Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Tiszakécske
Ízőrzők - Tiszakécske - receptek

Csirkehalászlé
Hozzávalók: (8-10 főre) 1 liter halászlé alap, 2 db bő egy kilós csirke, 6 fej vöröshagyma, 3 dl étolaj, 3 teáskanál só, 3 db paprika, 2 paradicsom, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 kg krumpli, 1 csípős paprika, fél liter tejföl, 2 evőkanál liszt. A csipetkéhez: 2 tojás, liszt.
A csirkét feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, és étolajban megpároljuk. Meghintjük sóval, hogy levet eresszen, és 1 dl vízzel puhára főzzük.
Közben a paprikát feldaraboljuk, a paradicsomok héját lehúzzuk, és felkockázzuk. Egy nagyobb fazékban egy liter vizet felmelegítünk. A hagymára rászórjuk az őrölt paprikát, és beleöntjük a vízbe. Hozzátesszük a csirkedarabokat, 5-10 percig forraljuk együtt, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és a halászlé alapot. Egy, másfél órán át főzzük.
Közben csipetkét készítünk. A tojásokhoz annyi lisztet teszünk, amennyit felvesz. Jól kidolgozzuk, kicsit pihentetjük, majd megnyújtjuk, csíkokra vágjuk, és apró gombócokat formázunk belőle.
A krumplit megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és a csirkehalászlébe tesszük. Beledobunk egy csípős paprikát is. Amikor felforrt, a csipetkét is hozzáadjuk, és azzal együtt készre főzzük. A tejfölt a liszttel, és annyi forró levessel apránként elkeverjük, hogy felmelegedjen a habarás, és az ételbe öntjük. Tízpercnyi főzés után tálalhatjuk.

Tarhonya
Hozzávalók: 1 kg félfogós liszt, 6 tojás, só, kevés víz.
A tojásokat felütjük, 2 teáskanál sót teszünk bele, és fél dl vizet. Felverjük, és a lisztbe öntjük. Folyamatosan gyúrjuk, majd morzsolgatjuk. Amikor már eléggé szétesett a tészta, először nagyobb lyukú rostára tesszük, és átrázogatjuk rajta. Ha apróbb tarhonyát szeretnénk készíteni, akkor kisebb lyukú rostán is átdolgozzuk. Asztalterítőre kiterítjük, és ha hosszabb időre szeretnénk félretenni, akkor alaposan kiszárítjuk, és csak utána tesszük vászonzacskóba.

Lecsós tarhonya
Hozzávalók: 30 dkg füstölt szalonna, 6 db paprika, 2 db vöröshagyma, 3 teáskanál só, 3 paradicsom, 30 dkg füstölt kolbász, 2 dl paradicsomlé, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál őrölt paprika, 15 dkg apró szemű tarhonya.
A füstölt szalonnából három nagyobb szeletet vágunk, és bevagdossuk kakastaréjnak. A paprikát felkarikázzuk, a vöröshagymát felszeleteljük. A szalonnát szép pirosra megsütjük, kiszedjük, a zsírjába beletesszük a paprikát és a vöröshagymát, majd megsózzuk, és összesütjük. A paradicsomokat meghámozzuk, kisebbekre vágjuk, és azt is a lecsóhoz adjuk. A kolbászt karikákra vágva dobjuk bele. Felöntjük paradicsomlével, fűszerezzük borssal és őrölt paprikával, majd még 2 dl vizet is öntünk alá, és hozzáadjuk a tarhonyát. Összefőzzük. Amennyiben szükséges, közben a levét még pótoljuk vízzel. Amikor a tarhonya megpuhult, lehet tálalni.

Csukafilé sörtésztában
Hozzávalók: egy közepes, 1 kilós csuka, 1 fej fokhagyma, 15 dkg kolozsvári szalonna, borsikafű, só. A sörtésztához: 15 dkg liszt, 3 evőkanál étolaj, 2 dl sör, 1 tojás. A sütéshez étolaj. Köretnek párolt rizs, ízesítéshez citrom.
A csuka fejét levágjuk, a bőrét rajta hagyjuk, és kifilézzük. A gerince mellett vágjuk be, egymás után mindkét oldalon. A színhúst lefejtjük, és a nem bőrös felét sűrűn bevagdossuk majdnem a bőrig, hogy az ipszilon szálkákat elvágjuk. Munka közben hallani is lehet, ahogy reccsennek a szálkák. Az uszonyokat eltávolítjuk. A filét szeletekre vágjuk.
A fokhagymát megtisztítjuk. A szalonnát felcsíkozzuk. A csuka irdalásait megtűzködjük szalonna szeletekkel, és vékonyra vágott fokhagymával. Besózzuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól átjárják az ízek.
Közben sörtésztát készítünk. A lisztet csomómentesre keverjük az étolajjal, sörrel, tojással. A csukát borsikafűvel megszórjuk, és sörtésztába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalán kisütjük.
Párolt rizst, citromszeleteket teszünk mellé az asztalra.

Libamáj karamellizált almával
Hozzávalók: egy kg libamáj, zsályalevél, őrölt fahéj, őrölt fekete bors, só, 70 dkg libaháj, 3 alma, 4 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál vaj, 2 dl száraz fehérbor.
A libahájat vékony csíkokra daraboljuk. Lábosba 2 dl vizet felmelegítünk, beletesszük a hájat, és tepertőt sütünk belőle. Közben néhányszor átkeverjük.
Közben az almákat cikkekre vágjuk, magházát eltávolítjuk, de nem hámozzuk meg.
A megsült tepertőt kiszedjük, megsózzuk. A zsírjából kiveszünk, ha túl sok lenne, és a lábosba helyezzük az előzetesen áttörölgetett libamáj darabokat. Néhány perc alatt átsül, közben átfordítjuk. Rászórjuk a zsályaleveleket, hogy az is vele együtt süljön ropogósra. Mindkettőt tálra szedjük, megsózzuk, ízlés szerint borssal is megszórhatjuk. A sütőzsírból megint leöntünk, csak annyit hagyunk benne, amennyi az almához kell. Ebben először a cukrot elkevergetjük, karamellizáljuk. Teszünk hozzá vajat, és belehelyezzük az almagerezdeket. Fedő alatt, lassú tűzön sütjük. Meghintjük fahéjjal, és sütés közben apránként locsolgatjuk borral. Pár perc alatt elkészül. Kiszedjük, lecsepegtetjük, a libamáj, és a tepertő mellé kínáljuk. Pirítós kenyeret adhatunk mellé.

Aszalt szilvával töltött vaddisznó almával
Hozzávalók: 1,5 kg vaddisznócomb. A páchoz: só, bors, babérlevél, 2 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér. 25 dkg aszalt szilva, 2 dl vörösbor, só, 3 dl étolaj, 8 alma, 20 dkg kemény sajt, 30 dkg füstölt szalonna, 1 kg krumpli.
A vaddisznóhúst a csontos részekkel együtt vizes pácban 5-6 napig érleljük. Ehhez a zöldségeket kicsit átpároljuk, beletesszük a megtisztított, bevagdosott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, a húst, felöntjük vízzel, és ebben néha átforgatva pihentetjük.
Az aszalt szilvát sütés előtti este vörösborba áztatjuk.
A húst kivesszük a pácból, lecsepegtetjük, a közepét felszúrjuk. Kívül-belül sóval enyhén bedörzsöljük, és megtöltjük a leszűrt aszalt szilvával. Hústűvel összetűzzük, és forró olajban mindkét oldalán hirtelen átsütjük, hogy kéreg képződjön rajta.
Az átpirult húsra 6-7 merőkanál páclevet merítünk, és ebben, fedő alatt legalább egy órán át pároljuk.
Közben az almákról egész kicsi kalapokat levágunk, és kivájjuk a magházukat úgy, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak. A sajtot kisebb darabokra vágjuk, és megtöltjük vele az almák üregeit. A kalapokat visszahelyezzük, és mindegyik tetejére nyomunk még 1-1 szem aszalt szilvát is.
Amikor a hús átpuhult, mellétesszük az almákat, és fedő alatt együtt sütjük tovább, míg minden átpárolódik ( fél óra).
A füstölt szalonnát hosszú szeletekre vágjuk, bevagdossuk, és ropogós kakastaréjokat sütünk belőle. A krumplit megtisztítjuk, felszeleteljük, és bő olajban ropogósra sütjük.
Tálalásnál a hústűket eltávolítjuk, a vaddisznóhúst felszeleteljük, a keresztben félbe vágott sajtos almákkal, sült krumplival, és a kakastaréjjal együtt kínáljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: nagyobb fazékban, liter vizet, hagymára rászórjuk, őrölt paprikát, halászlé alapot, tojásokhoz annyi,

Arroz con pollo Rizses csirke
Arroz con pollo (Rizses csirke) Hozzávalók: (4 személyre): 1 darab másfél kilós vágott csirke 3 evőkanál olíva- (vagy növényi) olaj 1 nagy hagyma 1 nagy gerezd fokhagyma 1 nagy, édes, piros húsú paprika 1 érett paradicsom csipetnyi sáfrány frissen őrölt fekete bors 40 dkg rizs 5 dl tyúkleves (1 leveskockából) 12 kimagozott fekete olajbogyó ízlés szerint esetleg 1 kávéskanál ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Brazil csirke
Hozzávalók: 1 másfél kilós csirke, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál őrölt koriander, fél citrom leve, 1 kávéskanál csilipor, 1 evőkanál méz, 10 dkg kesudió (vagy földimogyoró), 2 evőkanál őrölt koriander, 1 evőkanál cukor, 1 dl kókusztej (vagy 10 dkg kókuszreszelék 1 dl vízzel leforrázva, majd átszűrve), fél citrom leve, 2 dl tyúkhúsleves (kockából is jó), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 csilipaprika, 1 kisebb vöröshagyma, 20 dkg sampinyon, 20 dkg paradicsom, 20 dkg mini kukorica, ...
bulac57 bulac57
Csirke sörfőző módra
Hozzávalók: * 1 db 1,5 kilós csirke * 20 dkg vegyes erdei gomba * 3 kis fej vöröshagyma * 5 dkg vaj * 10 szem borókabogyó * 10 szem fekete-bors * 2 babérlevél * 1 evőkanál paradicsompüré * 7,5 dl világos sör * 1 nagy csokor petrezselyem * só * törött bors Elkészítés: A forró vajon nagy lángon arany-színűre sütjük a feldarabolt csirkét. Összekeverjük a vékonyra szeletelt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Hogyan edd magad fiatallá...
fehérbabban, 10 pohár joghurtban vagy 22 dkg borjúsültben. Ezek a példák is bizonyítják, hogy van, amiből degeszre ehetjük magunkat, s amiből kevesebbel kell, beérjük. Ha viszont a fenti ételekből összeállítunk magunknak menüsorokat - vékony szelet csirkemell párolt gombával, borjúsült joghurtos babsalátával - máris változatosan és egészségesen tudunk étkezni. A legjobb fehérjeforrás a lencse. Aki nem szereti, helyettesítheti borsóval, rizzsel, kölessel, tönkölybúzával vagy zabbal. ...
kissmama kissmama
Menüajánlat
Miért a Reg-Enor?
fokhagyma, babérlevél, 5 dl zsír. Elkészítés: A zsíron megfuttatjuk a hagymát és hozzáadjuk a megsütött és leturmixolt padlizsánt, majd a ledarált paprikát. Hozzáöntjük a paradicsomlevet és fűszerezzük. Kenőmájas Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 25 dkg zsír, 1 fej hagyma, fél paprika, só, bors, majoránna, Erős Pista. Elkészítés: A májat a zsírban a hagymával és a paprikával megsütjük. Hozzáadjuk a fűszereket, és ha egy picit meghűlt, botmixerrel összekeverjük, és ha szükséges, utána ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek 3.japan
egytálételeket. Gyakorlatilag minden donburit egy olyan edényből kellene enni, aminek az alján rizs van, és arra lapátolni rá magát a ragut. Rengeteg féle donburi létezik, majd idővel mutatok újabbakat is. Tehát: mi kell hozzá? - egy egész csirkemell felkockázva - fejenként két tojás - egy nagy fej hagyma vastagabb szeletekre vágva - cukor - szójaszósz - mirin (helyettesíthető fehérborral) - szaké (helyettesíthető mondjuk sherryvel) - dashi por (én ...
margareta51 margareta51
Régóta érlelődik bennem a
Régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy a családom elé jó lenne házi készítésű tésztát tennem, amikor metéltre, csuszára vagy lasagnera támad kedvünk. Tudom persze, hogy ma már mindenhol lehet "házi tésztát" kapni, és biztos tényleg háziak, de én olyanra gondoltam, amit személy szerint én csinálok - ahogy régen a nagymamáim is házilag készítettek minden tésztafélét. Ha ők tudták, nekem miért ne menne, nem igaz? Persze, nekik nem voltak gépeik, derelyevágóval és éles késsel "operáltak", mégis ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Citromkrémes szelet horvathnemagdi
Albert kekszes sütemény - a régi recept bkisseva
Dinnyekeksz kohlinka
Mézes szelet bkisseva
Kávés-kókuszos szelet zsuzsaeskrisz
Kráter süti katka63
házi rétes egyszerűen janoselek
Csokis keksz recept kovacs_zsoka
Habos almás bbbarbara
Müzli szelet bubszi
Szárnyas receptek
Pulykarolád gesztenyével horvathnemagdi
Pulykasaláta avokádóval bubszi
Tejfölös borsós csirkeragu, agica2004
Töltött csirkemell kolbászos sajtos töltelékkel suzymama
Csirkemell salátával 1vargaildyko
Ropogós csirkeszárnyak rizsgolyóval horvathnemagdi
Görög saláta csirkével recept kovacs_zsoka
Sajtos-tejfölös csirkemell vorosrozsa66
Finom falatok piroska0101
csirkebecsinált Poitevine módr bubszi
Marhából készült ételek
Bécsi szelet burgonyával recept boszorlany
Prágai vagdalt pogácsa bubszi
Gombás húsgombóc bubszi
görög rakott hús ! ibolya58
Erdélyi tokány reifregina
Román almaleves (vajdasági rec noble
Sejk-gombócok bubszi
Erőleves horvathnemagdi
Bolognai spagetti orsi1
D betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Felvidéki zsiványpecsenye horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Csípős palacsinta petezsolt
Brassói aprópecsenye recept boszorlany
x nagyuska
Makói sonka bubszi
Muszaka 3. bubszi
Fűszeres húspogácsa 1vargaildyko
Ünnepi vendégvárás emoke93
Sertéstokány Erdélyi suzymama
Halból készült ételek
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Spárgás lazac brozsika
Ponty szürke szószban recept toth_beata
Spagetti a "tenger gyümölcseiv bubszi
Füstölt sajttal töltött pisztráng jozsef_olah_9843
Házi "szardínia" készítése bubszi
Ponty-kocsonya. csibi52
Karácsonyi pisztráng 2. bubszi
Lazacos burgonya bubszi
Vajas ponty rochlitzne
Vad ételek
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
Receptek horvathnemagdi
Vadászpecsenye bubszi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Receptek jjanosne
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Bakonyi fácán recept baggesz20
Spagetti ajánló
Kapros thai tészta recept jamborlulu
Császárspagetti bubszi
5 hipergyors tészta grimilda
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pórés spagetti bubszi
Mediterrán rakott tészta 1vargaildyko
Sonkás csirkemell csíkok horvathnemagdi
Bolognai lasagne recept jamborlulu
Padlizsános spagetti (4 személ napsugar71
Diós-brokkolis spagetti bulac57
Pizza receptek
Fogyd magad degeszre! finike
Négysajtos pizza veronika74
Pizzás csiga (kenyérlángos) veronika74
Planétás pizza bubszi
Update 1-es pizza 1955viki
Pizza-szendvics bubszi
Pizza tészták kerzsi58
Olasz pizzatészta recept tinka1951
Pizza recept margareta51
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Hamburger receptek
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger horvathnemagdi
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Ma itt jártam: sarkadykati
Válassza a szóját! margoka59
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU