Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
14 napos lúgosító étrend
14 napos lúgosító étrend

Kéthetes lúgosító étrendünkbe bárki belefoghat, aki szeretné a túl sok savas élelmiszer fogyasztása miatti problémákat megszüntetni - vagy legalább enyhíteni - a szervezetében.

Hogy a kúra sikeres legyen, dietetikusaink tanácsait a 14 nap során mindvégig fogadd meg!

Alapszabály:

A lúgosító étrend a napi 12 x 2dl citromos víz (minden pohár vízben 1 evőkanál citromlével) elfogyasztásával lesz csak teljes.

A vízfogyasztás kötelező időpontjai:

ébredéskor
reggeli előtt
reggeli után
tízórai előtt
tízórai után
ebéd előtt
ebéd után
uzsonna előtt
uzsonna után
vacsora előtt
vacsora után
lefekvéskor

1. nap

Reggeli: zellerkrémes rozskenyér, tejeskávé
Hozzávalók:
5 dkg rozsos kenyér
2 dkg margarin
10 dkg reszelt zeller
2 dl tej
0, 5 dl kávé
2 dkg méz
Elkészítés:
A reszelt zellert kikeverjük a margarinnal, ezt kenjük a kenyérre. A tejeskávét szokás szerint készítjük el.

Tízórai: alma
Hozzávalók: 15 dkg alma

Ebéd: csirkekrém leves, reszelt sárgarépával
Hozzávalók:
1 tasak csirkekrém leves
20 dkg reszelt sárgarépa
Elkészítés:
A csirke krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl - vel több vízzel! Tálba tesszük a sárgarépát, és az elkészült levessel leöntjük, elkeverjük

Uzsonna: banán, dióval

Hozzávalók:
10 dkg banán
1 dkg dió

Vacsora: sajtos zöldbab
Hozzávalók:
25 dkg zöldbab
5 dkg gomolya sajt
ízlés szerinti fűszerek
Elkészítés:
Ha konzerv a zöldbab, akkor lecsöpögtetjük, ha főzni szükséges, akkor roppanósra főzzük. Tálra tesszük, a gomolya sajtot a tetejére morzsoljuk és mikrohullámú sütőben 1 perc alatt ráolvasztjuk.

2. nap

Reggeli: kivis müzli
Hozzávalók:
2 dl tej
2 dkg natúr búzapehely
10 dkg kivi
2 dkg méz
Elkészítés:
A kivit tisztítás után összetörjük, elkeverjük a mézzel, hozzáadjuk a búzapelyhet, és tejjel felöntjük.

Tízórai: narancslé
Hozzávalók:
2 dl 100%-s narancslé

Ebéd: sajtos paradicsomleves, banán
Hozzávalók:
1 tasak paradicsom krémleves
1 dkg reszelt parmezán sajt
10 dkg banán
Elkészítés:
A paradicsom levest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl - vel több vízzel! Tálba tesszük a levest, és a sajttal megszórjuk. A banánt utána esszük meg!

Uzsonna: ananász

Hozzávalók:
20 dkg friss vagy konzerv ananász

Vacsora: tojás fehérje pörkölt padlizsánnal, spagettivel
Hozzávalók:
2 db főtt tojás fehérje része
20 dkg padlizsán
5 dkg vöröshagyma
1dkg olaj
5 dkg durum spagetti
ízlés szerint fűszerek:piros paprika, kömény, só
Elkészítés:
A vöröshagymát olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a fűszereket, és a héjastul kockára vágott padlizsánt. Éppen ellepő vízzel felöntjük, és rövid idő alatt készre pároljuk. Hozzáadjuk szintén kockára vágott főtt tojásfehérjét, és összeforrósítjuk. A készre főtt spagettire halmozva fogyasztjuk.

3. nap

Reggeli:cukkinis rántotta, puffasztott rizsszelettel
Hozzávalók:
1 db egész tojás
20 dkg cukkini
1 db puffasztott rizsszelet
1dkg olaj

Elkészítés:
A cukkinit lereszeljük, és a felforrósított olajon megpirítjuk, majd a sóval felvert tojást hozzáadva, készre sütjük. Puffasztott rizsszelettel fogyasztjuk.

Tízórai: feketeribizli lé
Hozzávalók:
2 dl fekete ribizli nektár

Ebéd: csirke gulyás
Hozzávalók:
10 dkg kockázott csirkemell,
1 dkg olaj,
ízlés szerint: só, őrölt bors, őrölt kömény, piros paprika
7 dkg karikázott sárgarépa,
7 dkg karikázott petrezselyemgyökér,
4 dkg kockázott zeller,
4 dkg kockázott karalábé,
4 dkg kockázott burgonya,
Elkészítés:
A húst olajon fehéredésig ,,sütünk", majd éppen ellepő vízmennyiséggel felöntjük. Ízesítjük sóval, őrölt borssal, őrölt köménnyel. Hozzá adjuk a 4 dl vizet, sárgarépát, petrezselyemgyökeret, zellert, karalábét, burgonyát és kb. 15 perc alatt együtt készre főzzük.

Uzsonna: körtés író
Hozzávalók:
2 dl író
10 dkg körte
2 dkg méz
Elkészítés:
Az alapanyagokat turmixxal habosra keverjük.

Vacsora: virslis karfiol ragu
Hozzávalók:
50 dkg virsli
250 gr karfiol
2 dkg vaj
ízlés szerint só, zöldség fűszerkeverék, petrezselyem zöld
Elkészítés:
A karfiolt fűszeres vízben készre főzzük. A virslit vékonyra felkarikázzuk, forró vajon átpirítjuk, majd a meleg, lecsepegtetett karfiollal átkeverjük.

4. nap

Reggeli: retkes túrókrémmes pirítós félbarna kenyér
Hozzávalók:
15 dkg bármilyen retek
5 dkg friss túró
5 dkg félbarna kenyér
ízlés szerint só
Elkészítés:
A retket finomra reszeljük, levével együtt a túróval alaposan átkeverjük, sózzuk. Pirított kenyérre kenve fogyasztjuk

Tízórai: almalé

Hozzávalók:
2 dl 100%-s almalé

Ebéd: Fokhagymás pulykamell, petrezselymes burgonya, paradicsomsaláta
Hozzávalók:
10 dkg pulykamell
25 dkg burgonya
20 dkg paradicsom
2 dkg lilahagyma
1 + 1 dkg vaj
ízlés szerint só, fokhagyma, petrezselyem zöld
Elkészítés:
A burgonyát megfőzzük. Közben a paradicsomot felszeleteljük, picit sózzuk borsozzuk, megszórjuk apróra vágott lilahagymával, és alaposan összeforgatjuk, félretesszük. 1 dkg vajat forrósítunk, beledobjuk a szeletelt fokhagymát, ha színt kapott, akkor kivesszük az olajból, és az előre kivert, besózott hússzeletet készre sütjük. A petrezselyem zöldet aprózzuk, és felforrósított 1 dkg vajban át melegítjük, de tovább nem hőkezeljük! A megfőtt burgonyát a vajas petrezselyemmel átforgatjuk, a fokhagymás hússal és a paradicsom salátával fogyasztjuk.

Uzsonna: mazsola turmix
Hozzávalók:
2 dl tej
5 dkg mazsola
ízlés szerint őrölt fahéj
Elkészítés:
Az alapanyagokat habosra turmixoljuk.

Vacsora: zöldséges rizs saláta
Hozzávalók:
5 dkg főtt fehér rizs
10 dkg póréhagyma
10 dkg zeller
20 dkg kínai kel
1 dkg fűszervaj
ízlés szerint zöldség fűszerkeverék
Elkészítés:
A rizst megfőzzük, és tálba tesszük, 2 evőkanál főzővízzel meglocsolva. A zöldségeket finomra reszeljük, és a fűszer vajon éppen csak átfuttatjuk. A készre főtt alapanyagokat összekeverve fogyasztjuk

5. nap

Reggeli: szőlőlé, sajtos puffasztott búzaszelet
Hozzávalók:
2 dl 100%-s szőlőlé
1 db puffasztott búzaszelet
2 dkg gomolya sajt
Elkészítés:
A sajtot a búzaszelettel fogyasztjuk.

Tízórai: mazsolás répa
Hozzávalók:
2 dkg mazsola
10 dkg reszelt sárgarépa
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük.

Ebéd:parajos sajt krémleves
Hozzávalók:
1 tasak sajt krémleves
20 dkg parajpüré
Elkészítés:
A parajpürét felmelegítjük, és lecsepegtetjük. A sajt krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl - vel több vízzel! Tálba tesszük a parajpürét, és az elkészült levessel leöntjük, elkeverjük

Uzsonna: banán
Hozzávalók: 10 dkg banán

Vacsora: uborkás burgonyasaláta
Hozzávalók:
1 dl kefir
20 dkg csemege uborka
15 dkg főtt burgonya
ízlés szerint só, kapor, fokhagyma
Elkészítés:
Az uborkát lereszeljük a kefirrel, és ízlés szerinti fűszerekkel összekeverjük. A burgonyát durva metéltre vágjuk, és az uborkás krémmel összekeverjük.

6. nap

Reggeli: virsli kenyérrel, paradicsomlével
Hozzávalók:
5 dkg főtt virsli
5 dkg rozsos kenyér
2 dl 100%-s paradicsomlé

Tízórai: mézes eper
Hozzávalók:
20 dkg eper
2 dkg méz
Elkészítés:
A megtisztított epret mézzel megcsorgatva fogyasztjuk.

Ebéd: joghurtos gomba, abonettel
Hozzávalók:
2 dl joghurt
30 dkg friss szeletelt vagy konzerv szeletelt gomba
2 db normál abonett
ízlés szerint só, fehér őrölt bors
Elkészítés:
A joghurtot ízlés szerint fűszerezzük. A gombát lecsepegtetjük, és tálba tesszük, a fűszeres joghurttal átkeverjük. Abonettel fogyasztjuk.

Uzsonna: tejcsoki

Hozzávalók:
2 dkg tejcsoki

Vacsora: túrós jégsaláta
Hozzávalók:
30 dkg jégsaláta
5 dkg túró
1 dl író
ízlés szerint só, majoranna,
Elkészítés:
A jégsalátát falatnyi darabokra tépkedjük, tálba tesszük. A többi hozzávalót ízlés szerint fűszerezve alaposan összekeverjük, majd a salátára öntjük.

7. nap

Reggeli:cseresznyés- rozsos joghurt turmix
Hozzávalók:
15 dkg friss vagy mirelit cseresznye
2 dkg natúr rozspehely
1 dkg méz
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk.

Tízórai: sárgarépa lé
Hozzávalók:
2 dl 100%-s sárgarépa lé

Ebéd: karfiolos zöldség krémleves
Hozzávalók:
20 dkg karfiol
1 tasak zöldség krémleves
Elkészítés:
A karfiolt készre főzzük. A zöldség krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl - vel több vízzel! Tálba tesszük a főtt karfiolt, és az elkészült levessel leöntjük, elkeverjük

Uzsonna: mazsolás túró
Hozzávalók:
5 dkg mazsola
10 dkg túró
Elkészítés:
A mazsolát megmossuk, majd éppen ellepő vízbe áztatjuk 5 percre, majd hozzákeverjük (az áztató lével együtt)a túrót.

Vacsora: Sajt fondue brokkolival

Hozzávalók:
30 dkg ropogósra (azaz nem szabad agyon főzni!!!) főtt brokkoli
2 dkg fűszer vaj
5 dkg gomolya sajt
1 dl tejföl
Elkészítés:
A vajon felolvasztjuk a sajtot, és a tejföllel elkeverjük. A brokkolit belemártogatva fogyasztjuk

8. nap

Reggeli: zöldséges író, kiflivel
Hozzávalók:
2 dl író
1 db kifli
1 dkg petrezselyem zöld
20 dkg reszelt retek
Elkészítés:
Az írót összekeverjük a retekkel, és ízesítjük az apróra vágott petrezselyemmel. A kiflivel fogyasztjuk.

Tízórai: sárgabaracklé
Hozzávalók:
2 dl sárgabarack nektár

Ebéd: kínai keles, répás marhahúsleves
Hozzávalók:
1 tasak marhahús leves
10 dkg friss, vékonyra szeletelt kínai kel
15 dkg konzerv bébirépa
Elkészítés:
A marhahús levest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl - vel több vízzel! Tálba tesszük a szeletelt kínai kelt, és a bébirépát, majd az elkészült forró levessel leöntjük, elkeverjük.

Uzsonna: banán, mogyoró

Hozzávalók:
10 dkg banán
1 dkg natúr mogyoró

Vacsora: natúr halfilé, parajos kevert burgonya
Hozzávalók:
10 dkg tonhal filé
20 dkg főtt burgonya
20 dkg parajpüré
1 dkg olaj
1 dkg vaj
ízlés szerint só, halfűszerkeverék
Elkészítés:
A burgonyát készre főzzük. A parajt natúran megfőzzük. A parajt és a burgonyát ízlés szerint sózzuk és alaposan összekeverjük, vajjal tovább keverjük.
A halat megszórjuk a fűszerkeverékkel. A felforrósított olajon készre sütjük. Együtt fogyasztjuk.

9. nap

Reggeli: ananász turmix, abonett
Hozzávalók:
20 dkg friss vagy konzerv ananász
2 dl tej
2 db abonett
Elkészítés:
Az ananászt a tejjel összeturmixoljuk. Abonettel fogyasztjuk.

Tízórai: sajt retekkel
Hozzávalók:
5 dkg gomolya sajt
10 dkg retek

Ebéd: spárga krémleves spárgával dúsítva
Hozzávalók:
1 tasak spárga krémleves
25 dkg lecsepegtetett főtt vagy konzerv spárga
Elkészítés:
A spárga krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl - vel több vízzel! Tálba tesszük a karikázott spárgát, majd az elkészült forró levessel leöntjük, elkeverjük.

Uzsonna:csoki, almalé
Hozzávalók:
2 dkg tejcsoki
1 dl 100%-s almalé

Vacsora: paprikás krumpli, csemege uborka
Hozzávalók:
5 dkg virsli
20 dkg burgonya
5 dkg vöröshagyma
1 dkg olaj
20 dkg csemege uborka
ízlés szerint: só, őrölt bors, őrölt kömény, piros paprika
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megfuttatjuk, ízlés szerint fűszerezzük, a hasábra vágott burgonyát hozzáadjuk, és éppen ellepő vízzel felöntve majdnem készre főzzük. Hozzáadjuk a karikára vágott virslit, és készre főzzük. Csemege uborkával fogyasztjuk.

10. nap

Reggeli: kakaó, svédgomba saláta, pirítós
Hozzávalók:
2 dl tej
1 dkg kakaó
2 dkg méz
5 dkg rozsos kenyér
5 dkg póréhagyma
5 dkg paradicsom püré
20 dkg főtt szeletelt vagy konzerv szeletelt gomba
ízlés szerint: só, őrölt bors, őrölt kömény, piros paprika, majoranna
Elkészítés:
A kakaóport, és a mézet bögrébe tesszük, és forró kakaóval alaposan elkeverjük. A vékonyra szeletelt pórét sózzuk, fűszerezzük és a paradicsompürével, lecsepegtetett szeletelt gombával alaposan összekeverjük. Pirítós kenyérrel fogyasztjuk.

Tízórai: feketeribizlis túró

Hozzávalók:
20 dkg ribizli (lehet fagyasztot is)
5 dkg túró
2 dkg méz
Elkészítés:
Az alapanyagokat összekeverjük.

Ebéd: kapros tőkehal, zelleres rizs
Hozzávalók:
10 dkg tonhal filé
20 dkg friss reszelt zeller
5 dkg főtt fehér rizs
1 dkg olaj
1 dkg vaj
ízlés szerint só, halfűszerkeverék, kapor
Elkészítés:
A rizst készre főzzük. A friss reszelt zellerrel, és a vajjal tovább keverjük.
A halat megszórjuk a fűszerkeverékkel, kaporral. A felforrósított olajon készre sütjük. Együtt fogyasztjuk.

Uzsonna: jégkrém
Hozzávalók:
10 dkg csokis jégkrém

Vacsora: mustáros sajtos saláta
Hozzávalók:
5 dkg mustár
1 dl natúr joghurt
3 dkg reszelt parmezán
20 dkg jégsaláta
10 dkg lila lolo rosso saláta
10 dkg ruccola saláta
Elkészítés:
Az öntethez a joghurttal elkeverjük a mustárt. A salátákat összetépkedjük, és tálba rakjuk. Az öntettel leöntjük, átkeverjük, és a sajttal megszórjuk.

11. nap

Reggeli: falusi reggeli
Hozzávalók:
10 dkg póréhagyma
10 dkg gomba
10 dkg főtt burgonya
1 db tojás
2 dkg olaj
ízlés szerint: só, őrölt bors,
Elkészítés:
A felszeletelt hagymát, gombát a forró olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a kockázott burgonyát, ízlés szerint fűszerezzük. A tojás habosra keverjük, és ráöntjük a forró zöldségekre, dermedésig sütjük.

Tízórai: alma, mandulával

Hozzávalók:
15 dkg alma
1 dkg mandula

Ebéd: rakott cukkini
Hozzávalók:
30 dkg cukkini,
2 x 1 dkg olaj,
10 dkg sovány darált sertés hús,
2 dkg zabpehely,
só, kapor,
0, 5 dl tejföl
ízlés szerint: só, őrölt bors, kapor,
Elkészítés:
Először a tölteléket keverjük be. A sovány darált húst a, 10 percig sós vízben előfőzött és kinyomkodott zabpehellyel, ízlés szerint sóval, borssal, kaporral bekeverjük, és félre tesszük.
A cukkinit héjastól hosszában felszeleteljük és kissé megsózva 1 dkg forró olajon a szeletek mindkét oldalát hirtelen megpirítjuk kb. 1 -1 perc alatt. Előmelegítjük a sütőt. Utána a cukkini szeleteket pici olajjal kikent hőálló tálba helyezzük /2 -3 szelet kivételével/, majd megrakjuk a töltelékkel. Lefedjük a maradék cukkini szeletekkel, és a tetejét a tejföllel megkenjük. Betesszük az előmelegített, forró sütőbe és 30 perc alatt készre sütjük. Melegen fogyasztjuk.

Uzsonna: csoki fondue
Hozzávalók:
2 dkg tejcsoki
1 db 10 ml-s kávétejszín
20 dkg kivi
Elkészítés:
A csokit mokkáscsészébe tördeljük, leöntjük a tejszínnel, és mikróban felolvasztjuk(1-2 perc). A kivit felkockázzuk, és a csokiba mártogatva megesszük.

Vacsora: sárgarépás túrókrémes abonett, céklalé
Hozzávalók:
2 dl céklalé
15 dkg reszelt sárgarépa
5 dkg túró
2 db Abonett
ízlés szerint: só, petrezselyem zöld
Elkészítés:
A reszelt répát átkeverjük a túróval, szükség szerint ízesítjük. Az abonettre halmozva fogyasztjuk.

12. nap

Reggeli: sonkás zsemle, paradicsommal
Hozzávalók:
1 db zsemle
3 dkg gépsonka
1 dkg margarin
15 dkg paradicsom
Elkészítés:
A kettévágott zsemlét margarinnal megkenjük, sonka szeleteket beletesszük, és paradicsommal fogyasztjuk.

Tízórai: bodzalé
Hozzávalók:
2 dl bodza nektár

Ebéd: zöldbabos zöldség krémleves
Hozzávalók:
20 dkg friss vagy konzerv zöldbab
1 tasak zöldség krémleves
Elkészítés:
A zöldbabot lecsepegtetjük, vagy roppanósra főzzük. A zöldség krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl - vel több vízzel! Tálba tesszük a főtt zöldbabot, és az elkészült levessel leöntjük, elkeverjük

Uzsonna: mazsola - mogyoró diákcsemege
Hozzávalók:
5 dkg mazsola
1 dkg natúr amerikai mogyoró

Vacsora: hagymás tört burgonya, virsli
Hozzávalók:
5 dkg virsli
20 dkg főtt burgonya
10 dkg póréhagyma
10 dkg lilahagyma
1 dkg olaj
1 dkg vaj
ízlés szerint só, őrölt fehérbors
Elkészítés:
A burgonyát készre főzzük. Az aprózott hagymákat az olajon készre pároljuk, és a burgonyával alaposan összekeverjük. Ízlés szerint fűszerezzük.
A virsli beirdaljuk, majd mikróban készre pároljuk. Együtt fogyasztjuk.

13. nap

Reggeli: bundás kenyér, sárgarépa lé
Hozzávalók:
5 dkg rozsos kenyér (2 vékony szeletnek)
2 dl 100%-s sárgarépa lé
2 db nyers tojásfehérje
2 dkg olaj
ízlés szerint só
Elkészítés:
A tojásfehérjéket ízlés szerint sózzuk, alaposan felverjük, a kenyérszeleteket megforgatjuk benne. A forró olajon mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. A sárgarépa lével fogyasztjuk.

Tízórai: körte
Hozzávalók: 15 dkg körte

Ebéd: kelbimbós fokhagyma krémleves
Hozzávalók:
1 tasak fokhagyma krémleves
25 dkg kelbimbó
Elkészítés:
A kelbimbót készre főzzük. A fokhagyma krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl - vel több vízzel! Tálba tesszük a főtt kelbimbót, és az elkészült levessel leöntjük, elkeverjük

Uzsonna: kakaó gazdagon

Hozzávalók:
1,5 dl tej
1 dkg kakaó
2 dkg méz
5 dkg banán
ízlés szerint: őrölt fahéj
Elkészítés:
A banánt villával összetörjük, őrölt fahéjjal ízesítjük. A kakaóport, és a mézet bögrébe tesszük, és forró kakaóval alaposan elkeverjük. A fahéjjas banánnal dúsítjuk.

Vacsora: parajos tészta saláta
Hozzávalók:
5 dkg főtt durum penne tészta
20 dkg parajpüré
0, 5 dl natúr joghurt
ízlés szerint só, fokhagyma
Elkészítés:
A tésztát megfőzzük, és tálba tesszük. A parajt beízesítve készre pároljuk. A készre főtt alapanyagokat, és a joghurtot összekeverjük.

14. nap

Reggeli: sajtos alma saláta, puffasztott rizsszelet
Hozzávalók:
10 dkg piros alma
10 dkg zöld alma
5 dkg gomolya sajt
1 db puffasztott rizsszelet
Elkészítés:
A almákat durvára reszeljük, és a sajtot a tetejére morzsoljuk, a puffasztott szelettel fogyasztjuk.

Tízórai: grapefruit lé
Hozzávalók:
2 dl 100%-s grape fruitlé

Ebéd: zelleres zeller krémleves
Hozzávalók:
1 tasak zeller krémleves
20 dkg friss, vékonyra reszelt zeller
Elkészítés:
A zeller krémlevest előírás szerint elkészítjük, de 0, 5 dl - vel több vízzel! Tálba tesszük a zellert, és az elkészült levessel leöntjük, elkeverjük

Uzsonna: jégkrém
Hozzávalók:
10 dkg vanília jégkrém

Vacsora: paradicsomos burgonyasaláta, parmezán sajttal
Hozzávalók:
20 dkg friss paradicsom,
15 dkg főtt burgonya
3 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint só, őrölt fehér bors, petrezselyem zöld
Elkészítés:
A főtt burgonyát, és a paradicsomot felkarikázzuk, és tálba tesszük. Ízlés szerint fűszerezzük, majd a reszelt sajttal megszórjuk.
grimilda grimilda
Címkék: csirke krémlevest, elkészült levessel, gomolya sajtot, tetejére morzsoljuk, kivit tisztítás, paradicsom levest,

A fekete retek
gyógyító hatással rendelkezik, többek között stabilizálja a vérnyomást, megelőzi és gyógyítja a bőrbetegségeket, az izületi gyulladást, reumát, köszvényt és daganatellenes hatása is ismert, valamint tavasszal kialakult virágpor-allergiák tüneteire is sikeresen használják. Mézes retekkúra: Reszeljünk le 1 nagyobb fekete retket és a levét gézrétegeken keresztül nyomjuk ki, majd mézzel 1:1 arányban alaposan keverjük össze. Fogyasztás: az 1. és 2. napon 1/4 pohárral, a ...
fejesnemagdi fejesnemagdi
A fáraók gyógyszertára
egyetemes Szellem egyesítése Az egészség az ember természetes állapota, mely a jóga gyakorlása által magától helyreáll. A betegség a tudatot eltérítő kilenc akadály közül az első, melyet azért kell megszüntetni, hogy a jógi sikeresen elérje a jóga célját! Egy betegség elvonja a figyelmet, és azok a finom erők, melyek a megismerést lehetővé teszik, a beteg testrészbe, szervbe áramlanak először. A betegség csökkenti az ember rezgésszintjét, és bizonyára Te ...
erzsike25 erzsike25
A jó emésztésért......
Céklakúra a jó emésztésért.... Aprítsd guszta salátába, vagy levéből készíts ízletes turmixot. A céklát ne hagyd ki az étrendedből, mert gazdag vitaminokban, ásványi anyagokban és segíti az emésztést. Alacsony a kalóriatartalma, ezért a vonalaid miatt sem kell aggódnod. Miért épp a cékla? - A cékla színét adó természetes színezék - az ún. betanin - az egyik legfontosabb flavonoid, amelynek fontos szerepe van a daganatos betegségek megelőzésében. ...
szisszy83 szisszy83
Egy napos tisztítókúra
Tél végén szeretnéd tehermentesíteni a szervezeted, de nem vagy híve a több napig tartó léböjtöknek? Válaszd az egy napos tisztító programot. Ehhez ajánlunk most olyan gyümölcs- és zöldségleveket, amelyek gazdagok ásványi anyagokban, vitaminokban, és helyreállítják szervezeted sav-bázis egyensúlyát. Mikor végezd a kúrát? A tehermentesítő kúrára a legideálisabb időpont a hétvége, mert ilyenkor kevésbé vagy stresszes és jobban tudsz koncentrálni magadra. Mire ...
klarika47 klarika47
Egy napos tisztítókúra
Tél végén szeretnéd tehermentesíteni a szervezeted, de nem vagy híve a több napig tartó léböjtöknek? Válaszd az egy napos tisztító programot. Ehhez ajánlunk most olyan gyümölcs- és zöldségleveket, amelyek gazdagok ásványi anyagokban, vitaminokban, és helyreállítják szervezeted sav-bázis egyensúlyát. Mikor végezd a kúrát? A tehermentesítő kúrára a legideálisabb időpont a hétvége, mert ilyenkor kevésbé vagy stresszes és jobban tudsz koncentrálni magadra. Mire ...
klementinagidro klementinagidro
Immunerősitő csodaszerek
keveréket. Töltsük fémtégelyekbe, vagy üveg krémesdobozkákba a kenőcsöt, zárjuk le és tegyük a hűtőszekrénybe. Három-négy hétig áll el. A zselével a rovar- és szúnyogcsípéseket, enyhébb égéseket és a napsütés okozta leégést is sikeresen kezelhetjük. Hűsitó aloe vera krém házilag: Tarthatsz Aloé verát az otthonodban, például a konyhában is. Csupán le kell törnöd egy levelét, ha szükséged van a hatóanyagára. Ezt a receptet Jézus születése előtt ...
menusgabor menusgabor
Sárgadinnye, az egészséges
Hami dinnye közkedvelt, rózsaszínes, ropogós húsával. Izrael is szerepel a nagy dinnyetérképen, hiszen 1970 körül itt nemesítették a Galia dinnyét, ami a mézharmat és a klasszikus sárgadinnye keveréke, általában 1 kg körül mozog. Annyira sikeres nemesítés volt, hogy manapság már Spanyolországban is termesztik. Nemesített sárgadinnyék a teljesség igénye nélkül: Juan Canary, Santa Claus, Pepino, Persian, Casaba, Kantalup, Crenshaw, Honeydew, Emerald Pearl... Egészséges ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Epertorta veronika74
Házi kalács horvathnemagdi
Egy gyors körtés süti yaskane
Csíkos szelet horvathnemagdi
Finom kókuszos bubszi
Boccaccio szelet bubszi
Kati-Kata-Katica horvathnemagdi
Meggyes-csokoládés muffin recept gonda_katalin
Körtés süti 1vargaildyko
Csokoládé 2. bubszi
Szárnyas receptek
A Szárnyas galuska receptje: ujjozsef
*UPDATE* Édes savanyú mangós 1vargaildyko
Csirkemell őzgerincben sütve koszegimarika
Baconos máj juditmama
Paradicsomos-sajtos csirkecomb klerierzsi
Ízőrzők – Noszvaj – horvathnemagdi
Töltött csirkecomb vegyes körettel recept jamborlulu
Csirkemell Gyuláról bubszi
Spanyol csirkemáj bubszi
Baconos-gombás csirketekercs horvathnemagdi
Marhából készült ételek
SZABOLCSI RAKOTT felsál bubszi
Majorannás Marhasült 1vargaildyko
Orjaleves bubszi
Bolognai szendvics recept baggesz20
P betetűs receptek horvathnemagdi
Orosz húsgombócok mustár mártással horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Gulyásleves tundihugi
Sváb hentes marhatokánya horvathnemagdi
Sejk-gombócok bubszi
Sertésből készült ételek
Töltött paprika ahogy én készítem recept toth_beata
Hétvezér tokány bkisseva
Receptek horvathnemagdi
Orosz tokány..... agica2004
Kolozsvári töltött káposzta faciendum
Békési aratóleves bubszi
Zalai borzas hús tundihugi
Paradicsomos gomba tundihugi
Csülkös gnocchi recept kovacs_zsoka
Tepsis Húsos Káposzta 1vargaildyko
Halból készült ételek
Parajos lazacszeletek recept baggesz20
Rántott ponty klara50
Hal római tálban horvathnemagdi
Serpenyős pisztráng (kínai) bubszi
Dorozsmai pontypaprikás sajtos bubszi
Fuszerek/Arab/ margareta51
Részeges ponty jozsef_olah_9843
Karácsonyi receptek yaskane
A legjobb cigánypecsenye tinka1951
Pisztráng mandulával sütve bubszi
Vad ételek
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Fácnleves vinlaci
Fácánmell töltött körtével bubszi
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Magyar gasztronómia grimilda
Vadászpecsenye bubszi
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
Almával töltött fácán bulac57
Spagetti ajánló
Szegény ember spagettije bkisseva
Spagetti alla carbonara 1vargaildyko
Akár vacsorának....... szisszy83
Receptek jjanosne
Tejszínes-gombás tészta bubszi
Bácskai Füstölt Spagetti 1vargaildyko
Finn receptek kloppenburg
Sajtos csirkemell gesztenyefa
Katca horvathnemagdi
Bolognai zöldséges rétes recept baggesz20
Pizza receptek
Pizzás csiga madlen40
Burgonyás Pizza Tészta 1vargaildyko
Pizzatészta recept yvett789
pizzás muffin ! ibolya58
Sajtos rúd gereica
Töltött pizza. ujjozsef
Pizza szósz bubszi
Pizzás kifli veronika74
Pizzás muffin mailona
Lala kifli yaskane
Hamburger receptek
Csirke hamburger banb
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Hamburger buci recept boszorlany
Szezámmag fejesnemagdi
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Válassza a szóját! margoka59
Sajtburgerleves recept roanna
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU