| 4 csoda-recept - 10 perc alatt |
|
szeretnél főzni a jövő hét estéin. Amikor kifogytál az ötletekből, csípj el néhány tippet mai cikkünkből.
Spaghetti all'aglio e olio - a leggyorsabb, legfinomabb olasz tésztarecept
Hozzávalók 4 személyre:
300 gramm spagetti (lehetőleg olasz)
5 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
parmezánsajt
Elkészítés: tedd fel forrni a tésztához a vizet. Míg melegszik, zúzd össze a fokhagymagerezdeket, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd meg őket. A forró ... |
grimilda  |
|
|
| |
| 7 különleges, könnyen elkészíthető tésztaétel vacsorára |
pirítsd meg.
A mascarponét és a tejszínt add a spenóthoz, majd forgasd össze vele a tésztát. Tálaláskor szórd meg a fenyőmaggal és reszelt parmezánnal.
Fehérboros, gombás tészta
Hozzávalók: 50 dkg penne vagy spagetti, 2 ek vaj, 1 ek olívaolaj, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg prosciutto sonka, 25 dkg csirkemell filé, 20 dkg csiperkegomba, 2 -3 ek sűrített paradicsom, 1,5 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, só, bors, tálaláshoz parmezán sajt.
Elkészítés: A vajon és ... |
suzymama  |
|
|
| |
| Bolognai spagetti gombásan recept |
Hozzávalók:
1 doboz paradicsompüré
2 fej vöröshagyma
40 dkg tészta (spagetti tészta)
50 dkg darált hús
10 fej gomba
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet kakukkfű
1 csipet oregáno
Elkészítés:
A spagetti tésztát félbe törve, a szokásos módon kifőzzük. Közben elkészítjük a bolognai ragut. A hagymát felaprítjuk és megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst és kevergetés közben, kifehéredésig sütjük. A felsorolt fűszerekkel ... |
gonda_katalin  |
|
|
| |
| Borsikafű |
főtte. Ekkor közékeverjük egy kis üveg konzerv zöldborsó felét, meghintjük kiskanálnyi liszttel és egy csokor apróra vágott petrezselyemmel. Kevés vízzel néhány percig forraljuk, majd a májra öntve azonnal tálaljuk.
Fűszeres spagetti
2 doboz különleges vagdalt hús, 3 doboz konzerv paradicsompüré, 4 fej vöröshagyma, csombord, majoránna, ketchup, 10 dkg trappista sajt, spagettitészta, só.
A hagymát apróra vágjuk és olajon rózsaszínűre pároljuk. Utána beletesszük ... |
cilamami  |
|
|
| |
| Büdös, csúnya, de csodára képe |
|
és az apróra vágott vöröshagymát, add hozzá a megpucolt és felkockázott krumplit, sózd, borsozd, majd öntsd fel a levessel. Ha a krumpli puhára főtt, botmixerrel pürésítsd az egészet, tálaláskor pedig díszítsd apróra vágott snidlinggel.
Spagetti póréhagymás-gombás öntettel
Hozzávalók:
25 dkg póréhagyma
olívaolaj
25 dkg gomba
2 dl tejszín
1 gerezd fokhagyma
só, bors
friss petrezselyem
Elkészítése: A ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Csirkemájas, gombás spagetti |
Hozzávalók:
25 dkg csirkemáj,
25 dkg spagetti,
10 dkg gomba,
2 dl tejföl,
5 dkg füstölt szalonna,
2 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál majoránna,
mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só
Elkészítés:
A spagettit megfőzöm. Közben elkészítem a csirkemájas-gombás ragut: kevés, forrásban lévő vízbe dobom a szétszedett májakat, és fehéredésig főzöm. Ezután a léből kivéve, az ... |
1vargaildyko  |
|
|
| |
| Csirkemájas-gombás spagetti |
Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj, 25 dkg spagetti, 10 dkg gomba, 2 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál majoránna, mokkáskanál törött fekete bors, ízlés szerint só.
A spagettit megfőzöm. Közben elkészítem a csirkemájas-gombás ragut: kevés, forrásban lévő vízbe dobom a szétszedett májakat, és fehéredésig főzöm. Ezután a léből kivéve, az almareszelő durva fokán lereszelem. A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom, majd ráteszem a ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|