Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
K betűs receptek
Kolozsvári gulyás

Ez az étel kicsit hosszadalmasan készül, de mindenképp megéri a fáradtságot, mert nagyon laktató, és önmagában is elég, nem kell hozzá még második féle is. Olyankor fogjatok bele, amikor huzamosabb ideig otthon vagytok, akár hétvége, vagy egy délelőtt. Ha pedig nagyobb adagot készítenétek belőle, az jó másnap is, és akkor már nincs is a főzéssel semmi dolog, csak a mosogatás.
Hozzávalók: 40 dkg marhalábszár, 15 dkg vöröshagyma, 5 dkg sertészsír, 60 dkg burgonya, 40 dkg fejes-káposzta, fűszerpaprika, fokhagyma, köménymag, só, lecsó vagy friss zöldpaprika, paradicsom, fél csomó petrezselyemzöld.
Elkészítés: A marhahúst megmosom, kis kockákra aprítom. A vöröshagymát finomra vágom, és a zsírban üvegesre párolom. Közben a burgonyát megtisztítom, a húshoz hasonló nagyságú kockákra, a káposztát pedig cikkekre vágom. A megpárolt vöröshagymához hozzáadom a fűszerpaprikát, gyorsan összekeverem, kevés vizet öntök rá. Ezután hozzáteszem a húst, 1-2 gerezd fokhagymát (aki szereti, szét is nyomhatja), késhegynyi köménymagot. Sóval, esetleg vegetával ízesítem, lecsót, vagy friss paprikát-paradicsomot adok hozzá. Párpercnyi pirítás után fél liter vízzel majdnem puhára párolom. Ezután beleteszem a burgonyát, a káposztát, és készre főzöm. Ha szükséges, még utána sózok. Tálaláskor felszeletelt zöldpaprikát, paradicsomot és finomra vágott petrezselyemzöldet szórok a tetejére.

Kolozsvári húsos béles

Hozzávalók: 50 dkg sült vagy főtt sertés- és marhahús, 2 dl tejföl, 30 dkg lisztből kelt tészta, zsiradék, só.
Kelt tésztát készítünk, nem túl vékonyra kinyújtjuk, az egyik felét zsiradékkal kikent tepsiben félig megsütjük. Kivesszük, egyenletesen elosztjuk rajta a húsréteget, amely 2 dl tejföllel összekevert, apróra vágott sertés- és marhahúsból áll. A tészta másik feléből fedőlapot készítünk, ráhelyezzük, visszatesszük a sütőbe, és a felső lángon megsütjük.
Kockákra vágva tálaljuk, savanyúságot adhatunk hozzá.
Kolozsvári káposzta 1.
40 dkg diónyira szelt, sózott sertéshúst forró zsíron megsütünk. Még a tűzön őrölt borssal elkeverjük. Megsütünk 25 dkg felkarikázott kolbászt. 50 dkg savanyú káposztát, 2 aprított hagymát zsíron megpárolunk, sós vízben megfőzünk 10 dkg rizst. Ezeket rétegezve lábasba rakjuk. Alulra egy sor káposztát, erre húst kolbásszal, rá rizst, újra káposztát rakunk, míg az anyag tart. A rizsrétegekre kis borsot szórunk. A legfelső réteget előbb húszsírral, majd tejföllel leöntjük. Sütőben átforrósítva, ugyanabban az edényben tálaljuk.

Kolozsvári káposzta 2.

Hozzávalók: Disznóhús 0.5 kg, marhahús 0.5 kg, káposzta 1 kg, füstölt kolbász 1/4 kg, rizs 15 dkg, hagyma 2 fej, zsír 25 dkg, tejföl 0.5 l, cukor 2-3 kocka.
Elkészítése: Vegyünk savanyú káposztát, ha nagyon savanyú, mossuk ki, pároljuk néhány kockacukorral forró zsírban puhára. Azután főzünk fél-fél kiló marha- és disznóhúsból pörköltet. Külön abálunk meg 15 dkg rizst puhára. Ha mindezek készen vannak, kikenünk egy formát zsírral, és legalulra káposztát, pörköltet és arra rizst teszünk.
Vehetünk füstölt kolbászt apróra megvágva, megfőzve a pörkölt helyett.
Legfelül ismét káposztát teszünk, bőven leöntjük tejföllel, sütőben átsütjük, és tálra borítva tálaljuk.

Kolozsvári káposztás tyúk

Hozzávalók: 1 kisebb tyúk, 2 kg hordós káposzta, 10 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál olaj, 2 fej vöröshagyma, 1 kiskanál liszt, 1 dl tejföl, 1 kiskanál pirospaprika, 5 szem bors, 1 babérlevél.
A káposztát vízben félpuhára főzzük, majd leszűrjük. A feldarabolt tyúkból a kisütött szalonna zsírján, a hagymán a káposzta főzőlevével pörköltet főzünk, a káposztát beleforgatva megpuhítjuk, majd a lisztes tejföllel besűrítjük. A pörccel a tetején kínáljuk.

Kolozsvári melegszendvics

Végy 15 dkg párizsit, 5 dkg füstölt szalonnát, 1 kis fej vöröshagymát, 10 dkg reszelt sajtot és 1 dl tejfölt. A meghámozott hagymát, a megnyúzott párizsit és a szalonnát kétszer daráld le egy húsdarálón. A péphez keverd hozzá a tejfölt, s tégy bele egy kevés mustárt, ketchupöt, törött borsot és sót. A simára kidolgozott masszát kend pirított kenyérszeletekre, tedd forró sütőbe, s ha a teteje már megpirult, olvaszd rá a sajtot is.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: burgonyát megtisztítom, húshoz hasonló, káposztát pedig, megpárolt vöröshagymához, egyik felét, tészta másik,

B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csángó leves Hozzávalók: 1 libaaprólék, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája. Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belekeverjük a tojások sárgáját, megszórjuk pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel. Kockára vágott főtt tojással ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dalmát fazék Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz. A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
E betűs receptek
Egri gömbpalacsinta Hozzávalók: 8 db sima édes palacsinta, Töltelék: 1,5 dl tej, 12 dkg cukor, 12 dkg darált dió, 0,5 citrom reszelt héja, 0,5 cs. vaníliás cukor, 2 dkg mazsola, A palacsinta kifőzéséhez: 1,2 l tej, 3 dkg vaj, Krémöntet: 2 tojás, 2 dkg liszt, 12 dkg cukor, 1/4 rúd vanília, 5 dl tej, 3 cl rum, A díszítéshez: 3 dkg pörkölt, durvára őrölt dió vagy mogyoró, mandula. A tejet a cukorral feltesszük főni, hozzáadjuk a diót, sűrűre befőzzük és hozzákeverjük a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gávai gömböc krumpli Hozzávalók: (4 adag): s. gyomor - 1 db, burgonya - 2 kg, tepertő - 0,50 kg, bors - 0,01 kg, v. hagyma - 0,05 kg, paprika - 0,005 kg, zsír - 0,15 kg, majoránna - 0,001 kg, aludttej (joghurt, kefir) - 0,8 kg A megtisztított s. gömböcöt, kockára vágott nyers burgonyával, tepertővel, borssal, sóval, majoránnával ízesítve megtöltjük, majd jó szorosan bevarrjuk. Két óra hosszáig főzzük készre. Utána lezsírozzuk, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük, végül ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbász 1. Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só. Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Alma pongyolában horvathnemagdi
Kókuszos meglepetés bubszi
TORTA AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Forró körtetorta horvathnemagdi
6 desszertköltemény horvathnemagdi
Rakott túrós palacsinta recept gonda_katalin
Kelt hájas bkisseva
Csokis keksz bkisseva
Túrós palacsinta bulac57
Raffaello szelet rochlitzne
Szárnyas receptek
Aszalt szilvával töltött rántott hús recept boszorlany
levesek atyimby
Csirke krémleves chilivel recept gonda_katalin
Fokhagymás tejben pácolt csirkemáj rántva recept kovacs_zsoka
Illatos csirkeragu bubszi
Sajtban párolt csirkefalatok rochlitzne
Barackos csiberagu 1vargaildyko
Csirkemell gyümölcsmártásban groszmadel
Gyümölcsös sült horvathnemagdi
Márton napja agnia
Marhából készült ételek
Zöld borsos marhasteak bulac57
Pizzák kloppenburg
Boszniai zöldbableves horvathnemagdi
Az Adarki marha receptje: ujjozsef
Bográcsgulyás recept jamborlulu
Húsgombóc recept zsokanita
Szabolcsi rakott felsál bubszi
Musttal, borral bulac57
Hétvezér-tokány 1. bubszi
Lasagna veronika74
Sertésből készült ételek
Húsgombóc vadász módra horvathnemagdi
Diós batyú koszegimarika
Rakott krumpli bubszi
Töltött édeskáposzta bubszi
Rakott kínai kel recept boszorlany
Receptek jjanosne
Gulyáslevesem horvathnemagdi
Csülkös-fokhagymás krumplileve klara50
Tokaji pecsenye bubszi
Tojásos, sajtos melegszendvics ujjozsef
Halból készült ételek
Palacsinta, a világpolgár bulac57
Halételek novakferenc
Recept jjanosne
Halászlé 11. (Júlia módra) bubszi
Dorozsmai pontypaprikás sajtos bubszi
Pácolt lazac tormahabbal rochlitzne
Dunai halászlé vegyes halból 1 bubszi
Ponty szalonnával bubszi
Halászlé haltáskával bodaaniko
Drávai ponty skorpiolilike
Vad ételek
Baszk fácán baratnu
Almával töltött fácán 1vargaildyko
Receptek horvathnemagdi
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Pikáns vadraguleves klerierzsi
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Gombás szarvas-steak veronika74
vörösboros szarvasragu.. ibolya58
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Császárspagetti receptje: ujjozsef
Spagetti a la carbonara bulac57
x nagyuska
Spenótos spagetti recept gonda_katalin
Pármai leves bulac57
Bolognai batyu sajttal recept baggesz20
Milánói, Csilla módra recept jamborlulu
Rucolapestós spagetti veronika74
Zöldséges spagetti bulac57
Sárga tőkehal burgonyaágyon sütve recept jamborlulu
Pizza receptek
Virsli és gomba köntösben horvathnemagdi
Farsangi gyerekzsúr veronika74
Pizzás rakott bolognai horvathnemagdi
Pizzás csiga horvathnemagdi
Pasik kedvence torta bkisseva
Csirkemájas-tepsis pizza horvathnemagdi
Serpenyős pizza 15 perc alatt bkisseva
x nagyuska
Szalámis-kukoricás pizza recept baggesz20
Olasz pizza tészta bubszi
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Házi hamburger grimilda
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Sajtos hamburger bubszi
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Szezámmag fejesnemagdi
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Hamburger zsemle recept toth_beata
Hamburger baratnu
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU