Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Pusztavám
Ízőrzők - Pusztavám - receptek

Tejfölös csirkeleves
Hozzávalók: 1 kg csirke szárny, 3 sárgarépa, 3 petrezselyem, 1 zellergumó, 1 csokor petrezselyem zöldje, 3 vöröshagyma, 2 evőkanál sertészsír, 2 dl tejföl, 2 evőkanál liszt, só, 2 teáskanál őrölt paprika, 15 szem egész-és szegfűbors.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágva zsírban üvegesre pároljuk. A tűzről félrehúzva belekeverjük az őrölt paprikát, felengedjük 6 dl vízzel, majd visszatesszük főni. Beleborítjuk a kockákra vágott zöldségeket, a megtisztított csirke szárnyat. Sóval, és szegfűborssal ízesítjük, és további 6 dl vízzel felengedve forralásig nagy lángon, utána lassú tűzön főzzük kb. háromnegyed órát.
A habaráshoz a tejfölt a liszttel csomómentesre keverjük. A leves forró levével apránként felhígítjuk, átmelegítjük, és a levesbe öntjük. Összeforraljuk, és friss kenyérrel kínáljuk.

Nyári töltött káposzta erdélyiesen
Hozzávalók: 60 dkg darált sertéshús, 60 dkg darált marhahús, 1 csokor csombor és kapor, 2 közepes fej káposzta, 10 dkg rizs, 2 paradicsom, 2 teáskanál őrölt paprika, 1 teáskanál őrölt fekete bors, só, 2 fej vöröshagyma, 1 dl étolaj, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejföl.
A káposzták torzsáját kivájjuk, majd az egészet 1-2 percre forró, sós vízbe tesszük. Az egészet kicsit át rottyantjuk, hogy könnyen tölthető legyen. Leveleire szétválasztva kiszedjük, és kicsit hűlni hagyjuk.
A vöröshagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, majd fél dl étolajban üvegesre pároljuk. Levesszük a tűzről, csapott teáskanálnyi fűszerpaprikával elkeverjük, és a kétféle darált húsra öntjük. Hozzáadjuk az átmosott rizst is. Fűszerezzük 2 teáskanál sóval, csapott teáskanálnyi őrölt borssal. Egy deci langyos vízzel alaposan összegyúrjuk.
A káposzta levelek vastag részét levágjuk, és gombócnyi töltelékkel egyenként, lazán megtöltjük. Egyik oldalát felhajtjuk, a másikat felgöngyölés után benyomkodjuk, nehogy kifolyjon a töltelék.
A maradék káposztát apróra összevágjuk. A fűszernövényeket összekötjük.
Egy nagyobb fazekat készítünk. Alját beterítjük vágott káposztával, ráhelyezzük a csombort és kaprot, majd körberakjuk a nagyobb töltelékekkel. Erre karikákra vágott paradicsomot teszünk, és ráhelyezzük a megmaradt húsos káposztákat. A tetejét beborítjuk vékonyra szelt káposztával, és felöntjük annyi vízzel, hogy kb. félig legyen az edény. Egy-másfél óráig főzzük.
Rántást készítünk: fél dl étolajban 2 evőkanál lisztet lepirítunk, 1 teáskanál őrölt paprikával elkeverjük, és bő vízzel felengedjük. A káposztára öntjük. Tilos keverni, csak rázogatjuk, nehogy összetörjük a töltelékeket. Összeforraljuk, és tálaljuk. Tejfölt, és kenyeret kínálunk hozzá.

Csíkszentdomokosi kürtős kalács
Hozzávalók: 1,5 kg liszt, 6 tojás, 2 dkg élesztő, 4 evőkanál cukor, 4 dl tej, 3 dl étolaj, 15 dkg vaj, csipetnyi só, 3 vaníliás cukor, 2 citrom. Az ízesítéshez: vaníliás kristálycukor, mák, darált dió, fahéj, kakaó. A formák, és a tészta kenéséhez étolaj.
Egy deci langyos vízbe kávéskanálnyi cukrot teszünk, és belemorzsoljuk az élesztőt. Fél dl langyos tejet, és 4 evőkanál lisztet keverünk hozzá, majd kelni hagyjuk.
A lisztet tálba borítjuk, cukrot, sót, vaníliás cukrot, és a felvert tojásokat adjuk hozzá. A citromok héját lereszeljük, és a kinyomott levével együtt beletesszük. Puha vajjal, langyos tejjel, és a megkelt élesztővel összedolgozzuk a tésztát. Kemény tésztát készítsünk, hogy könnyen formálható legyen, és ne essen le sütés közben a formáról. Amikor már jó alaposan kidagasztottuk, az olajat is hozzáadjuk, és azzal is átgyúrjuk. Félretesszük húsz percre, hogy megkeljen.
Közben a kalácssütő formákat izzó parázs felett átmelegítjük.
A tésztából cipónyi adagot kiszakítunk, és késsel csík alakban felvágjuk. Kézzel hosszú, vékony ( ujjnyi) rudat sodrunk belőle. A sütőfát olajjal átkenjük, és rátekerjük a tésztát. Deszkán kicsit átforgatjuk, hogy ne legyen rés a kalácson, majd az egészet újra beolajozzuk. Vaníliás kristálycukorba, vagy mákos kristálycukorba forgatjuk, és parázs felett forgatva 10 perc alatt aranyló barnára sütjük. Nagyobb fazékba lerázogatjuk a kalácsokat, ezután forgathatjuk kakaóba, fahéjba, vagy darált dióba.
Amennyiben sütés alatt átgyengülne a nyers tészta, dolgozhatunk bele még egy kis lisztet.

Krumplis smorni
Hozzávalók: 2 kg krumpli, fél kg liszt, 1 teáskanál só, 2 evőkanál búzadara, 20 dkg olvasztott sertészsír. A tálaláshoz tej, aludttej, vagy savanyúság.
A krumplit héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és még melegen áttörjük. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, sót, búzadarát, és fakanállal összekeverjük. 2-3 evőkanál zsírral meglocsoljuk, majd feltesszük a tűzre. Állandóan kevergetve, lassú tűzön legalább 1-2 órán át sütjük, közben zsírral locsolgatjuk. Akkor lesz jó, amikor szép barnára sült, csomókra szétválik, és az alja ropogós lesz.
Sütőben egyszerűbben is elkészíthetjük, akkor is néhányszor kevergessük át, hogy szétessen a smorni.
Tálalásnál tejet, aludttejet, vagy savanyúságot kínálhatunk hozzá.

Borleves kvircedlivel
Hozzávalók: A kvircedlihez: 4 egész tojás, 8 tojás sárgája, 50 dkg cukor, 90 dkg liszt, fél csomag szalalkáli, 1 csomag vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 5 dkg porcukor. A tepsihez zsír és liszt. A borleveshez: 5 tojás sárgája, 1 liter fehérbor, 4 evőkanál cukor, 2 egész fahéj, 10 szem szegfűszeg, 4 dl tejszín, 3 dl víz, 1 vaníliás cukor.
Az egész tojásokat és sárgákat tálba tesszük. Cukorral 15-20 percig keverjük. Beletesszük a szalalkálit, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, majd apránként adagolva a lisztet, amiből 5 dekányit meghagyunk szórásnak. Közepesen kemény tésztát kapunk, aminek felét lisztezett deszkára borítjuk. Hosszú rudat formázunk belőle. Olyan széles legyen, mint a kvircedli díszítő forma, és kb. 1 cm magas. Porcukorral megszórjuk a tetejét, és átforgatjuk rajta a formát. Széleit késsel levágjuk, majd a mintának megfelelően felszeleteljük. Lisztezett deszkán 8-10 órán át pihentetjük, csak utána lehet lassú tűzön megsütni. Kizsírozott, kilisztezett tepsiben 20 perc alatt elkészül, és sokáig eláll.
A borleveshez a bort vízzel, és a fűszerekkel felforraljuk, majd félretesszük. A cukrot, vaníliás cukrot a tojások sárgájával fehéredésig keverjük, és felengedjük tejszínnel. Az egészet a boros levesbe csurgatjuk, közben állandóan keverjük. Lassú tűzön felforraljuk, és máris kínálhatjuk. Melegen, és hidegen is nagyon finom.

Nuss stangl - diós rúd
Hozzávalók: 1 kg dió, 10 tojás fehérje, 1 kg porcukor, 1 vaníliás cukor, 5 csepp citromlé, a deszka szórásához liszt, a tepsi kenéséhez sertészsír.
A dió ¾ részét finomra, a többit durvára daráljuk, és összekeverjük. A tojások fehérjébe beleborítjuk a porcukrot, és a vaníliás cukrot, és gőz felett kemény habbá verjük.
Felét a dióba gyúrjuk, a többit díszítéshez félretesszük. A tészta felét erősen meglisztezett gyúródeszkán kézzel, és sodrófával hosszú, fél cm vastag rúddá alakítjuk. Egy centis stanglikat vágunk belőle, amit kizsírozott tepsibe helyezünk, és előmelegített sütőben, takarékon inkább csak szárítunk, mint sütünk. 10-15 perc alatt elkészül.
Ezután a másik felét is ugyanígy elkészítjük.
A megsült rudacskákat a tepsiben hagyjuk kihűlni. A félretett tojáshabot néhány csepp citromlével, gőz felett újra átdolgozzuk. Ezzel díszítjük ki a stanglikat. Egy éjszakán át szikkasztjuk, utána lehet tálcára rakni. Hetekig eltartható, nagyon finom sütemény.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: liszttel csomómentesre, leves forró, levesbe öntjük, káposzták torzsáját, egészet kicsit, kétféle darált,

*UPDATE* Zöldbab főzelék sült
kolbásszal Hozzávalók: 3 fő 60 dkg zöldbab 20 dkg kolbász 20 dkg virsli 2 dl tejföl 10 dkg vöröshagyma só, bors, citromlé, petrezselyem, fűszerpaprika, olívaolaj Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Vízzel felöntjük, összekeverjük. Fedő alatt kb 10-15 perc alatt puhára pároljuk a babot. Leszűrjük, a bab felét kevés ...
1vargaildyko 1vargaildyko
. Nagybaracskai halászlé.
10 személyre: 2 db 1-1,5 kg-os ponty 1 kg másfajta hal 5-6 fej vöröshagyma 10 dkg fűszer-paprika 1 db paradicsom 1-2 db zöldpaprika, esetleg cseresznye-paprika 1-2 gerezd fokhagyma só A friss halat megtisztítjuk, felbontjuk, mélyen irdaljuk, daraboljuk. Külön tesszük a hal-fejet, hasaalját és a farkát. A 6-7 centis hal-darabokat besózzuk, és 1-2 órán át állni hagyjuk. Lábasba tesszük a hal-fejet, a hasaalját, a farkát, az apróra vágott vöröshagymát majd ...
csibi52 csibi52
1-2-3 Recept
Visegrádi mandulás csirke Hozzávalók: 1 csirke, 2 db zsemle, 8-10 dkg mandula, 3 dl tej, 2 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vaj, só, törött bors, gyömbér. Elkészítése: A csirkét jól megtisztítjuk, kívül belül megsózzuk, megborsozzuk, és megtöltjük a következő töltelékkel. A tejben áztatott zsemléket kicsavarjuk, elmorzsoljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg vajat, a lehéjazott kicsit megpörkölt, apróra vágott mandulát, 2 kanál zsemlemorzsát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
1-2-3 Recept
reszelt, zalai füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma. 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál ketchup, ízlés szerint törött fehér bors és só; a tepsi kikenéséhez 1 dkg vaj és 1 evőkanál zsemlemorzsa. A zöldbabot a szokásos módon megtisztítjuk, majd két - három centis darabokra vágjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, ezután ráöntjük a megmelegített tejet, és folyamatosan kevergetve, sűrűre főzzük. Zúzott fokhagymával, sóval, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
Cayenne-bors 1 kk durvára tört mustármag A fűszereket az olívaolajjal összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a csirkeszárnyakat. 3-4 órát, de akár egy napot is hagyhatjuk állni, mielőtt megsütnénk. A hagymákat megtisztítjuk, egészben hagyjuk, és a csirkeszárnyakkal együtt római vagy jénai tálba tesszük. 190-200 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük. Salátával tálaljuk. Lengyel ...
anna4459 anna4459
3 remek Brassói aprópecsenye
sertéshúsból! Hozzávalók: 1 kg sovány sertéshús (lapocka vagy valami jó porhanyós rész), 5-6 nagy gerezd fokhagyma, őrölt bors (gyengébb gyomrúaknak fehérbors), étolaj vagy kb. 3 dkg zsír, só, burgonya - 4 személyre kb. 1,5 - 2 kg Előkészítés: A húst megtisztítjuk a zsíros vagy hártyás részektől és csíkokra (kb. 1x1x6 cm) vágjuk. A fokhagymákat megkaparjuk pépesre. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, megmossuk és hagyjuk lecsurogni. Egy nagyobb (3-4 l-es) lábasban vagy ...
agimami7 agimami7
3 remek nyári könnyű grill
mit süssön hétvégén, a grillen, íme, egy finom egyszerű húsos recept fehérborral és fokhagymával! Hozzávalók: 4 nagyobb szelet tarja, 2 kanál olaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl fehérbor, só, őrölt bors. A tarját megtisztítjuk, és kissé kiverjük, majd a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat, meg a bort és letakarva pár óráig a hűtőbe téve érleljük. Ezután kiemeljük a pácból majd a forró parázs felett megsütjük a szeleteket, úgy hogy közben a páclével ...
agimami7 agimami7
3 tuti recept,hónapos retekkel
szeletelt, főtt sonka, 5 dkg majonéz, 150 g tejföl, 2 ek ketchup, csipetnyi cukor, 1-2 ek konyak, só, bors Elkészítése: 1. A tojásokat kb. 8 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízzel leöntjük, és hűlni hagyjuk. A salátát megtisztítjuk és megmossuk. A retket négyfelé vágjuk. Az uborkát hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük. A sajtot meg a sonkát csíkokra metéljük. 2. A majonézt összekeverjük a tejföllel meg a ketchuppal, majd cukorral, sóval, borssal és konyakkal ízesítjük. A ...
maca23 maca23
Süti ajánló
Legyező szelet, narancs szelet - ki hogy ismeri bkisseva
Fahéjas muffin recept boszorlany
Hagyományos vargabéles recept baggesz20
Cseresznye, az istenek eledele horvathnemagdi
Tejfölös csodasüti fboka
Sacher Muffin 1vargaildyko
Darafelfújt bkisseva
Gesztenye rolád amaliaszucsne
Kuglóf tökmaggal recept gonda_katalin
Diós kifli recept toth_beata
Szárnyas receptek
Parázson sült rozmaringos csir bubszi
Pulykarakottas bubszi
Baconba göngyölt csirkemell-roládok suzymama
Gombás csirke-joghurttal baratnu
Gomolyával rakott csirkehús veronika74
Csirkemájas szelet 1vargaildyko
Alma, alma, piros alma.. horvathnemagdi
illatos pulykaszelet zsokazsoka
Baconos mindent bele rúd eva0817
Pácolt pulykamell rochlitzne
Marhából készült ételek
Főtt húsos krumpli-saláta skorpiolilike
Hasznos tanácsok petyrallyeteam
dalmát fazék! ibolya58
Vinaigrette-mártás bubszi
Villányi pincepörkölt bubszi
Receptek jjanosne
Mikszáth Kálmán palóclevese macoka65
Babgulyás bográcsban reifregina
Finom falatok piroska0101
6 tepsiben sült vacsora horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Babgulyás egyszerűen recept gonda_katalin
Valenciai paella 3. bubszi
Babgulyás bubszi
Húsvéti sonkaleves recept yaskane
Buci-husi horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Párolt káposzta pecsenyekolbás bubszi
Négyhúsos bableves bográcsban yaskane
Toroskáposzta recept baggesz20
Részeges csülök római tálban horvathnemagdi
Halból készült ételek
Halra fel! horvathnemagdi
Füstölt lazacos tészta klerierzsi
Rántott Ponty 1vargaildyko
Lazac paradicsomos ceruzababbal recept gonda_katalin
Süllő egészben sütve klerierzsi
Pisztráng fűszeres tejföllel bulac57
Zöldséges-gombás halszeletet bubszi
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Szalonnás ponty klerierzsi
Révfalusi regős halászlé 2. bubszi
Vad ételek
Vacsora csata recept! jjanosne
Fácán római tálban lilikonyhaja
Almás-gombás vadragu bulac57
Lapcsánka erdész módra bubszi
Római tálas receptek sarkadykati
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Fácán tejszínnel klerierzsi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Telkibányai raguleves! ibolya58
Spagetti ajánló
Fokhagymás spagetti margoka59
Tésztasaláta almával recept kovacs_zsoka
Citromos-tárkonyos gombaszósz horvathnemagdi
Casanova spagetti veronika74
Spagettis torta horvathnemagdi
Milánói, az olasz konyha kedve bubszi
Spagetti a "tenger gyümölcseiv bubszi
x nagyuska
Zöldséges spagetti bubszi
Pizza receptek
Dübbencs – Édesen és sósan egyaránt nagy kedvenc magdus60
Lecsós pizza bubszi
Pizza ahogy én szeretem recept boszorlany
Olcsó házi leveles tészta veronika74
Pizza horvathnemagdi
Fogyjunk:)))) ninuska21
Lángosok akiram45
Feta, a görög mítosz horvathnemagdi
Pizza fajták elkészítése anne74
Más nemzetek pizzái: bubszi
Hamburger receptek
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger veronika74
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi hamburger grimilda
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU