Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü
Érdekességként hoztam az alábbi receptet

Vrábel Krisztina: Apák napi menü
Link

Június harmadik vasárnapján ünnepeljük az édesapákat, fogjunk hát össze a gyerekekkel, és készítsünk olyan fogásokat, amelyeket a családfő lelkesen fogyaszt majd. Vrábel Kriszta ajánl hét receptet, és azt tanácsolja, senki ne hagyja ki a Guinness-tortát, mert isteni finom.
Írta: Vrábel Krisztina 2014.06.14. Nők Lapja rovat

Palacsintabetűk epres-nektarinos öntettel

Hozzávalók:
 25 dkg liszt
 1 tojás
 1 ek cukor
 1 dl tej
 szódavíz
 4 ek étolaj
 25 dkg eper
 4 szem nektarin
 2 ek méz
 1 ek rózsavíz (elhagyható)

Hagyományos módon keverjünk a lisztből, tojásból, cukorból, tejből, szódából és olajból sűrű palacsintatésztát, 3 evőkanál olajat használjunk hozzá. Pihentessük a tésztát 30 percet. A nektarint kockázzuk fel, az epret vágjuk ketté. 1 dl vizet keverjünk el a mézzel, forraljuk fel, adjuk hozzá a barackot, majd 2 perc múlva az epret is. További 2 percig főzzük a gyümölcsöket, majd vegyük le a tűzről, keverjük el benne a rózsavizet. Forrósítsuk fel a palacsintasütőt, öntsük bele a maradék olajat, majd habzsákból, vékony csőrű adagolóval nyomjuk ki egyesével a betűket. Fordítsuk, süssük meg a másik oldalát is. Kínáljuk az öntettel.






Reggeli hamburger

Hozzávalók 4 személyre:
 4 császárzsemle
 4 tojás
 4 db hamburgerhús (40 dkg darált marhahús előző este sóval, borssal, pár csepp Worchestershire-szósszal és 1 tk mustárral elkeverve)
 1 nagy fej vöröshagyma
 5 dkg liszt
 étolaj
 ketchup, mustár a tálaláshoz

A hagymát kockázzuk fel, forgassuk meg lisztben, majd forró olajban süssük ropogósra, papírtörlőn csepegtessük le a felesleges zsiradékot. A laposra formázott húspogácsákat forró, olajjal megkent serpenyőben süssük készre, a zsemlék vágott felét is pirítsuk meg. A tojásokból süssünk frissen a tálalás előtt tükörtojást. A zsemlékre helyezzünk 1-1 kisült húspogácsát, 1 tükörtojást, szórjuk meg a pirított hagymával, ízesítsük ketchuppel, mustárral, és azonnal tálaljuk.






Újkrumplikrémleves kukoricával és pirított sonkával

Hozzávalók 4 személyre:
 40 dkg újkrumpli
 10 dkg füstölt, nyers sonka
 2 dl tejföl
 20 dkg kukorica (konzerv)
 2-3 szál újhagyma
 só, frissen őrölt bors
 pár csepp frissen facsart citromlé
 friss korianderzöld (helyettesíthető petrezselyemmel)
 extra szűz olívaolaj

A hámozott, kockázott újkrumplit a darabolt újhagymával együtt tegyük fel főni 1 liter sós vízben. Ha megfőtt a krumpli, turmixoljuk össze a levest a tejföllel, sózzuk, borsozzuk, pár csepp citromlével ízesítsük, keverjük el benne a lecsöpögtetett kukoricát. A vékonyra szelt, majd kockázott sonkát kevés olívaolajon süssük ropogósra. A forró levest tálaláskor csepegtessük meg olívaolajjal, szórjunk bele sült sonkát és vágott koriander- vagy petrezselyemzöldet.





Sörös marharagu újkáposztás krumplipürével

Hozzávalók 4 személyre:
 60 dkg marhalapocka
 1 nagy fej vöröshagyma
 1 gerezd fokhagyma
 2 db babérlevél
 1 púpozott tk mustár
 1 dl világos sör
 2 dl tejföl
 étolaj
 só, frissen őrölt bors

A körethez:
 80 dkg krumpli
 1 kis fej új, zsenge édeskáposzta
 5 dkg vaj
 tej

A húst kockázzuk fel. Az apróra kockázott hagymát dinszteljük meg olajon, majd adjuk hozzá a marhahúst, süssük körbe, majd adjunk hozzá egy kevés sört, a babérlevelet, sót, borsot, az aprított fokhagymát. Lefedve főzzük lassan puhára a húst. Sörrel és vízzel öntsük fel fokozatosan. Amikor megpuhult, keverjük hozzá a mustárt és a tejfölt. Forraljuk össze. A körethez a káposztát vágjuk ketté, vékonyan szeleteljük, kevés olajon dinszteljük puhára (a zsenge, új káposzta nagyon hamar megpuhul). Sózzuk, borsozzuk. A hámozott krumplit főzzük puhára sós vízben, szűrjük le, villával törjük össze. Keverjük el a vajjal, annyi tejjel, hogy megfelelő püréállagot kapjunk. Lazán forgassuk össze a káposztával, és kínáljuk a ragu mellé.





Sertésszűz borskéregben

Hozzávalók 4 személyre:
 80 dkg sertésszűz (2 db)
 28 g szemes fekete bors (2 zacskó)
 2 ek német, édes mustár
 só
 1 ek olívaolaj

A sütőt melegítsük elő 250 °C-ra. A sertésszüzeket mossuk, töröljük szárazra. Sózzuk körbe, kenjük meg a mustárral és az olívaolajjal. A borsot mozsárban törjük vagy borsdarálóval őröljük durvára. Forgassuk meg benne egyenletesen a húsdarabokat. Helyezzük őket sütőpapírral bélelt sütőlemezre, süssük az előmelegített sütőben 15 percet, majd zárjuk le a sütőt és hagyjuk benne a húst 8-10 percig. Felszeletelve tálaljuk, köretként adhatunk mellé sült krumplit, burgonyapürét vagy salátát is.





Tex-mex minilángos

Hozzávalók:
 30 dkg liszt
 3,5 g szárított élesztő
 kb. 1,5 dl víz
 só
 étolaj a sütéshez

A feltéthez:
 20 dkg kukorica (konzerv)
 3 szem paradicsom
 10 dkg kaliforniai paprika
 10 dkg uborka
 1 fej lila hagyma
 fél citrom leve
 3 ek. olívaolaj
 frissen őrölt bors
 1 csokor korianderlevél
 tejföl

A lisztet keverjük el egy kávéskanálnyi sóval, a szárított élesztővel, adjunk hozzá annyi langyos vizet, hogy sűrű nokedlitészta-állaga legyen. Kanállal keverjük el. Kelesszük a duplájára. A feltéthez kockázzuk apróra a zöldségeket, keverjük hozzá a kukoricát, az aprított koriandert. Szórjuk meg frissen őrölt borssal, locsoljuk meg az olívaolajjal és a citromlével. Bő, forró olajba, olajos kézzel szaggassunk kisméretű lángosokat, süssük meg mindkét oldalukat, majd a kisült lángosokat sózzuk, kenjük meg tejföllel, és kanalazzunk rá feltétet.





Guinness-torta

Hozzávalók 20 cm átmérőjű formához:

 2,5 dl Guinness (vagy más barna sör)
 1 dl habtejszín
 20 dkg vaj
 20 dkg porcukor
 27 dkg liszt
 5 dkg cukrozatlan kakaópor
 2 nagy tojás
 fél tasak sütőpor

A tetejére:
 20 dkg natúr krémsajt
 10 dkg porcukor
 1 dl habtejszín

A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A sört tegyük egy fazékba, adjuk hozzá a vajat, a tejszínt és a porcukrot, melegítsük, míg elolvadnak. Egy kevés sörben keverjük el a kakaóport, majd keverjük el az egészben. A lisztet keverjük el a sütőporral, adjuk hozzá a tojásokat, majd a már nem túl meleg sörös keveréket. Vajazzunk ki egy 20 cm átmérőjű tortaformát, öntsük át bele a tésztamasszát, majd süssük 45-50 perc alatt készre, tűpróbával ellenőrizzük. Hagyjuk kihűlni a formában, majd borítsuk ki. A tejszínt verjük fel kemény habnak a porcukorral együtt, majd keverjük el a krémsajttal, és kenjük meg a torta tetejét az édes sajtkrémmel.






Forrás: Link
cipello cipello
Címkék: nektarint kockázzuk, epret vágjuk, maradék olajat, másik oldalát, hagymát kockázzuk, felesleges zsiradékot,

5 kenyérrecept
elkészíthető kenyérrecept Az egyik legalapvetőbb táplálékunk a kenyér. Tele van energiával, amire nagy szükségünk van egy nehéz nap reggelén. Ha nem bízol a boltban vásárolt kenyerek tápanyagértékében, te is süthetsz otthon! Próbáld ki az alábbi 5 receptet, csak majd győzd abbahagyni az evést! Sajtos barna kenyér Hozzávalók: 10 dkg Graham-liszt, 1 kg liszt, 5 dkg élesztő, 10 dkg búzacsíra, 3 evőkanál méz, 3 dl tej, 1 dl víz, 1,5 dkg só, 10 dkg reszelt sajt, 1 ...
tinka1951 tinka1951
5 kenyérrecept otthonra.......
kenyérrecept... Az egyik legalapvetőbb táplálékunk a kenyér. Tele van energiával, amire nagy szükségünk van egy nehéz nap reggelén. Ha nem bízol a boltban vásárolt kenyerek tápanyagértékében, te is süthetsz otthon! Próbáld ki az alábbi 5 receptet, csak majd győzd abbahagyni az evést! Sajtos barna kenyér Hozzávalók: 10 dkg Graham-liszt, 1 kg ...
maca23 maca23
A tökéletes sonka párja
lelkét is, ezért lett annyira finom, puha és foszlós a kalács. Utána bárhol ettem kalácsot, sehol nem volt ilyen állagú és ízű. Megtanulta anyukám is, ő meg megtanította nekem. Az én feladatom átvenni a stafétát, hiszen egy nap én is átadom majd a receptet a saját gyerekeimnek. Nem 5 perces recept, de ha tényleg szívvel-lélekkel csináljuk, meglesz az eredménye, és az elismeréseket is begyűjthetjük. Foszlós kalács és briós Hozzávalók: - 4 dl langyos ...
panka2006 panka2006
Advent tizennegyedik napja - minden évre -Szaloncukor
budapesti és vidéki cukrászdákban az inasoknak volt tisztük működtetni. Annak ellenére, hogy a cukorka a XIX. század közepén jelent meg hazánkban először, 1891-ben Hegyesi József "Magyar - Francia szakács és vállalkozó" már tizenhétféle szaloncukorreceptet említ. A szerző A legújabb házi cukrászat című kézikönyvében így például megtaláljuk a "szalon-ananász cukorkák, a szalonkrém - bonbonok, a szalon - marasquin - cukorkák, a szalon-pisztácz-czukorkák" receptjeit is. Igen nagy becsben tartották ezt az ...
maroka maroka
Bogrács...
nagyállattartó őseink e mindenes eszköze, és az abból következő főzési technika mindíg a teljes értékű táplálkozást szolgálta. Néhány külföldi egytálételt csak azért soroltunk ide, hogy jobban értékeljük saját örökségünket. Nézzünk egyszerre sok receptet, amit bográcsban lehet megfőzni, és persze a konyhában is, ám ott "nem az igazi", mert ott nem jár fölötte a füstaromát adó jó levegő. A zománcozatlan vaslábas külön íz- és nyomelem forrás! Rajtunk kívül csak a mediterrán népek esküsznek az ...
simocsi simocsi
Csicsóka-pogácsa
Találtam a neten receptet, de kellett rajta változtatni. Az eredeti egy hígan folyós massza volt, arra gondolok ilyenkor, hogy tuti nem csinálta meg, aki feltette eredetileg. S a legtöbb helyen az jön be találatként! Nos, az alábbi megbízhatóan pontos recept, kikísérleteztem: 0,5 kg csicsókát héjastól megfőztem, majd meghámoztam /gyorsabban fő meg, mint a krumpli, s nagyon könnyen lejön a héja/, s burgonyanyomón áttörtem. Tisztán 300 gr lett. 0,5 kg ...
margoka59 margoka59
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait, annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve is utal rá. Hozzávalók 1 db közepes nagyságú csirke, 5 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1-1mokkáskanál majoranna és őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 4 evőkanál olaj, 1 dkg vaj, késkegynyi őrölt köménymag. Elkészítése A ...
suzymama suzymama
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra
Csirke "nem lehet abbahagyni" módra Aki unja a csirke pörkölt-sült-grill-rántott változatait, annak ajánljuk az alábbi receptet. Nem lehet elrontani és megunni, ahogy a neve is utal rá. Hozzávalók 1 db közepes nagyságú csirke, 5 púpozott evőkanál liszt, 1 púpozott teáskanál pirospaprika, 1-mokkáskanál majoránna és őrölt bors, 1 teáskanál só, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg reszelt ...
vorosrozsa66 vorosrozsa66
Süti ajánló
Őszibaracktorta bubszi
Derecskei rakott kifli bkisseva
Magyaros pogácsa bkisseva
Barna süti 1. bubszi
Ízőrzők – Zengővárkony horvathnemagdi
Almás narancsos süti yaskane
Őszibarackos sütemény: ujjozsef
Mákos guba ahogy mamám horvathnemagdi
Karácsonyi gyümölcskenyér bubszi
Csokoládés rakott palacsinta bubszi
Szárnyas receptek
Csípős, zöldséges pulykaragu recept boszorlany
Csirke Enchiladas Ole' klara50
Ananászos csirkemell mohini
Baconos csirkemell őzgerincben irmus
Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve bkisseva
Vacsoracsata-Kristóf-Főéte l veronika74
Padlizsános csirke 2. bubszi
Sajttal és színes paprikával bossz
Mézes-mustáros csirke veronika74
Csábító szószos csirkemell, tüzes finomság a hétköznapokra i suzymama
Marhából készült ételek
Régi Magyar Népi Ételek bkisseva
B betűs receptek horvathnemagdi
Kolozsvári gulyás bubszi
Karácsonyi fogások horvathnemagdi
Burgundi tűzdelt marhasült veronika74
Marhatokány bográcsban klerierzsi
Román almaleves (vajdasági rec noble
káposzta leveses fogyókúra aranyag
Mititei (picurkák) horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Bundás kenyér gazdagon recept toth_beata
Savanyú uborkás raguleves martimarti
Káposztás Csülök 1vargaildyko
Zalai borzas hús korall44
Mediterrán egytál hússal és horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
Napraforgómagos töltött hús horvathnemagdi
csángó pecsenye ibolya58
Canelloni moncsika77
Lecsós sertéstarja recept gonda_katalin
Halból készült ételek
Ponty szolnokiasan horvathnemagdi
Nyári halgombócleves zsenge horvathnemagdi
Részeges ponty jozsef_olah_9843
Vacsora csata jjanosne
Halpaprikás vegyes halból ! horvathnemagdi
Olajbogyó - együnk jót és jó horvathnemagdi
A csodálatos fekete áfonya bulac57
Angolna Nyárson Sütve 1vargaildyko
Ízőrzők – Nagyszakácsi horvathnemagdi
Harcsaszeletek citromos vajjal bubszi
Vad ételek
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
Fácán rizzsel, bácskai módra bubszi
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Rapsic vadas macoka65
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
R betűs receptek horvathnemagdi
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
x nagyuska
Receptek horvathnemagdi
Almával töltött fácán bubszi
Spagetti ajánló
Hamis bolognai spagetti. bubszi
Zöldséges tészta moncsika77
Csirkemájas spagetti recept toth_beata
Bolognai spagetti recept jamborlulu
tokaji pulykamell ibolya58
Csirkemájas spagetti recept kovacs_zsoka
Nyúlpaprikás 1. bubszi
Spagetti a tenger gyümölcseive veronika74
Paradicsomos bazsalikomos spagetti recept baggesz20
szénhidrát napra faciendum
Pizza receptek
cukkinisajt ! ibolya58
Pizzás perec recept kovacs_zsoka
Serpenyőben sült pizza 15 perc alatt ametiszt54
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pizzás kiflik bulac57
Olasz pizzatészta recept tinka1951
Búzacsírás pizza tészta bubszi
Pizza salátával 1vargaildyko
Pizza hólyagos recept boszorlany
Pizza del Sole recept jamborlulu
Hamburger receptek
Házi hamburger recept jamborlulu
Óriás hamburger angyalka___
Házi hamburger veronika74
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Házi hamburger recept gonda_katalin
Hamburger zsemle recept baggesz20
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Aztán mégis. horvathnemagdi
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU