Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Gyulai kolbász 1.
Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só.
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 2.
Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 2 kg toka, 3 dkg fekete bors, 1 dkg őrölt kömény, 1 csapott kávéskanál nátrium- benzoát, 10 dkg paprika, 2,5 dkg fokhagyma, 25 dkg só.
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom a dagasztó kádba, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 20-25 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom, és halványpirosra füstölöm. Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 3.
Hozzávalók: 9 kg lapocka, vagy comb, 1 kg toka, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg kömény, 30 dkg só, l dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig apró kockára vágom (queccselem). Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra (a pirosas szín eléréséig). Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 4.
Előszikkasztáshoz 10 kg sertés-, 1.5 kg marha színhúst, 15-20 dkg szeletekre vágva 2-3 napig, 0 C körüli hőmérsékleten, vékonyan deszkákra terítve tároljuk.
A szikkadó húst többször átforgatjuk. 3.2 kg toka- vagy hasaalja-szalonnát lebőrözve, vékonyra szelve szikkasztjuk 1 napig, -4 C hőmérsékleten. Néha megforgatjuk. A szikkadt szalonnát, húst, 40 dkg sót, 8 dkg édes pirospaprikát, 3 csapott k. őrölt borsot, 6 dkg erős pirospaprikát, 1 csapott k. őrölt köményt, 1 nagy fej zúzott fokhagymát zománcos edényben elkeverjük.
Ledaráljuk 8 mm lyukbőségű tárcsán, jól összegyúrjuk. 3-3.5 cm átmérőjű sertés vékonybélbe töltjük. 25 cm hosszú darabokra pározzuk úgy, hogy vigyázva megcsavarjuk a belet. (A helyiség hőmérséklete, ahol dolgozunk, ne legyen 15 C foknál több!) Rúdra téve, huzatmentes, hűvös helyen 12 óráig szikkasztjuk.
Hideg füstölőben, magasra téve, száraz bükkfával füstöljük. A kolbász a tűztér fölött 2.5 m magasan legyen. A folyamatos füstölés a legjobb. A hőmérséklet ne legyen több 20 C foknál.
A füstölési idő - a levegő páratartalmától függően - általában 4-5 nap. Száraz, szellőztethető, erős huzattól, napfénytől védett, 20 C foknál nem melegebb helyen tároljuk a kolbászt, ami 2 hét alatt megérik. Az érleléstől eltekinthetünk, ha nincs megfelelő hőmérsékletű, tisztaságú helyünk. Az érlelést különös gonddal végezzük, mert fokozott a fertőzési veszély!

Gyulai kolbász 5 (Téli száraz)
10 kg sertés színhúst felkockázva (ne legyen se kövér, se sovány), elkeverjük 26 dkg sóval, 6 dkg édes pirospaprikával, 1 dkg rózsapaprikával, 2.5 dkg törött borssal, 1 fej zúzott fokhagymával, 5 g salétromsóval, majd közepes lyukbőségű tárcsán ledaráljuk. Zománcos edényben vigyázva átgyúrjuk, 3-3.5 cm átmérőjű sertésbélbe töltjük. 35 cm hosszúra pározva, pár órát levegőn szikkasztjuk.
Füstölőrudakra téve, csendes füstre tesszük. Ha már piros, levehető a füstről. Ha kihűlt, szellős helyiségben szikkasztjuk. Nedves levegőtől óvjuk!
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: pirosas szín, szikkadó húst, szikkadt szalonnát, helyiség hőmérséklete, tűztér fölött, folyamatos füstölés,

B betűs receptek
Badacsonyi csirke Hozzávalók: 1 csirke, 15 dkg apróra vágott hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg margarin, 1 dl pálinka, 3 dl bor, só, bors, kakukkfű, 2 babérlevél, 10 dkg gomba. Elkészítése: A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói töltött tojás csőben sütve Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 25 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 1 dkg tárkonylevél, 2 g gyömbér, 15 dkg póréhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojássárgája, 12 dkg reszelt sajt, só. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, majd a juhtúróval együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük és habverővel simára, krémszerűre keverjük. A megmosott póréhagymát vékony karikákra szeljük. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni paprikás szalonna 1. Pörzsöléssel szőrtelenített disznóból készül. A pörzsölés megadja neki a különleges "égett" ízt. Elkészítése: A tisztára kapart szalonnákat 3 ujjnyi szélességű, 2 ujjnyi magasságú, 40 cm. hosszúságú darabokra vágjuk, sóval jól bedörzsöljük. 8-10 napig sózzuk, naponta átforgatva azokat. A végén a sót lesöpörjük róla, bedörzsöljük pirospaprikával. (a bőrös részek természetesen kimaradnak ebből). Fehér tiszta papírba csavarva 1-2 napra, hideg füstre ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai csirkecomb 2. Hozzávalók: 8 csirkecomb, só, bors, 1 hagyma, egy csomópetrezselyem, 1 gerezd fokhagyma (mindez finomra vágva), 1 pár debreceni, 1 tojás, 15 dkg nyers sonka, finomra vágva, 4 szelet füstölt szalonna, 2 evőkanál vaj, 2 pohár fehérbor. Elkészítés: A combokat fűszerezzük. A hagymát, fokhagymát, debrecenit, sonkát és a nyers tojást összekeverjük, a combokat megtöltjük ezzel a masszával, tetejükre fél- fél szelet szalonnát tűzünk. A combokat zsírban aranysárgára ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyomai busaleves (Korhely busaleves) Hozzávalók: 80 dkg szálkamentes busafilé, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér és zöldje, 2 dl tejföl, fűszerek: só, bors, Delikát 8, 4-5 db babérlevél, citrom Elkészítés: A busafilét 3x3 centiméteres darabokra vágva, só, bors, delikát hozzáadásával fűszerezzük és 20 percig állni, hagyjuk. Közben 2 liter vízhez a répát, gyökeret, babérlevelet hozzáadjuk, és 10 percig főzzük. Ezután a fűszerezett halat beletesszük és 15-20 percig tovább, főzzük. Közben 2-3 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbász 1. Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só. Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbászleves Hozzávalók: 15-20 dkg füstölt kolbász, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, kis darab zeller és karalábé, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál olaj, só. A zöldségeket megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük, és a felforrósított olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a bőrétől megfosztott vékony karikákra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 10 percig forraljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Kati rakott krumplija, úgy tökéletes ahogy van!
Kati rakott krumplija, úgy tökéletes ahogy van! A rakott krumpli számtalan módon elkészíthető, de ha egyszer kipróbálod ezt a receptet, másként nem fogod készíteni! Hozzávalók 2 evőkanál liszt, 1 kg burgonya, 12 tojás, 1 evőkanál vaj, 2 szál lángolt vagy gyulai kolbász, 0,5 1 tej, 15 dkg füstölt ementáli sajt, 1 pohár tejföl, paprika, őrölt bors, só. Elkészítés A ...
taltos1 taltos1
Süti ajánló
Sütőtökös beigli taltos1
Almás pite 2. bubszi
Sajttorta bulac57
Finom kürtös kalács klerierzsi
Duna hullám bubszi
házi rétes faciendum
Ráksaláta klerierzsi
Diós krémes recept baggesz20
Kókuszhabos meggyes házikó recept jamborlulu
Bounty-szelet bubszi
Szárnyas receptek
Pulykamell sajtmártással cilamami
Paradicsomos zöldbab csirkével horvathnemagdi
Töltött csirke horvathnemagdi
Bográcsos ételek aprochef
Almás csirkemell rochlitzne
Joghurtban pácolt csirkecomb rántva recept gonda_katalin
Dobva-rázva sütött csirke-curr bubszi
Csirkemell mogyorómártással tundihugi
Pikáns csirkemell bubszi
Almával töltött fácán bubszi
Marhából készült ételek
Finom falatok piroska0101
Ma itt jártam: sarkadykati
Pulykasült recept lilagondolatok
Bolognai lasagne bazsalikommal recept baggesz20
B receptek horvathnemagdi
Füstölt csülkös marhapecsenye klara50
Bosnyák rakottas bubszi
K betűs receptek horvathnemagdi
Káposztaleves lenke1964
Marhahúsos chilis bab juditmama
Sertésből készült ételek
Diós linzer reifregina
Töltött tök kabdeboklara
G betűs receptek horvathnemagdi
rakottkrumpli-variáció grimilda
Székelykáposzta janoselek
Chillis bab, nem csípősen recept gonda_katalin
Csikóstokány 4. bubszi
Töltöttkáposzta füstölt oldalassal és aprókáposztával recept jamborlulu
Anjou szűzérmék bubszi
Hagymás sült csülök gigi55
Halból készült ételek
Halragu zöldborsóval bulac57
Tűzdelt ponty bubszi
Sajtos sült lazac mohini
Lazac roston fokhagymás-parajos galuskával........... bordat
Hagymás harcsa �beefste bubszi
Dunai halászlé 1 bubszi
Halászlé recept jamborlulu
Halételek jozsef_olah_9843
Lazac rákszószban rochlitzne
Halászlé 5. bubszi
Vad ételek
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Nyúlpörkölt veronika74
x nagyuska
Almás-gombás vadragu bulac57
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
Ízőrzők –Bugyi– horvathnemagdi
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Fácánleves berántva II. bubszi
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Spagetti ajánló
Baconos sajtos tészta bkisseva
Babos pulykaragu bubszi
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Milánói makaróni relisisi
Gombás spagetti carbonara veronika74
Olaszos töltött burgonya recept jamborlulu
Kolbászos rakott spagetti horvathnemagdi
Brokkolis tészta skorpiolilike
Bolognai szósz horvathnemagdi
bolognai muffin ! ibolya58
Pizza receptek
Pizza vegetali recept toth_beata
házi rétes faciendum
x nagyuska
Ezt a sajtos rúd fél óra alatt elkészül! tinka1951
Gombás töltelék bubszi
mai recept faciendum
Pizzatészta recept yvett789
Pizza recept baggesz20
Az igazi olasz pizza sheidi
Különleges pizza feltétek bubszi
Hamburger receptek
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
mustár készítése házilag irmus
Hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger grimilda
Hawaii burger veronika74
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi hamburger recept baggesz20
Szezámmag fejesnemagdi
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Sajtburger veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU