| Pácolt szarvasgerinc vörösboro |
|
Pácolt szarvasgerinc vörösboros mártással
Hozzávalók 4 személyre :
* 1 kg szarvasgerinc
* 10 dkg sárgarépa
* 10 dkg petrezselyemgyökér
* 6 dkg zellergumó
* 5 dkg vöröshagyma
* 2 gerezd fokhagyma
* 5 dkg gomba
* 1 narancs
* 1 dkg zsír
* 5 dkg cukor
* 5 dkg paradicsompüré
* 3 borókabogyó
* 1 mokkáskanál kakukkfű
* 15 dkg áfonyadzsem
* 2 babérlevél
* 8 dkg ... |
rochlitzne  |
|
|
| |
| Szarvasgerinc olaszos módra |
Hozzávalók: 1 kg gerinc, egy evőkanál zsiradék, 3 dkg vaj, 2 pohár fehérbor, 1 csomó leveszöldség, 15 dkg gomba, 20 dkg csavartcső, egy evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só, néhány csepp ecet, cukor
Elkészítése: A megforrósított zsiradékban megpirítjuk a húst meg a karikára vágott zöldséget és a bor felével felengedve, fedő alatt, puhára pároljuk. Zsírjára sütjük, meghintjük liszttel, fölengedjük a maradék borral, ecettel ízesítjük, és alaposan felforraljuk. A mártást szitán áttörjük és ... |
bubszi  |
|
|
| |
| Ízőrzők –Bugyi– |
dl tejszínt, és az egészet visszaborítjuk a bográcsba. Keverünk még hozzá ízesítésként áfonyalekvárt, összeforraljuk, ha szükséges, ízesítjük még sóval, kaporral. A tetejére vágott gesztenyét teszünk, ez lesz a leves betétje.
Pácolt szarvasgerinc mézes birsalmával és burgonyalepénnyel
Hozzávalók: 1 kg szarvasgerinc, 2 petrezselyem gyökere, 3 sárgarépa, 10 babérlevél, 20 szem egész fekete bors, 1 liter étolaj. A lepényhez 50 dkg burgonya, só, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 1 teáskanál zúzott ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|