Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
olasz mártások !
Abruzzói mártás
Hozzávalók 4 személyre: 70 dkg friss, érett paradicsom, 1 közepes fej hagyma, 12 dkg füstölt szalonna, 15 dkg reszelt sajt, őrölt bors, só ízlés szerint.

Elkészítése: A felkockázott szalonnát kisütjük, a zsírjában aranysárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a hámozott, magjától megtisztított és szeletekre vagy cikkekre vágott paradicsomot, és csak addig pároljuk, míg a paradicsom megpuhul, de nem fő szét. Sóval, borssal ízesítjük. A végén természetesen beletesszük a kisült szalonnát is. Bármilyen főtt tésztához illik, de leginkább spagettihez szokás adni, frissen reszelt parmezánnal.

Articsóka olajbogyó-mártás
Elkészítése: Leöntjük az olajat egy 250 g-os articsókaszív-konzervről, 2 evőkanálnyit megtartunk az olajból. Az articsókát feldaraboljuk, és tálba tesszük. 75 g fekete olajbogyót kimagozunk és felszeletelünk. Végül 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöldet, a félre-tett olajat, az olajbogyót, valamint sót és borsot keverünk az articsókához. Az időközben a 4 l vízben (nem túl puhára) kifőzött tésztát, lecsepegtetjük, 4 adagban tálaljuk, a mártást elosztjuk rá.

Bazsalikommártás fenyőmandulával
Elkészítése: 2 evőkanál fenyőmandulát kisebb serpenyőben aranybarnára pirítunk. Közben 1 evő-kanálnyi bazsalikomot vagy petrezselyemzöldet mosás és szárazra törlés után apróra vágunk. Az időközben a 4 l vízben (nem túl puhára) kifőzött tésztát lecsepegtetjük, és elkeverjük 1 evőkanál vajjal vagy margarinnal, valamint 1 evőkanál bazsalikommal (petrezselyemmel) és fenyőmandulával. Minden adagra szórunk egy leheletnyi pirospaprikát. 4 személyre elegendő.

Bazsalikomos pesto
Hozzávalók: 2 csokor bazsalikom, 3 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál fenyőmandula, 10 dkg parmezán, 2, 5 dl olívaolaj

Elkészítés: A bazsalikomot megmossuk, összevágjuk, a fokhagymát feldaraboljuk. A mandulával (használhatunk helyette diót is) és a sóval összeturmixoljuk, hozzákeverjük a reszelt parmezánt. Az olajat először cseppenként, majd lassan csorgatva adagoljuk bele, és jól elkeverjük.

Besamel mártás
Hozzávalók: 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, 1/2 liter tej, só, bors, szerecsendió

Elkészítése: A vajból és a lisztből világos rántást készítünk és felengedjük a tejjel. Sózzuk, fűszerezzük, és sűrűre főzzük.

A lasagne tésztát kb. ötösével nehogy összeragadjanak sós, olajos vízben kifőzzük (akkor is ajánlatos megfőzni, ha a dobozon az szerepel, hogy a tésztát főzetlenül is használhatjuk) és egyesével egy tiszta konyharuhára szedjük, hogy ne maradjon vizes. Egy tűzálló tál aljára 1 merőkanál ragut teszünk, ezt meglocsoljuk 2-3 kanál besamel mártással (ez a lényege, u.i. ettől marad szaftos), rárakjuk a tésztát, majd újra a ragu és a besamel következik. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart úgy, hogy felváltva egyik sorba gépsonkát, a másikba lapka sajtot teszünk. A tetejére sajt kerüljön. Alufóliával betakarjuk és kb. 20-30 percig forró sütőben sütjük. Félidőben nézzük meg, és ha túl sok levet eresztett volna (nem sűrítettük be eléggé a ragut vagy a tészta túl vizes maradt), vegyük le a fóliát!

Brokkoli - pesto mártás
20 g pekándiót és 3 gerezd apróra vágott fokhagymát 1/4 l olívaolajjal, 250 g kiolvasztott (mélyhűtött) brokkolival és 50 g aprított petrezselyemzölddel összekeverünk. Mixerben simára aprítjuk. Tálba öntjük, 50 g reszelt parmezánt adunk hozzá ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és spagettihoz kínáljuk.

Choron mártás
Hozzávalók; 5 db tojás sárgája, 2, 5 dkg hagyma, 1,5 dkg tárkonylevél, 1 db babérlevél, 3 g törött bors, 2,5 dkg Worcester, 1 dl fehérbor, 30 dkg vaj, 1 dkg só, 0,5 g Cayenne bors, fél citrom, 2, 5 g tárkonyecet, 1, 5 dl tejszín 5 dkg paradicsompüré.

Elkészítése: Apróra vágott hagymát, a babérlevelet, a megmosott és apróra vágott tárkonyból 0,5 dkg-ot, a törött borsot, egy kevés citrom héját tárkonyecettel és fehérborral fedő alatt addig főzzük, amíg a leve majdnem elforrt. Ekkor szűrőruhán átszűrjük egy vastag aljú gyorsforralóba, hozzáadjuk a tojás sárgákat, a tejszínt, megsózzuk és a tűzhely szélén lassú egyenletes hőmérsékleten habverővel folyton keverve, sűrű habszerű mártássá verjük fel. Ezután levesszük a tűzhelyről, és szitán állandó keverés közben hozzáadjuk a már előzőleg felolvasztott és melegen tartott vajat. Végül citromlével, Cayenne borssal, Worcesterrel ízesítjük és a megmaradt 1 dkg megmosott, és apróra vágott tárkonylevelet hozzákeverjük. Tálalás előtt habverővel hozzá keverjük a paradicsompürét.

Cukkíni-mártás
3 evőkanál vajat felforrósítunk; benne 2 percig párolunk 2 cukkínit, amelyeket előzőleg 3 cm hosszú keskeny csíkokra vágtunk. 200 g csiperkegombát négy részre vágunk, szintén a serpenyőbe tesszünk, és addig párolunk, amíg meg nem puhul. 1 evőkanálnyi lisztet szórunk rá, jól elkeverjük a zöldséggel. Ezután 1 l tyúkhúsalaplét, 1/8 l főzőtejszínt; 2 evőkanál apróra vágott petrezselymet és jócskán borsot adunk hozzá.

Keverés közben felforraljuk. Sóval ízesítjük. A mártást penne tésztához tálaljuk
ibolya58 ibolya58
Címkék: kisült szalonnát, articsókát feldaraboljuk, félre-tett olajat, mártást elosztjuk, leheletnyi pirospaprikát, bazsalikomot megmossuk,

A ketchupról és más paradicsom
mód. A paradicsomszósz azonban nem csak olaszosan képzelhető el. Az ősi azték alapanyag, a paradicsom a mexikóiak számára is kedvelt, sőt az amerikai alapokon nyugvó tex-mex konyha is előszeretettel dolgozik vele. A mexikói konyhában jelen lévő salsák (mártások) közül a legismertebb a salsa de tomate (paradicsommártás) és a salsa de tomate verde (zöld paradicsom mártás). Ezeket a szószokat használják mártogatósként is, illetve a burritók, tacók, quesedillák töltelékébe is gyakorta kerül ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Az olasz lakoma
konyhákban maguk gyúrják és főzik ki a tésztát, amely az általunk ismert fajtákon túl száz meg százféle különböző formát ölthet. Lehetnek töltöttek, mint a tortellini vagy a cannelloni, fűszerekkel festettek, apró szeműek, hosszúak vagy egészen nagyok is. A mártások, avagy sugók aszerint különböznek, hogy paradicsomos, tejszínes vagy egyszerűen olajos alapúak. Általában egyfajta hagymát, egyfajta zöldséget, egyfajta zöld fűszert és sajtot választanak hozzá - és az sem mindegy, hogy olajjal, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Az olasz lakoma
konyhákban maguk gyúrják és főzik ki a tésztát, amely az általunk ismert fajtákon túl száz meg százféle különböző formát ölthet. Lehetnek töltöttek, mint a tortellini vagy a cannelloni, fűszerekkel festettek, apró szeműek, hosszúak vagy egészen nagyok is. A mártások, avagy súgók aszerint különböznek, hogy paradicsomos, tejszínes vagy egyszerűen olajos alapúak. Általában egyfajta hagymát, egyfajta zöldséget, egyfajta zöld fűszert és sajtot választanak hozzá - és az sem mindegy, hogy olajjal, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bazsalikom
kivont lé bőrfertőzések és rovarcsípések gyógyítására ajánlott. Öblítő: Toroköblítőként használják, valamint kelések érlelésére. Por: Szájfekély esetén alkalmazandó. Fűszerként: Mártások, pástétomok, saláták, paradicsom és hüvelyes zöldségek ízesítőjeként használják leginkább. Erős, jellegzetes, édeskés ízű fűszernövény. A jellegzetes olasz pesto nevű pikáns szósz fő alkotóeleme. Jó tudni! Illóolaját terhesség ...
lenke1964 lenke1964
Csuka receptek
Ízleljük meg, esetleg sózzuk, borsozzuk újra, majd öntsük ezt az elefántcsont színű mártást a csukára. Megjegyzés: Böjti étel esetén a borjúhúsleves ugyanannyi mennyiségű sűrű hallével helyettesíthető. A rövid lében sült csukát különböző mártásokkal tálalhatjuk: hollandi mártás, vajas mártás, ravigote mártás stb. Párolt csuka perugiai módra (olasz) Hozzávalók: 1,2 kg-os megtisztított csuka 5 dkg gomba 1 dl fehérbor 1 dl vízzel ...
aprochef aprochef
Gyógynövénytár-Bazsalikom
isszák. Bazsalikom lé: A levélből kivont lé bőrfertőzések és rovarcsípések gyógyítására ajánlott. Öblítő: Toroköblítőként használják, valamint kelések érlelésére. Por: Szájfekély esetén alkalmazandó. Fűszerként: Mártások, pástétomok, saláták, paradicsom és hüvelyes zöldségek ízesítőjeként használják leginkább. Erős, jellegzetes, édeskés ízű fűszernövény. A jellegzetes olasz pesto nevű pikáns szósz fő alkotóeleme. Jó tudni! Illóolaját ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Izsóp
le. Fűszernövényként használva főleg a mediterrán vidékeken használják fel előszeretettel, bár kissé kesernyés ízű, mégis nagyon jól harmonizál az olasz illetve a görög konyha ételeivel. De bátran használjuk a sültekhez, húspácokhoz, és mártásokhoz is, kiváló pikáns ízt kölcsönöz. Gyógyhatása: Herpesz, köhögéscsillapító, izzadást gátló, vérnyomásemelő, asztmás és hörghurutos bántalmak ellen, étvágyjavító. Teája kámfor típusú komponenst tartalmaz, köhögéscsillapításra, köptetésre ...
inrid77 inrid77
Süti ajánló
Sajtos csigám recept gonda_katalin
Meggyes kocka bkisseva
Csokis, narancsos márványtorta rochlitzne
Édes gomba rochlitzne
Pudingos keksz szeletek agimami7
Gesztenyepüré-torta horvathnemagdi
Meggyes habos (sütés nélkül) horvathnemagdi
Barackos-epres túró torta tundihugi
Narancsos csokitorta mandulával recept kovacs_zsoka
ÉDESSÉG AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Gyümölcsös szárnyassaláta bubszi
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Csirkeláb pörkölt horvathnemagdi
Tárkonyos raguleves skorpiolilike
Barackos csiberagu 1vargaildyko
Házi csirkemájkrém recept jamborlulu
Zöldséges csirke horvathnemagdi
Bajor csirkecomb bubszi
Fasirtgolyók...... szisszy83
Tepsis káposzta csibi52
Marhából készült ételek
Mosoni tokány bubszi
Bográcsgulyás I. bubszi
Marhahús Sztroganov módra recept kovacs_zsoka
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Kínai recept horvathnemagdi
Sváb hentes marhatokánya horvathnemagdi
Angol saláta receptje: ujjozsef
Póréhagymaleves perugiai módra ibolya58
Debreceni tokány 6. bubszi
S betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Pirított zöldséges sertéshús bubszi
Kínai gombás sertésragu horvathnemagdi
Szári fánk bubszi
Receptek horvathnemagdi
Húsgombócok gombás mártásban suzymama
Recept jjanosne
Ízőrzők – Csurgó – horvathnemagdi
Húsvéti sörös csülök horvathnemagdi
Tökepörkölt (herepörkölt) bubszi
Babgulyás kincsesszigeten
Halból készült ételek
Parajos ponty tésztában sütve wegnerzs
Receptek horvathnemagdi
Süllő tepsiben sülve gereica
Tonhal (bakonyi módra) recept gonda_katalin
Receptek horvathnemagdi
Angolna receptek jozsef_olah_9843
Zakuszka bubszi
Halászlé 8. bubszi
Ízőrzők – Tihany – horvathnemagdi
Recept: Mustáros harcsa zellerpürével és spenótos gombával" suzymama
Vad ételek
Itt van az ideje sarkadykati
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
Gombás fogolypecsenye bubszi
Fácánleves Újházi módra bubszi
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Rakott húsételek spanyolsky
Vadászpecsenye bubszi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Spagetti ajánló
gombás spagetti faciendum
Palacsinta torta spenóttal és bolognai raguval recept jamborlulu
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is yaskane
Gombás-sonkás spagetti recept gonda_katalin
Spagetti holland módra horvathnemagdi
Sprotnis spagetti horvathnemagdi
Póréhagyma receptek nanoka72
Fokhagymás-paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
Heti Menü bulac57
Fokhagymás spagettisaláta tundihugi
Pizza receptek
Pizzás táska ujjozsef
Pizza - darált húsból horvathnemagdi
Mini croissant gabfe
8 legfinomabb horvathnemagdi
Egészséges durumbúza inrid77
Olasz szendvics horvathnemagdi
vékony pizza grimilda
Pizza recept margareta51
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
Rozsos-lenmagos, póréhagymás pizza noble
Hamburger receptek
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Hamburger horvathnemagdi
Virslis kifli veronika74
Ázsiai hamburger klerierzsi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Házi hamburger recept jamborlulu
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU