Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
B betűs receptek
Badacsonyi csirke
Hozzávalók: 1 csirke, 15 dkg apróra vágott hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg margarin, 1 dl pálinka, 3 dl bor, só, bors, kakukkfű, 2 babérlevél, 10 dkg gomba.
Elkészítése: A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka pálinkával, jól elkeverjük. Ha már kezd elpárologni, öntünk rá 3 dl bort és fedő alatt puhára, és szép pirosra sütjük.

Badacsonyi sertéskockák
40 dkg sertéscombot kockára vágunk és 5 dkg vajon átsütünk. Sóval, törött borssal, 2-3 szem finomra vágott szegfűszeggel Ízesítjük és felöntjük másfél dl fehérborral.
Hozzáadunk 20 dkg kockára vágott paradicsomot és átforraljuk.
Bagolyvári sertésflekken
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet (70 dkg) sertéstarja, 20 dkg savanyú káposzta, 15 dkg gyulai kolbász, burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt fekete bors, csípős paprikakrém, olaj.
A hússzeleteket zúzott fokhagymával (vagy fokhagymakrémmel), borssal, csípős paprikakrémmel fűszerezzük és megsózzuk. A kolbászt, amelynek lehúztuk a héját, felkarikázzuk, és kevés olajat alá téve megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, egy kissé azt is megpirítjuk. babérlevelet teszünk bele, és kevés vízzel puhára pároljuk. A héjában megfőtt burgonyát cikkekre vágjuk, és a tálalás előtt olajjal kikent sütőlapon vagy sütőben pirosra sütjük. A hússzeleteket ugyancsak kevés forró olajban mindkét oldalán megsütjük.

Bajai halászlé 1.
Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta
Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű-fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egyórai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

Gyufatészta a bajai halászléhez
Elkészítése: Ahány személy, annyi tojásból készül. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Víz nélkül készítjük! A tésztát kerek, gyufaszál vastagságúra nyújtva olyan széles szalagokra vágjuk, mint a gyufaszál hossza. A szalagokat gyufaszál szélességűre metélve lobogva forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztából ki-ki, ízlésének megfelelő mennyiséget rak a tányérjába, majd rámeri a halászlét.

Bajai halászlé 2. (B. Farkas Tamás)
Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes-nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni kezd (vigyázzunk, a keletkezett szürkés habot leszedni nem szabad!), beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, tetejére dobjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, cseresznyepaprikát, beleöntjük a bort. A főzés időtartama alatt keverni tilos! Helyette időnként megrázogatjuk a bográcsot. A forrástól számított 35-40 percig egyenletes rotyogtatás után kóstolással döntjük el, harmonikusak-e már az ízek? Az esetleges ikrát, tejet a főzés befejezése előtt . 10 perccel dobjuk bele. Minden perc számít, de egyre vigyázzunk: a halnak nem szabad szétfőnie! Baján tálaláskor frissen főtt hosszú metéltet is adnak hozzá.

Bajai halászlé 3. (Marcsi módra)
Hozzávalók: Személyenként fél kilogramm hal (vegyesen: ponty, törpeharcsa, kárász, ki mit szeret) Minden kilogramm halhoz 1 közepes fej hagyma, minden kilogramm halhoz 1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika, ízlés szerint só, cseresznyepaprika.
Elkészítése: A halat megtisztítjuk, a fejet félbevágjuk, és mindent lesózunk A bográcsba (nem lábos meg ilyesmi) beletesszük az apróra vágott hagymát, a lesózott halat és a vizet. Annyi vizet számolunk, hogy 1 kg halhoz 1.2 - 1.3 liter víz legyen. Ezt feltesszük forrni, ha felforrt, beletesszük a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Közepes forrású legyen, itt úgy mondják, hogy úgy forrjon, mint a lúg. Van, aki tesz bele paradicsomot vagy pici vörösbort, hogy a hal ne essen szét. 30-35 percig forraljuk és kész. Gyufatésztával tálaljuk először a levét, majd külön a halhúst. Tehát mint látod, mi nem passzírozzuk, nincs alaplé. Ebben benne van a hal minden alkotóeleme egyben. A legjobb szabad tűzön főzni, és akácfával tüzelni. Itt a bajai halfőzőn is mindenki fával főzi.

Bajai pacal
Az előkészített és csíkokra vágott pacalt (lásd: Pacalpörkölt) félretesszük. Ezután a finomra vágott vöröshagymát vajban világosra pirítjuk, pirospaprikával meghintjük, és sűrített paradicsommal elkeverjük. Só- törött borssal, összetört fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a pacalt és 2 dl fehérborral, valamint 2 dl vízzel felengedjük, 30 percig főzzük. A megfőtt pacalt mártásával együtt tűzálló edénybe öntjük, reszelt sajttal vastagon meghintjük, kevés vajat morzsolunk rá. Előmelegített sütőben. 25 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Bajai pontyhalászlé Bartalis módra
Hozzávalók: 2 és fél kg ponty, 3 nagy fej vöröshagyma, só, 4 evőkanál édes nemes pirospaprika, 2 és fél liter víz, 1 evőkanál konzerv paradicsompüré vagy 1 dl száraz vörösbor, 4-5 db erős cseresznyepaprika, 1 csomag bajai halászlétészta.
A megtisztított pontyot (pontyokat) 5 mm- 3-4 mm mély bemetszéssel irdaljuk, felszeleteljük, darabonként besózzuk, ügyelve arra, hogy az irdalásokba is megfelelő mennyiségű só kerüljön. Legalább 2-3 órát állni hagyjuk. A halikrát, tejet különtesszük, ne sózzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a bogrács aljára tesszük. Ráöntjük a vizet, és erős tűznél forraljuk. Ötpercnyi forrás után belehelyezzük a halszeleteket. Miután ismételten felforrt, rászórjuk a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Ezt követően 8-10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsompürét vagy a vörösbort (mindkettő a halhús szétesését hivatott megakadályozni), valamint a belsőségeket. 30-40 perc szükséges a halászlé elkészítéséhez. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát. A halszeleteket külön tálcákra helyezzük, és a halászlét a tésztára öntve vagy külön tálban tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: hajósi cabernet
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szalonnás hagymára, pohárka pálinkával, hússzeleteket zúzott, héjában megfőtt, tálalás előtt, hússzeleteket ugyancsak,

Bajai halászlé 2.
(B.Farkas Tamás) Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni ...
bubszi bubszi
Bajai halászlé 2.
(B. Farkas Tamás) Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni ...
bubszi bubszi
Receptek
szalagokra vágjuk, mint a gyufaszál hossza. A szalagokat gyufaszál szélességűre metélve lobogva forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztából ki-ki, ízlésének megfelelő mennyiséget rak a tányérjába, majd rámeri a halászlét. Bajai halászlé 2. (B. Farkas Tamás) Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg , 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott k. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
x
... június 24. 09:51 •Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ GYÖNGYSZEMEIM Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ... Besze Lukács [Luk... június 24. 08:40 •Játszani jó! Farkas Györgyné ... június 24. 08:21 •KÖZKÍVÁNATRA - KARFIOL-TOPIK Dávidné Bartha Sz... június 24. 07:59 •Bölcsességek, idézetek gyűjtemén... Kuchta ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Születésnapi emeletes torta bubszi
Túró fánk. paczariibolya
Hartyáni krémes klara50
Skót krémes horvathnemagdi
Kabinetpuding puncsmártással rochlitzne
Őszi pizzák horvathnemagdi
Fánk horvathnemagdi
gesztenyekrémes ... muffin ! ibolya58
Boci szelet zsokanita
Banános süti gabfe
Szárnyas receptek
Csirkemell tortilla recept kovacs_zsoka
Tejfölös, zöldséges csirkemell bubszi
2 gyógyleves megfázás esetére ... anitahajdu
Tavaszi ízek relisisi
Hentes tokány reifregina
Májas burgonyarolád 1vargaildyko
Káposztás fácán tundihugi
Csirke narancslében petezsolt
Bakonyi csirke bubszi
Csirkemáj naranccsal horvathnemagdi
Marhából készült ételek
B receptek horvathnemagdi
Tatár beefsteak recept gonda_katalin
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
brassói húsleves ibolya58
Töltött padlizsán baconnel recept baggesz20
tuniszi csirkeleves! ibolya58
Húsos bab Márton kedvére recept kovacs_zsoka
Ír sörös gulyás: ujjozsef
Receptek horvathnemagdi
Névnapos receptek kloppenburg
Sertésből készült ételek
Ízőrzők – Szigliget horvathnemagdi
Szűzérmék szilvamártással agimami7
Temesvári sertéstokány suzymama
szilvalekváros bejgli faciendum
x nagyuska
Zöldborsós-raguleves yaskane
"Tüzes" sertésragu horvathnemagdi
Brassói aprópecsenye recept jamborlulu
Bogdányi aprópecsenye yaskane
Jókai-bableves szerika68
Halból készült ételek
30 perces sült lazac veronika74
Borsos tengerihal-saláta horvathnemagdi
Aldunai halászlé 1. bubszi
Rác harcsa rochlitzne
Ponty sörtésztában suzymama
Halászlé gombóccal yaskane
B betűs receptek horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Ponty Orly módra 2. bubszi
Szegedi halászlé bubszi
Vad ételek
Csallóközi vadas klerierzsi
Baszk fácán veronika74
Töltött káposzta bkisseva
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Szarvas-bélszín borjúszűzzel t bubszi
Fácánpaprikás bubszi
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
savanyú burgonyaleves ibolya58
Spagetti ajánló
Wokban sűlt zöldséges-csirkés rochlitzne
Ildykó rakott husi recije gabfe
OLASZ csirkeGULYÁS SAJTTAL bubszi
Bolognai spagetti kovacsborbala
Paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
Gezemice recept jamborlulu
Mai menű horvathnemagdi
Csirke likőrrel recept gonda_katalin
Tejszínes-gombás tészta bubszi
Pizza receptek
Hogyan készítsük el a spárgát? agimami7
Pizza ai quattro formaggi 1 bubszi
Pizzás csiga kefírrel ízesítve recept boszorlany
korona pizza faciendum
Pizza recept aranyag
Kombe horvathnemagdi
Zöldséges pizza bulac57
Spejz-pizza veronika74
Sütőporos lángos yaskane
Pekingi kacsa horvathnemagdi
Hamburger receptek
Hamburger horvathnemagdi
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Sajtburger veronika74
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Kevés munkával horvathnemagdi
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Házi hamburger recept baggesz20
Házi hamburger recept jamborlulu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU