Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
D betűs receptek
Debreceni tokány 1.

Hozzávalók: 80 dkg marhalapocka, 12 dkg debreceni, 6 dkg füstölt szalonna, 6 dkg zsír, 20 dkg hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, 2 db zöldpaprika, 1 db paradicsom
A húst szeletekre vágjuk és megmossuk. A szeletekre vágott húsos füstölt szalonnát zsírban kissé áthevítjük, majd sárgára pirítjuk benne a finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, a paprikát, a húst, kevés vízzel felöntjük, és lefedve pároljuk. Időnként megkeverjük, és ha a leve elfőtt, kis vizet öntünk mindig utána.
Ha a hús puhulni kezd, hozzáadjuk a karikára vágott és kevés zsírban átpirított debrecenit, a zöldpaprikát, a paradicsomot és az egészet készre pároljuk. Sós burgonyaköretet adunk hozzá.

Debreceni tokány 2.
Elkészítés: A húst csíkokra vágjuk. Szintén csíkokra vágott füstölt szalonna zsírjában finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk és hozzáadjuk a húst. Pirospaprikával megszórjuk, és kevés vízzel felengedjük. Sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús félig puha, akkor kockára vágott zöldpaprikát, paradicsomot, valamint karikázott debrecenit adunk hozzá. Együtt készre pároljuk. Hagymás, törtburgonyával tálaljuk.

Debreceni tokány 3.
Ugyanúgy készül, mint a borsos tokány, csak egy kis erős csöves-paprikával is izesítjük. Ha már a hús már félpuha, akkor beledobunk 2-3 debrecenit is, és ezzel együtt főzzük készre. Tálaláskor a debrecenit karikára vágjuk, és a tokány tetejére rakjuk. Köretként főtt burgonyát, vagy párolt rizst adunk hozzá.

Debreceni tokány 4.

Hozzávalók: 80 dkg marhahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg debreceni, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom vagy 6 dkg paradicsom püré, 1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, zsír
A húst kis-újnyi hosszúságúra és 0,5 cm vastagságúra vágjuk, A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával. kevés vízzel felengedjük, hozzátesszük a húst, az összezúzott fokhagymát, megsózzuk, jól elkeverjük, és fedővel letakarva, lassú főzéssel zsírjára pirítjuk. Időnként megkeverjük, s ha kell, kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzátesszük a karikára vágott debrecenit, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az egészet együtt puhára pároljuk. Sós burgonyát, tarhonyát vagy rizst adunk hozzá köretként.

Debreceni tokány 5.
A vékony csíkokra vágott húst aranysárgára pirított vöröshagymán félig puhára sütjük. Ekkor hozzáadjuk a csíkokra vágott debrecenit, téli szalámit. Ugyancsak hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, zöldpaprikát. Sóval, törött borssal, curry-vel ízesítjük, és 1 dl vörösbort aláöntve puhára pároljuk.
Tarhonyával és idénysalátával tálaljuk.

Debreceni tokány 6.

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg marhahús, 1 nagy fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 15 dkg debreceni, 10 dkg zöldpaprika, 10 dkg paradicsom vagy 6 dkg paradicsompüré, 1 gerezd fokhagyma, só, pirospaprika, zsír
A húst kisujjnyi hosszúságúra és 0,5 cm vastagságúra vágjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, és kevés zsírban üvegesre pirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, megfonnyasztjuk, meghintjük pirospaprikával, kevés vízzel felengedjük, hozzátesszük a húst, az összezúzott fokhagymát, megsózzuk, jól összekeverjük, és fedővel letakarva, lassú főzéssel zsírjára pirítjuk. Időnként megkeverjük, s ha kell, kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzátesszük a karikára vágott debrecenit, a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és az egészet együtt puhára pároljuk. Sós burgonyát, tarhonyát vagy rizst adunk hozzá köretként.
Jó tudni! Nagyon laktató étel, ezért a legtöbb helyen desszert nélkül (esetleg könnyű leves után) fogyasztják.
Elkészítési idő: 2 óra

Debreceni tokány 7.
Füstölt szalonnát apró kockára vágva és megüvegesítve tartalmas pörkölt-alapot készítünk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott húst, és félig puhára pároljuk. A megmosott debreceni kolbászt hozzátesszük, rövidig együtt pároljuk. Ez-után a kolbászt kivesszük, karikára vágva kevés zsíron megpirítjuk. A tokányhoz tesszük a feldarabolt zöldpaprikát, paradicsomot és a kolbászt, majd teljesen puhára pároljuk.
Tálaláskor a tokányra, karikára vágott zöldpaprikát és paradicsomot teszünk, meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel. Köretei lehetnek: tarhonya, petrezselymes burgonya vagy párolt rizs.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: karikára vágott, egészet készre, húst csíkokra, borsos tokány, debrecenit karikára, tokány tetejére,

D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni gesztenyés béles Hozzávalók: 2 csomag réteslap, 30 dkg gesztenyepüré, 10 dkg dió, 50 dkg meggy vagy szilva, 6 dkg vaj, 10 dkg zsemlemorzsa, 1 cl rum. A kimagozott és rumban megáztatott gyümölcsöt belekeverjük a burgonyanyomón áttört gesztenyepürébe, hozzáadjuk a darált diót és a zsemlemorzsát. A rétestésztát a szokásosnál vastagabbra nyújtjuk, vagy több rétegben egymásra helyezzük, vajjal meglocsoljuk. Ráhalmozzuk a tölteléket, feltekerjük, tetejét vajjal kenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dunapentelei halászlé Hozzávalók : 1 kg körüli ponty, 10 dkg vöröshagyma, 2 dkg paprika, só, 1 cseresznyepaprika, A megtisztított pontyot a hasa alján felhasítjuk, a belsejét kipucoljuk. Levágjuk a fejét, melyből a keserű-fogat eltávolítjuk. A halat 3 ujjnyi széles szeletekre vágjuk. A bogrács aljára egy sor apróra vágott hagymát, egy sor halat teszünk, amit behintünk pirospaprikával, sóval, majd ismét hagymát, halat, paprikát, sót teszünk. Ezt úgy ismételjük, hogy felülre hal ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dunakömlődi halászlé 1. Hozzávalók: 1 kg ponty, 35 dkg vöröshagyma, 4 dkg házi paprika, 2 dkg sűrített paradicsom, 2 dkg só, 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát, majd besózom, és a sóban egy órán át, állni hagyom. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor forr, beleteszem a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dömsödi májas hús Hozzávalók: 25 dkg sertéshús, 30 dkg máj, 3 dkg füstölt szalonna, 1 fej hagyma, 2 ek. paradicsompüré, 2 ek. zsír, só, pirospaprika, törött bors és majoránna. A sertéshúst kockára vágjuk, és az apró kockára vágott szalonnával - só nélkül - és az apróra vágott hagymával együtt, 2 kanál zsírban kissé megpirítjuk, majd 1-2 evőkanál vizet öntve alá, fedő alatt pároljuk. Ha a hús megpuhult, zsírjára sütjük, meghintjük pirospaprikával, egy kevés majoránnával, rátesszük az ujjnyi ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni paprikás szalonna 1. Pörzsöléssel szőrtelenített disznóból készül. A pörzsölés megadja neki a különleges "égett" ízt. Elkészítése: A tisztára kapart szalonnákat 3 ujjnyi szélességű, 2 ujjnyi magasságú, 40 cm. hosszúságú darabokra vágjuk, sóval jól bedörzsöljük. 8-10 napig sózzuk, naponta átforgatva azokat. A végén a sót lesöpörjük róla, bedörzsöljük pirospaprikával. (a bőrös részek természetesen kimaradnak ebből). Fehér tiszta papírba csavarva 1-2 napra, hideg füstre ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni béles 3. Hozzávalók: Rétesliszt 1 kg, zsír 5 dkg, cukor 1 ek., tejföl 4 ek., tojássárgája 4 db, só 2 késh., zsír 20 dkg. Töltelék: tojás 3 db, porcukor 10 dkg, vanília 1/4 rúd, túró 50 dkg, mazsola 5 dkg, dara 1 kk., só 1/2 késh. Elkészítése: A lisztet 5 dkg zsírral jól eldörzsöljük, tegyünk bele kevés sót, evőkanál cukrot, 4 kanál tejfölt, 4 tojássárgáját, és langyos vízzel rétestésztát dolgozzunk ki. Egy órát pihenni hagyjuk, kinyújtjuk, zsírral bekenjük és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Zala kocka klara50
Kakaós csiga skorpiolilike
Sport szelet ( bubszi
4 tűzforró, mézédes ital klementinagidro
Almatorta 1955viki
Kakaós túrótorta nyolcaska
Pudingos muffin yaskane
Sport csoki szelet m-irene
B.Lacibacsi receptjei margareta51
gesztenyés kocka faciendum
Szárnyas receptek
Vérnyomáscsökkentő étkek migova
Füstölt szalonnás sült csirke bkisseva
Grillezett csirkemell sajtos-tejszínes cukkinival recept baggesz20
Diós-aszaltgyümölcsös csirkemell őzgerincformában sütve bkisseva
Csirkeragu leves recept kovacs_zsoka
Különleges csirkecomb bubszi
Kókuszos csibék horvathnemagdi
Pulyka melle jóasszony módra kati53
Joghurtos káposztasaláta bubszi
Túrós bundában sült csirkemell recept jamborlulu
Marhából készült ételek
Padlizsános vagdalt bubszi
Debreceni tokány 4. bubszi
Cs betűs receptek horvathnemagdi
diósgyőri rostélyos ! ibolya58
Cseh vadas marhahús(sviéková) veronika74
Burgonyás húsgombóc fűszeres paradicsomszósszal horvathnemagdi
Svéd húsgolyók mártással 1vargaildyko
Nyárson sült ételek kloppenburg
Tatárbifsztek veronika74
Tafelspitz (főtt marhafartő) rochlitzne
Sertésből készült ételek
Tepsis gyros margitanya
***különleges***BEJGLIK*** bubszi
Töltött káposzta sertésoldalas margoka59
Székelykáposzta 1vargaildyko
Bugaci borsós betyár! ibolya58
Sertéshús fokhagymával sütve tereza54
Csevap recept kovacs_zsoka
kaszás leves ! ibolya58
Tejszínes-gombás pulykaszelet yaskane
Prágai vagdalt pogácsa bubszi
Halból készült ételek
Kapros pontyszelet bubszi
Hétfő horvathnemagdi
Halkolbász készítése maroka
Csirkefalatok Orly módra horvathnemagdi
Halászlé 8. bubszi
Öreghalász-lé bubszi
Mákosguba szuflé fehércsokis horvathnemagdi
B betűs receptek horvathnemagdi
Ponty sörben pácolva. bubszi
Kapros lazac gnocchival recept kovacs_zsoka
Vad ételek
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
Almával töltött fácán bubszi
Római tálas receptek sarkadykati
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Nyúlpörkölt bubszi
Almával töltött fácán 1vargaildyko
x nagyuska
Fácánleves újházi módra tundihugi
Dödölle rauchne02
savanyú burgonyaleves ibolya58
Spagetti ajánló
Suzy és Tekergő mesebeli spagettije húsgombócokkal recept jamborlulu
Spagetti magyarosan bubszi
Nyúlpaprikás 1. bubszi
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Bolognai rakottas karfiollal recept baggesz20
Paradicsomos-Tofus Spagetti... 1vargaildyko
Főtt csirkemell fűszeresen bubszi
Diós-brokkolis spagetti bulac57
4 csoda-recept - 10 perc alatt grimilda
Spagetti, sültpaprikával. tereza54
Pizza receptek
Pizzás csiga horvathnemagdi
Pizza horvathnemagdi
Gombás-ketchupos pizza recept toth_beata
Sonkás - kolbászos pizza keri007
Sitty-sutty pizza horvathnemagdi
Pizza (tejfölös, sonkás-gombás horvathnemagdi
Sajtos mozzarellás pizza egy tucat száraz kenyérből! nanoka72
Rókás pizza recept toth_beata
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Csirkemájas-gombás pizza bulac57
Hamburger receptek
Sajtburger veronika74
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Virslis kifli veronika74
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Ázsiai hamburger klerierzsi
Válassza a szóját! margoka59
Házi hamburger recept gonda_katalin
Hamburger buci recept boszorlany
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU