Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Tiszakécske
Ízőrzők - Tiszakécske - receptek

Csirkehalászlé
Hozzávalók: (8-10 főre) 1 liter halászlé alap, 2 db bő egy kilós csirke, 6 fej vöröshagyma, 3 dl étolaj, 3 teáskanál só, 3 db paprika, 2 paradicsom, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 kg krumpli, 1 csípős paprika, fél liter tejföl, 2 evőkanál liszt. A csipetkéhez: 2 tojás, liszt.
A csirkét feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, és étolajban megpároljuk. Meghintjük sóval, hogy levet eresszen, és 1 dl vízzel puhára főzzük.
Közben a paprikát feldaraboljuk, a paradicsomok héját lehúzzuk, és felkockázzuk. Egy nagyobb fazékban egy liter vizet felmelegítünk. A hagymára rászórjuk az őrölt paprikát, és beleöntjük a vízbe. Hozzátesszük a csirkedarabokat, 5-10 percig forraljuk együtt, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és a halászlé alapot. Egy, másfél órán át főzzük.
Közben csipetkét készítünk. A tojásokhoz annyi lisztet teszünk, amennyit felvesz. Jól kidolgozzuk, kicsit pihentetjük, majd megnyújtjuk, csíkokra vágjuk, és apró gombócokat formázunk belőle.
A krumplit megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és a csirkehalászlébe tesszük. Beledobunk egy csípős paprikát is. Amikor felforrt, a csipetkét is hozzáadjuk, és azzal együtt készre főzzük. A tejfölt a liszttel, és annyi forró levessel apránként elkeverjük, hogy felmelegedjen a habarás, és az ételbe öntjük. Tízpercnyi főzés után tálalhatjuk.

Tarhonya
Hozzávalók: 1 kg félfogós liszt, 6 tojás, só, kevés víz.
A tojásokat felütjük, 2 teáskanál sót teszünk bele, és fél dl vizet. Felverjük, és a lisztbe öntjük. Folyamatosan gyúrjuk, majd morzsolgatjuk. Amikor már eléggé szétesett a tészta, először nagyobb lyukú rostára tesszük, és átrázogatjuk rajta. Ha apróbb tarhonyát szeretnénk készíteni, akkor kisebb lyukú rostán is átdolgozzuk. Asztalterítőre kiterítjük, és ha hosszabb időre szeretnénk félretenni, akkor alaposan kiszárítjuk, és csak utána tesszük vászonzacskóba.

Lecsós tarhonya
Hozzávalók: 30 dkg füstölt szalonna, 6 db paprika, 2 db vöröshagyma, 3 teáskanál só, 3 paradicsom, 30 dkg füstölt kolbász, 2 dl paradicsomlé, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál őrölt paprika, 15 dkg apró szemű tarhonya.
A füstölt szalonnából három nagyobb szeletet vágunk, és bevagdossuk kakastaréjnak. A paprikát felkarikázzuk, a vöröshagymát felszeleteljük. A szalonnát szép pirosra megsütjük, kiszedjük, a zsírjába beletesszük a paprikát és a vöröshagymát, majd megsózzuk, és összesütjük. A paradicsomokat meghámozzuk, kisebbekre vágjuk, és azt is a lecsóhoz adjuk. A kolbászt karikákra vágva dobjuk bele. Felöntjük paradicsomlével, fűszerezzük borssal és őrölt paprikával, majd még 2 dl vizet is öntünk alá, és hozzáadjuk a tarhonyát. Összefőzzük. Amennyiben szükséges, közben a levét még pótoljuk vízzel. Amikor a tarhonya megpuhult, lehet tálalni.

Csukafilé sörtésztában
Hozzávalók: egy közepes, 1 kilós csuka, 1 fej fokhagyma, 15 dkg kolozsvári szalonna, borsikafű, só. A sörtésztához: 15 dkg liszt, 3 evőkanál étolaj, 2 dl sör, 1 tojás. A sütéshez étolaj. Köretnek párolt rizs, ízesítéshez citrom.
A csuka fejét levágjuk, a bőrét rajta hagyjuk, és kifilézzük. A gerince mellett vágjuk be, egymás után mindkét oldalon. A színhúst lefejtjük, és a nem bőrös felét sűrűn bevagdossuk majdnem a bőrig, hogy az ipszilon szálkákat elvágjuk. Munka közben hallani is lehet, ahogy reccsennek a szálkák. Az uszonyokat eltávolítjuk. A filét szeletekre vágjuk.
A fokhagymát megtisztítjuk. A szalonnát felcsíkozzuk. A csuka irdalásait megtűzködjük szalonna szeletekkel, és vékonyra vágott fokhagymával. Besózzuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól átjárják az ízek.
Közben sörtésztát készítünk. A lisztet csomómentesre keverjük az étolajjal, sörrel, tojással. A csukát borsikafűvel megszórjuk, és sörtésztába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalán kisütjük.
Párolt rizst, citromszeleteket teszünk mellé az asztalra.

Libamáj karamellizált almával
Hozzávalók: egy kg libamáj, zsályalevél, őrölt fahéj, őrölt fekete bors, só, 70 dkg libaháj, 3 alma, 4 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál vaj, 2 dl száraz fehérbor.
A libahájat vékony csíkokra daraboljuk. Lábosba 2 dl vizet felmelegítünk, beletesszük a hájat, és tepertőt sütünk belőle. Közben néhányszor átkeverjük.
Közben az almákat cikkekre vágjuk, magházát eltávolítjuk, de nem hámozzuk meg.
A megsült tepertőt kiszedjük, megsózzuk. A zsírjából kiveszünk, ha túl sok lenne, és a lábosba helyezzük az előzetesen áttörölgetett libamáj darabokat. Néhány perc alatt átsül, közben átfordítjuk. Rászórjuk a zsályaleveleket, hogy az is vele együtt süljön ropogósra. Mindkettőt tálra szedjük, megsózzuk, ízlés szerint borssal is megszórhatjuk. A sütőzsírból megint leöntünk, csak annyit hagyunk benne, amennyi az almához kell. Ebben először a cukrot elkevergetjük, karamellizáljuk. Teszünk hozzá vajat, és belehelyezzük az almagerezdeket. Fedő alatt, lassú tűzön sütjük. Meghintjük fahéjjal, és sütés közben apránként locsolgatjuk borral. Pár perc alatt elkészül. Kiszedjük, lecsepegtetjük, a libamáj, és a tepertő mellé kínáljuk. Pirítós kenyeret adhatunk mellé.

Aszalt szilvával töltött vaddisznó almával
Hozzávalók: 1,5 kg vaddisznócomb. A páchoz: só, bors, babérlevél, 2 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér. 25 dkg aszalt szilva, 2 dl vörösbor, só, 3 dl étolaj, 8 alma, 20 dkg kemény sajt, 30 dkg füstölt szalonna, 1 kg krumpli.
A vaddisznóhúst a csontos részekkel együtt vizes pácban 5-6 napig érleljük. Ehhez a zöldségeket kicsit átpároljuk, beletesszük a megtisztított, bevagdosott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, a húst, felöntjük vízzel, és ebben néha átforgatva pihentetjük.
Az aszalt szilvát sütés előtti este vörösborba áztatjuk.
A húst kivesszük a pácból, lecsepegtetjük, a közepét felszúrjuk. Kívül-belül sóval enyhén bedörzsöljük, és megtöltjük a leszűrt aszalt szilvával. Hústűvel összetűzzük, és forró olajban mindkét oldalán hirtelen átsütjük, hogy kéreg képződjön rajta.
Az átpirult húsra 6-7 merőkanál páclevet merítünk, és ebben, fedő alatt legalább egy órán át pároljuk.
Közben az almákról egész kicsi kalapokat levágunk, és kivájjuk a magházukat úgy, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak. A sajtot kisebb darabokra vágjuk, és megtöltjük vele az almák üregeit. A kalapokat visszahelyezzük, és mindegyik tetejére nyomunk még 1-1 szem aszalt szilvát is.
Amikor a hús átpuhult, mellétesszük az almákat, és fedő alatt együtt sütjük tovább, míg minden átpárolódik ( fél óra).
A füstölt szalonnát hosszú szeletekre vágjuk, bevagdossuk, és ropogós kakastaréjokat sütünk belőle. A krumplit megtisztítjuk, felszeleteljük, és bő olajban ropogósra sütjük.
Tálalásnál a hústűket eltávolítjuk, a vaddisznóhúst felszeleteljük, a keresztben félbe vágott sajtos almákkal, sült krumplival, és a kakastaréjjal együtt kínáljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: nagyobb fazékban, liter vizet, hagymára rászórjuk, őrölt paprikát, halászlé alapot, tojásokhoz annyi,

Arroz con pollo Rizses csirke
Arroz con pollo (Rizses csirke) Hozzávalók: (4 személyre): 1 darab másfél kilós vágott csirke 3 evőkanál olíva- (vagy növényi) olaj 1 nagy hagyma 1 nagy gerezd fokhagyma 1 nagy, édes, piros húsú paprika 1 érett paradicsom csipetnyi sáfrány frissen őrölt fekete bors 40 dkg rizs 5 dl tyúkleves (1 leveskockából) 12 kimagozott fekete olajbogyó ízlés szerint esetleg 1 kávéskanál ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Brazil csirke
Hozzávalók: 1 másfél kilós csirke, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál őrölt koriander, fél citrom leve, 1 kávéskanál csilipor, 1 evőkanál méz, 10 dkg kesudió (vagy földimogyoró), 2 evőkanál őrölt koriander, 1 evőkanál cukor, 1 dl kókusztej (vagy 10 dkg kókuszreszelék 1 dl vízzel leforrázva, majd átszűrve), fél citrom leve, 2 dl tyúkhúsleves (kockából is jó), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 csilipaprika, 1 kisebb vöröshagyma, 20 dkg sampinyon, 20 dkg paradicsom, 20 dkg mini kukorica, ...
bulac57 bulac57
Csirke sörfőző módra
Hozzávalók: * 1 db 1,5 kilós csirke * 20 dkg vegyes erdei gomba * 3 kis fej vöröshagyma * 5 dkg vaj * 10 szem borókabogyó * 10 szem fekete-bors * 2 babérlevél * 1 evőkanál paradicsompüré * 7,5 dl világos sör * 1 nagy csokor petrezselyem * só * törött bors Elkészítés: A forró vajon nagy lángon arany-színűre sütjük a feldarabolt csirkét. Összekeverjük a vékonyra szeletelt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Hogyan edd magad fiatallá...
fehérbabban, 10 pohár joghurtban vagy 22 dkg borjúsültben. Ezek a példák is bizonyítják, hogy van, amiből degeszre ehetjük magunkat, s amiből kevesebbel kell, beérjük. Ha viszont a fenti ételekből összeállítunk magunknak menüsorokat - vékony szelet csirkemell párolt gombával, borjúsült joghurtos babsalátával - máris változatosan és egészségesen tudunk étkezni. A legjobb fehérjeforrás a lencse. Aki nem szereti, helyettesítheti borsóval, rizzsel, kölessel, tönkölybúzával vagy zabbal. ...
kissmama kissmama
Menüajánlat
Miért a Reg-Enor?
fokhagyma, babérlevél, 5 dl zsír. Elkészítés: A zsíron megfuttatjuk a hagymát és hozzáadjuk a megsütött és leturmixolt padlizsánt, majd a ledarált paprikát. Hozzáöntjük a paradicsomlevet és fűszerezzük. Kenőmájas Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 25 dkg zsír, 1 fej hagyma, fél paprika, só, bors, majoránna, Erős Pista. Elkészítés: A májat a zsírban a hagymával és a paprikával megsütjük. Hozzáadjuk a fűszereket, és ha egy picit meghűlt, botmixerrel összekeverjük, és ha szükséges, utána ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek 3.japan
egytálételeket. Gyakorlatilag minden donburit egy olyan edényből kellene enni, aminek az alján rizs van, és arra lapátolni rá magát a ragut. Rengeteg féle donburi létezik, majd idővel mutatok újabbakat is. Tehát: mi kell hozzá? - egy egész csirkemell felkockázva - fejenként két tojás - egy nagy fej hagyma vastagabb szeletekre vágva - cukor - szójaszósz - mirin (helyettesíthető fehérborral) - szaké (helyettesíthető mondjuk sherryvel) - dashi por (én ...
margareta51 margareta51
Régóta érlelődik bennem a
Régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy a családom elé jó lenne házi készítésű tésztát tennem, amikor metéltre, csuszára vagy lasagnera támad kedvünk. Tudom persze, hogy ma már mindenhol lehet "házi tésztát" kapni, és biztos tényleg háziak, de én olyanra gondoltam, amit személy szerint én csinálok - ahogy régen a nagymamáim is házilag készítettek minden tésztafélét. Ha ők tudták, nekem miért ne menne, nem igaz? Persze, nekik nem voltak gépeik, derelyevágóval és éles késsel "operáltak", mégis ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Dorka muffin yaskane
Madeleine recept donaldduck
Túrótorta hidegen bubszi
Columbo kocka - meggyes süti sütés nélkül suzymama
Képviselő fánk recept kovacs_zsoka
Lengyel királynő bubszi
Boccaccio szelet bubszi
Csehszlovák krémes bubszi
Gomba alakú torta klerierzsi
Diós diókrémes szelet horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Bajor csirkecomb............ mailona
spenótos lepény lantosneevi
Finomság... gaby13
Bográcsételek kloppenburg
Csirke spanyol módra macoka65
Madrasi csirke nnpapszi
Baconos pulykatorta recept kannalidia
Töltött csirke mell gombás rizzsel .. bordat
Töltött csirke horvathnemagdi
Mézes csirkecomb, csípős raguval recept baggesz20
Marhából készült ételek
GULYÁSLEVES - variációk lizawolf
Dudari káposztaleves bubszi
Zöldséges marhasült veronika74
Krumplis csirke 1vargaildyko
Hétvezér-tokány 1. bubszi
Saslik bubszi
Nagyon magyaros babgulyás csül klara50
Receptek horvathnemagdi
Burgonyás húsgombóc fűszeres paradicsomszósszal janna53
Ny betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Mexikói chilis bőrös sertéskaraj recept baggesz20
Svéd húsgolyók mártással 1vargaildyko
Karácsonyi töltött pulyka 3. bubszi
Ormánsági Töltött Káposzta 1vargaildyko
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Sertéshúsos zöldségragu recept boszorlany
1-2-3 Recept horvathnemagdi
Hentes tokány vicky0709
Borjúcsülök Pékné módra bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Halból készült ételek
Pikáns saláta füstölt hallal 1vargaildyko
Paprikás busa bubszi
Vacsoracsata-Anikó-Főétel veronika74
A Pityókás ponty receptje: ujjozsef
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Rántott Ponty 1vargaildyko
Révfalusi regős halászlé 2. bubszi
Recept jjanosne
Bajai halászlé 1. bubszi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Vad ételek
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Vacsoracsata-Pulai-Előétel veronika74
Vadragu kemencézett almában rochlitzne
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Recept jjanosne
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Receptek horvathnemagdi
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Római tálas receptek sarkadykati
Spagetti ajánló
Olaszos töltött hagyma recept kovacs_zsoka
Szalonnás spagetti recept jamborlulu
sajtos tészta, másképp tereza54
Paradicsomos, sajtos húsgombócok spagettivel recept jamborlulu
Lazacos spagetti recept jamborlulu
olasz CSIRKEGULYÁS SAJTTAL bubszi
Olasz spagetti-leves bubszi
Téli minestrone bulac57
Olaszos rakott spagetti margoka59
Minestra recept boszorlany
Pizza receptek
Pizzás csiga (kenyérlángos) veronika74
Olcsó receptek. tnemarika
Pizzás csiga horvathnemagdi
Juhtúrós pizza recept baggesz20
Stahl konyhája agimami7
Pudingos recept horvathnemagdi
Töltött pizza recept jamborlulu
Íme, egy szelet Itália! gaby13
Aphrodité eledele relisisi
szénhidrát napra faciendum
Hamburger receptek
Házi hamburger recept baggesz20
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Hamburger horvathnemagdi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU