| Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei |
fej jégsaláta
1 db kígyóuborka
1 db pritaminpaprika
2 fej lilahagyma
2 db paradicsom
2 db paprika - tetszés szerint bármilyen zöldség felhasználható
balzsamecet, olívaolaj, só
1 köteg bazsalikom
60 dkg pulykamell
olaj, liszt, tojás, zsemlemorzsa
15 dkg szezámmag
20 dkg meggy
5 cl meggypálinka
Elkészítés:
A pulykamellet 2X2 centiméteres kockákra vágjuk, sózzuk, szezámmaggal elkevert zsemlemorzsával panírozzuk. A salátához a ... |
bkisseva  |
|
|
| |
| SZALONNÁS TŰZDELT pulykaMELL |
Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott pulykamell, 10 dkg füstölt szalonna, 1 fej fokhagyma (nem tévedés!), ízlés szerint só és törött fehér bors.
A tömör pulykamellet sűrűn megtűzdelem a hosszú csíkokra vagdalt füstölt szalonna felével és a megtisztított fokhagymagerezdekkel. A maradék szalonna apróra vágott darabkáit alufóliára teszem, ráfektetem a kívülről megsózott, megborsozott pulykamellet és lazán becsomagolom. Előmelegített, forró sütőben egy órán keresztül párolom. Ezután az alufóliából ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Szalonnával tűzdelt pulykamell |
Szalonnával tűzdelt pulykamell tejszínes zöldborsópürével
Hozzávalók:
50 dkg pulykamell, 8 dkg füstölt szalonna, 5 dkg liszt, 1 dl olaj, 40 dkg zöldborsó, 4 dkg vaj, 5 dkg liszt, 3 dkg cukor, 5 g őrölt fehér bors, 1 dl tej, 1 dl tejszín, só.
1. A pulykamellet kissé kiveregetjük, és a csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Megsózzuk, lisztbe mártjuk, és egy kevés olajban szép pirosra sütjük.
2. Közben a zöldborsót gyengén sózott vízben puhára főzzük. A vajból ... |
bulac57  |
|
|
| |
| Tűzdelt Pulykamell |
|
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell filé
10 dkg füstölt szalonna
1 fej fokhagyma
Só, őrölt fehér bors
Elkészítés:
A pulykamellet sűrűn megtűzdeljük a hosszú csíkokra vagdalt füstölt szalonna felével és a megtisztított fokhagymagerezdekkel. A maradék szalonna apróra vágott darabkáit alufóliára tesszük, ráfektetjük az enyhén megsózott, megborsozott ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Tűzdelt pulykamell |
Hozzávalók:
1,2 kg pulykamell, 1 dl tejföl, 5 dkg vaj, vagy margarin, 1 dl száraz fehér bor, 5 dkg füstölt szalonna, 1 kk liszt,
ízlés szerint só, bors.
Elkészítés: A pulykamellet sűrűn tűzdeljük meg a csíkokravágott füstöltszalonával, majd 5 dkg vajat felforrósítunk és ebben megforgatjuk a húst. Ráöntönk 1 dl bort, sózzuk, borsozzuk, és puhára pároljuk. Ha közben a levét elfőné, kevés vízzel pótoljuk.
Ha megpuhult, egy jénaiba tesszük, kevés levet aláöntve pirosra ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|