Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Vacsora csata
András receptjei

Előétel

"Mangalica sonkaízelítők"

Hozzávalók:

mangalica spanyol füstölt sonka
mangalica füstölt parasztlapocka
mangalica szárított karaj
mangalica főtt karaj
parmezán sajt
olívabogyó
medvehagyma
paradicsom
balzsamecetes minihagyma
chilipaprika

Elkészítési mód:
A paradicsomot vágjuk félbe, tegyük a tányér közepére és parmezán reszeléket rakjunk mellé. A tányér jobb oldalára medvehagyma levelet fektetünk, a közepére pedig szarvasgomba szószt és egy chilipaprikát állítunk. A parmezán halomra négy irányba leterítjük a húsokat, majd a paradicsomba spagetti szálakat szúrunk, amit két olívabogyóval fogunk össze és teljesen lehúzunk a paradicsomig. A bal oldali olívabogyóba belehúzunk egy medvehagyma levelet és ráhelyezzük a balzsamecetes hagymát. A tányérra kicsi metál tálkát helyezünk három szem magozatlan olívabogyóval.

Főétel

"Ropogós malacsült gazdagon körítve"

Hozzávalók:

mangalica malac
mangalica szalonna olívaolaj
fűszerek
sör

Elkészítési mód:

A malacot megtisztítjuk, pácot készítünk. A pác olívaolajból, fokhagymából, nagy szemű tengeri sóból, kevés majoránnából és köménymagból áll. A fűszerektől a pácnak sűrűnek kell lennie. Ezzel a malacot mindenhol bekenjük és hagyjuk állni legalább egy napig. Ezután elővesszük, tepsibe helyezzük, mellé teszünk egy paradicsomot, egy paprikát, egy negyedbe vágott hagymát és jó néhány gerezd fokhagymát. Lefedjük alufóliával és 130 fokon légkeverésben lassan sütni kezdjük. Körülbelül óránként szalonnával kenegetjük és sörrel locsoljuk. A folyamat négy-öt órán át tart, ez egy kifejezetten lassú technika, de legalább a fűszerek egészen átitatják a húst, miközben az teljesen megpuhul. Ekkor kivesszük a sütőből és a hőfokot 250 fokra állítjuk, Andrásnál alsó-felső statikus sütés légkeveréssel a program neve. Nagyjából negyven perc alatt folyamatos saját lével és sörrel való locsolgatás mellett pirosra, ropogósra sütjük.

Köretek: pezsgős káposzta csipetnyi fahéjjal, rösti burgonya jól lesütve mangalica sonka darabokkal és pirított gomba friss petrezselyemmel. Savanyú főtt cékla reszelve friss reszelt tormával és almával jól lehűtve.

Pezsgős káposzta:

Fél fej káposzta négy személyre, csíkokra vágva, nem reszelve.

Olívaolajon egy fej édes hagymát üvegesre pirítunk, majd két fej apróra vágott fokhagymát mellé teszünk. Ezután fél bögre cukrot ráöntünk és lassan karamellizáljuk. Fontos, hogy egy egységes sűrű folyékony szirupot kapjunk. Amikor kész belehelyezzük a káposztát, ráteszünk egy csipet sót, lassú tűzőn folyamatosan kevergetve pároljuk. Közben folyamatosan öntözgetjük pezsgővel, de lehetőleg valami félszáraz vagy félédessel. Amikor a káposzta már puhul, adjunk hozzá egy csipet fahéjat. András nem szokta teljesen szétfőzni, ezért akkor fejezi be, amikor még a káposztának van egy kicsi tartása és nem várja meg, amíg olyan puha lesz, hogy szétmállik a szájban. Szép aranybarnának kell lennie és nem mehetnek szét a káposzta csíkok.

Rösti:
A világ legegyszerűbb körete. Mangalica zsíron egy nagy fej hagymát megkapatunk, legalább 5 gerezd fokhagymát hozzávágunk. Amikor kezd üvegesedni, akkor két szelet nyers füstölt mangalica sonkát vagy lapockát felkockázunk és beleforgatjuk. Négy személyre öt krumplit lereszelünk és hagymás, sonkás zsírba dobjuk. Megsózzuk. Az edényben ellapítjuk a burgonyátés nem túl nagy lángon sülni hagyjuk. Kis idő után megkeverjük és hagyjuk tovább sülni. A lényege, hogy a hagymás, fokhagymás zsír ne égjen meg és összeépüljön a krumplival. A keverés műveletet addig ismételjük, amíg a rösti összeáll és már félbe hajtható. Kívülről sültnek kell lennie, míg belül a zsíros krumplira emlékeztet. Figyelni kell, nehogy megégjen a széle.

Desszert

"Belga csokitorta"

Hozzávalók:

liszt
cukor
egy tasak sütőpor
3 tojás
2 joghurt
kakaó
vaj
fekete csokoládé

Elkészítési mód:
A tojás sárgáját verjük keményre. Majd rakjunk a konyhagépbe fél bögre lisztet, fél bögre kristálycukrot és két joghurtot és egy zacskó sütőport. Ezeket kezdjük el keverni, majd adjunk hozzá három tojás sárgáját és egy csipetnyi sót. Keverjük simára, ha megvan, öntsük hozzá a 60-70 gramm kakaóport. Amikor kész, vegyük ki, tegyünk hozzá mézet és lassan egy irányba egy nagyfejű fakanállal kevergetve adagoljuk hozzá a tojásfehérjét. Amikor ez is benne van, kb. 15 dkg vajat és két tábla jó minőségű fekete csokoládét olvasszunk meg. Ha ez is kész, öntsük a masszába a sűrű krémet, majd egy kivajazott kör alakú teflon tepsibe. Nagyjából 15 percig süssük 140 fokon légkeverésen, majd hagyjuk egy kicsit kihűlni és narancs, illetve lime lekvárral találjuk.

Forrás: vacsoracsata.tv
jjanosne jjanosne
Címkék: parmezán halomra, paradicsomba spagetti, medvehagyma levelet, balzsamecetes hagymát, tányérra kicsi, malacot megtisztítjuk,

Vacsora csata
Zoltán Erika Desszert "Meleg mediterrán gyümölcs saláta" Hozzávalók: 1 közepes ananász 2 db puha mangó 2 banán tejszínhab 1/2 dl tequila 10 dkg vaj 3 evőkanál méz Elkészítési mód: A gyümölcsöket meghámozzuk és felkockázzuk. Nagyméretű teflonban felmelegítjük a vajat, hozzá tesszük a mézet. Először az ananászt rakjuk a serpenyőbe, mert az a legkeményebb gyümölcs. Megvárjuk, míg átmelegszik, majd hozzá tesszük a ...
jjanosne jjanosne
Vacsora csata
Jakupcsek Gabriella Desszert: Mákos guba vanília mártással Hozzávalók: 7 db kifli fél liter tej 5 dkg vaj 25 dkg darált mák 1 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál méz 5dkg mazsola 15 dkg cukor A kifliket karikázzuk fel fél centis darabokra. Tegyük egy tepsibe, majd sütőben pirítsuk aranysárgára. Tegyük egy nagy tálba, szórjuk rá a mazsolát és a mákot. Öntsük le a cukorral és vaníliás cukorral felforralt tejjel. ...
jjanosne jjanosne
Vacsora csata
Vacsoracsata receptek Kőleves bográcsban - Nagy Feró előétele Hozzávalók: 2 db dunai kő 80 dkg marhahús, 5 dkg zsír, 1 nagyobb fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, pirospaprika, só, köménymag, majoránna, 20 dkg lecsó, 50 dkg burgonya, csipetkebetét. A két követ a bogrács aljára helyezzük. Az apróra vágott hagymát zsírban megpirítjuk. A lángról levéve hozzáadjuk a paprikát, elkeverjük, egy kevés vízzel felengedjük, és ...
jjanosne jjanosne
Vacsora csata
Desszert "Gyümölcsrizs" Hozzávalók: 12 dkg rizs 8 dl tej 3 dl tejszín 10 dkg cukor 1 csipetnyi só 1 db vegyes gyümölcskonzerv díszítéshez tejszínhab, illetve csoki reszelék Elkészítési mód: A rizst lassú tűzön megfőzzük, majd cukorral és egy csipetnyi sóval ízesítjük. A tejszínt habbá verjük és finoman hozzákeverjük a kihűlt rizshez. Ezek után a leszűrt gyümölcsöket is finoman hozzá adjuk, kelyhekbe tesszük és lehűtjük. ...
jjanosne jjanosne
Vacsora csata
Desszert "Fekete ,,mákia" torta tiramisu öntettel, friss gyümölcssalátával" Hozzávalók: 15 dkg őrölt mák 15 dkg margarin 15 dkg porcukor 6 tojás sárgája 8 tojás fehérje habbá 2-3 zacskó vaníliás cukor keserű narancsdzsem pirított mandula egy maréknyi Csokoládémázhoz: 10 dkg margarin 2 tojás sárgája 2 evőkanál kristálycukor 2 evőkanál keserű holland kakaó por 1 kis kanál ...
jjanosne jjanosne
Vacsora csata
Szily Nóra receptjei Desszert "Túró mousse- Ricotta mousse " Hozzávalók: 25 dkg fehér csoki (bármelyik táblás jó) 35 dkg ricotta (olasz túró) 4 tojás sárgája 4 tojás fehérje 15 dkg kristálycukor 3 dl tejszín 30 dkg fagyasztott málna pici málnaecet 3 evőkanál méz 2 szál friss kakukkfű Elkészítési mód: Felolvasztjuk a fehércsokit. A tojások sárgáját habosra keverjük 5 dkg cukorral, a fehérjét pedig ...
jjanosne jjanosne
Vacsora csata
Ungár Anikó Előétel "Póréhagyma krémleves pirított fenyőmaggal" Hozzávalók: 1 szál nagyobb méretű póré hagyma 4 gerezd fokhagyma 1 csomag friss petrezselyem 2 db zsenge sárgarépa 3 dl tejszín 2-3 dl főzőtejszín 1/2 kg húsleves leve (lehet 2 leveskockából is) só fehér bors curry őrölt szerecsendió kakukkfű 5 dkg margarin kevés olívaolaj Elkészítési mód: A póréhagymát és a fokhagymát ...
jjanosne jjanosne
Vacsora csata
Bánovics Marcsi főétele Zöldség rakottas Hozzávalók: 2 kg burgonya 10 tojás 6 nagy paradicsom 1 kg cukkini 2 doboz tejföl 30 dkg juhtúró olívaolaj só bors Elkészítési mód: Főzzük meg héjában a burgonyákat, majd hámozzuk meg. Kenjünk ki olívaolajjal egy tepsit, majd tegyük az aljára a meghámozott és felszeletelt burgonyákat. Majd rakjunk rá egy sor keményre főzött tojáskarikát, cukkinit, juhtúrót, paradicsomot és füstölt ...
jjanosne jjanosne
Süti ajánló
Krémek krémje horvathnemagdi
Karamell torta macoka65
Francia krémes 2. bubszi
Vacsora csata jjanosne
Linzer tallérok - sütipecsétes bkisseva
Puncsos keksz-szelet / yvettsz wegnerzs
Recept jjanosne
Bábel tornya bubszi
Felhő bulac57
Mandulás Golyó kovacsborbala
Szárnyas receptek
Pipimuffin nanoka72
Gyros bulac57
Ananászos kukoricás csirke recept jamborlulu
Almás csirkevagdalt bubszi
Gombás-májas csülök klara50
Vajban sült, ananászos csirkemell recept boszorlany
Frankfurti kacsa bubszi
Tejszínes-tormás csirke veronika74
Pulyka brassói zöldborsóval recept baggesz20
Boros csirkecombok skorpiolilike
Marhából készült ételek
Ünnepi vendégvárás emoke93
Igazi ínyencség: a jégbor horvathnemagdi
Receptek jjanosne
Marhahúsos brokkoli-saláta horvathnemagdi
Heti menü: a legtökösebb recep horvathnemagdi
B receptek horvathnemagdi
Herány tokány bubszi
Mészáros tokány bubszi
Mirmiz (tuniszi pörkölt) bkisseva
H betűs receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Nyúlmájpástétom bubszi
Töltött káposzta erdélyi módra recept baggesz20
Füstölt csülök hagyma ágyban klara50
Bográcsozás a szabadban bulac57
Csülök pékné módra zsokanita
Részeges csülök római tálban horvathnemagdi
Köményes sertéscsülök klara50
Tojásfehérje jó hatása zsokazsoka
Vargáné Izsó Ildykó Gizellától sarkadykati
Borsos tokány paradicsompürével recept gonda_katalin
Halból készült ételek
Dunai halpaprikás bubszi
Lazactatár krémsajttal veronika74
K betűs receptek horvathnemagdi
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Pisztráng különleges raguval bubszi
Recept jjanosne
Mi fán terem a Kapor cilamami
Kapros halpaprikás szalonnás túrós tésztával recept kovacs_zsoka
Füstölt lazac citrommal recept kovacs_zsoka
Halpaprikás bográcsban bubszi
Vad ételek
Fácánmell töltött körtével bubszi
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Nyúlpörkölt veronika74
Karácsonyi ételek tomicica
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Spagetti ajánló
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz horvathnemagdi
Bolognai zöldséges rétes veronika74
Spagetti Carbonara recept jamborlulu
Vegetariánus bolognai spagetti recept jamborlulu
Paella Costa Brava módra bubszi
sajtos tészta, másképp tereza54
Recept jjanosne
Paprikás tésztasaláta recept gonda_katalin
Ausztrál mustáros szelet horvathnemagdi
Kukoricás wok recept gonda_katalin
Pizza receptek
Sonkás-gombás-kukoricás pizza horvathnemagdi
Búzacsírás Pizza Tészta 1vargaildyko
Pizzatészta (alaprecept) 1. mailona
Villámgyors fogások a rohanós hétköznapokra – 7 fél ór tinka1951
Pizza Margherita bubszi
Pizza del Sole recept jamborlulu
Sütőporos lángos bozsanyinemanyi
Aphrodité eledele baratnu
Édesköményes zelleres vékony horvathnemagdi
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Hamburger receptek
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger pulykahússal suzymama
Hamburger baratnu
Sajtburgerleves recept roanna
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Hamburger zsemle recept baggesz20
Szezámmag fejesnemagdi
Csirke hamburger cajun módra klara50
Házi hamburger recept jamborlulu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU