| Alufóliás flekken |
|
Hozzávalók:
8 szelet sertésborda, négy szelet marha vesepecsenye, négy fej vöröshagyma, 40 dkg füstölt szalonna, 50 dkg burgonya, só, törött bors, mustár.
A hússzeleteket egyenként bedörzsöljük sóval, borssal és vékonyan bekenjük mustárral. Egy jókora tűzálló tálat vagy tepsit kibélelünk alufóliával, és az aljára vékonyra szelt szalonnát terítünk. Erre fektetjük - félig egymásra - a hússzeleteket, sertést és marhát felváltva. Az egészet befedjük a karikára vágott hagymával és a nyers, karikára ... |
kkm  |
|
|
| |
| Az 5 legjobb sós rakott étel |
jusson. A sonkát egyenletesen elosztjuk a tetején, rászórjuk a reszelt sajtot, és előmelegített sütőben megsütjük (20-25 percig lefedve, majd alufólia nélkül, amíg szépen megpirul).
Gombás rakott hús
Hozzávalók:
8 szelet sertésborda (vagy tarja, esetleg baromfi), 30 dkg gomba, 20 dkg főtt, füstölt tarja, 5 dl besamelmártás, 15-20 dkg (füstölt) sajt, só, bors, liszt, olaj, petrezselyem
Elkészítés:
A húst kissé kiverjük, megsózzuk, lisztbe forgatva kevés forró ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
megforgatjuk benne a húst, mellé rakjuk a paradicsomot meg a paprikát, megsózzuk, és puhára pároljuk. Tálaláskor a tálat rizzsel alapozzuk, erre fektetjük a zsineg nélküli, felszeletelt húst, és az egészet leöntjük az áttört mártással.
Bátaszéki sertésborda
Hozzávalók: 8 szelet sertésborda, 15 dkg reszelt sajt, 1 fej reszelt vöröshagyma, 1 dl olaj, 5 dkg vaj, 2 evőkanál paradicsompüré, 1 dl bor, só, törött bors, 1 ágacska rozmaring, babérlevél.
A kivert hússzeleteket megsózzuk, ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
Bakonyi sertésborda 1.
Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír.
A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B.Lacibacsi receptjei |
|
hevítjük, és a formát behelyezzük. Amikor a tészta felemelkedett, 160-180 fokra visszavesszük a hőt, és a tésztát zsemleszínűre sütjük. Melegen kiborítjuk.
2008.12.14 23:54
Csűrdöngölős
Hozzávalók 4 személyre: 4 db sertésborda, 4 db nagy savanyú káposztalevél, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg zsír, 15 dkg vöröshagyma, 2 dl tejfel, 1 dkg rózsapaprika, 1 dkg ételízesítő, őrölt bors, só, csombor.
Az elkészítés során a kissé kivert (puhított), bevagdosott ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Bakonyi borda |
Bakonyi borda
Hozzávalók 4 személyre:
8 kicsontozott sertésborda
25 dkg gomba
1-1 zöldpaprika és paradicsom
1 nagy fej hagyma
fél dl olaj
3 evőkanál + 1 kávéskanál liszt
1 kávéskanál édes pirospaprika
2 dl tejföl
2 szál petrezselyem
Előkészítés:
A húst leöblítjük, szárazra törölgetjük, kissé kiverjük, fél órára besózzuk. A gombát megtisztítjuk, hámozatlanul vastagabb szeletekre vágjuk. Megmossuk a zöldpaprikát ... |
veronika74  |
|
|
| |
| Bakonyi sertésborda |
Bakonyi sertésborda II.
..Hozzávalók:
8 szelet karajfilé
10 dkg füstölt szalonna
1-2 közepes fej vöröshagyma
zsiradék
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
25 dkg gomba
1 kis pohár tejföl
1 dl tejszín
só
1 evőkanál pirospaprika
1 púpos evőkanál liszt
Elkészítés:
A húst klopfoljuk ki, sózzuk, és mind a két oldalát lisztbe mártva, kevés zsiradékon süssük meg szép pirosra, és tegyük félre.
A zsiradékban, amiben a húst sütöttük ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Bakonyi sertésborda |
Hozzávalók:
8 szel sertésborda
30 dkg gomba
3 ek olaj
2 dl tejföl
1 db vöröshagyma
1 ek liszt
1/2 db zöldpaprika
1 db paradicsom
1 kevés bor
1 db pirospaprika
1 kevés só
3 db borókabogyó
1 kevés őrölt szerecsendió
Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, majd felforrósított olajon megfuttatjuk. Rátesszük a húst, majd minden oldalát elősütjük benne. Hozzáadjuk a ... |
margoka59  |
|
|
| |
|
|