Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
B betűs receptek
Badacsonyi csirke
Hozzávalók: 1 csirke, 15 dkg apróra vágott hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg margarin, 1 dl pálinka, 3 dl bor, só, bors, kakukkfű, 2 babérlevél, 10 dkg gomba.
Elkészítése: A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka pálinkával, jól elkeverjük. Ha már kezd elpárologni, öntünk rá 3 dl bort és fedő alatt puhára, és szép pirosra sütjük.

Badacsonyi sertéskockák
40 dkg sertéscombot kockára vágunk és 5 dkg vajon átsütünk. Sóval, törött borssal, 2-3 szem finomra vágott szegfűszeggel Ízesítjük és felöntjük másfél dl fehérborral.
Hozzáadunk 20 dkg kockára vágott paradicsomot és átforraljuk.
Bagolyvári sertésflekken
Hozzávalók 4 személyre: 4 szelet (70 dkg) sertéstarja, 20 dkg savanyú káposzta, 15 dkg gyulai kolbász, burgonya, 2 gerezd fokhagyma, só, őrölt fekete bors, csípős paprikakrém, olaj.
A hússzeleteket zúzott fokhagymával (vagy fokhagymakrémmel), borssal, csípős paprikakrémmel fűszerezzük és megsózzuk. A kolbászt, amelynek lehúztuk a héját, felkarikázzuk, és kevés olajat alá téve megpirítjuk, hozzáadjuk a káposztát, egy kissé azt is megpirítjuk. babérlevelet teszünk bele, és kevés vízzel puhára pároljuk. A héjában megfőtt burgonyát cikkekre vágjuk, és a tálalás előtt olajjal kikent sütőlapon vagy sütőben pirosra sütjük. A hússzeleteket ugyancsak kevés forró olajban mindkét oldalán megsütjük.

Bajai halászlé 1.
Hozzávalók: 1 kg ponty, 15 dkg hagyma, 5 dkg házi paprika, 2 dkg só, 10 dkg paradicsom, 5 dkg zöldpaprika, (esetleg ennek megfelelő mennyiségű lecsó), 2-3 cseresznyepaprika, 4 adag gyufatészta
Elkészítése: A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserű-fogát. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felteszem főni a hallal együtt. Mikor kiforrta a habját, beleteszem a sót és a paprikát, a paradicsomot és a paprikát, valamint a cseresznyepaprikát. Erős tűzön egyórai forrást követően kifőtt és leöblített gyufatésztára tálalom a levet, majd ezt követően a halszeleteket fogyasztjuk el.

Gyufatészta a bajai halászléhez
Elkészítése: Ahány személy, annyi tojásból készül. Annyi liszttel gyúrjuk össze, hogy jó kemény tésztát kapjunk. Víz nélkül készítjük! A tésztát kerek, gyufaszál vastagságúra nyújtva olyan széles szalagokra vágjuk, mint a gyufaszál hossza. A szalagokat gyufaszál szélességűre metélve lobogva forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztából ki-ki, ízlésének megfelelő mennyiséget rak a tányérjába, majd rámeri a halászlét.

Bajai halászlé 2. (B. Farkas Tamás)
Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes-nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni kezd (vigyázzunk, a keletkezett szürkés habot leszedni nem szabad!), beleszórjuk az őrölt pirospaprikát, tetejére dobjuk a zöldpaprikát, paradicsomot, cseresznyepaprikát, beleöntjük a bort. A főzés időtartama alatt keverni tilos! Helyette időnként megrázogatjuk a bográcsot. A forrástól számított 35-40 percig egyenletes rotyogtatás után kóstolással döntjük el, harmonikusak-e már az ízek? Az esetleges ikrát, tejet a főzés befejezése előtt . 10 perccel dobjuk bele. Minden perc számít, de egyre vigyázzunk: a halnak nem szabad szétfőnie! Baján tálaláskor frissen főtt hosszú metéltet is adnak hozzá.

Bajai halászlé 3. (Marcsi módra)
Hozzávalók: Személyenként fél kilogramm hal (vegyesen: ponty, törpeharcsa, kárász, ki mit szeret) Minden kilogramm halhoz 1 közepes fej hagyma, minden kilogramm halhoz 1 púpozott evőkanál őrölt pirospaprika, ízlés szerint só, cseresznyepaprika.
Elkészítése: A halat megtisztítjuk, a fejet félbevágjuk, és mindent lesózunk A bográcsba (nem lábos meg ilyesmi) beletesszük az apróra vágott hagymát, a lesózott halat és a vizet. Annyi vizet számolunk, hogy 1 kg halhoz 1.2 - 1.3 liter víz legyen. Ezt feltesszük forrni, ha felforrt, beletesszük a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Közepes forrású legyen, itt úgy mondják, hogy úgy forrjon, mint a lúg. Van, aki tesz bele paradicsomot vagy pici vörösbort, hogy a hal ne essen szét. 30-35 percig forraljuk és kész. Gyufatésztával tálaljuk először a levét, majd külön a halhúst. Tehát mint látod, mi nem passzírozzuk, nincs alaplé. Ebben benne van a hal minden alkotóeleme egyben. A legjobb szabad tűzön főzni, és akácfával tüzelni. Itt a bajai halfőzőn is mindenki fával főzi.

Bajai pacal
Az előkészített és csíkokra vágott pacalt (lásd: Pacalpörkölt) félretesszük. Ezután a finomra vágott vöröshagymát vajban világosra pirítjuk, pirospaprikával meghintjük, és sűrített paradicsommal elkeverjük. Só- törött borssal, összetört fokhagymával ízesítjük. Hozzáadjuk a pacalt és 2 dl fehérborral, valamint 2 dl vízzel felengedjük, 30 percig főzzük. A megfőtt pacalt mártásával együtt tűzálló edénybe öntjük, reszelt sajttal vastagon meghintjük, kevés vajat morzsolunk rá. Előmelegített sütőben. 25 percig sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Bajai pontyhalászlé Bartalis módra
Hozzávalók: 2 és fél kg ponty, 3 nagy fej vöröshagyma, só, 4 evőkanál édes nemes pirospaprika, 2 és fél liter víz, 1 evőkanál konzerv paradicsompüré vagy 1 dl száraz vörösbor, 4-5 db erős cseresznyepaprika, 1 csomag bajai halászlétészta.
A megtisztított pontyot (pontyokat) 5 mm- 3-4 mm mély bemetszéssel irdaljuk, felszeleteljük, darabonként besózzuk, ügyelve arra, hogy az irdalásokba is megfelelő mennyiségű só kerüljön. Legalább 2-3 órát állni hagyjuk. A halikrát, tejet különtesszük, ne sózzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és a bogrács aljára tesszük. Ráöntjük a vizet, és erős tűznél forraljuk. Ötpercnyi forrás után belehelyezzük a halszeleteket. Miután ismételten felforrt, rászórjuk a pirospaprikát, a cseresznyepaprikát. Ezt követően 8-10 perc múlva hozzáadjuk a paradicsompürét vagy a vörösbort (mindkettő a halhús szétesését hivatott megakadályozni), valamint a belsőségeket. 30-40 perc szükséges a halászlé elkészítéséhez. Közben sós vízben kifőzzük a tésztát. A halszeleteket külön tálcákra helyezzük, és a halászlét a tésztára öntve vagy külön tálban tálaljuk.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: hajósi cabernet
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: szalonnás hagymára, pohárka pálinkával, hússzeleteket zúzott, héjában megfőtt, tálalás előtt, hússzeleteket ugyancsak,

Bajai halászlé 2.
(B.Farkas Tamás) Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni ...
bubszi bubszi
Bajai halászlé 2.
(B. Farkas Tamás) Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg stb., 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott ek. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édesnemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes zöldpaprika, 1 cseresznyepaprika, 1/4 dl vörösbor Elkészítése: Az apróra vágott hagymát beletesszük a bográcsba, rátöltünk 11 dl hideg vizet, beledobjuk a már 2 órával előbb feldarabolt és besózott halat, és feltesszük főni. Mikor forrni ...
bubszi bubszi
Receptek
szalagokra vágjuk, mint a gyufaszál hossza. A szalagokat gyufaszál szélességűre metélve lobogva forró, sós vízben kifőzzük. A kifőtt tésztából ki-ki, ízlésének megfelelő mennyiséget rak a tányérjába, majd rámeri a halászlét. Bajai halászlé 2. (B. Farkas Tamás) Hozzávalók: 1 kg ponty, 25 dkg vegyes hal: törpeharcsa, csuka, keszeg , 2 fej közepes hagyma, 2 púpozott k. őrölt pirospaprika (az egyik kanál édes nemes, a másik erős paprika legyen!), 2 dkg só, 1 kis paradicsom, 1 kis hegyes ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
x
... június 24. 09:51 •Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ GYÖNGYSZEMEIM Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ... Besze Lukács [Luk... június 24. 08:40 •Játszani jó! Farkas Györgyné ... június 24. 08:21 •KÖZKÍVÁNATRA - KARFIOL-TOPIK Dávidné Bartha Sz... június 24. 07:59 •Bölcsességek, idézetek gyűjtemén... Kuchta ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Recept jjanosne
Barackos-pudingos sütemény... anitahajdu
Pudingkrémes kocka csokis horvathnemagdi
Édesség kuszkuszból - Jeruzsálemi túrótorta bkisseva
Csimbók veronika74
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Sült raffaello bkisseva
Sajtos pogácsa gereica
Sándor sütemény grimilda
Anyós szelet bubszi
Szárnyas receptek
Besztercei csirkemell bubszi
Kairói csirkeragu bkisseva
Receptek sarkadykati
Ananászos csirke zsuzsu650202
Indiai paprikás csirke bubszi
hidegtál faciendum
Cézársaláta horvathnemagdi
OLASZ csirkeGULYÁS SAJTTAL bubszi
Születésnapi csirke bubszi
Fóliában sült csirke veronika74
Marhából készült ételek
Erdélyi tokány 3. bubszi
Levesek. ilse
Burgonyás húsgombóc koszegimarika
Igazi babgulyás rochlitzne
Ami eddig elképzelhetetlen volt: egészséges melegszendvics tinka1951
Vadásztokány bubszi
Miért kell lencsét enni Újév napján? lovaszmarika
B receptek horvathnemagdi
Borsos tokány erdélyi módra klerierzsi
Imperiál Marhasült 1vargaildyko
Sertésből készült ételek
Császárné pogácsája bubszi
Tordai pecsenye 2. bubszi
Füstölt csülkös babgulyás horvathnemagdi
Magyar gasztronómia grimilda
Békési aratóleves bubszi
H betűs receptek horvathnemagdi
Böllértokány. bubszi
Ízőrzők – Pusztamérges horvathnemagdi
Húsvéti sörös csülök horvathnemagdi
Lecsós-húsos rakott burgonya bubszi
Halból készült ételek
Harcsakockák tejszínes mártásban recept kovacs_zsoka
Sörben sült bajor ponty bubszi
Pisztráng gőzölve petezsolt
Karácsonyi kaják-:) cipello
Dunakömlődi halászlé 2. bubszi
F betűs recept horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Rakott ponty tepsiben klerierzsi
Balatoni halászlé 3. bubszi
Krumpliágyon sült csirkecombok kovacsborbala
Vad ételek
B betűs receptek horvathnemagdi
Fácán tejfölös mártással bubszi
Kevert linzer torta bubszi
Rakott húsételek spanyolsky
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Fácánleves berántva I. bubszi
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Sült fácán körtemártással klerierzsi
B betűs receptek horvathnemagdi
Rapsic vadas macoka65
Spagetti ajánló
Majorannás tokány spagettivel recept toth_beata
Vacsoracsata-Hajas-Főétel veronika74
Frutti di Mare spagetti recept jamborlulu
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Pizza sarkadykati
Fokhagymás-paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
SALÁTA AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Sajtos-csirkés spagetti... 1vargaildyko
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Paradicsomos-tejszínes-gom bás 1vargaildyko
Pizza receptek
Szaloncukor süti... gabfe
Sörös-hagymás töltelék bubszi
Mozzarellás pizzatekercs klerierzsi
Pasik kedvence tortája horvathnemagdi
Pizzás rakott bolognai horvathnemagdi
Pizzás csiga, virslis kifli majus55
Paradicsomos töltelék bubszi
Pizza recept bozsanyinemanyi
Csíkos csokitorta horvathnemagdi
Hamburger receptek
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Csirke hamburger cajun módra klara50
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi hamburger recept jamborlulu
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger zsemle vagikriszti
Sajtburgerleves recept roanna
Óriás hamburger angyalka___
Ázsiai hamburger klerierzsi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU