Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Menüajánlat
Tejfölös karalábéleves májgombóccal
Hozzávalók - a leveshez: 2 karalábé és zsengébb levelei, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj + kevés olaj, 2 ek. étkezési keményítő, 2 dl tejföl, aprított petrezselyemzöld, só, őrölt bors; a májgombóchoz: 15 dkg máj elkaparva, 1 tojás, zsemlemorzsa, 1 ek. hagyma vajon megpárolva, 1 gerezd átnyomott fokhagyma, 1 ek. petrezselyemzöld, só, őrölt bors.
A májgombóc hozzávalóit villával összekeverjük, ízesítjük, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen kemény. A hagymát a vaj és olaj keverékén megpároljuk (1 evőkanállal a májgombóchoz keverünk belőle). Hozzáadjuk a karalábét, a leveleit, a zúzott fokhagymát, borsozzuk, sózzuk. Felengedjük 1,5-1,7 l vízzel, sóval vagy vegetával ízesítjük. Amikor a karalábékockák már majdnem puhák, a májas masszából 2 kiskanál segítségével gombócokat készítünk a levesbe. Pár percig főzzük, majd behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel, amelyhez a petrezselymet is hozzákevertük.

Görögös pulykaroló cacikivel
Hozzávalók: 30 dkg darált pulykacomb, görög fűszerkeverék, só, 1 tojás sárgája, fél kígyóuborka, 1 dl sűrű tejföl, 1 ek. natúr krémsajt, só, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya.
A húst keverjük össze a tojással, fűszerekkel, majd formázzunk belőle 8-9 rolót. Kisüthetjük őket bő zsiradékban, de tepsire téve és kevés olajjal megfröcskölve is. Ha tepsiben sülnek, szárazabbak, de zsírszegényebb lesznek.
A burgonyákat héjastul sikáljuk meg, majd főzzük félig puhára. Ezután vágjuk cikkekre, tegyük tepsibe, sózzuk, és locsoljuk meg pici olajjal. A darabokat 180 fokos sütőben addig süssük, amíg belül puhák, kívül aranybarnák, ropogósak nem lesznek.
Az uborkát mossuk meg, s tökgyalun reszeljük le. Sózzuk, és hagyjuk levet ereszteni. Nyomkodjuk ki, aztán tegyük másik tálba. A tejfölt, a sajtot és a reszelt fokhagymát keverjük ki, majd keverjük az uborkához.

Pizza házi módra
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 kocka (2 dkg) élesztő, 2 ek. olívaolaj, 1 doboz paradicsom (42,5 dkg), 25 dkg mozzarella, egy kis tál olívabogyó, 1-2 zöld pepperoni, ananász (konzerv vagy friss), só, őrölt bors, oregánó, kakukkfű, majoránna.
Szitáljuk a lisztet és fél kk. sót egy tálba, s nyomjunk bele mélyedést. Az élesztőt kavarjuk el kevés (2 ek.) langyos vízben, öntsük a mélyedésbe, keverjünk hozzá egy kis lisztet, s lefedve, meleg helyen hagyjuk állni 15-20 percig.
Adjunk a tésztához 1,25 dl langyos vizet és 2 ek. olívaolajat. Addig gyúrjuk, míg sima és selymes nem lesz. Liszttel megszórva 30 percig kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, s olívaolajjal kikent tepsibe tesszük.
A konzervparadicsomból mixerrel pürét készítünk. Ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, majoránnával, kakukkfűvel fűszerezzük. Kavarjuk el jól, majd egy kanál segítségével kenjük el a tésztán. Szórjuk meg apróra vágott pepperonival, olívabogyóval és ananásszal, majd rakjuk meg vékony szeletekre vágott mozzarellával. 220 fokra előmelegített sütőben sütjük.

Lekváros túrós batyu
Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojás, fél cs. sütőpor, csipet só, vaníliás cukor; töltelék: kemény meggylekvár, fahéj; forgatáshoz: porcukor, fahéj.
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojás sárgáját. A túrót is belekeverjük, amíg szép sima, krémes nem lesz. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és cipóvá gyúrjuk. Betesszük a hűtőbe 1 órára pihenni.
Vastagon lisztezett deszkán fél cm-esre nyújtjuk, és (pizza)szaggatóval kis kockákat vágunk ki, közepükre apró lekvárhalmokat teszünk. A lekvárt fahéjjal megszórjuk, majd a széleket megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és a tésztát kis háromszögekbe hajtogatjuk. A széleket ujjbeggyel összenyomkodjuk.
190 fokra előmelegített, sütőpapírral bélelt tepsiben (jó tizenöt perc alatt) megsütjük, majd még forrón a fahéjas-porcukros egyvelegbe forgatjuk.

Lazacos rakott padlizsán
Hozzávalók (20 x 20 cm-es tepsihez): 2 közepes padlizsán, 1 doboz (26 dkg) hámozott paradicsom, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, provence-i fűszerkeverék, 1 ek. kukoricakeményítő, 5 dkg feta sajt, 1 doboz (10 dkg olívaolajban eltett) lazacfilé, 8 dkg félkemény sajt.
A padlizsánokat mossuk meg, majd vágjuk 1 cm-es karikákra. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, permetezzük be vékonyan olívaolajjal, sózzuk, és 200 fokos sütőben grillezzük meg.
Közben a hagymát 1 ek. olívaolajon megpároljuk. Felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát. Felforraljuk, és keményítővel beállítjuk a krém sűrűségét.
A grillezett padlizsán felét a tepsi aljára rakjuk, ráöntjük a paradicsom felét, megszórjuk a sajttal és a lazaccal, majd befedjük a maradék padlizsánnal és a paradicsommal. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőbe tesszük. Aranybarnára sütjük.
Tipp: Hal nélkül is finom!

Csicsókakrémleves
Hozzávalók: 30 dkg tisztított csicsóka, 5 dkg vöröshagyma, 1 l szárnyasalaplé, 1 dl tejszín, só, bors.
A csicsókát megtisztítjuk, majd felhasználásig vízben tartjuk. Kevés vajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a legyalult vagy felszeletelt csicsókát, sózzuk, borsozzuk.
Pároljuk, amíg puha nem lesz, majd felöntjük az alaplével (hígabb húsleves vagy másodlé). Hozzáadjuk a tejszínt, és leturmixoljuk.
Tálaláskor tejszínhabot teszünk a tetejére, pár csepp szarvasgombaolajjal meglocsoljuk, és bő olajban ropogósra sült csicsókachipsszel tálaljuk.

Kevert almás bögrés sütemény
Hozzávalók: 3 bögre liszt, 2 bögre cukor, 1 sütőpor, 3 tojás, 3 bögre reszelt alma, kevés fahéj, csipet só, tortabevonó.
A tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd a fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgájához hozzákeverjük a reszelt almát, a lisztet, sütőport, fahéjat, majd a legvégén a tojásfehérje habját is óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, s előmelegített sütőben (30 perc alatt) készre sütjük. Utána hagyjuk kihűlni, és a tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.

Piros-zöld pizzafülecskék
Hozzávalók: pizzatészta és pizzaszósz (lásd az előző oldalon), pesto.
Készítsük el a pizzatésztát. Próbáljuk meg szép vékonyra, téglalap alakúra nyújtani; a lelógó, felesleges darabokat inkább vágjuk le.
A tészta egyik felét kenjük be kb. 3 ek. pizzaszósszal, a másikat 3 ek. pestóval, egy evőkanál hátát használva. Óvatosan görgessük be a tésztát mindkét oldalról a közepéig, hogy egy pizzaszószos és egy pestós csigát kapjunk. Vágjunk 1,5-2 cm-es szeleteket a tekercsünkből. Ügyeljünk rá, hogy a két tekercset összekötő tésztaszál el ne szakadjon. Helyezzük a füleket sütőpapírral bélelt tepsire, majd néhány csepp olívaolajjal kenjük be a fülek tetejét. Kb. 20 percig süssük 200 °C-on a legfelső rácson.
Pesto: Egy csokor megmosott bazsalikomlevelet konyhai mixerbe teszünk, s 2 ek. fenyőmaggal (vagy dióval, mandulával), 3 gerezd fokhagymával, 1,5 dl olívaolajjal, 3 ek. parmezán sajttal, csipetnyi tengeri sóval pépesítjük. Lezárt üvegben a hűtőszekrényben sokáig eláll.
bulac57 bulac57
Címkék: húst keverjük, burgonyákat héjastul, uborkát mossuk, reszelt fokhagymát, élesztőt kavarjuk, kanál segítségével,

Húsvéti menü
Menüajánlat húsvétra Sonka, tojás és kalács - nélkülük elképzelhetetlen a Húsvét. És még milyen finomság kerüljön az ünnepi asztalra? Néhány receptötlet. Húsvétkor a sonkáé a főszerep, és ez ma már korán sem merül ki a főtt változatával. A vendégeket sokféle belőle készült, ízletes ételkölteménnyel lehet maradásra bírni, de ma már egyre gyakrabban kerül ínyenc fogásként báránysült az asztalra. A répatorta sem feltétlenül kizárólag a gyerekek kedvence, az ünnepi menü méltó ...
faciendum faciendum
Karácsonyi menüajánlat
Karácsonyi menüajánlat Ha a hagyományos halas, töltött dagadós, töltött káposztás menü helyett kicsit modernebbet, izgalmasabbat szeretnél... Címkék: karácsony, karácsonyi menü, libamájpástétom, rák, hal, orosz-krémtorta Mondják: bejgli és rántott hal nélkül nem karácsony a karácsony... Ebben van is valami, hiszen nem mindig jó a bevált klasszikusat fiatalabbra cserélni. Ám ha a családod is vevő az ínyencségekre, ezúttal lehetsz egy kicsit bátrabb - és a fogás végeztével ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Süti ajánló
Kukucskálós túrós ujjozsef
Barna mézes pite bubszi
Gyümölcsös túrótorta ildikopopescu
Tejszínes eperkrémleves veronika74
Paulette 1vargaildyko
Meggyes-gesztenyés torta vorosrozsa66
Omlós, élesztős bejgli horvathnemagdi
Adventi csokis fenyők bubszi
Panettone Kuglóf groszmadel
Grillázsszelet cilamami
Szárnyas receptek
Gombával Töltött Pulyka 1vargaildyko
Gesztenyés csirkemájkrokett bubszi
Rakott karfiol receptek yaskane
Brokkolifelfújt csirkével bubszi
Afrikai receptek macoka65
Karfiolos csirke biharijudit
Dubarry csirkemell margoka59
Sörös csirke veronika74
Diós csirkeszárnyak tejszínes- margoka59
Sült csirkemell tejszínes-boro klara50
Marhából készült ételek
Marhahúsos kuszkusz 1vargaildyko
Húsgolyós vitaminsali 1vargaildyko
Nagy emberek kedvenc étkei bulac57
marokkói burgonyás hús ! ibolya58
Marhahús Sztroganov módra recept kovacs_zsoka
Töltött padlizsán baconnel recept baggesz20
MAGYAROS BABGULYÁS marhalábszá bubszi
Vadas leveszöldségből zsemle.. rochlitzne
Gombás marhatokány bubszi
Gombás marhatokány recept kovacs_zsoka
Sertésből készült ételek
Rokfortos pizzakosár ujjozsef
Csülkös tojásrántotta recept kovacs_zsoka
Töltött hús bubszi
Húsos rakott burgonya bubszi
Cigánypecsenye zsokanita
Bácskai rizseshús recept gonda_katalin
Ízőrzők –Egerszalók̵ horvathnemagdi
LEVES AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Gombás-májas csülök klara50
Vegyes rostonsült tundihugi
Halból készült ételek
Halas rizottó recept toth_beata
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
T betűs receptek horvathnemagdi
Kékfrankos harcsapaprikás bkisseva
Olívabogyós halas gnocchi recept gonda_katalin
ropogós hal citromos vajjal ibolya58
A lé a tét - avagy pár szó a horvathnemagdi
Halgombóc leves bubszi
Füstölt lazac saláta pirított bubszi
Olajbogyó - együnk jót és jó horvathnemagdi
Vad ételek
Fácánmell töltött körtével bubszi
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Fácánleves reifregina
Indiai rizssaláta bubszi
R betűs receptek horvathnemagdi
vörösboros szarvasragu.. ibolya58
Vörösboros szarvasragu petrezselymes nokedlivel suzymama
Fácánleves rochlitzne
Vadhús horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Narancsos sült, tésztával bubszi
Póréhagyma receptek nanoka72
Tésztatál húsgolyókkal veronika74
***HÚSVÉTI**rakottas*** bubszi
Legyen ez a mai ebéd! linda019
Bolognai ragus palacsinta recept baggesz20
]Gombás-sárgarépás-kukoric ás s margareta51
Zöldséges spagetti bubszi
Tejszínes-cukkinis tészta horvathnemagdi
Spagetti:paradicsomos-diós ujjozsef
Pizza receptek
Pizza tekercs bubszi
Csirkemájas-gombás pizza bulac57
Karfiolos-brokkolis-pizza jupiter21
Vitaminos pizza klerierzsi
Bolognais pizza recept toth_beata
Vékony, ropogós pizza veronika74
pizzás muffin ! ibolya58
Őszi pizzák horvathnemagdi
Kefíres lángos vagy pizza horvathnemagdi
Pizza lilahagymával recept kovacs_zsoka
Hamburger receptek
Kevés munkával horvathnemagdi
Hamburger pulykahússal suzymama
Aztán mégis. horvathnemagdi
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Házi hamburger recept gonda_katalin
Sajtburger veronika74
Hamburger zsemle recept toth_beata
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU