Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Alföldi töltött káposzta 2.

Hozzávalók (10 személyre): 1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 kávéskanál pirospaprika 1 késhegynyi törött bors, só 20 savanyú káposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva) 4-5 kisebb darab szalonnabőrke, 1 csülök (kettévágva) 50 dkg kövérkés sertéshús 1 csapott evőkanál só, 10 dkg zsír 1 nagy fej vöröshagyma, 1csapott evőkanál pirospaprika tejföl.
Elkészítés: Az 1 kg sertéscombot daráljuk meg, tegyük bele a rizst, a tojásokat és a fűszereket, sózzuk meg, és az egészet gyúrjuk össze. A káposztalevelekről vágjuk le a vastag ereket, és bal kezünkbe véve egy-egy levelet göngyöljünk bele 10 dkg tölteléket úgy, hogy a levél felső szé1ét ráhajtjuk a töltelékre, azután a két oldalát és utoljára a levél alsó részét. A töltelék végét ujjunkkal nyomjuk be. Tegyük az apró káposztát egy 6-8 literes lábasba. Erre rakjuk rá a töltelékeket, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi a töltelékeket ellepi. Fedjük be a lábast és főzzük addig, amíg a töltelékek meg nem puhulnak.
Közben a sertéslábat, - fület, a bőrkét, a csülköt, a sertéshúst 10 tojás nagyságú darabban tegyük egy fazékba, ere is tegyünk annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk meg, és az egészet fedő alatt főzzük, egy óra hosszáig. Ha mindezek, és a töltelékek is puhára főttek, akkor szedjük ki a káposztából a töltelékeket egy tálba, és a fazékban megfőtt húsokat a levével együtt öntsük abba a lábasba, amiben a töltelék főtt. Ezután készítsünk 10 dkg zsírral hígabb rántást. Ha a rántás világosra pirult, tegyünk bele egy nagy fej, egészen apróra vágott vöröshagymát, és egy kissé kavargassuk el. Azután tegyünk bele pirospaprikát, és eresszük fel egy kevés hideg vízzel. Utána öntsük a rántást a lábasba, és sűrűn kavargatva főzzük át.
Most már visszarakhatjuk a lábasba a töltelékeket. A káposztát lehetőleg nagy tálban tálaljuk. Alul helyezzük el a káposztát, és a fazékban főtt húsokat, a tetejét pedig rakjuk körbe a töltelékekkel, és bőven tejfölözzük meg. Ha a nyárról van eltéve zöld kapor, akár szárítva, akár üvegben, azt is főzzük a töltött káposztába, mert jó ízt ad neki.

Alföldi töltött káposzta 3.
Hozzávalók (10 személyre): 1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, I kávéskanál pirospaprika 1 késhegynyi törött bors, só 20 savanyú káposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva) 4-5 kisebb darab szalonnabőrke, 1 csülök (kettévágva) 50 dkg kövérkés sertéshús I csapott evőkanál só, 10 dkg zsír 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál pirospaprika tejföl.
Elkészítés: Az 1 kg sertéscombot daráljuk meg, tegyük bele a rizst, a tojásokat és a fűszereket, sózzuk meg, és az egészet gyúrjuk össze. A káposztalevelekről vágjuk le a vastag ereket, és bal kezünkbe véve egy-egy levelet göngyöljünk bele 10 dkg tölteléket úgy, hogy a levél felső szélét ráhajtjuk a töltelékre, azután a két oldalát és utoljára a levél alsó részét. A töltelék végét ujjunkkal nyomjuk be. Tegyük az apró káposztát egy 6-8 literes lábasba. Erre rakjuk rá a töltelékeket, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi a töltelékeket ellepi. Fedjük be a lábast és főzzük addig, amíg a töltelékek meg nem puhulnak.
Közben a sertéslábat, - fület, a bőrkét, a csülköt, a sertéshúst 10 tojás nagyságú darabban tegyük egy fazékba, erre is tegyünk annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk meg, és az egészet fedő alatt főzzük, egy óra hosszáig. Ha mindezek, és a töltelékek is puhára főttek, akkor szedjük ki a káposztából a töltelékeket egy tálba, és a fazékban megfőtt húsokat a levével együtt öntsük abba a lábasba, amiben a töltelék főtt. Ezután készítsünk 10 dkg zsírral hígabb rántást. Ha a rántás világosra pirult, tegyünk bele egy nagy fej, egészen apróra vágott vöröshagymát, és egy kissé kavargassuk el. Azután tegyünk bele pirospaprikát, és eresszük fel egy kevés hideg vízzel. Utána öntsük a rántást a lábasba, és sűrűn kavargatva főzzük át.
Most már visszarakhatjuk a lábasba a töltelékeket.
A káposztát lehetőleg nagy tálban tálaljuk. Alul helyezzük el a káposztát, és a fazékban főtt húsokat, a tetejét pedig rakjuk körbe a töltelékekkel, és bőven tejfölözzük meg. Ha a nyárról van eltéve zöld kapor, akár szárítva, akár üvegben, azt is főzzük a töltött káposztába, mert jó ízt ad neki.

Alföldi tüdős-májas hurka
Puhára főzünk 1.2 kg sertéstüdőt, 70 dkg húsos tokaszalonnát. Kiszedve hűtjük. Közepesre daráljuk. A tüdő főzőlevében 20 dkg rizst félpuhára főzünk. 25 dkg finomra vágott vöröshagymát zsírban rózsaszínűre pirítunk. Elkeverve a húst, szalonnát, 50 dkg nyers, finomra darált sertésmájat, a rizst, a vöröshagymát, 5 dkg sót, 1 dkg őrölt borsot, 1 dkg fűszerpaprikát, 25-30 cm darabokra vágott bélbe nem túl keményre töltjük. A beleket elkötjük. (A belet töltés előtt mindig langyos vízben tartjuk.) A hurkát ezután megabáljuk.

Alföldi tüdős, májas és véres hurka
Hozzávalók (10-12 kg kész hurkához): 4-5 kg vegyes főtt húsféle, 3 kg rizs, 50 dkg vöröshagyma, a disznó vére, 3 zsemle, só, fűszer.
A sóval elkevert vért egy kissé kihűtjük, szitán átszűrjük. Majd válogassunk össze annyi hurkának valót, amennyit készíteni akarunk, a sertés nyaka körüli véres részeket, a tokaszalonnát, a bélről a fodorhájat, a tüdőt, a szívet, a májat és egyéb apróbb véres húsokat. Mindezeket tisztára mossuk, és feltesszük főni. Tíz perc múlva a májat vegyük ki, a többit pedig főzzük puhára. Közben készítsük elő a hurkához szükséges rizst és vöröshagymát. A rizst jó nagy edényben, bő vízben főzzük. Sűrűn kevergessük, nehogy lekozmásodjon. Túlságosan ne főzzük meg. Ha készen van, szűrjük és öblítsük le, majd használatig tegyük félre. A vöröshagymát apróra vágva zsírban puhítsuk meg. A megfőtt vegyes húsfélét nagy lyukú tárcsán daráljuk meg, külön-külön a májat, a tüdőt, a kövér húsfélét, a szalonnát, az apróbb húsokat.
A kövéret osszuk három részre: egy-egy rész jut a véres, a májas és a tüdős hurkába. Ugyanígy osszuk háromfelé a rizst és a vöröshagymát.
A véres hurkába tegyünk még apróbb kockákra vágott friss főtt szalonnát és 3 tejbe áztatott, kicsavart zsemlét.
A háromféle hurkának való anyagot külön tálakba téve ízlés szerint fűszerezzük: sóval, borssal, pirospaprikával, szegfűborssal, és aki szereti, a véres hurkába majoránnát is tehet.
A véres hurkába ne egyszerre tegyük a vért, csak apránként, hogy se híg, se kemény ne legyen.
Az abálólé tetejéről (amelyben a hurkának való főtt) szedjük le a zsírt, és ebből is tegyünk mindhárom hurkába. Nem kell attól tartani, hogy a hurka zsíros lesz, mert egyrészt a rizs felveszi, másrészt a sütésnél kisül, de így nem lesz száraz. A jól elkevert hurkamasszákat a már előre elkészített és az egyik végén bekötött hurkabélbe lazán betöltjük, majd forró vízbe tesszük, és 15-20 percig csendesen abáljuk, akkor kiszedjük, pár percre hideg vízbe tesszük, majd deszkára rakjuk, kihűtjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: apró káposztát, töltelékeket ellepi, egészet fedő, fazékban megfőtt, levével együtt, töltelék főtt,

A betűs receptek
Alföldi csirkeleves 1 kg-csirkét 8 részre vágjuk és tisztított, karikákra vágott vegyes zöldséggel (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, gomba), feltesszük főni. Sóval, szemes borssal, 1/2 fej vöröshagymával és 1 csomag kötözött petrezselyemmel ízesítjük. Amikor a hús félig megpuhult, akkor a vagdalt hússal megegyező húspépből kis gombócokat formálunk, és a levesben kifőzzük. Ez egyben a levesbetét is. Tálaláskor tejfölre szedjük. Alföldi fehér teaszalonna 100-120 kg ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A betűs receptek
Alföldi vagdalt Ötven dkg darált sertéshúst 2 db nagyobb, főtt és áttört burgonyával, 1 tojással, 1/2 fej reszelt vöröshagymával, sóval, törött borssal jól összedolgozunk. Kétujjnyi vastag hengereket formázunk belőle és olajozott tűzálló edénybe, vagy tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Alföldi véres hurka 1. Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A betűs receptek
Al-dunai halászlé Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A fáraók gyógyszertára
lássák mely összetevőket alkalmazták ugyanannál, vagy hasonló gyógyászati eseteknél, végül a legjobbnak tűnő bekerül a fordításba. Emellett minden fordító a saját korának megfelelő hatóanyagokból mazsolázgatott, ennek az lett az eredménye, hogy az ősi receptekben szereplő összetevők egyharmadát vitatják. Campbell éppen ezért megpróbálta egy másik megközelítéssel megállapítani, miből tevődtek össze az akkori gyógyszerek. "Nem vagyok nyelvészeti szakértő, ezért a tudományt használtam fel a ...
erzsike25 erzsike25
Alföldi Vargabéles
Hozzávalók: Tészta: 35 dkg liszt fél cs sütőpor 25 dkg margarin 2 tojássárgája kevés tejföl 1 evőkanál cukor 1 csipet só Töltelék: 15 dkg cérnametélt 50 dkg túró 15 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 2 dl tejföl 4 tojássárgája 6 tojás fehérje 3 dkg olvasztott vaj 5-10 dkg ...
1955viki 1955viki
Alföldi húsos gombóc
Alföldi húsos gombóc Hozzávalók: burgonyás tészta, 30 dkg sertés lapocka, 1 hagyma, 1 evőkanál olaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyem, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt. Alföldi húsos gombóc készítése : A húsból pörköltet készítünk. Levét leöntjük, és a húst apróra vagdaljuk. A burgonyás tésztát kinyújtjuk, 5 x 5 cm-es négyzetekre vágjuk, és elosztjuk rajta a vagdalt húst. Gombócokat formálunk belőle, ...
bkisseva bkisseva
B betűs receptek
Barlahidai cupita (búzaprósza) Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 bögre tej, só, diónyi vaj. A tojást a tej egy részével jól felverjük, a lisztet belekeverjük. Fakanállal simára dolgozzuk, majd a megmaradt tejet is hozzáöntjük, és palacsinta sűrűségűre keverjük. Zsírozott tepsibe öntjük, tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, forró sütőben megsütjük. Meghinthetjük cukorral. Nagy kockákra vágjuk és forrón tálaljuk. Bábolnai burgonyaleves Személyenként ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
P betetűs receptek
Pikáns palóc korhelyleves Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 2 pár debreceni kolbász, fél füstölt sertéscsülök, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál fűszerpaprika, fél csokor kapor, köménymag, só. A savanyú káposztát hideg vízben jól átmossuk, majd kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a debreceni kolbászt, a füstölt csülköt, és a kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Kevés sóval ízesítve puhára főzzük. Zsemleszínű rántást ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Régimódi Csokitorta 1vargaildyko
Jetty torta bubszi
Madártej mikróban lilagondolatok
Zöldséges rácsos bulac57
Gesztenyegolyó torta margoka59
Lekváros bukta koszegimarika
Rigó Jancsi muffin irmus
Mézeskalács I. bubszi
Mentafagylalt bulac57
Joghurtos pite janna53
Szárnyas receptek
vidéki csirke ibolya58
cukkini receptek faciendum
x nagyuska
Almás-hagymás csirke 1vargaildyko
Paradicsomszószos sült csirke horvathnemagdi
FIAM kedvence - csirkemellből margitanya
4 mesés lehetőség a szénhidrát korall44
Sült csirkemell friss mártássa bubszi
Csirkenyárs bundában klerierzsi
Receptek horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Ínyenctekercs tundihugi
Bográcsban főzött marha gulyásleves recept toth_beata
Pásztorhús bubszi
Török lepény darálthússal bubszi
Vesepecsenye vadas mártással csibi52
Hétvezér-tokány 1. bubszi
Ír sörös gulyás: ujjozsef
Receptek horvathnemagdi
Receptek 3.japan margareta51
wisky-s csirkeleves aszalt szilvával ibolya58
Sertésből készült ételek
Palócleves, ahogy mi szeretjük recept gonda_katalin
Palócleves bubszi
Gyuvecs 3. bubszi
Karajba zárt csülök vorosrozsa66
Fiadi tokány bubszi
Szűzérmék mazsolás gesztenyeraguval recept kovacs_zsoka
Chop-suey horvathnemagdi
Rántott hús liszt tojás zsemlemorzsa nélkül recept peszko
Göngyölt káposzta klerierzsi
Erdélyi rakott káposzta 3. bubszi
Halból készült ételek
Hétfő horvathnemagdi
Lerakott harcsa bubszi
Paradicsomos grillezett hal 1vargaildyko
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Tiszai halászlé 1. (szegedi) bubszi
Bundázott harcsa sarkadykati
Hal fűszeres kéregben bulac57
Túrós szendvicstorta bubszi
Harcsa savanyú káposztával bubszi
Vad ételek
Fácnleves vinlaci
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Fácánleves rochlitzne
x nagyuska
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Almás-gombás vadragu bulac57
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Spagetti ajánló
Spenótos csirkemell spagetti ágyon recept toth_beata
Spagetti bolognai mártással 2. bubszi
4 ünnepi recept Húsvétra grimilda
olajozottabbi ízületek grimilda
Gombából készült ételek grimilda
Baconos tészta (olasz módra) recept kovacs_zsoka
Recept jjanosne
Mennyei ízek - vegetáriánus ét andrilaszlone
Tésztasaláta virslivel és csirkemellel recept zsokanita
Mogyorós medvetalpacska horvathnemagdi
Pizza receptek
tortilla chips házilag faciendum
Pizza lilahagymával recept kovacs_zsoka
Mártások grimilda
Pizzás csiga bazsalikommal recept boszorlany
Lala kifli yaskane
Mindentudó kalácstészta bubszi
x nagyuska
Tuti sajtos rúd – fél óra alatt bkisseva
Sajtos rúd gereica
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Hamburger receptek
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Válassza a szóját! margoka59
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburger baratnu
Hamburger baratnu
Csirkeburger recept jamborlulu
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU