Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Menüajánlat
Tejfölös karalábéleves májgombóccal
Hozzávalók - a leveshez: 2 karalábé és zsengébb levelei, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj + kevés olaj, 2 ek. étkezési keményítő, 2 dl tejföl, aprított petrezselyemzöld, só, őrölt bors; a májgombóchoz: 15 dkg máj elkaparva, 1 tojás, zsemlemorzsa, 1 ek. hagyma vajon megpárolva, 1 gerezd átnyomott fokhagyma, 1 ek. petrezselyemzöld, só, őrölt bors.
A májgombóc hozzávalóit villával összekeverjük, ízesítjük, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen kemény. A hagymát a vaj és olaj keverékén megpároljuk (1 evőkanállal a májgombóchoz keverünk belőle). Hozzáadjuk a karalábét, a leveleit, a zúzott fokhagymát, borsozzuk, sózzuk. Felengedjük 1,5-1,7 l vízzel, sóval vagy vegetával ízesítjük. Amikor a karalábékockák már majdnem puhák, a májas masszából 2 kiskanál segítségével gombócokat készítünk a levesbe. Pár percig főzzük, majd behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel, amelyhez a petrezselymet is hozzákevertük.

Görögös pulykaroló cacikivel
Hozzávalók: 30 dkg darált pulykacomb, görög fűszerkeverék, só, 1 tojás sárgája, fél kígyóuborka, 1 dl sűrű tejföl, 1 ek. natúr krémsajt, só, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya.
A húst keverjük össze a tojással, fűszerekkel, majd formázzunk belőle 8-9 rolót. Kisüthetjük őket bő zsiradékban, de tepsire téve és kevés olajjal megfröcskölve is. Ha tepsiben sülnek, szárazabbak, de zsírszegényebb lesznek.
A burgonyákat héjastul sikáljuk meg, majd főzzük félig puhára. Ezután vágjuk cikkekre, tegyük tepsibe, sózzuk, és locsoljuk meg pici olajjal. A darabokat 180 fokos sütőben addig süssük, amíg belül puhák, kívül aranybarnák, ropogósak nem lesznek.
Az uborkát mossuk meg, s tökgyalun reszeljük le. Sózzuk, és hagyjuk levet ereszteni. Nyomkodjuk ki, aztán tegyük másik tálba. A tejfölt, a sajtot és a reszelt fokhagymát keverjük ki, majd keverjük az uborkához.

Pizza házi módra
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 kocka (2 dkg) élesztő, 2 ek. olívaolaj, 1 doboz paradicsom (42,5 dkg), 25 dkg mozzarella, egy kis tál olívabogyó, 1-2 zöld pepperoni, ananász (konzerv vagy friss), só, őrölt bors, oregánó, kakukkfű, majoránna.
Szitáljuk a lisztet és fél kk. sót egy tálba, s nyomjunk bele mélyedést. Az élesztőt kavarjuk el kevés (2 ek.) langyos vízben, öntsük a mélyedésbe, keverjünk hozzá egy kis lisztet, s lefedve, meleg helyen hagyjuk állni 15-20 percig.
Adjunk a tésztához 1,25 dl langyos vizet és 2 ek. olívaolajat. Addig gyúrjuk, míg sima és selymes nem lesz. Liszttel megszórva 30 percig kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, s olívaolajjal kikent tepsibe tesszük.
A konzervparadicsomból mixerrel pürét készítünk. Ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, majoránnával, kakukkfűvel fűszerezzük. Kavarjuk el jól, majd egy kanál segítségével kenjük el a tésztán. Szórjuk meg apróra vágott pepperonival, olívabogyóval és ananásszal, majd rakjuk meg vékony szeletekre vágott mozzarellával. 220 fokra előmelegített sütőben sütjük.

Lekváros túrós batyu
Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojás, fél cs. sütőpor, csipet só, vaníliás cukor; töltelék: kemény meggylekvár, fahéj; forgatáshoz: porcukor, fahéj.
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojás sárgáját. A túrót is belekeverjük, amíg szép sima, krémes nem lesz. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és cipóvá gyúrjuk. Betesszük a hűtőbe 1 órára pihenni.
Vastagon lisztezett deszkán fél cm-esre nyújtjuk, és (pizza)szaggatóval kis kockákat vágunk ki, közepükre apró lekvárhalmokat teszünk. A lekvárt fahéjjal megszórjuk, majd a széleket megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és a tésztát kis háromszögekbe hajtogatjuk. A széleket ujjbeggyel összenyomkodjuk.
190 fokra előmelegített, sütőpapírral bélelt tepsiben (jó tizenöt perc alatt) megsütjük, majd még forrón a fahéjas-porcukros egyvelegbe forgatjuk.

Lazacos rakott padlizsán
Hozzávalók (20 x 20 cm-es tepsihez): 2 közepes padlizsán, 1 doboz (26 dkg) hámozott paradicsom, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, provence-i fűszerkeverék, 1 ek. kukoricakeményítő, 5 dkg feta sajt, 1 doboz (10 dkg olívaolajban eltett) lazacfilé, 8 dkg félkemény sajt.
A padlizsánokat mossuk meg, majd vágjuk 1 cm-es karikákra. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, permetezzük be vékonyan olívaolajjal, sózzuk, és 200 fokos sütőben grillezzük meg.
Közben a hagymát 1 ek. olívaolajon megpároljuk. Felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát. Felforraljuk, és keményítővel beállítjuk a krém sűrűségét.
A grillezett padlizsán felét a tepsi aljára rakjuk, ráöntjük a paradicsom felét, megszórjuk a sajttal és a lazaccal, majd befedjük a maradék padlizsánnal és a paradicsommal. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőbe tesszük. Aranybarnára sütjük.
Tipp: Hal nélkül is finom!

Csicsókakrémleves
Hozzávalók: 30 dkg tisztított csicsóka, 5 dkg vöröshagyma, 1 l szárnyasalaplé, 1 dl tejszín, só, bors.
A csicsókát megtisztítjuk, majd felhasználásig vízben tartjuk. Kevés vajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a legyalult vagy felszeletelt csicsókát, sózzuk, borsozzuk.
Pároljuk, amíg puha nem lesz, majd felöntjük az alaplével (hígabb húsleves vagy másodlé). Hozzáadjuk a tejszínt, és leturmixoljuk.
Tálaláskor tejszínhabot teszünk a tetejére, pár csepp szarvasgombaolajjal meglocsoljuk, és bő olajban ropogósra sült csicsókachipsszel tálaljuk.

Kevert almás bögrés sütemény
Hozzávalók: 3 bögre liszt, 2 bögre cukor, 1 sütőpor, 3 tojás, 3 bögre reszelt alma, kevés fahéj, csipet só, tortabevonó.
A tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd a fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgájához hozzákeverjük a reszelt almát, a lisztet, sütőport, fahéjat, majd a legvégén a tojásfehérje habját is óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, s előmelegített sütőben (30 perc alatt) készre sütjük. Utána hagyjuk kihűlni, és a tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.

Piros-zöld pizzafülecskék
Hozzávalók: pizzatészta és pizzaszósz (lásd az előző oldalon), pesto.
Készítsük el a pizzatésztát. Próbáljuk meg szép vékonyra, téglalap alakúra nyújtani; a lelógó, felesleges darabokat inkább vágjuk le.
A tészta egyik felét kenjük be kb. 3 ek. pizzaszósszal, a másikat 3 ek. pestóval, egy evőkanál hátát használva. Óvatosan görgessük be a tésztát mindkét oldalról a közepéig, hogy egy pizzaszószos és egy pestós csigát kapjunk. Vágjunk 1,5-2 cm-es szeleteket a tekercsünkből. Ügyeljünk rá, hogy a két tekercset összekötő tésztaszál el ne szakadjon. Helyezzük a füleket sütőpapírral bélelt tepsire, majd néhány csepp olívaolajjal kenjük be a fülek tetejét. Kb. 20 percig süssük 200 °C-on a legfelső rácson.
Pesto: Egy csokor megmosott bazsalikomlevelet konyhai mixerbe teszünk, s 2 ek. fenyőmaggal (vagy dióval, mandulával), 3 gerezd fokhagymával, 1,5 dl olívaolajjal, 3 ek. parmezán sajttal, csipetnyi tengeri sóval pépesítjük. Lezárt üvegben a hűtőszekrényben sokáig eláll.
bulac57 bulac57
Címkék: húst keverjük, burgonyákat héjastul, uborkát mossuk, reszelt fokhagymát, élesztőt kavarjuk, kanál segítségével,

Húsvéti menü
Menüajánlat húsvétra Sonka, tojás és kalács - nélkülük elképzelhetetlen a Húsvét. És még milyen finomság kerüljön az ünnepi asztalra? Néhány receptötlet. Húsvétkor a sonkáé a főszerep, és ez ma már korán sem merül ki a főtt változatával. A vendégeket sokféle belőle készült, ízletes ételkölteménnyel lehet maradásra bírni, de ma már egyre gyakrabban kerül ínyenc fogásként báránysült az asztalra. A répatorta sem feltétlenül kizárólag a gyerekek kedvence, az ünnepi menü méltó ...
faciendum faciendum
Karácsonyi menüajánlat
Karácsonyi menüajánlat Ha a hagyományos halas, töltött dagadós, töltött káposztás menü helyett kicsit modernebbet, izgalmasabbat szeretnél... Címkék: karácsony, karácsonyi menü, libamájpástétom, rák, hal, orosz-krémtorta Mondják: bejgli és rántott hal nélkül nem karácsony a karácsony... Ebben van is valami, hiszen nem mindig jó a bevált klasszikusat fiatalabbra cserélni. Ám ha a családod is vevő az ínyencségekre, ezúttal lehetsz egy kicsit bátrabb - és a fogás végeztével ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Süti ajánló
Túró torta sütés nélkül gombosinci
Mézes- mentás gyümölcsleves 1vargaildyko
Adventi muffin m_a_r_c_s_i
Narancsos gesztenyekocka lantosneevi
Havas háztető: gereica
Csirkemell torta majus55
Nyári fagylalt a forró napokra gaby13
Muffin (update 1) -2. veronika74
Habkönnyű epres koszorúk rochlitzne
Egyszerű piskótatészta bubszi
Szárnyas receptek
Chilis, citromos csirke egészben sütve recept boszorlany
Indiai joghurtos csirke bubszi
Gombás pulykaleves bubszi
csirkés SÓSKALEVES bubszi
Céklaleves gerslis húsgombóccal gabfe
Tepsis csirke burgonyával, csodás szósszal... lilagondolatok
x nagyuska
Tárcsás hús rochlitzne
Tavaszi töltött karalábé bubszi
A töpörtyűkészítés titkai migova
Marhából készült ételek
Szoljanka 3. bubszi
Buzsáki gulyás bubszi
Főételek szabonekatalin
marhahús paradicsommal ibolya58
Szalongulyás tarhonyáva horvathnemagdi
Fiadi tokány bubszi
Marhatokány római tálban bubszi
csángó gulyás ibolya58
Herány tokány bubszi
Diós marhapörkölt bulac57
Sertésből készült ételek
Brassói aprópecsenye horvathnemagdi
Rakott cucc horvathnemagdi
szatmári TÖLTÖTT KÁPOSZTA.... bubszi
Juhsajt roston klara50
Tüzes babgulyás csülökkel gereica
Receptek horvathnemagdi
Vadásztokány böllér módra roanna
Rántott husi sajtos panírban recept gonda_katalin
*UPDATE* Rizseshús 1vargaildyko
Kolozsvári rakott káposzta tereza54
Halból készült ételek
Dudari halpaprikás (halászlé) bubszi
Tejszínes halgombócleves ujjozsef
Harcsapaprikás bulac57
Halászlé recept jamborlulu
Zöldséges-fokhagymás pisztráng recept jamborlulu
Ízőrzők – Simontornya horvathnemagdi
Rácponty rochlitzne
Recept jjanosne
Cigányhal a Szamos- parton bubszi
Révfalusi regős halászlé 2. bubszi
Vad ételek
Vörösboros vaddisznópörkölt bubszi
Szarvas-bélszín borjúszűzzel t bubszi
Itt van az ideje sarkadykati
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Szarvasgerinc ribizli dzsemmel töltött körtével, burgonyakro jamborlulu
Gesztenyével töltött fácán taltos1
Vadkacsa tejfölösen klerierzsi
Fácnleves vinlaci
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Baszk fácán veronika74
Spagetti ajánló
Bolognai spagetti suzymama
Bolognai penne sütve recept gonda_katalin
Pikáns rakott pulyka veronika74
Nyári tonhalas spagetti bulac57
4 finom recept kellemetlen horvathnemagdi
A szénégető hala zöldségekkel recept jamborlulu
Kalábriai spagetti recept jamborlulu
Gombás-zöldborsós spagetti 1955viki
Ananászos kukoricás csirke zsokanita
Gyorsan,konnyen ,finomat margareta51
Pizza receptek
Pizzás csiga bazsalikommal recept boszorlany
Pizzás tekercs suzymama
Sós kifli variációk lilagondolatok
Napraforgó pizza recept jamborlulu
Csokidarabos kiflik tundihugi
házi rétes faciendum
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Kelt tészta horvathnemagdi
Más nemzetek pizzái: bubszi
Pizza tundihugi
Hamburger receptek
Óriás hamburger angyalka___
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Hamburger baratnu
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Ma itt jártam: sarkadykati
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU