Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Olasz ízek mesterfokon
Olasz ízek mesterfokon

Kellemes meglepetésben van része annak az Olaszországba látogató turistának, aki csupán a pizza és a spagetti földjének képzeli az országot. A nemzeti ételnek számító ropogós pizzán kívül változatos és bőséges az előételek, főételek és desszertek sora, melyek bárhol, bármelyik kultúrában megállják a helyüket.

Bolognai lasagne könnyen

Hozzávalók:
1 kg darált hús, 50 dkg lasagne tészta, 10 dkg szalonna, 5 dl paradicsomlé vagy sűrített paradicsom vízzel felöntve, 20 dkg sajt, só, bors, majoranna, bazsalikom, fokhagyma; a besamelmártáshoz: 2 kanál liszt, 2 kanál vaj, vagy margarin, 5 dl tej, só, bors

Elkészítés:
A besamelhez a tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, majd belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk. Sóval és borssal ízesítjük.

Összedaraboljuk a szalonnát, majd felrakjuk pirulni. Ha megpirult, hozzárakjuk a húst.

Közben beáztatjuk vízbe a tésztát. A húst készre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlét és a fűszereket. Ízlés szerint ízesítjük.

A tepsi legalját tésztával kezdjük, majd hús, megint tészta, majd besamelmártás következik, majd megint tészta. Így folytatjuk, míg el nem fogy a hús. A legvégén mindig a besamelmártás legyen. A legtetejére ráreszeljük a sajtot.

Előmelegített 140-150 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.

Firenzei sertéssült hagymakompóttal

Hozzávalók:
80 dkg sertéskaraj csont nélkül, egészben, só, frissen őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 szál bazsalikom, 2 szál rozmaring, 2 szál oregánó, 4 szál kakukkfű, 1 dl olívaolaj; a hagymakompóthoz: 3 fej új vöröshagyma, 2 kanál cukor, 2 kanál olívaolaj, cukor, ételecet, só; a pirított burgonyához: 60 dkg egyforma héjában főtt burgonya, 1/2 dl olívaolaj

Elkészítés:
A megmosott, leszárított sertéskarajt sózzuk, borsozzuk, az aprított fokhagyma, bazsalikom, rozmaring, oregánó, kakukkfű keverékében megforgatjuk, és olajozott tepsibe fektetjük. Ezután meglocsoljuk a felforrósított olajjal, 1 deci vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve 1 óra alatt jó 3/4 puhára pároljuk. Közben ha kell, a levét kevés vízzel pótoljuk. Végül levesszük róla a fóliát, és a forró sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Közben a hagymakompóthoz a megtisztított vöröshagymákat vékony karikákra vágjuk, majd a forró olajon világosbarnára karamellizált cukorra szórjuk, elkeverjük, felöntjük 1,5 deci vízzel, sóval, cukorral, ételecettel pikánsra ízesítjük, és közepes tűzön 15-20 perc alatt készre pároljuk, hogy sűrű, krémes szaftja legyen.

A körethez a héjában főtt burgonyát serpenyőben a forró olívaolajon megpirítjuk és sózzuk.

Tálaláskor a sertéssültet éles késsel felszeleteljük, tányérra tesszük, és a hagymakompóttal, pirított burgonyával körítjük. Forrón kínáljuk.

A hagymakompótot víz helyett felönthetjük, párolhatjuk száraz fehérborral. Az egész sertéskarajt sülés közben húsvillával ne szurkáljuk, mert kifolyik belőle a szaft, és szárazabb lesz a hús.

Padlizsános sült gnocchi

Hozzávalók:
a gnocchihoz: 1 kg burgonya, 1 tojás, 15 dkg liszt; a padlizsános szószhoz: 1 közepes padlizsán (25-30 dkg), 50 dkg gnocchi, 40 dkg darabolt paradicsom, 4 kanál olívaolaj, 2 fej lila hagyma, só, frissen őrölt bors, friss bazsalikom, oregánó, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl vörösbor, reszelt sajt

Elkészítés:
A gnocchihoz 1 kg lisztes burgonyát héjában megfőzünk, meghámozunk. Krumplinyomón áttörjük (villával is szét lehet nyomkodni), és szétterítjük egy gyúródeszkán. Így hagyjuk kihűlni. Hozzáadunk egy kevés lisztet, 1 tojást, sót, és elkezdjük összedolgozni. Folyamatosan adagolunk hozzá további lisztet. Addig gyúrjuk és tesszük hozzá a lisztet, amíg összeáll, homogén tészta lesz, ami ugyan puha, de a kezünkről elválik.

Kevés sóval vizet forralunk egy nagy lábosban. A tésztából ökölnyi darabokat szakítunk, hosszú rúddá sodorjuk, majd ujjbegynyi darabokra vágjuk. Egyenként bordát nyomunk mindegyik darabba, majd tálcára gyűjtjük. A forró vízbe dobva azonnal megkeverjük, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére.

A padlizsános szószhoz a padlizsánt hosszában felszeleteljük, sózzuk mindkét oldalát, majd pár percig félretesszük.

Ez idő alatt a lila hagymát és fokhagymát felaprítjuk, majd egy magasabb falú serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk. Amíg a hagymák pirulnak, a padlizsánszeleteket kockákra vágjuk, a serpenyőbe tesszük, majd 6-8 percig pirítjuk a hagymákkal addig, amíg a padlizsán picit összeesik. Ekkor hozzáöntjük a paradicsomot, fűszerezzük, és megvárjuk, amíg rotyogni kezd. Ebben a fázisban mehet bele a vörösbor, 1 perc alatt 2-3 keverés, majd le is vehetjük a tűzről.

A gnocchikat összekeverjük a padlizsános mártással, és egészet egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, forró sütőben 10 perc alatt összesütjük.

Tálaláskor reszelt sajtot szórunk rá.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: húst készre, tepsi legalját, legvégén mindig, besamelmártás legyen, legtetejére ráreszeljük, pirított burgonyához,

Kekszek
likőrrel, gyümölccsel rétegezve is találkozhatunk vele. A kínai éttermekben az étkezés végén egy ropogós fortune cookie-t, avagy szerencsesütit kapunk, aminek feltörése után egy személyre szóló kis bölcsességet olvashatunk. Az ausztrálok nemzeti szimbólumává vált anzac biscuitet először a Skóciából odatelepült asszonyok a hajón magukkal vitt zabpehelyből és a trópusi területekről származó kókuszból készítették. A divatos, habkönnyű macaroon, melynek tökéletes házi elkészítésével ...
ircsike36 ircsike36
Olasz ízek mesterfokon
Olasz ízek mesterfokon Kellemes meglepetésben van része annak az Olaszországba látogató turistának, aki csupán a pizza és a spagetti földjének képzeli az országot. A nemzeti ételnek számító ropogós pizzán kívül változatos és bőséges az előételek, főételek és desszertek sora, melyek bárhol, bármelyik kultúrában megállják a helyüket. Panna cotta bogyós gyümölcsökkel Hozzávalók: 1,5 dl tej, 1,5 dl 30%- tejszín, 2,5 kanál porcukor, 1 mokkáskanál vanília-esszencia vagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
x
Gig... 2008. május 16. 14:45 Válaszolj! Gudlin Gabriella [Gabus, Gig... Kedves Judit! Látom a lapodon, hogy Mexicóban élsz. Tudnál írni olyan receptet(ket), ami kint nemzeti ételnek számit, és itthon is kivitelezhető? Jól tudom, hogy az ottaniak is erősen füszereznek? Én szeretem a különleges ízeket, szivesen kipróbálnék néhány új dolgot. A lasagna a nagyfiam szerint nagyon finom lett, csak azt kérdezte, miért csak neki ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Jégkrémtorta rochlitzne
Párizsis tésztasaláta bubszi
Almás metélt recept gonda_katalin
diós mascarponés muffin ! ibolya58
Májas újburgonya saláta bubszi
Pozsonyi kifli veronika74
Narancs torta veronika74
Karamellizált szilvás süti 1vargaildyko
Túrós zserbó recept baggesz20
Almás, szilvás süti maroka
Szárnyas receptek
Legjobb csirke (ausztrál) klara50
Kasmiri Mutanjan (indiai) bubszi
Csirkés-sonkás töltött paprika bubszi
Aboldogsághormon a szerotonin termelődését a f katicacska
Tepsis csirke burgonyával.... nanoka72
Töltött csirkemell baconbe recept baggesz20
maláj-indonéz csirke klara50
Farfalle fehérborban párolt tejszínes-mustáros csirkével rec jamborlulu
Indonéz Csirke 1vargaildyko
Sajtos rántott csirkemell bubszi
Marhából készült ételek
A köménymag relisisi
A levesbe horvathnemagdi
Rizzsel és paprikával töltött csirke recept jamborlulu
Spagetti kétféle hússal recept jamborlulu
NYÍRBÁTORI RAKOTT FELsál bubszi
Boronkai marhahúspástétom bubszi
Erdélyi tokány reifregina
Gombával töltött fasírt rauchne02
Omlett baratnu
Vadas marhasült lilikonyhaja
Sertésből készült ételek
Görög gyros házi pitában recept kovacsborbala
Füstölt csülkös marhapecsenye klara50
Káposztaleves módosan bubszi
Csőben sült bolognai penne tejfölösen recept jamborlulu
Grízes tokány bubszi
Sóban sütve horvathnemagdi
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda kohlinka
Zöldséges fasírt veronika74
Ünnepi töltött báránycomb horvathnemagdi
Skót paraszt-pite horvathnemagdi
Halból készült ételek
Gyors és pikáns falatok horvathnemagdi
Tejfölös harcsafilé bubszi
Fokhagymás-diós füstölt lazac tükörtojással recept jamborlulu
Halas szoljanka leves bubszi
Pisztráng sütve II. bubszi
Cordon bleu halfilé bulac57
Szegedi halászlé 1. bubszi
Körösi harcsapaprikás bubszi
Rácponty skorpiolilike
tavaszi tésztasaláta grimilda
Vad ételek
Fácán tejfölös mártással bubszi
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Dödölle rauchne02
Fácánmell töltött körtével bubszi
Fácánleves berántva II. bubszi
Karácsonyi ételek tomicica
Gombás fogolypecsenye bubszi
Őzpörkölt vadász módra bordat
Fácán forgónyárson horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Tejszínes-sonkás-gombás bubszi
Spagetti, sültpaprikával. tereza54
Olasz spagettisaláta bubszi
Paradicsomos, sajtos húsgombócok spagettivel recept jamborlulu
Bolognai ragus palacsinta recept baggesz20
4 csoda-recept - 10 perc alatt grimilda
Mediterrán rakott tészta 1vargaildyko
Brokkolibéka recept jamborlulu
Bolognai spagetti recept kovacs_zsoka
Répás mártás klerierzsi
Pizza receptek
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
Olasz Pizza Tészta 1vargaildyko
Töki pompos Recept ildikocsorbane2
Baconos pizzaszeletek horvathnemagdi
Pizza alaptészta, IV. bubszi
Paradicsomos-pizza horvathnemagdi
3 napos tésztakúra grimilda
SÓS NASI AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Gyors ebédek... biharijudit
Négy évszak pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Csirkeburger recept jamborlulu
Kevés munkával horvathnemagdi
Házi hamburger veronika74
mustár készítése házilag irmus
Hamburger pulykahússal suzymama
Virslis kifli veronika74
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Házi hamburger grimilda
Hamburger zsemle recept toth_beata
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU