Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Gyulai kolbász 1.
Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só.
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 2.
Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 2 kg toka, 3 dkg fekete bors, 1 dkg őrölt kömény, 1 csapott kávéskanál nátrium- benzoát, 10 dkg paprika, 2,5 dkg fokhagyma, 25 dkg só.
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom a dagasztó kádba, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 20-25 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom, és halványpirosra füstölöm. Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 3.
Hozzávalók: 9 kg lapocka, vagy comb, 1 kg toka, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg kömény, 30 dkg só, l dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig apró kockára vágom (queccselem). Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra (a pirosas szín eléréséig). Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 4.
Előszikkasztáshoz 10 kg sertés-, 1.5 kg marha színhúst, 15-20 dkg szeletekre vágva 2-3 napig, 0 C körüli hőmérsékleten, vékonyan deszkákra terítve tároljuk.
A szikkadó húst többször átforgatjuk. 3.2 kg toka- vagy hasaalja-szalonnát lebőrözve, vékonyra szelve szikkasztjuk 1 napig, -4 C hőmérsékleten. Néha megforgatjuk. A szikkadt szalonnát, húst, 40 dkg sót, 8 dkg édes pirospaprikát, 3 csapott k. őrölt borsot, 6 dkg erős pirospaprikát, 1 csapott k. őrölt köményt, 1 nagy fej zúzott fokhagymát zománcos edényben elkeverjük.
Ledaráljuk 8 mm lyukbőségű tárcsán, jól összegyúrjuk. 3-3.5 cm átmérőjű sertés vékonybélbe töltjük. 25 cm hosszú darabokra pározzuk úgy, hogy vigyázva megcsavarjuk a belet. (A helyiség hőmérséklete, ahol dolgozunk, ne legyen 15 C foknál több!) Rúdra téve, huzatmentes, hűvös helyen 12 óráig szikkasztjuk.
Hideg füstölőben, magasra téve, száraz bükkfával füstöljük. A kolbász a tűztér fölött 2.5 m magasan legyen. A folyamatos füstölés a legjobb. A hőmérséklet ne legyen több 20 C foknál.
A füstölési idő - a levegő páratartalmától függően - általában 4-5 nap. Száraz, szellőztethető, erős huzattól, napfénytől védett, 20 C foknál nem melegebb helyen tároljuk a kolbászt, ami 2 hét alatt megérik. Az érleléstől eltekinthetünk, ha nincs megfelelő hőmérsékletű, tisztaságú helyünk. Az érlelést különös gonddal végezzük, mert fokozott a fertőzési veszély!

Gyulai kolbász 5 (Téli száraz)
10 kg sertés színhúst felkockázva (ne legyen se kövér, se sovány), elkeverjük 26 dkg sóval, 6 dkg édes pirospaprikával, 1 dkg rózsapaprikával, 2.5 dkg törött borssal, 1 fej zúzott fokhagymával, 5 g salétromsóval, majd közepes lyukbőségű tárcsán ledaráljuk. Zománcos edényben vigyázva átgyúrjuk, 3-3.5 cm átmérőjű sertésbélbe töltjük. 35 cm hosszúra pározva, pár órát levegőn szikkasztjuk.
Füstölőrudakra téve, csendes füstre tesszük. Ha már piros, levehető a füstről. Ha kihűlt, szellős helyiségben szikkasztjuk. Nedves levegőtől óvjuk!
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: pirosas szín, szikkadó húst, szikkadt szalonnát, helyiség hőmérséklete, tűztér fölött, folyamatos füstölés,

B betűs receptek
Badacsonyi csirke Hozzávalók: 1 csirke, 15 dkg apróra vágott hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg margarin, 1 dl pálinka, 3 dl bor, só, bors, kakukkfű, 2 babérlevél, 10 dkg gomba. Elkészítése: A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói töltött tojás csőben sütve Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 25 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 1 dkg tárkonylevél, 2 g gyömbér, 15 dkg póréhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojássárgája, 12 dkg reszelt sajt, só. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, majd a juhtúróval együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük és habverővel simára, krémszerűre keverjük. A megmosott póréhagymát vékony karikákra szeljük. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni paprikás szalonna 1. Pörzsöléssel szőrtelenített disznóból készül. A pörzsölés megadja neki a különleges "égett" ízt. Elkészítése: A tisztára kapart szalonnákat 3 ujjnyi szélességű, 2 ujjnyi magasságú, 40 cm. hosszúságú darabokra vágjuk, sóval jól bedörzsöljük. 8-10 napig sózzuk, naponta átforgatva azokat. A végén a sót lesöpörjük róla, bedörzsöljük pirospaprikával. (a bőrös részek természetesen kimaradnak ebből). Fehér tiszta papírba csavarva 1-2 napra, hideg füstre ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai csirkecomb 2. Hozzávalók: 8 csirkecomb, só, bors, 1 hagyma, egy csomópetrezselyem, 1 gerezd fokhagyma (mindez finomra vágva), 1 pár debreceni, 1 tojás, 15 dkg nyers sonka, finomra vágva, 4 szelet füstölt szalonna, 2 evőkanál vaj, 2 pohár fehérbor. Elkészítés: A combokat fűszerezzük. A hagymát, fokhagymát, debrecenit, sonkát és a nyers tojást összekeverjük, a combokat megtöltjük ezzel a masszával, tetejükre fél- fél szelet szalonnát tűzünk. A combokat zsírban aranysárgára ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyomai busaleves (Korhely busaleves) Hozzávalók: 80 dkg szálkamentes busafilé, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér és zöldje, 2 dl tejföl, fűszerek: só, bors, Delikát 8, 4-5 db babérlevél, citrom Elkészítés: A busafilét 3x3 centiméteres darabokra vágva, só, bors, delikát hozzáadásával fűszerezzük és 20 percig állni, hagyjuk. Közben 2 liter vízhez a répát, gyökeret, babérlevelet hozzáadjuk, és 10 percig főzzük. Ezután a fűszerezett halat beletesszük és 15-20 percig tovább, főzzük. Közben 2-3 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbász 1. Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só. Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbászleves Hozzávalók: 15-20 dkg füstölt kolbász, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, kis darab zeller és karalábé, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál olaj, só. A zöldségeket megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük, és a felforrósított olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a bőrétől megfosztott vékony karikákra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 10 percig forraljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Kati rakott krumplija, úgy tökéletes ahogy van!
Kati rakott krumplija, úgy tökéletes ahogy van! A rakott krumpli számtalan módon elkészíthető, de ha egyszer kipróbálod ezt a receptet, másként nem fogod készíteni! Hozzávalók 2 evőkanál liszt, 1 kg burgonya, 12 tojás, 1 evőkanál vaj, 2 szál lángolt vagy gyulai kolbász, 0,5 1 tej, 15 dkg füstölt ementáli sajt, 1 pohár tejföl, paprika, őrölt bors, só. Elkészítés A ...
taltos1 taltos1
Süti ajánló
Ribizlis hajócskák bubszi
Édes Élvezet horvathnemagdi
Máklepény horvathnemagdi
Túrós gúla (Charlotte) 2. bubszi
Barna mézes pite 1vargaildyko
Mazsolás Halom 1vargaildyko
Elegáns szelet majus55
Kekszes bubszi
Hamis tiramisu. csibi52
Barack bubszi
Szárnyas receptek
Spárgás csirke receptje: ujjozsef
Ananászkrémes csirke: ujjozsef
Töltött padlizsán... jupiter21
Rakott karfiol burgonyával, csirkemellel yaskane
Ínyenc csirkeragu bkisseva
Rozmaringos roston csirkemellfilé szilvás-szalonnás-fügés ko jamborlulu
Csirkeszárnyak másképp mailona
14 napos lúgosító étrend grimilda
Füstölt sajtos rakott cukkini recept baggesz20
Csirkés üvegtészta bulac57
Marhából készült ételek
Orosházi paprikás horvathnemagdi
Lagzis leves horvathnemagdi
Húsimádó rakott tészta mediterrán ízekkel reifregina
Csábító spagetti mennyei raguval tinka1951
burgonyás vagdalt ibolya58
Gombás marhasült RÓMAI tálban bubszi
Balkáni sült kolbász. bubszi
Gulyás erőleves magyar módon bubszi
F betűs recept horvathnemagdi
Bosnyák rakottas bubszi
Sertésből készült ételek
Rakott hús recept baggesz20
Zöldséges-húsos rakott rizs bkisseva
Csoda finom egyben sült sertéshús húsrajongók kedvenc étele lebo
Almás töltött paprika ujjozsef
Sült töltött pulyka recept boszorlany
3 igazi magyaros régi recept agimami7
Prágai sonkás szelet bulac57
Zúzával töltött káposzta kakas csülökkel horvathnemagdi
Vitello tonnató bubszi
Rakott sült hús klarika47
Halból készült ételek
Diós rántott ponty bubszi
Aldunai halászlé 1. bubszi
Vajjal sült pisztráng csiga01
Diós-zelleres haltekercsek horvathnemagdi
csombor faciendum
Halászlé 3. bubszi
füstöltpisztráng leves ... bubszi
Vacsoracsata-Ági-Előétel veronika74
Lazac rákszószban rochlitzne
Finom falatok piroska0101
Vad ételek
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Fácnleves vinlaci
Karácsonyi ételek tomicica
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
szarvasi lakodalmak levese ! ibolya58
Fácánleves berántva II. bubszi
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Gombás szarvashús veronika74
Fácánmell töltött körtével bubszi
Spagetti ajánló
Kínai piritott tészta rochlitzne
Spagetti torta recept jamborlulu
Zöldséges spagetti bulac57
Olasz spagettisaláta bubszi
Milánói, az olasz konyha kedve bubszi
Császárspagetti bubszi
Négy finom saláta ünnepek után roanna
Olasz spagetti-leves bubszi
Őszi receptek emoke93
Húsvéti recept gyűjtemény bkisseva
Pizza receptek
Fogyasztó pizza. roanna
Pizzás tekergő bubszi
Reform mini pizzás csigák recept jamborlulu
Pizza sükösdiesen ujjozsef
Csokidarabos kiflik tundihugi
Töki pompos / a magyar pizza/ gabfe
Sajtos-sonkás-kukoricás ... bulac57
Pizza 2 horvathnemagdi
Medvehagyma ! ibolya58
Pizza gabfe
Hamburger receptek
Aztán mégis. horvathnemagdi
Hawaii burger veronika74
Hamburger pulykahússal suzymama
Csirkeburger recept jamborlulu
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
mustár készítése házilag irmus
Szalámis hamburger horvathnemagdi
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU