Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
B betűs receptek
Badacsonyi csirke
Hozzávalók: 1 csirke, 15 dkg apróra vágott hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg margarin, 1 dl pálinka, 3 dl bor, só, bors, kakukkfű, 2 babérlevél, 10 dkg gomba.
Elkészítése: A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka pálinkával, jól elkeverjük. Ha már kezd elpárologni, öntünk rá 3 dl bort és fedő alatt puhára, és szép pirosra sütjük.

Badacsonyi sertéskockák
40 dkg sertéscombot kockára vágunk és 5 dkg vajon átsütünk. Sóval, törött borssal, 2-3 szem finomra vágott szegfűszeggel Ízesítjük és felöntjük másfél dl fehérborral.
Hozzáadunk 20 dkg kockára vágott paradicsomot és átforraljuk.
Bagolyvári sertésflekken
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet (70 dkg) sertéstarja, 20 dkg savanyú káposzta, 15 dkg gyulai kolbász, burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt fekete bors, csípős paprikakrém, olaj.
A hússzeleteket zúzott fokhagymával (vagy fokhagymakrémmel), borssal, csípős paprikakrémmel fűszerezzük és megsózzuk. A kolbászt, amelynek lehúztuk a héját, felkarikázzuk, és kevés olajat alá téve megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, egy kissé azt is megpirítjuk. babérlevelet teszünk bele, és kevés vízzel puhára pároljuk. A héjában megfőtt burgonyát cikkekre vágjuk, és a tálalás előtt olajjal kikent sütőlapon vagy sütőben pirosra sütjük. A hússzeleteket ugyancsak kevés forró olajban mindkét oldalán megsütjük.

Bajai halászlé 1.
Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta
Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű-fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egyórai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

Gyufatészta a bajai halászléhez
Elkészítése: Ahány személy, annyi tojásból készül. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Víz nélkül készítjük! A tésztát kerek, gyufaszál vastagságúra nyújtva olyan széles szalagokra vágjuk, mint a gyufaszál hossza. A szalagokat gyufaszál szélességűre metélve lobogva forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztából ki-ki, ízlésének megfelelő mennyiséget rak a tányérjába, majd rámeri a halászlét.

Bajai halászlé 2. (B. Farkas Tamás)
Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes-nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni kezd (vigyázzunk, a keletkezett szürkés habot leszedni nem szabad!), beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, tetejére dobjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, cseresznyepaprikát, beleöntjük a bort. A főzés időtartama alatt keverni tilos! Helyette időnként megrázogatjuk a bográcsot. A forrástól számított 35-40 percig egyenletes rotyogtatás után kóstolással döntjük el, harmonikusak-e már az ízek? Az esetleges ikrát, tejet a főzés befejezése előtt . 10 perccel dobjuk bele. Minden perc számít, de egyre vigyázzunk: a halnak nem szabad szétfőnie! Baján tálaláskor frissen főtt hosszú metéltet is adnak hozzá.

Bajai halászlé 3. (Marcsi módra)
Hozzávalók: Személyenként fél kilogramm hal (vegyesen: ponty, törpeharcsa, kárász, ki mit szeret) Minden kilogramm halhoz 1 közepes fej hagyma, minden kilogramm halhoz 1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika, ízlés szerint só, cseresznyepaprika.
Elkészítése: A halat megtisztítjuk, a fejet félbevágjuk, és mindent lesózunk A bográcsba (nem lábos meg ilyesmi) beletesszük az apróra vágott hagymát, a lesózott halat és a vizet. Annyi vizet számolunk, hogy 1 kg halhoz 1.2 - 1.3 liter víz legyen. Ezt feltesszük forrni, ha felforrt, beletesszük a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Közepes forrású legyen, itt úgy mondják, hogy úgy forrjon, mint a lúg. Van, aki tesz bele paradicsomot vagy pici vörösbort, hogy a hal ne essen szét. 30-35 percig forraljuk és kész. Gyufatésztával tálaljuk először a levét, majd külön a halhúst. Tehát mint látod, mi nem passzírozzuk, nincs alaplé. Ebben benne van a hal minden alkotóeleme egyben. A legjobb szabad tűzön főzni, és akácfával tüzelni. Itt a bajai halfőzőn is mindenki fával főzi.

Bajai pacal
Az előkészített és csíkokra vágott pacalt (lásd: Pacalpörkölt) félretesszük. Ezután a finomra vágott vöröshagymát vajban világosra pirítjuk, pirospaprikával meghintjük, és sűrített paradicsommal elkeverjük. Só- törött borssal, összetört fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a pacalt és 2 dl fehérborral, valamint 2 dl vízzel felengedjük, 30 percig főzzük. A megfőtt pacalt mártásával együtt tűzálló edénybe öntjük, reszelt sajttal vastagon meghintjük, kevés vajat morzsolunk rá. Előmelegített sütőben. 25 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Bajai pontyhalászlé Bartalis módra
Hozzávalók: 2 és fél kg ponty, 3 nagy fej vöröshagyma, só, 4 evőkanál édes nemes pirospaprika, 2 és fél liter víz, 1 evőkanál konzerv paradicsompüré vagy 1 dl száraz vörösbor, 4-5 db erős cseresznyepaprika, 1 csomag bajai halászlétészta.
A megtisztított pontyot (pontyokat) 5 mm- 3-4 mm mély bemetszéssel irdaljuk, felszeleteljük, darabonként besózzuk, ügyelve arra, hogy az irdalásokba is megfelelő mennyiségű só kerüljön. Legalább 2-3 órát állni hagyjuk. A halikrát, tejet különtesszük, ne sózzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a bogrács aljára tesszük. Ráöntjük a vizet, és erős tűznél forraljuk. Ötpercnyi forrás után belehelyezzük a halszeleteket. Miután ismételten felforrt, rászórjuk a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Ezt követően 8-10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsompürét vagy a vörösbort (mindkettő a halhús szétesését hivatott megakadályozni), valamint a belsőségeket. 30-40 perc szükséges a halászlé elkészítéséhez. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát. A halszeleteket külön tálcákra helyezzük, és a halászlét a tésztára öntve vagy külön tálban tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: hajósi cabernet
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szalonnás hagymára, pohárka pálinkával, hússzeleteket zúzott, héjában megfőtt, tálalás előtt, hússzeleteket ugyancsak,

Bajai halászlé 2.
(B.Farkas Tamás) Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni ...
bubszi bubszi
Bajai halászlé 2.
(B. Farkas Tamás) Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni ...
bubszi bubszi
Receptek
szalagokra vágjuk, mint a gyufaszál hossza. A szalagokat gyufaszál szélességűre metélve lobogva forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztából ki-ki, ízlésének megfelelő mennyiséget rak a tányérjába, majd rámeri a halászlét. Bajai halászlé 2. (B. Farkas Tamás) Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg , 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott k. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
x
... június 24. 09:51 •Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ GYÖNGYSZEMEIM Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ... Besze Lukács [Luk... június 24. 08:40 •Játszani jó! Farkas Györgyné ... június 24. 08:21 •KÖZKÍVÁNATRA - KARFIOL-TOPIK Dávidné Bartha Sz... június 24. 07:59 •Bölcsességek, idézetek gyűjtemén... Kuchta ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Finom sütirecept piroska0101
Májas újburgonya saláta bubszi
Császármorzsa ancus56
Húsvéti tojástorta horvathnemagdi
KÁPOSZTATorta bubszi
Farsangra sarkadykati
piskóta tekercs alaprecept faciendum
Húsvéti tojás tortácskák horvathnemagdi
Női szeszély napsugar71
Almás krémes galac
Szárnyas receptek
Karácsonyi kuszkusz recept donaldduck
Okleveles lecsó csirkemájjal horvathnemagdi
francia fasírt faciendum
Sajtos csirkemell tepsiben nagyiful
Öt káprázatos leves horvathnemagdi
Zöld scsí horvathnemagdi
Sajtos-fűszeres pulykaszeletek klara50
Nyúzott kacsaleves Rőmertopfba bubszi
Finom falatok piroska0101
Rakott karfiol csirkemellel magdus60
Marhából készült ételek
Erőleves horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Debreceni marhatokány bubszi
Mexikói Szűzérmék 1vargaildyko
Péter falunapi pörköltje (Vegyes pörkölt májjal és gombával) bkisseva
Szerb rakott tészta horvathnemagdi
Darált húsos tekercs bulac57
albán csirke dióval ! ibolya58
Spagetti paradicsomos húsgombóccal horvathnemagdi
Gazdag húsleves horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Húsos babpörkölt horvathnemagdi
Kolbász bubszi
Wok: receptek és ötletek snibolya
S betűs receptek horvathnemagdi
Hamis "borjú" vagdalt bubszi
Finomságok... gaby13
A savanyú káposzta panka2006
Tolcsvai aprópecsenye zsokanita
LEVES AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Gesztenyés töltött csirke suzymama
Halból készült ételek
ELŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Dióbundában sült ponty: ujjozsef
Párolt pisztráng recept boszorlany
Lazacfilé spenóttal,... bulac57
tarcali korhely halászlé ! ibolya58
Magyar gasztronómia grimilda
Bajai halászlé 2. bubszi
Tejfölös ponty bubszi
Süllő receptek jozsef_olah_9843
Gyors halászlé – nagyon finom kohlinka
Vad ételek
piSZTÁCIÁS FÁCÁNPÁSTÉTOM bubszi
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Szarvasgombás őz vadrizzsel klerierzsi
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Szüreti szarvaspörkölt szőlőve maroka
Csallóközi vadas klerierzsi
Gombás szarvas-steak veronika74
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Fácánleves Újházi módra bubszi
Torták kloppenburg
Spagetti ajánló
gombás spagetti faciendum
H.Kohut Katalin: Bolognai spagetti katalinkohut
Carbonara, ahogy én készítem recept baggesz20
Rakott zöldséges tészta 2 recept gonda_katalin
Hagymás sütõtökös spagett horvathnemagdi
Bolognai spagetti recept jamborlulu
Sajtos-csirkés spagetti recept jamborlulu
Rossini spagetti reifregina
Finom falatok piroska0101
Toszkán spagetti gigi55
Pizza receptek
Rókás pizza recept toth_beata
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz horvathnemagdi
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
Farsangi gyerekzsúr veronika74
Íme, egy szelet Itália! gaby13
Olcsó házi leveles tészta veronika74
Kolbászos-pizza horvathnemagdi
Combos pizza horvathnemagdi
Őszi pizzák horvathnemagdi
Pizzás csiga kefírrel ízesítve recept boszorlany
Hamburger receptek
Házi hamburger grimilda
Csirke hamburger banb
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Hamburger buci recept jamborlulu
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Aztán mégis. horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU