Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Alföldi töltött káposzta 2.

Hozzávalók (10 személyre): 1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, 1 kávéskanál pirospaprika 1 késhegynyi törött bors, só 20 savanyú káposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva) 4-5 kisebb darab szalonnabőrke, 1 csülök (kettévágva) 50 dkg kövérkés sertéshús 1 csapott evőkanál só, 10 dkg zsír 1 nagy fej vöröshagyma, 1csapott evőkanál pirospaprika tejföl.
Elkészítés: Az 1 kg sertéscombot daráljuk meg, tegyük bele a rizst, a tojásokat és a fűszereket, sózzuk meg, és az egészet gyúrjuk össze. A káposztalevelekről vágjuk le a vastag ereket, és bal kezünkbe véve egy-egy levelet göngyöljünk bele 10 dkg tölteléket úgy, hogy a levél felső szé1ét ráhajtjuk a töltelékre, azután a két oldalát és utoljára a levél alsó részét. A töltelék végét ujjunkkal nyomjuk be. Tegyük az apró káposztát egy 6-8 literes lábasba. Erre rakjuk rá a töltelékeket, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi a töltelékeket ellepi. Fedjük be a lábast és főzzük addig, amíg a töltelékek meg nem puhulnak.
Közben a sertéslábat, - fület, a bőrkét, a csülköt, a sertéshúst 10 tojás nagyságú darabban tegyük egy fazékba, ere is tegyünk annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk meg, és az egészet fedő alatt főzzük, egy óra hosszáig. Ha mindezek, és a töltelékek is puhára főttek, akkor szedjük ki a káposztából a töltelékeket egy tálba, és a fazékban megfőtt húsokat a levével együtt öntsük abba a lábasba, amiben a töltelék főtt. Ezután készítsünk 10 dkg zsírral hígabb rántást. Ha a rántás világosra pirult, tegyünk bele egy nagy fej, egészen apróra vágott vöröshagymát, és egy kissé kavargassuk el. Azután tegyünk bele pirospaprikát, és eresszük fel egy kevés hideg vízzel. Utána öntsük a rántást a lábasba, és sűrűn kavargatva főzzük át.
Most már visszarakhatjuk a lábasba a töltelékeket. A káposztát lehetőleg nagy tálban tálaljuk. Alul helyezzük el a káposztát, és a fazékban főtt húsokat, a tetejét pedig rakjuk körbe a töltelékekkel, és bőven tejfölözzük meg. Ha a nyárról van eltéve zöld kapor, akár szárítva, akár üvegben, azt is főzzük a töltött káposztába, mert jó ízt ad neki.

Alföldi töltött káposzta 3.
Hozzávalók (10 személyre): 1 kg kövéres sertéscomb (vagy más sertéshús), 15 dkg rizs, 2 tojás, I kávéskanál pirospaprika 1 késhegynyi törött bors, só 20 savanyú káposzta-levél, 2 kg apró savanyú káposzta 2 megtisztított, pörzsölt sertésláb (hosszában kettéhasítva), 1 sertésfül (kettévágva) 4-5 kisebb darab szalonnabőrke, 1 csülök (kettévágva) 50 dkg kövérkés sertéshús I csapott evőkanál só, 10 dkg zsír 1 nagy fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál pirospaprika tejföl.
Elkészítés: Az 1 kg sertéscombot daráljuk meg, tegyük bele a rizst, a tojásokat és a fűszereket, sózzuk meg, és az egészet gyúrjuk össze. A káposztalevelekről vágjuk le a vastag ereket, és bal kezünkbe véve egy-egy levelet göngyöljünk bele 10 dkg tölteléket úgy, hogy a levél felső szélét ráhajtjuk a töltelékre, azután a két oldalát és utoljára a levél alsó részét. A töltelék végét ujjunkkal nyomjuk be. Tegyük az apró káposztát egy 6-8 literes lábasba. Erre rakjuk rá a töltelékeket, és öntsünk rá annyi vizet, amennyi a töltelékeket ellepi. Fedjük be a lábast és főzzük addig, amíg a töltelékek meg nem puhulnak.
Közben a sertéslábat, - fület, a bőrkét, a csülköt, a sertéshúst 10 tojás nagyságú darabban tegyük egy fazékba, erre is tegyünk annyi vizet, amennyi ellepi, sózzuk meg, és az egészet fedő alatt főzzük, egy óra hosszáig. Ha mindezek, és a töltelékek is puhára főttek, akkor szedjük ki a káposztából a töltelékeket egy tálba, és a fazékban megfőtt húsokat a levével együtt öntsük abba a lábasba, amiben a töltelék főtt. Ezután készítsünk 10 dkg zsírral hígabb rántást. Ha a rántás világosra pirult, tegyünk bele egy nagy fej, egészen apróra vágott vöröshagymát, és egy kissé kavargassuk el. Azután tegyünk bele pirospaprikát, és eresszük fel egy kevés hideg vízzel. Utána öntsük a rántást a lábasba, és sűrűn kavargatva főzzük át.
Most már visszarakhatjuk a lábasba a töltelékeket.
A káposztát lehetőleg nagy tálban tálaljuk. Alul helyezzük el a káposztát, és a fazékban főtt húsokat, a tetejét pedig rakjuk körbe a töltelékekkel, és bőven tejfölözzük meg. Ha a nyárról van eltéve zöld kapor, akár szárítva, akár üvegben, azt is főzzük a töltött káposztába, mert jó ízt ad neki.

Alföldi tüdős-májas hurka
Puhára főzünk 1.2 kg sertéstüdőt, 70 dkg húsos tokaszalonnát. Kiszedve hűtjük. Közepesre daráljuk. A tüdő főzőlevében 20 dkg rizst félpuhára főzünk. 25 dkg finomra vágott vöröshagymát zsírban rózsaszínűre pirítunk. Elkeverve a húst, szalonnát, 50 dkg nyers, finomra darált sertésmájat, a rizst, a vöröshagymát, 5 dkg sót, 1 dkg őrölt borsot, 1 dkg fűszerpaprikát, 25-30 cm darabokra vágott bélbe nem túl keményre töltjük. A beleket elkötjük. (A belet töltés előtt mindig langyos vízben tartjuk.) A hurkát ezután megabáljuk.

Alföldi tüdős, májas és véres hurka
Hozzávalók (10-12 kg kész hurkához): 4-5 kg vegyes főtt húsféle, 3 kg rizs, 50 dkg vöröshagyma, a disznó vére, 3 zsemle, só, fűszer.
A sóval elkevert vért egy kissé kihűtjük, szitán átszűrjük. Majd válogassunk össze annyi hurkának valót, amennyit készíteni akarunk, a sertés nyaka körüli véres részeket, a tokaszalonnát, a bélről a fodorhájat, a tüdőt, a szívet, a májat és egyéb apróbb véres húsokat. Mindezeket tisztára mossuk, és feltesszük főni. Tíz perc múlva a májat vegyük ki, a többit pedig főzzük puhára. Közben készítsük elő a hurkához szükséges rizst és vöröshagymát. A rizst jó nagy edényben, bő vízben főzzük. Sűrűn kevergessük, nehogy lekozmásodjon. Túlságosan ne főzzük meg. Ha készen van, szűrjük és öblítsük le, majd használatig tegyük félre. A vöröshagymát apróra vágva zsírban puhítsuk meg. A megfőtt vegyes húsfélét nagy lyukú tárcsán daráljuk meg, külön-külön a májat, a tüdőt, a kövér húsfélét, a szalonnát, az apróbb húsokat.
A kövéret osszuk három részre: egy-egy rész jut a véres, a májas és a tüdős hurkába. Ugyanígy osszuk háromfelé a rizst és a vöröshagymát.
A véres hurkába tegyünk még apróbb kockákra vágott friss főtt szalonnát és 3 tejbe áztatott, kicsavart zsemlét.
A háromféle hurkának való anyagot külön tálakba téve ízlés szerint fűszerezzük: sóval, borssal, pirospaprikával, szegfűborssal, és aki szereti, a véres hurkába majoránnát is tehet.
A véres hurkába ne egyszerre tegyük a vért, csak apránként, hogy se híg, se kemény ne legyen.
Az abálólé tetejéről (amelyben a hurkának való főtt) szedjük le a zsírt, és ebből is tegyünk mindhárom hurkába. Nem kell attól tartani, hogy a hurka zsíros lesz, mert egyrészt a rizs felveszi, másrészt a sütésnél kisül, de így nem lesz száraz. A jól elkevert hurkamasszákat a már előre elkészített és az egyik végén bekötött hurkabélbe lazán betöltjük, majd forró vízbe tesszük, és 15-20 percig csendesen abáljuk, akkor kiszedjük, pár percre hideg vízbe tesszük, majd deszkára rakjuk, kihűtjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: apró káposztát, töltelékeket ellepi, egészet fedő, fazékban megfőtt, levével együtt, töltelék főtt,

A betűs receptek
Alföldi csirkeleves 1 kg-csirkét 8 részre vágjuk és tisztított, karikákra vágott vegyes zöldséggel (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, gomba), feltesszük főni. Sóval, szemes borssal, 1/2 fej vöröshagymával és 1 csomag kötözött petrezselyemmel ízesítjük. Amikor a hús félig megpuhult, akkor a vagdalt hússal megegyező húspépből kis gombócokat formálunk, és a levesben kifőzzük. Ez egyben a levesbetét is. Tálaláskor tejfölre szedjük. Alföldi fehér teaszalonna 100-120 kg ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A betűs receptek
Alföldi májas hurka bőrkével Hozzávalók: 50 dkg nyers sertésmájat ledarálunk nem túl puhára főtt 20 dkg bőrkével, 1 kg sertéstüdővel, 50 dkg húsos tokaszalonnával. A megszűrt abálólében megfőzünk 25 dkg rizst. 20 dkg zsírban világosra pirítunk 1 nagy fej aprított vöröshagymát. Ha kihűlt a rizs, hozzátesszük a darált húsokhoz a vöröshagymával együtt. 5 dkg sóval, 1.5 dkg őrölt borssal, 1 dkg pirospaprikával, majoránnával jól elkeverjük. Hurkabelekbe töltve 30 percig abáljuk, majd deszkán kihűtjük. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A betűs receptek
Al-dunai halászlé Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter vízben. Leszűröm, beleteszem a halszeleteket és a paprikát. Mintegy 25 percnyi forrást követően behabarom a tejfölbe kevert ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
A fáraók gyógyszertára
lássák mely összetevőket alkalmazták ugyanannál, vagy hasonló gyógyászati eseteknél, végül a legjobbnak tűnő bekerül a fordításba. Emellett minden fordító a saját korának megfelelő hatóanyagokból mazsolázgatott, ennek az lett az eredménye, hogy az ősi receptekben szereplő összetevők egyharmadát vitatják. Campbell éppen ezért megpróbálta egy másik megközelítéssel megállapítani, miből tevődtek össze az akkori gyógyszerek. "Nem vagyok nyelvészeti szakértő, ezért a tudományt használtam fel a ...
erzsike25 erzsike25
Alföldi Vargabéles
Hozzávalók: Tészta: 35 dkg liszt fél cs sütőpor 25 dkg margarin 2 tojássárgája kevés tejföl 1 evőkanál cukor 1 csipet só Töltelék: 15 dkg cérnametélt 50 dkg túró 15 dkg porcukor 2 cs vaníliás cukor 1 citrom reszelt héja 2 dl tejföl 4 tojássárgája 6 tojás fehérje 3 dkg olvasztott vaj 5-10 dkg ...
1955viki 1955viki
Alföldi húsos gombóc
Alföldi húsos gombóc Hozzávalók: burgonyás tészta, 30 dkg sertés lapocka, 1 hagyma, 1 evőkanál olaj, só, bors, pirospaprika, petrezselyem, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 dl tejföl, 5 dkg reszelt sajt. Alföldi húsos gombóc készítése : A húsból pörköltet készítünk. Levét leöntjük, és a húst apróra vagdaljuk. A burgonyás tésztát kinyújtjuk, 5 x 5 cm-es négyzetekre vágjuk, és elosztjuk rajta a vagdalt húst. Gombócokat formálunk belőle, ...
bkisseva bkisseva
B betűs receptek
Barlahidai cupita (búzaprósza) Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 bögre tej, só, diónyi vaj. A tojást a tej egy részével jól felverjük, a lisztet belekeverjük. Fakanállal simára dolgozzuk, majd a megmaradt tejet is hozzáöntjük, és palacsinta sűrűségűre keverjük. Zsírozott tepsibe öntjük, tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, forró sütőben megsütjük. Meghinthetjük cukorral. Nagy kockákra vágjuk és forrón tálaljuk. Bábolnai burgonyaleves Személyenként ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
P betetűs receptek
Pikáns palóc korhelyleves Hozzávalók: 40 dkg savanyú káposzta, 2 pár debreceni kolbász, fél füstölt sertéscsülök, 10 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál fűszerpaprika, fél csokor kapor, köménymag, só. A savanyú káposztát hideg vízben jól átmossuk, majd kb. 1 liter vízben feltesszük főni. Hozzáadjuk a debreceni kolbászt, a füstölt csülköt, és a kockákra vágott kolozsvári szalonnát. Kevés sóval ízesítve puhára főzzük. Zsemleszínű rántást ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Mákos Meggyes Muffin agabor4
Florentás sütemény bulac57
Csokitorta lantosneevi
Málnás túrótorta 1vargaildyko
6 kávés, édes élvezet horvathnemagdi
Csokoládés banán bubszi
Csokis-diós golyók fboka
Kávélevél bubszi
Habcsók panni48
Mazsolás Mézes Krémes 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Májas csirkemell klerierzsi
Csirkemell császár módjára bubszi
A legjobb nokedlirecept nanoka72
Disznósajt házilag nanoka72
Farsangi fánk kapros-tejfölös horvathnemagdi
Sokszínű töltött csirkemell suzymama
MÁRTÁSOK - alapLEVEK bubszi
Gombás pirított csirke recept boszorlany
Arroz con pollo Rizses csirke horvathnemagdi
szénhidrát nélküli receptek... marti1951
Marhából készült ételek
Empanadas horvathnemagdi
Csülökös bab(Nagymuter féle) nagy adag recept jamborlulu
Íme a bográcsgulyás receptje . mailona
Mészáros tokány bulac57
Pilisi sörgulyás bubszi
Mai menű horvathnemagdi
Vadas zsemlegombóccal ancus56
Marhahús sült zöldségekkel horvathnemagdi
Ny betűs receptek horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Hidegtálak horvathnemagdi
Baconos szűzpecsenye nyárson recept boszorlany
Májleves bubszi
Fűszeres vaddisznó római tálba horvathnemagdi
Gombakrémes szűzpecsenye martimarti
Bográcsételek kloppenburg
Húsvéti sonkaleves nagyiful
Dömsödi májas hús bubszi
Sajtos hús korall44
Bolognai mártás (Salsa alla Na bubszi
Halból készült ételek
Ízőrzők – Szigliget horvathnemagdi
Angolna tengerész módra. bubszi
Szilveszteri menüajánlat horvathnemagdi
Hétfő horvathnemagdi
Rostonsült ponty fűszeres vajj bubszi
Zakuszka bubszi
Zöldséges halleves recept baggesz20
Szegedi halászlé. bubszi
Angolna Nyárson Sütve 1vargaildyko
x nagyuska
Vad ételek
Szarvasgombás őz vadrizzsel klerierzsi
Vadászpecsenye bubszi
vörösboros szarvasragu.. ibolya58
B betűs receptek horvathnemagdi
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Itt van az ideje sarkadykati
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Padlizsános spagetti 1. bubszi
Narancsos sült, tésztával bubszi
Bolognai spagetti horvathnemagdi
Tejszínes-cukkinis tészta horvathnemagdi
Padlizsán sonkás-gombás raguva rochlitzne
Mexikói spagetti bubszi
Carbonara spagetti horvathnemagdi
Spagetti Carbonara recept jamborlulu
Paradicsomos csirkeragu 1vargaildyko
A medvehagymáról minden, amit tudni kell baratha
Pizza receptek
Más nemzetek pizzái: bubszi
Házi pizza recept baggesz20
Pizzás csiga horvathnemagdi
Mozzarellás pizzatekercs klerierzsi
Töltött-pizza jupiter21
Csirkemájas rátét bubszi
Pizza recept jamborlulu
Sonkás tekercs tereza54
Önbizalom................. .... bajuszpapi
Pizza 3. udypy
Hamburger receptek
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger buci recept boszorlany
Sajtburger veronika74
Hamburger baratnu
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburger baratnu
Kevés munkával horvathnemagdi
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU