Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
B betűs receptek
Badacsonyi csirke
Hozzávalók: 1 csirke, 15 dkg apróra vágott hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg margarin, 1 dl pálinka, 3 dl bor, só, bors, kakukkfű, 2 babérlevél, 10 dkg gomba.
Elkészítése: A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka pálinkával, jól elkeverjük. Ha már kezd elpárologni, öntünk rá 3 dl bort és fedő alatt puhára, és szép pirosra sütjük.

Badacsonyi sertéskockák
40 dkg sertéscombot kockára vágunk és 5 dkg vajon átsütünk. Sóval, törött borssal, 2-3 szem finomra vágott szegfűszeggel Ízesítjük és felöntjük másfél dl fehérborral.
Hozzáadunk 20 dkg kockára vágott paradicsomot és átforraljuk.
Bagolyvári sertésflekken
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet (70 dkg) sertéstarja, 20 dkg savanyú káposzta, 15 dkg gyulai kolbász, burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt fekete bors, csípős paprikakrém, olaj.
A hússzeleteket zúzott fokhagymával (vagy fokhagymakrémmel), borssal, csípős paprikakrémmel fűszerezzük és megsózzuk. A kolbászt, amelynek lehúztuk a héját, felkarikázzuk, és kevés olajat alá téve megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, egy kissé azt is megpirítjuk. babérlevelet teszünk bele, és kevés vízzel puhára pároljuk. A héjában megfőtt burgonyát cikkekre vágjuk, és a tálalás előtt olajjal kikent sütőlapon vagy sütőben pirosra sütjük. A hússzeleteket ugyancsak kevés forró olajban mindkét oldalán megsütjük.

Bajai halászlé 1.
Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta
Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű-fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egyórai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

Gyufatészta a bajai halászléhez
Elkészítése: Ahány személy, annyi tojásból készül. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Víz nélkül készítjük! A tésztát kerek, gyufaszál vastagságúra nyújtva olyan széles szalagokra vágjuk, mint a gyufaszál hossza. A szalagokat gyufaszál szélességűre metélve lobogva forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztából ki-ki, ízlésének megfelelő mennyiséget rak a tányérjába, majd rámeri a halászlét.

Bajai halászlé 2. (B. Farkas Tamás)
Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes-nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni kezd (vigyázzunk, a keletkezett szürkés habot leszedni nem szabad!), beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, tetejére dobjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, cseresznyepaprikát, beleöntjük a bort. A főzés időtartama alatt keverni tilos! Helyette időnként megrázogatjuk a bográcsot. A forrástól számított 35-40 percig egyenletes rotyogtatás után kóstolással döntjük el, harmonikusak-e már az ízek? Az esetleges ikrát, tejet a főzés befejezése előtt . 10 perccel dobjuk bele. Minden perc számít, de egyre vigyázzunk: a halnak nem szabad szétfőnie! Baján tálaláskor frissen főtt hosszú metéltet is adnak hozzá.

Bajai halászlé 3. (Marcsi módra)
Hozzávalók: Személyenként fél kilogramm hal (vegyesen: ponty, törpeharcsa, kárász, ki mit szeret) Minden kilogramm halhoz 1 közepes fej hagyma, minden kilogramm halhoz 1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika, ízlés szerint só, cseresznyepaprika.
Elkészítése: A halat megtisztítjuk, a fejet félbevágjuk, és mindent lesózunk A bográcsba (nem lábos meg ilyesmi) beletesszük az apróra vágott hagymát, a lesózott halat és a vizet. Annyi vizet számolunk, hogy 1 kg halhoz 1.2 - 1.3 liter víz legyen. Ezt feltesszük forrni, ha felforrt, beletesszük a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Közepes forrású legyen, itt úgy mondják, hogy úgy forrjon, mint a lúg. Van, aki tesz bele paradicsomot vagy pici vörösbort, hogy a hal ne essen szét. 30-35 percig forraljuk és kész. Gyufatésztával tálaljuk először a levét, majd külön a halhúst. Tehát mint látod, mi nem passzírozzuk, nincs alaplé. Ebben benne van a hal minden alkotóeleme egyben. A legjobb szabad tűzön főzni, és akácfával tüzelni. Itt a bajai halfőzőn is mindenki fával főzi.

Bajai pacal
Az előkészített és csíkokra vágott pacalt (lásd: Pacalpörkölt) félretesszük. Ezután a finomra vágott vöröshagymát vajban világosra pirítjuk, pirospaprikával meghintjük, és sűrített paradicsommal elkeverjük. Só- törött borssal, összetört fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a pacalt és 2 dl fehérborral, valamint 2 dl vízzel felengedjük, 30 percig főzzük. A megfőtt pacalt mártásával együtt tűzálló edénybe öntjük, reszelt sajttal vastagon meghintjük, kevés vajat morzsolunk rá. Előmelegített sütőben. 25 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Bajai pontyhalászlé Bartalis módra
Hozzávalók: 2 és fél kg ponty, 3 nagy fej vöröshagyma, só, 4 evőkanál édes nemes pirospaprika, 2 és fél liter víz, 1 evőkanál konzerv paradicsompüré vagy 1 dl száraz vörösbor, 4-5 db erős cseresznyepaprika, 1 csomag bajai halászlétészta.
A megtisztított pontyot (pontyokat) 5 mm- 3-4 mm mély bemetszéssel irdaljuk, felszeleteljük, darabonként besózzuk, ügyelve arra, hogy az irdalásokba is megfelelő mennyiségű só kerüljön. Legalább 2-3 órát állni hagyjuk. A halikrát, tejet különtesszük, ne sózzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a bogrács aljára tesszük. Ráöntjük a vizet, és erős tűznél forraljuk. Ötpercnyi forrás után belehelyezzük a halszeleteket. Miután ismételten felforrt, rászórjuk a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Ezt követően 8-10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsompürét vagy a vörösbort (mindkettő a halhús szétesését hivatott megakadályozni), valamint a belsőségeket. 30-40 perc szükséges a halászlé elkészítéséhez. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát. A halszeleteket külön tálcákra helyezzük, és a halászlét a tésztára öntve vagy külön tálban tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: hajósi cabernet
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szalonnás hagymára, pohárka pálinkával, hússzeleteket zúzott, héjában megfőtt, tálalás előtt, hússzeleteket ugyancsak,

Bajai halászlé 2.
(B.Farkas Tamás) Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni kezd ...
bubszi bubszi
Bajai halászlé 2.
(B. Farkas Tamás) Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni ...
bubszi bubszi
Receptek
szalagokra vágjuk, mint a gyufaszál hossza. A szalagokat gyufaszál szélességűre metélve lobogva forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztából ki-ki, ízlésének megfelelő mennyiséget rak a tányérjába, majd rámeri a halászlét. Bajai halászlé 2. (B. Farkas Tamás) Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg , 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott k. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
x
... június 24. 09:51 •Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ GYÖNGYSZEMEIM Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ... Besze Lukács [Luk... június 24. 08:40 •Játszani jó! Farkas Györgyné ... június 24. 08:21 •KÖZKÍVÁNATRA - KARFIOL-TOPIK Dávidné Bartha Sz... június 24. 07:59 •Bölcsességek, idézetek gyűjtemén... Kuchta ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Hagymás burgonya saláta recept jamborlulu
Epres, túrós piskóta tekercs boci mintával katimamiii
Tejszínes málnatorta klerierzsi
Almás pite 8. bubszi
Tejszínes karácsonyi csokoládé bubszi
Húsvéti foszlós kalács anci-ani
Mozart kuglóf bubszi
egy kis nasi? biharijudit
Krumplitorta - lisztmentes bkisseva
Recept jjanosne
Szárnyas receptek
szerecsendió ibolya58
Étvágygerjesztő falatkák ( 4-recept) suzymama
Szüreti dínom-dánom suzymama
Legényfogó leves koszegimarika
Csülök receptek vg999
Karácsonyi rakott pulykaérmék cilamami
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Gyümölcsös csirke tundihugi
Fokhagymás Csirke 1vargaildyko
Ízőrzők –Egerszalók̵ horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Szász sülthúsleves bubszi
B receptek horvathnemagdi
Mézes részeges-körtével bajuszpapi
Így készítsd el a húslevest grimilda
Péter falunapi pörköltje (Vegyes pörkölt májjal és gombával) bkisseva
Marhahúsleves............. ...... mailona
Pusztapörkölt recept boszorlany
Vinaigrette-mártás bubszi
Török lepény darálthússal bubszi
Tésztatáska céklával horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Kolozsvári rakott káposzta grimilda
Kolozsvári rakott káposzta evavicus
Hidegtálak horvathnemagdi
kalotaszegi savanyúleves ibolya58
Paprikás sertésszelet veronika74
4 különböző töltelékkel ellátott töltött húst. reifregina
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda katalinkohut
Csiki sertéstokány recept gonda_katalin
Bakonyi sertéstokány faciendum
Alföldi töltött káposzta 2. petofihsandor
Halból készült ételek
Tejszínes halgombócleves ujjozsef
Lazac rákszószban rochlitzne
Fajszi halászlé (egyszerű módo bubszi
Tűzdelt ponty bubszi
Marinírozott ponty bubszi
Tiszai halászlé 1. (szegedi) bubszi
D betűs receptek horvathnemagdi
Harcsa klerierzsi
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Szegedi halászlé 1. bubszi
Vad ételek
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Fácán raguleves recept baggesz20
Sült fácán körtemártással klerierzsi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Fácánpaprikás bubszi
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Vacsora csata recept! jjanosne
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
Szarvas-bélszín borjúszűzzel t bubszi
Receptek horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Sprotnis spagetti horvathnemagdi
Kohut Katalin: Diétás milánói spagetti kohlinka
Bakonyi húsgombóc horvathnemagdi
Olasz spagettisaláta bubszi
Dél-olasz rakott tészta. bubszi
Krémsajtos bolognai recept kovacs_zsoka
Sült-főtt spagetti bubszi
Fokhagymás-gombás spagetti RTL korall44
Telyszines csirke! kovacsborbala
Rakott Bolognai klerierzsi
Pizza receptek
Pizza (tejfölös, sonkás-gombás horvathnemagdi
Combos pizza horvathnemagdi
Ananászos pizza recept baggesz20
Burgonyás Pizza Tészta 1vargaildyko
Pizzás csiga recept kovacs_zsoka
Asztalon sült pizza horvathnemagdi
pizzás muffin ! ibolya58
Pizza-tészta, I. bubszi
Pizzamártás recept kovacs_zsoka
Pizza-egyszerűen horvathnemagdi
Hamburger receptek
Hamburger horvathnemagdi
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Sajtos hamburger bubszi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger baratnu
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Sajtburger veronika74
Hamburger horvathnemagdi
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU