Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők –Egerszalók̵
Ízőrzők -Egerszalók- receptek

Palóc leves
Hozzávalók: 1 kg marhacomb, 60 dkg főtt burgonya, 60 dkg üveges, vagy előfőzött zöld-és sárga hüvelyű bab a levével együtt, 60 dkg vöröshagyma, fél fej fokhagyma, 1 dl étolaj, 1 teáskanál egész kömény,2 teáskanál só, 2 evőkanál fűszerpaprika, 2 babérlevél, 15 szem egész bors, 2 dl tejföl.
A marhacombot egyforma, közepes nagyságú kockákra vágjuk. A hagymákat megtisztítjuk, és felkockázzuk. Az egészet olajban aranysárgára pirítjuk, majd a köménymaggal együtt kicsit még sütjük. Belekeverjük a húst. Az egészet addig forgatjuk, amíg a hús egy kis kérget kap. Ekkor sózzuk, paprikázzuk, és hogy ne égjen le, fél dl vizet öntünk alá. Amikor el fövi a levét, mindig csak egy kevéssel pótoljuk, így lesz finom a pörköltünk.
A megpuhult húst babérlevéllel, gézbe kötözött egész borssal fűszerezzük, hozzáöntjük a kétféle babot a levével együtt, egy liternyi vízzel még hígítjuk, és felforraljuk.
A tejfölt forró levessel apránként átmelegítjük, és a levesbe keverjük. Legutoljára kerül bele a főtt burgonya. Ekkor már csak egyet rottyantunk rajta, és a palóc leves elkészült.

Kemencés babos csülök
Hozzávalók: 1,3 kg füstölt csülök, 25 dkg beáztatott bab, 1,3 kg savanyú káposzta, 20 dkg bacon szalonna. Egy kávéskanálnyi őrölt fekete bors, darált kömény, szerecsendió, őrölt babérlevél. Egy teáskanál aprított kakukkfű, fél evőkanálnyi őrölt paprika, 1 csokor csombor (borsikafű).
A csülköt átmossuk, kuktába tesszük. Annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, és háromnegyed óra alatt félkészre főzzük. A léből kivéve lehűtjük, majd kicsontozzuk, és kisebb darabokra vágjuk.
Az előző este beáztatott babot leszűrjük, a káposztát enyhén átmossuk, és külön edényben, mindkettőt a csülök főzőlevével felöntve háromnegyed óráig főzzük.
Egy vas lábos alját kibéleljük bacon szalonnával, ráterítjük a káposzta felét, beborítjuk csülök darabokkal. A babot egyenletesen elosztjuk rajta, majd a maradék káposzta következik. A főzésből megmaradt káposztalevet ráöntjük, és az egészet befedjük bacon szalonnával. Fűszerezzük őrölt borssal, köménnyel, szerecsendióval, őrölt babérlevéllel, kakukkfűvel, őrölt paprikával, és hogy könnyebben emészthető legyen, egy csokornyi csombort teszünk a tetejére. Lefedjük. Kemencében egy óra alatt megsül, de készíthetjük agyagedényben, sütőben is. Ekkor másfél-két óra alatt készül el.

Laskó-völgyi halászlé
Hozzávalók: Az alaplébe: süllő, harcsa, ponty, kárász gerince, farka, feje, nyakrésze, 1,2 kg vöröshagyma, egy púpos fakanál sertészsír. A halszeletekhez süllő, harcsa, ponty húsos része, só, 2 teáskanál őrölt fekete bors, 7 teáskanál őrölt paprika, a halak ikrája és teje.
A halakat megtisztítjuk, és alaposan átmossuk. A zsírba belekockázzuk a hagymát, rátesszük az alaplébe valókat, felöntjük vízzel, és 3-4 órán át főzzük. Közben a nemesebb halakat egyforma vastag szeletekre vágjuk, és egy tálban rétegesen egymásra rakjuk, közben soronként besózzuk. Hűtőszekrényben tároljuk.
Az alaplében átfőtt haldarabok nagyobb csontjait, szálkáit kiszedjük, a többit a lébe visszatesszük (nem passzírozzuk, nem mixeljük). Bográcsba öntjük, őrölt borssal és paprikával fűszerezzük, felforraljuk, és hozzáadjuk a sózott halszeleteket. 7-8 percnyi rotyogtatás után megkóstoljuk, ha szükséges, után sózzuk, és legvégül a halikrát és tejet is hozzáadjuk. Ezután már csak 3-4 perc főzés szükséges, és már tálalhatjuk is.

Barna sörben párolt kakas
Hozzávalók: 1 nagyobb kakas, só, 1 fej fokhagyma, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 10 dkg vaj, fél dl olívaolaj, 1 dl étolaj, 2 szál sárgarépa, fél fej kelkáposzta, 2 vöröshagyma, 2 üveg barna sör, kis csokornyi kakukkfű, pár szem egész bors, 4 babérlevél, 1 szárított paradicsom, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín.
A kakast megtisztítjuk, feldaraboljuk, besózzuk. A fokhagymát megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és a húsdarabokat megtűzdeljük vele. Ízesítjük még egy kis sóval, őrölt borssal. Egy nagyobb tepsiben elhelyezzük a kakast, aládobjuk a vajat, rálocsoljuk a kétféle olajat, és sütőben 15-20 percig pirítjuk.
Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és nagyobb darabokra vágjuk. Egy cseréptál alját kibéleljük a felével. Erre tesszük a kakas egy részét, újabb sor zöldség, és a megmaradt hús következik. Az egészet meglocsoljuk a pecsenye szaftjával, és beleborítjuk a barna sört. Fűszerezzük kakukkfűvel, egész borssal, babérlevéllel, és szárított paradicsommal. Lefedjük, és sütőben kb. 4 órán át sütjük.
A megpuhult husikát kiszedjük, a levét leszűrjük, a zöldségeket belepasszírozzuk. Felforraljuk. A lisztet hideg vízzel elkeverjük, a forró, fűszeres lével átmelegítjük, és a lábosba csurgatjuk. A tejszínhez is adunk egy kis mártást, az egészet összefőzzük, és meglocsoljuk vele a kakast.
Sós vízben főtt burgonyával, vagy kenyérrel fogyaszthatjuk.

Fűszeres házinyúl pecsenye
Hozzávalók: (két nagyobb sütő tepsihez) két egész nyúl, 15 dkg füstölt tokaszalonna, só, 20-30 szem egész bors, 6 babérlevél, kis csokor kakukkfű, 2 nagyobb sárgarépa, 2 petrezselyem gyökere, 2 dl vörösbor, 1 vöröshagyma, 2 kg burgonya, 30 dkg sertészsír.
A nyulakat nagyobb darabokra vágjuk, tepsibe helyezzük, és sóval bedörzsöljük. A szalonnát felcsíkozzuk, mellédobjuk, és az egészet forró zsírral leöntjük. Fűszerezzük babérlevéllel, kakukkfűvel, borssal. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, ezeket is szétszórjuk a tepsiben. Meglocsoljuk vörösborral, kevés vízzel, majd befedjük, és kemencében, vagy sütőben kb. 2 óra alatt megsütjük. Közben néhányszor az elfőtt levet pótoljuk.
A burgonyát megtisztítjuk, besózzuk, tepsibe tesszük, ezt is leöntjük forró zsírral, és fólia alatt, a hús mellett megsütjük. Tálalásnál szafttal meglocsoljuk, és a pecsenye mellé kínáljuk.

Szalóki nagy kalács
Hozzávalók: 1,2 kg liszt, 9 dl tej, 4 evőkanál cukor, 10 dkg élesztő, 54 szem édesítő tabletta, 2 kávéskanál só, 1 vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 1 evőkanál kakaó, 1,5 dl étolaj, 10 dkg mazsola, 1 tojás. A lábas kikenéséhez vaj.
7,5 dl tejet meglangyosítunk a cukorral, és belemorzsoljuk az élesztőt. Félretesszük, hagyjuk megkelni. Közben az édesítő tablettákat kanállal megtörjük, és 42 szemet másfél dl tejjel elkeverünk.
A lisztet átszitáljuk, beletesszük a sót, a vaníliás cukrot, és a citromhéjat. A megmaradt édesítőt a kakaóval, és 2-3 evőkanál tejjel elkeverjük. Egy nagyobb lábost vajjal kikenünk.
A megkelt élesztős tejet a lisztbe öntjük, hozzáadjuk a 42 szem édesítővel elkevert tejet, és az egészet alaposan kidagasztjuk. Közben kevés étolajat is hozzádolgozunk. A tészta kétharmad részét lisztezett gyúrótáblára borítjuk, a maradékba pedig beledagasztjuk a 12 szem édesítővel elkevert kakaót. Ehhez is adunk egy kevés olajat.
A nagyobb tésztát elnyújtjuk, rátesszük a kakaósat, és azt is elsodorjuk rajta. Megszórjuk mazsolával. Az egész kalácsot feltekerjük, és belehelyezzük a kivajazott lábosba. Meleg helyen legalább 1 óráig kelesztjük. Felvert tojással átkenjük. Előmelegített sütőben 10 percig nagy lángon, majd 45 percig takarékon sütjük. Amikor kivesszük, hagyjuk kihűlni, és csak utána szeleteljük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: egészet addig, kevéssel pótoljuk, megpuhult húst, kétféle babot, liternyi vízzel, tejfölt forró,

**az***ORSZÁG***TORTÁJA***
így végül nagyon szép sima, folyós krémem lett.Az almatöltelék elkészítése: Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a cukorral/nyírfacukorral, citrom levével, fahéjjal vajon megpároljuk, majd kihűtjük.A trüffel elkészítése: A tejszínt a vaníliarúd kikapart magjaival együtt épp csak felforraljuk. ...
bubszi bubszi
*GYÓGYÍTÓ növény*&*BAZSALIKOM*
elűzi a legyeket. Bazsalikomos paradicsomsaláta sajttal Hozzávalók: 8 db paradicsom, 20-30 dkg krémes, lágy sajt, olívaolaj, tengeri só, bors, citromlé, sok bazsalikom Elkészítés: Keverjünk össze 1 dl olívaolajat 1 citrom levével és borssal. Ezt követően egy tálba rakjuk a paradicsomot, majd locsoljuk meg az öntettel, és szórjuk rá a bazsalikomot. A tetejére jön a sajt, amit szintén meg kell locsolni az öntettel, és a sajtra is tegyünk újból bazsalikomot. Ezt a "rétegezést" ...
bubszi bubszi
1 hónap alatt 15 kiló mínusz
joghurttal, fél teáskanál mustárral, sóval, borssal és a tojás sárgájával. Add hozzá a fehérjét is. Szűrd le a krumplit meg a spárgát, és öntsd le a dresszinggel. Vacsora: Halas rizibizi Párolj meg 4 dkg rizst. Locsolj meg 1 friss citrom levével 1 szelet lazacfilét. A citrom héjából reszelj le keveset, a citromot pedig karikázd fel. Keverd össze felaprított kaporral és egészet tedd serpenyőbe. Fűszerezd be a halat, ültesd a citromra és önts alá kevés vizet. Párold 8 percig. Futass meg 1 ...
brozsika brozsika
10 Perces mákos álom
formában kistányérra téve vagy a formából tányérra borítva. Tipp: A mákos álom sütit tálald villámgyors meggyöntettel. A meggyöntet készítése: Egy nagy (kb. 7 dl-es) üveg magozott meggybefőttet levével együtt egy fazékba öntünk. Belekeverünk 2 evőkanál étkezési keményítőt és egy csipetnyi őrölt fahéjat, és állandóan kevergetve addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik. Ha nagyon sietsz, a felvert tojásfehérje helyett készítheted a ...
agimami7 agimami7
13 céklás recept az egészségér
finomra vágott kaprot, sót, borsot. Öntsd nyakon egy kis borecettel, majd pihentesd 1-2 óra hosszáig. -Akár egytálételként is megállja a helyét. 6 Pikáns céklasaláta 1 dl olíva olajjal, 3 evőkanál ketchuppal, 1 citrom levével, 1 dkg sóval 2 kávéskanál borsikafűvel, fél csomó finomra vágott snidlinggel, petrezselyem zölddel, és ízlés szerint mézzel készíts dresszinget. Mindeközben főzz meg 80 dkg céklát, tisztítsd meg és kockázd fel. Öntsd rá a dresszinget, és hűtve ...
eva0817 eva0817
13 céklás recept az egészségért!
finomra vágott kaprot, sót, borsot. Öntsd nyakon egy kis borecettel, majd pihentesd 1-2 óra hosszáig. -Akár egytálételként is megállja a helyét. 6 Pikáns céklasaláta 1 dl olíva olajjal, 3 evőkanál ketchuppal, 1 citrom levével, 1 dkg sóval 2 kávéskanál borsikafűvel, fél csomó finomra vágott snidlinggel, petrezselyem zölddel, és ízlés szerint mézzel készíts dresszinget. Mindeközben főzz meg 80 dkg céklát, tisztítsd meg és kockázd fel. Öntsd rá a dresszinget, és hűtve ...
tinka1951 tinka1951
14 különleges forralt bor recept karácsonyra
cukor A bort a szőlőlével felforraljuk, belekeverjük a szegfűszeget, a fahéjat és a narancshéj felét. Lefedve 30 percig állni hagyjuk, majd a cukorral édesítjük. Tálaláskor megszórjuk a maradék narancshéjjal. Aki szereti, ízesítheti a narancs levével is. Forralt bor brandyvel Hozzávalók: 700 ml víz 200 g cukor 1 citrom héja 1 fahéjrúd 15 db. szegfűszeg 1 üveg vörösbor 100 ml brandy Főzzük fel a vizet és összes fűszert egy ...
radvanszki_jozsef radvanszki_jozsef
14 különleges forralt bor recept karácsonyra
cukor A bort a szőlőlével felforraljuk, belekeverjük a szegfűszeget, a fahéjat és a narancshéj felét. Lefedve 30 percig állni hagyjuk, majd a cukorral édesítjük. Tálaláskor megszórjuk a maradék narancshéjjal. Aki szereti, ízesítheti a narancs levével is. Forralt bor brandyvel Hozzávalók: 700 ml víz 200 g cukor 1 citrom héja 1 fahéjrúd 15 db. szegfűszeg 1 üveg vörösbor 100 ml brandy Főzzük fel a vizet és összes fűszert ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Kakaóhabos szelet bubszi
Brownie narancsos krémsajttal horvathnemagdi
Túrótorta bubszi
***apró**ZSERBÓ*** bubszi
Vegyes gyümölcsleves recept kovacs_zsoka
Cseresznyés-csokoládés torta bordat
Sakktábla recept baggesz20
Süti ! oszlanszkik
Puha mézes puszedli magdus60
Brokkolis szendvics bubszi
Szárnyas receptek
A praktikus padlizsán nyomában agnia
Almaborban sült csirke veronika74
Sukiyaki vicky0709
Hidegtálak cipello
Aszalt szilvás pulykamell tepsis sajtos krumplival reifregina
Almatorta (sütés nélkül) eva0817
Jereván saláta bubszi
Csirkemáj naranccsal horvathnemagdi
Gombafejek sörtésztában ... anitahajdu
Padlizsános csirkesaláta recep nyilas_nina
Marhából készült ételek
Marhasteak bulac57
káposztás gulyás ibolya58
Receptek horvathnemagdi
Ricottával töltött hátszín veronika74
Milánói marhaszelet: ujjozsef
Wellington bélszín rochlitzne
Bécsi Fiákergulyás recept baggesz20
Marhahúsos kuszkusz 1vargaildyko
Pogácstésztába töltött hús magdio
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Sertésből készült ételek
Brassói aprópecsenye recept boszorlany
Csicsóka ircsike36
Karácsonyi ételek tomicica
S betűs receptek horvathnemagdi
Pácolt oldalas baratnu
Szegedi lecsós szűzérmék bubszi
hansági kaszásleves ibolya58
Ínyencmáj bubszi
Pásztor krumpli-vagdalt bubszi
Tejfölös sertéscomb magyarandrasne
Halból készült ételek
Filézett vagy egész pisztráng bubszi
Pisztráng kékre főzve. csibi52
Harcsapaprikás recept gonda_katalin
Rakott halszeletek bubszi
Hal fűszeres kéregben bulac57
Tejfölös túrós pontyszelet bubszi
Balatoni halászlé 1. bubszi
Bajai halászlé 1. bubszi
Tepsis lazac bulac57
Hideg ponty túrókrémmel bubszi
Vad ételek
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
Torták kloppenburg
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Vadászpecsenye bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Dödölle rauchne02
Vadhús horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Vacsora csata recept! jjanosne
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Spagetti ajánló
Dél-olasz rakott tészta bubszi
Paradicsomos spagetti recept jamborlulu
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Receptek 3.japan margareta51
Carbonara spagetti horvathnemagdi
Spagetti, ahogy Mi szeretjük recept baggesz20
Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal horvathnemagdi
Pörkölt tepsiben yaskane
Carbonara spagetti rochlitzne
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Pizza receptek
Pizza recept margareta51
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Zöldséges pizza bulac57
Kagylótészta tundihugi
Fokhagymás tejfölös langalló gabfe
Lapos kenyér serpenyőben sütve... nanoka72
Melegszendvicsek grimilda
Tuti sajtos rúd nanoka72
Sós stangli 1vargaildyko
Lala kifli bordat
Hamburger receptek
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Hamburger pulykahússal suzymama
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hamburger baratnu
Sajtburgerleves recept roanna
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU