Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Menüajánlat
Tejfölös karalábéleves májgombóccal
Hozzávalók - a leveshez: 2 karalábé és zsengébb levelei, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj + kevés olaj, 2 ek. étkezési keményítő, 2 dl tejföl, aprított petrezselyemzöld, só, őrölt bors; a májgombóchoz: 15 dkg máj elkaparva, 1 tojás, zsemlemorzsa, 1 ek. hagyma vajon megpárolva, 1 gerezd átnyomott fokhagyma, 1 ek. petrezselyemzöld, só, őrölt bors.
A májgombóc hozzávalóit villával összekeverjük, ízesítjük, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen kemény. A hagymát a vaj és olaj keverékén megpároljuk (1 evőkanállal a májgombóchoz keverünk belőle). Hozzáadjuk a karalábét, a leveleit, a zúzott fokhagymát, borsozzuk, sózzuk. Felengedjük 1,5-1,7 l vízzel, sóval vagy vegetával ízesítjük. Amikor a karalábékockák már majdnem puhák, a májas masszából 2 kiskanál segítségével gombócokat készítünk a levesbe. Pár percig főzzük, majd behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel, amelyhez a petrezselymet is hozzákevertük.

Görögös pulykaroló cacikivel
Hozzávalók: 30 dkg darált pulykacomb, görög fűszerkeverék, só, 1 tojás sárgája, fél kígyóuborka, 1 dl sűrű tejföl, 1 ek. natúr krémsajt, só, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya.
A húst keverjük össze a tojással, fűszerekkel, majd formázzunk belőle 8-9 rolót. Kisüthetjük őket bő zsiradékban, de tepsire téve és kevés olajjal megfröcskölve is. Ha tepsiben sülnek, szárazabbak, de zsírszegényebb lesznek.
A burgonyákat héjastul sikáljuk meg, majd főzzük félig puhára. Ezután vágjuk cikkekre, tegyük tepsibe, sózzuk, és locsoljuk meg pici olajjal. A darabokat 180 fokos sütőben addig süssük, amíg belül puhák, kívül aranybarnák, ropogósak nem lesznek.
Az uborkát mossuk meg, s tökgyalun reszeljük le. Sózzuk, és hagyjuk levet ereszteni. Nyomkodjuk ki, aztán tegyük másik tálba. A tejfölt, a sajtot és a reszelt fokhagymát keverjük ki, majd keverjük az uborkához.

Pizza házi módra
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 kocka (2 dkg) élesztő, 2 ek. olívaolaj, 1 doboz paradicsom (42,5 dkg), 25 dkg mozzarella, egy kis tál olívabogyó, 1-2 zöld pepperoni, ananász (konzerv vagy friss), só, őrölt bors, oregánó, kakukkfű, majoránna.
Szitáljuk a lisztet és fél kk. sót egy tálba, s nyomjunk bele mélyedést. Az élesztőt kavarjuk el kevés (2 ek.) langyos vízben, öntsük a mélyedésbe, keverjünk hozzá egy kis lisztet, s lefedve, meleg helyen hagyjuk állni 15-20 percig.
Adjunk a tésztához 1,25 dl langyos vizet és 2 ek. olívaolajat. Addig gyúrjuk, míg sima és selymes nem lesz. Liszttel megszórva 30 percig kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, s olívaolajjal kikent tepsibe tesszük.
A konzervparadicsomból mixerrel pürét készítünk. Ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, majoránnával, kakukkfűvel fűszerezzük. Kavarjuk el jól, majd egy kanál segítségével kenjük el a tésztán. Szórjuk meg apróra vágott pepperonival, olívabogyóval és ananásszal, majd rakjuk meg vékony szeletekre vágott mozzarellával. 220 fokra előmelegített sütőben sütjük.

Lekváros túrós batyu
Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojás, fél cs. sütőpor, csipet só, vaníliás cukor; töltelék: kemény meggylekvár, fahéj; forgatáshoz: porcukor, fahéj.
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojás sárgáját. A túrót is belekeverjük, amíg szép sima, krémes nem lesz. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és cipóvá gyúrjuk. Betesszük a hűtőbe 1 órára pihenni.
Vastagon lisztezett deszkán fél cm-esre nyújtjuk, és (pizza)szaggatóval kis kockákat vágunk ki, közepükre apró lekvárhalmokat teszünk. A lekvárt fahéjjal megszórjuk, majd a széleket megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és a tésztát kis háromszögekbe hajtogatjuk. A széleket ujjbeggyel összenyomkodjuk.
190 fokra előmelegített, sütőpapírral bélelt tepsiben (jó tizenöt perc alatt) megsütjük, majd még forrón a fahéjas-porcukros egyvelegbe forgatjuk.

Lazacos rakott padlizsán
Hozzávalók (20 x 20 cm-es tepsihez): 2 közepes padlizsán, 1 doboz (26 dkg) hámozott paradicsom, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, provence-i fűszerkeverék, 1 ek. kukoricakeményítő, 5 dkg feta sajt, 1 doboz (10 dkg olívaolajban eltett) lazacfilé, 8 dkg félkemény sajt.
A padlizsánokat mossuk meg, majd vágjuk 1 cm-es karikákra. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, permetezzük be vékonyan olívaolajjal, sózzuk, és 200 fokos sütőben grillezzük meg.
Közben a hagymát 1 ek. olívaolajon megpároljuk. Felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát. Felforraljuk, és keményítővel beállítjuk a krém sűrűségét.
A grillezett padlizsán felét a tepsi aljára rakjuk, ráöntjük a paradicsom felét, megszórjuk a sajttal és a lazaccal, majd befedjük a maradék padlizsánnal és a paradicsommal. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőbe tesszük. Aranybarnára sütjük.
Tipp: Hal nélkül is finom!

Csicsókakrémleves
Hozzávalók: 30 dkg tisztított csicsóka, 5 dkg vöröshagyma, 1 l szárnyasalaplé, 1 dl tejszín, só, bors.
A csicsókát megtisztítjuk, majd felhasználásig vízben tartjuk. Kevés vajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a legyalult vagy felszeletelt csicsókát, sózzuk, borsozzuk.
Pároljuk, amíg puha nem lesz, majd felöntjük az alaplével (hígabb húsleves vagy másodlé). Hozzáadjuk a tejszínt, és leturmixoljuk.
Tálaláskor tejszínhabot teszünk a tetejére, pár csepp szarvasgombaolajjal meglocsoljuk, és bő olajban ropogósra sült csicsókachipsszel tálaljuk.

Kevert almás bögrés sütemény
Hozzávalók: 3 bögre liszt, 2 bögre cukor, 1 sütőpor, 3 tojás, 3 bögre reszelt alma, kevés fahéj, csipet só, tortabevonó.
A tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd a fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgájához hozzákeverjük a reszelt almát, a lisztet, sütőport, fahéjat, majd a legvégén a tojásfehérje habját is óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, s előmelegített sütőben (30 perc alatt) készre sütjük. Utána hagyjuk kihűlni, és a tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.

Piros-zöld pizzafülecskék
Hozzávalók: pizzatészta és pizzaszósz (lásd az előző oldalon), pesto.
Készítsük el a pizzatésztát. Próbáljuk meg szép vékonyra, téglalap alakúra nyújtani; a lelógó, felesleges darabokat inkább vágjuk le.
A tészta egyik felét kenjük be kb. 3 ek. pizzaszósszal, a másikat 3 ek. pestóval, egy evőkanál hátát használva. Óvatosan görgessük be a tésztát mindkét oldalról a közepéig, hogy egy pizzaszószos és egy pestós csigát kapjunk. Vágjunk 1,5-2 cm-es szeleteket a tekercsünkből. Ügyeljünk rá, hogy a két tekercset összekötő tésztaszál el ne szakadjon. Helyezzük a füleket sütőpapírral bélelt tepsire, majd néhány csepp olívaolajjal kenjük be a fülek tetejét. Kb. 20 percig süssük 200 °C-on a legfelső rácson.
Pesto: Egy csokor megmosott bazsalikomlevelet konyhai mixerbe teszünk, s 2 ek. fenyőmaggal (vagy dióval, mandulával), 3 gerezd fokhagymával, 1,5 dl olívaolajjal, 3 ek. parmezán sajttal, csipetnyi tengeri sóval pépesítjük. Lezárt üvegben a hűtőszekrényben sokáig eláll.
bulac57 bulac57
Címkék: húst keverjük, burgonyákat héjastul, uborkát mossuk, reszelt fokhagymát, élesztőt kavarjuk, kanál segítségével,

Húsvéti menü
Menüajánlat húsvétra Sonka, tojás és kalács - nélkülük elképzelhetetlen a Húsvét. És még milyen finomság kerüljön az ünnepi asztalra? Néhány receptötlet. Húsvétkor a sonkáé a főszerep, és ez ma már korán sem merül ki a főtt változatával. A vendégeket sokféle belőle készült, ízletes ételkölteménnyel lehet maradásra bírni, de ma már egyre gyakrabban kerül ínyenc fogásként báránysült az asztalra. A répatorta sem feltétlenül kizárólag a gyerekek kedvence, az ünnepi menü méltó ...
faciendum faciendum
Karácsonyi menüajánlat
Karácsonyi menüajánlat Ha a hagyományos halas, töltött dagadós, töltött káposztás menü helyett kicsit modernebbet, izgalmasabbat szeretnél... Címkék: karácsony, karácsonyi menü, libamájpástétom, rák, hal, orosz-krémtorta Mondják: bejgli és rántott hal nélkül nem karácsony a karácsony... Ebben van is valami, hiszen nem mindig jó a bevált klasszikusat fiatalabbra cserélni. Ám ha a családod is vevő az ínyencségekre, ezúttal lehetsz egy kicsit bátrabb - és a fogás végeztével ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Süti ajánló
Dán kuglóf III. rochlitzne
Tejföltorta klara50
Tejfölös csodasüti gabfe
Egyszerű tejfölös-cseresznyés pite vorosrozsa66
Málnatorta rochlitzne
Gyors, egyszerű, finom sajtosrúd bkisseva
Meggyes-túrós süti horvathnemagdi
Raffaello házilag 1. bubszi
Ausztrál almás piskóta bubszi
Barackos pite horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Rizses csirke római tálban veronika74
Kapros csirkemell recept kovacs_zsoka
Sült csirkecomb rizssalátával bulac57
Narancsos káposztasaláta bubszi
Grillezett csirkemell zöldbabo klara50
Mai ebédünk volt! agimami7
Ízőrzők – Tihany – horvathnemagdi
5 karácsonyi főétel grimilda
Milánói, az olasz konyha kedve bubszi
Csirkemell színes zöldségekkel horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Soproni vörösboros marhapacsni bubszi
Marhanyelv, körözöttel töltve bubszi
Bográcsgulyás I. bubszi
Húsgombócos fondü 1vargaildyko
Az Adarki marha receptje: ujjozsef
Delipecsenye recept gonda_katalin
Mrs. Beeton anna4459
Vörösboros marhapörkölt 1vargaildyko
P betetűs receptek horvathnemagdi
kakukkfű suzymama
Sertésből készült ételek
Gyuvecs 1. bubszi
Zöld Metélt Magyarosan 1vargaildyko
Húsos batyu klara50
Kocsonya horvathnemagdi
x nagyuska
Receptek-Fasírozott hús anci-ani
arató kaszásleves ibolya58
Gesztenyével töltött pulyka 2. bubszi
borsodi "madárka " ibolya58
Milánói, az olasz konyha kedve bubszi
Halból készült ételek
Rácponty II. rochlitzne
Hal erőleves bubszi
Lazacfilé fokhagyma mártással bordat
Lazac bazsalikomos krumplipüré horvathnemagdi
Lazac kapros-sajtos-tejszines rochlitzne
Hal erőleves bubszi
Karácsonyi ételek tomicica
x nagyuska
A tengeri só és a bőrünk ( érdemes elolvasni) piroska0101
Rántott ponty recept kovacs_zsoka
Vad ételek
A gyöngytyúkon a világ szeme------------- bordat
Nyúlpörkölt veronika74
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
Indiai rizssaláta bubszi
Vadászpecsenye bubszi
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Pikáns vörösboros nyúlpörkölt horvathnemagdi
rapsic vadas ! ibolya58
Spagetti ajánló
Az olasz hentes tokánya recept jamborlulu
Gombából készült ételek grimilda
Vacsora csata jjanosne
Főzzünk ma gyorsat!!! 1vargaildyko
Tonhalas-fenyőmagos spagetti veronika74
Bolognai leves bubszi
Bolognai tepsis melegszendvics recept toth_beata
Császárspagetti bubszi
Heti Menü bulac57
LECSÓS libaMÁJ bubszi
Pizza receptek
Pizza-tészta, I. bubszi
Sütemények akiram45
Négy évszak pizza horvathnemagdi
Recept jjanosne
Török-pizza horvathnemagdi
Töltött pizza horvathnemagdi
Pizzás tekergők kicsit másképp nnpapszi
Mini-pizza horvathnemagdi
Kedvenc Pizza recept horvathnemagdi
Villámgyors fogások a rohanós hétköznapokra – 7 fél ór tinka1951
Hamburger receptek
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Ma itt jártam: sarkadykati
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Hamburger buci recept jamborlulu
Hamburger zsemle recept toth_beata
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU