|
Hozzávalók 4 főre
» 50 dkg darálthús (sertés, marha, vagy vegyesen)
» 2 db sárgarépa felkockázva
» 25 dkg zöldborsó
» fél l csirke alaplé
» 2-3 ek paradicsompüré
» 1 kg krumpli
» margarin
» tej
» 2 db tojássárgája
» só, bors
» hagyma
» olaj
» hagyma
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát kevés olajon pirítsd meg, add hozzá a húst és a sárgarépát, süsd össze egy kicsit. Utána tedd bele a paradicsompürét, sózd, borsozd meg és jól süsd át. Most öntsd rá az alaplevet, tedd hozzá a zöldborsót, és párold össze, míg kellemesen sűrű nem lesz.
A krumpliból készíts a margarinnal, tejjel, tojássárgájával pürét.
Tedd egy tál aljába a húsos mártást, rá szépen elsimítva a pürét, eseleg villával kicsit megmintázva. De ha van habzsákod, abból a pürét kinyomva még szebb lesz a teteje.
Sütőben süsd jól át, míg pirulni nem kezd a teteje, ez kb. 30 perc 180 fokon. |
edesangyal  |
Címkék: tojássárgájával, paradicsompüré, tojássárgája, felkockázva, pásztorpite, megmintázva, |
|
|
|
|