Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Menüajánlat
Tejfölös karalábéleves májgombóccal
Hozzávalók - a leveshez: 2 karalábé és zsengébb levelei, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 ek. vaj + kevés olaj, 2 ek. étkezési keményítő, 2 dl tejföl, aprított petrezselyemzöld, só, őrölt bors; a májgombóchoz: 15 dkg máj elkaparva, 1 tojás, zsemlemorzsa, 1 ek. hagyma vajon megpárolva, 1 gerezd átnyomott fokhagyma, 1 ek. petrezselyemzöld, só, őrölt bors.
A májgombóc hozzávalóit villával összekeverjük, ízesítjük, és annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy ne legyen kemény. A hagymát a vaj és olaj keverékén megpároljuk (1 evőkanállal a májgombóchoz keverünk belőle). Hozzáadjuk a karalábét, a leveleit, a zúzott fokhagymát, borsozzuk, sózzuk. Felengedjük 1,5-1,7 l vízzel, sóval vagy vegetával ízesítjük. Amikor a karalábékockák már majdnem puhák, a májas masszából 2 kiskanál segítségével gombócokat készítünk a levesbe. Pár percig főzzük, majd behabarjuk a keményítővel elkevert tejföllel, amelyhez a petrezselymet is hozzákevertük.

Görögös pulykaroló cacikivel
Hozzávalók: 30 dkg darált pulykacomb, görög fűszerkeverék, só, 1 tojás sárgája, fél kígyóuborka, 1 dl sűrű tejföl, 1 ek. natúr krémsajt, só, 3 gerezd fokhagyma, 50 dkg burgonya.
A húst keverjük össze a tojással, fűszerekkel, majd formázzunk belőle 8-9 rolót. Kisüthetjük őket bő zsiradékban, de tepsire téve és kevés olajjal megfröcskölve is. Ha tepsiben sülnek, szárazabbak, de zsírszegényebb lesznek.
A burgonyákat héjastul sikáljuk meg, majd főzzük félig puhára. Ezután vágjuk cikkekre, tegyük tepsibe, sózzuk, és locsoljuk meg pici olajjal. A darabokat 180 fokos sütőben addig süssük, amíg belül puhák, kívül aranybarnák, ropogósak nem lesznek.
Az uborkát mossuk meg, s tökgyalun reszeljük le. Sózzuk, és hagyjuk levet ereszteni. Nyomkodjuk ki, aztán tegyük másik tálba. A tejfölt, a sajtot és a reszelt fokhagymát keverjük ki, majd keverjük az uborkához.

Pizza házi módra
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 kocka (2 dkg) élesztő, 2 ek. olívaolaj, 1 doboz paradicsom (42,5 dkg), 25 dkg mozzarella, egy kis tál olívabogyó, 1-2 zöld pepperoni, ananász (konzerv vagy friss), só, őrölt bors, oregánó, kakukkfű, majoránna.
Szitáljuk a lisztet és fél kk. sót egy tálba, s nyomjunk bele mélyedést. Az élesztőt kavarjuk el kevés (2 ek.) langyos vízben, öntsük a mélyedésbe, keverjünk hozzá egy kis lisztet, s lefedve, meleg helyen hagyjuk állni 15-20 percig.
Adjunk a tésztához 1,25 dl langyos vizet és 2 ek. olívaolajat. Addig gyúrjuk, míg sima és selymes nem lesz. Liszttel megszórva 30 percig kelesztjük. Ezután átgyúrjuk, tepsi méretűre nyújtjuk, s olívaolajjal kikent tepsibe tesszük.
A konzervparadicsomból mixerrel pürét készítünk. Ízlés szerint sóval, borssal, oregánóval, majoránnával, kakukkfűvel fűszerezzük. Kavarjuk el jól, majd egy kanál segítségével kenjük el a tésztán. Szórjuk meg apróra vágott pepperonival, olívabogyóval és ananásszal, majd rakjuk meg vékony szeletekre vágott mozzarellával. 220 fokra előmelegített sütőben sütjük.

Lekváros túrós batyu
Hozzávalók: 25 dkg túró, 25 dkg liszt, 25 dkg margarin, 10 dkg cukor, 1 tojás, fél cs. sütőpor, csipet só, vaníliás cukor; töltelék: kemény meggylekvár, fahéj; forgatáshoz: porcukor, fahéj.
A margarint a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a tojás sárgáját. A túrót is belekeverjük, amíg szép sima, krémes nem lesz. Beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, és cipóvá gyúrjuk. Betesszük a hűtőbe 1 órára pihenni.
Vastagon lisztezett deszkán fél cm-esre nyújtjuk, és (pizza)szaggatóval kis kockákat vágunk ki, közepükre apró lekvárhalmokat teszünk. A lekvárt fahéjjal megszórjuk, majd a széleket megkenjük a megmaradt tojásfehérjével, és a tésztát kis háromszögekbe hajtogatjuk. A széleket ujjbeggyel összenyomkodjuk.
190 fokra előmelegített, sütőpapírral bélelt tepsiben (jó tizenöt perc alatt) megsütjük, majd még forrón a fahéjas-porcukros egyvelegbe forgatjuk.

Lazacos rakott padlizsán
Hozzávalók (20 x 20 cm-es tepsihez): 2 közepes padlizsán, 1 doboz (26 dkg) hámozott paradicsom, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, provence-i fűszerkeverék, 1 ek. kukoricakeményítő, 5 dkg feta sajt, 1 doboz (10 dkg olívaolajban eltett) lazacfilé, 8 dkg félkemény sajt.
A padlizsánokat mossuk meg, majd vágjuk 1 cm-es karikákra. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire, permetezzük be vékonyan olívaolajjal, sózzuk, és 200 fokos sütőben grillezzük meg.
Közben a hagymát 1 ek. olívaolajon megpároljuk. Felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük, belereszeljük a fokhagymát. Felforraljuk, és keményítővel beállítjuk a krém sűrűségét.
A grillezett padlizsán felét a tepsi aljára rakjuk, ráöntjük a paradicsom felét, megszórjuk a sajttal és a lazaccal, majd befedjük a maradék padlizsánnal és a paradicsommal. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokos sütőbe tesszük. Aranybarnára sütjük.
Tipp: Hal nélkül is finom!

Csicsókakrémleves
Hozzávalók: 30 dkg tisztított csicsóka, 5 dkg vöröshagyma, 1 l szárnyasalaplé, 1 dl tejszín, só, bors.
A csicsókát megtisztítjuk, majd felhasználásig vízben tartjuk. Kevés vajon megpirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a legyalult vagy felszeletelt csicsókát, sózzuk, borsozzuk.
Pároljuk, amíg puha nem lesz, majd felöntjük az alaplével (hígabb húsleves vagy másodlé). Hozzáadjuk a tejszínt, és leturmixoljuk.
Tálaláskor tejszínhabot teszünk a tetejére, pár csepp szarvasgombaolajjal meglocsoljuk, és bő olajban ropogósra sült csicsókachipsszel tálaljuk.

Kevert almás bögrés sütemény
Hozzávalók: 3 bögre liszt, 2 bögre cukor, 1 sütőpor, 3 tojás, 3 bögre reszelt alma, kevés fahéj, csipet só, tortabevonó.
A tojássárgáját cukorral kikeverjük, majd a fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgájához hozzákeverjük a reszelt almát, a lisztet, sütőport, fahéjat, majd a legvégén a tojásfehérje habját is óvatosan beleforgatjuk. Kivajazott és lisztezett tepsibe öntjük, s előmelegített sütőben (30 perc alatt) készre sütjük. Utána hagyjuk kihűlni, és a tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.

Piros-zöld pizzafülecskék
Hozzávalók: pizzatészta és pizzaszósz (lásd az előző oldalon), pesto.
Készítsük el a pizzatésztát. Próbáljuk meg szép vékonyra, téglalap alakúra nyújtani; a lelógó, felesleges darabokat inkább vágjuk le.
A tészta egyik felét kenjük be kb. 3 ek. pizzaszósszal, a másikat 3 ek. pestóval, egy evőkanál hátát használva. Óvatosan görgessük be a tésztát mindkét oldalról a közepéig, hogy egy pizzaszószos és egy pestós csigát kapjunk. Vágjunk 1,5-2 cm-es szeleteket a tekercsünkből. Ügyeljünk rá, hogy a két tekercset összekötő tésztaszál el ne szakadjon. Helyezzük a füleket sütőpapírral bélelt tepsire, majd néhány csepp olívaolajjal kenjük be a fülek tetejét. Kb. 20 percig süssük 200 °C-on a legfelső rácson.
Pesto: Egy csokor megmosott bazsalikomlevelet konyhai mixerbe teszünk, s 2 ek. fenyőmaggal (vagy dióval, mandulával), 3 gerezd fokhagymával, 1,5 dl olívaolajjal, 3 ek. parmezán sajttal, csipetnyi tengeri sóval pépesítjük. Lezárt üvegben a hűtőszekrényben sokáig eláll.
bulac57 bulac57
Címkék: húst keverjük, burgonyákat héjastul, uborkát mossuk, reszelt fokhagymát, élesztőt kavarjuk, kanál segítségével,

Húsvéti menü
Menüajánlat húsvétra Sonka, tojás és kalács - nélkülük elképzelhetetlen a Húsvét. És még milyen finomság kerüljön az ünnepi asztalra? Néhány receptötlet. Húsvétkor a sonkáé a főszerep, és ez ma már korán sem merül ki a főtt változatával. A vendégeket sokféle belőle készült, ízletes ételkölteménnyel lehet maradásra bírni, de ma már egyre gyakrabban kerül ínyenc fogásként báránysült az asztalra. A répatorta sem feltétlenül kizárólag a gyerekek kedvence, az ünnepi menü méltó ...
faciendum faciendum
Karácsonyi menüajánlat
Karácsonyi menüajánlat Ha a hagyományos halas, töltött dagadós, töltött káposztás menü helyett kicsit modernebbet, izgalmasabbat szeretnél... Címkék: karácsony, karácsonyi menü, libamájpástétom, rák, hal, orosz-krémtorta Mondják: bejgli és rántott hal nélkül nem karácsony a karácsony... Ebben van is valami, hiszen nem mindig jó a bevált klasszikusat fiatalabbra cserélni. Ám ha a családod is vevő az ínyencségekre, ezúttal lehetsz egy kicsit bátrabb - és a fogás végeztével ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Menüajánlat
Süti ajánló
talkedli faciendum
Habos, rakott zsemle horvathnemagdi
Rakott gyümölcspuding bubszi
Gyümölcsös álmok agimami7
gesztenyés süti bozsanyinemanyi
Bécsi farsangi fánk veronika74
B betűs receptek horvathnemagdi
Narancsos gesztenyekocka lantosneevi
Sándor sütemény grimilda
Karamelles-banános sütemény suzymama
Szárnyas receptek
kakas fehérborban ! ibolya58
Csirkés felfújt horvathnemagdi
Sajtos csirkecombok zsokanita
Pikáns magyaros rakott horvathnemagdi
mézes marha szezámmaggal... ibolya58
kelbimbós ételek 1955viki
Sült falatkák csirkemájjal horvathnemagdi
Medvehagymás sült csirke recept gonda_katalin
Vörösboros aszalt szilvás csirkemáj rizottó receptje yaskane
csirkés SAJTROLÁD bubszi
Marhából készült ételek
Hétvezér tokány bkisseva
Göngyölt marhaszelet Vízi verébbel horvathnemagdi
Chili con carne horvathnemagdi
Miért a Reg-Enor? horvathnemagdi
Nagymuzsalyi töltött káposzta recept jamborlulu
Céklarizottó és sertésnyárs horvathnemagdi
Névnapos receptek kloppenburg
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Pastitsio horvathnemagdi
Bécsi szelet burgonyával recept boszorlany
Sertésből készült ételek
Főételek szabonekatalin
Házikolbász bubszi
Kalocsai sertésborda bubszi
Pizza fajták elkészítése anne74
Aszalt szilvás húsgombócok veronika74
Finom falatok piroska0101
Babgulyás füstölt csülökkel migova
Vecsési babos káposzta füstölt oldalassal recept jamborlulu
Szűzérmék laskagomba pörkölttel suzymama
Ünnepi májpástétom bubszi
Halból készült ételek
Rántott ponty filé Waldorf salátával recept boszorlany
Halételek jozsef_olah_9843
Bajai halászlé 1. bubszi
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Ünnepi hidegtál recept jamborlulu
csombor faciendum
Receptek a jó közérzethez... szisszy83
Kapros káposztán párolt tükörponty recept gonda_katalin
rácalmási rakott ponty ! ibolya58
Pontypatkó kapros-tejszínes cukkinimetélttel suzymama
Vad ételek
Receptek horvathnemagdi
Szarvaspörkölt burgonyagombóccal recept baggesz20
Hal a tortán jjanosne
Vadkacsa mézeskalácsos horvathnemagdi
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Gombás szarvashús veronika74
Fácánleves bulac57
Rapsic vadas macoka65
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Pikáns vadraguleves klerierzsi
Spagetti ajánló
Olasz spagettisaláta. bubszi
Padlizsános spagetti 1. bubszi
Hagymás-sütőtökös spagetti recept toth_beata
Tésztasaláta hallal recept gonda_katalin
Spenótos spagetti recept gonda_katalin
Kovi ubi horvathnemagdi
Paradicsomos húsgombóc horvathnemagdi
Téli minestrone bulac57
Gombás bolognai spagetti recept kovacs_zsoka
Ízletes Spagetti 1vargaildyko
Pizza receptek
Zöldfűszeres pizzás csiga recept baggesz20
Mai menü dundulino
Pizza kukoricalisztből bulac57
Pizza margherita recept boszorlany
Croissant horvathnemagdi
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Pizzás csigák tundihugi
Kombe bkisseva
Mini pizzás csigák recept baggesz20
pizza jutka31
Hamburger receptek
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Hamburger buci recept jamborlulu
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Hamburger zsemle recept baggesz20
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU