Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
K betűs receptek
Kalocsai babgulyás

Hozzávalók (15 személyre): 3 kg marhalábszár, 5 bögre tarkabab, őrölt paprika (édes és erős, ízlés szerint), 6 cső erős zöldpaprika, 6 fej hagyma, 3 db közepes sárgarépa, 2 db közepes gyökér, 5 csomag petrezselyemzöld, 5 db babérlevél, 3 g köménymag, 20 szem egész bors, 15 db kisebb paradicsom, só, kevés disznózsír.
Az apróra vágott hagymát a zsíron megpirítjuk, belekeverjük az apró kockákra vágott marhalábszárat. A húst fehérre pirítjuk, majd vízzel felöntjük, sóval és őrölt paprikával ízesítjük. Lassú tűzön zsírjára lesütjük. A lesütött húst vízzel felöntjük (egy személyre
. egy liter vizet számítva), hozzáadjuk a babot, a zöldségféléket és a fűszereket. Lassú tűzön főzzük, a végén őrölt paprikával sűrítjük

Kalocsai gombás kacsa

Hozzávalók: 1,5 kg kacsa, 5 dkg szárított gomba, 2 dl tejföl, 5 dl víz, 1 kk liszt, kevés zsír (olaj)
Elkészítése: A megtisztított kacsát zsírban (olajban) erős tűzön aranybarnára pirítjuk, a lángot lejjebb vesszük, a kacsát időről időre gombalével megöntözzük, és lefödve pároljuk. A gombalé készítése: 5 dkg szárított gombát 1/2 l vízzel leöntünk, és addig főzzük lassú tűzön, míg meg nem puhul. Amikor a kacsa puhára párolódott, óvatosan kivesszük a serpenyőből, s amint kihűlt, 4-6 db vágjuk.

Kalocsai halászlé

Elkészítése: Tésztával készül. 120 g. lisztből 1 tojással és sóval kemény tésztát gyúrunk, majd kinyújtva gyufaszálnyi metéltre vágjuk. A tésztát a sütőben zsír nélkül megszárítjuk, nem pirítjuk, s ha forró, akkor tesszük a halászlébe, amikor a hal már majdnem puha.

Kalocsai pontyderék

Hozzávalók 5 db ponty derék, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg vaj, 2 dl tejföl, 2 dl tejszín, 1 db zöldpaprika, só, fűszerpaprika, törött bors.
Elkészítése: A ponty-derékokat éles késsel sűrűn beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk, a vágásokba mindkét oldalon vékony szalonna csíkokat teszünk. A kivajazott jénaiban, mikróban, 8-10 percig sütjük, majd megfordítjuk. Tejföllel, tejszínnel leöntjük, fűszerpaprikával, karikára vágott zöldpaprikával meghintjük. A mikrohullámon további 4-5 percig pároljuk. Sós burgonyával tálaljuk.

Kalocsai sertésborda

Hozzávalók: 60 dkg sertés karaj, 20 dkg császár szalonna, 5 dkg liszt, só, bors, 10 dkg virsli, 30 dkg zöldpaprika, 15 dkg paradicsom, 2 gerezd fokhagyma, 3 dkg pirospaprika, 1 fej vöröshagyma.
Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk, és üvegesre megpirítjuk. A húst sózzuk, borsozzuk, paprikás lisztben megforgatjuk, és hirtelen mindkét oldalát megsütjük. Kivesszük a húst a zsírból, és beletesszük az apróra vágott hagymát, és a szétzúzott fokhagymát és üvegesre pároljuk. Ekkor beletesszük a paprikát és a paradicsomot. Amikor félig megpuhult hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és visszarakjuk a húst, a maradék paprikával meghintjük, és 3-4 percig tovább főzzük.

Kalocsai sült oldalas

Hozzávalók: 1 kg oldalas, só, 3 újhagyma, 1 dl olaj, 3-4 evőkanál ketchup, 2 evőkanál ecet, kakukkfű, majoránna, só, bors, egy csipet cukor, 1 fej vöröshagyma.
Elkészítése: Az oldalast 2-3 ujjnyi széles darabokra vágjuk és megsózzuk. Kuktába beletesszük a betétet, öntünk bele 2 dl vizet, és rárakjuk az oldalast. Az edényt lezárjuk, és a húst jó puhára pároljuk. Ezután tűzálló tálba egymás mellé lerakjuk a darabokat. Egy kevés késhegynyi olajban megpároljuk a feldarabolt újhagymát, rátesszük az ecetet, a ketchupot, a kakukkfüvet, illetve majoránnát, sót, törött borsot, bőven teszünk rá vöröshagyma-karikákat. A húsra öntjük, és a sütőben szép pirosra sütjük.

Kalocsai vagdalthús

Összedolgozunk 40 dkg darált sertéshúst, 2 tojást, sót, őrölt borsot, 1 fej reszelt, zsírban futtatott vöröshagymát. Zsíros, tégla alakú tűzálló tál közepén rúd alakúra formáljuk. Kis zsíron forgatott 20 dkg rizst, kis sóval félpuhára pároljuk. Felét a hús két oldalára tesszük. 50 dkg karikázott zöldpaprikát elosztva rajta, mindenütt befedjük a többi rizzsel. Leöntve 2 dl tejföl és 2 dl paradicsomlé keverékével, sütőben 40-50 percig pároljuk. Ha a lé felszívódott, lefedve, kis lángon még pároljuk. Ebben az edényben tálaljuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: liter vizet, végén őrölt, megtisztított kacsát, lángot lejjebb, kacsát időről, gombalé készítése,

B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csángó leves Hozzávalók: 1 libaaprólék, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája. Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belekeverjük a tojások sárgáját, megszórjuk pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel. Kockára vágott főtt tojással ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dalmát fazék Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz. A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
E betűs receptek
Egri gömbpalacsinta Hozzávalók: 8 db sima édes palacsinta, Töltelék: 1,5 dl tej, 12 dkg cukor, 12 dkg darált dió, 0,5 citrom reszelt héja, 0,5 cs. vaníliás cukor, 2 dkg mazsola, A palacsinta kifőzéséhez: 1,2 l tej, 3 dkg vaj, Krémöntet: 2 tojás, 2 dkg liszt, 12 dkg cukor, 1/4 rúd vanília, 5 dl tej, 3 cl rum, A díszítéshez: 3 dkg pörkölt, durvára őrölt dió vagy mogyoró, mandula. A tejet a cukorral feltesszük főni, hozzáadjuk a diót, sűrűre befőzzük és hozzákeverjük a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gávai gömböc krumpli Hozzávalók: (4 adag): s. gyomor - 1 db, burgonya - 2 kg, tepertő - 0,50 kg, bors - 0,01 kg, v. hagyma - 0,05 kg, paprika - 0,005 kg, zsír - 0,15 kg, majoránna - 0,001 kg, aludttej (joghurt, kefir) - 0,8 kg A megtisztított s. gömböcöt, kockára vágott nyers burgonyával, tepertővel, borssal, sóval, majoránnával ízesítve megtöltjük, majd jó szorosan bevarrjuk. Két óra hosszáig főzzük készre. Utána lezsírozzuk, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük, végül ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbász 1. Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só. Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
tejszelet telegdi50
Suhajda-Erdélyi csemege bubszi
Omlós horvathnemagdi
Kishajó bulac57
Sárgabarackos-mákos sütemény horvathnemagdi
Grillázs szelet és torta bubszi
Mandulamag bubszi
Fahéjas csiga II. rochlitzne
Kókusz szelet 2. bubszi
Almás buktatorta recept jamborlulu
Szárnyas receptek
Májas zsemlefelfújt 1vargaildyko
Csirkemell aszalt szilvával 1vargaildyko
Kacsasült Macedón módon bubszi
Csirke dióval (albán) klara50
Csirkemell tejf.rozm.mártással roanna
Spárgás csirkerizottó recept jamborlulu
Tárkonyos csirkeraguleves veronika74
Töltött fasírt moncsika77
Tojásos csirkemell 1vargaildyko
Reszelt fehérrépa leves recept jamborlulu
Marhából készült ételek
Törökös pizza horvathnemagdi
Kapros marhabecsinált bulac57
Birkapörkölt nokedlival recept jamborlulu
Almával ízesített pikáns nyárs tundihugi
Heti menü: a legtökösebb recep horvathnemagdi
Recept... rochlitzne
kínai konyha brozsika
Palacsinták aprochef
Bolognai spagetti... szelidszeder
Sertésből készült ételek
Töltött káposzta rómaiban suzymama43
Szűz torony sajtos krumplipüré horvathnemagdi
Pataki tálban készült sólet smiri
Töltött pecsenye suzymama
Pulykamell-szeletek rokfortos bubszi
T betűs receptek horvathnemagdi
Babgulyás janoselek
x nagyuska
bajor fasirt ibolya58
Zsámoki csibészfalatok ! ibolya58
Halból készült ételek
Ponty egytálétel románosan bubszi
Balatoni halászlé 3. bubszi
Bajai halászlé 1. bubszi
Szuromi Esztike szép üzenete. dupalymaria
tarcali korhely halászlé ! ibolya58
Füstölt lazacos tészta klerierzsi
Receptek horvathnemagdi
Sült ponty mártással recept gonda_katalin
Receptek horvathnemagdi
Pisztráng Szalajka módra cilamami
Vad ételek
Római tálas receptek sarkadykati
savanyú burgonyaleves ibolya58
Hal a tortán jjanosne
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
burgonyás ételek marti1951
Nyúlpörkölt veronika74
Csallóközi vadas klerierzsi
Itt van az ideje sarkadykati
Almás-sajtos vadkacsa ujjozsef
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Spenótos spagetti veronika74
Gombás, sonkás, kapros spagetti horvathnemagdi
Rakott makaróni bolognai szósszal recept jamborlulu
Cukkinis-spárgás spagetti: ujjozsef
BOLOGNAI levesEGYTÁL bubszi
Eredeti Carbonara spagetti horvathnemagdi
Bolognai ragus palacsinta zsokanita
Olaszos töltött hagyma recept kovacs_zsoka
Fűszeres diós spagetti recept jamborlulu
Tárkonyos harcsa rakosferenc
Pizza receptek
Sonkás-tejfölös galette recept tinka1951
Egészséges durumbúza inrid77
Pizza 3. udypy
Krumplilepényes pizza bozsanyinemanyi
Így készül a levendulás cukor és a levendulás só! anna4459
Pizza alaptészta, II. bubszi
Burgonyás Pizza Tészta 1vargaildyko
Pizzás tekergő bubszi
Sörös-hagymás töltelék bubszi
Palacsintasütőbe sült pizza jupiter21
Hamburger receptek
Hamburger pulykahússal suzymama
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Házi hamburger recept jamborlulu
Csirke hamburger banb
x nagyuska
Házi hamburger 2. recept kovacs_zsoka
Ázsiai hamburger klerierzsi
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Hamburger horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU