Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
B betűs receptek
Borsodi sonkás pecsenye
Hozzávalók: 1 kg sertéscomb, só, törött bors, 1 db vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3-4 szem borókabogyó, 1 kávéskanál paprikakrém, 20 dkg füstölt főtt tarja, 1 dl tejföl, 4 db jonatánalma, 15 sajt, 1 dl olaj, 1 dl bor.
A húst megsózzuk, megborsozzuk, forró olajban hitelen körbesütjük, öntünk rá 1 dl bort, kevés vizet. Dobunk mellé egy kettévágott vöröshagymát néhány cikkely fokhagymát, pár szem borókabogyót, egy kanál paprikakrémet, és lassú tűzön puhára pároljuk. Elfövő levét apránként borral és vízzel pótoljuk. Ha már puha, néhány percig pihentetjük, majd felszeleteljük, tűzálló tálra egymás mellé tesszük. Közben a füstölt húst ledaráljuk, teszünk hozzá annyi tejfölt, hogy a massza sűrű legyen, és a húsokra terítjük. Ezután vékonyan felszeleteljük a megtisztított almákat, és a szelekre rakjuk. Beborítjuk vékony sajtszeletekkel, és sütőben 15 percig sütjük.

Boszorkányszigeti batyus halászlé
Hozzávalók: 2 kg ponty, 30 dkg vöröshagyma, 10 dkg lecsó, 3 dkg őrölt fűszerpaprika, só.
A batyuhoz: 10 dkg liszt, 1 db tojás, 2 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, csipet só, csipet bors, 1 kávéskanál őrölt paprika, 40 dkg halbelsőség.
A pontyot megtisztítjuk, kibelezzük, majd kifilézzük. A fejből, a csontból hagymával, sóval, lecsóval alaplevet főzünk ( 2 óra hosszat), majd átpasszírozzuk. Újból fölrakjuk főni, rászórjuk a pirospaprikát, beletesszük a pontyszeleteket. Közben elkészítjük a batyukat. A pontyban lévő halbelsőséget összedinszteljük a vöröshagymával és a fűszerekkel. A lisztből és tojásból tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, majd kockákra vágjuk. A közepébe helyezzük a tölteléket, felhajtjuk, és villával összenyomkodjuk. A halhús után a batyukat is belefőzzük a halászlébe. Erős paprika-karikákkal tálaljuk.
Elkészítési idő: 90 perc
Ajánlott ital: olaszrizling

Bozsoki töltött borjúszegy
A zsemlés alaptöltelékhez vajban félig puhára párolt sárgarépakockát, karalábét és zöldborsót teszünk. Az ismert fűszereken kívül kevés borsíkával is ízesítjük. A megsütött és tálalt borjúszegyhez sült burgonyát és parajfőzeléket adunk.
Bősárkányi pulykamell rántva
Hozzávalók: 60 dkg pulykamellfilé, 20 dkg karfiol, 1 kk só, 1 mk bors, fél reszelt szerecsendió, 10 dkg liszt, 15 dkg zsemlemorzsa, 3 tojás, 5 dl olaj, 20 dkg reszelt sajt.
Elkészítés: A pulykamellet 4 egyforma szeletre vágjuk, kiklopfoljuk, megsózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és sós vízben 20 percig megfőzzük. Lapátkanállal kiemeljük, leszárítjuk és rátesszük a kiklopfolt hússzeletekre. Meghintjük borssal, szerecsendióval.
Összegöngyöljük, lisztben megforgatjuk, a felvert tojásba mártjuk, majd meghintjük zsemlemorzsával. A forró olajban kirántjuk. Óvatosan kiemeljük lapátkanállal, hogy a töltelék ki ne essék belőle. Tányérra tesszük és megszórjuk a reszelt sajttal.

Brassói apró-pecsenye 1.
Előkészítés: A húst megtisztítjuk a zsíros vagy hártyás részektől és csíkokra (kb. 1x1x6 cm) vágjuk. A fokhagymákat megkaparjuk pépesre. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, megmossuk és hagyjuk lecsurogni.
Egy nagyobb (3-4 l-es) lábasban vagy fedővel rendelkező serpenyőben megforrósítjuk az olajat/zsírt, rádobjuk a csíkokra vágott húst, megforgatjuk, amíg a színe kifehéredik, közben megsózzuk, majd takarékra vesszük a hőforrást, lefedjük az edényt, és lassú tűzön pároljuk a húst. Nem kell vizet aláönteni, mert a hús úgyis levet ereszt, ami elegendő a pároláshoz.
Közben szép halvány pirosra kisütjük a burgonyát.
Amikor halljuk, hogy a hús elfőtte a levét, levesszük a fedőt róla, megborsozzuk, rárakjuk a fokhagyma pépet, összekeverjük, és nagyobb hőfokon enyhén megpirítjuk, azután hozzáöntjük a sült burgonyát, az edényt újból lefedjük, és a húst a krumplival enyhén összerázogatjuk. Azon nyomban tálaljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: húsokra terítjük, megtisztított almákat, szelekre rakjuk, pontyot megtisztítjuk, csontból hagymával, pontyban lévő,

B betűs receptek
Bakonyi gombamártás Hozzávalók 4 személyre: 15 dkg sampinyongomba, 6 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1,5 dl tejföl, 0,5 dl tejszín, 3 dl húsleves (vagy 1 húsleveskocka), 1 csapott mokkáskanál őrölt kömény, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, pirospaprika Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk a gerezdekre vágott gombát, ezzel tovább pirítjuk, majd meghintjük pirospaprikával, megsózzuk. Hozzáadjuk a köményt, az összezúzott fokhagymát, felöntjük a húslevessel (1 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bácskai tokány Az apró húst csíkokra vágjuk és megmossuk. Tartalmas pörköltalapot készítünk köménymaggal és zúzott fokhagymával. Zsírjára pirítjuk, és a csíkokra vágott húst beletesszük. Kévés csontalaplével vagy vízzel felengedve pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk széletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Tálaláskor galuskát, párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá. Debreceni sertéstokány, ha a bácskai tokányhoz pároláskor debreceni kolbászt teszünk. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói csirkezúza Hozzávalók: 5o dkg csirkezúza, 6o dkg főtt burgonya, 0,8 dl olaj, , 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 csokor petrezselyem, törött bors, só. A megtisztított megmosott csirkezúzát sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zúzát. Sóval, törött borssal, petrezselyemmel ízesítjük és 1-2 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Balatoni halászlé 1. Hozzávalók: Fél kg apró-hal (. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró-halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a áttört apró-halat és a hagymát. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprikát, valamint a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Békési betyáros Hozzávalók (6 személyre): 4 db sertésköröm, 2 db sertéscsülök, fél sertésfej, 1 kg lapocka, 3 nagy fej hagyma, lebbencstészta ízlés szerint, 1 kg burgonya, 2 evőkanál őrölt pirospaprika, 1 db erős zöldpaprika, 2 db tv paprika, 2 csipet kömény, 2 db paradicsom, 8-10 gerezd fokhagyma, 5-10 dkg sós fehér szalonna. A szalonnával alázsírozzuk a bográcsot, majd legalulra tesszük a csülök bontása után a csontot, rá a köröm kerüljön, utána egy réteg apróra vágott hagyma. A következő ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói lucskos káposzta Hozzávalók: 1 kiló fejes-káposzta, fél kiló sertésdagadó, 8 deka füstölt szalonna, 2 deci tejföl, 3 deka liszt, néhány szem köménymag, kis csomó friss kapor, só. A káposztát megtisztítjuk, megmossuk, majd ujjnyi vastag csíkokra vágjuk. Sós vízben feltesszük főni a sertésdagadóval, a köménymaggal és aprított kaporral. A szalonnát 4 szeletre vágjuk, bevagdaljuk, megsütjük, és zsírját ráöntjük a káposztára. Ha a sertésdagadó megpuhult, kiszedjük a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bácskai fogolypecsenye Hozzávalók: 5 db fogoly, 20 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg burgonya, 5 db zöldpaprika, 25 dkg friss paradicsom, 60 dkg fejes káposzta, 10 dkg rizs, só, pirospaprika, petrezselyem zöldje, kevés köménymag. Elkészítés: A megtisztított, jól megmosott foglyokat kettévágjuk. A szalonnát kis kockára vágjuk, és üvegesre olvasztjuk. A finomra vágott hagymát, szalonnás zsírban megfonnyasztjuk, pirospaprikát, finomra zúzott fokhagymát, kevés ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Receptek horvathnemagdi
Almás császármorzsa margoka59
Étel -süti-ital recept jjanosne
Répatorta klementinagidro
Házi francia krémes yvett789
Kivisaláták tundihugi
csokis banános muffin...... ibolya58
Csokis tiramisu koszegimarika
Vienetta tundihugi
Bohémia kocka koszegimarika
Szárnyas receptek
Jereván saláta: ujjozsef
Fogyjon franciásan! bulac57
Ázsiai sült tészta margoka59
Májjal töltött csirkemell wegnerzs
Bakonyi kacsa bubszi
Olasz húsgombóc paradicsomszószban fekecsicuka
Kelbimbó leves suzymama
Bobotie (dél-afrikai) klara50
Pulykamell tepsis burgonyával bubszi
Citromos becsinált-csirke bubszi
Marhából készült ételek
Lencsével párolt marhacomb gabfe
Pirozski 2. bubszi
Egybesült vagdalt kelkáposztáb kincsesszigeten
Vadas marha recept gonda_katalin
Buzsáki Tányéros 1vargaildyko
Rakott kenyér (amerikai) bubszi
Törökparadicsom vagdalt hússal bubszi
x nagyuska
Bográcsgulyás recept jamborlulu
kolozsvári gulyás ibolya58
Sertésből készült ételek
prágai töltött hús ! ibolya58
Kolozsvári rakott káposzta gabfe
Makói sonka bubszi
csülkös tokány ibolya58
Csíkszeredai flekken bubszi
Brassói aprópecsenye vorosrozsa66
Rántott vagdalthús korall44
Gombás-sonkás fasírt tört burgonyával horvathnemagdi
Burgonyakrémleves+füstölt hús ujjozsef
Húsos rántott palacsinta idgie1975
Halból készült ételek
Ponty Orly-i módra 1vargaildyko
Bretagne-i pisztráng (francia) bubszi
Rozmaringos lazac diós-fokhagymás tésztával maroka
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Tejfölös Rácponty, ahogy Krúdy Gyula szerette skorpiolilike
Füstöltpisztráng leves 1vargaildyko
Dudari halpaprikás (halászlé) bubszi
Lazacfilé fokhagyma mártással recept kovacs_zsoka
Nagybaracskai halászlé Sobri J bubszi
Fonyódi halászlé peterimajoridozsahe
Vad ételek
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
Nyúlpörkölt veronika74
Vadhús horvathnemagdi
Fácán római tálban lilikonyhaja
Torták kloppenburg
Fácán tejszínnel klerierzsi
Spagetti ajánló
Receptek 3.japan margareta51
Szegény ember spagettije bkisseva
Paradicsomos spagetti recept jamborlulu
Kolbászos rakott spagetti horvathnemagdi
Kínai piritott tészta rochlitzne
Kohut Katalin: Diétás milánói spagetti kohlinka
Bolognai lasagne recept jamborlulu
Gombás-sonkás spagetti recept gonda_katalin
Bolognai szendvics recept baggesz20
Milánói makaróni olaszosan! agimami7
Pizza receptek
Gyors pizzatészta grimilda
Kombe bkisseva
Pizza recept jamborlulu
Krumplis pizza bulac57
cukkinisajt ! ibolya58
Lapo kenyér serpenyőben sütve faciendum
Sajtos muffin suzymama
Pizza recept margareta51
PIZZA Alapreceptek: bubszi
Hamburger receptek
Házi hamburger recept baggesz20
Aztán mégis. horvathnemagdi
Hawaii burger veronika74
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger baratnu
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Csirke hamburger banb
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU