| A 6 legjobb rakott édesség |
|
és felforrósítjuk (felforralni nem szabad!). A kiflire öntjük, és 15-20 percet áztatjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A vaj felével kikenünk egy sütőtálat. A mákot összekeverjük 5 dkg por-cukorral és felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult kifli felét, megszórjuk a maradék mákkal, az őszibarackkal, aztán betakarjuk a maradék kiflivel. A tetejére tördeljük a vajat, és a forró sütőben fél óra alatt aranyropogósra sütjük.
Közben a tojásfehérjéket csipetnyi sóval félkeményre ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| A 6 legjobb rakott édesség |
és felforrósítjuk (felforralni nem szabad!). A kiflire öntjük, és 15-20 percet áztatjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A vaj felével kikenünk egy sütőtálat. A mákot összekeverjük 5 dkg porcukorrall és felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult kifli felét, megszórjuk a maradék mákkal, az őszibarackkal, aztán betakarjuk a maradék kiflivel. A tetejére tördeljük a vajat, és a forró sütőben kb. fél óra alatt aranyropogósra sütjük.
Közben a tojásfehérjéket csipetnyi sóval félkeményre ... |
grimilda  |
|
|
| |
| A csicsóka |
Néhány elkészítési tipp:
- Tejszínes csicsókakrémleves: hagyományos krémlevesekhez hasonlóan készítjük.
- Tejszínes csőben sült csicsóka: a vékonyra szeletelt csicsókát egy kivajazott hőálló tálban nyakon öntjük egy pohár tejszínnel, és krémesre ... |
agnia  |
|
|
| |
| A jázminpakóca: |
0,5 mk. stevia por
- 1,25 l natúr magtej (tönköly-, rizs-, zab-tej)
- 0,5 mk. Bourbon vanília
Elkészítés:
- Keverjük össze a karob port és a stevia port egy lábasba.
- Adjunk hozzá kb. 1dl tejet és keverjük addig, amíg krémes állagú nem lesz.
- Az így kapott krémet fokozatosan hígítsuk fel további 1 l. tejjel.
- Az egészet tegyük fel a tűzre és melegítsük lassú tűzön 2-3 percig, vigyázva, nehogy odaégjen.
- A végén tegyük bele a vaníliát és melegítsük a ... |
inrid77  |
|
|
| |
| A sárga gyümölcs |
|
plusz cukorral és borral ízesítem, majd úgy 1 órára hűtőszekrénybe teszem. Tejszínhabbal tálalom.
Megjegyzés:
Hihetetlenül gyors, egyszerű és különleges édesség. Ha nincs otthon habtejszín, főzőtejszínnel is kiváló, csak kevésbé lesz krémes. Ha kreatív hangulatban vagyok, a sárgadinnyét félbevágás után óvatosan kivájom, és a kész levest saját héjában, sok tejszínhabbal tálalom.
Sárgadinnye-ital
Hozzávalók 4 személyre:
1 db 1,5 kg-os sárgadinnye
1 ... |
grimilda  |
|
|
| |
| Adventi, karácsonyi receptek |
simára keverjük, hogy sűrűnfolyós masszát kapjunk. A kisült szívekre azonnal rákenjük.
Marcipános fenyőfa
20 dkg bevonócsokoládét felaprítunk és forrásban lévő vízfürdőben felolvasztunk. 20 dkg nyers marcipánmasszát 5 evőkanál whiskyvel krémesre keverünk. 7,5 dkg porcukrot és 2,5 dkg kakaót rászitálunk a marcipánra és összekeverjük a masszával. Végül hozzáöntjük a meleg bevonócsokoládét is, és jól elkeverjük az egészet. A kihűlt masszát fólia között 2 cm vastagra nyújtjuk és formával vagy ... |
yaskane  |
|
|
| |
| Almás krémes |
Hozzávalók (-):
* Tészta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
1 kiskanál sütőpor
* Krém:
6 dl tej
2 cs. vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
1 cs. margarin
Elkészítése: A tepsit kibéleljük papírral, majd a felkarikázott almával kirakjuk, és megszórjuk fahéjas ... |
tundihugi  |
|
|
| |
| Amerikai krémes csoda recept |
Amerikai krémes csoda recept
Hozzávalók 6 főre
A tésztához:
6 tojás
6 ek.cukor
6 ek.kakaópor
1 kk .szódabikarbóna
A kremhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
8 dl tej
8 ek.cukor
10 dkg margarin
A meggyzseléhez:
1 üveg kimagozott meggy
1-2 ek. ... |
kannalidia  |
|
|
| |
|
|