Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Nyírségi gombócleves 1.

Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg borjúcomb vagy lapocka (esetleg sovány sertéshús), 8 dkg vaj, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 1-1 darabka zeller és karalábé, só, 10 dkg fagyasztott zöldborsó, 15 dkg fagyasztott karfiol (friss is jó), 10 dkg gomba, 1 csapott evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 2 tojássárgája, fél citrom leve
A burgonyagombóchoz: 15 dkg burgonya, 4 dkg liszt, 1 tojás, só, őrölt bors, késhegynyi reszelt szerecsendió, a tetejére: fél csokor petrezselyem
A borjúhúst 1 cm kockákra vágjuk, és a vaj felén kevergetve fehéredésig sütjük. Közben a sárgarépát, a petrezselyemgyökeret, a zellert és a karalábét megtisztítjuk, kis kockákra aprítjuk, a húshoz adjuk, s néhány percig pirítjuk. 1,2 l vízzel felöntjük, megsózzuk, felforraljuk, majd lefödjük, és kis lángon puhára főzzük. Közben a gombóchoz a burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk és áttörjük. Amikor kihűlt, a liszttel és a tojással összegyúrjuk, megsózzuk, megborsozzuk, reszelt szerecsendióval fűszerezzük. Vizes kézzel apró gombócokat formálunk belőle és a lobogva forró levesbe dobjuk. A borsót, az apró rózsáira szedett karfiolt és a felszeletelt gombát hozzáadjuk, s addig főzzük, míg minden megpuhul. Közben a maradék vajból és a lisztből világos rántást készítünk, a levest ezzel sűrítjük. A tűzről levéve e tejszínnel elkevert tojássárgájával dúsítjuk, ha kell, még megsózzuk, végül citromlével kellemesen pikánsra ízesítjük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
Elkészítési idő: 1 óra 35 perc

Nyírségi gombócleves 2.
Hozzávalók (10 személyre): Borjú, vagy s. apró hús 1 kg, Zöldség 0,45 kg, Karalábé 0,15 kg, Zeller 0,10 kg, Zöldborsó konzerv 0,20 kg. Tisztított karfiol 0,30 kg, Gomba 0,20 kg, Só 0,03 kg, Bors 0,005 kg, Delikát 0,01 kg, Vaj 0,15 kg, Tejszín 0,50 l, Tojássárga 5 db, Petrezselyemzöld 1 cs., Citrom 0,10 kg, Burgonyagombóc 10 adag
Betét: Burgonya 1 kg, Tojás 3 db, Liszt 0,25 kg, Bors 0,005 kg, Petrezselyemzöld 1 cs.
Elkészítése: Borjú-becsinált levest készítünk, amelyet félvajas világos rántással sűrítünk. Betétnek burgonyagombócot, gombát, zöldborsót, kelvirágot teszünk, végül tojássárgájával és tejszínnel legírozzuk. Ízesítjük sóval, citromlével, petrezselyemzölddel.

Nyírségi göngyölt szűzpecsenye
Hozzávalók: Sertés szűzpecsenye 1, 20 kg, Sertés darált hús 0, 40 kg, Bors 0, 005 kg, Paprika 0, 01 kg, Fokhagyma 0, 03 kg, Delikát 0, 01 kg. Gomba 0, 20 kg, Só 0, 05 kg, Zsír 0, 25 kg, Liszt 0, 08 kg, Parajpüré 0, 05 kg
Köret: Párolt káposzta, Fehér káposzta 3 kg, Só 0, 03 kg, Vöröshagyma 0, 10 kg, Ecet 0, 03 kg, Cukor 0, 06 kg, Köménymag 0, 005 kg
Tört burgonya: Burgonya 3 kg, Vöröshagyma 0, 40 kg, Só 0, 05 kg, Zsír 0, 20 kg, Paprika 0, 01 kg
A szűzpecsenyét hosszában kettévágjuk és kiverjük húsverő kalapáccsal. Közben előkészítjük a tölteléket. Darált sertéshúst borssal, sóval, fokhagymával, pirospaprikával fűszerezzük, ezzel töltjük meg a szűzpecsenyét, feltekerjük és átkötözzük spárgával. Sütőben készre sütjük, zsírjából pecsenyelevet készítünk, sült burgonyával, párolt káposztával tálaljuk.

Nyírségi slambuc
Egy gömbölyű fenekű bográcsba kockára vágott szalonnát teszel, a lebbencstésztát és a hagymát üvegesre pirítod a zsírján. Aztán jöhet rá a pirospaprika, a felkockázott krumpli, só, bors és egy kis víz. (lebbencstészta = nem kell feldarabolni a tésztalapot. Régen úgy készült, hogy a meggyúrt tésztát vékony levelekre sodortak, az egész leveleket egyesével akasztottak fel a szobában elhelyezett rudakra száradni. A rudak alá abroszt tettek.
Ahogy a tészta száradt, maga töredezett és hullott le, a többit pedig beletörték az abroszba. Végül az abroszban a tésztát nyomkodással tovább tördelték, innen ered a másik neve is: tördelt tészta.) Az elején említett gömbölyű fenekű bogrács igen lényeges, ugyanis ha már minden alkotórész szétfőtt, nem szabad kavarni, hanem apró fordításokkal dobálni kell a masszát.
(Ratkó József szerint 33. Így piruló kéreg keletkezik rajta és a végén a gömb alakú slambuc egyszerűen kifordítható a bográcsból. Az elkészítési idő 3 óra.
Hívják még öhönnek, betyárosnak, topogónak és állítólag még handabakáré néven is ismerik.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: lobogva forró, apró rózsáira, felszeletelt gombát, maradék vajból, lisztből világos, levest ezzel,

Ny betűs receptek
Nyitrai gombás burgonya A főtt és hámozott burgonyákat karikázzuk, kivajazott tűzálló tál aljára fektetjük. Sózzuk. Befedjük áttört juhtúróval, meghintjük gomba karikákkal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és tejföllel áthúzzuk. Ismét sózzuk és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük. Nyitrai töltött vagdalt Hatvan dkg marhahúst 10 dkg füstölt szalonnával ledarálunk és sóval, törött borssal, 2 db tojással és 1 db tejben áztatott zsemlével eldolgozunk. 20 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek
Nyírségi szelet 1. Sertésszeleteket jól kiverünk és megsózunk. Az egyik felükre, vékonyra vágott sajtot és almakarikákat helyezünk, ráhajtjuk a másik felét, majd a széleket hústűvel összetűzzük. A csomagocskákat a szokásos módon bundázzuk, forró zsiradékban kisütjük. Burgonyapürével tálaljuk. Nyírségi szelet 2. A sertésszeleteket jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk, és fokhagymával bedörzsöljük. A tisztított nyers burgonyát lereszeljük, liszttel és nyers tojással elkeverve bundázó ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek
Neszmélyi pecsenye Személyenként 2 db 8 dkg sertéscombszeletet tenyérnyi nagyságúra kiverünk. Az egyik szeletre egy karika vöröshagymát, egy vékony szelet füstölt szalonnát, egy vékony szelet sonkát helyezünk és megsózzuk. A másik szelet hús belső felét vékonyan megkenjük mustárral, és ráhelyezzük az első szeletre. Fogpiszkálóval összetűzzük, bő, forró zsiradékban kisütjük őket. Tálaláskor tiszta alkohollal leöntjük, és lángolva adjuk az asztalra. Nógrádi oldalas Hozzávalók: ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
x
16:03 Előzmény - - [-] 2009. november 5. 13:47 Válaszolj! - - [-] 705: Kedves Éva! Átviszem a kérésedet a Társoalgóba, hátha tud valaki segíteni. Puszi Kösz a finom recepteketszívecske Gyere át Te is a Társalgóba kapcsolódj be a beszélgetésekbe #706 2009. november 6. 15:37 Előzmény - - [-] 2009. november 5. 22:54 Válaszolj! - - [-] ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Puncs szelet nyta100
Almás-pudingos szelet horvathnemagdi
Keksz kocka zsokanita
Kekszes-almás sütés nélkül klerierzsi
Skanzenbe horvathnemagdi
Könnyű piskótatekercs agimami7
Kinder Bueno 1vargaildyko
Áfonyás lepény gabfe
A világ legfinomabb zserbója!!! suzymama
Meggyes-mákos gereica
Szárnyas receptek
Csirke sztrogaró módra recept toth_beata
Csípős csirkesaláta recept baggesz20
GESZTENYEHABOS pulykaMELL bubszi
Spárgás rizottó recept baggesz20
holland rakott csirke ! ibolya58
Gyors rizses hús anitahajdu
Tepsis rizses csirka nyta100
Cukkinis ételek bkisseva
Rizottó zöldségekkel recept gonda_katalin
Sárgabarackos csirke relisisi
Marhából készült ételek
Dervisbájoló -Törökországból: ujjozsef
Svéd gombasaláta pacsakute
Szaftos raguk marhából horvathnemagdi
Füstölt csülkös marhapecsenye klara50
korhely bableves faciendum
Sült padlizsánok macoka65
Bográcsgulyás recept jamborlulu
Hússaláta olajbogyóval bubszi
Töltött padlizsán baconnel recept baggesz20
Tarjás hagymagulyás 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Nikujaga horvathnemagdi
Medvehagyma mindenre jóóó!!! maca23
Búbos hús korall44
Májas csirkemell klerierzsi
Töltött paprika. bulac57
Chilis joghurtos húspogácsa margoka59
Hogyan edd magad fiatallá... kissmama
Csülkös tészta horvathnemagdi
Szecsuani sertés csíkok horvathnemagdi
Palacsinta janoselek
Halból készült ételek
x nagyuska
5 hipergyors sült hús grimilda
Olajbogyó - együnk jót és jó horvathnemagdi
Ízőrzők – Hegykő – horvathnemagdi
Pisztráng főzve bubszi
Halpaprikás magyarosan bubszi
Spenótos túrógaluska suzymama
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Zöldséges-fokhagymás pisztráng recept jamborlulu
Balatoni halászlé 3. bubszi
Vad ételek
Fácánleves újházi módra tundihugi
Fácánleves berántva II. bubszi
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Fácán tejfölös mártással bubszi
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Kevert linzer torta bubszi
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
B betűs receptek horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Már egyszer megcsináltam sarkadykati
Hamis bolognai spagetti. bubszi
Sajtos tészta tundihugi
Bolognai zöldséges rétes recept baggesz20
Pasta con i gamberi(Garnélarákos tészta) recept kovacs_zsoka
Kínai sülttészta zöldségekkel recept gonda_katalin
Rakott spagetti spárgával recept baggesz20
Sárkánytészta horvathnemagdi
Carbonara ragu spagettire gépsonkával recept baggesz20
Spagetti alla Carbonara bubszi
Pizza receptek
Csirkés pizza carbonara alappal recept jamborlulu
Sütőporos lángos yaskane
x nagyuska
Pizza - darált húsból horvathnemagdi
Krumplis pizza bulac57
Pizza agiccaa
Házi laktató pizza horvathnemagdi
Mini-pizza jupiter21
Édesköményes zelleres vékony horvathnemagdi
Mozzarellás vega pizza recept jamborlulu
Hamburger receptek
Hamburger buci recept boszorlany
Aztán mégis. horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Hamburger horvathnemagdi
Virslis kifli veronika74
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Házi hamburger veronika74
Házi hamburger recept gonda_katalin
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU