| Balin receptek |
|
használható belsősége halászléhez kitűnő adalék). Az irdalást gondosan végezzük el, 3 mm körüli sűrűségben. Kívül - belül sóval bedörzsöljük, majd apróra vágott, vagy őrölt fokhagymát dörzsölünk bele az irdalásba. Füstölt szalonnát és paprikás (csabai) kolbászt vékony szeletekre, csíkokra vágunk és végig a hal testén sűrűn megtűzdeljük az irdalást ezzel a vagdalékkal. Forró sütőben sütjük, megforgatva, a kisűlt zsírral beecsetelve, ropogósra."
Balin-aprópecsenye
Hozzávalók:
60 ... |
jozsef_olah_9843  |
|
|
| |
| Békési aratóleves |
Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta, 20 dkg sertéshús, 10 dkg füstölt csabai kolbász és zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna és paradicsom, 6 dkg árpagyöngy, 2 dl tejföl, babérlevél, só, bors.
A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, zsírjában üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, a karikára vágott kolbászt, a paprikát és a paradicsomot.
Babérral, sóval, borssal ízesítjük. Amikor a hús félig puha, hozzáadjuk a kimosott savanyú ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Cs betűs receptek |
paprikakrémmel, a pirospaprikával, a paradicsompürével és a tojással. Ha jól elkevertük, a combok bőre alá tömködjük, majd megolajozott tepsibe tesszük. Tetejüket megkenjük egy kevés vajjal, és forró sütőben 30-35 percig sütjük.
Csabai kolbász 1.
Hozzávalók (10 kg-hoz): 10 kg hús és szalonna, bőr nélkül (70% hús, 30% szalonna), 20 dkg őrölt édes paprika, 20 dkg konyhasó, 4 dkg köménymag (szemes, vagy őrölt), tojás méretű fokhagymakrém (nem tubusos), 3 dkg erős őrölt paprika (csípős ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Cs betűs receptek |
Csabai vastag kolbász (csabai paprikás szalámi)
Hozzávalók: 10 kg sertéshús, 26 dkg só, 10 dkg édes nemes pirospaprika, 2 dkg csípős pirospaprika, 4 dkg őrölt bors, 6 dkg zúzott fokhagyma, 5 dkg porcukor, esetleg egy kevés őrölt köménymag, 1,5 dkg konzervsó.
A szikkasztott húst kis darabokra vágjuk, lyukas deszkára terítjük, vagy tiszta vesszőkosarakba rakjuk. Egy napig így hagyjuk, hogy a víz jól kicsurogjon belőle. Ezután a húst a fűszerekkel összekeverjük, közepes nagyságú tárcsán ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Csabai Krokett |
|
Hozzávalók:
10 dkg csabai kolbász
40 dkg burgonya (tisztán mérve)
2 db egész tojás
Fél tubus kolbászkrém
1 kávéskanál sütőpor
1 kávéskanál őrölt fekete bors
2 gerezd fokhagyma
1 csapott teáskanál pirospaprika
Ízlés szerint só
Zsemlemorzsa a bundázáshoz
Ekészítés:
A burgonyát meghámozzuk és az almareszelő ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Csabai karajos hidegtál |
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj csont nélkül
1 szál csabai csípős kolbász
grill fűszer
só
őrölt fekete bors
étolaj
A díszítéshez:
1 fej fodros saláta
1 db kígyóuborka
4 db paradicsom
1 db piros kaliforniai paprika
1 szál póréhagyma
40 dkg majonézes saláta (francia saláta, majonézes burgonya, stb.)
A karajt lehártyázzuk, befűszerezzük, hosszú, vékony pengéjű késsel hosszában felszúrjuk, és betöltjük a kolbásszal. Tepsibe tesszük, ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Csabai karajos hidegtál recept |
Hozzávalók:
1 kg csontozott sertéskaraj
1 szál kolbász
1 mk fűszersó
1 kávéskanál só
1 mk őrölt bors
1 dl étolaj
1 fej saláta
1 db kígyóuborka
4 db paradicsom
2 db lilahagyma
2 db kaliforniai paprika
1 csokor petrezselyemzöld
1 szál póréhagyma
50 dkg franciasaláta
Elkészítés:
Elkészítése: A karajt lehártyázzuk, befűszerezzük, hosszú vékony pengéjű késsel hosszában felszúrjuk és betöltjük a ... |
baggesz20  |
|
|
| |
| Csabai kolbász |
VALÓDI CSABAI HÁZIKOLBÁSZ RECEPTJE
Hozzávalók:
10 kg sertéshús vegyesen (comb, lapocka, tarja, dagadó), ha nem elég zsíros, akkor kevés húsos szalonnával kiegészítjük. Legjobb a 150 kg-nál nehezebb, egy évesnél idősebb Mangalica-Berkshire, keresztezett sertés.
20 dkg édes, őrölt, házi paprika, 5 dkg erős, őrölt, házi paprika, 24 dkg asztali só, 3 dkg apróra vágott foghagyma, 2 dkg fűszerkömény (egész)
A legjobb a vastag csabai kolbász készítésére a Karácsony előtti, már ... |
bjucus0706  |
|
|
| |
|
|