Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Vadas csirke
Vadas csirke





Hozzávalók:

1 kg csirke-felsőcomb (egyenként kb. 12 dkg-os darabok)
frissen őrölt bors
3 evőkanál libazsír
2 evőkanál szójaszósz

A mártáshoz:

1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
30 dkg sárgarépa
15 dkg zeller
5-5 szem szegfűszeg és borókabogyó
3 babérlevél
1 citrom
2 dl tejszín
1 csapott evőkanál mustár
1 púpos evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál libazsír
só és frissen őrölt bors
1 púpos evőkanál barna cukor
1 dl száraz fehérbor

a tálaláshoz:

1 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:

A csirkecombokat megborsozzuk, majd forró libazsíron, oldalanként jó 2-2 perc alatt nagy lángon aranybarnára pirítjuk egy 30 cm átmérőjű, magas falú lábosban. Hozzáöntjük a szójaszószt, és annyi vizet, hogy a lábos alsó egyharmadáig érjen, majd a combokat lefedve, mérsékelt tűzön 25-30 perc alatt puhára pároljuk. Közben néha átforgatjuk őket, esetleg pótoljuk a szójaszószos vizet.
Ezalatt a mártással foglalkozunk. A vöröshagymát, a fokhagymát, a sárgarépát és a zellert megtisztítjuk, darabokra vágjuk, és késes betétű robotgépben összedaráljuk. A szegfűszeget és a borókabogyót mozsárban durvára törjük, széttépkedve hozzáadjuk a babérleveleket: ez lesz a fűszerkeverék. A citromról krumplihámozóval vékonyan leszedünk 2-3 hosszú héjdarabkát, majd a citromlevet kifacsarjuk, átszűrjük. A tejszínt, a mustárt és az étkezési keményítőt kézi habverővel simára keverjük.
A mártáshoz a libazsírt megolvasztjuk egy közepes méretű, magas peremű serpenyőben, hozzáadjuk a zöldségreszeléket, és miután sóztuk-borsoztuk, ráhintjük a barna cukrot, a fűszerkeveréket, a citromhéjakat. Az egészet összekeverjük, és nagy lángon, néha megkeverve, 3-4 perc alatt enyhén lepirítjuk. Ezután hozzáöntjük a bort és 3 dl vizet, 2 percig forraljuk, majd lefedjük, és a zöldségreszeléket mérsékelt lángon 5 perc alatt puhára főzzük.
A puha zöldségreszelékből kidobjuk a citromhéjakat és a babérleveleket, aztán a boros lével együtt turmixgépben összepürésítjük. Visszaöntjük az eddig használt serpenyőbe, hozzáadjuk a keményítős tejszínt meg 2 evőkanál citromlevet, és mérsékelt lángon 2-3 perc alatt kevergetve besűrítjük: íme a mártás. Tálaláskor a combokat kiemeljük a lábosból, megöntözzük a mártással, és apróra vágott petrezselyemmel meghintjük. Négy adag lesz belőle.

Megjegyzés:

Tudom, szörnyű hosszú a mártás hozzávalóinak listája.
Viszont cserébe nincs túl sok teendő velük: a zöldségeket megreszelem, emiatt hamar megpuhulnak a boros lé, a fűszerek és a citromhéj társaságában, aztán az egészet összeturmixolom, és mustáros-keményítős tejszínnel összerottyantom. Marhahús helyett csirke ugrik a fazékba, és így az igazi vadashoz képest jóval rövidebb idő alatt megúszom a főzést. Szerencsére az ízek nem buktatnak le, hitelesen idézik az eredetit.
veronika74 veronika74
Címkék: zellert megtisztítjuk, borókabogyót mozsárban, citromról krumplihámozóval, citromlevet kifacsarjuk, étkezési keményítőt, libazsírt megolvasztjuk,

A lé a tét - avagy pár szó a
cérnametélt, párolt articsóka, párolt gombaszelet és tápióka betéttel. Fridatto: metéltre vágott sós palacsinta betéttel, párolt spárgafejjel, zöldborsóval és külön tálkában adott reszelt parmezánnal. IV. Henrik: metéltre vágott főtt csirkehús, leveszöldség, főtt rizs és szeletelt párolt gombabetéttel. Hercegnő: metéltre vágott csirkemell, szarvasgomba, spárgafej, zöldborsó betéttel. Királynő: személyenként kettő szárnyas-fás, metélt főtt csirkehús és tápióka ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A vadas és a zsemlegombóc
marhából készül, de készítheted csirkéből is. A leginkább hozzáillő köret, a zsemlegombóc fortélyait is ellesheted. A vadas klasszikus receptjében marhahús szerepel. Ma azonban már mindenki olyan húst használ, amit szeret, így lehet pulyka-, de csirkevadast is készíteni. Zsemlegombóc Hozzávalók: 25 dkg liszt 2 zsemle vagy 2 szelet kenyér 1 tojás víz só A zsemlét kis kockákra vágd fel. Pirítsd meg, de figyelj rá, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bevert tojás vadász módra
Hozzávalók: 10 db tojás, 2 dkg só, 1 dl ecet, 12 dkg vaj, 20 dkg csirkemáj, 15 dkg gomba, 4 dl barna mártás, 1/2 g törött bors, 1/2 csomag zöldpetrezselyem, 5 db zsemle. 10 db bevert tojást készítünk. A gombát és a szárnyas májat apró kockákra vágjuk. Elkészítése: Serpenyőben kevés vajjal megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, és barna mártással együtt felforraljuk, hogy elég sűrű legyen. Vajban pirított zsemleszeletekre ráhelyezzük a meleg tojásokat, leöntjük vadászmártással és beszórjuk finomra ...
bubszi bubszi
Csirke vadász módra
Hozzávalók: 1 csirke(vagy 4-6 csirke comb, vagy mell) 1 fej vöröshagyma 1 sárgarépa 1 kis zeller 4 érett paradicsom(vagy 1 konzerv hámozott, darabolt paradicsom) só, 1 1/2 dl vörösbor bors, 3 gerezd fokhagyma 2 ág rozmaring 15 dkg gomba (vagy 3 dkg szárított vargánya) olívaolaj petrezselyemzöld Elkészítése: A csirkét daraboljuk fel, sózzuk meg, süssük meg az olivaoljabn. A hagymát, a répát és a zellert aprítsuk fel. Adjuk a csirkéhez a ...
sheidi sheidi
Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal
Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal A vadas marha kistestvére, de legalább olyan finom. Zsemlegombóc helyett burgonyakrokettel, spagettivel Szatmári Erzsébet Hozzávalók 10 dkg zeller 20 dkg petrezselyemgyökér 40 dkg sárgarépa 20 dkg vöröshagyma 50 dkg csirkemell 2 dl tejföl 1 kanál mustár 1 kanál citromlé 1-1 kanál olaj ízlés szerint só Ízlés szerint ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Csirkemáj vadasan
Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 2 vöröshagyma, 25 dkg vegyes zöldség, 2 dl tejföl, 1 ek. mustár, 1 citrom, 1 dl fehérbor, 2 ek. liszt, 30 dkg spagetti, 2 dkg vaj, bors, cukor, 2 ek. olaj. A májat hirtelen megsütjük, majd félretesszük. A hagymát megpirítjuk, felöntjük fehérborral, hozzáadjuk a mustárt, és a lisztes tejföllel behabarjuk. Sóval, törött borssal, citromlével ízesítjük, majd hozzátesszük a puhára főzött zöldségeket, és kb. 5 percig forraljuk. A májat közvetlen a tálalás előtt ...
bulac57 bulac57
Cukorbetegség
Cukorbetegség Kerülendő a répa- és malátacukor, méz, cukrozott üdítőital, sütemény, lekvár, kompót, csokoládé; korlátozni kell a kenyeret, tésztát, zsiradékot. Zöldséges csirkecomb 50 dkg csirkecomb, 20 dkg sárgarépa, 20 dkg petrezselyem, 15 dkg alma, só, bors, petrezselyemzöld, sütőmargarin. A csirkecombokat kicsontozzuk és kiverjük. A zöldséget kis kockákra vágjuk és megpároljuk. Sóval, borssal, vágott ...
bulac57 bulac57
Egytálételek
percig sütjük. Sóval, borssal és 2-3 ek citromlével ízesítjük. Tányérra teszük a kétszersültet, a salátakeveréket és a sült husikat. Csirkecomb pékné módra recept Kategória: Egytálételek Hozzávalók: 4 személyre: 80 dkg burgonya, só, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 4 nagy csirkecomb, grill- vagy flekkenfűszer, 50 dkg aprószemű ...
kannalidia kannalidia
Süti ajánló
Szárnyas receptek
Marhából készült ételek
Sertésből készült ételek
Halból készült ételek
Vad ételek
Spagetti ajánló
Pizza receptek
Hamburger receptek
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU