nagyon finom.

Kukoricakása pirított hagymával
Hozzávalók: 2 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, fél dl étolaj, 50 dkg kukoricakása, só, 1 babérlevél, csipetnyi őrölt fekete bors, teáskanálnyi őrölt pirospaprika.
A vöröshagymát és fokhagymát megtisztítjuk. A kukoricakását többször átmossuk, leszűrjük, lábosba tesszük, és felöntjük egy liter vízzel. Megsózzuk, beledobjuk a babérlevelet, a fokhagymát, és feltesszük főni.
A vöröshagymát felkockázzuk, és kevés olajban megpároljuk. Kevés fűszerpaprikával elkeverjük, és félretesszük.
A kását őrölt borssal ízesítjük. A babérlevelet és a fokhagymát kiszedjük belőle, megkóstoljuk, és ha kell, ízesítjük, vagy még egy kicsit főzzük, hogy teljesen puha legyen.
Tálalásnál párolt hagymát teszünk a tetejére.

Babsaláta
Hozzávalók: 1 kg tarkabab, só, 2-3 babérlevél, 1 vöröshagyma, 1 egész csípős pirospaprika, 5 db lila hagyma, 1 evőkanál ecet, 3 teáskanál cukor.
A babot előző este beáztatjuk. Másnap egy nagyobb edénybe átrakjuk, és bőségesen felöntjük vízzel. Fűszerezzük sóval, dobunk bele néhány babérlevelet, és egy csípős paprikát. Fedőt teszünk rá, és feltesszük főzni.
Miközben puhul, elkészítjük hozzá a hagymás levet. A lila hagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Egy kisebb tálban összekeverünk 2 teáskanál sót 1 evőkanál ecettel, 3 teáskanál cukorral, és 2 dl hideg vízzel. Ezzel leöntjük a hagymát, összekeverjük, és állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek.
A megpuhult babot leszűrjük, kivesszük belőle a hagymát, a babérlevelet, és a paprikát. Tálba szedjük, és összekeverjük a hagymás lével.

Csirkegulyás
Hozzávalók: 2 evőkanál sertészsír, 2 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 fakanál darált paprikát (paprikalekvár), egy egész csirke, só, 1 nagyobb szál petrezselyem gyökere, 2 sárgarépa, 4-5 babérlevél, 5-10 szem egész fekete bors, 1 kg krumpli.
A sertészsírba beleaprítjuk a vöröshagymát, a fokhagymát, és megdinszteljük. Amikor már üvegesre párolódott, belekeverjük a darált paprikát.
A csirkehúst kisebb darabokra vágjuk, és alaposan átmossuk. Lecsöpögtetjük, és beletesszük a pörkölt alapba. Megsózzuk, és egy liter vizet öntünk alá. Fedő alatt, lassú tűzön pároljuk.
Közben megtisztítjuk, és hosszú hasábokra vágjuk a zöldségeket. Belekeverjük a levesbe. Hozzáadjuk a babérlevelet, és az egész borsot.
A burgonyát megtisztítjuk, és felkockázzuk.
Amikor a csirke már majdnem megfőtt, további egy liter vizet öntünk hozzá, beleöntjük a krumplit, és együtt készre főzzük.

Bürke pörkölt kerékrépa salátával
Hozzávalók: 1 kg sertésbőr, 2 száraz, csípős pirospaprika, 2 babérlevél, 2 fokhagyma, 4 vöröshagyma, só, 2 evőkanál sertészsír, 2 teáskanál őrölt pirospaprika, 1 teáskanál őrölt fekete bors.
A salátához: 10 dkg kerékrépa zsenge, tél végi hajtása, 2 teáskanál só, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor, 2 gerezd fokhagyma.
Köretként 1 kg burgonya.
A bőrkét megtisztítjuk, átmossuk, és fűszeres vízben előfőzzük. Teszünk bele 1 csípős paprikát, 1 babérlevelet, 1 gerezd fokhagymát, 1 közepes nagyságú vöröshagymát, és csipetnyi sót.
A sertészsírt felolvasztjuk egy nagyobb lábosban, és belekockázzuk a vöröshagymát. Csipetnyi sót szórunk rá, és üvegesre pároljuk.
Az előfőzött bürkét leszűrjük, a főzőlevet félretesszük. A bőrdarabokat kisebb csíkokra vágjuk. A megpárolódott hagymát őrölt paprikával és a bürkével összekeverjük. Felengedjük annyi főző lével, hogy ellepje. Fűszerezzük 1 babérlevéllel, 1 száraz erős paprikával, 1 gerezd apróra vágott fokhagymával, 1 teáskanálnyi őrölt fekete borssal. Összekeverjük, és fedő alatt legalább fél órát főzzük.
A salátához a répahajtásokat átmossuk. Két dl vízbe sót, ecetet, cukrot és kockákra vágott fokhagymát teszünk, és felmelegítjük. Amikor forr, levesszük a tűzről, és szűrőn keresztül a salátára öntjük. Ebben a lében hagyjuk kihűlni a salátát.
A burgonyát héjában, sós vízben puhára főzzük, megtisztítjuk, és hasábokra vágva kínáljuk a bürke pörkölt mellé.

Krumplis rétes
Hozzávalók: (3 cipónyi réteshez) másfél kg burgonya, 2 evőkanál kristálycukor, 1 liter tejföl, só, másfél kg liszt, 5 tojás, 1 teáskanál só, 1 csapott evőkanál ecet, 10 dkg sertészsír, 5 dkg porcukor.
A krumplit sós vízben, héjában megfőzzük.
A lisztet gyúrótáblára tesszük, közepébe mélyedést alakítunk, ütünk bele egy tojást, teszünk hozzá csipetnyi sót, ecetet, és öt evőkanálnyi olvasztott zsírt. A tésztát apránként adagolt langyos vízzel összeállítjuk. A tábláról pogácsaszaggatóval összeszedjük a leragadt masszát, és alaposan kidagasztjuk. Munka közben jó magasra felhúzzuk, hogy minél több levegő menjen bele.
Lisztezett kézzel 3 cipót alakítunk belőle. Tetejüket olvasztott zsírral átkenjük, hogy ne száradjon meg a rétes, és liszttel megszórt gyúrótáblára kb. fél órára félretesszük pihenni. Boríthatunk a cipókra felmelegített lábosokat, akkor előbb lehet nyújtani.
A tepsiket kizsírozzuk.
A megfőtt burgonyát meghámozzuk, és krumplinyomóval áttörjük. Hagyjuk kihűlni. Négy tojást villával felverünk, 2 púpos evőkanál cukrot teszünk hozzá, és 3 nagy kanál tejfölt. Összekeverjük annyi áttört krumplival, hogy ne legyen folyós a töltelék. Csipetnyi sót is elkeverünk benne.
Egy nagyobb asztalt abrosszal leterítünk. Kicsit megszórjuk liszttel. Ezen húzzuk ki egyenként a rétestésztákat. A közepétől indulunk, hogy ne maradjon vastag, aztán lazán emelgetve egyre vékonyabbra nyújtjuk. Olvasztott zsírral megspricceljük a tetejét, hogy szép leveles legyen, és a széleit legombolyítjuk.
Az egyik felét egyenletesen beszórjuk krumplis töltelékkel. Meglocsoljuk tejföllel és olvasztott zsírral, így jó puha lesz. Az egyik hosszanti szélét feldobjuk, és a terítő segítségével feltekerjük. Fedővel tepsi hosszúságú rudakat vágunk belőle, és kizsírozott sütőformába tesszük. Tetejét olvasztott zsírral és tejföllel átkenjük, és előmelegített sütőben sütjük.
Tálalásnál, aki édesen szereti, megszórhatja porcukorral.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: levesbe borítjuk, megfőtt ételbe, petrezselyem zöldjét, hajdinát többször, hajdinába beledobjuk, félbe vágott,

"Nem lehet abbahagyni" -csirke
összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal kikent tepsibe egymás mellé fektetjük őket, és ráhintjük a maradék fűszeres lisztet. Rákarikázzuk a vöröshagymát, ráhintjük a sajtot, végül a tejfölt az olajjal összekeverve ráöntjük a húsra. A tepsire alufóliát teszünk, és előmelegített sütőben közepes lángon 50 percig sütjük. Megjegyzés: A nevével ellentétben abba lehet hagyni az evést, na ...
evus59 evus59
"Tüzes" sertésragu
k.paradicsompüré só őrölt fekete bors chilipor római kömény oregánó A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu Elkészítés: Előkészítés:A húst,szalonnát,paprikákat csíkokra vágjuk.Az újhagymát karikákra a vöröshagymát apróra vágjuk. Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a vöröshagymát.Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst.Sózzuk,ízesítjük a fűszerekkel.Lepirítjuk majd kevés vizet aláöntve puhára pároljuk.Amikor ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
"diétás" sertésdagadóK
dkg tarkabab, 50 dkg savanyú káposzta, 2 dl tejföl, só. A sertésdagadót féltenyérnyi darabokra vágjuk. Megfelelő nagyságú lábos aljára helyezzük, megsózzuk, olvasztott zsírral leöntjük. Rátesszük a karikákra vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, a paradicsompürét, a babérlevelet és megszórjuk pirospaprikával. Ráöntjük az előző nap beáztatott tarkababot, majd annyi vizet öntünk rá,hogy a víz a babot ellepje. Lefedve a sütőbe téve a babot félpuhára pároljuk, ...
faciendum faciendum
"tölténytáska "
bors 2 db tojás 15 dkg trappista sajt 3—4 dl tejföl 2 dkg margarin kevés liszt só zsiradék. a darált húst kevés zsiradékon feltesszük pároldóni, majd beletesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, és megpároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, az őrölt borssal és összekeverjük. Ha kihűlt, hozzáadunk egy nyers tojást és 5 dkg lereszelt sajtot. Ezzel a töltelékkel töltjük meg a palacsintákat és ...
ibolya58 ibolya58
❤Húsos, rakott PADLIZSÁN ❤
megmosom, levágom a két végét, felkarikázom. Serpenyőben olivaolajat melegítek és szépen megsütögetem a padlizsánkarikákat. Ha elkészültek egy tűzálló edény aljára halmozom. Ugyanebben a serpenyőben szintén olajon megpirítom az apróra felvágott vöröshagymát, majd a fokhagymát és a darált húst is hozzádobom és összesütöm, a végén sózom, borsozom, bazsalikommal fűszerezem. Ha elkészült a padlizsán tetején szépen elosztom, egyenletesen. A vajból, lisztből és tejből sűrű besamelt főzök, és ráöntöm a ...
bubszi bubszi
(Domades dolma)
csokor borsmentalevél vagy szárított borsmenta 5 dkg pisztácia 1 csokor petrezselyemzöld 6 evőkanál olívaolaj só és bors A mazsolát fél óráig langyos vízben áztatjuk, lecsurgatjuk és félretesszük. Az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát 2 kanál olajon megpirítjuk, beletesszük a húst és állandó kevergetés mellett, állandó nagy lángon 10 percig pirítjuk. Megsózzuk és borsozzuk. A megmosott paradicsomok tetejét levágjuk, kivájjuk a belsejét, és lefelé fordítva ...
edesanya edesanya
(Görög spenótos lepény)
spenótot, finomra szeleteljük az újhagymát, megfelelő edényben a spenóttal felváltva rétegesen egymásra rakjuk, mindegyik réteget megsózzuk. Húsz percig pihentetjük. A vaj felét serpenyőben felhevítjük, és üvegesre pirítjuk benne a finomra vágott vöröshagymát. A hagymás spenótból kifacsarjuk a nedvet, s összemixeljük a megpirított vöröshagymával. Felverjük a tojást, elkeverjük az összetört juhsajttal, s jól elkeverjük a hagymás spenóttal. Felolvasztjuk a megmaradt vajat, kikenünk vele egy 25 cm ...
lantosneevi lantosneevi
(Iskembe)
PACALBECSINÁLT CSICSERIBORSÓVAL (Iskembe) Ez a fogás sokféleképp variálható. A pacal helyett tehetünk bele báránylábat, nyelvet vagy fejhúst. Elkészítési idő: 2 óra 40 perc, valamint a csicseriborsó áztatási ideje. Hozzávalók: 1/2 kg pacal 20 dkg csicseriborsó 10-15 db szemesbors 1 babérlevél 1 citrom leve és héja 4 gerezd fokhagyma 1 fej vöröshagyma 4 evőkanál olívaolaj 1 csokor borsmentalevél (vagy mokkáskanál szárított ...
edesanya edesanya
Süti ajánló
Töltött piskóta agnes1955
Túrós muffin+Zabpelyhes-áfonyá gzax
Húsvéti zselés piskóta martimarti
Aranygaluska ahogy mi szeretjük recept baggesz20
Karamellás madártej tundihugi
Almatorta vaníliás pudinggal gereica
Mézes-krémes 6. bubszi
Meggyes-mákos horvathnemagdi
Karácsonyi receptek bkisseva
Szárnyas receptek
Pulyka mell. kovacsborbala
Csirkés saláta bubszi
Aszalt szilvás csirketekercs recept toth_beata
Makói csirketokány bubszi
A töpörtyűkészítés titkai horvathnemagdi
Mézes csirkemell korosigaborne
5 fincsi töltött hús grimilda
Gyors tejfölös csirke korall44
Pármai csirke yaskane
Kínai édes-savanyú sertés margoka59
Marhából készült ételek
Csirke dióval (albán) bubszi
Szász pityókaleves bubszi
magyaróvári vagdalt hús ! ibolya58
Rózsa Sándor kedvence tinka1951
A levesbe horvathnemagdi
Pácolt marhafelsál bubszi
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Rakott karalábé martimarti
Vadas - ahogy Ernő készíti rochlitzne
NAGYON MAGYAROS BABgulyás bubszi
Sertésből készült ételek
Pásztorpite: ujjozsef
Töltött dagadó gazdagon horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Muszaka 3. bubszi
Indiai konyha macoka65
Húspástétom szalonnában martimarti
Sörös hús recept jamborlulu
Szárma recept baggesz20
Rakottas karfiol recept gonda_katalin
Feketeerdei sertés kotlett suzymama
Halból készült ételek
Ponttyal hirtelen sült zöldségek suzymama
bakonyi halleves ! ibolya58
Csőben sült tengeri süllő recept gonda_katalin
Halas szoljanka leves bubszi
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Töltött pontyszeletek peterimajoridozsahe
Pisztráng gőzölve petezsolt
Bajai halászlé 1. bubszi
Ezt még egyszer kiteszem . . . sarkadykati
x nagyuska
Vad ételek
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Római tálas receptek sarkadykati
Fácánleves újházi módra tundihugi
Fácánleves bulac57
Bakonyi fácán recept baggesz20
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Fácánleves berántva I. bubszi
Fácánleves reifregina
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Gombás fogolypecsenye bubszi
Spagetti ajánló
Füstölt tarjával töltött gombafejek recept jamborlulu
olasz spagetti leves ibolya58
Rakott padlizsánok macoka65
Tésztatál húsgolyókkal brozsika
BABOS pulykaRAGU bubszi
Keltorta. ilse
Szalonnás-sütőtökös tészta recept gonda_katalin
Katca horvathnemagdi
Bolognai húsos rakott spagetti recept baggesz20
orsótészta grimilda
Pizza receptek
Sonkás, gombás, olívás pizza horvathnemagdi
Reform mini pizzás csigák recept jamborlulu
Gombás pizza recept kovacs_zsoka
Pizza tészta II. bubszi
Hamis pizza bubszi
Töltött pizza horvathnemagdi
Búzacsírás Pizza Tészta 1vargaildyko
Tacos-csirkés pizza recept gonda_katalin
Pizza Luca bubszi
Pizza-egyszerűen horvathnemagdi
Hamburger receptek
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Hamburger horvathnemagdi
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Csirkeburger recept jamborlulu
Csirke hamburger banb
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Aztán mégis. horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU