| 3 villámgyors pizzarecept |
|
Elkészítés:
A pizzaalapot megkenjük tejföllel. Ráhelyezzük a negyedekre vágott szalonnát és az apróra vagy karikára vágott lilahagymát. Betoljuk a sütőbe, majd 15 perc sülés után rászórjuk a reszelt sajtot, és készre sütjük.
Calzone (töltött, hajtogatott pizza)
Hozzávalók:
1 adag pizzatészta
pizzaszósz
30 dkg gépsonka
20-25 dkg gomba (vagy egy gombakonzerv)
30-40 dkg pizza mozzarella
Elkészítés:
A ... |
grimilda  |
|
|
| |
| A kenyértészta átváltozásai |
ráhajtjuk a töltelékre a tészta másik felét, ezután alaposan összeillesztjük a széleket, és így sütjük ki. A strombolinál a tészta teljes felületére kerül feltét, majd - mint egy palacsintát - feltekerjük, és így kerül kisütésre.
Calzone, a töltött pizza
Ezeknél a kenyértésztáknál érdemes jó előre bemelegített, legalább 230-250 fokos sütőbe tenni a kész műveinket, így lesz igazán ropogós, de belül mégis puha a tészta. A sütési idő a magas hőfoknak köszönhetően nem túl hosszú, ha ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A kenyértészta átváltozásai |
a töltelékre a tészta másik felét, ezután alaposan összeillesztjük a széleket, és így sütjük ki. A strombolinál a tészta teljes felületére kerül feltét, majd - mint egy palacsintát - feltekerjük, és így kerül kisütésre.
Calzone, a töltött pizza
Ezeknél a kenyértésztáknál érdemes jó előre bemelegített, legalább 230-250 fokos sütőbe tenni a kész műveinket, így lesz igazán ropogós, de belül mégis puha a tészta. A sütési idő a magas hőfoknak köszönhetően nem túl hosszú, ha ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Az olasz lakoma |
egyszerűség azonban ez esetben is gondossággal és friss alapanyagokkal ellensúlyozódik. Az eredeti, hagyományőrző konyhákban maguk gyúrják és főzik ki a tésztát, amely az általunk ismert fajtákon túl száz meg százféle különböző formát ölthet. Lehetnek töltöttek, mint a tortellini vagy a cannelloni, fűszerekkel festettek, apró szeműek, hosszúak vagy egészen nagyok is. A mártások, avagy súgók aszerint különböznek, hogy paradicsomos, tejszínes vagy egyszerűen olajos alapúak. Általában egyfajta hagymát, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Az olasz lakoma |
|
egyszerűség azonban ez esetben is gondossággal és friss alapanyagokkal ellensúlyozódik. Az eredeti, hagyományőrző konyhákban maguk gyúrják és főzik ki a tésztát, amely az általunk ismert fajtákon túl száz meg százféle különböző formát ölthet. Lehetnek töltöttek, mint a tortellini vagy a cannelloni, fűszerekkel festettek, apró szeműek, hosszúak vagy egészen nagyok is. A mártások, avagy sugók aszerint különböznek, hogy paradicsomos, tejszínes vagy egyszerűen olajos alapúak. Általában egyfajta hagymát, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Cukkinis ételek |
behabarjuk, és kevergetve legalább 5 percig forraljuk. Ezután belekeverjük a hagymakarikákat, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, valamint a zöldfűszereket. Éppen csak egyet forralunk rajta, máris befedjük, és a tűzről félrehúzzuk.
Olasz töltött cukkíni
- Összeállítás: 15 perc.
- Sütés: 30 perc.
- Hozzávalók 4 személyre: 4 közepes nagyságú cukkíni, 2 evőkanál olaj, 1 nagy fej, összevagdalt vöröshagyma, 2 szelet húsos füstölt szalonna, 2 tört fokhagymagerezd, 25 dkg darált ... |
bkisseva  |
|
|
| |
| Egyszerű és olcsó fogások hétköznapra gyorskaja |
dkg vaj
2 csapott ek liszt
3-4 dl tej
frissen reszelt szerecsendió
só
bors
A recept ide kattintva folytatódik! >>>
7. Sajttal töltött gomba
gomba
Hozzávalók:
6 közepes/nagyobb méretű csiperke gomba
sajt (vegyesen, pl. edámi és füstölt sajt)
zöld kapor
petrezselyemzöld
olaj a tepsi kikenéséhez
só
bors
A recept ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| Feta, a görög mítosz |
társaságában. De süthetjük is, cserépedénybe téve olívaolajjal meglocsolva, paradicsomkarikával fedve. Ilyenkor a sajtot csak addig sütjük, amíg a paradicsom megpuhul és a sajt egy kis színt kap. Ez az előétel a környező országokban is megtalálható.
Töltött zöldségeket is gazdagíthatunk feta sajttal
A feta ugyan nem nagyon olvad, de jól kombinálható sok mediterrán összetevővel, így előfordul pizzákon, olykor focaccia típusú kenyereken, sőt rántottához, quiche töltelékhez is nyugodtan ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|