Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Menüajánlat
Tejfölös karalábéleves májgombóccal
Hozzávalók - a leveshez: 2 karalábé és zsengébb levelei, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj + kevés olaj, 2 ek. étkezési keményítő, 2 dl tejföl, aprított petrezselyemzöld, só, őrölt bors; a májgombóchoz: 15 dkg máj elkaparva, 1 tojás, zsemlemorzsa, 1 ek. hagyma vajon megpárolva, 1 gerezd átnyomott fokhagyma, 1 ek. petrezselyemzöld, só, őrölt bors.
A májgombóc hozzávalóit villával összekeverjük, ízesítjük, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen kemény. A hagymát a vaj és olaj keverékén megpároljuk (1 evőkanállal a májgombóchoz keverünk belőle). Hozzáadjuk a karalábét, a leveleit, a zúzott fokhagymát, borsozzuk, sózzuk. Felengedjük 1,5-1,7 l vízzel, sóval vagy vegetával ízesítjük. Amikor a karalábékockák már majdnem puhák, a májas masszából 2 kiskanál segítségével gombócokat készítünk a levesbe. Pár percig főzzük, majd behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel, amelyhez a petrezselymet is hozzákevertük.

Görögös pulykaroló cacikivel
Hozzávalók: 30 dkg darált pulykacomb, görög fűszerkeverék, só, 1 tojás sárgája, fél kígyóuborka, 1 dl sűrű tejföl, 1 ek. natúr krémsajt, só, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya.
A húst keverjük össze a tojással, fűszerekkel, majd formázzunk belőle 8-9 rolót. Kisüthetjük őket bő zsiradékban, de tepsire téve és kevés olajjal megfröcskölve is. Ha tepsiben sülnek, szárazabbak, de zsírszegényebb lesznek.
A burgonyákat héjastul sikáljuk meg, majd főzzük félig puhára. Ezután vágjuk cikkekre, tegyük tepsibe, sózzuk, és locsoljuk meg pici olajjal. A darabokat 180 fokos sütőben addig süssük, amíg belül puhák, kívül aranybarnák, ropogósak nem lesznek.
Az uborkát mossuk meg, s tökgyalun reszeljük le. Sózzuk, és hagyjuk levet ereszteni. Nyomkodjuk ki, aztán tegyük másik tálba. A tejfölt, a sajtot és a reszelt fokhagymát keverjük ki, majd keverjük az uborkához.

Pizza házi módra
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 kocka (2 dkg) élesztő, 2 ek. olívaolaj, 1 doboz paradicsom (42,5 dkg), 25 dkg mozzarella, egy kis tál olívabogyó, 1-2 zöld pepperoni, ananász (konzerv vagy friss), só, őrölt bors, oregánó, kakukkfű, majoránna.
Szitáljuk a lisztet és fél kk. sót egy tálba, s nyomjunk bele mélyedést. Az élesztőt kavarjuk el kevés (2 ek.) langyos vízben, öntsük a mélyedésbe, keverjünk hozzá egy kis lisztet, s lefedve, meleg helyen hagyjuk állni 15-20 percig.
Adjunk a tésztához 1,25 dl langyos vizet és 2 ek. olívaolajat. Addig gyúrjuk, míg sima és selymes nem lesz. Liszttel megszórva 30 percig kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, s olívaolajjal kikent tepsibe tesszük.
A konzervparadicsomból mixerrel pürét készítünk. Ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, majoránnával, kakukkfűvel fűszerezzük. Kavarjuk el jól, majd egy kanál segítségével kenjük el a tésztán. Szórjuk meg apróra vágott pepperonival, olívabogyóval és ananásszal, majd rakjuk meg vékony szeletekre vágott mozzarellával. 220 fokra előmelegített sütőben sütjük.

Lekváros túrós batyu
Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojás, fél cs. sütőpor, csipet só, vaníliás cukor; töltelék: kemény meggylekvár, fahéj; forgatáshoz: porcukor, fahéj.
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojás sárgáját. A túrót is belekeverjük, amíg szép sima, krémes nem lesz. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és cipóvá gyúrjuk. Betesszük a hűtőbe 1 órára pihenni.
Vastagon lisztezett deszkán fél cm-esre nyújtjuk, és (pizza)szaggatóval kis kockákat vágunk ki, közepükre apró lekvárhalmokat teszünk. A lekvárt fahéjjal megszórjuk, majd a széleket megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és a tésztát kis háromszögekbe hajtogatjuk. A széleket ujjbeggyel összenyomkodjuk.
190 fokra előmelegített, sütőpapírral bélelt tepsiben (jó tizenöt perc alatt) megsütjük, majd még forrón a fahéjas-porcukros egyvelegbe forgatjuk.

Lazacos rakott padlizsán
Hozzávalók (20 x 20 cm-es tepsihez): 2 közepes padlizsán, 1 doboz (26 dkg) hámozott paradicsom, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, provence-i fűszerkeverék, 1 ek. kukoricakeményítő, 5 dkg feta sajt, 1 doboz (10 dkg olívaolajban eltett) lazacfilé, 8 dkg félkemény sajt.
A padlizsánokat mossuk meg, majd vágjuk 1 cm-es karikákra. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, permetezzük be vékonyan olívaolajjal, sózzuk, és 200 fokos sütőben grillezzük meg.
Közben a hagymát 1 ek. olívaolajon megpároljuk. Felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát. Felforraljuk, és keményítővel beállítjuk a krém sűrűségét.
A grillezett padlizsán felét a tepsi aljára rakjuk, ráöntjük a paradicsom felét, megszórjuk a sajttal és a lazaccal, majd befedjük a maradék padlizsánnal és a paradicsommal. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőbe tesszük. Aranybarnára sütjük.
Tipp: Hal nélkül is finom!

Csicsókakrémleves
Hozzávalók: 30 dkg tisztított csicsóka, 5 dkg vöröshagyma, 1 l szárnyasalaplé, 1 dl tejszín, só, bors.
A csicsókát megtisztítjuk, majd felhasználásig vízben tartjuk. Kevés vajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a legyalult vagy felszeletelt csicsókát, sózzuk, borsozzuk.
Pároljuk, amíg puha nem lesz, majd felöntjük az alaplével (hígabb húsleves vagy másodlé). Hozzáadjuk a tejszínt, és leturmixoljuk.
Tálaláskor tejszínhabot teszünk a tetejére, pár csepp szarvasgombaolajjal meglocsoljuk, és bő olajban ropogósra sült csicsókachipsszel tálaljuk.

Kevert almás bögrés sütemény
Hozzávalók: 3 bögre liszt, 2 bögre cukor, 1 sütőpor, 3 tojás, 3 bögre reszelt alma, kevés fahéj, csipet só, tortabevonó.
A tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd a fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgájához hozzákeverjük a reszelt almát, a lisztet, sütőport, fahéjat, majd a legvégén a tojásfehérje habját is óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, s előmelegített sütőben (30 perc alatt) készre sütjük. Utána hagyjuk kihűlni, és a tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.

Piros-zöld pizzafülecskék
Hozzávalók: pizzatészta és pizzaszósz (lásd az előző oldalon), pesto.
Készítsük el a pizzatésztát. Próbáljuk meg szép vékonyra, téglalap alakúra nyújtani; a lelógó, felesleges darabokat inkább vágjuk le.
A tészta egyik felét kenjük be kb. 3 ek. pizzaszósszal, a másikat 3 ek. pestóval, egy evőkanál hátát használva. Óvatosan görgessük be a tésztát mindkét oldalról a közepéig, hogy egy pizzaszószos és egy pestós csigát kapjunk. Vágjunk 1,5-2 cm-es szeleteket a tekercsünkből. Ügyeljünk rá, hogy a két tekercset összekötő tésztaszál el ne szakadjon. Helyezzük a füleket sütőpapírral bélelt tepsire, majd néhány csepp olívaolajjal kenjük be a fülek tetejét. Kb. 20 percig süssük 200 °C-on a legfelső rácson.
Pesto: Egy csokor megmosott bazsalikomlevelet konyhai mixerbe teszünk, s 2 ek. fenyőmaggal (vagy dióval, mandulával), 3 gerezd fokhagymával, 1,5 dl olívaolajjal, 3 ek. parmezán sajttal, csipetnyi tengeri sóval pépesítjük. Lezárt üvegben a hűtőszekrényben sokáig eláll.
bulac57 bulac57
Címkék: húst keverjük, burgonyákat héjastul, uborkát mossuk, reszelt fokhagymát, élesztőt kavarjuk, kanál segítségével,

Húsvéti menü
Menüajánlat húsvétra Sonka, tojás és kalács - nélkülük elképzelhetetlen a Húsvét. És még milyen finomság kerüljön az ünnepi asztalra? Néhány receptötlet. Húsvétkor a sonkáé a főszerep, és ez ma már korán sem merül ki a főtt változatával. A vendégeket sokféle belőle készült, ízletes ételkölteménnyel lehet maradásra bírni, de ma már egyre gyakrabban kerül ínyenc fogásként báránysült az asztalra. A répatorta sem feltétlenül kizárólag a gyerekek kedvence, az ünnepi menü méltó ...
faciendum faciendum
Karácsonyi menüajánlat
Karácsonyi menüajánlat Ha a hagyományos halas, töltött dagadós, töltött káposztás menü helyett kicsit modernebbet, izgalmasabbat szeretnél... Címkék: karácsony, karácsonyi menü, libamájpástétom, rák, hal, orosz-krémtorta Mondják: bejgli és rántott hal nélkül nem karácsony a karácsony... Ebben van is valami, hiszen nem mindig jó a bevált klasszikusat fiatalabbra cserélni. Ám ha a családod is vevő az ínyencségekre, ezúttal lehetsz egy kicsit bátrabb - és a fogás végeztével ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Süti ajánló
Diplomata krémes zsokanita
Almás, diós rétes klerierzsi
Dunahullám 2 tundihugi
Párizsi szelet horvathnemagdi
Feketeerdő torta recept kovacs_zsoka
Szilvás-mákos piskótatorta horvathnemagdi
Egri gömbpalacsinta bubszi
Croissan recept: agimami7
Körtés csirkepitét relisisi
Pite tészta bkisseva
Szárnyas receptek
Mazsolás göngyölt pulyka tundihugi
Receptek horvathnemagdi
Muamba nsusu, csirke klara50
Tejszínes pulyka hterike
Narancsos csirkemell jázmin rizzsel suzymama
Kókuszos csirkemell fokhagymás horvathnemagdi
Karácsonyi pulykasült recept toth_beata
Káposztás-hagymás csirkemell bozsanyinemanyi
Pikáns szűzérmék sült kacsamájjal és sült fokhagymával recep jamborlulu
Csirkemell fűszeres tésztában bubszi
Marhából készült ételek
hajdúsági tokány ibolya58
Mexikói chilis hús bubszi
Húspástétom 2. bubszi
Bakonyi betyárleves janoselek
Vadas margareta51
14 házias mennyei levesbetét recept! tinka1951
Feltétlen feltétek horvathnemagdi
Rakott húsos burgonya bubszi
Fűszeres olajban pácolt marha veronika74
Bakonyi betyárleves 1. bubszi
Sertésből készült ételek
Tepsis hús birsalmával klerierzsi
Töltött (édes) káposzta bubszi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Krumplis fasírt evavicus
nyírségi gombócleves ibolya58
Hétvezér tokány 3. bubszi
Hússal töltött kelkáposzta martimarti
Fűszeres húsgöngyöleg lilikonyhaja
elzászi húsos káposzta ibolya58
Karajba zárt csülök vorosrozsa66
Halból készült ételek
bodrogi káposztás harcsa ! ibolya58
Halgombóc leves bubszi
rácalmási rakott ponty ! ibolya58
Kapros pisztráng bubszi
Tormás palacsinta keri007
Káposztás harcsa. csibi52
Lerakott harcsa bubszi
Pontykocsonya peterimajoridozsahe
Tejszínes halszelet recept baggesz20
Kanadai zöldfűszeres lazac bubszi
Vad ételek
B betűs receptek horvathnemagdi
PISZTÁCIÁS FÁCÁNPástétom bubszi
Szarvasgombás őz vadrizzsel klerierzsi
Római tálas receptek sarkadykati
Magyar gasztronómia grimilda
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Fácánpaprikás bubszi
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Abruzzói mártás bubszi
szénhidrát napra faciendum
Húsgombóc kőbányai módra bubszi
Paradicsomos spagetti recept gonda_katalin
Spagetti gombás ... bulac57
Sárga tőkehal burgonyaágyon sütve recept jamborlulu
Túrós spagettiropogós bubszi
Mozzarellával töltött padlizsántekercsek fokhagymás spagetti kovacs_zsoka
Bolognai spagetti sajt nélkül recept kovacs_zsoka
Kínai csirkés spagetti recept kovacs_zsoka
Pizza receptek
Pizza pogácsa tinka1951
Búzacsírás pizza tészta bubszi
Pizza tészta II. bubszi
Son-go-ku pizza suzymama
Pizzázni jó horvathnemagdi
Pizza darált húsból Update1 veronika74
Gyerekbuli szervezési tanácsok horvathnemagdi
Mini pizzás csiga (gyors,egyszerű) anitahajdu
Pizza aranyag
Pizza tészta Balázs módra: bubszi
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Sajtburgerleves recept roanna
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Ázsiai hamburger klerierzsi
Válassza a szóját! margoka59
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Házi hamburger recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU