Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Gyulai kolbász 1.
Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só.
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 2.
Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 2 kg toka, 3 dkg fekete bors, 1 dkg őrölt kömény, 1 csapott kávéskanál nátrium- benzoát, 10 dkg paprika, 2,5 dkg fokhagyma, 25 dkg só.
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom a dagasztó kádba, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 20-25 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom, és halványpirosra füstölöm. Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 3.
Hozzávalók: 9 kg lapocka, vagy comb, 1 kg toka, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg kömény, 30 dkg só, l dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma
Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig apró kockára vágom (queccselem). Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra (a pirosas szín eléréséig). Hűvös helyen tárolva egy hónapi érlelést követően kezdődhet a fogyasztása. A következő télig eláll.

Gyulai kolbász 4.
Előszikkasztáshoz 10 kg sertés-, 1.5 kg marha színhúst, 15-20 dkg szeletekre vágva 2-3 napig, 0 C körüli hőmérsékleten, vékonyan deszkákra terítve tároljuk.
A szikkadó húst többször átforgatjuk. 3.2 kg toka- vagy hasaalja-szalonnát lebőrözve, vékonyra szelve szikkasztjuk 1 napig, -4 C hőmérsékleten. Néha megforgatjuk. A szikkadt szalonnát, húst, 40 dkg sót, 8 dkg édes pirospaprikát, 3 csapott k. őrölt borsot, 6 dkg erős pirospaprikát, 1 csapott k. őrölt köményt, 1 nagy fej zúzott fokhagymát zománcos edényben elkeverjük.
Ledaráljuk 8 mm lyukbőségű tárcsán, jól összegyúrjuk. 3-3.5 cm átmérőjű sertés vékonybélbe töltjük. 25 cm hosszú darabokra pározzuk úgy, hogy vigyázva megcsavarjuk a belet. (A helyiség hőmérséklete, ahol dolgozunk, ne legyen 15 C foknál több!) Rúdra téve, huzatmentes, hűvös helyen 12 óráig szikkasztjuk.
Hideg füstölőben, magasra téve, száraz bükkfával füstöljük. A kolbász a tűztér fölött 2.5 m magasan legyen. A folyamatos füstölés a legjobb. A hőmérséklet ne legyen több 20 C foknál.
A füstölési idő - a levegő páratartalmától függően - általában 4-5 nap. Száraz, szellőztethető, erős huzattól, napfénytől védett, 20 C foknál nem melegebb helyen tároljuk a kolbászt, ami 2 hét alatt megérik. Az érleléstől eltekinthetünk, ha nincs megfelelő hőmérsékletű, tisztaságú helyünk. Az érlelést különös gonddal végezzük, mert fokozott a fertőzési veszély!

Gyulai kolbász 5 (Téli száraz)
10 kg sertés színhúst felkockázva (ne legyen se kövér, se sovány), elkeverjük 26 dkg sóval, 6 dkg édes pirospaprikával, 1 dkg rózsapaprikával, 2.5 dkg törött borssal, 1 fej zúzott fokhagymával, 5 g salétromsóval, majd közepes lyukbőségű tárcsán ledaráljuk. Zománcos edényben vigyázva átgyúrjuk, 3-3.5 cm átmérőjű sertésbélbe töltjük. 35 cm hosszúra pározva, pár órát levegőn szikkasztjuk.
Füstölőrudakra téve, csendes füstre tesszük. Ha már piros, levehető a füstről. Ha kihűlt, szellős helyiségben szikkasztjuk. Nedves levegőtől óvjuk!
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: pirosas szín, szikkadó húst, szikkadt szalonnát, helyiség hőmérséklete, tűztér fölött, folyamatos füstölés,

B betűs receptek
Badacsonyi csirke Hozzávalók: 1 csirke, 15 dkg apróra vágott hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg margarin, 1 dl pálinka, 3 dl bor, só, bors, kakukkfű, 2 babérlevél, 10 dkg gomba. Elkészítése: A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói töltött tojás csőben sütve Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 25 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 1 dkg tárkonylevél, 2 g gyömbér, 15 dkg póréhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojássárgája, 12 dkg reszelt sajt, só. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, majd a juhtúróval együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük és habverővel simára, krémszerűre keverjük. A megmosott póréhagymát vékony karikákra szeljük. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni paprikás szalonna 1. Pörzsöléssel szőrtelenített disznóból készül. A pörzsölés megadja neki a különleges "égett" ízt. Elkészítése: A tisztára kapart szalonnákat 3 ujjnyi szélességű, 2 ujjnyi magasságú, 40 cm. hosszúságú darabokra vágjuk, sóval jól bedörzsöljük. 8-10 napig sózzuk, naponta átforgatva azokat. A végén a sót lesöpörjük róla, bedörzsöljük pirospaprikával. (a bőrös részek természetesen kimaradnak ebből). Fehér tiszta papírba csavarva 1-2 napra, hideg füstre ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyomai busaleves (Korhely busaleves) Hozzávalók: 80 dkg szálkamentes busafilé, 15 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér és zöldje, 2 dl tejföl, fűszerek: só, bors, Delikát 8, 4-5 db babérlevél, citrom Elkészítés: A busafilét 3x3 centiméteres darabokra vágva, só, bors, delikát hozzáadásával fűszerezzük és 20 percig állni, hagyjuk. Közben 2 liter vízhez a répát, gyökeret, babérlevelet hozzáadjuk, és 10 percig főzzük. Ezután a fűszerezett halat beletesszük és 15-20 percig tovább, főzzük. Közben 2-3 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbász 1. Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só. Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai csirkecomb 2. Hozzávalók: 8 csirkecomb, só, bors, 1 hagyma, egy csomópetrezselyem, 1 gerezd fokhagyma (mindez finomra vágva), 1 pár debreceni, 1 tojás, 15 dkg nyers sonka, finomra vágva, 4 szelet füstölt szalonna, 2 evőkanál vaj, 2 pohár fehérbor. Elkészítés: A combokat fűszerezzük. A hagymát, fokhagymát, debrecenit, sonkát és a nyers tojást összekeverjük, a combokat megtöltjük ezzel a masszával, tetejükre fél- fél szelet szalonnát tűzünk. A combokat zsírban aranysárgára ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbászleves Hozzávalók: 15-20 dkg füstölt kolbász, 1 szál sárgarépa, 1 szál petrezselyemgyökér, kis darab zeller és karalábé, 2 dl tejföl, 1 gerezd fokhagyma, 1 teáskanál liszt, 1 evőkanál olaj, só. A zöldségeket megtisztítjuk, majd almareszelőn lereszeljük, és a felforrósított olajon lepirítjuk. Hozzáadjuk a bőrétől megfosztott vékony karikákra vágott kolbászt, és együtt pirítjuk néhány percig. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és 10 percig forraljuk. Közben a fokhagymát megtisztítjuk és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Kati rakott krumplija, úgy tökéletes ahogy van!
Kati rakott krumplija, úgy tökéletes ahogy van! A rakott krumpli számtalan módon elkészíthető, de ha egyszer kipróbálod ezt a receptet, másként nem fogod készíteni! Hozzávalók 2 evőkanál liszt, 1 kg burgonya, 12 tojás, 1 evőkanál vaj, 2 szál lángolt vagy gyulai kolbász, 0,5 1 tej, 15 dkg füstölt ementáli sajt, 1 pohár tejföl, paprika, őrölt bors, só. Elkészítés A ...
taltos1 taltos1
Süti ajánló
Alj nélküli túrós bordat
Lángosok akiram45
Meggyes-mákos sajttorta 1vargaildyko
Kevert meggyes pite agnes1955
Diós kiflicske bulac57
A bejgli receptje gereica
Készítsünk finom kókuszgolyót! akiram45
Szivartorta recept gonda_katalin
RIBIZLIKRÉMMEL töltött SZÍVEK bubszi
Amerikai, édes sajttorta klara50
Szárnyas receptek
Rizottó /másképp. baratnu
Ázsiai pulyka grillen bubszi
Grillcsirke házilag kisa622
Erdei gombás taiglatelle veronika74
Karfiolos csirke biharijudit
Miért a Reg-Enor? horvathnemagdi
Póréhagymával töltött csirke vorosrozsa66
Sárgarépás-sajtos göngyölt csirkemell recept toth_beata
5 bombajó recept, ha fogyókúrába szeretnél kezdeni! suzymama
Calypso grillezett csirke (kar bubszi
Marhából készült ételek
x nagyuska
Vadas marhasült recept gonda_katalin
Alufóliás flekken kkm
Pilisi sörgulyás bubszi
Marhatekercs narancsmártásban recept jamborlulu
Kelbimbós egy tál horvathnemagdi
Régi hajdúsági ételek tinka1951
Zöldséges hústekercsek martimarti
erdélyi leves ibolya58
Házi hamburger recept jamborlulu
Sertésből készült ételek
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Máj pataki tálban horvathnemagdi
Pörkölt túrós csuszával horvathnemagdi
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Töltött dagadó horvathnemagdi
Mustáros-gombás sertésszelet skorpiolilike
dömsödi májas hús ! ibolya58
Sertéstokány Erdélyi suzymama
Sajtos-paradicsomos szelet bubszi
Kagylótésztás zöldséges hús recept toth_beata
Halból készült ételek
Rántott ponty jaksika
Lazacos burgonyasaláta bubszi
Hal a tortán:Bangó Margit veronika74
Vacsora csata jjanosne
Halászlé bubszi
Pisztránghab salátával bubszi
Grillezett Lazacszelet 1vargaildyko
Karácsonyra reifregina
Bajai halászlé 2. bubszi
Egészben sült pisztráng bébiparaj-salátával suzymama
Vad ételek
Gombás szarvas-steak veronika74
Hal a tortán jjanosne
Fácánleves Újházi módra bubszi
Receptek horvathnemagdi
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Kisalföldi fácánleves bubszi
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
Pikáns vadraguleves klerierzsi
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Spagetti ajánló
Paradicsomos húsgombóc baratnu
Spagettiomlett 1vargaildyko
Spagetti a la carbonara bulac57
Olaszos töltött burgonya zsokanita
Sült tészta hússal és zöldséggel taltos1
Bolognai spagetti tundihugi
Borjúkaraj olasz módra recept toth_beata
Sajtos tészta sütőben sütve Re horvathnemagdi
Kínai recept horvathnemagdi
Gombás-zöldborsós spagetti panka2006
Pizza receptek
Legfinomabb sajtos rúd / pogácsa bkisseva
x nagyuska
Pizzás muffin mailona
pizzás muffin ! ibolya58
Paradicsom-diéta a fittségért grimilda
Pizza csirkével, baconnel recept gonda_katalin
Kombe horvathnemagdi
Pizzás tekercs mkatus
Palacsintasütőbe sült pizza horvathnemagdi
Tepsis pizza recept baggesz20
Hamburger receptek
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Hawaii burger veronika74
Vegetáriánus hamburger moncsika77
x nagyuska
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Csirke hamburger cajun módra klara50
Házi hamburger veronika74
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU