Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
B betűs receptek
Budapest tekercs
Piskóta: 5 tojásfehérje, 25 dkg cukor, 10 dkg darált dió, 10 dkg liszt, 1,5 evőkanál kakaópor.
Töltelék: 4 dl tejszín, 1 kisebb mandarinkonzerv.
Díszítés: 10 dkg étcsokoládé.
Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180 fokon 15-20 percig.
Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele, a lecsöpögtetett gyümölcsöt. Még langyosan kenjük meg a piskótát a töltelékkel, és tekerjük fel jó szorosan. A tekercs tetejét olvasztott csokoládéval díszítsük.
Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.

Bugaci palacsinta
Hozzávalók: 8 db sima édes palacsinta, 2 cs. vaníliás cukor, 1 citrom reszelt héja, 20 dkg baracklekvár, 1 dl kecskeméti barackpálinka (ezt sem isszuk meg!!).
A palacsintákat 3szögletűre hajtjuk, tálon egymás mellé rendezzük. Megszórjuk citromhéjjal, vaníliás cukorral.
A lekvárt kevés vízzel hígítva felforraljuk, belekeverjük a pálinka felét, és a palacsintákra öntjük. Sütőben átforrósítjuk.
A megmaradt pálinkát felmelegítjük, a forró palacsintákra locsoljuk és meggyújtjuk.

Bugaci töltött csirke
Hozzávalók 4 személyre: 1 nagyobb csirke (1.5 kg), 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg gomba, 10 dkg zöldborsó, 1 nyers és 2 kemény-tojás, 15 dkg szárnyas-máj, 1 csomó petrezselyem, 15-20 dkg főtt rizs, só, bors, 5 dkg zsír.
A szalonnát apró kockára vágjuk és kisütjük, átpirítjuk benne az ugyancsak felkockázott vagy elkapart csirkemájat (természetesen lehet pecsenyekacsa-, illetve libamáj is), az apróra vágott gombát, petrezselymet. A rizst megpároljuk, a zöldborsót - ha nem konzervet használunk - megfőzzük. Megfőzünk két tojást, s ha kihűlt, megtisztítjuk, s azt is felkockázzuk. Az egészet egy tálban a nyers tojás hozzáadásával összekeverjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, s betöltjük az egész csirke mellbőre alá, ahol kézzel, vigyázva, elegendő helyet csináltunk, egészen be a combokig. Az igazi bugaci töltött csirkét nyárson, grillezve kell sütni, olvasztott zsírral sűrűn kenegetve, hogy a bőre szép, piros, ropogós legyen, de ne száradjon ki. Természetesen süthetjük tepsiben is, kevés zsírt és vizet téve alá, de ott is gyakran locsolgassuk.

Bugaci tűzdelt kacsamell
Hozzávalók: 1 kg bőrös, csontos kacsamell, 3-4 gerezd fokhagyma, só, 1,5 deci fehérbor.
Elkészítése: A fokhagymát vékony csíkokra vágjuk és megtűzdeljük vele a kacsamellet. Sóval bedörzsöljük, és legalább egy órát állni hagyjuk, hogy a só jól átjárhassa. Közepesen meleg sütőben kezdjük el sütni. Sütés közben többször meglocsoljuk borral, majd saját zsíros pecsenyelevével. A sütés vége felé növeljük a sütő hőfokát, hogy a bőr szép pirosra és ropogósra süljön. A sült mellhúst a csontról lefejtjük, ferdén felszeleteljük és a két mellcsontra visszarakva hagymás törtburgonyával, és vörös-káposzta-salátával körítjük.
Bugaci vegyes pörkölt
Hozzávalók: 60 dkg marhahús, 60 dkg sertéshús, 20 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 3 paradicsom, 3 zöldpaprika, 3 dl bor, 1dl olaj, só.
Olajban a felaprított füstölt szalonnát félig kisütjük, majd ezen megpirítjuk a vöröshagymát. Megszórjuk pirospaprikával, gyorsan elkeverjük, és öntünk rá 1 dl vizet. Ebben a zsiradékban megpirítjuk a feldarabolt marhahúst, és egy kevés vízzel félig puhára pároljuk. Ekkor hozzátesszük a feldarabolt sertéshúst, a fele bort, a paradicsomot, fokhagymát, megsózzuk és pároljuk. Ha egy kissé elfőtte a levét, hozzáadjuk a bor másik felét is, amikor már majdnem puha, a felszeletelt zöldpaprikát is.

Bükki szarvascsíkok
Hatalmas étel, már annak, aki szereti az érlelt, pácolt vadhúsokat. Tehát először 1,5 kg szarvascombot csíkokra vágunk, beleteszünk egy edénybe, fűszerezzük tört korianderrel, kakukkfűvel és rozmaringgal. Leöntjük annyi olajjal, ami éppen ellepi, lefedjük szorosan - alufólia- és hűtőbe tesszük 1-2 napra. Ezután 20 dkg csirkemájat kockára vágunk, fűszerezzük majoránnával és nagyon kevés zsályával, majd lefedve be a hűtőbe. Ha háznál készítjük, csak elővesszük és felhasználjuk, ha a természet lágy ölén csináljuk a bográcsolást, akkor egy éjszakára tegyük mindkét anyagot a mélyhűtőbe egy éjszakára (a pácolás után és a szállítás előtt). Reggelre kelvén kivesszük őket a fagyból, és alaposan becsomagoljuk újságpapírba végül nylon zacskóba. A legvadabb melegben is kitartanak romlás nélkül cirka 6-8 órán át (persze nem a tűző napon). No ha már áll a bogrács és ég a tűz: 20 dkg füstölt, aprított szalonnát kiolvasztunk, finomra vágott 2-3 fej vöröshagymát dobunk rá és lepirítjuk. Rákerül az olajtól lecsorgatott hús, és együtt pirul tovább. Kapjon borsot, sót, s ha majd odaég, - icipici vizet. Belekerül a máj és 20 dkg szeletelt erdei gomba, pirul tovább. Ha úgy érezzük - a hús puha, 2 dl vörösbort és egy fél deci konyakot öntsünk rá ízesítőnek. A végén jön a ráadás: 15-20 dkg zöldborsó és vajbab kerül még bele. Rövid lére engedjük, és körítsük (ha megoldható) rizzsel, hasábburgonyával. Néhány szelet kenyér is királyi.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: tekercs tetejét, palacsintákat 3szögletűre, lekvárt kevés, pálinka felét, palacsintákra öntjük, megmaradt pálinkát,

B betűs receptek
Bácskai fogolypecsenye Hozzávalók: 5 db fogoly, 20 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 40 dkg burgonya, 5 db zöldpaprika, 25 dkg friss paradicsom, 60 dkg fejes káposzta, 10 dkg rizs, só, pirospaprika, petrezselyem zöldje, kevés köménymag. Elkészítés: A megtisztított, jól megmosott foglyokat kettévágjuk. A szalonnát kis kockára vágjuk, és üvegesre olvasztjuk. A finomra vágott hagymát, szalonnás zsírban megfonnyasztjuk, pirospaprikát, finomra zúzott fokhagymát, kevés ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Badacsonyi csirke Hozzávalók: 1 csirke, 15 dkg apróra vágott hagyma, 10 dkg füstölt szalonna, 5 dkg margarin, 1 dl pálinka, 3 dl bor, só, bors, kakukkfű, 2 babérlevél, 10 dkg gomba. Elkészítése: A margarinon megpárolunk 15 dkg apróra vágott hagymát, egy másik nagyobb edényben kiolvasztjuk a füstölt szalonnát. A csirkét megfelelő nagyságú darabokra vágjuk, sóval bedörzsöljük, kicsit megborsozzuk, rátesszük a szalonnás hagymára. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, babérlevelet, leöntjük egy pohárka ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói töltött tojás csőben sütve Hozzávalók: 8 db főtt tojás, 25 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 1 dkg tárkonylevél, 2 g gyömbér, 15 dkg póréhagyma, 2 dl tejföl, 1 db tojássárgája, 12 dkg reszelt sajt, só. A tojásokat keményre főzzük, megtisztítjuk, és hosszában kettévágjuk. A sárgáját kivesszük, majd a juhtúróval együtt áttörjük. Sóval, apróra vágott tárkonylevéllel, reszelt gyömbérrel fűszerezzük és habverővel simára, krémszerűre keverjük. A megmosott póréhagymát vékony karikákra szeljük. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Becskereki szelet Nagy adag, két tepsire való lesz belőle Tészta: 15 dkg margarin, 4 evőkanál cukor, 1 tojás, 2 dkg szalalkáli kevés langyos tejben beáztatva, csipet só, amennyi lisztet felvesz. Összedolgozzuk, 4 vékony lapot sütünk belőle. Mindenki a tepsi méretei szerint süsse. Ha csak három, vagy esetleg öt lapot tudunk kihozni belőle, az sem baj! Ahogy adja magát. Krém: 1 liter tej, 4 csomag karamell pudingpor, 1 evőkanál liszt, 10 dkg margarin (ez maradt az előző csomagból) + ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Balatoni halászlé 1. Hozzávalók: Fél kg apró-hal (. keszeg), 1 kg ponty, 20 dkg hagyma, 5 dkg édes-nemes paprika, 3 dkg só, 1-2 cseresznyepaprika Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a ponty törzsét felszeletelem, késpengével lepattintom a keserű-fogát. A hagymát apróra vágom. Az apró-halakat 3 liter vízbe felteszem főni, majd áttöröm. A levébe belerakom a áttört apró-halat és a hagymát. Mikor forr, beleteszem a sót és a paprikát, valamint a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói csirkezúza Hozzávalók: 5o dkg csirkezúza, 6o dkg főtt burgonya, 0,8 dl olaj, , 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1/2 csokor petrezselyem, törött bors, só. A megtisztított megmosott csirkezúzát sós vízben puhára főzzük, és leszűrjük. A burgonyát héjában megfőzzük, megtisztítjuk, és karikára vágjuk. Serpenyőben felhevítjük az olajat, az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a zúzát. Sóval, törött borssal, petrezselyemmel ízesítjük és 1-2 ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bácskai tokány Az apró húst csíkokra vágjuk és megmossuk. Tartalmas pörköltalapot készítünk köménymaggal és zúzott fokhagymával. Zsírjára pirítjuk, és a csíkokra vágott húst beletesszük. Kévés csontalaplével vagy vízzel felengedve pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk széletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Tálaláskor galuskát, párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá. Debreceni sertéstokány, ha a bácskai tokányhoz pároláskor debreceni kolbászt teszünk. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bakonyi halgombóc-leves Hozzávalók: 50 dkg halcsont (pontyfarok vagy - fej), 1 evőkanál só, 1 vöröshagyma, 40 dkg csiperkegomba, 2 paradicsom, 1 húsos zöldpaprika, 1 hegyes erős paprika, 4 evőkanál olaj, 1 csapott evőkanál pirospaprika, 2 dl tejföl, 1 púpozott evőkanál liszt, A halgombóchoz: 30 dkg pontyfilé, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 mokkáskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 kisebb csokor petrezselyem, 1 tojásfehérje, A galuskához: 1 tojás, csipetnyi só, 4 evőkanál liszt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Kókuszos-almás sütemény veronika74
Krémes receptje margoka59
Kávé és vanília likőr suzymama
Rumos-vaníliás szelet yvett789
Kakaós torta bubszi
Cukorbetegség bulac57
Chilis bab-Chili con Carne recept gonda_katalin
Citrom szelet bubszi
Almáskenyér bubszi
Rákóczi túrós horvathnemagdi
Szárnyas receptek
Pastitzio – húsimádó rakott tészta görögösen bkisseva
Csirkemájas-gombás spagetti bubszi
Lasagne-al forno yaskane
Kiadós étel fillérekből horvathnemagdi
Tepsis káposzta (Cseh) bubszi
Karfiolos csirke biharijudit
Lecsós csirke recept gonda_katalin
Csirkecombok hagymaszelettel veronika74
CSáky CSIRKEMELL suzymama
Paprikás csirkemell paradicsom horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Ami eddig elképzelhetetlen volt: egészséges melegszendvics tinka1951
Húsroló raguval veronika74
erdélyi leves ibolya58
B betűs receptek horvathnemagdi
Rakott karfiol - mintha horvathnemagdi
K betűs receptek horvathnemagdi
ELŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
A legfinomabb édes és sós palacsinták tinka1951
Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel zsokanita
Sertésből készült ételek
Bakonyi sertésszelet skorpiolilike
B betűs receptek horvathnemagdi
Tojásos tarjás fasírt anyu65
Pincepörkölt snbela44
Darált húsos rántott szelet horvathnemagdi
A négy alapmártás tundihugi
Baconos szűzpecsenye nyárson recept boszorlany
Napraforgómagos töltött hús horvathnemagdi
Tihanyi barátok eledele horvathnemagdi
Vacsoracsata-Előétel-Győzi veronika74
Halból készült ételek
Rácos ponty bubszi
Rántott ponty cilamami
Cordon bleu halfilé bulac57
Finom falatok piroska0101
Hal erőleves bubszi
Révfalusi regős halászlé 3. bubszi
Bajlódsz a spárgával? grimilda
Töltött kenyérszeletek migova
Halas rétes. csibi52
Pisztráng mandulával sütve 1vargaildyko
Vad ételek
Szegedi fácángulyás bubszi
Magyar gasztronómia grimilda
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Szarvasgombás őz vadrizzsel klerierzsi
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Tűzdelt őzgerinc párolva bubszi
Lazacborda artois módon bubszi
soponyai őzragú..... ibolya58
Spagetti ajánló
Abruzzói mártás bubszi
Vörösboros spagetti bubszi
Tejszínes-cukkinis tészta horvathnemagdi
LECSÓS libaMÁJ bubszi
Tésztatál húsgolyókkal brozsika
Családom kedvence sarkadykati
Ananászos zelleres csirke recept jamborlulu
Olasz zöldségleves bubszi
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz horvathnemagdi
Kínai zöldséges tészta 1vargaildyko
Pizza receptek
Töltött pizza recept jamborlulu
Paleo pizza (liszt mentes) bkisseva
pizza készítés otthon hazipatika.com drciccancs
Kapros-túrós kiflik 1vargaildyko
Pizza sarkadykati
Planétás pizza bubszi
Tonhalas pizza bulac57
Sonkás-tojásos töltelék bubszi
Pizza vegetali recept toth_beata
Édesköményes zelleres vékony horvathnemagdi
Hamburger receptek
Hamburger baratnu
Ma itt jártam: sarkadykati
Csirke hamburger banb
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Hamburger horvathnemagdi
Hamburger pulykahússal suzymama
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU