Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Olasz ízek mesterfokon
Olasz ízek mesterfokon

Kellemes meglepetésben van része annak az Olaszországba látogató turistának, aki csupán a pizza és a spagetti földjének képzeli az országot. A nemzeti ételnek számító ropogós pizzán kívül változatos és bőséges az előételek, főételek és desszertek sora, melyek bárhol, bármelyik kultúrában megállják a helyüket.

Bolognai lasagne könnyen

Hozzávalók:
1 kg darált hús, 50 dkg lasagne tészta, 10 dkg szalonna, 5 dl paradicsomlé vagy sűrített paradicsom vízzel felöntve, 20 dkg sajt, só, bors, majoranna, bazsalikom, fokhagyma; a besamelmártáshoz: 2 kanál liszt, 2 kanál vaj, vagy margarin, 5 dl tej, só, bors

Elkészítés:
A besamelhez a tejet felforraljuk és félretesszük. A vajat felforrósítjuk, majd belekeverjük a lisztet, és lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk. Sóval és borssal ízesítjük.

Összedaraboljuk a szalonnát, majd felrakjuk pirulni. Ha megpirult, hozzárakjuk a húst.

Közben beáztatjuk vízbe a tésztát. A húst készre pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsomlét és a fűszereket. Ízlés szerint ízesítjük.

A tepsi legalját tésztával kezdjük, majd hús, megint tészta, majd besamelmártás következik, majd megint tészta. Így folytatjuk, míg el nem fogy a hús. A legvégén mindig a besamelmártás legyen. A legtetejére ráreszeljük a sajtot.

Előmelegített 140-150 fokos sütőben 45-50 percig sütjük.

Firenzei sertéssült hagymakompóttal

Hozzávalók:
80 dkg sertéskaraj csont nélkül, egészben, só, frissen őrölt bors, 3 gerezd fokhagyma, 2 szál bazsalikom, 2 szál rozmaring, 2 szál oregánó, 4 szál kakukkfű, 1 dl olívaolaj; a hagymakompóthoz: 3 fej új vöröshagyma, 2 kanál cukor, 2 kanál olívaolaj, cukor, ételecet, só; a pirított burgonyához: 60 dkg egyforma héjában főtt burgonya, 1/2 dl olívaolaj

Elkészítés:
A megmosott, leszárított sertéskarajt sózzuk, borsozzuk, az aprított fokhagyma, bazsalikom, rozmaring, oregánó, kakukkfű keverékében megforgatjuk, és olajozott tepsibe fektetjük. Ezután meglocsoljuk a felforrósított olajjal, 1 deci vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve 1 óra alatt jó 3/4 puhára pároljuk. Közben ha kell, a levét kevés vízzel pótoljuk. Végül levesszük róla a fóliát, és a forró sütőben 30 perc alatt pirosra sütjük.

Közben a hagymakompóthoz a megtisztított vöröshagymákat vékony karikákra vágjuk, majd a forró olajon világosbarnára karamellizált cukorra szórjuk, elkeverjük, felöntjük 1,5 deci vízzel, sóval, cukorral, ételecettel pikánsra ízesítjük, és közepes tűzön 15-20 perc alatt készre pároljuk, hogy sűrű, krémes szaftja legyen.

A körethez a héjában főtt burgonyát serpenyőben a forró olívaolajon megpirítjuk és sózzuk.

Tálaláskor a sertéssültet éles késsel felszeleteljük, tányérra tesszük, és a hagymakompóttal, pirított burgonyával körítjük. Forrón kínáljuk.

A hagymakompótot víz helyett felönthetjük, párolhatjuk száraz fehérborral. Az egész sertéskarajt sülés közben húsvillával ne szurkáljuk, mert kifolyik belőle a szaft, és szárazabb lesz a hús.

Padlizsános sült gnocchi

Hozzávalók:
a gnocchihoz: 1 kg burgonya, 1 tojás, 15 dkg liszt; a padlizsános szószhoz: 1 közepes padlizsán (25-30 dkg), 50 dkg gnocchi, 40 dkg darabolt paradicsom, 4 kanál olívaolaj, 2 fej lila hagyma, só, frissen őrölt bors, friss bazsalikom, oregánó, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl vörösbor, reszelt sajt

Elkészítés:
A gnocchihoz 1 kg lisztes burgonyát héjában megfőzünk, meghámozunk. Krumplinyomón áttörjük (villával is szét lehet nyomkodni), és szétterítjük egy gyúródeszkán. Így hagyjuk kihűlni. Hozzáadunk egy kevés lisztet, 1 tojást, sót, és elkezdjük összedolgozni. Folyamatosan adagolunk hozzá további lisztet. Addig gyúrjuk és tesszük hozzá a lisztet, amíg összeáll, homogén tészta lesz, ami ugyan puha, de a kezünkről elválik.

Kevés sóval vizet forralunk egy nagy lábosban. A tésztából ökölnyi darabokat szakítunk, hosszú rúddá sodorjuk, majd ujjbegynyi darabokra vágjuk. Egyenként bordát nyomunk mindegyik darabba, majd tálcára gyűjtjük. A forró vízbe dobva azonnal megkeverjük, és addig főzzük, amíg feljönnek a víz felszínére.

A padlizsános szószhoz a padlizsánt hosszában felszeleteljük, sózzuk mindkét oldalát, majd pár percig félretesszük.

Ez idő alatt a lila hagymát és fokhagymát felaprítjuk, majd egy magasabb falú serpenyőben az olívaolajon megpirítjuk. Amíg a hagymák pirulnak, a padlizsánszeleteket kockákra vágjuk, a serpenyőbe tesszük, majd 6-8 percig pirítjuk a hagymákkal addig, amíg a padlizsán picit összeesik. Ekkor hozzáöntjük a paradicsomot, fűszerezzük, és megvárjuk, amíg rotyogni kezd. Ebben a fázisban mehet bele a vörösbor, 1 perc alatt 2-3 keverés, majd le is vehetjük a tűzről.

A gnocchikat összekeverjük a padlizsános mártással, és egészet egy vajjal kikent tűzálló tálba öntjük, forró sütőben 10 perc alatt összesütjük.

Tálaláskor reszelt sajtot szórunk rá.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: húst készre, tepsi legalját, legvégén mindig, besamelmártás legyen, legtetejére ráreszeljük, pirított burgonyához,

Kekszek
likőrrel, gyümölccsel rétegezve is találkozhatunk vele. A kínai éttermekben az étkezés végén egy ropogós fortune cookie-t, avagy szerencsesütit kapunk, aminek feltörése után egy személyre szóló kis bölcsességet olvashatunk. Az ausztrálok nemzeti szimbólumává vált anzac biscuitet először a Skóciából odatelepült asszonyok a hajón magukkal vitt zabpehelyből és a trópusi területekről származó kókuszból készítették. A divatos, habkönnyű macaroon, melynek tökéletes házi elkészítésével ...
ircsike36 ircsike36
Olasz ízek mesterfokon
Olasz ízek mesterfokon Kellemes meglepetésben van része annak az Olaszországba látogató turistának, aki csupán a pizza és a spagetti földjének képzeli az országot. A nemzeti ételnek számító ropogós pizzán kívül változatos és bőséges az előételek, főételek és desszertek sora, melyek bárhol, bármelyik kultúrában megállják a helyüket. Panna cotta bogyós gyümölcsökkel Hozzávalók: 1,5 dl tej, 1,5 dl 30%- tejszín, 2,5 kanál porcukor, 1 mokkáskanál vanília-esszencia vagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
x
Gig... 2008. május 16. 14:45 Válaszolj! Gudlin Gabriella [Gabus, Gig... Kedves Judit! Látom a lapodon, hogy Mexicóban élsz. Tudnál írni olyan receptet(ket), ami kint nemzeti ételnek számit, és itthon is kivitelezhető? Jól tudom, hogy az ottaniak is erősen füszereznek? Én szeretem a különleges ízeket, szivesen kipróbálnék néhány új dolgot. A lasagna a nagyfiam szerint nagyon finom lett, csak azt kérdezte, miért csak neki ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Fehérboros gyümölcsleves recept baggesz20
Feketeerdő kocka bkisseva
Recept jjanosne
****BEJGLI**ahogy***MÓNIKA **KÉSZÍTI*** bubszi
Zserbógolyók anyu65
Érsekújvári krémes bubszi
Joghurtos-csokoládés kuglóf veronika74
Kecskeméti barackpuding bubszi
Kókuszos tekercs lantosneevi
Tejszínes kávékrémes süti suzymama
Szárnyas receptek
Tejszines csikeragu baratnu
Kárpótlás erzsebet1969
Ananászos csirkemell mohini
Dalmát csirkemáj-saláta ujjozsef
Hal a tortán jjanosne
Rakott savanyú káposzta veronika74
farsangi részeges csirke ibolya58
Miért a Reg-Enor? horvathnemagdi
Száztizenegy új palacsintare andrilaszlone
Balkáni kacsa bubszi
Marhából készült ételek
korhely bableves faciendum
Borsos Tokány 1vargaildyko
Vadas vicky0709
Húsos-lecsós rakott burgonya recept jamborlulu
Ököruszály/marhafarok leves yaskane
Bográcsgulyás II. bubszi
Receptek horvathnemagdi
Erdélyi rakott káposzta bubszi
Változatos fogások fejes káposztából horvathnemagdi
Burgundi marharagu veronika74
Sertésből készült ételek
E betűs receptek horvathnemagdi
Felvidéki madárkák ! ibolya58
Sajttal töltött darálthúsos fészek bkisseva
Serpenyős pecsenye recept kovacs_zsoka
Hús isteni gombaszószban horvathnemagdi
Csülkös-currys rizses egytál 1vargaildyko
Csülök kenyértésztában bubszi
Göngyölt, zsályás malacsült eva0817
Brassói káposzta bubszi
Sajtos rántott sertésláb bubszi
Halból készült ételek
Borsos tengerihal-saláta horvathnemagdi
Halas rizottó recept toth_beata
Vajon sült pisztráng, édesburgonyával recept gonda_katalin
Pontykocsonya yaskane
Harcsa tejszínes gombamártássa cilamami
30 perces sült lazac veronika74
Recept jjanosne
Ponty curry gyümölcsös rizzsel suzymama
Receptek horvathnemagdi
Bajai halászlé törpeharcsával jozsef_olah_9843
Vad ételek
Lapcsánka erdész módra bubszi
Gombás szarvashús veronika74
Párolt fürj zöld körettel bubszi
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Fácánleves reifregina
Fácánleves berántva II. bubszi
Vörösboros vaddisznópörkölt bubszi
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Spagetti ajánló
B betűs receptek horvathnemagdi
Mozzarellával töltött padlizsántekercsek fokhagymás spagetti kovacs_zsoka
Tésztasaláta hallal recept gonda_katalin
4 finom recept kellemetlen horvathnemagdi
Meleg előétel burgonyával és paprikával recept baggesz20
Sertéshúsos-gombás spagetti suzymama
Sajtos-fokhagymás spagetti - Recept mamucika
Spenótos spagetti bulac57
Ananászos-kukoricás csirke recept kovacs_zsoka
Cukkinis-spárgás spagetti: ujjozsef
Pizza receptek
Tuti sikeres pizza margareta51
Lala kifli bordat
Pizza lesz ma ebédre sarkadykati
Pizza tészta bubszi
Palacsintasütőbe sült pizza jupiter21
Csirkemájas rátét bubszi
Pizzás kifli veronika74
Pizzás kiflik bulac57
Pizzás rúd tereza54
római melegszendvics ! ibolya58
Hamburger receptek
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Hamburger zsemle recept toth_beata
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburger zsemle recept baggesz20
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU