Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Olasz ízek mesterfokon
Olasz ízek mesterfokon

Kellemes meglepetésben van része annak az Olaszországba látogató turistának, aki csupán a pizza és a spagetti földjének képzeli az országot. A nemzeti ételnek számító ropogós pizzán kívül változatos és bőséges az előételek, főételek és desszertek sora, melyek bárhol, bármelyik kultúrában megállják a helyüket.

Bolognai lasagne könnyen

Hozzávalók:
1 kg darált hús, 50 dkg lasagne tészta, 10 dkg szalonna, 5 dl paradicsomlé vagy sűrített paradicsom vízzel felöntve, 20 dkg sajt, só, bors, majoranna, bazsalikom, fokhagyma; a besamelmártáshoz: 2 kanál liszt, 2 kanál vaj, vagy margarin, 5 dl tej, só, bors

Elkészítés:
A besamelhez a tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, majd belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk. Sóval és borssal ízesítjük.

Összedaraboljuk a szalonnát, majd felrakjuk pirulni. Ha megpirult, hozzárakjuk a húst.

Közben beáztatjuk vízbe a tésztát. A húst készre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlét és a fűszereket. Ízlés szerint ízesítjük.

A tepsi legalját tésztával kezdjük, majd hús, megint tészta, majd besamelmártás következik, majd megint tészta. Így folytatjuk, míg el nem fogy a hús. A legvégén mindig a besamelmártás legyen. A legtetejére ráreszeljük a sajtot.

Előmelegített 140-150 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.

Firenzei sertéssült hagymakompóttal

Hozzávalók:
80 dkg sertéskaraj csont nélkül, egészben, só, frissen őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 szál bazsalikom, 2 szál rozmaring, 2 szál oregánó, 4 szál kakukkfű, 1 dl olívaolaj; a hagymakompóthoz: 3 fej új vöröshagyma, 2 kanál cukor, 2 kanál olívaolaj, cukor, ételecet, só; a pirított burgonyához: 60 dkg egyforma héjában főtt burgonya, 1/2 dl olívaolaj

Elkészítés:
A megmosott, leszárított sertéskarajt sózzuk, borsozzuk, az aprított fokhagyma, bazsalikom, rozmaring, oregánó, kakukkfű keverékében megforgatjuk, és olajozott tepsibe fektetjük. Ezután meglocsoljuk a felforrósított olajjal, 1 deci vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve 1 óra alatt jó 3/4 puhára pároljuk. Közben ha kell, a levét kevés vízzel pótoljuk. Végül levesszük róla a fóliát, és a forró sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Közben a hagymakompóthoz a megtisztított vöröshagymákat vékony karikákra vágjuk, majd a forró olajon világosbarnára karamellizált cukorra szórjuk, elkeverjük, felöntjük 1,5 deci vízzel, sóval, cukorral, ételecettel pikánsra ízesítjük, és közepes tűzön 15-20 perc alatt készre pároljuk, hogy sűrű, krémes szaftja legyen.

A körethez a héjában főtt burgonyát serpenyőben a forró olívaolajon megpirítjuk és sózzuk.

Tálaláskor a sertéssültet éles késsel felszeleteljük, tányérra tesszük, és a hagymakompóttal, pirított burgonyával körítjük. Forrón kínáljuk.

A hagymakompótot víz helyett felönthetjük, párolhatjuk száraz fehérborral. Az egész sertéskarajt sülés közben húsvillával ne szurkáljuk, mert kifolyik belőle a szaft, és szárazabb lesz a hús.

Padlizsános sült gnocchi

Hozzávalók:
a gnocchihoz: 1 kg burgonya, 1 tojás, 15 dkg liszt; a padlizsános szószhoz: 1 közepes padlizsán (25-30 dkg), 50 dkg gnocchi, 40 dkg darabolt paradicsom, 4 kanál olívaolaj, 2 fej lila hagyma, só, frissen őrölt bors, friss bazsalikom, oregánó, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl vörösbor, reszelt sajt

Elkészítés:
A gnocchihoz 1 kg lisztes burgonyát héjában megfőzünk, meghámozunk. Krumplinyomón áttörjük (villával is szét lehet nyomkodni), és szétterítjük egy gyúródeszkán. Így hagyjuk kihűlni. Hozzáadunk egy kevés lisztet, 1 tojást, sót, és elkezdjük összedolgozni. Folyamatosan adagolunk hozzá további lisztet. Addig gyúrjuk és tesszük hozzá a lisztet, amíg összeáll, homogén tészta lesz, ami ugyan puha, de a kezünkről elválik.

Kevés sóval vizet forralunk egy nagy lábosban. A tésztából ökölnyi darabokat szakítunk, hosszú rúddá sodorjuk, majd ujjbegynyi darabokra vágjuk. Egyenként bordát nyomunk mindegyik darabba, majd tálcára gyűjtjük. A forró vízbe dobva azonnal megkeverjük, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére.

A padlizsános szószhoz a padlizsánt hosszában felszeleteljük, sózzuk mindkét oldalát, majd pár percig félretesszük.

Ez idő alatt a lila hagymát és fokhagymát felaprítjuk, majd egy magasabb falú serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk. Amíg a hagymák pirulnak, a padlizsánszeleteket kockákra vágjuk, a serpenyőbe tesszük, majd 6-8 percig pirítjuk a hagymákkal addig, amíg a padlizsán picit összeesik. Ekkor hozzáöntjük a paradicsomot, fűszerezzük, és megvárjuk, amíg rotyogni kezd. Ebben a fázisban mehet bele a vörösbor, 1 perc alatt 2-3 keverés, majd le is vehetjük a tűzről.

A gnocchikat összekeverjük a padlizsános mártással, és egészet egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, forró sütőben 10 perc alatt összesütjük.

Tálaláskor reszelt sajtot szórunk rá.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: húst készre, tepsi legalját, legvégén mindig, besamelmártás legyen, legtetejére ráreszeljük, pirított burgonyához,

Kekszek
likőrrel, gyümölccsel rétegezve is találkozhatunk vele. A kínai éttermekben az étkezés végén egy ropogós fortune cookie-t, avagy szerencsesütit kapunk, aminek feltörése után egy személyre szóló kis bölcsességet olvashatunk. Az ausztrálok nemzeti szimbólumává vált anzac biscuitet először a Skóciából odatelepült asszonyok a hajón magukkal vitt zabpehelyből és a trópusi területekről származó kókuszból készítették. A divatos, habkönnyű macaroon, melynek tökéletes házi elkészítésével ...
ircsike36 ircsike36
Olasz ízek mesterfokon
Olasz ízek mesterfokon Kellemes meglepetésben van része annak az Olaszországba látogató turistának, aki csupán a pizza és a spagetti földjének képzeli az országot. A nemzeti ételnek számító ropogós pizzán kívül változatos és bőséges az előételek, főételek és desszertek sora, melyek bárhol, bármelyik kultúrában megállják a helyüket. Panna cotta bogyós gyümölcsökkel Hozzávalók: 1,5 dl tej, 1,5 dl 30%- tejszín, 2,5 kanál porcukor, 1 mokkáskanál vanília-esszencia vagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
x
Gig... 2008. május 16. 14:45 Válaszolj! Gudlin Gabriella [Gabus, Gig... Kedves Judit! Látom a lapodon, hogy Mexicóban élsz. Tudnál írni olyan receptet(ket), ami kint nemzeti ételnek számit, és itthon is kivitelezhető? Jól tudom, hogy az ottaniak is erősen füszereznek? Én szeretem a különleges ízeket, szivesen kipróbálnék néhány új dolgot. A lasagna a nagyfiam szerint nagyon finom lett, csak azt kérdezte, miért csak neki ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Adventi sütemények yaskane
Kekszes kókusztekercs recept boszorlany
Citromkrémes szelet horvathnemagdi
Gombás sonkaszelet horvathnemagdi
Őszi receptek bulac57
Karamell torta tundihugi
Jeges kiflik rochlitzne
Bögrés mákos bubszi
Banános-fűszeres kuglóf veronika74
Kókuszos-lekváros szelet vorosrozsa66
Szárnyas receptek
x nagyuska
Csirkepaprikás rizzsel....... maca23
Tejszínes gombás csirkemell recept boszorlany
hágai töltött csirke ! ibolya58
Currys-rizses csirke keri007
Csirkés-olivás táska ujjozsef
Hetési csirkeleves almával: ujjozsef
MANDULÁS pulykaMELL bubszi
A 6 legjobb zöldborsós recept grimilda
Karácsonyi menü horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Zöldbabgulyás grimilda
Szendvicstorta yocoo
Zólyomi pörkölt bkisseva
Mindent bele chilis bab horvathnemagdi
Zöldpaszulyleves bubszi
Ami eddig elképzelhetetlen volt: egészséges melegszendvics tinka1951
Csángó gulyás bubszi
V.boros m.pörk.f.hagymás gomb. korall44
Ünnepi vendégvárás emoke93
Hagymaleves zsemlekockával recept boszorlany
Sertésből készült ételek
Szalontüdő horvathnemagdi
maroshegyi gombócleves ! ibolya58
Orjaleves 1vargaildyko
A 6 legjobb zöldborsós recept grimilda
Tarhonyás hús horvathnemagdi
Baranyai étel! piroska56
Töltött kelkáposzta recept kovacs_zsoka
Régi Magyar Népi Ételek bkisseva
Csevap szaftosan, a grillpartik kedvence tinka1951
Édes-savanyú sertés ananásszal 1vargaildyko
Halból készült ételek
cseh ponty! ibolya58
Dunapentelei halászlé (Gregor bubszi
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Erdei gombás taiglatelle veronika74
Lazacszelet grillezett zöldségekkel recept gonda_katalin
Rántott harcsa franciasalátával 1vargaildyko
Ízőrzők – Szigetbecse horvathnemagdi
Tejfölös Rácponty, ahogy Krúdy Gyula szerette skorpiolilike
Palacsinta, a világpolgár bulac57
Rántott és Orly Ponty 1vargaildyko
Vad ételek
Vöröskáposzta-leves fácánnal horvathnemagdi
Fácánsült lilikonyhaja
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Fácánleves berántva II. bubszi
Gombás fogolypecsenye bubszi
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Nyúlpörkölt veronika74
Szarvasgulyás recept boszorlany
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Vacsora csata recept! jjanosne
Spagetti ajánló
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is yaskane
Tárkonyos receptek macoka65
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Carbonara veronika74
Túrós spagettiropogós bubszi
Hagymás-tarjás spagetti... 1vargaildyko
x nagyuska
Kapros thai tészta recept jamborlulu
Sprotnis spagetti horvathnemagdi
Pizza receptek
Omlós pizza gombával petezsolt
Pizza recept margareta51
Paprikás pizza bulac57
PIZZA Alapreceptek: bubszi
Pizza alaptészta, IV. bubszi
8 legfinomabb horvathnemagdi
Pizzás csiga veronika74
Kombe horvathnemagdi
Palacsintasütőbe sült pizza jupiter21
Önbizalom................. .... bajuszpapi
Hamburger receptek
Házi hamburger veronika74
Házi hamburger recept jamborlulu
Csirke hamburger cajun módra klara50
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU