Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

HAGYMÁS-DINNYÉS CSIRKE
Friss salátával a legfinomabb!
Hozzávalók:
● 1 sárgadinnye
● 1 narancs
● 2 evőkanál citromlé
● 2 hagyma
● 15 dkg csirkemellfilé
● 2 evőkanál olaj
● csipetnyi currypor
● 1 evőkanál szójaszósz
Elkészítés:
A dinnyét elfelezzük, a magjait eltávolítjuk, a húsát kivájjuk és feldaraboljuk. A narancs levét kipréseljük, összekeverjük a dinnyekockákkal, majd hozzáadjuk a citromlevet is. A hagymát megpucoljuk, karikákra vágjuk, a csirkemellet csíkokra szeljük. Az olajat felforrósítjuk, a csirkét megpirítjuk, megszórjuk a curryvel, meglocsoljuk a szójaszósszal, és tovább pirítjuk, míg át nem sül. A dinnyesalátát tányérokra rendezzük, a tetejére tesszük a csirkecsíkokat, és megszórjuk hagymakarikákkal.
#485
2009. április 9. 09:44
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

FENYÕMAGOS TEJBERIZS
A rizst tányérokra szedjük, a tetejére tesszük a dinnyét, és mentalevelekkel díszítve tálaljuk.
Hozzávalók:
● 1 l tej
● fél vaníliarúd
● 1 citrom
● 10 dkg cukor
● csipet só
● 15 dkg rizs
● 5 dkg fenyőmag
● 40 dkg dinnye
● 1 evőkanál vaj
● 5 dkg cukor a karamellizáláshoz
● mentalevelek a díszítéshez
Elkészítés:
A tejet a vaníliával, a citrom levágott héjával, a cukorral és a sóval együtt felforraljuk, a rizst hozzáöntjük, és kb. 20 percig gyenge tűzön főzzük. Közben egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk a fenyőmagot. A vaníliarudat és a citromhéjat kivesszük a tejes rizsből, és beletesszük a fenyőmagot. A dinnyét elfelezzük, kimagozzuk, és szeletekre vágjuk. A vajat egy serpenyőben megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, és barnulni hagyjuk. A citromlevet beleöntjük, beletesszük a dinnyeszeleteket is, és rövid ideig hagyjuk benne pirulni.
#484
2009. április 9. 09:43
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

GÖRÖGDINNYESÖRBET
Hozzávalók:
● 10 dkg cukor
● 50 dkg görögdinnyehús
● 0,5 dl száraz pezsgő
Elkészítés:
A cukrot 1 dl vízzel felforraljuk, kb. egy percig főni hagyjuk, majd levesszük a tűzről, és kihűtjük. A dinnyehúst apró kockákra vágjuk, turmixban pürésítjük, majd hozzákeverjük a cukorszirupot és a pezsgőt. Fémüvegbe töltjük, és mélyhűtőbe tesszük 4 órára (kb. félóránként villával megkeverjük, amíg teljesen meg nem fagy).
#483
2009. április 9. 09:38
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

RUCOLÁS CIABATTA
Különféle ízeket érünk el, ha más-más pestóval készítjük a szendvicset.
Hozzávalók:
● 1 ciabatta kenyér
● 2 evőkanál vaj
● só
● bors
● 25 dkg rucola
● 2-3 kisebb paradicsom
● 2 mozzarellagolyó
● 10 dkg sonka
● 4 evőkanál pesto szósz
Elkészítés:
A cipót hosszában félbevágjuk, az alsó felét megvajazzuk. A rucola szárát levágjuk, és a sonkaszeletekkel együtt a kenyér megvajazott oldalán elrendezzük. A paradicsomot megmossuk, felszeleteljük, a mozzarellát lecsöpögtetjük, és szintén szeletekre vágjuk. Először a paradicsomot tesszük a kenyérre, majd a sajtot, és a sajtra kevés pestót kenünk. Mindezt befedjük a ciabatta másik felével, kicsit összenyomjuk a szendvicset, félbevágjuk, a végét zsírpapírba csomagoljuk, és tálaljuk.
#482
2009. április 9. 09:37
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

MALIBU SZENDVICS
Hozzávalók:
● másfél avokádó
● 2 evőkanál citromlé
● 2 evőkanál méz
● 2 evőkanál mustár
● 4 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér
● 8 dkg zsírszegény sajt
● 10 dkg vékonyra szelt pulykasonka
● 4 evőkanál retekcsíra vagy zsázsa
● só
● bors
Elkészítés:
Az avokádókat meghámozzuk, elfelezzük, a magokat kivágjuk, a húsukat vékonyan felszeleteljük, és citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon be. A kenyérszeleteket megpirítjuk, megszórjuk sajttal, és két szeletet beborítunk a sonkával. A mézet és a mustárt összekeverjük, megkenjük vele a sonkák tetejét, erre rátesszük az avokádó szeleteket, megszórjuk a csírával, sóval-borssal ízesítjük, és befedjük a kenyér másik felével. Kicsit összenyomjuk a szendvicseket, és átlósan félbevágva szervírozzuk.
#481
2009. április 9. 09:36
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

TANDOORI MANGÓS PITA
Citromfűvel megszórva kínáljuk.
Hozzávalók:
● 1 kb. 25 dkg-os csirkemellfilé
● 2 evőkanál tandoori fűszerpor vagy fűszerkrém
● 2 evőkanál joghurt
● 1 evőkanál csilipor
● fél evőkanál napraforgóolaj
● 2 pita
● 1 evőkanál citromfű
A szószhoz:
● 2 mogyoróhagyma
● fél csilipaprika
● 20 dkg mangó
● 5 dkg őszibarack
● 1 evőkanál fehérborecet
● 2 evőkanál narancslé
● 1 evőkanál cukor
● só
Elkészítés:
A tandoori fűszert a joghurttal és a csiliporral jól összekeverjük, a húst megmossuk, szárazra töröljük, és ebbe a szószba mártjuk úgy, hogy jól ellepje, majd alufóliával lefedjük, és 6-8 órán keresztül pácoljuk. A szószhoz a hagymát apróra metéljük, a csilit hosszában bevágjuk, kikaparjuk a magját, és szintén apróra vágjuk. A barackot és a mangó kétharmadát felkockázzuk, a maradék mangót pedig nagyon vékonyan felszeleteljük. A szósz összes hozzávalóját (kivéve a mangót) egy edénybe tesszük, folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd közepes tűzön 15-20 percig főzzük. Egy kisebb tepsit olajjal kikenünk, beletesszük a húst, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük. A pitákat felvágjuk, a belsejüket alaposan megkenjük a szósszal, a húst felszeleteljük, és a pitákba töltjük a mangóval együtt. A tetejükre szószt öntünk.
#480
2009. április 9. 09:35
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

SONKÁS-SAJTOS TRAMEZZINI
Bazsalikommal megszórva a legfinomabb.
Hozzávalók:
● 1 nagy, kemény paradicsom
● 4 ág bazsalikom
● 2 teáskanál ketchup
● 20 dkg reszelt trappista
● só
● bors
● 6 szelet szendvicskenyér
● 5 dkg vékonyra szelt pármai sonka
● 5 dkg vékonyra szelt kecskesajt
● 3 evőkanál pesto szósz
Elkészítés:
A paradicsom héját leforrázzuk és lehúzzuk, a húsát negyedeljük, kimagozzuk, és apró kockákra vágjuk. A bazsalikom felét megmossuk, lecsöpögtetjük, felaprítjuk, és összekeverjük a paradicsommal, a ketchuppal, a sóval, a borssal, és a sajt kétharmadával. A szendvicskenyeret megpirítjuk, két szeletet megszórunk a maradék reszelt sajttal, majd ezekre tesszük a kecskesajtot. A ketchupos sajtkeveréket további két szeleten eloszlatjuk, és rátesszük a sonkát. A maradék két szeletet megkenjük a pestóval, és ráborítjuk a kecskesajtos kenyerekre, majd az így kapott két szendvicset tesszük a sonkás-ketchupos pirítósokra. Átlósan félbevágjuk őket.
#479
2009. április 9. 09:34
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

GYÜMÖLCSÖS TORTELLINISALÁTA
Hozzávalók:
● 50 dkg sajtos tortellini (mélyhűtött)
● 10 dkg áfonya
● 10 dkg eper
● 2 narancs
● 10 dkg szőlő
● 2 evőkanál apróra vágott mandula
● 2 evőkanál napraforgóolaj
● 2 evőkanál citromlé
● 1 evőkanál méz
● 1 evőkanál mák
Elkészítés:
A gyümölcsöket megtisztítjuk és feldaraboljuk, a narancs húsának harmadát kifacsarjuk, a többit szintén összevágjuk. A tortellinit az előírtak szerint megfőzzük, lecsöpögtetjük, majd egy tálban összekeverjük a gyümölcsökkel. Az olajat vegyítjük a narancs- és a citromlével, a mézzel és a mákkal, majd a salátára öntjük. Jól összerázzuk, és tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriaérték: 510 kcal adagonként
#478
2009. április 9. 09:34
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

CSIRKECOMBOK KUKORICÁVAL
Hozzávalók:
● 4 csirkecomb
● 80 dkg burgonya
● 4 mogyoróhagyma
● 20 dkg kukorica (konzerv)
● 2 rozmaringág
● 1 ek. Méz
● 1 tk. thai csiliszósz (sambal oelek)
● 1 tk. Borecet
● 4 ek. Olaj
● só
Elkészítés:
A csirkecombokat megmossuk, megtöröljük, a krumplit és a hagymát meghámozzuk és felszeleteljük. A mézet a csiliszósszal, az ecettel és két evőkanál olajjal összekeverjük, megsózzuk, majd a combokat ezzel a páccal bekenjük. A krumplit és a hagymát a rozmaringgal együtt egy tepsin elrendezzük, a maradék olajjal leöntjük, és a combokat elhelyezzük a tetején. Előmelegített sütőben kb. fél óráig sütjük, az utolsó 10 percben hozzáadjuk a kukoricát is.
#477
2009. április 9. 09:32
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

ZÖLDSÉGES TÉSZTASALÁTA
Hozzávalók:
● 25 dkg spiráltészta
● 15 dkg champignon gomba
● 1 kis fej vöröshagyma
● 2 gerezd fokhagyma
● 1 zöldpaprika
● 25 dkg koktélparadicsom
● 25 dkg mozzarella
● 8 dkg fekete olívabogyó
● 2 evőkanál morzsolt kukorica
● só
● bors
● 1 evőkanál vaj
● 3 evőkanál vörösborecet
● 5 evőkanál olívaolaj
● mustár
● 0,5 dl tejföl
● bazsalikom
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük és lecsöpögtetjük. A gombát megpucoljuk és felszeleteljük. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, és kis kockákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát szintén megtisztítjuk, finomra vágjuk, és forró vajban üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát is. Rövid ideig együtt pirítjuk a hagymákkal, sózzuk, borsozzuk, és az egészet leszűrjük. A paradicsomokat megmossuk és félbevágjuk, a mozzarellát lecsöpögtetjük és felkockázzuk. Az ecetet összekeverjük a mustárral, sózzuk-borsozzuk, majd hozzákeverjük a tejfölt és az olajat is. Az előkészített zöldségeket és a mozzarellát vegyítjük a tésztával, hozzáadjuk az olívabogyót, a kukoricát, megszórjuk bazsalikommal, és meglocsoljuk a saláta öntettel.
#476
2009. április 9. 09:31
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

GYÜMÖLCSÖS POLENTA
Ízlés szerint vaníliaszósszal vagy fagylalttal is tálalhatjuk.
Hozzávalók:
● 20 dkg kukoricaliszt
● 5 evőkanál búzaliszt
● 1 evőkanál sütőpor
● csipet só
● 1,5 dl tej
● 0,5 dl joghurt
● 2 tojás
● 2 evőkanál cukor
● 25 dkg ízlés szerinti gyümölcs (őszi-, sárgabarack vagy bogyós gyümölcsök)
● vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A gyümölcsöket megmossuk, ha szükséges, kimagozzuk, és nagyobb darabokra vágjuk. A kukorica- és a búzalisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejet, a joghurtot, a sót, a tojást és a cukrot, majd az egészet tésztává keverjük. Kivajazott formába töltjük az így kapott tésztát, és a gyümölcsöket a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben mintegy fél óráig sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és a formában hagyjuk kihűlni.
#475
2009. április 9. 09:30
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

SZÕLÕVEL PIRÍTOTT CSIRKE
Hozzávalók:
● 4 csirkemellfilé
● 4 szelet baconszalonna
● 4 ág rozmaring
● só
● bors
● 1 fej vöröshagyma
● 2 evőkanál vaj
● 20 dkg piros szőlő
● 20 dkg fehér szőlő
● 1,25 dl húsleveslé
● 0,5 dl tejföl
Elkészítés:
A csirkemelleket sózzuk-borsozzuk, körbetekerjük a szalonnával, majd a végeiket megtűzzük a rozmaringágakkal. A hagymát meghámozzuk és felszeleteljük. A vajat serpenyőben felmelegítjük, a hússzeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk benne, majd kivesszük és melegen tartjuk őket. A maradék vajban üvegesre pirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a közben megmosott és elfelezett szőlőszemeket, és együtt pirítjuk őket még kb. 3-4 percig. Ezután felöntjük a húslevessel, és belekeverjük a tejfölt is. Végül visszatesszük a göngyölt csirkemelleket, és az egészet alacsony lángon még kb. 6-8 percig főzzük.
#474
2009. április 9. 09:29
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

GOMBÁS RAKOTT CSIRKE
Hozzávalók:
● 1 szép, sütni való csirke (kb. 1,2 kg)
● 80 dkg burgonya
● 20 dkg gomba
● 2 dl tejföl
● 0,5 dl olaj
● 2 evőkanál ételízesítő
● 1 csokor petrezselyem
● só
● őrölt bors
Elkészítés:
Egy nagyobb tűzálló tálat kevés olajjal kikenünk. Az alján elterítünk egy sor felszeletelt burgonyát, megsózzuk, meglocsoljuk tejföllel. Rárakjuk a feldarabolt csirkét, megszórjuk apróra vágott gombával és petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk, tejföllel meglocsoljuk. Aztán jöhetnek a burgonyaszeletek, még egy kevés olaj és a maradék tejföl. Három deci vízben felfőzünk egy evőkanál ételízesítő port, a keveréket ráöntjük a rakott csirkére, lefedjük, és előmelegített sütőbe toljuk. Közepes hőmérsékleten 45-50 percig sütjük, majd ha a csirke megpuhult, a fedőt levéve 10-15 perc alatt pirosra sütjük.
#473
2009. április 9. 09:28
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

SÜLT ALMA CSERESZNYÉVEL
Hozzávalók:
● 4 alma
● 20 dkg magozott cseresznye
● egy citrom leve
● 2 ek cseresznyelikőr
● 1 ek. Méz
● 1 tk. Vaj
● porcukor
Elkészítés:
Az almák tetejét levágjuk, a magházat eltávolítjuk, a gyümölcshúst kivájjuk, majd egy kivajazott tepsire fektetjük az almákat. A húsukat apró kockákra vágjuk, és összekeverjük a cseresznyével, a citromlével, a likőrrel és a mézzel. Az így kapott masszát a kivájt gyümölcsökbe töltjük, visszahelyezzük a levágott tetejüket, és előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriaérték: 190 kcal adagonként
#472
2009. április 9. 09:27
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

PIKÁNS PARADICSOMLEVES
Hozzávalók:
● 50 dkg burgonya
● 4 paradicsom
● 1 vöröshagyma
● 1 gerezd fokhagyma
● 1 evőkanál sűrített paradicsom
● 3 evőkanál olívaolaj
● 8 dl húsleveslé
● 10 dkg szalonna felkockázva
● 2 evőkanál aprított bazsalikom
● 2 evőkanál tejföl
● só
● bors
● 4 evőkanál tejszínhab
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk és szintén felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, majd a krumplival együtt forró olajban megpirítjuk egy lábosban. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, és felöntjük a húsleveslével. Majd beletesszük a paradicsomot is, és kis lángon 20-25 percig főzzük. Serpenyőben a szalonnát megpirítjuk, majd lecsöpögtetjük. A levest a benne levő zöldségekkel együtt pürésítjük, aztán hozzákeverjük a tejfölt, és sóval-borssal ízesítjük. Tányérokba töltjük, egy-egy kanál (nem cukrozott!) tejszínhabot teszünk a tetejére, majd szalonnával és bazsalikommal megszórva, melegen tálaljuk.
#471
2009. április 9. 09:26
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

JOGHURTOS CÉKLASALÁTA
Hozzávalók:
● 4 főtt cékla
● 1 narancs
● 8 dkg fenyőmag vagy mandula
● 1 dl tejszín
● 2 dl 3,5 százalékos joghurt
● 1 cikória
● só
● bors
● 4 evőkanál balzsamecet
● 4 oregánóág
Elkészítés:
A tejszínt félkeményre felverjük, és összekeverjük a joghurttal. A narancs levét kipréseljük, hozzáöntjük a joghurthoz, és sóval, borssal ízesítjük. A céklát 1-1,5 cm-es kockákra vágjuk, és összekeverjük a dresszinggel. A fenyőmagot serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk, és hozzáadjuk a céklasalátához. A cikóriát megmossuk, megszárítjuk, és hosszában félbevágjuk. A salátát tálkákba porciózzuk úgy, hogy egy-egy cikórialevelet teszünk a tálkák aljára, meglocsoljuk balzsamecettel, majd erre halmozzuk a joghurtos céklát. A saláták tetejét oregánóval díszítjük, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriaérték: 215 kcal adagonként
#470
2009. április 9. 09:25
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

CSERESZNYÉS TÚRÓTORTA
Hozzávalók
A tésztához:
● 18 dkg vaj
● 20 dkg cukor
● 1 csomag vaníliás cukor
● 6 tojás
● 4 dkg kakaópor
● 5 dkg keményítő
● 10 dkg őrölt mandula
A töltelékhez:
● 5 lap zselatin
● 3 dl tejszín
● 20 dkg túró
● 10 dkg vaj
● 5 dkg cukor
● 1 pohár magozott cseresznye
● 4 evőkanál cseresznyelekvár
A díszítéshez:
● 20 dkg ét tortabevonó
Elkészítés:
A vajat 15 dkg cukorral és a vaníliás cukorral habosra verjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat egymás után a habos vajhoz adjuk, majd rászitáljuk a kakaóport és a keményítőt, végül hozzákeverjük a mandulát. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd ezt is hozzáadjuk a masszához. Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beletöltjük, majd 180 fokon kb. háromnegyed óráig sütjük. Ha megsült, kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a cseresznyéket elkeverjük a lekvárral. A túrót a cukorral és a vajjal simára keverjük, a zselatinlapokat kinyomkodjuk, egy kisebb edényben alacsony lángon felolvasztjuk, majd ezt is a túrókrémhez keverjük. Az elkészült tortalapot kettévágjuk, az alsó felét megkenjük a túrókrémmel, a cseresznyés lekvárt pedig a felső tortalap alsó oldalára kenjük. A tortabevonót vízgőz fölött megolvasztjuk, majd bekenjük vele a torta tetejét. Jól behűtve tálaljuk.
Elkészítési idő: 75 perc
Kalóriaérték: 655 kcal adagonként
#469
2009. április 9. 09:24
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

SZÁRNYASNYÁRSAK BABOS BULGURSALÁTÁVAL
Hozzávalók:
● 60 dkg pulykahús
● 1 evőkanál méz
● 2 gerezd fokhagyma
● 5 evőkanál olívaolaj
● egy fél citrom leve
● 20 dkg bulgur
● 3 dl zöldségleves-alaplé
● egy egész citrom leve
● 20 dkg vesebab (konzerv)
● 1 közepes fej vöröshagyma
● 2 evőkanál balzsamecet
● 2 evőkanál olaj
● só
● bors - ízlés szerint
Elkészítés:
A húst megmossuk, szárazra töröljük, kockákra vágjuk. A fokhagymát megpucoljuk, finomra vágjuk, és 3 evőkanál olívaolajjal, mézzel és kevés citromlével összekeverjük. A keveréket a húsra öntjük, sózzuk-borsozzuk, és fél óráig állni hagyjuk. Ezután nyársra tűzzük a pácolt húsdarabokat, és serpenyőben, a maradék felforrósított olajban megsütjük őket. A levest és a citromlevet lábasban megmelegítjük, a bulgurt belekeverjük, majd levesszük a tűzről, és 30 percig állni hagyjuk benne a gabonát. A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk és felkockázzuk. A babot leszűrjük, a hagymával együtt a bulgurhoz keverjük, hozzáöntjük a balzsamecetet és az olajat, majd az egészet sózzuk-borsozzuk, és harminc percig pihentetjük. A nyársakat tányérokra helyezzük, mellé bulgurt adunk, és megszórjuk olíva-, esetleg kapribogyóval.
#468
2009. április 9. 09:23
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

SÜTÕTÖKKRÉMLEVES
Hozzávalók:
● 50 dkg sütőtök
● 1 fej vöröshagyma
● 1 gerezd fokhagyma
● 1 teáskanál apróra vágott friss gyömbér
● 2 evőkanál vaj
● 8 dl zöldségleves
● 2 dl tejszín
● 2 evőkanál dió
● só
● Cayenne-bors
● barna cukor
● szárított csilipaprika
Elkészítés:
A tököt meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát felkockázzuk. A hagymákat megpucoljuk és felaprítjuk. Forró vajban megpirítjuk a tököt, a hagymákat és a gyömbért, majd a keveréket felöntjük a levessel plusz a tejszínnel, és 30 percig főzzük. Közben a diót felaprítjuk, és egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A levest pürésítjük, sóval, borssal és cukorral ízesítjük, majd tálkákba töltjük. Pirított dióval és csilivel megszórva tálaljuk.
Elkészítési idő: 50 perc
Kalóriaérték: 285 kcal adagonként
#467
2009. április 9. 09:22
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

KÁVÉS MUFFINOK MASCARPONEKRÉMMEL
Hozzávalók
A tésztához:
● 6 dkg liszt
● 6 dkg étkezési keményítő
● 2 teáskanál sütőpor
● 7,5 dkg cukor
● csipet só
● 2 tojás
● 10 dkg olvasztott vaj
● 0,75 dl eszpresszó
A krémhez:
● 20 dkg mascarpone
● 1 evőkanál tejföl
● 1 teáskanál étkezési keményítő
● 1 csomag vaníliás cukor
● 3 evőkanál porcukor
● kakaópor a díszítéshez
Elkészítés:
A muffinformákat olajjal kikenjük, vagy muffinsütőpapírokat teszünk a mélyedésekbe. Az összes hozzávalót a tésztához tálba öntjük, és elektromos habverővel simára dolgozzuk. Ha ezzel megvagyunk, a keveréket a formákba töltjük, és előmelegített sütőben körülbelül 20 perc alatt világosbarnára sütjük. Amíg a muffinok sülnek, elkészítjük a krémet. Miután a hozzávalókat összekevertük, kihúzzuk a tepsit, és a krémmel bekenjük a félig kész muffinok tetejét, majd további 10 percre visszatesszük őket sülni. Ha lejárt az idő, kivesszük a tepsit a sütőből. Ha teljesen kihűltek a sütemények, kakaóporral hintsük meg a tetejüket.
Elkészítési idő: 40 perc
Kalóriaérték: 640 kcal adagonként
#466
2009. április 9. 09:21
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Padlizsánlegyező paradicsommal és mozzarellával
Hozzávalók:
● 4 kisebb padlizsán
● 3 ek. pesto szósz
● só
● bors
● 4-5 paradicsom
● 20 dkg mozzarella
Elkészítés:
A padlizsánokat megmossuk, és hosszában bevagdossuk úgy, hogy a száruknál kb. 1 cm-es részt hagyunk, ami összetartja a legyező formájúra vágott zöldséget. A bevagdosott szeletek mindkét oldalát vékonyan bekenjük pestóval, majd megszórjuk sóval, borssal. A paradicsomokat és a mozzarellát vékony szeletekre vágjuk, a paradicsomszeleteket szintén sózzuk-borsozzuk. A bazsalikomot megmossuk, szárazra rázzuk, a leveleit letépkedjük, végül a paradicsom- és mozzarellakarikákkal együtt a padlizsánszeletek közé töltjük. A töltött padlizsánokat kiolajozott tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük.
Elkészítési idő: 70 perc
Kalóriaérték: 320 kcal adagonként
#465
2009. április 9. 09:20
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Zöldséges krumplisaláta pulykamellfilével
Hozzávalók
● 60 dkg burgonya
● 40 dkg pulykamell
● 2 fej hagyma
● 6 evőkanál olívaolaj
● 1 evőkanál citromlé
● 4 paradicsom
● 1-1 teáskanál szárított kakukkfű és rozmaring
● 2 kisebb cukkini
● 10 dkg olajbogyó
● só
● bors
● 4 evőkanál fehérborecet
● 1,5 dl zöldségleves
Elkészítés:
A krumplit megmossuk, és sós vízben 30 percig főzzük. Három evőkanál olajat, a citromlevet és fél-fél teáskanál kakukkfüvet és rozmaringot összekeverünk, az így kapott páclében a húsokat 20 percig lefedve pácoljuk. A cukkinit megpucoljuk és felszeleteljük. Az olajbogyót apróra vágjuk, a hagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. Három evőkanál ecetet, kevés sót és borsot összekeverünk a maradék olajjal, hozzáadjuk az olajbogyót és a hagymát. Serpenyőben a húsok mindkét oldalát 4-5 percig pirítjuk, megsózzuk, kivesszük, és a maradék olajban megpirítjuk még a cukkinit is. A krumplit leöblítjük hideg vízzel, meghámozzuk, felszeleteljük, és egy tálba rendezzük. A levest a maradék fűszerekkel együtt felforraljuk, a krumplira öntjük, és negyedóráig pihentetjük. A paradicsomot felszeleteljük, a húst csíkokra vágjuk. A paradicsomot, a cukkinit és a húst lazán a krumplihoz keverjük. A hagymás-ecetes olajjal meglocsoljuk, és negyed óráig megint pihentetjük. Ha szükséges, újra sózzuk-borsozzuk, végül tálaljuk.
Elkészítési idő: 65 perc
Kalóriaérték: 490 kcal adagonként
#464
2009. április 9. 09:19
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Márványos Csokimousse
Egy könnyű mousse, puding vagy főzött krém nem biztos, hogy megfelel az előírt kalóriamennyiségnek, de az ízlelőbimbóidnak és a lelkednek igazi élvezetet nyújthat.
Hozzávalók:
● 7,5-7,5 dkg fehér és étcsokoládé
● 2 evőkanál olaj
● 1 citrom
● 1 narancs
● 3 dl tejszín
● ízlés szerinti gyümölcsök a tálaláshoz
Elkészítés:
A csokoládét összetörjük, és külön-külön 1-1 evőkanál olajjal együtt fémtálakba öntjük. A citromot és a narancsot forró vízzel leöblítjük, szárazra töröljük, majd mindkettő héjából egy-egy evőkanálnyit lereszelünk. A fehér csokit vízgőz felett megolvasztjuk, majd kicsit hagyjuk hűlni. A tejszínt keményre felverjük, és felét a narancshéjjal, másik felét a citromhéjjal keverjük össze. A fehér csokis masszát óvatosan a citromos tejszínhez keverjük, majd lefedjük és hűtőbe tesszük. Vízgőz felett az étcsokit is megolvasztjuk, kicsit kihűtjük, majd óvatosan a narancsos tejszínhez keverjük. A sötét masszát eloszlatjuk a fehér tetején, és egy villát egyszer-kétszer alulról felfelé végighúzunk a krémben. Két órára újra hűtőbe tesszük, tálaláskor tálkákba adagoljuk, és gyümölcsökkel megszórjuk.
Elkészítési idő: 55 perc
Kalóriaérték: 590 kcal adagonként
#463
2009. április 9. 09:17
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Narancsos kupolatorta
Hozzávalók:
● 4 tojás
● 4 evőkanál víz
● 8 dkg + 1 evőkanál cukor
● 1 csomag vaníliás cukor
● 10 dkg liszt
● 1 teáskanál sütőpor
● 12,5 dkg ét tortabevonó
● 8 dkg vaj
● 12 lap zselatin
● 7,5 dl tejszín
● 3,75 dl joghurt
● 7,5 dl narancslé
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét keményre felverjük, a sárgáját vízzel, cukorral és vaníliás cukorral habosra keverjük. A liszt és a sütőpor elegyét rászitáljuk a tojásos-cukros masszára, majd hozzákeverjük a fehérjehabhoz. Az így kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, és előmelegített sütőben 8-10 percig sütjük. Egy tiszta konyharuhát megnedvesítünk, és arra borítjuk a süteményt, az aljáról le húzzuk a papírt, és a ruha segítségével feltekerjük a tésztát. A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasztjuk. A süteményt kitekerjük, a csokoládéval megkenjük, majd újra feltekerjük, így hagyjuk kihűlni. A zselatint hideg vízbe áztatjuk, a tejszín harmadát a joghurttal, a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A narancslé harmadát megmelegítjük, és a kinyomkodott zselatint feloldjuk benne. Hozzáadjuk a maradék narancslevet is, majd az egészet a tejszínes joghurthoz keverjük, és hűtőbe tesszük. Egy kb. 20 cm átmérőjű, 15 cm mély tál alját alufóliával kibéleljük. A piskótatekercsből fél centiméter vastag szeleteket vágunk, és a tál aljára rendezzük őket (6-7 szeletet félreteszünk a tetejére). Ha a joghurtos tejszín kezd a hűtőben megkötni, a maradék tejszínt is felverjük, és hozzákeverjük. Ezt a masszát a tálba öntjük, és a maradék piskótaszeleteket a tetejére rendezzük. Éjszakára hűtőbe tesszük, tálalás előtt egy tányérra fordítjuk, és az aljáról a fóliát eltávolítjuk.
Elkészítési idő: 75 perc
Kalóriaérték: 595 kcal adagonként
#462
2009. április 9. 09:16
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Sáfrányos karfiol
Hozzávalók:
● 1 nagyobb darab karfiol rózsákra szedve
● 4 evőkanál vaj
● 1 mokkáskanál őrölt sáfrány
● 2 gerezd fokhagyma hámozva
● 1 teáskanál kömény
● 1 zöld csilipaprika
● só
● bors
Elkészítés:
A karfiolt forrásban levő, sós vízben 2-3 percig blansírozzuk, majd lecsöpögtetjük. A vajat egy nagy serpenyőben megmelegítjük, az apróra vágott fokhagymát, a sáfrányt, a köményt és a csilit pár percig dinszteljük benne, majd hozzáadjuk a karfiolt, és kb. tíz percig pirítjuk, közben néhányszor megforgatjuk. Sóval és borssal ízesítjük, majd tálaljuk.
Elkészítési idő: 20 perc
Kalóriaérték: 160 kcal adagonként
#461
2009. április 9. 09:15
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Karácsonyi sütemény cseresznyével
Hozzávalók
A tésztához:
● 20 dkg liszt
● 10 dkg vaj
● 5 dkg cukor
● 1 csomag vaníliás cukor
● liszt
A marcipánhabhoz:
● 25 dkg marcipán
● 5 dkg porcukor
● 3 tojássárgája
● 1 tojásfehérje
Ezenkívül:
● 30 db koktélcseresznye
● porcukor
Elkészítés:
A lisztet átszitáljuk, a cukorral és a vaníliás cukorral összekeverjük, majd a darabokra vágott vajat is hozzáadjuk. Morzsalékos tésztát gyúrunk belőle, majd egy liszttel beszórt deszkán vékonyra nyújtjuk, és kb. 4-5 cm átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük őket, és húsz percre a hűtőbe helyezzük a tepsit. A habhoz a tojásfehérjét keményre felverjük, a marcipánt összekeverjük a tojássárgájával és a porcukorral úgy, hogy teljesen homogén masszát kapjunk. Hozzáadjuk a fehérjehabot is, majd nyomózsákba töltjük. A tésztakorongokat kivesszük a hűtőből, mindegyik közepére marcipánhabot nyomunk, és arra egy-egy szem cseresznyét teszünk. Előmelegített sütőben kb. húsz perc alatt megsütjük, még melegen porcukorral megszórjuk, és hidegen tálaljuk.
Elkészítési idő: 80 perc
Kalóriaérték: 545 kcal adagonként
#460
2009. április 9. 09:14
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Téli saláta szárított barackkal és pestóval
Hozzávalók:
● 10 dkg fejes saláta
● 10 dkg cikória
● 2 evőkanál dió
● 1 kisebb fej finomra aprított vöröshagyma
● 10 dkg radicchio saláta
● 2 evőkanál balzsamecet
● 3 nagyobb szárított sárgabarack apró darabokra vágva
● 1 narancs leve
● 2 evőkanál olívaolaj
● só
● bors
● 2 evőkanál piros pesto
● 4 evőkanál szardellapaszta
Elkészítés:
A cikóriát megmossuk, megpucoljuk, hosszában félbevágjuk, és csíkokra szeljük. A fejes salátát és a radicchiót megmossuk, megtisztítjuk, majd darabokra tépkedjük. Az ecetet összekeverjük az olajjal, a narancslével, a szardellapasztával, valamint a pesto szósszal. A salátákat, a barackdarabokat és a felaprított hagymát összekeverjük, majd a pestós öntettel meglocsoljuk. Sóval-borssal ízesítjük, és serpenyőben enyhén megpirított, apróra vágott dióval megszórva tálaljuk. Reszelt parmezánnal is meghinthetjük, és pirítóssal kínáljuk.
Elkészítési idő: 25 perc
Kalóriaérték: 340 kcal adagonként
#459
2009. április 9. 09:13
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Színes gyümölcssaláta
Hozzávalók:
● 1 ananász
● 4 mandarin
● 10 dkg kék szőlő
● 3 kivi
● 1 rózsaszín grépfrút
● 1 evőkanál barna cukor
● 2 cl narancslikőr
Elkészítés:
Az ananász tetejét levágjuk, a belsejét kivájjuk és felkockázzuk. A mandarinokat meghámozzuk, szeletekre bontjuk, és a gerezdeket elfelezzük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szemeket félbevágjuk, kimagozzuk. A kivit megpucoljuk és kockákra vágjuk. A grépfrútot meghámozzuk, a húsát kivágjuk, feldaraboljuk, és a közben keletkező levet felfogjuk. Az összes gyümölcsöt, a likőrt és a cukrot összekeverjük, és kb. 10 percig hagyjuk őket összeérni. Az elkészült salátát a kivájt ananászba visszatöltve szervírozzuk.
Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriaérték: 195 kcal adagonként
#458
2009. április 9. 09:12
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Parajos csőtészta
Hozzávalók:
● 25 dkg nem előfőzött tölteni való csőtészta (cannelloni)
● 50 dkg spenót
● 20 dkg ricotta
● 1 tojás
● só
● bors
● szerecsendió
● 20 dkg paradicsom
● 1 kisebb fej hagyma
● 1 gerezd fokhagyma
● 1 evőkanál olívaolaj
● 2 evőkanál vaj
● 1 evőkanál liszt
● 2,5 dl tej
● 8 dkg reszelt parmezán
● vaj a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A spenótot megmossuk, megpucoljuk, majd még nedvesen közepes tűzön megfonnyasztjuk, végül kinyomkodjuk. Nagyobb csíkokra vágjuk, hozzáadjuk a szétmorzsolt ricottát és a tojást, az egészet jól összekeverjük, sóval-borssal és szerecsendióval fűszerezzük. A masszát a tésztákba töltjük, és egy kivajazott formába egymás mellé rendezzük őket. A paradicsomokat leforrázzuk, a héjukat lehúzzuk, a magvaikat kikaparjuk, a húsukat pedig nagyobb darabokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és olajon megdinszteljük. Aztán hozzáadjuk a paradicsomot, és közepes lángon körülbelül 5 percig együtt pároljuk őket. A mártáshoz egy evőkanál vajat megolvasztunk, megpirítjuk benne a lisztet, és fokozatosan hozzáöntjük a tejet. Folyamatos kevergetés mellett 10 percig főzzük, közben sóval, borssal ízesítjük, majd hozzákeverjük a reszelt parmezán felét. A paradicsomos szószt a tésztára öntjük, majd jöhet rá a besamelmártás, végül megszórjuk a maradék parmezánnal. Egy evőkanál vajat szétforgácsolunk, ezt is rászórjuk, majd előmelegített sütőben kb. fél óra alatt aranybarnára sütjük.
Elkészítési idő: 65 perc
Kalóriaérték: 540 kcal adagonként
#457
2009. április 9. 09:10
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Vörösborban főtt marha
Hozzávalók:
● 80 dkg marhahús
● só
● bors
● 60 dkg hagyma
● 1 krumpli
● 1 csokor répa
● 3 evőkanál olvasztott vaj
● 1 evőkanál édes pirospaprika
● 1 teáskanál erős pirospaprika
● fél teáskanál kömény
● 2 evőkanál sűrített paradicsom
● 4 dl száraz vörösbor
● 6 dl húsleves
● friss petrezselyem
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk, félbevágjuk. A burgonyát meghámozzuk, és apró kockákra vágjuk. A húst feldaraboljuk, sóval-borssal fűszerezzük, és forró vajon min den oldalát barnára pirítjuk. Ha kész, kivesszük, és ugyanebben a zsiradékban megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a burgonyát, együtt pirítjuk a hagymával néhány percig, majd visszatesszük a húst, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, és pirospaprikával, valamint köménnyel fűszerezzük. Néhány percig pároljuk, majd felöntjük a levessel, felforraljuk, és lefedve kb. másfél óráig főzzük, alkalmanként megkeverjük. Közben a répát meghámozzuk, és húsz perccel a hús főzési idejének vége előtt hozzáadjuk az ételhez. Ha megfőtt, tányérokba töltjük, friss petrezselyemmel megszórjuk, és forrón, főtt tésztával vagy kenyérrel tálaljuk.
Elkészítési idő: 150 perc
Kalóriaérték: 390 kcal adagonként
#456
2009. április 9. 09:09
Válaszolj!
Üzenet törlése




Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Finomság
Hozzávalók 4 adaghoz: 4 púpos ek. instant kávé, 1/2 l vörösbor,
100 ml vodka 1 citrom, fehér cukor, 1/2 l víz
Elkészítése:
A kávét, bort, vodkát, cukrot és a vizet forraljuk fel, és töltsük csészékbe.
Cukorral és citrommal szervírozzuk.
#515
2009. április 11. 11:47
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
TEJPUNCS
1cl Curacao
1cl Metaxa
1cl Baccardi
1bárkanál barna cukor
felforralt mézes tejjel feltöltjük, tördelt habcsókkal díszítjük.
KÁVÉPUNCS
1cl Metaxa
2cl erős presszókávé
7cl Badacsonyi muskotály
2cl Cukorszörp
aszalt áfonya darabokkal röviden összefőzve
Hozzávalók 4 adaghoz: 4 púpos ek. instant kávé, 1/2 l vörösbor,
100 ml vodka 1 citrom, fehér cukor, 1/2 l víz
Elkészítése:
A kávét, bort, vodkát, cukrot és a vizet forraljuk fel, és töltsük csészékbe.
Cukorral és citrommal szervírozzuk.
#514
2009. április 11. 11:45
Válaszolj!
Üzenet visszaállítása





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Csoki likőr
6 púpozott ek.kakaó,40 dkg cukor,4,5 dl víz,ezeket elkeverni és felfőzni.Még melegen belerakni pár szelet étcsokoládét.Kevergetni,ha kihűlt,hozzáönteni fél l vodkát.Így lesz 1 l csokiflipp.
Ha 96%-os finom szeszből készül,akkor 2 dl finom szesz és 7 dl víz,a többi változatlan.
BOR LIKŐR
1 l bor,vörös,1 rum aroma,1 narancs aroma,1,2 dl rum,20 dkg cukor,összekeverni,10 nap állni hagyni.
BAELYS/bélisz/
2 tojás,10 dkg porcukor,2 cs.vaniliás cukor,ezeket habverővel összekeverni.
Utána 2 dl rum,3 dl tejszín,2 cs. vaniliás capuccinó.Összekeverni,hüteni.Össz. 7 dl.Vigyázat,nagyon itatja magát,finom!
#513
2009. április 11. 11:43
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

MAROKKÓI TEA
Hozzávalók:
4 kávéskanál zöld tea
2 kávéskanál szárított fodormenta
8 kanál cukor
A zöld teát, a fodormentát (vagy ha van, néhány szál friss fodormentát) és a cukrot forrázzuk le, majd 5-8 perc állás után szűrjük üvegpoharakba.
KARDAMÓMIMAGOS KÁVÉ
Hozzávalók:
5-10 szem kardamómimag
kb. 3-4 dkg kávé
Pörköljünk meg enyhén 5-10 szem kardamómimagot, és együtt őröljük meg a nálunk kapható valamelyik kávéfajtát. Forraljunk vizet, fejenként egy púpos kávéskanállal főzzünk az iménti keverékből bele, kevergetve, időnként a tűzről lekapva, vigyázva, hogy ki ne fusson. Kb. 5 percig forraljuk, cukrozzuk, és néhány perces állás után töltsük apró üvegpoharakba vagy fül nélküli, kis porcelánfindzsákba.
#512
2009. április 11. 11:42
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Kekszrolád
35 dkg kekszet megdarálok,ek.cukorral és feketekávéval gyúrható
masszává dolgozom össze.Majd egy ek.lisztből és 1 dl tejből pépet
főzök,ha kihűlt,összekeverem 15 dkg cukorral,10 dkg darált dióval,vaníliával,10 dkg vajjal. Alufólián kisodrom a keksz-masszát,rákenem a tölteléket,felsodrom és kifagyasztom.Tálaláskor éles késsel felszeletelem.
#511
2009. április 11. 11:35
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Túrós zsemle
A zsemlék közepét kiveszem,vajjal belül kikenem és megtöltöm/túró,
tojássárgája,a habja,cukor,citromhéj/.A megtöltött zsemléket
tűzálló tálba egymás mellé teszem,megöntözöm édesített tejjel,vajdarabkákat teszek rá és megsütöm.
#510
2009. április 11. 11:34
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Rakott tarhonya
A tarhonyát megfőzöm,egy részét belerakom a tűzálló tálba,amire kemény tojáskarikákat teszek,leöntöm tejföllel,befedem a többi tarhonyával,
erre is tejfölt öntök és megpirítom a sütőben/lehet rá sült hagymakarikákat is tenni/.
#509
2009. április 11. 11:33
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Tök-galuska
A gyalult tököt kissé besózom,negyedórai állás után kinyomkodom,
hozzáteszek tojást,lisztet,összedolgozom,majd kanállal szaggatva forró olajban kisütöm.Főzelék mellé,de önállóan is tálalható.
#508
2009. április 11. 11:32
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Szilvás gombóc/mindig van szilva a fagyóban!/
A főtt burgonyát tojással,liszttel kemény tésztává gyúrom.Rövid ideig állni hagyom,majd ujjnyi vastagra kinyújtom,pogácsaszaggatóval kiszaggatom,kimagozott cukros fahéjban megforgatott szilvát teszek a közepébe és gombócokat formálok.
Forrásban levő vízben,közepes erősségű tűzön kifőzöm.Majd szűrőkanállal olajon pirított morzsára szedem.Óvatosan meghempergetem,meghintem cukorral és melegen tálalom.
#507
2009. április 11. 11:31
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

500:
Morgós csúcs recept - Sütés nélkül készíthető
Hozzávalók:
35 dkg darált keksz
10 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 dkg kakaópor
2 nagyon friss tojás
25 dkg mélyhűtött gesztenyepüré
10 dkg vaj vagy margarin
kevés rum, esetleg rumaroma
kristálycukor
kézi citromfacsaró
esetleg 1-2 evőkanál tej
magozott meggy (friss, fagyasztott vagy befőtt)
Elkészítés:
Sötét massza: összekeverek 20 dkg darált kekszet 10 dkg darált dióval, 25 dkg porcukorral, 4 dkg kakaóporral és két tojással, valamint ha szükséges, néhány kanál tejjel.
Világos massza: 25 dkg felolvasztott gesztenyemasszát összekeverek 5 dkg porcukorral, 15 dkg darált keksszel, 10 dkg puha vajjal vagy margarinnal és egy kis rummal (vagy aromával).
A sötét masszából nedves kézzel 20-25 kis golyót gyúrok, ezeket kristálycukorba forgatom. Egy felfordított kézi citromfacsaró üregébe nyomkodom, körben a falához. Belerakok egy lecsöpögtetett, magozott meggyszemet , és a világos masszával betöltöm az üreget. A formából könnyen ki lehet ütni, hűtve kell tárolni. Így is nagyon látványos, de minyonpapírra rakva a vendégek el sem hiszik, hogy Te készítetted.
#506
2009. április 11. 11:22
Előzmény Zbyszewski Grzegorzné [Zsóka] 2009. április 10. 15:25
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Gyümölcssaláta
4 banánt és 3 kivit karikákra,3 narancsot és az ananászt/konzervet/
kockákra vágjuk.1 citrom levét elkeverjük az ananász levével,1 ek.mézzel.A gyümölcsöket meglocsoljuk vele,majd az egészet
megszórjuk darált dióval/egy kis fahéjat is teszek bele!/.
Azonnal fogyasztjuk.
#505
2009. április 11. 11:21
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

499:
VARGABÉLES (Erdélyi különlegesség)
1.Hozzávaló: Otthon készített rétestészta:
30dkg liszt
1 tojás
2dkg zsír
kevés langyos, picit ecetes víz, kevés só
Az elkészített tésztát kettévágjuk, majd olyan lapokat készítünk, mint a legnagyobb tepsink. Sőt azok a lapok amik alulra kerülnek majd, két oldalt lógjanak ki a tepsiből.
a kiszabott lapok felét a kivajazott tepsibe rakjuk, közben mindegyiket olvasztott vajjal megkenjük.
A felülre szánt lapokat félretesszük.
HA GYORSABBAN AKARUNK ELKÉSZÜLNI: JÓ A BOLTI RÉTESLAP IS!
/Vaj helyett olajat is használhatunk a kenegetéshez:/
1 csomag kell a boltiból. 4 lap alulra, 4 lap felülre!
2.Hozzávaló:Cérnametélt:
20dkg liszt
2 tojássárgája
kevés só
Meggyúrjuk , felvágjuk és kifőzzük, leszűrjük, öblítjük. Egy kevés olvasztott vajat ebbe is belekeverünk, majd félretesszük hülni.
EZT IS HELYETTESÍTHETJÜK KÉSZEN VETT TÉSZTÉVAL. /Én ilyenkor 15dkg
tésztát szoktam előkészíteni/
3. Hozzávaló:Töltelék:
75dkg tehéntúró
20 dkg cukor
5 db tojás
10 dkg mazsola
2dl tejföl
2csomag vanília
Kevés rum, vagy aroma
1 citrom héja lereszelve
Egy csipet só
Elkészítés:
1. A mazsolát jól megmossuk, majd ráöntjük a rumot. Félretesszük, hogy jól szívja meg magát rummal.
2.A tojássárgáját kikeverjük kb. a cukor harmadával, belekeverjük a vaníliát is.
3.A túrót óvatosan összetörjük egy villával, beletesszük a maradék cukrot, majd a tejfelt és a reszelt citromhéjat.
4. A mazsolát kivesszük, lecsepegtetjük és szintén bekeverjük.
5. Ha a metélt már kihült a masszánkat ráborítjuk és óvatosan összekeverjük.
6.Felverjük a tojásfehérjét a csipet sóval nagyon keményre.
7.Ezt is belekeverjük a masszába./Óvatosan kevergessünk, a hozzávalók ne nagyon törjenek össze/
Összeállítás:
Az lapokkal előkészített tepsibe beleöntjük a tölteléket.
Az oldalt lelógó lapszéleket ráhajtjuk. Becsomagoljuk oldalról.
Elővesszük a maradék lapokat és egyenként ráhelyezzük a tetejére.
A rétegek között most is kenegetjük vajjal, vagy olajjal.
Előmelegített sütőben rózsaszínűre kb. 40 perc alatt megsütjük.
A megsült bélest 10- 15 percig pihentetjük, majd megszórjuk porcukorral és kockára vágva tálaljuk.
Jó étvágyat!
#504
2009. április 11. 11:19
Előzmény Kovács ♥ Sándorné♥ Icus Ica ... 2009. április 10. 14:32
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

498:
RAFFAELLÓ
Hozzávalók:
50dkg kristálycukor
2,5 dl víz
33dkg margarin-vagy vaj
50dkg tejpor
38dkg kókuszreszelék+ 1csomag a forgatáshoz
kb 10dkg darabolt dió, mogyoró vagy mandula
Elkészítés:
A vizet a cukorral habzásig forraljuk. Kicsit hűtjük.
Amikor a cukros szirup langyos, belekeverjük a vajat. Ha felolvadt
a vaj, kis adagokban hozzáadjuk a tejport. Alaposan kikeverjük.
Végül a 38dkg kókuszreszeléket keverjük a masszába.
Ezt a keveréket másnapig a hűtőbe tesszük. /Megkeményedik, olyan lesz, mint a gyurma/
Dió nagyságú gombócokat formálunk, a gombócok közepébe pl. natúr mogyorót teszünk. A kész gombócokat kókuszreszelékbe forgatjuk.
Nagyon finom. Olyan íze van, mint a Raffaelló bonbonnak. Jobb mint
a közismert kókuszgolyó.
#503
2009. április 11. 11:18
Előzmény Zbyszewski Grzegorzné [Zsóka] 2009. április 9. 23:58
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

497:
Maradék kalácsból,kifliből -Aszaltszilvás felfújt
Hozzávalók:50 dkg kalács,6 tojás,6 dl tej,1 cs.vaniliás puding,1o dkg cukor,25 dkg aszaltszilva vagy mazsola.Vagy amit szerettek.
Maradék kifliből is elkészíthetjük.
Kivajazunk egy 2 L-es kuglófformát.Az aszaltszilvát kimagozzuk.A sütőt 180 fokra előmelegítjük.2.fokozat.
Elkészítés:
1. a kalácsot felszeleteljük és gyengén megpirítjuk a sütőben.
2. közben a tojásokat habosra keverjük,hozzáadjuk a tejet,a pudingport,a cukrot.
3. a kuglófformába fektetünk 1 réteg kalácsot,erre aszalt szilvát szórunk,majd meglocsoljuk a vaniliás tejjel.
A rétegezést addig folytatjuk,amíg a hozzávalók elfogynak.
4. a tetejét jól lenyomkodjuk,hogy a massza mindenütt átjárja.
A sütőben 4o-45 perc alatt megsütjük.A formából kivéve,kiborítva,porcukorral meghintjük.
Melegen is,hidegen is kitűnő.
#502
2009. április 11. 11:16
Előzmény Keskenyné Tót Mária [mama] 2009. április 9. 19:24
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

496: Máglyarakás
-5 db.tojássárg. hozzáadok 5 dkg vajat v. margarint,cukrot,1 cs.vaníliás cukrot,8 dl tejet,jól elkeverem,langyosra melegítem.
-10 kiflit karikára vágok,beleforgatom a langyos tejbe.
-egy tepsit kikenek,a kifli 1/3-át az aljára terítem,megszórom cukrozott darált dióval/mehet rá meggy,mazsola/,befedem megint kiflivel;
-50 dkg savanykás szeletelt almát a a kifli tetejére teszem,sütőben
átsütöm;
-a tojásfehérjét felverem,1 ek.lekvárt keverek bele,ízlés szerint porcukrot,az egészet a tetejére simítom,a sütőben a habot rászárítom.Melegen és hidegen is tálalható.
#501
2009. április 11. 11:14
Előzmény Zbyszewski Grzegorzné [Zsóka] 2009. április 9. 14:49
Válaszolj!
Üzenet törlése





Zbyszewski Grzegorzné [Zsóka]

Kedves Icuskám!
Sok a gond, egyedül vagyok mindenhez,öregszem,egyre nehezebben tudok megbírkózni mindennel.Az unokák betegesek, minden szabad(és nem szabad)időmet náluk töltöm,lányom dolgozik.Kivételesen jólesik,hogy valaki gondol rám!A Te egészséged hogy áll?
#500
2009. április 10. 15:25
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása






Kovács ♥ Sándorné♥ Icus Ica ...

498: Szia Zsóka!
Bocs hogy ide irok,de már rég látalak!
#499
2009. április 10. 14:32
Előzmény Zbyszewski Grzegorzné [Zsóka] 2009. április 9. 23:58
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása






Zbyszewski Grzegorzné [Zsóka]

497: Bocs,hogy kívülállóként beleszólok,de nem mindenki számítógép-guru,ide nyugodtan írhatsz recepteket,nem lehet elrontani!Zsóka
#498
2009. április 9. 23:58
Előzmény Keskenyné Tót Mária [mama] 2009. április 9. 19:24
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása






Keskenyné Tót Mária [mama]

Te nagyon profi vagy már a netbe én még nem tudok sok mindent azért irok csak ezt Puszi marika Ha akarod töröld ki,,,,,
#497
2009. április 9. 19:24
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása






Zbyszewski Grzegorzné [Zsóka]

Padlizsán ragu.
Padlizsánt héjastól felkockázol,enyhén megsózod,félreteszed.Kevés olajon megfuttatsz 2 gerezd apróra vagdalt fokhagymát,mielőtt megégne,rádobsz egy jókora paradicsomot,lehéjazva.Amikor levet ereszt, leöblítés nélkül beleszórod a padlizsánkockákat.Megszórod bőven bazsalikommal,és fedő alatt puhára párolod.Ha kész,beledarabolsz 15 dekányi feta sajtot,avval már nem kell főzni,tálalhatod.Különleges egytál étel!
#496
2009. április 9. 14:49
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasználó kitiltása






Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Paradicsom árpakásával.
4 személyre
8 paradicsom, 1 csésze árpakása, zöldhagyma, pertezsejemzöld, só, bors.
Az árpakását megfőzni.
Paradicsom tetejét levágni, belét kikaparni ezt összevegyíteni a főtt árpakásával, apróra vágott hagymával, petr.zöldel, fűszerezni, megtölteni a paradicsomokat.
#495
2009. április 9. 09:59
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Árpakásával töltött alma
8 alma,nagy kb 70 dk
10 dk árpakása
10 dk aszalt barack és 5 dk szilva
szegfüszeg, citrom, 2 dk vaj a pároláshoz+ még amit az almákra sütés előtt amiz rákenünk
1/2 dcl víz
2 kanál dió, 2 kanál pisztácia, 2 kanál méz
az alma tetejét levágni, kivenni a torzsarészt, a többi belet kikaparni, ezt vajon megpárolni, fél citrom leve bele a végén; az aszalt gyümölcsöket felaprózni és a párolt almában 10 percig főzni a fél deci vízzel.{ eletesszük a többi adalékot, megtöltjük az almákat, megkenjük vajjal és a lerben 10-15 percet süssük.
#494
2009. április 9. 09:58
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

CSIPKEBOGYÓ LEKVÁR
A csipkebogyót megmossuk, szárát és a sziromleveleket leszedjük,egyenként kettévágjuk, a magját "szőrét" eltávolítjuk. A megtisztított bogyókat bő vízben puhára főzzük és melegen áttörjük először ritkább, majd sűrűbb szövésű szitán. Az így nyert csipkebogyóvelőt felfőzzük és minden kilogrammjához 50 dkg cukrot adunk. A cukorral együtt 20 percig főzzük és forrón előmelegített üvegekbe töltjük, légmentesen lezárjuk. Az üvegeket tiszta pokróccal letakarva, másnapig hűlni hagyjuk.
#493
2009. április 9. 09:57
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

CSICSÓKAKRÉM,szendvicsre:
Hozzávalók: 30 dkg csicsóka, vaj, fél dl tejszín, só, bors, petrezselyem
1. Hámozzuk meg és vágjuk kockára a csicsókát. Sós vízben főzzük meg
2. Törjük össze villával a csicsókát, amíg meleg keverjük el vajjal és tejszínnel
3. Sózzuk, borsozzuk, petrezselyemmel fűszerezzükHidegen pirítósra kenjük
#492
2009. április 9. 09:55
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

SÜTŐTÖK KRÉMLEVES
Hozzávalók:
1,5 kg sütőtök
2 ek vaj
10 dkg tökmag
2 ek cukor
5 dl húslé
2 ek méz
15 dkg sárgarépa
1 teáskanál reszelt gyömbér
só, bors
A sütőtököt félbe vágjuk, eltávolítjuk a magokat és a héját, majd felkockázzuk, és sütőben puhára sütjük.
Egy edényben cukrot karamellizálunk, hozzáadjuk a vajat és megpirítjuk rajta az apróra vágott sárgarépát, majd hozzáadjuk a sült tököt és ízesítjük sóval, borssal és gyömbérrel, felöntjük húslével és megfőzzük. Mikor a répa is megpuhult, hozzáadjuk a mézet és összeturmixoljuk. A levest pirított tökmaggal meghintve tálaljuk.
#491
2009. április 9. 09:54
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Tökmagos csirkemell sütőtök tócsnival
Hozzávalók:
40 dkg sütőtök
4 db csirkemell
4 g fokhagyma
4 ek tökmag
10 dkg liszt
3 db tojás
friss koriander
friss gyömbér
só, bors
olaj
A csirkemellet felszeleteljük, majd sóval, borssal, fokhagymával és reszelt gyömbérrel ízesítjük, megforgatjuk tökmaggal elkevert lisztben és olajon megsütjük.
A tököt lereszeljük, besózzuk, majd állni hagyjuk. Kicsavarjuk, majd összedolgozzuk a liszttel és a tojással, ízesítjük apróra vágott korianderrel, lepényeket formázunk belőle és olajon megsütjük.
#490
2009. április 9. 09:53
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

Padlizsán pármai módra:
4 db.padlizsánt megmosol,majd karikára vágsz.Lesózod őket és éjszakára hagyod őket kicsöpögni.Másnap olajban kisütöd őket,csakúgy panír nélkül.Közben készítesz egy közepes lábosnyi paradicsom szószt.Megfűszerezed,(mármint a szószot)só,oregano,bazsalikom stb.Lereszelsz egy jó darab trappista sajtot.Aztán lerakod az egészet egy tepsibe.1 sor olajban sült padlizsán,rá paradicsomszósz,rászórunk jó sok reszelt sajtot,majd ujabb sor padlizsán,paradicsomszósz,sajt,és így tovább,amíg a tepsi meg nem telik.A tetejére rengeteg sajtot kel szórni.Utánna sütőbe vele,200 fok,20-25 perc,amíg a sajt meg nem pirul.Kenyér kell hozzá.Meg finom vörösbor.
#489
2009. április 9. 09:52
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

FŰSZERES FEHÉRRÉPASÜLT
Hozzávalók:
• 50 dkg zsenge fehérrépa
• 2 ágacska friss koriander
• 15 dkg liszt
• 1 kiskanál currypor
• 1 tojás
• 10 dkg vaj
• kevés őrölt fahéj és cukor
• olívaolaj
• ízesítéshez só, bors
Elkészítés:
Egy tálban összekeverem a lisztet, a fűszereket, kevés borsot és cukrot. Majd hozzáöntök fél pohár hideg vizet, és hozzáütöm a tojást, közben kézi habverővel állandóan kevergetem. A végeredmény egy nem túl sűrű tészta lesz. Ha kész, meghámozom, felkarikázom és 8 részre osztom a fehérrépát. Egy serpenyőben felforrósítom a vajat és néhány csepp olajat. Az első adagnyi répát belemártom a tésztába, majd kissé lecsöpögtetem, és rögtön a serpenyőbe teszem. Ügyeljünk rá, hogy minden oldala arany barnára süljön! Hasonlóan járok el a fennmaradó répaadaggal is. Amikor minddel elkészültem, megszórom apróra vágott korianderrel, és tornyokba halmozva tálalom.
Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriaérték: 315 kcal/adag
#488
2009. április 9. 09:48
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

HIDEG MENTÁS DINNYELEVES
Hozzávalók:
● 3 dinnye (darabja kb. 80 dkg)
● 1,5 dl vörösbor
● 1,5 dl húsleveslé
● 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
● só
● bors
● mentalevelek a díszítéshez
● 20 dkg dinnyegolyó (vegyesen görög- és sárgadinnyéből)
Elkészítés:
A dinnyéket félbevágjuk, a magokat eltávolítjuk, a gyümölcshúst kivágjuk, turmixgépben pürésítjük. A pürét egy tálba öntjük, hozzáadjuk a vörösbort és a húslevest, sóval, borssal ízesítjük. Beletesszük a gyömbért is, majd letakarva kb. két órára a hűtőbe tesszük. A levest mélytányérokba szétosztjuk, mentával megszórjuk. A dinnyegolyókat jégkockára szórjuk, és együtt szervírozzuk
#487
2009. április 9. 09:45
Válaszolj!
Üzenet törlése





Juhászné Szunyogh Mária [Mar...

FETÁS GÖRÖGDINNYE-SALÁTA
Tálkákba porciózzuk a salátát, és pirított zsemlével tálaljuk.
Hozzávalók:
● 40 dkg görögdinnye húsa felkockázva
● 10 dkg feta sajt felkockázva
● 2 evőkanál mentalevél apróra vágva
● 2 evőkanál joghurt
● 1 teáskanál citromlé
● só
● bors
● 2 zsemle
Elkészítés:
A joghurtot a citromlével és a mentával összekeverjük. A dinnyét és a sajtot vegyítjük, meglocsoljuk a joghurttal, majd az egészet sóval, borssal ízesítjük.
#486
2009. április 9. 09:44
Válaszolj!
Üzenet törlése
nagyuska nagyuska
Címkék: Szia Zsóka, Keskenyné Tót Mária, dinnyét elfelezzük, magjait eltávolítjuk, húsát kivájjuk, narancs levét,

x
a pogik felét megszórtam szezámmaggal, - illetve egy kis tálba tettem a magot, és a tojással megkent pogi tetejét hozzáérintettem. Nagyon fincsi a sült szezámmal is! #8 2009. május 1. 07:29 Juhászné Szunyogh Mária [Mar... KAKAÓS KELT CSIGA-JAVÍTÁS A hozzávalók felsorolásánál a 30dkg liszt kimaradt! A hibáért elnézést kérek! #7 2009. március 11. 09:25 Juhászné ...
nagyuska nagyuska
x
teáskanállal a halacskák tetejére és nyomd össze a bucit, hogy az ízek jól átjárják. Amig még meleg , burkold be az elfogyastásig. #5 2009. március 7. 10:53 Válaszolj! Üzenet törlése Juhászné Szunyogh Mária [Mar... KRÁFLI HOZZÁVALÓK: 70 dkg liszt, 40 dkg tisztított, darált nyers sertésháj, 2 jó kanál tejföl, 1 tojás, 1 dl száraz fehérbor vagy egy evőkanál borecet, ...
nagyuska nagyuska
x
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... {{{Törölt hozzászólás!}}} Klári Bartal küldte a TVN.hu-n . *Nagy szalonnahatározó*** ** ** *Együk vagy főzzünk vele? Nyersen, füstölve vagy főtten? Melyik mire jó?** * *Nagy szalonnahatározónk segít eligazodni a zsírrétegek között, és az is kiderül, hogy a csécsi szalonna igenis trendi.***** . *A dolog nem olyan egyszerű, hogy van füstölt és főtt szalonna vannak ...
nagyuska nagyuska
x
Megsütöttem a fánkot.Nem macerás ,gyors és finom.Köszönöm Villám Zsuzsi #1762 2009. február 11. 19:23 Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2009. február 1. 14:26 Válaszolj! Juhászné Szunyogh Mária [Mar... VARGABÉLES (Erdélyi különlegesség) 1.Hozzávaló: Otthon készített rétestészta: 30dkg liszt 1 tojás 2dkg zsír kevés langyos, picit ecetes víz, kevés só Az elkészített ...
nagyuska nagyuska
x
bevagdossuk és a tésztát nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A tetejét tojásfehérjével megkenjük, és 10 percet kelesztjük. Forró sütőben sütjük. #10 2011. június 8. 16:45 Válaszolj! Juhászné Szunyogh Mária [Mar... http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=0&pv=3154286 Töltött tojás Kattints a tojásra! #9 2009. április 6. 09:11 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
x
eltér,ugyanúgy lehet a szövegen változtatni,mint a saját szövegen,mielőtt elküldeném. #139 2009. március 11. 09:05 Előzmény Horváth Ferencné [Katica] 2009. március 11. 07:53 Válaszolj! Juhászné Szunyogh Mária [Mar... KELT KAKAÓS CSIGA-JAVÍTÁS A hozzávalók felsorolásánál a 30dkg liszt kimaradt! A hibáért elnézést kérek! (130. bejegyzés) #138 2009. március 11. 08:57 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
x
- Juhászné Szunyogh Mária [Mar... CSIRKEMELL-TORTA Hozzávalók: 1,5kg csirkemell 30-30 dkg trappista és füstölt sajt 3 tojás 30dkg bacon szalonna kevés vaj só, bors ízlés szerint Elkészítés: A csirkemellet felkockázzuk, megsózzuk és vajon elősütjük, addig amíg fehéredni kezd. Lereszeljük a sajtot és összekeverjük a 3 felvert nyers tojással. Borssal, sóval ízesítjük a ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Ismerkedés a rokfort sajttal horvathnemagdi
Tejszínes karácsonyi csokoládé bubszi
Gyors csigák - pikánsan és horvathnemagdi
Finom süti recept piroska0101
Paleo almás-habos yaskane
Gyümölcskenyér bubszi
A desszert viszont ez lesz: ujjozsef
Kaliforniai sajtos répa torta tundihugi
Spenótos rántotta horvathnemagdi
Babapiskóta házilag margoka59
Szárnyas receptek
kakas fehérborban (francia) bubszi
Kakasleves horvathnemagdi
Paprikás -tejfölös csirkemell csíkok recept kovacs_zsoka
Tojásos-májas szelet: aranyoslila
Balti okroska ! ibolya58
Pulykás chili recept baggesz20
Csirkemell szezámbundában bubszi
Sonkás-sajtos pulykaropogós fboka
Csirkemell toszkán módra horvathnemagdi
Disznósajt házilag nanoka72
Marhából készült ételek
Rakott törökparadicsom bubszi
Sajtburger veronika74
Toscanai töltött paradicsom bubszi
7 napos zsírégető program veronika74
Gazdag erőleves rochlitzne
Friss, zöld, ropogós horvathnemagdi
Rakott finomság bubszi
Szalongulyás tarhonyáva horvathnemagdi
Brokkolis bélszín recept jamborlulu
Burgonyamártások bubszi
Sertésből készült ételek
Rakott krumpli variációk...... maca23
F betűs recept horvathnemagdi
Gombás szelet margoka59
Babos ragu bulac57
Házikolbász bubszi
Erdélyi rakott káposzta moncsika77
Erdélyi rakott káposzta recept janoselek
Bazsalikomos sajtos rakott pad bubszi
Udvarhelyi rakott káposzta bubszi
Káposztás malachús martimarti
Halból készült ételek
Lazacos-spenótos makaróni 1vargaildyko
Gombás ponty tejfölben sütve cilamami
Regős halászlé bubszi
Spárga lazaccal migova
Lazac pongyolában bulac57
Pisztráng Szalajka módra klara50
Hétfő horvathnemagdi
pisztráng rizling mártással ! ibolya58
Süllő betyárosan 1vargaildyko
Tárkonyos harcsa rakosferenc
Vad ételek
Receptek jjanosne
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Vacsora csata recept! jjanosne
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Karácsonyi ételek tomicica
Töltött káposzta bkisseva
Gombás fogolypecsenye bubszi
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Spagetti ajánló
Fokhagymás spagettisaláta bubszi
Csirkemájas, gombás spagetti 1vargaildyko
Spagetti Carbonara recept jamborlulu
Carbonara spagetti bordat
Olivás, baconös spagetti recept baggesz20
Abruzzói mártás bubszi
Spagetti saláta recept toth_beata
Rakott spagetti spárgával recept baggesz20
Tészta szerda korall44
Paradicsomos húsgombóc baratnu
Pizza receptek
lilahagymás pizza falatok ! ibolya58
Pizza Carbonara horvathnemagdi
Baconos pizzaszeletek horvathnemagdi
Pizza recept horvathnemagdi
Combos pizza horvathnemagdi
Hagymás gombás rátét bubszi
Pizzás táska ujjozsef
Zöldséges-húsos pizzapite recept lori0521
Bolognai mártás (Salsa alla Na bubszi
Pizza recept boszorlany
Hamburger receptek
Hamburger buci recept jamborlulu
Óriás hamburger angyalka___
mustár készítése házilag irmus
Sajtburger veronika74
Hamburger horvathnemagdi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi hamburger veronika74
x nagyuska
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU