Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
K betűs receptek
Kalocsai babgulyás

Hozzávalók (15 személyre): 3 kg marhalábszár, 5 bögre tarkabab, őrölt paprika (édes és erős, ízlés szerint), 6 cső erős zöldpaprika, 6 fej hagyma, 3 db közepes sárgarépa, 2 db közepes gyökér, 5 csomag petrezselyemzöld, 5 db babérlevél, 3 g köménymag, 20 szem egész bors, 15 db kisebb paradicsom, só, kevés disznózsír.
Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, belekeverjük az apró kockákra vágott marhalábszárat. A húst fehérre pirítjuk, majd vízzel felöntjük, sóval és őrölt paprikával ízesítjük. Lassú tűzön zsírjára lesütjük. A lesütött húst vízzel felöntjük (egy személyre
. egy liter vizet számítva), hozzáadjuk a babot, a zöldségféléket és a fűszereket. Lassú tűzön főzzük, a végén őrölt paprikával sűrítjük

Kalocsai gombás kacsa

Hozzávalók: 1,5 kg kacsa, 5 dkg szárított gomba, 2 dl tejföl, 5 dl víz, 1 kk liszt, kevés zsír (olaj)
Elkészítése: A megtisztított kacsát zsírban (olajban) erős tűzön aranybarnára pirítjuk, a lángot lejjebb vesszük, a kacsát időről időre gombalével megöntözzük, és lefödve pároljuk. A gombalé készítése: 5 dkg szárított gombát 1/2 l vízzel leöntünk, és addig főzzük lassú tűzön, míg meg nem puhul. Amikor a kacsa puhára párolódott, óvatosan kivesszük a serpenyőből, s amint kihűlt, 4-6 db vágjuk.

Kalocsai halászlé

Elkészítése: Tésztával készül. 120 g. lisztből 1 tojással és sóval kemény tésztát gyúrunk, majd kinyújtva gyufaszálnyi metéltre vágjuk. A tésztát a sütőben zsír nélkül megszárítjuk, nem pirítjuk, s ha forró, akkor tesszük a halászlébe, amikor a hal már majdnem puha.

Kalocsai pontyderék

Hozzávalók 5 db ponty derék, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 db zöldpaprika, só, fűszerpaprika, törött bors.
Elkészítése: A ponty-derékokat éles késsel sűrűn beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, a vágásokba mindkét oldalon vékony szalonna csíkokat teszünk. A kivajazott jénaiban, mikróban, 8-10 percig sütjük, majd megfordítjuk. Tejföllel, tejszínnel leöntjük, fűszerpaprikával, karikára vágott zöldpaprikával meghintjük. A mikrohullámon további 4-5 percig pároljuk. Sós burgonyával tálaljuk.

Kalocsai sertésborda

Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma.
Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és hirtelen mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük a húst a zsírból, és beletesszük az apróra vágott hagymát, és a szétzúzott fokhagymát és üvegesre pároljuk. Ekkor beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Amikor félig megpuhult hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és visszarakjuk a húst, a maradék paprikával meghintjük, és 3-4 percig tovább főzzük.

Kalocsai sült oldalas

Hozzávalók: 1 kg oldalas, só, 3 újhagyma, 1 dl olaj, 3-4 evőkanál ketchup, 2 evőkanál ecet, kakukkfű, majoránna, só, bors, egy csipet cukor, 1 fej vöröshagyma.
Elkészítése: Az oldalast 2-3 ujjnyi széles darabokra vágjuk és megsózzuk. Kuktába beletesszük a betétet, öntünk bele 2 dl vizet, és rárakjuk az oldalast. Az edényt lezárjuk, és a húst jó puhára pároljuk. Ezután tűzálló tálba egymás mellé lerakjuk a darabokat. Egy kevés késhegynyi olajban megpároljuk a feldarabolt újhagymát, rátesszük az ecetet, a ketchupot, a kakukkfüvet, illetve majoránnát, sót, törött borsot, bőven teszünk rá vöröshagyma-karikákat. A húsra öntjük, és a sütőben szép pirosra sütjük.

Kalocsai vagdalthús

Összedolgozunk 40 dkg darált sertéshúst, 2 tojást, sót, őrölt borsot, 1 fej reszelt, zsírban futtatott vöröshagymát. Zsíros, tégla alakú tűzálló tál közepén rúd alakúra formáljuk. Kis zsíron forgatott 20 dkg rizst, kis sóval félpuhára pároljuk. Felét a hús két oldalára tesszük. 50 dkg karikázott zöldpaprikát elosztva rajta, mindenütt befedjük a többi rizzsel. Leöntve 2 dl tejföl és 2 dl paradicsomlé keverékével, sütőben 40-50 percig pároljuk. Ha a lé felszívódott, lefedve, kis lángon még pároljuk. Ebben az edényben tálaljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: liter vizet, végén őrölt, megtisztított kacsát, lángot lejjebb, kacsát időről, gombalé készítése,

B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csángó leves Hozzávalók: 1 libaaprólék, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája. Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belekeverjük a tojások sárgáját, megszórjuk pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel. Kockára vágott főtt tojással ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dalmát fazék Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz. A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
E betűs receptek
Egri gömbpalacsinta Hozzávalók: 8 db sima édes palacsinta, Töltelék: 1,5 dl tej, 12 dkg cukor, 12 dkg darált dió, 0,5 citrom reszelt héja, 0,5 cs. vaníliás cukor, 2 dkg mazsola, A palacsinta kifőzéséhez: 1,2 l tej, 3 dkg vaj, Krémöntet: 2 tojás, 2 dkg liszt, 12 dkg cukor, 1/4 rúd vanília, 5 dl tej, 3 cl rum, A díszítéshez: 3 dkg pörkölt, durvára őrölt dió vagy mogyoró, mandula. A tejet a cukorral feltesszük főni, hozzáadjuk a diót, sűrűre befőzzük és hozzákeverjük a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gávai gömböc krumpli Hozzávalók: (4 adag): s. gyomor - 1 db, burgonya - 2 kg, tepertő - 0,50 kg, bors - 0,01 kg, v. hagyma - 0,05 kg, paprika - 0,005 kg, zsír - 0,15 kg, majoránna - 0,001 kg, aludttej (joghurt, kefir) - 0,8 kg A megtisztított s. gömböcöt, kockára vágott nyers burgonyával, tepertővel, borssal, sóval, majoránnával ízesítve megtöltjük, majd jó szorosan bevarrjuk. Két óra hosszáig főzzük készre. Utána lezsírozzuk, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük, végül ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbász 1. Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só. Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Almás krémes tundihugi
Banános mogyoros keksz keri007
Gundel palacsinta recept gonda_katalin
Mákos kukorica margoka59
Almás receptek bkisseva
Recept jjanosne
Túrófánkocska bubszi
Nutellás palacsinta recept gonda_katalin
Citromos, krémes sütemény gabfe
Néger rétes bubszi
Szárnyas receptek
Töltött csirkecomb horvathnemagdi
Gyümölcsös hússaláta bubszi
Spagetti+zöldborsós csirkemáj veronika74
Csirke-májkrém formában bubszi
Mustáros csirkecomb veronika74
Kebab recept jamborlulu
Kínai recept horvathnemagdi
Csirkecomb almaszósszal recept toth_beata
Gombás csirkemell csíkok sajtmártásban recept kovacs_zsoka
FÜSTÖLT csirkeLEVES MAZSOLÁVAL bubszi
Marhából készült ételek
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Szász pityókaleves bubszi
Fejtettbab-gulyás gabfe
Pastitzio – húsimádó rakott tészta görögösen bkisseva
Gombás-vörösboros gulyás 1vargaildyko
csallóközi húsostál! ibolya58
Dalmát fazék bubszi
D betűs receptek horvathnemagdi
Fuszerek/Arab/ margareta51
Régi hajdúsági ételek tinka1951
Sertésből készült ételek
Kapros töltött tök bubszi
Korhelyleves suzymama
Babgulyás horvathnemagdi
villányi szüretelő pecsenye! ibolya58
Pásztor tarhonya felturbózva recept gonda_katalin
tápióbicskei töltött káposzta ibolya58
Babos csülök recept kovacs_zsoka
Szilvalekváros bejgli bozsanyinemanyi
Sajttal töltött darált húsos fészek vorosrozsa66
csülök nagyszakácsi módra ibolya58
Halból készült ételek
Szegedi halászlé 4. bubszi
Gombás ponty tejfölben sütve klara50
Ízőrzők – Szigliget horvathnemagdi
Zsenge zöldségragu, avagy horvathnemagdi
Dorozsmai harcsa-filé nanoka72
Karácsonyi menü - újragondolva tinka1951
Diós hal bulac57
Sült pisztráng fokhagymamártással jozsef_olah_9843
Fokhagymás lazac besamel bundában recept boszorlany
Harcsa klerierzsi
Vad ételek
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Lazacborda artois módon bubszi
Fácánpaprikás bubszi
Nyúlpörkölt veronika74
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Lapcsánka erdész módra bubszi
Spagetti ajánló
sajtos tészta, másképp tereza54
Milánói Spagetti 1vargaildyko
Olasz zöldségleves 1. (Minestr bubszi
Sertéshúsos-gombás spagetti suzymama
Mediterrán spagetti bulac57
Spenótos spagetti recept gonda_katalin
Sült carbonara spagetti recept jamborlulu
Vadásztokány böllér módra roanna
Tonhalas spagetti bulac57
Bolognai spagetti... szelidszeder
Pizza receptek
Pizza (tejfölös, sonkás-gombás horvathnemagdi
Rukkola: keserű, de egészséges taltos1
Szombaton készül... szisszy83
Sonkás – olívás pizza bubszi
Pizza horvathnemagdi
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Készítsünk igazi olasz pizzát otthon! suzymama
Pizza recept boszorlany
Sajtos muffin suzymama
Baconos pizzaszeletek horvathnemagdi
Hamburger receptek
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger recept baggesz20
Hamburger zsemle recept toth_beata
Csirke hamburger banb
Házi hamburger recept jamborlulu
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU