Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Tiszakécske
Ízőrzők - Tiszakécske - receptek

Csirkehalászlé
Hozzávalók: (8-10 főre) 1 liter halászlé alap, 2 db bő egy kilós csirke, 6 fej vöröshagyma, 3 dl étolaj, 3 teáskanál só, 3 db paprika, 2 paradicsom, 3 evőkanál őrölt paprika, 1 kg krumpli, 1 csípős paprika, fél liter tejföl, 2 evőkanál liszt. A csipetkéhez: 2 tojás, liszt.
A csirkét feldaraboljuk. A hagymát apróra vágjuk, és étolajban megpároljuk. Meghintjük sóval, hogy levet eresszen, és 1 dl vízzel puhára főzzük.
Közben a paprikát feldaraboljuk, a paradicsomok héját lehúzzuk, és felkockázzuk. Egy nagyobb fazékban egy liter vizet felmelegítünk. A hagymára rászórjuk az őrölt paprikát, és beleöntjük a vízbe. Hozzátesszük a csirkedarabokat, 5-10 percig forraljuk együtt, majd hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot, és a halászlé alapot. Egy, másfél órán át főzzük.
Közben csipetkét készítünk. A tojásokhoz annyi lisztet teszünk, amennyit felvesz. Jól kidolgozzuk, kicsit pihentetjük, majd megnyújtjuk, csíkokra vágjuk, és apró gombócokat formázunk belőle.
A krumplit megtisztítjuk, szeletekre vágjuk, és a csirkehalászlébe tesszük. Beledobunk egy csípős paprikát is. Amikor felforrt, a csipetkét is hozzáadjuk, és azzal együtt készre főzzük. A tejfölt a liszttel, és annyi forró levessel apránként elkeverjük, hogy felmelegedjen a habarás, és az ételbe öntjük. Tízpercnyi főzés után tálalhatjuk.

Tarhonya
Hozzávalók: 1 kg félfogós liszt, 6 tojás, só, kevés víz.
A tojásokat felütjük, 2 teáskanál sót teszünk bele, és fél dl vizet. Felverjük, és a lisztbe öntjük. Folyamatosan gyúrjuk, majd morzsolgatjuk. Amikor már eléggé szétesett a tészta, először nagyobb lyukú rostára tesszük, és átrázogatjuk rajta. Ha apróbb tarhonyát szeretnénk készíteni, akkor kisebb lyukú rostán is átdolgozzuk. Asztalterítőre kiterítjük, és ha hosszabb időre szeretnénk félretenni, akkor alaposan kiszárítjuk, és csak utána tesszük vászonzacskóba.

Lecsós tarhonya
Hozzávalók: 30 dkg füstölt szalonna, 6 db paprika, 2 db vöröshagyma, 3 teáskanál só, 3 paradicsom, 30 dkg füstölt kolbász, 2 dl paradicsomlé, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 2 teáskanál őrölt paprika, 15 dkg apró szemű tarhonya.
A füstölt szalonnából három nagyobb szeletet vágunk, és bevagdossuk kakastaréjnak. A paprikát felkarikázzuk, a vöröshagymát felszeleteljük. A szalonnát szép pirosra megsütjük, kiszedjük, a zsírjába beletesszük a paprikát és a vöröshagymát, majd megsózzuk, és összesütjük. A paradicsomokat meghámozzuk, kisebbekre vágjuk, és azt is a lecsóhoz adjuk. A kolbászt karikákra vágva dobjuk bele. Felöntjük paradicsomlével, fűszerezzük borssal és őrölt paprikával, majd még 2 dl vizet is öntünk alá, és hozzáadjuk a tarhonyát. Összefőzzük. Amennyiben szükséges, közben a levét még pótoljuk vízzel. Amikor a tarhonya megpuhult, lehet tálalni.

Csukafilé sörtésztában
Hozzávalók: egy közepes, 1 kilós csuka, 1 fej fokhagyma, 15 dkg kolozsvári szalonna, borsikafű, só. A sörtésztához: 15 dkg liszt, 3 evőkanál étolaj, 2 dl sör, 1 tojás. A sütéshez étolaj. Köretnek párolt rizs, ízesítéshez citrom.
A csuka fejét levágjuk, a bőrét rajta hagyjuk, és kifilézzük. A gerince mellett vágjuk be, egymás után mindkét oldalon. A színhúst lefejtjük, és a nem bőrös felét sűrűn bevagdossuk majdnem a bőrig, hogy az ipszilon szálkákat elvágjuk. Munka közben hallani is lehet, ahogy reccsennek a szálkák. Az uszonyokat eltávolítjuk. A filét szeletekre vágjuk.
A fokhagymát megtisztítjuk. A szalonnát felcsíkozzuk. A csuka irdalásait megtűzködjük szalonna szeletekkel, és vékonyra vágott fokhagymával. Besózzuk, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük, hogy jól átjárják az ízek.
Közben sörtésztát készítünk. A lisztet csomómentesre keverjük az étolajjal, sörrel, tojással. A csukát borsikafűvel megszórjuk, és sörtésztába forgatjuk. Forró olajban mindkét oldalán kisütjük.
Párolt rizst, citromszeleteket teszünk mellé az asztalra.

Libamáj karamellizált almával
Hozzávalók: egy kg libamáj, zsályalevél, őrölt fahéj, őrölt fekete bors, só, 70 dkg libaháj, 3 alma, 4 evőkanál kristálycukor, 1 evőkanál vaj, 2 dl száraz fehérbor.
A libahájat vékony csíkokra daraboljuk. Lábosba 2 dl vizet felmelegítünk, beletesszük a hájat, és tepertőt sütünk belőle. Közben néhányszor átkeverjük.
Közben az almákat cikkekre vágjuk, magházát eltávolítjuk, de nem hámozzuk meg.
A megsült tepertőt kiszedjük, megsózzuk. A zsírjából kiveszünk, ha túl sok lenne, és a lábosba helyezzük az előzetesen áttörölgetett libamáj darabokat. Néhány perc alatt átsül, közben átfordítjuk. Rászórjuk a zsályaleveleket, hogy az is vele együtt süljön ropogósra. Mindkettőt tálra szedjük, megsózzuk, ízlés szerint borssal is megszórhatjuk. A sütőzsírból megint leöntünk, csak annyit hagyunk benne, amennyi az almához kell. Ebben először a cukrot elkevergetjük, karamellizáljuk. Teszünk hozzá vajat, és belehelyezzük az almagerezdeket. Fedő alatt, lassú tűzön sütjük. Meghintjük fahéjjal, és sütés közben apránként locsolgatjuk borral. Pár perc alatt elkészül. Kiszedjük, lecsepegtetjük, a libamáj, és a tepertő mellé kínáljuk. Pirítós kenyeret adhatunk mellé.

Aszalt szilvával töltött vaddisznó almával
Hozzávalók: 1,5 kg vaddisznócomb. A páchoz: só, bors, babérlevél, 2 vöröshagyma, 1 fej fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 2 petrezselyem gyökér. 25 dkg aszalt szilva, 2 dl vörösbor, só, 3 dl étolaj, 8 alma, 20 dkg kemény sajt, 30 dkg füstölt szalonna, 1 kg krumpli.
A vaddisznóhúst a csontos részekkel együtt vizes pácban 5-6 napig érleljük. Ehhez a zöldségeket kicsit átpároljuk, beletesszük a megtisztított, bevagdosott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, a húst, felöntjük vízzel, és ebben néha átforgatva pihentetjük.
Az aszalt szilvát sütés előtti este vörösborba áztatjuk.
A húst kivesszük a pácból, lecsepegtetjük, a közepét felszúrjuk. Kívül-belül sóval enyhén bedörzsöljük, és megtöltjük a leszűrt aszalt szilvával. Hústűvel összetűzzük, és forró olajban mindkét oldalán hirtelen átsütjük, hogy kéreg képződjön rajta.
Az átpirult húsra 6-7 merőkanál páclevet merítünk, és ebben, fedő alatt legalább egy órán át pároljuk.
Közben az almákról egész kicsi kalapokat levágunk, és kivájjuk a magházukat úgy, hogy a gyümölcsök egyben maradjanak. A sajtot kisebb darabokra vágjuk, és megtöltjük vele az almák üregeit. A kalapokat visszahelyezzük, és mindegyik tetejére nyomunk még 1-1 szem aszalt szilvát is.
Amikor a hús átpuhult, mellétesszük az almákat, és fedő alatt együtt sütjük tovább, míg minden átpárolódik ( fél óra).
A füstölt szalonnát hosszú szeletekre vágjuk, bevagdossuk, és ropogós kakastaréjokat sütünk belőle. A krumplit megtisztítjuk, felszeleteljük, és bő olajban ropogósra sütjük.
Tálalásnál a hústűket eltávolítjuk, a vaddisznóhúst felszeleteljük, a keresztben félbe vágott sajtos almákkal, sült krumplival, és a kakastaréjjal együtt kínáljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: nagyobb fazékban, liter vizet, hagymára rászórjuk, őrölt paprikát, halászlé alapot, tojásokhoz annyi,

Arroz con pollo Rizses csirke
Arroz con pollo (Rizses csirke) Hozzávalók: (4 személyre): 1 darab másfél kilós vágott csirke 3 evőkanál olíva- (vagy növényi) olaj 1 nagy hagyma 1 nagy gerezd fokhagyma 1 nagy, édes, piros húsú paprika 1 érett paradicsom csipetnyi sáfrány frissen őrölt fekete bors 40 dkg rizs 5 dl tyúkleves (1 leveskockából) 12 kimagozott fekete olajbogyó ízlés szerint esetleg 1 kávéskanál ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Brazil csirke
Hozzávalók: 1 másfél kilós csirke, 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál őrölt koriander, fél citrom leve, 1 kávéskanál csilipor, 1 evőkanál méz, 10 dkg kesudió (vagy földimogyoró), 2 evőkanál őrölt koriander, 1 evőkanál cukor, 1 dl kókusztej (vagy 10 dkg kókuszreszelék 1 dl vízzel leforrázva, majd átszűrve), fél citrom leve, 2 dl tyúkhúsleves (kockából is jó), 2 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 csilipaprika, 1 kisebb vöröshagyma, 20 dkg sampinyon, 20 dkg paradicsom, 20 dkg mini kukorica, ...
bulac57 bulac57
Csirke sörfőző módra
Hozzávalók: * 1 db 1,5 kilós csirke * 20 dkg vegyes erdei gomba * 3 kis fej vöröshagyma * 5 dkg vaj * 10 szem borókabogyó * 10 szem fekete-bors * 2 babérlevél * 1 evőkanál paradicsompüré * 7,5 dl világos sör * 1 nagy csokor petrezselyem * só * törött bors Elkészítés: A forró vajon nagy lángon arany-színűre sütjük a feldarabolt csirkét. Összekeverjük a vékonyra szeletelt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Hogyan edd magad fiatallá...
fehérbabban, 10 pohár joghurtban vagy 22 dkg borjúsültben. Ezek a példák is bizonyítják, hogy van, amiből degeszre ehetjük magunkat, s amiből kevesebbel kell, beérjük. Ha viszont a fenti ételekből összeállítunk magunknak menüsorokat - vékony szelet csirkemell párolt gombával, borjúsült joghurtos babsalátával - máris változatosan és egészségesen tudunk étkezni. A legjobb fehérjeforrás a lencse. Aki nem szereti, helyettesítheti borsóval, rizzsel, kölessel, tönkölybúzával vagy zabbal. ...
kissmama kissmama
Menüajánlat
Miért a Reg-Enor?
fokhagyma, babérlevél, 5 dl zsír. Elkészítés: A zsíron megfuttatjuk a hagymát és hozzáadjuk a megsütött és leturmixolt padlizsánt, majd a ledarált paprikát. Hozzáöntjük a paradicsomlevet és fűszerezzük. Kenőmájas Hozzávalók: 50 dkg csirkemáj, 25 dkg zsír, 1 fej hagyma, fél paprika, só, bors, majoránna, Erős Pista. Elkészítés: A májat a zsírban a hagymával és a paprikával megsütjük. Hozzáadjuk a fűszereket, és ha egy picit meghűlt, botmixerrel összekeverjük, és ha szükséges, utána ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek 3.japan
egytálételeket. Gyakorlatilag minden donburit egy olyan edényből kellene enni, aminek az alján rizs van, és arra lapátolni rá magát a ragut. Rengeteg féle donburi létezik, majd idővel mutatok újabbakat is. Tehát: mi kell hozzá? - egy egész csirkemell felkockázva - fejenként két tojás - egy nagy fej hagyma vastagabb szeletekre vágva - cukor - szójaszósz - mirin (helyettesíthető fehérborral) - szaké (helyettesíthető mondjuk sherryvel) - dashi por (én ...
margareta51 margareta51
Régóta érlelődik bennem a
Régóta érlelődik bennem a gondolat, hogy a családom elé jó lenne házi készítésű tésztát tennem, amikor metéltre, csuszára vagy lasagnera támad kedvünk. Tudom persze, hogy ma már mindenhol lehet "házi tésztát" kapni, és biztos tényleg háziak, de én olyanra gondoltam, amit személy szerint én csinálok - ahogy régen a nagymamáim is házilag készítettek minden tésztafélét. Ha ők tudták, nekem miért ne menne, nem igaz? Persze, nekik nem voltak gépeik, derelyevágóval és éles késsel "operáltak", mégis ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Méteres kalács recept jamborlulu
Torta horvathnemagdi
BRAZILtorta bubszi
Almás legyezőtorta Update2 veronika74
Gríztorta 1. bubszi
Olasz almás pite recept zsokanita
Vasvári krémes tekercs bubszi
Kakaós – pudingos szelet gereica
Hamis marcipán golyó veronika74
Erdélyi habos-almás lyzbet3
Szárnyas receptek
Csípős narancsos csirke zsokanita
Grape fruitos csirkemell bubszi
Dresszinges csirkesaláta bubszi
Őzgerinces bacon-ös csirkemell, hagymás burgonyával töltve r toth_beata
Zöldséges csirkemell recept baggesz20
Basamelles,sajtmártásos-cs irkém. horvathnemagdi
Valenciai paella 3. spanyol re bubszi
Sült csirkeszárny (USA/cajun) klara50
Bombasztikus ebéd veronika74
Sonkás-sajtos csirkemell noble
Marhából készült ételek
Hússal töltött szőlőlevél bubszi
Babgulyás vörösborral recept toth_beata
Bécsi szelet burgonyával recept boszorlany
Burgundi marharagu veronika74
Húsos-májas rizstorta bubszi
K betűs receptek horvathnemagdi
Alufóliás flekken kkm
Ma itt jártam: sarkadykati
Pelmenyi - szibériai gombócok recept jamborlulu
Rakott hús bubszi
Sertésből készült ételek
5 hipergyors sült husi grimilda
Bácskai rizses hús bubszi
Toroskáposzta recept baggesz20
TVN .... Baráti találkozó itt a blogon ..13 bodaaniko
Zöldséges-tojásos fasírttekercs bkisseva
Néhány csülkös recept.... cipello
Hússal töltött kelkáposzta martimarti
Zöldséggel göngyölt hús! recept gizellalapu
Alföldi véres hurka bubszi
Csikóstokány 4. bubszi
Halból készült ételek
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Mézes-chilis lazac roston .... maroka
Lecsós rakott halszeletek zsokanita
Dióbundában sült ponty bubszi
ponty fűszeres bundában faciendum
Sült hal zöldségekkel zsokanita
Tejfölös-gombás ponty 1. bubszi
Lazacos rántotta recept jamborlulu
Lencsefőzelék újévre madlen40
Füstölt lazac+cukkinis tócsni veronika74
Vad ételek
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
Fácánpaprikás bubszi
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Szarvasgombás őz vadrizzsel klerierzsi
Spagetti ajánló
Kínai zöldséges tészta 1vargaildyko
BABOS pulykaRAGU bubszi
Zöldséges bolognai spagetti recept jamborlulu
Sonkás tejszínes spagetti zsokanita
Pizza carbonara recept kovacs_zsoka
Csülkös spagetti recept boszorlany
Fácánpaprikás bubszi
Füstölt tarjával töltött gombafejek zsokanita
Gyors bolognai spagetti recept boszorlany
nápolyi húsgombóc ibolya58
Pizza receptek
Pizzás muffin mailona
angyalok konyhája faciendum
Pizza másként bubszi
Pizzás táska 1vargaildyko
Víg legények tortája: idvigjanos
Son-go-ku pizza suzymama
Pizza tészta II. bubszi
Paradicsomos-pizza horvathnemagdi
Töltött pizza tundihugi
Paprikás pizza bulac57
Hamburger receptek
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Főzz a Családodnak! sarkadykati
mustár készítése házilag irmus
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Hawaii burger veronika74
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU