Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Gyulai kolbász 1.
Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só.
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 2.
Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 2 kg toka, 3 dkg fekete bors, 1 dkg őrölt kömény, 1 csapott kávéskanál nátrium- benzoát, 10 dkg paprika, 2,5 dkg fokhagyma, 25 dkg só.
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom a dagasztó kádba, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 20-25 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom, és halványpirosra füstölöm. Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 3.
Hozzávalók: 9 kg lapocka, vagy comb, 1 kg toka, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg kömény, 30 dkg só, l dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig apró kockára vágom (queccselem). Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra (a pirosas szín eléréséig). Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 4.
Előszikkasztáshoz 10 kg sertés-, 1.5 kg marha színhúst, 15-20 dkg szeletekre vágva 2-3 napig, 0 C körüli hőmérsékleten, vékonyan deszkákra terítve tároljuk.
A szikkadó húst többször átforgatjuk. 3.2 kg toka- vagy hasaalja-szalonnát lebőrözve, vékonyra szelve szikkasztjuk 1 napig, -4 C hőmérsékleten. Néha megforgatjuk. A szikkadt szalonnát, húst, 40 dkg sót, 8 dkg édes pirospaprikát, 3 csapott k. őrölt borsot, 6 dkg erős pirospaprikát, 1 csapott k. őrölt köményt, 1 nagy fej zúzott fokhagymát zománcos edényben elkeverjük.
Ledaráljuk 8 mm lyukbőségű tárcsán, jól összegyúrjuk. 3-3.5 cm átmérőjű sertés vékonybélbe töltjük. 25 cm hosszú darabokra pározzuk úgy, hogy vigyázva megcsavarjuk a belet. (A helyiség hőmérséklete, ahol dolgozunk, ne legyen 15 C foknál több!) Rúdra téve, huzatmentes, hűvös helyen 12 óráig szikkasztjuk.
Hideg füstölőben, magasra téve, száraz bükkfával füstöljük. A kolbász a tűztér fölött 2.5 m magasan legyen. A folyamatos füstölés a legjobb. A hőmérséklet ne legyen több 20 C foknál.
A füstölési idő - a levegő páratartalmától függően - általában 4-5 nap. Száraz, szellőztethető, erős huzattól, napfénytől védett, 20 C foknál nem melegebb helyen tároljuk a kolbászt, ami 2 hét alatt megérik. Az érleléstől eltekinthetünk, ha nincs megfelelő hőmérsékletű, tisztaságú helyünk. Az érlelést különös gonddal végezzük, mert fokozott a fertőzési veszély!

Gyulai kolbász 5 (Téli száraz)
10 kg sertés színhúst felkockázva (ne legyen se kövér, se sovány), elkeverjük 26 dkg sóval, 6 dkg édes pirospaprikával, 1 dkg rózsapaprikával, 2.5 dkg törött borssal, 1 fej zúzott fokhagymával, 5 g salétromsóval, majd közepes lyukbőségű tárcsán ledaráljuk. Zománcos edényben vigyázva átgyúrjuk, 3-3.5 cm átmérőjű sertésbélbe töltjük. 35 cm hosszúra pározva, pár órát levegőn szikkasztjuk.
Füstölőrudakra téve, csendes füstre tesszük. Ha már piros, levehető a füstről. Ha kihűlt, szellős helyiségben szikkasztjuk. Nedves levegőtől óvjuk!
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: pirosas szín, szikkadó húst, szikkadt szalonnát, helyiség hőmérséklete, tűztér fölött, folyamatos füstölés,

B betűs receptek
Brassói töltött tojás csőben sütve Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 25 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 1 dkg tárkonylevél, 2 g gyömbér, 15 dkg póréhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojássárgája, 12 dkg reszelt sajt, só. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, majd a juhtúróval együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük és habverővel simára, krémszerűre keverjük. A megmosott póréhagymát vékony karikákra szeljük. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Badacsonyi csirke Hozzávalók: 1 csirke, 15 dkg apróra vágott hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg margarin, 1 dl pálinka, 3 dl bor, só, bors, kakukkfű, 2 babérlevél, 10 dkg gomba. Elkészítése: A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni paprikás szalonna 1. Pörzsöléssel szőrtelenített disznóból készül. A pörzsölés megadja neki a különleges "égett" ízt. Elkészítése: A tisztára kapart szalonnákat 3 ujjnyi szélességű, 2 ujjnyi magasságú, 40 cm. hosszúságú darabokra vágjuk, sóval jól bedörzsöljük. 8-10 napig sózzuk, naponta átforgatva azokat. A végén a sót lesöpörjük róla, bedörzsöljük pirospaprikával. (a bőrös részek természetesen kimaradnak ebből). Fehér tiszta papírba csavarva 1-2 napra, hideg füstre ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai csirkecomb 2. Hozzávalók: 8 csirkecomb, só, bors, 1 hagyma, egy csomópetrezselyem, 1 gerezd fokhagyma (mindez finomra vágva), 1 pár debreceni, 1 tojás, 15 dkg nyers sonka, finomra vágva, 4 szelet füstölt szalonna, 2 evőkanál vaj, 2 pohár fehérbor. Elkészítés: A combokat fűszerezzük. A hagymát, fokhagymát, debrecenit, sonkát és a nyers tojást összekeverjük, a combokat megtöltjük ezzel a masszával, tetejükre fél- fél szelet szalonnát tűzünk. A combokat zsírban aranysárgára ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyomai busaleves (Korhely busaleves) Hozzávalók: 80 dkg szálkamentes busafilé, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér és zöldje, 2 dl tejföl, fűszerek: só, bors, Delikát 8, 4-5 db babérlevél, citrom Elkészítés: A busafilét 3x3 centiméteres darabokra vágva, só, bors, delikát hozzáadásával fűszerezzük és 20 percig állni, hagyjuk. Közben 2 liter vízhez a répát, gyökeret, babérlevelet hozzáadjuk, és 10 percig főzzük. Ezután a fűszerezett halat beletesszük és 15-20 percig tovább, főzzük. Közben 2-3 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbász 1. Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só. Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbászleves Hozzávalók: 15-20 dkg füstölt kolbász, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, kis darab zeller és karalábé, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál olaj, só. A zöldségeket megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük, és a felforrósított olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a bőrétől megfosztott vékony karikákra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 10 percig forraljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Kati rakott krumplija, úgy tökéletes ahogy van!
Kati rakott krumplija, úgy tökéletes ahogy van! A rakott krumpli számtalan módon elkészíthető, de ha egyszer kipróbálod ezt a receptet, másként nem fogod készíteni! Hozzávalók 2 evőkanál liszt, 1 kg burgonya, 12 tojás, 1 evőkanál vaj, 2 szál lángolt vagy gyulai kolbász, 0,5 1 tej, 15 dkg füstölt ementáli sajt, 1 pohár tejföl, paprika, őrölt bors, só. Elkészítés A ...
taltos1 taltos1
Süti ajánló
Csütörtök horvathnemagdi
Zabpelyhes kókuszkeksz bulac57
szalagos fánk faciendum
Japán szelet vorosrozsa66
Bodzás túrós tundihugi
Hal a tortán jjanosne
Tejszínes túrótorta tundihugi
A zserbó horvathnemagdi
tejlekvár ! ibolya58
E betűs receptek horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Fűszeres rántott csirkecomb recept gonda_katalin
Így készül az olaszok lecsója keri007
Pácolt csirkemell tésztasalátá rochlitzne
Pulykás-paprikás stangli bubszi
Babos csirketál bulac57
csirkeMÁJ GRILLSÜTŐBEN bubszi
Csirkemetélt gombabundában bubszi
Heti menü: körtés fogások horvathnemagdi
kókuszban főtt csirke bubszi
Tejfölös-mustáros csirkemell veronika74
Marhából készült ételek
Spanyol tokány agimami7
Füstölt csülkös marhapecsenye klara50
káposzta leves ibolya58
Vadas recept baggesz20
Karácsonyi fogások horvathnemagdi
Ördögpörkölt kapros-tejfölös nokedlivel bkisseva
x nagyuska
Receptek horvathnemagdi
Vörösboros marhalábszár pörköl maroka
Nyírbátori rakott felsál bubszi
Sertésből készült ételek
Recept pityesz58
Fehérboros sertésragu bulac57
Kőszegi töltött felsál bubszi
lasagne lantosneevi
Csülökszeletek zsemlegombóccal suzymama
Gyulai kolbász 6. bubszi
Sütni való kolbász bubszi
Csülkös gnocchi recept kovacs_zsoka
Hidegtálak marti1951
Babos toros. horvathnemagdi
Halból készült ételek
Egészben sült karácsonyi lazac agimami7
Sörben sült bajor ponty bubszi
Savanyú káposztával töltött ha bubszi
Pisztráng kékre főzve 1 bubszi
Pontyszeletek túrótésztában sü bubszi
Karácsonyi receptek yaskane
Ponty szalonnával bubszi
Lazacszelet Zöldségágyon 1vargaildyko
Halkocsonya bubszi
Gombás Ponty Tejfölben 1vargaildyko
Vad ételek
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
Párolt fürj zöld körettel bubszi
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Káposztás fácán tundihugi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Magyar gasztronómia grimilda
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Fácán római tálban lilikonyhaja
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Spagetti ajánló
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Hamis túrós (túró nélküli) sütemény recept kovacs_zsoka
Fasírt, gomba mártással horvathnemagdi
Disznós finomságok tésztával recept jamborlulu
Cukkinis ételek bkisseva
Fokhagymás sütőtökös tészta recept jamborlulu
Akár vacsorának....... szisszy83
Paradicsomos Borda 1vargaildyko
Teszínes-gombás spagetti anitahajdu
Csábító spagetti mennyei raguval tinka1951
Pizza receptek
Kenyer keszites relisisi
Gombás omlett pizzás muffinnal tundihugi
pizza tészta /gluténmentes/ bozsanyinemanyi
Pizzatészta (alaprecept) 1. mailona
Pizza tészta I. - II. 1vargaildyko
Pizza carbonara recept kovacs_zsoka
Pizza aranyag
Pizzás tekergők nnpapszi
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Pizza tekercs recept tinka1951
Hamburger receptek
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
mustár készítése házilag irmus
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU