Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Sok-sok recept amit e-mailben kaptam
..e-mailben kaptam...

5 perces bögrés süti
*****************************
Amire szükségünk lesz:
4 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
2 evőkanál kakaó
1 tojás
3 evőkanál tej
3 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj
3 evőkanálnyi csokidarab (kihagyható)
egy csepp vanília aroma
1 nagy bögre
Tegyük a száraz hozzávalókat a bögrébe és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a tojást is és jól keverjük el. Öntsük hozzá a tejet és az olajat (vajat) és ismét keverjük meg. Adjuk hozzá a csokidarabokat (ha használjuk) és a vaníliát és ismét keverjük meg.
Tegyük a bögrét a mikrohullámú sütőbe és kapcsoljuk be 3 percre 1000 watton (magas fokozaton). A sütemény felemelkedik a bögre széléig, de ne aggódjunk! Hagyjuk kissé kihűlni és helyezzük kistányérra.

Ropogós kacsasült hagymás krumplival és fahéjas szilvával
****************************************************************** **********
Amire szükségünk lesz:
1 szép pecsenye kacsa
zöldségek (paprika, paradicsom, vörös és fokhagyma, petrezselyemzöld)
étolaj
köret:
szilva
burgonya
vöröshagyma
Készítése:
A kacsát fűszerezzük be szárnyas fűszerrel, rakjuk bele egy tepsibe zöldségekkel. Rakjunk mellé zöldpaprikát, paradicsomot, vöröshagymát, fokhagymát. Érdemes a kacsa hasüregébe petrezselymet rakni, amitől illatos lesz a kacsa. Locsoljuk meg étolajjal, majd kb. másfél órát süssük 150 fokon.
Köretnek gyümölcsöt adjunk: fahéjjal megszórt szilvát adhatunk mellé. Pirítsuk meg karamellizált cukron.
A főtt burgonyát reszeljük le, vágjuk finomra a vöröshagymát, rakjunk hozzá egy kis olajat. Pirítsuk meg a hagymát, majd adjuk hozzá a burgonyát.

Párolt lila káposzta kacsa vagy liba sülthöz
*******************************************************
hozzávalói:
1 fej (kb. 1,5 kg) vörös káposzta
5 dkg hagyma
5 dkg cukor
2 g köménymag
4 cl ecet
1 dl vörös- vagy fehérbor

zsír vagy olaj

Elkészítése:
- káposztát vékonyra szeleteljük
- megsózzuk és kb. fél órát állni hagyjuk
- hagymát zsírban vagy olajban pirítjuk
- feleresztjük a hagymát ecettel és kevés vízzel, majd hozzáadjuk a kinyomkodott káposztát
- fűszerezzük köménymaggal, sóval, cukorral
- fedő alatt puhára pároljuk a káposztát
- végül ráöntjük a bort (elhagyható)

Fokhagymás csirkecomb
***********************************
Hozzávalók: 6 csirkecomb, 4-5 cikk fokhagyma, só, bors
A mártáshoz: 50-60 g füstölt szalonna, 200 ml tejszín, 200 g füstölt sajt, 0,5 kg paradicsom, vagy 400 ml konzervparadicsom, 1 hagyma, oregáno, bazsalikom

Elkészítés:
A csirkecombokat ,,megtűzdeltem" fokhagymával, azaz egy éles késsel bemetszettem a combon lévő bőrt, és a bőr alá dugtam a vékony szeletekre vágott fokhagymát. Az így előkészített csirkecombokat sütőedénybe helyeztem.
A mártáshoz egy serpenyőben a füstölt szalonnán üvegesre pirítottam az apróra vágott hagymát, hozzáadtam a kis kockára vágott paradicsomot, és 10 percig mérsékelt tűzön forraltam. Ha friss paradicsomot használok, akkor a héját előzőleg eltávolítom, a konzervparadicsom már héj nélküli. Ezután a mártáshoz kevertem a tejszínt, az előzőleg lereszelt sajtot, rászórtam a zöld fűszereket és az egészet még egyszer - amíg a sajt elolvadt - összeforraltam. A kész mártást a csirkecombokra öntöttem. A sütőedényt, alufóliával letakarva, 190°C fokra előmelegített sütőbe tettem és 35-40 perc alatt készre sütöttem.

A mártás készíthető paradicsom helyett 2-3 ek ketchuppal vagy bbq-szósszal, akkor a hagyma és a zöldfűszerek el is hagyhatók, mert ezek eleve tartalmaznak fűszereket. Kitűnő köret hozzá a hajdina.

FASÍROZOTT TEPSIBEN - VAJDASÁGI MÓDRA
***************************************************************
Hozzávalók: fél kg sertéshús (darált), 6 tojás, 20 dkg száraz kenyér, só, bors, paprika ízlés szerint, 3 evőkanál zsír, 1 dl tej, 1 kg burgonya, 2 gerezd fokhagyma.

A darált sertéshúst eldolgozzuk a 2 egész tojással, sóval, borssal, összezúzott fokhagymával és a megáztatott, kinyomkodott kenyérrel. A négy tojást megfőzzük, meghámozzuk. Egy kisebb tepsi közepébe helyezzük a húst, henger alakúra nyomkodjuk, belehelyezzük a tojásokat, befedjük hússal, megszórjuk morzsával. A hús mellé tesszük a zsírt, sütés közben ezzel többször meglocsoljuk. Közben a meghámozott burgonyát sós vízben megfőzzük, és a tejjel pürét készítünk belőle. Amikor a hús már majdnem megsült, ezzel a pürével vonjuk be, és addig sütjük, míg a burgonya szép piros nem lesz.

Aludttejes pite
*********************
Hozzávalók:
30 dkg. liszt, 2 dl. aludttej, 20 dkg. cukor, 2 tojás, 1 kis csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 10 dkg. vaj, vagy margarin; a tepsi kikenéséhez zsiradék és liszt, a tészta tetejére 30 dkg. megtisztított, kockákra vágott gyümölcs, vagy 5 dkg. étcsokoládé, durvára vágott dió, mazsola.
A tésztához valókat robotgéppel jól kikeverjük, és a kizsírozott és lisztezett tepsibe öntjük. Tetejét megszórjuk a gyümölccsel, vagy a csoki - dió - mazsola variációval. Forró sütőbe toljuk, de csak közepes tűznél sütjük. Hidegen kockákra vágva tálaljuk.

Bácskai legényfogó
***************************
Hozzávalók (-):

o 35 dkg liszt
o 20 dkg margarin
o fél cs. sütőpor
o 2 tojás
o kevés tejföl
o só
A töltelékhez:
o 20 dkg sovány, főtt sonka
o 20 dkg tehéntúró
o 5 dkg margarin
o só
o a kenéshez tojás

Elkészítése: A lisztet a margarinnal, sóval és a sütőporral elmorzsoljuk, hozzáadunk két tojássárgát, egy kevés tejfölt, és könnyű tésztává gyúrjuk. Cipót formázunk belőle, és fóliával letakarva pihentetjük. Ezalatt elkészítjük a tölteléket. A sonkát ledaráljuk, a túrót áttörjük, és az egészet margarinnal, és egy csipet sóval elkeverjük. A két tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán a masszába keverjük. Kinyújtjuk a tésztát vékonyra, kockákra vágjuk, majd megtöltjük a masszával, és lazán buktaformára feltekerjük. Kikent tepsibe rakjuk. A tetejét kissé felvert tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben pirosra sütjük. Melegen is, hidegen is élvezetes. Borkorcsolyaként is finom.

BABGULYÁS
*********************
hozzávalók 12 főre
2 kg sertéshús
0,5 kg füstölt sertéshús
0,4 kg bacon
0,3 dl étolaj (vagy zsír)
5-6 db közepes hagyma
3-4 gerezd fokhagyma
5-6 db paradicsom
4-5 db TV paprika
1 db csípős zöldpaprika
1 db közepes zeller
4-5 répa
4-5 fehérrépa
2 evőkanál kakukkfű
3 evőkanál őrölt pirospaprika
1 evőkanál őrölt bors
3-4 db babérlevél
só, ízlés szerint (alapban a füstölt húsből kifővő lé is hozzájárul a sóval való ízesítéshez)
1-1,5 kg szárazbab
2 liter víz
fél csomag petrezselyem

elkészítés
Az apróra vágott bacont üvegesre pirítjuk.
Felöntjük étolajjal (ízlés, és koszorúér állapottól függően, zsírt használunk).
Belehelyezzük a szintén apróra vágott, és előre felkozkázott vöröshagymát és fokhagymát, kb. 10 percig pároljuk.
Miután a hagyma megpuhult, beletesszük a felkockázott sertéshúst kb. 15 percig főzzük, sűrű kevergetés mellett.
Amikor a húsok kifehéredtek, hozzáadjuk a felkockázott paprikákat (az erőspaprikát is), kb. 5 percig kevergetve főzzük.
Hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, felszeletelt répát, zellert és fehérrépát. Kb. 10 percig kevergettve főzzük. (A zöldségekben lévő folyadék elegendő nedvességet biztosít, hogy a kondérban lévő alapanyagok ízei összeérjenek.)
Miután a kondér tartalma elkezd rotyogni hozzáadjuk a füstölt sertéshúst, az őrölt pirospaprikát, az őrölt borsot, és a kakukkfüvet.
Nagyon fontos, hogy egy-két kevergetés után azonnal öntsük föl az egészet kb. 2-2,5 liter vízzel, nehogy az őrölt paprika odakapjon, és megkeserítse a babgulyásunkat. Kb. 10 percig, lassú tűzön rotyogtassuk.
Miután a lé tökéletesen átforrt, tegyük bele az előzetesen babérlevéllel beáztatott babot. Nyugodtan belefőzhetjük a babérlevelet is, ez csak egy plusz pikáns ízt kölcsönöz a gulyásunknak. (Amennyiben a babot előfözzük, időt spórolhatunk meg, de véleményem szerint az étel élvezeti értékét csak abban az esetben befolyásolja, amennyiben beáztatott bab túlságosan kemény marad, és nem képes mepuhulni a főzés folyamán sem.)
Rakjunk a tűzre, és kevergetés mellett addig főzzük a levet, amíg a bab kellőképpen meg nem puhul. Természetesen az elfőtt folyadékot folyamatosan pótoljuk.
A főzés utolsó szakaszában dobjuk bele a petrezselymet.
Természetesen az étel sózása sem maradhat el. Menet közben kóstolgassuk a művünket, és ennek függvényében ízesítsük sóval.

Kijevi krémes
********************
Hozzávalók tésztához: -40 dkg liszt
-20 dkg kristálycukor
-1 cs. sütőpor
-4 tojássárgája
-1 ek. tejföl
-25 dkg margarin

Összegyúrom, 3 lapot nyújtok belőle.

Tetejére:-4 tojásfehérje
-15 dkg porcukor
-10 dkg durvára darált dió

A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verem, megkenem vele a még nyers lapokat.
Tetejüket megszórom dióval és sütöm.

Krém:-2 cs. vaníliás pudingpor
-5 dl tej
-2 tojássárgája
-25 dkg margarin
-25 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor

A tejet a pudinggal és a tojássárgájával sűrű krémmé főzöm. A margarint a porcukorral kihabosítom. Ha kihűlt a főzött krém összekeverem a kettőt és beleteszem a vaníliás cukrot. Összetöltöm a kihűlt lapokat. A tetejére nem kell krém. Másnap szeletelem.
http://www.hotdog.hu/erika-sutijei/

Sajtos pufi
****************
Hozzávalók
o 2,5 dl tej
o 8 dkg margarin
o 1 kávéskanál só
o 15 dkg liszt
o 3 tojás
o 12 dkg reszelt sajt

Elkészítése: A tejet, a margarint és a sót együtt felforraljuk, a tűzről levéve belekeverjük a lisztet, és addig keverjük, amíg a lábas oldaláról el nem válik. Ekkor egyenként beleütjük a tojásokat, tovább keverjük, majd hozzáadjuk a sajtot. Simára kidolgozzuk, és hagyjuk kihűlni. Kikent tepsire vizes kézzel kis gombócokat formázunk, és kb. 30 percig közepes lángon sütjük. 15 percig a sütőt nem szabad kinyitni.

Burgonyás-sajtos rúd
******************************
Hozzávalók

o 1 tojás
o 1 teáskanál só
o 20 dkg reszelt sajt
o 20 dkg főtt, áttört burgonya
o 25 dkg margarin
o 30 dkg liszt

Elkészítése: A burgonyát héjában megfőzzük, még melegen áttörjük, és hagyjuk kihűlni. A lisztbe belekeverjük a sót. A margarint és a reszelt sajtot elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojássárgát, majd a masszát összegyúrjuk. Egyórai pihentetés után vékonyra nyújtjuk, és derelyemetszővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Tepsibe rakosgatjuk, tojásfehérjével megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pirosra sütjük.

Finom, omlós sajtosrúd
******************************
I. (élesztős változat)
Hozzávalók:
35 dkg liszt, 15 dkg rétesliszt, 1 kocka Liga margarin, 10 dkg teavaj, 2,5 dkg élesztő, 1 kis pohár tejföl, 1 csapott ek. só, 1 tojás, 5-6 dkg reszelt sajt
Elkészítés módja:
A tejfölt és az élesztőt simára keverem, félreteszem. A kétféle lisztet a margarinnal és a vajjal elmorzsolom, beleteszem a tojás sárgáját, a tejfölös élesztőt, a sót. Mindezt simára dolgozom, kicsit lágyabb tészta lesz belőle. Folpackba csomagolva, hűtőbe rakom, 1 napig állni hagyom.
Másnap fél cm vastagra nyújtom, megkenem az előző nap kimaradt tojás kicsit felvert fehérjével, megszórom reszelt sajttal, és derelyemetszővel kb 15 cm hosszú és ujjnyi széles rudakra vágom. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt készre sütöm.
II. (élesztő nélküli változat)
Hozzávalók
30 dkg liszt
25 dkg Liga margarin
1 kis poharas tejföl vagy joghurt (lehet több vagy kevesebb, amennyit a tészta felvesz)

lekenéshez 1 tojás
a tetejére 20 dkg reszelt sajt
Így készül:
a hozzávalókat összegyúrom és (nagyon FONTOS!) egy éjszakára hűtőbe teszem
Másnap kinyújtom a tésztát, megkenem a felvert tojással, megszórom a reszelt sajttal és derelye vágóval felcsíkozom. Közepes lángon pirosra sütöm.
Tejföl helyett joghurttal még finomabb!
Reszelt sajt helyett köménymaggal, szezám maggal esetleg szemes mákkal megszórva is ugyanolyan finom lesz mindkét változat.

Káposztás pogácsa
******************************
Hozzávalók (30 darab):
A tészta lekenéséhez:
o 1 tojás
A tetejére:
o 10 dkg reszelt sajt
A tészta nyújtásához:
o 2 evőkanál finomliszt (Graham-liszt is lehet)
A tésztához:
o 1 csapott evőkanál só
o 2 tojás
o 1 kg finomliszt (a fele Graham-liszt is lehet)
o 5 dl tej (kb)
o 1 mokkáskanál kristálycukor
o 5 dkg élesztő
o 10 dkg Rama Sütőmargarin
A pirított káposztához:
o 1 kg fejeskáposzta
o 1 csapott evőkanál só (kb)
o 1 csapott kiskanál őrölt fekete bors
o 1 vöröshagyma
o 2 csapott evőkanál kristályukor
o 4 evőkanál olaj

Elkészítése: A káposztát kitorzsázzuk, foltos leveleit lebontjuk, a fejet apróra reszeljük. Egy lábasban, a megforrósított olajon a cukrot világosbarnára karamellizáljuk, az apróra vágott vöröshagymát megfuttatjuk rajta. A káposztát hozzáadjuk, megborsozzuk, a sóval ízesítjük. Nagy lángon, kevergetve kb. 20 perc alatt megpirítjuk. Az élesztőt 1 mokkáskanálnyi cukorral ízesített kb. 1 dl langyos tejben megfuttatjuk. A lisztet a sóval és a margarinnal elmorzsoljuk. A tojással, a többi langyos tejjel és az élesztővel 2-3 percig dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva kb. 50 percen át kelesztjük. Ezután meglisztezett gyúrólapon kb. 0,5 cm vastagságúra, téglalap alakúra nyújtjuk. A pirított káposzta felét egyenletesen rászórjuk. A tésztát gondolatban négy részre osztjuk. Balról is, jobbról is egynegyedet a közepéig behajtunk, majd a tészták találkozásánál újra behajtjuk. A tésztát 90 fokkal elfordítjuk, újra ellapítjuk. A maradék káposztával megszórjuk, majd az előző, úgynevezett dupla hajtást megismételjük. 10 percnyi pihentetés után még egyszer hajtogatjuk. 10 perc elteltével másfél ujjnyi vastagságúra lapítjuk, és egy 6-7 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, felvert tojással lekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C), kb. 25 percig sütjük. Közben a szaggatásnál leeső tésztadarabkákat szintén tepsibe rakjuk (nem gyúrjuk össze, mert levelességét elveszíti), ugyanúgy sütjük, mint a pogácsát.

Sósrudacskák/2/
*************************
Hozzávalók

o szezámmag
o lenmag
o köménymag
o 4 ek víz
o 1 ek ecet
o 1 db tojás
o 2 tk só
o 25 dkg Rama
o 40 dkg liszt
o sajt
o mák

Elkészítése: A lisztben a Ramát elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, az ecetet és a vizet. Jól kidolgozzuk, cipót formálunk belőle és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Meglisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, tetejét megszórhatjuk sóval elkevert köménymaggal, sajttal, szezámmaggal, lenmaggal, mákkal. Előmelegített sütőben sütjük.

Csavart sajtos
**********************

Hozzávalók (-):
A tetejére::
o sajt
o tojás

o só
o 1 dkg élesztő
o 1 evőkanál rum
o 1 tojás
o 1 dl tejföl
o 12 dk reszelt sajt
o 25 dkg margarin
o 25 dkg liszt

Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrjuk, az élesztőt összemorzsolva adjuk hozzá, nem kell felfuttatni. Alaposan kidolgozzuk, és egy órát pihentetjük. Ezután kb. 3 mm vastag téglalappá nyújtjuk és 1-1,5 cm széles, kb. 10 cm hosszú rudakat vágunk belőle. A tetejüket megkenjük a tojással és a szálakat megcsavargatva tesszük a sütőlemezre. A tetejére szórhatunk sajtot. Forró sütőben aranysárgára megsütjük. Finom puha és mutatós.

Habkönnyű sóskifli
***************************

Hozzávalók
A tésztához:
o 700 g liszt
o 2 db tojás
o 1 kis pohár kefír
o 100 ml étolaj
o 60 g cukor
o csipet só
o 100 ml tej
o 50 g élesztő
A krémhez:
o 200 g Rama
o 30 g só

Elkészítése: Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelttésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban. 1 részt kiveszünk, és elfelezzük, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós vaj vagy sütőmargarinkrémmel. A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük. Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal. Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.

Sajtos hajtovány
*********************
Hozzávalók

o 50 dkg liszt
o 3 dl langyos tej
o 2,5 dkg élesztő
o 5 evőkanál étolaj
o 1 csapott ek cukor
o 2 kiskanál só
Töltelék:
o 25 dkg kemény, reszelhető sajt
o 5 dkg puha, könnyen kenhető vaj vagy sütőmargarin
Tetejére:
o egy felvert tojás
o darabos só
o mák, vagy köménymag, szezámmag, napraforgómag, tökmag
o reszelt sajt

Elkészítése: A lisztet egy mély tálba szitáljuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falától elváló, de puha tésztát gyúrunk. A tésztát konyharuhával letakarjuk, és minimum fél óra alatt duplájára kelesztjük. Amikor megkelt, két egyforma nagyságú cipóra osztjuk. A cipókból egyenként kb. 2-3 mm vastag téglalapot nyújtunk. A kinyújtott tésztát nagyon vékonyan megkenjük vajjal vagy sütőmargarinnal, és bőven megszórjuk reszelt sajttal. Ezután a tésztát úgy, mint a rétest vagy beiglit, feltekerjük. Az így kapott tekercset éles késsel V alakban felvágjuk. A darabkákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk (egymástól 2 centi távolságra), megkenjük a tetejüket tojással, megszórjuk magvakkal, vagy reszelt sajttal, és előmelegített, 220 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Sajtos csiga
********************

Hozzávalók
Töltelék:
o 20 dkg sajt
o 20 dkg vaj vagy sütőmargarin
Tészta:
o 2 tojássárgája
o 1 pohár (175 g) tejföl
o 1 evőkanál só
o 1 cs. sütőpor
o 25 dkg margarin
o 50 dkg liszt

Elkészítése: A hozzávalókat összegyúrjuk és 4 cipót formálunk belőle. A vajat vagy sütőmargarint a sajttal habosra keverjük. A tésztát elnyújtjuk és rákenjük a sajtos tölteléket, feltekerjük, mindet külön-külön. Az így kapott rudakat egy éjszakára hűtőbe tesszük. Sütés előtt vékony szeletekre vágjuk, és előmelegített sütőben világosra sütjük.

Sajtos kosár

Hozzávalók (24 db kosárka):
Tészta:
o 20 dkg liszt
o 10 dkg margarin
o 1 tojássárgája
o só
o egy kevés tejföl
Töltelék:
o 2 tojás
o 2 dl tej
o 2 és fél evőkanál liszt
o 10 dkg reszelt sajt
o 4 dkg margarin
o só (érezhető legyen)

Elkészítése: A tésztához valókat összegyúrjuk, hűvös helyen (hűtőben) pihentetjük, majd a formákat kibéleljük vele. A krémhez a tojássárgákat a liszttel, a sajt felével, tejjel, sóval simára keverjük, sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve belekeverjük a margarint, a maradék sajtot, végül a tojások habbá vert fehérjéjét. Ezzel a krémmel töltjük meg a kosárka formába nyomkodott tésztát. Forró sütőben pirosra sütjük.

Sajtos perec
*******************

Hozzávalók (-):
o 3 mokkáskanál só
o 50 dkg liszt
o 25 dkg margarin
o 30 dkg sajt
o 2 dl tejföl
o 2 tojás
o 1 zacskó szalakáli

Elkészítése: A lisztet, a margarint és 20 dkg sajtot összemorzsoljuk. A tejfölt, a tojássárgákat, a sót és a szalakálit összekeverjük, felfuttatjuk, majd a két anyagot összedolgozzuk. Pereceket szúrunk ki, tojásfehérjével megkenjük, sajttal megszórjuk és 150-180 fokon sütjük. Nálunk a családnak ez a kedvenc sajtos sütije, mindig dupla adagból sütöm. Jó étvágyat, és jó sütögetést mindenkinek!

Sajtos rúd (omlós)
**************************

Hozzávalók (6-7 nagy tepsi):
Tetejére:
o tojás
o sajt (kb. 15 dkg)
o köménymag
o 1 (5 dkg) friss élesztő
o 1 nagy doboz tejföl
o 3-4 evőkanál zsír vagy sütőmargarin
o 6 enyhén púpozott kávéskanál só
o 1,2 kg rétesliszt
o 2 (50 dkg) Rama Sütőmargarin

Elkészítése: Figyelem! Ezt a receptet azoknak ajánlom, aki akár több nap múlva is omlós sajtos rudat akarnak enni, feltéve, ha marad! A lisztet a Ramával, majd a zsírral vagy sütőmargarinnal összedolgozom. Belekeverem a sót, belemorzsolom az élesztőt, majd a tejföllel összegyúrom. Ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd tojással megkenjük. A sajtot lereszeljük egy tányérba. Derelyevágóval, vagy pizzavágóval (ez jobb, mert a hagyományosnál magasabbak a rudak) 3-4 mm széles rudakat vágunk, melyeket kb. 8-10 cm-enként elvágjuk. A reszelt sajtra fektetjük tojásos felükkel lefelé. Kb. 200 fokon sütjük előmelegített sütőben. Ebből az adagból kb. 6-7 nagy tepsi lesz.

Sajtos rúd (szalalkális)
*******************************

Hozzávalók (-):
o egész köménymag
o 60 dkg liszt
o 25 dkg margarin
o 1 pohár tejföl
o 2 db tojás
o 1,5-2 evők. só
o 1 cs. szalalkáli
o 1 tojás a kenéshez
o 20-25 dkg reszelt sajt (kb)

Elkészítése: A lisztet a margarinnal összemorzsolgatom, beledolgozom a tejfölt, a tojásokat, a sót és a szalalkálit. Amikor már kezd összeállni nyújtódeszkára teszem. Kisujjnyi vastagra kinyújtom. Lekenem a felvert egész tojással, megszórom a köménymaggal, és a sajttal. Felszeletelem. Kiolajozott tepsibe teszem. Ebből a mennyiségből nekem 3 tepsi szokott lenni. Előmelegített 180 fokos sütőbe teszem, és figyelem őket, mert 10-12 perc alatt meg is sülnek! Jó étvágyat!

Sajttekercs
*****************
Hozzávalók (-):

o 1 ek. mustár
o snidling
o bors
o 40 dkg trapista sajt
o 30 dkg gépsonka
o 30 dkg vaj vagy sütőmargarin
o 1 doboz kockasajt
o 3 kemény főtt tojás
o só

Elkészítése: A sajtot egy erősebb zacskóban forró vízbe lógatjuk, és fél órát főzzük. Miután szépen meglágyult, nyújtódeszkán téglalap alakúra nyújtjuk. A kockasajtot a fele vajjal vagy sütőmargarinnal, és a villával szétnyomkodott tojásfehérjével kikeverjük, ízesítjük sóval, borssal és az apróra vágott snidlinggel. Én petrezselyem levéllel szoktam. Ezt a krémet a kinyújtott sajtra kenjük, sonkaszeleteket teszünk rá. A maradék vajjal vagy sütőmargarinnal elkeverjük az összetört tojássárgáját, mustárt, sót borsot. Ezt a krémet a sonkára kenjük. Az egészet a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük szorosan. Szemből is feltekerhetjük még, és így középen elvágjuk, ekkor két rúd lesz belőle. Magában is, és pirítóssal is nagyon finom.

Sós kifli
***********

Hozzávalók (2 nagy tepsihez):
o 70 dkg liszt
o 2 tojás
o 1 kefír
o 1 dl étolaj
o 1 dl tej
o 5 dkg élesztő
o 2 ek cukor (a tejbe)
o 1 Rama margarin
o 1 ek. só
o 1 tojás a kenéshez
o 1 tejföl (ha még kell a tésztába)

Elkészítése: A margarint habosra keverjük a sóval, az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük az élesztővel, a kefírrel, az olajjal, a tojással, és úgy állítjuk össze a tésztát, hogy az rugalmas legyen. Ha szükséges kefírt vagy tejfölt lehet még hozzáadni. Só nem kell a tésztába. 8 egyenlő részre vágjuk. Egyet kb tányér nagyságú kerek lappá nyújtunk és félre rakjuk. Kinyújtjuk a másodikat is, és a sós margarin egy részével megkenjük. A félrerakott lappal beborítjuk, 4 felé vágjuk, majd minden cikket még 3 felé. Egy kerekből 12 db kifli lesz. Szorosan feltekerjük és ritkán a tepsibe rakjuk. Így elkészítjük a többit is. A tetejét megkenjük tojással, ízlés szerint tehetünk rá reszelt sajtot, vagy szezámmagot, köménymagot. Hideg sütőben 30-35 percig sütjük.


Puncsszelet
****************

Hozzávalók (-):
Tészta:
o 8 tojás
o 32 dkg kristálycukor
o 34 dkg liszt
o 1 dl olaj
Cukorszirup:
o 30 dkg kristálycukor
o 1/4 teáskanál citromsav
o 3 teáskanál rum, vagy aroma
o 3 teáskanál puncs, vagy aroma
o 1 teáskanál vanília aroma
o néhány csepp piros ételfesték
Töltelék:
o 20 dkg eperlekvár
Máz és díszítés:
o 15 dkg porcukor
o 2-3 evőkanál citromlé
o 2 evőkanál pisztácia
Tepsi:
o liszt

Elkészítése: A tésztához keverjük krémesre a tojásokat a cukorral. Apránként szitáljuk bele a lisztet, majd dolgozzuk bele az olajat. Töltsük két, magas falú tepsibe, és süssük 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig. Hintsük meg liszttel, és borítsuk konyharuhára. Szórjuk a 30 dkg cukrot 3 dl vízbe, és kis lángon főzzünk belőle szirupot, ízesítsük a citromsavval, a rummal, a puncs- és a vanília aromával, majd hagyjuk kihűlni. Osszuk két adagra, és az egyiket fessük meg az ételszínezékkel. Vágjuk el vízszintesen az egyik tésztalapot, majd mindkét darabot kenjük meg a lekvár 2/3-val. A másik tésztalapot vágjuk kb. 3 cm széles csíkokra. Tegyük tepsibe az egyik lekváros lapot. Váltogatva mártogassuk a tésztacsíkokat a színtelen, meg a piros szirupba, és rakjuk szorosan egymás mellé a tepsiben lévő tésztára. Borítsuk rá a másik lapot a lekváros oldalával lefelé, majd fektessünk rá nehezéknek vágódeszkát, és tegyük a hűtőbe éjszakára. Vegyük ki a tepsiből a süteményt. Kenjük meg a maradék lekvárral, majd vonjuk be a porcukorból, a citromléből, és a 4 evőkanál forró vízből kevert mázzal, végül díszítsük a pisztáciával.
Sütési idő: 25
Sütési hőmérséklet: 180

Banánkocka
********************

Hozzávalók (-):
o 6 db tojás
o 16 dkg kristálycukor
o 16 dkg liszt
o 4 dkg kakaópor
A tepsihez:
o margarin
o liszt
A töltelékhez:
o 3 dl habtejszín
o 2 dkg kristálycukor
o 4 dkg kakaópor
o 4 db banán
o 12 dkg ét tortabevonó

Elkészítése: A tésztához válasszuk szét a tojásokat, és keverjük krémesre a sárgáját 8 dkg cukorral. Forgassuk bele a fehérjékből meg a többi cukorból vert kemény habot, és adjuk hozzá a kakaóporral elvegyített lisztet. Töltsük a masszát kikent, lisztezett tepsibe, és süssük 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig. A sütőből kivéve pihentessük pár percig, majd óvatosan borítsuk ki a tepsiből. A töltelékhez öntsük kis lábasba a tejszínt. Keverjük bele a cukrot meg a kakaóport, és főzzük 2 percig. Hűtsük ki, és éjszakára tegyük hűtőbe. Másnap verjük fel keményre a hideg tejszínes masszát. Rakjuk ki a tésztalapot a hosszában félbevágott banánokkal, és simítsuk rájuk a habot. Faragjunk forgácsokra 2 dkg tortabevonót. A maradékot olvasszuk fel gőz fölött, és kenjük a habra. Szórjuk meg csokiforgácsokkal, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni.
Sütési idő: 30
Sütési hőmérséklet: 160


Tojáslikőrös vaníliatorta
*********************************
Hozzávalók

o 3 tojás
o 22 dkg cukor
o 7,5 dkg liszt
o 5 dkg étkezési keményítő
o 1 teáskanál sütőpor
o 1 üveg meggybefőtt (720 ml)
o 1 cs. vaníliaízű pudingpor
o 36 g színtelen zselatin
o 3 dl tojáslikőr
o 5 dl tejföl
o 5 dl tejszín
o 1 cs. vaníliás cukor
A díszítéshez:
o 4 dkg reszelt étcsokoládé
o 2 evőkanál kakaópor

Elkészítése: A tojások fehérjéjét 3 evőkanál hideg vízzel kemény habbá verjük, közben beleszórunk 10 dkg cukrot. Egyenként beledolgozzuk a tojássárgákat, majd beleszitáljuk a keményítővel, és a sütőporral elvegyített lisztet. Az alján sütőpapírral kibélelt 26 cm-es, kapcsos tortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 25 percig sütjük. Kihűtjük, keresztben félbevágjuk, és az alsó lap köré karimát pattintunk. A befőttet lecsöpögtetjük, levét felfogjuk. A pudingport 2 dkg cukorral együtt 4 evőkanál vízben csomómentesre keverjük. A befőttlevet felforraljuk. Belevegyítjük a feloldott pudingport, felforraljuk, és beleforgatjuk a befőttet. A kompótot a tortalapra halmozzuk, és kb. 30 percre hűtőbe tesszük. Hideg vízzel 12 g zselatint elkeverünk. Alacsony hőfokon feloldjuk, és a likőrrel összekeverjük. A tejfölt a vaníliás cukorral és a maradék cukorral ízesítjük. A maradék zselatint feloldjuk, 2-3 evőkanál krémmel elkeverjük, és a többi krémhez adjuk. 4 dl tejszínt felverünk. A habot a dermedő tejfölös krémbe forgatjuk, és 2/3-át a gyümölcsökre simítjuk. A tojáslikőr 2/3-ával meglocsoljuk, márványosra keverjük, és elsimítjuk. Ráhelyezzük a második lapot, végül a maradék krémmel és likőrrel megkenjük. Legalább 4 órára hűtőbe tesszük. A karima eltávolítása után a torta oldalát a maradék tejszínből vert kemény habbal megkenjük. Tetejére szív alakú kiszúrókat helyezünk, és közepükbe szórjuk a lereszelt csokoládét. A fennmaradó részekre kevés kakaóport hintünk.
Sütési idő: 25
Sütési hőmérséklet: 175

Gesztenyés tekercs, sütés nélkül
***********************************************
Hozzávalók
o 25 dkg darált háztartási keksz
o 18 dkg margarin
o 10 dkg porcukor
o fél dl sütőrum
o 1 evőkanál kókuszreszelék
o 1 kávéskanál kakaópor
A krémhez:
o 25 dkg gesztenyemassza
o 12 dkg margarin
o 10 dkg cukor
o 2 cl rum
o 1 kávéskanál kókuszreszelék
A tetejére:
o 20 dkg tejcsokoládé

Elkészítése: A tésztát összegyúrjuk, két részre osztjuk, kinyújtjuk. A krém hozzávalóit is összedolgozzuk, szintén két részre osztjuk, megkenjük vele a tésztát, és feltekerjük. A csokoládét megolvasztjuk, és a feltekert sütemény tetejére simítjuk. Hűtőszekrényben lehűtjük, majd 1 cm-es szeletekre vágjuk.

Babapiskótás puncsszelet
*************************************

Hozzávalók

o 25 dkg liszt
o 1 kávéskanál szódabikarbóna
o 8 dkg porcukor
o 2 tojássárgája
o 2 evőkanál méz
o 1 dl tej
o 5 dkg margarin
A krémhez:
o 3 cs. puncs ízű pudingpor
o 7 dl tej
o 25 dkg margarin
o 25 dkg porcukor
o 1 db rumaroma
o 1 cs. babapiskóta

Elkészítése: A piskótához a hozzávalókat jól elkeverjük, majd két lapot sütünk belőle. A krémhez a pudingport felfőzzük a tejben. A margarint a porcukorral kikeverjük, és ha a puding kihűlt, hozzáadjuk. Az egyik lapot megkenjük a krémmel, rárakjuk a babapiskótákat, melyet meglocsolunk a rumaromával, majd rákenjük a maradék krémet, és a másik piskótalappal befedjük. A tetejére puncsízű mázat kenünk. Dermedés után szeleteljük.

Darázsfészek
********************

Hozzávalók
A töltelékhez:
o 30 dkg dióbél
o 30 dkg porcukor
o 30 dkg margarin
o 1 kg liszt
o 3 tojás
o 5 dkg élesztő
o 3 dkg cukor
o 7 dl tej
Tetejére:
o 10 dkg margarin
o 1 dl tejszín

Elkészítése: Kevés cukros langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tojásokkal, a liszttel és a maradék tejjel jól összedolgozzuk. Egy órát pihentetjük, és ismét hólyagosra bedagasztjuk úgy, hogy elváljon az edény falától. Újabb 30 percnyi kelesztés után a tésztát 3 mm vastagságban téglalap alakúra kinyújtjuk, megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük, mint a piskótatekercset, és olvasztott margarinba mártott késsel 3 cm széles szeletekre felvágjuk. Lapjára téve, jól kikent tepsibe tesszük, olvasztott margarinnal megkenjük, és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. Kevés cukros tejszínnel meglocsoljuk, és 200 fokos sütőbe még 15 percre visszatesszük. Tálra kiszedjük és vaníliás cukorral meghintjük. Töltelék készítése: a margarint habosra keverjük a porcukorral, beleszórjuk a darált diót, jól kikeverjük, majd a kinyújtott tésztán egyenletesen elkenjük.

Aranygaluska töltve
*****************************
Hozzávalók

o 3 tojássárgája
o 60 dkg liszt
o 2 dkg élesztő
o tej
o 5 dkg cukor
o 10 dkg cukros darált dió
o 8 dkg vaj vagy margarin
o 15 dkg baracklekvár
o só

Elkészítése: Az élesztőt kevés cukros tejben felfuttatjuk, majd 50 dkg liszttel, 5 dkg langyos vajjal vagy sütőmargarinnal, 5 dkg cukorral, egy csipetnyi sóval és tejjel könnyű tésztát keverünk. Lisztezett tálban, meleg helyen másfél óra hosszat kelesztjük. Azután a tésztát lisztezett deszkára borítjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, mindegyik tésztalap közepére kiskanállal egy kis barackízt teszünk és gombócokká formáljuk. Egy lábast kikenünk és az olvasztott vajban vagy sütőmargarinban mártott gombócokat sorban belerakjuk. A sorközöket bőven megszórjuk cukros darált dióval. A formát csak félig töltjük meg, azután a tésztát újra állni hagyjuk langyos helyen. Mikor a tészta annyira felemelkedett, hogy az edényt kitölti, sütőbe tesszük és lassú tűznél megsütjük.

Elefántszem
*******************

Hozzávalók
Krémhez:
o 12 dkg porcukor
o 20 dkg margarin
o 1 tojás
o 2 dl tej
o 1 evőkanál kakaó
o 2 evőkanál liszt
o 2-3 banán
o 6 tojás
o 10 dkg darált dió
o 2 evőkanál liszt
o 2 evőkanál kakaó
o 1 teáskanál szódabikarbóna
o 12 dkg porcukor

Elkészítése: A tésztához a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Beletesszük a tojássárgákat, a kakaót, a szódabikarbónát és a lisztet. Jól összekeverjük és kikent, lisztezett tepsiben megsütjük. (Minél nagyobb tepsit használjunk, hogy fel tudjuk majd tekerni a tésztát.) Amikor megsült, darált dióval meghintett ruhára borítjuk, és feltekerjük, úgy hagyjuk kihűlni. A krémhez a lisztet a tojással kikeverjük és a tejjel sűrűre főzzük. A margarint a porcukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez keverjük. Elfelezzük, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót. A kihűlt tésztát kitekerjük, és megkenjük a fehér krémmel, majd arra rákenjük a barna krémet. Az egyik szélére banánkarikákat rakunk, és feltekerjük a tésztát. Hűtőszekrényben jól megdermesztjük, majd felszeletelve kínáljuk.

Somlói torta
******************

Hozzávalók
o 12 tojás
o 12 evőkanál kristálycukor
o 12 evőkanál finomliszt
o 2 teáskanál kakaópor
o 1 evőkanál darált dió
o 1 csomag sütőpor
Krém:
o 1/2 vaníliarúd
o 5 evőkanál finomliszt
o 15 dkg kristálycukor
o 5 tojás
o 8 dl tej
o 1 evőkanál zselatin
Öntet:
o 10 dkg kristálycukor
o 10 dkg mazsola
o 1 dl rum
o 15 dkg dió
o reszelt citromhéj

Elkészítése: A tésztát 4 részletben készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk, a tojássárgát a cukorral kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük, a két masszát lazán összekeverjük, azután négyfelé osztjuk. Az egyikhez 3 evőkanál sütőporral elkevert lisztet, a másikhoz 3 evőkanál darált diós, sütőporos lisztet, a harmadikhoz és a negyedikhez ugyancsak 3-3 evőkanál kakaós-sütőporos lisztet keverünk, majd a piskótákat 22 cm-es kivajazott vagy kisütőmargarinozott, kilisztezett tortaformában külön-külön megsütjük. Az egyik kakaós piskótalapot a tortaformába helyezzük, és finoman meglocsoljuk a rumos öntettel. Rákenjük a krém harmadát, és megszórjuk rumba áztatott mazsolával, meg durvára vágott dióval. Befedjük a sima piskótával, locsolunk, kenünk és szórunk. Erre a diós lap kerül, amit ugyancsak meghintünk az öntettel, rákenjük a maradék krémet, rászórjuk a maradék diót és a mazsolát, majd betakarjuk a másik kakaós lappal. A tortát hűtőbe tesszük, amíg megszilárdul. Tálalás előtt kivesszük a formából, és a tetejét kakaóval díszítjük. Krém: a krémhez a tojások sárgáját a liszttel, és egy kevés tejjel palacsintatészta sűrűségűre kikeverjük. A többi tejet a cukor felével, és a félbevágott vaníliával felforraljuk. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A felforralt tejet a lisztes-tojásos-tejes masszához öntjük, és lassú tűzön, kevergetve sűrűre főzzük. Végül belekeverjük a tojáshabot, és a kevés langyos tejben feloldott zselatint. Öntet: az öntethez a cukrot 1 dl vízben sűrű sziruppá főzzük, majd amikor kihűlt, összekeverjük a rummal, és a reszelt citromhéjjal.

Kakucsi, túrós-krémes
*********************************

Hozzávalók
Piskótatészta:
o 8 tojás
o 8 ek liszt
o 8 ek porcukor
o 2 ek keserű kakaópor
Krém:
o 2 tojássárgája
o 2 dkg porcukor
o 1 cs vaníliás cukor
o 10 dkg puha Rama
Túrótöltelék:
o 25 dkg túró
o pici tejföl
o 1 cs vaníliás cukor
o 1 1/2 ek cukor
o mazsola
Teteje:
o 15 dkg étcsoki
A tepsibe:
o sütőpapír

Elkészítése: A 8 tojásból hagyományos módon piskótát készítünk, miután a habot is belekevertük, kettéválasztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaóport. Egy négyszögletes tepsit kibélelünk sütőpapírral, és a tészta világos felét beleöntjük, majd a kakaósat is. 180 fokon 25 percig sütjük. Ezalatt elkészítjük a túrótölteléket. A hozzávalókat 1 tálba öntjük, a tejföl mennyisége kb. 2 evők-nyi, az a lényeg, hogy krémes legyen, mert akkor nem kell bele zselatin. Ha elkészült hűtőbe tesszük. Krém: a 2 tojássárgát habosra keverjük a kétféle cukorral, majd a Ramával. A piskótát kettévágjuk középen, és utána hosszában is mindegyiket. Mindegy milyen színűvel kezdünk, az alsó lapra túrót teszünk, a következő lapra, a krém egészét rákenjük, majd újra piskóta, és a túrótöltelék másik fele. Piskótával zárunk, amit olvasztott csokival vonunk be. Hűtőben 1 órát állni hagyjuk, majd kockára vágva tálaljuk.

Hólabda
***************

Hozzávalók (50-55 darabhoz kb.):
o 5 tojás
o 20 dkg porcukor
o 5 evőkanál víz
o 20 dkg liszt
o 1 teáskanál sütőpor
Krémhez:
o 5 dl tej
o 5 evőkanál liszt
o 25 dkg Rama
o 25 dkg porcukor
o 20 dkg kókuszreszelék
o 10 dkg csokoládé
o 3 evőkanál olaj

Elkészítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Közben kanalanként hozzáadjuk a vizet, majd a felverés befejeztével a sütőporral elkevert lisztet is. A keveréket tepsibe öntve, az ismert módon megsütjük. Ha csokoládés piskótát készítünk, akkor a 20 dkg liszt helyett 15 dkg lisztet és 5 dkg kakaót használunk. Kétféle piskótát sütünk, egy sárgát, és egy kakaósat, a fent leírt módon. Krém készítése: a tejből és a lisztből besamelt főzünk. 25 dkg Ramát a porcukorral habosra keverünk, és a hideg besamellel összedolgozzuk. A piskótákat pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és a krémmel megtöltjük, kívülről is bekenjük a kémmel, majd kókuszreszelékbe forgatjuk. 10 dkg csokoládét 3 evőkanál olajjal felolvasztunk, és a tetejére tesszük.

Hófehérke
*****************

Hozzávalók
Tészta:
o 1 egész tojás
o 10 dkg vaj vagy sütőmargarin vagy 1 dl olaj
o 10 dkg porcukor
o 1 dl tej
o 1 mokkáskanál szalakáli
o 1 citrom reszelt héja
o 50 dkg finomliszt
Krém:
o 2 vaníliacukor
o 1/2 l tej
o 4 halmozott evőkanál liszt
o 30-35 dkg vaj vagy Rama margarin
o 25 dkg porcukor
Tetejére:
o vagdalt dióbél

Elkészítése: A tészta anyagait összegyúrjuk, négy részre osztjuk, vékonyra nyújtva tepsi hátán megsütjük. A krémhez a tejből és lisztből sűrű pépet főzünk, kihűtjük. A vajat vagy sütőmargarint habosra keverjük a porcukorral, hozzáadagoljuk a lisztes pépet, vaníliacukrot, ezzel is jól kikeverjük, elosztjuk négy részre, és összerakjuk a lapokat. A tetejét is megkenjük, majd megszórjuk darabosra vágott dióval.

Rákóczi-túrós
*******************

Hozzávalók
Tojáshab a tetejére:
o 6 db tojásfehérje
o 15 dkg kristálycukor
Töltelék:
o 6 dkg zsemlemorzsa
o reszelt citromhéj
o 15 dkg kristálycukor
o 3 db tojássárgája
o 50 dkg túró
Tészta:
o kevés reszelt citromhéj
o 1 db tojássárgája
o 8 dkg porcukor
o 15 dkg vaj vagy sütőmargarin
o 1 csomag sütőpor
o 25 dkg liszt

Elkészítése: A lisztet megszitáljuk hozzáadjuk a sütőport, a vajat vagy sütőmargarint, belemorzsoljuk a porcukrot, a tojássárgáját, citromhéjat. Összegyúrjuk, hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót áttörjük, hozzákeverjük a tojássárgáját, a cukrot, a citromhéjat, és simára keverjük. A pihentetett tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk, 180 fokon félíg megsütjük. Kivesszük a sütőből, megszórjuk zsemlemorzsával, egyenletesen rákenjük a túrótölteléket, majd visszatesszük a sütőbe és készre sütjük.

Diós, mogyorós gyerek szelet
****************************************

Hozzávalók
Krém:
o 2 dl tejszín
o 10 dkg étcsoki
o 3 ek liszt
o 1 cs vaníliás pudingpor
o 25 dkg porcukor
o 6 sárgája
o 5 dkg porcukor
o 1/2 l tej
o 25 dkg Rama Sütőmargarin
Tészta:
o 1 cs egész háztartási keksz
o 1/2 ü mogyorókrém
o 6 fehérje
o 6 ek porcukor
o 1 ek étolaj
o 2 ek liszt
o 2 ek zsemlemorzsa
o 1/2 cs sütőpor
o 15 dkg vágott dió

Elkészítése: A tészta hozzávalóit összekeverem és megszórom a dióval, 180 C-on 30-35 percig sütöm. (TŰPRÓBA). Melegen rákenem a mogyorókrémet. Krém: A 6 sárgáját 25 dkg porcukorral és a van.pudingporral, 3 ek liszttel és 1 dl tejjel simára keverem, majd a maradék 4 dl tejet forralom, hozzáöntöm és állandó keverés mellett sűrítem. A vajat vagy sütőmargarint kihabosítom a cukorral, a csokoládét felolvasztom vízgőz felett. A vajkrémet megfelezem. Egyik felébe a sárga krémet teszem, másikba az olvasztott csokit. A kekszet 2 dl tejbe áztatom egyenként. A mogyorókrémes tésztára először a sárga krém, majd a tejbe áztatott keksz kerül. Erre jön a csokikrém. A tetejére a porcukorral felvert kemény tejszínhabot teszem.

Pehelykönnyű túrós pite
***********************************

Hozzávalók (30 szelet):
a töltelékhez:
o 1,5 evőkanál finomliszt
o 1 darab nagy citrom reszelt héja
o 2 csomag vaníliás cukor
o 30 dkg kristálycukor
o 1 kg tehéntúró
o maréknyi mazsola
o 4 darab tojásfehérje
a tésztához:
o 30 dkg finomliszt
o 4 darab tojássárgája
o 0,5 dl tej
o 1 kiskanál kristálycukor
o 3 dkg élesztő
o 15 dkg Rama Sütőmargarin
• a tepsi kikenéséhez:
o 2 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítése: 1. Az élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha margarinnal kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát két részre osztjuk. 2. Az egyiket 22x32 cm-esre nyújtjuk és margarinnal kikent tepsibe fektetjük. A túrót áttörjük, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom reszelt héjával meg a liszttel összedolgozzuk. Kedvünkre mazsolát keverünk bele, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk. A tésztára simítjuk. 3. A másik kinyújtot tésztával befedjük. 3 órán át pihentetjük, majd villával megszurkáljuk. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, még melegen tálaljuk!

Túrókrémes fánkocskák málnaöntettel
****************************************************

Hozzávalók
Az öntethez:
o 10 dkg kristálycukor
o 25 dkg málna
A töltelékhez:
o 1 dkg vanília ízű krémpudingpor
o 1 db citrom reszelt héja
o 1 csomag vaníliás cukor
o 15 dkg kristálycukor
o 50 dkg tehéntúró
A sütőlap megkenéséhez:
o Rama Sütőmargarin
A tésztához:
o 2 dl víz
o 5 db tojás
o 20 dkg finomliszt
o 20 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítése: Egy nagyobb lábasba beletesszük a vizet és a margarint, majd felforraljuk. Ezután hozzáadjuk a lisztet és simára keverjük, amíg elválik az edény falától. A tűzről levéve, még forrón beleütjük egyenként az egész tojásokat és jól elkeverjük. A masszát habzsákba töltjük és margarinnal megkent sütőlapra, kb. 6-6 cm távolságra, diónyi halmokat nyomunk. Előmelegített sütőben, 230 °C-on 5 percig, majd 200 °C-on további 20 percig sütjük. A sütő aljára egy vízzel telt lábast teszünk, hogy a tészta sütés közben gőzt kapjon. (Egyenletesen meleg sütőben süssük, de kb. 15 percig ne nyissuk ki a sütő ajtaját.) 20 perc után kivesszük a vizes lábast és egy sütjük tovább. Amikor kész, levágjuk a fánkocskák tetejét, az üregekbe töltjük a krémet, majd visszahelyezzük rá a tetejüket. A töltelékhez a túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat, a krémport és az egészet mixerrel összekeverjük. Az öntethez a málnát megmossuk, a cukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Tálaláskor a fánkocskákat ízlésesen a tányérra rendezzük és az öntetet mellé csurgatjuk. A fánkok tetejét csokoládémázzal vékony csíkokban áthúzhatjuk

Meggyes sütemény
*****************************

Hozzávalók (- 35x25 cm-es sütőlaphoz):
Az öntethez:
o 2 csomag tortazselé
o 0,5 liter meggykompót lé
A töltelékhez:
o 25 dkg kimagozott meggy
o 2 pohár tejföl
o 3 evőkanál kristálycukor
o 3 dl tej
o 1 csomag vaníliás pudingpor
A tésztához:
o 1 db tojás
o egy csipetnyi sütőpor
o 20 dkg finomliszt
o 8 dkg porcukor
o 10 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítése: A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk, és kikent sütőlapra tesszük. Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet. Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 °C fokon. A meggyléből és a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.

Zöldcitromos túrótorta
********************************

Hozzávalók (- 22 cm átmérőjű tortaformához):
A díszítéshez:
o citromfű és lime szeletek
A töltelékhez:
o 2 db lime a levét és a reszelt héját használjuk
o 15 dkg porcukor
o 2,5 dl tejszín
o 40 dkg sovány túró
o 4 nagy levél zselatin 18 g zselépor
A tésztához:
o 25 dkg reszelt keksz- vagy piskótamorzsa
o 10 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítése: A felolvasztott margarinhoz hozzáadjuk a morzsát és összekeverjük. A masszát elosztjuk egy kapcsos tortaforma alján és jól lenyomkodjuk. 2 órára betesszük a hűtőszekrénybe. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A túrót villával áttörjük, hozzáadjuk a cukor felét és a reszelt lime /zöld citrom/ héját. A zselatint kicsavarjuk, /vagy a zseléport/ kis lángon fölolvasztjuk a lime levében. A lime-os zselatint hozzáadjuk a túróhoz és a cukorhoz. Összekeverjük, majd hozzáadjuk a maradék cukrot és a felvert tejszínt. Alaposan kikeverjük és a krémet elosztjuk a kihűlt tésztán, majd a tortát még 2 órára visszatesszük a hűtőszekrénybe. A túrótortát kivesszük a formából, majd lime szeletekkel és citromfűvel díszítjük.

Pávaszem
****************

Hozzávalók (16 szelet):
A tetejére:
o 15 dkg étcsokoládé
o 5 dkg Rama Sütőmargarin
A krémhez:
o 1 púpozott evőkanál keserű kakaópor
o 1 csomag vaníliás cukor
o 2,5 dl tej
o 20 dkg porcukor
o 1 csomag főzni való vanília ízű pudingpor (4 dkg)
o 1 db tojás
o 20 dkg Rama Sütőmargarin
A tésztához:
o fél mokkáskanálnyi sütőpor
o 1 púpozott evőkanál finomliszt
o 4 dkg keserű kakaópor
o 12 dkg porcukor
o 6 db tojás

Elkészítése: A tésztához a tojássárgáját a porcukorral fehéredésig keverjük. A kakaóport, a lisztet és a sütőport összeforgatjuk, az előzőekbe dolgozzuk, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével lazítjuk. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe simítjuk, és közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 16-20 perc alatt megsütjük. Vigyázzunk, nehogy túlsüssük, mert ha kiszárad, nehezebb feltekerni, törik. A krémhez a tojást a pudingporral és a tejjel simára keverjük, vízgőzre (a bátrabbak közepes lángra) téve sűrűre főzzük. A margarint először magában, majd a porcukorral meg a vaníliás cukorral keverjük simára. Apránként a kihűlt, kikevert, főzött krémhez adjuk. A krémet elfelezzük, az egyik felét a kakaóval barnára színezzük. A tésztát - miután a sütőpapírt lehúztuk róla - a vaníliás krémmel megkenjük. A kakaós krémet rásimítjuk. Alulról is, felülről is a közepe felé feltekerjük. Szorosan alufóliába csomagoljuk, majd 3-4 órán át hűtőszekrényben dermesztjük. Utána kicsomagoljuk. Az étcsokoládét a margarinnal fölolvasztjuk (mikrohullámú készülék legkisebb fokozatán a legkényelmesebb), a süteményt bevonjuk vele. Amikor megszilárdult, forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük. Ha ügyesen dolgoztunk, a szeletek gyönyörű pávaszemes rajzolatot mutatnak.

Keksztekercs
*********************
Hozzávalók
o kevés tej
o 20 dkg háztartási keksz
o 20 dkg porcukor
o 2 ek. baracklekvár
o 2 ek. kakópor
o 0,5 dl rum
o 1 citrom reszelt héja
o 10 dkg vaj vagy sütőmargarin
o 3 dkg kókuszreszelék

Elkészítése: A kekszet ledaráljuk, hozzáadunk 10 dkg porcukrot, a baracklekvárt, a kakaót, a rumot, a citromhéjat. Jól összegyúrjuk, (ha nem áll össze, kevés tejet teszünk hozzá). Alufólián téglalap alakúra kinyújtjuk. Elkészítjük a tölteléket: 10 dkg porcukrot habosra keverünk a vajjal vagy sütőmargarinnal, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A kinyújtott masszára simítjuk, majd szorosan feltekerjük. Az alufóliát vékonyan meghintjük kókuszreszelékkel, és beleforgatjuk a rudat. Ezután becsomagoljuk, és néhány órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Havas háztető
************************
Hozzávalók (12 nagy szelet):

o 6 tojásból sütött vékony piskótalap vagy 1 csomag készen kapható mézes tortalap
A közepéhez:
o 2,5 dl tej
o 2 evőkanál keserű kakaópor
o 2 evőkanál rum
o 25 dkg darált háztartási keksz
o 4 evőkanál kristálycukor
o 6 dkg Rama Sütőmargarin
A vaníliás krémhez:
o 1 csomag vaníliás cukor
o 3 evőkanál kristálycukor
o 4 dl tej
o 1 csomag (40 g) főznivaló vanília ízű pudingpor
o 15 dkg Rama Sütőmargarin
A csokoládémázhoz:
o 4 evőkanál víz
o 2 evőkanál keserű kakaópor
o 20 dkg porcukor
o 10 dkg Rama Sütőmargarin
A tetejére:
o 10 dkg kókuszreszelék

Elkészítése: A piskótát hosszában 3 részre vágjuk, ha mézes lapot használunk, az már fel van csíkozva. Egyet tálra teszünk belőle. A közepére valókat összegyúrjuk, és a tésztára, hosszában, félhenger alakban ráfektetjük, rásimítjuk. A krémhez valókból, a margarin kivételével, kevergetve, sűrű krémet főzünk. Amikor már csak langyos, a margarint is belekeverjük. Ezt a krémet nedves késsel, háromszöget alakítva a tésztára kenjük, és a másik két tésztalappal oldalról megtámasztjuk. Így lesz olyan a formája, mint a háztető. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk. A mázhoz valókat kevergetve simára főzzük, a tészta tetejét ezzel bevonjuk, és mielőtt teljesen megszilárdulna kókuszreszelékkel is meghintjük. Miután megdermedt, forró vízbe mártott késsel jó ujjnyi vastagon fölszeleteljük.

Lekváros-diós kocka
****************************

Hozzávalók
A tésztához:
o 10 evőkanál baracklekvár
o 1 csomag sütőpor
o 30 dkg darált dió
o 2 dl tej
o 20 dkg finomliszt
o 18 dkg kristálycukor
o 1 db tojás
o 15 dkg Rama Sütőmargarin
A tepsi kikenéséhez:
o Rama Sütőmargarin

Elkészítése: Egy nagyobb keverőtálban elkeverjük a tojást, a cukrot, a felolvasztott margarint, a tejet, 10 dkg darált diót, végül a liszttel elkevert sütőport hozzáadva a masszát simára keverjük. A tésztát egy magas oldalfalú, margarinnal kikent tepsibe öntjük és előmelegített sütőben, 180 °C-on, 30-35 percig sütjük. Amikor kihűlt, három lapra vágjuk. A lapokat lekvárral megkenjük és a maradék darált dióval megszórjuk, majd egyenként egymásra helyezzük. Felülre lekváros-diós réteg kerüljön. Kockára vágva tálaljuk, felezett diószemekkel díszítjük.

Rumos diós kocka
*************************

Hozzávalók
Diós piskóta:
o 2 evők. baracklekvár
o 9 evők. víz
o 30 dkg liszt
o 30 dkg porcukor
o 15 dkg darált dió
o 6 tojás
o 1 sütőpor
Krém:
o 30 dkg Rama margarin
o 6 dl tej
o 30 dkg porcukor
o 2 vanília pudingpor
o rum
o lehűtött feketekávé
o 24 db babapiskóta

Elkészítése: A tojások sárgáját a cukorral, és lassan hozzáadagolva a vizet, jó habosra kikeverjük. Hozzákeverjük a lekvárt, lisztet, sütőport, diót, és végül adagokban hozzáadjuk a habbá vert tojásfehérjét. Előmelegített sütőben megsütjük. Elkészítjük a krémet: a vanília pudingot 6 dl tejben megfőzzük, hűlni hagyjuk. 30 dkg Rama margarint kikeverünk 30 dkg porcukorral jó habosra, hozzáadagoljuk a kihűlt pudingot, és jól összedolgozzuk. A kihűlt diós lapot kettévágjuk, meglocsoljuk rummal ízesített sziruppal, megkenjük krémmel, rárakjuk a kávéba mártogatott babapiskótát, újra krém, és rátesszük a rummal meglocsolt diós lapot. Ezt is megkenjük krémmel, megszórjuk vagdalt dióval és fehér csokoládéreszelékkel. Kockára vágva tálaljuk. Hogy ünnepélyesebbé tegyük, felverünk egy 2 dl-es növényi tejszínt kemény habnak, mindegyik kocka tetejére egy-egy rózsát nyomunk, és a tetejét ízlés szerint díszítjük. Nagyon finom sütemény, torta helyett is megfelel.

Csiga linzer
*****************
Hozzávalók
o 1 sütőpor
o 1 vaníliás cukor
o 2 db tojás
o 20 dkg porcukor (ha édesebben szeretik, akor mehet több is)
o 50 dkg liszt
o 25 dkg margarin
o 2 evőkanál kakaópor
o csipetnyi só

Elkészítése: A hozzávalókat a kakaó és a vanília kivételével összegyúrjuk, két cipót formázunk. Az egyikbe gyúrunk kakaóport, a másikba pedig vaníliás cukrot. Mindkét cipót egyforma nagyságra nyújtjuk, utána egymásra fektetve szorosan feltekerjük. Hűtőbe tesszük, amikor már megkeményedett a tészta, vékony szeletekre vágjuk. Kicsit megnyomkodjuk, hogy jobban összeálljanak a csíkok, majd még formázunk rajta. Vajazott vagy sütőmargarinozott tepsibe rakjuk, előmelegített sütőben 190 C fokon, kb 10-15 perc alatt megsütjük.

Nagymama gesztenyés tekercse
********************************************

Hozzávalók (40 szelet):
A tetejére:
o 10 dkg tortabevonó étcsokoládé
A krémhez:
o 1 kiskanál kókuszreszelék
o 1-2 kiskanál rum
o 10 dkg kristálycukor
o 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
o 12 dkg Rama Sütőmargarin
A tésztához:
o 1-2 kiskanál keserű kakaópor (minél sötétebb színű)
o 1 evőkanál kókuszreszelék
o 0,5 dl rum
o 10 dkg kristálycukor
o 25 dkg darált háztartási keksz
o 18 dkg Rama Sütőmargarin

Elkészítése: A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel meg a kakaóval összedolgozzuk (akkor jó, amikor a cukor elolvadt benne) és félretesszük, amíg elkészül a krémje. Ehhez a szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, vagy villával jól összetörjük, és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig gyúrjuk, míg a cukor el nem olvad benne. Egy tiszta konyharuhát megvizezünk, kiterítjük, és a kekszmassza felét egy vízbe mártott késsel kenegetve kb. 20 x 25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével fölgöngyöljük. A másik tekercset is ugyanígy készítjük el, majd legalább 1órára a hűtőszekrénybe tesszük. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval vékonyan (ha vastag rajta a csokoládé, nem lehet felszeletelni a puha tésztát) bevonjuk. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük föl, és kínálhatunk hozzá tejszínhabot is. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll, és nagyon finom.

Konyakmeggyes
***********************

Hozzávalók
Csokimáz:
o 1-2 evőkanál kakaópor
o 5 dkg vaj vagy sütőmargarin
o 12 dkg porcukor
o 2 tojásfehérje
Krém:
o magozott meggy
o konyakmeggy aroma
o 20 dkg porcukor
o 4 evőkanál liszt
o 1/2 liter tej
o 1 Rama Sütőmargarin
Piskóta:
o 6 kanál liszt
o 6 kanál cukor
o 6 tojás
Tésztához:
o 5 dkg cukor
o tej
o 1 evőkanál kakaópor
o 5 dkg zsír vagy sütőmargarin
o 1/2 sütőpor
o 2 tojássárgája
o 25 dkg liszt

Elkészítése: A cukorból, lisztből, tojássárgájából, sütőporból, zsírból vagy sütőmargarinból, kakaóporból tejjel rugalmas tésztát gyúrunk, 2 lapot sütünk belőle. A piskótát a szokásos módon készítjük el. A krémhez a tejet a liszttel felfőzzük, ha kihűlt hozzákeverjük a margarinnal elkevert cukrot és a meggyaromát. A kisült piskótát kockákra vágjuk, óvatosan a krémbe vegyítjük, meggyszemekkel dúsítjuk. A meggyes krémmel megtöltjük a két lapot. A csokimázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött felverjük, belekeverjük a vajat vagy sütőmargarint és a kakaóport, majd a tésztára tesszük.

Gesztenyés álom - sütés nélkül
******************************************
Tészta helyett:
2 csomag gesztenyemassza,25 dkg darált keksz,15 dkg Ráma,15 dkg porcukor1, 1 dl rum vagy helyette rumaroma a gyerkőcök miatt Ezeket összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe egyengetjük/közepesméret/
40 dkg babapiskótát a rumba áztatjuk
Krém:
3 cs. van. pudingot 9 dl tejben 5 ek. cukorral felfőzünk. A krém felét a "tésztára" kenjük, beborítjuk a babapiskótával,majd rákenjük a krém másik felét.
2-3 dl Hullala tejszínt felverünk,a süti tetejére kenjük és tortadarával vagy csokiforgáccsal megszórjuk. Tortaformában készítve tetszés szerint díszítjük.
yaskane yaskane
Címkék: bögre széléig, kacsát fűszerezzük, tepsibe zöldségekkel, kacsa hasüregébe, főtt burgonyát, hagymát ecettel,

****ALMÁSKENYÉR***&***isteni **lehet**
só Elkészítés 1. A lisztekbe teszem a sütőport, a fahéjat és a pici sót, majd elegyítem. 2. A tojásokat a porcukorral, a van. cukorral, a nem meleg olvasztott zsírral vagy sütőmargarinnal habosra keverem. 3. Hozzáadom a lazán kinyomkodott reszelt almát. 4. Végül a lisztkeveréket is hozzáadom és sütőpapíros tepsibe simítom. 5. A ...
bubszi bubszi
30 perces sós sütik
azonban rengeteg időt takarít meg, és az is belevághat az elkészítésébe, aki nem rendelkezik nagy rutinnal a konyhába. Garantált lesz a siker! Pofon egyszerű sajtos pogácsa Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve) Elkészítés: A ...
nanoka72 nanoka72
30 perces sós sütik
kipróbált recept azonban rengeteg időt takarít meg, és az is belevághat az elkészítésébe, aki nem rendelkezik nagy rutinnal a konyhába. Garantált lesz a siker! Pofon egyszerű sajtos pogácsa Hozzávalók: 40 dkg liszt, 25 dkg sütőmargarin, 2 dl tejföl, 3 dkg élesztő, 15 dkg reszelt sajt (a tésztába), 3 teáskanál só, a tetejére: 1 tojássárgája, reszelt sajt (ízlés szerint lehet sima vagy füstölt, esetleg keverve) Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk. Nem kell se ...
tinka1951 tinka1951
5 lapos szalakális recept
Hozzávalók: 60 dkg liszt 1.5 dl tej 1 csomag szalakáli 10 dkg Rama sütőmargarin 12 dkg porcukor 2 db tojás 1 csipet só 1 db citromhéj 1 marék liszt 4 csomag pudingpor 12 kanál cukor 25 dkg Rama sütőmargarin Elkészítés: A tésztához a tejet meglangyosítjuk és a szalalkálit belekeverjük. A lisztet egy nagyobb tálban a Ramával elmorzsoljuk, majd a szalalkális tejjel, a porcukorral, a tojással, a sóval és a ...
kovacs_zsoka kovacs_zsoka
Almás pite
Hozzávalók: A töltelékhez: 3 evőkanál édesítőpor 1 kiskanál őrölt fahéj 1 kg savanykás alma 4-5 evőkanál zsemlemorzsa lehet búzacsíra is A tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama Sütőmargarin 1 púpozott evőkanál finomliszt A tetejére: 1-2 evőkanál édesítőpor A tésztához: 20 dkg Rama Sütőmargarin 1 kis pohár tejföl 50 dkg finomliszt 1 darab tojás 3 evőkanál édesítőpor olyan az állaga, mint a porcukornak. Hozzávalók: A töltelékhez: 3 evőkanál édesítőpor 1 kiskanál őrölt fahéj 1 kg ...
lengyelne lengyelne
Almás pite
dkg Rama margarin 2 tojás 1 kis doboz tejföl pici só 1 cs sütőpor 2 kg alma pici fahéj porcukor a tetejére vaj vagy sütőmargarin a tepsi kikenéséhez Elkészítése: A hozzávalókat beleöntöm egy tálba, majd összegyúrom. Amíg pihen a tészta, elkészítem a tölteléket. Az almát meghámozom és lereszelem. Fahéjjal és cukorral ízesítem. A tésztát 2 lapba nyújtom, az ...
sarkadykati sarkadykati
Almás pite2.
Almás pite2. Hozzávalók: A tésztához: 30 dkg Rama Sütőmargarin 2 evőkanál rum 1 db citrom reszelt héja 2 db tojássárgája 1 csomag sütőpor 30 dkg porcukor 75 dkg finomliszt A töltelékhez: zsemlemorzsa igény szerint egy kevés fahéj 15 dkg kristálycukor 1 kg alma Elkészítése: A ...
veronika74 veronika74
Almás ribizlis diós pite
Hozzávalók * 40 dkg Rama sütőmargarin * 45 dkg liszt * 15 dkg porcukor * 2 darab tojás * 1 darab citrom * 2 csomag vaníliás cukor * 45 dkg ribizli * 4 ek méz * 15 dkg dió * 4 ek zsemlemorzsa * 1 mk fahéj Elkészítés A tésztához a 30 dkg hideg margarint a liszttel elmorzsoljuk, a ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Süti ajánló
Gesztenye golyók bubszi
Citromtorta macoka65
Müzli szelet bubszi
Örömbomba bubszi
Recept jjanosne
Meggyes-gesztenyés torta vorosrozsa66
Florentás sütemény bulac57
Zakota yaskane
Rumos hold bubszi
Forralt bor, a tél kötelező ke horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Parajjal töltött pulyka fokhag bubszi
Olasz csirkegulyás klerierzsi
Túrós csusza bubszi
Főfogások savanyú káposztából horvathnemagdi
Padlizsános csirke 2. bubszi
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Bakonyi csirkemell bubszi
A Csirkés lepény receptje: ujjozsef
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Ausztrál citromos csirke: ujjozsef
Marhából készült ételek
Expressz húsos csili gabfe
Bajor rostélyos horvathnemagdi
Vadas - ahogy Ernő készíti horvathnemagdi
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
brassói húsleves ibolya58
Párolt marhasült tundihugi
Gazdag leves rochlitzne
Bolognai szendvics recept baggesz20
Íme a bográcsgulyás receptje . mailona
Marhatokány bográcsban klerierzsi
Sertésből készült ételek
Grillezés. Új recept! koszegimarika
Húsos zöldségfasírt bkisseva
U betűs receptek horvathnemagdi
Finom falatok piroska0101
Szaftos sült hús vasárnapra grimilda
Böllértokány bubszi
Katika pörköltje horvathnemagdi
Darált húsos padlizsántekercs bulac57
Szójás-húsos spagetti bubszi
Töltött burgonyaladik korall44
Halból készült ételek
Bundázott harcsa sarkadykati
Szegedi halászlé 1. bubszi
Dunapentelei halászlé (Gregor bubszi
Furfangos vendégvárók, horvathnemagdi
Hal Burgonyabundában 1vargaildyko
Halételek jozsef_olah_9843
Ponty gombás-fűszeres mártássa zsigaiklara
Halas szoljanka leves bubszi
Borsos tengerihal-saláta horvathnemagdi
Roston sült ponty fűszervajjal veronika74
Vad ételek
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei bkisseva
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Magyar gasztronómia grimilda
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Nyúlpörkölt veronika74
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Bácskai fácán rizzsel bubszi
B betűs receptek horvathnemagdi
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Vacsoracsata-Szulák-Előéte l veronika74
Paradicsomos cukkini ragu recept kovacs_zsoka
Spagetti holland módra horvathnemagdi
orsótészta grimilda
Olaszos töltött hagyma recept kovacs_zsoka
Paradicsomos húsgombóc horvathnemagdi
Spagetti alla Bolognese bubszi
Csábító spagetti a sütőből tele minden jóval! suzymama
Finom falatok piroska0101
Mozzarellával töltött padlizsántekercsek fokhagymás spagetti kovacs_zsoka
Pizza receptek
Sütemények akiram45
Burgonyás pizza tészta recept kovacs_zsoka
Mozzarellás pizzatekercs klerierzsi
Pizza funghi bubszi
Pizza recept baggesz20
Magyaros házi pizza recept jamborlulu
Pizza rochlitzne
Búzacsírás Pizza Tészta 1vargaildyko
Tuti sajtos rúd nanoka72
Gombás, sonkás tortellini veronika74
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi hamburger grimilda
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Aztán mégis. horvathnemagdi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU