Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
-






korzistka gavrila /gabor/ [g...

A Baba/nejem/ majdnem igy csinalja, csak azzal az elteressel, hogy a csokit o maga csinalja tejporbol,es kakaobol, ehez adja a megtort,es meg pergelt diot, vagy mint te a masszat, es olyan hazi csoki lessz belolle, hogy a gyerekek,es uncsik indian csata kialtassal fogadjak, na a bejgliket nem is merem emliteni, mert nallunk az nem csak karacsonyi hanem allandoan kell csinalni minden mennyisegben, foleg aval a toltelekkel amit te le irtal, csak nejem mazsolat er eredeti rummot is tesz bele, visitas, olyan finom
#575
2008. szeptember 3. 13:04
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Egy topikban olvastam! Hatalmas diótermés várható nálunk (5 diófa). Majd ráveszem a fiúkat, hogy törjenek hozzá elegendő diót.
Még édesítővel is készítek majd próbaképpen (diót Imre is ehet, csak cukrosat nem).
DIÓS CSEMEGE SÜTÉS NÉLKÜL:
Fél kg darált dió,
rum, vagy rumaroma,
vaniliás cukor (5 csomag)
kristálycukor 30 dkg (aki édesen szereti tehet bele többet)
másfél deci víz
4 tábla 80-90 %-os fekete csoki (csokibenovó, az olcsóbb))
A vizet feltesszük forrni,
beleöntjük a kristálycukrot, van. cukrot megvárjuk míg feloldódik, levesszük a tűzről,azonnal beletesszük a diót. Jól összekeverjük. Sűrű massza lesz.
Elfelezzük.
Két tábla csokit felolvasztunk a felébe belekeverjük.
Fóliával kibélelünk egy közepes tepsit, vagy kisebb tortaformát, jénait, belesimítjuk a csokis diós masszát.
Rákenjük a másik nem csokis dió masszát.
A maradék 2 tábla csokit szintén felolvasztjuk és a tetejére kenjük.
Be a hűtőbe.
Nagyon-nagyon finom.
(elhiszem!)
#574
2008. szeptember 3. 12:51
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

572: Hat hogy az igazat meg valjam neked, negyszobas dog nagy apartmanom van, es amiota a gyerekek ki repultek a feszekbol, ketten maradtunk a nejemmel, de, mind a harom gyerek reszere mi csinaljuk a teli eltevest ,hisz egy szobat fel aldoztam csak erre, ahova a rengeteg dolgot tesszuk, ok csak jonnek,pakolnak, es viszik, nekunk ez is boldogsag hogy nekik oromet szerzunk, hisz ok dolgoznak,
#573
2008. szeptember 3. 10:51
Előzmény Kertesi Lászlóné Boldog Ildi... 2008. szeptember 3. 10:38
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

571: Egy modern lakás a nagyvárosokban nálunk legföljebb 35-80 négyzetméter és sokszor kamra sincs. Csak hűtőszekrény, meg kamraszekrény. Ide még 5 kg krumpli sem fér be. Csak egy-két napi élelem. Tudom, mert sok ismerősünk, barátunk, rokonunk lakik ilyenben. A vidéki házak azért másképp épülnek.
#572
2008. szeptember 3. 10:38
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. szeptember 3. 10:16
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

569: Ez igy igaz, Hal Istennek, itt Erdelybe eleg hagyomany orzok vagyunk, es akkor vagyunk buszkek,es boldogok,ha a kamarak polcai tele vannak szezaval eltett fincsisegekkel, na a fustolt diszno dolgokat nem is emlitem, ezt a mai modern asszony, foleg ha nagyvarosi, fizikailag nem teheti meg, mert el nem tudnam kepzelni, egy modern lakas milyen szagokkal telne meg e dolgok el keszitesenel
#571
2008. szeptember 3. 10:16
Előzmény Kertesi Lászlóné Boldog Ildi... 2008. szeptember 3. 10:08
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Remelem te is csinalod, hisz teli estek, vallasos bojtok,na de uzsonyak keszitesere is kivallo, konnyu etel es sok fajta izt adhatunk neki, nem tartalmaz csak konyha novenyeket
#570
2008. szeptember 3. 10:10
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

563: Sajnos manapság a lányok egy része úgy nő föl, hogy azt sem tudja, hogy kell megfogni a főzőkanalat. Ezek aztán mindenféle kész vacakokat tesznek az asztalra.
De ez már azt hiszem egy másik topic témája lenne.
Az ételízesítőket, készételeket pedig azért találták ki, hogy segítsenek a dolgozó asszonyoknak. Csak a beletett tartósító és egyéb adalékok tönkreteszik.
#569
2008. szeptember 3. 10:08
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. szeptember 3. 09:56
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Jelenleg meg keztem az oszi nagy takaritast, kihasznalva a meleget, szonnyegek, fuggonyok ki mosasa, na de a konyhanal maradva, elo keszitem a Zakuszka gyertasat, mert abbol legalabb ketszaz uveggel kell eltegyek ,hisz negy csalad eszi elo szeretettel
#568
2008. szeptember 3. 10:07
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

565: Tudom, azért avatkoztam be!
Üdvözletem! :D
#567
2008. szeptember 3. 10:07
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. szeptember 3. 10:04
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

560: Tökéletesen igazad van! A hatás oka a paprika (főképp a csípős paprika KAPSZAICIN tartalma.
Magyarázat itt:
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kapszaicin
#566
2008. szeptember 3. 10:05
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. szeptember 3. 09:34
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

564: Koszontelek, kezcsokom juldom forron, az iwiw -a hubas
#565
2008. szeptember 3. 10:04
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. szeptember 3. 10:02
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

557: Háromszor is felvitte a rendszer ugyanazt a szövegedet, Gábor, azért töröltem a felesleget!
szivecske
#564
2008. szeptember 3. 10:02
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. szeptember 3. 08:59
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Miert volt a szuleink,nagyszuleink altal csinalt etkek kivaloak, meg emlekszunk ezekre az izekre es vissza kivannank, pedig nem ismertek azt a sok etel izesito hulyeseget amit ma a modern hazi asszonyok hasznalnak
#563
2008. szeptember 3. 09:56
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

561: Kedves Ildiko, meglatasod egeszseges, mert a mai ember ,sajnos semmi eredeti bio eledelt nem eszik, csak az uzletekbe kaphato, festett hulyeseget, mert ha le irtam hogy csak forras vizet ittam,mert az van eleg itt Erdelyben, meg hozza jarul a rengeteg, tej, eredeti bivaly, vagy tehen togyebol fejve,es frissen, nem beszelve a piacokon kaphato eredeti vegyszer nelkuli zoltseg, mindez hozza jarul nagy mertekben egeszsegunk megorzeseben
#562
2008. szeptember 3. 09:52
Előzmény Kertesi Lászlóné Boldog Ildi... 2008. szeptember 3. 09:40
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

560: Azért ez valószinűleg nem CSAK a paprikának köszönhető. Bár tényleg nagyon egészséges. Nagyon hasznos még a hagyma, fokhagyma, paradicsom és egy csomó fűszernövény is. Na meg az életmód és a jó levegő.
#561
2008. szeptember 3. 09:40
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. szeptember 3. 09:34
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Ha mar az eros paprikarol van szo, egy regi konyv, aminek en nagyon hitelt adok, le irja hogy ez a tipus hasznalata, gyomor erosito, bel rendszer karban tarto, maj es epe mukodes serkento, az erekben lerakodo zsiradek kozombositesere is jo, de ami a fo, sziv ritmus szabajzo, es segiti a sziv mukodeset, nem beszelve a bel feregtelenito hatasarol. En rengeteget hasznalok a minden napi etelekhez es lam allithatom, hogy koromhoz kepest, munka biro, es egeszseges vagyok
#560
2008. szeptember 3. 09:34
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

Mivel erőspaprika került szóba, gondoltam leírom, hogy mivel tudjuk legjobban közömbösíteni, ha erőspaprikás kézzel véletlenül belenyúlunk a szemünkbe: TEJ!
Nagyon hamar elmúlik a baj, főleg, ha nem sovány tejet alkalmazunk.
#559
2008. szeptember 3. 09:20
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

De a paprika pasztat is eleg sokat teszek el, korul belul, olyan szep piros paprikabol amibol ti a piros paprikat/hires/csinaljatok, por alakjaba, Edes nemes a neve es nallunk is nagyon kozkedvelt, foleg amiota az orszag masik fele is rea jott az igazi finom izere
#558
2008. szeptember 3. 09:04
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Szia mindenkinek, a soskat nagyon egyszeru eltenni, en is eleg tekintelyes mennyiseget teszek el, de foleg paprikat mert azt minden etelbe szivesen hasznalok, ize es szine miatt, ezen a heten kezdem fel fuzni a paprikat, es a csiposet szaradni, mert telen nagyon finom a toltott paprika, na meg szetmorzsolva kulombozo etelekbe
#557
2008. szeptember 3. 08:59
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#556
2008. szeptember 3. 08:59
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#555
2008. szeptember 3. 08:59
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Kecskeméti csirke
Hozzávalók:
1 csirke

3 dl tejföl
ételízesítő
4-5 gerezd fokhagyma
paprikás liszt
Elkészítés: A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk, 1 órát állni hagyjuk, utána paprikás lisztbe forgatjuk. Teflon tepsibe szorosan egymás mellé rakjuk a csirkedarabokat. A tejfölt ízlés szerint ízesítünk ételízesítővel, majd 4 gerezd átnyomott fokhagymát keverünk a fűszeres tejfölhöz. Ezt a csirkére öntjük úgy, hogy a húst mindenhol ellepje. Közepes tűzön, fólia alatt 1 órát sütjük. Utána a fóliát levesszük, és kevés ideig pirítjuk. Krumplipürével, rizzsel tálaljuk.
#554
2008. szeptember 3. 08:55
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Keresgéltem a neten, mert rengeteg a sóskám, már tőbbet a mélyhűtőbe sem teszek el, mert nem lesz hely a húsnak:
SÓSKALEVES
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg sóska, 20 dkg burgonya, 15 dkg apró kockára vágott főtt sonka vagy tarja, 2 db félbevágott keménytojás, 1 l tyúkhúsleves (kockából is készülhet), 2 dl tejföl, 4 dkg vaj, só, bors.
Megforrósított vajon megpároljuk a megtisztított, megmosott, laskára vágott sóskát. A párolt sóskát felöntjük a levessel, fölforraljuk, leturmixoljuk és belerakjuk a kis kockára vágott krumplit és sonkát. Sóval, borssal ízesítjük és addig főzzük, amig a krumpli megpuhul. Belekeverjük a tejfölt (amibe tehetünk egy kávéskanálnyi keményítőt is), és egyszer fölforraljuk. A félbevágott keménytojásokkal díszítjük.
#553
2008. szeptember 3. 08:53
Válaszolj!








Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Szeptemberi tésztasaláta
Hozzávalók:
50 dkg fusilli vagy farfalle
1 dl olaj
1 nagyobb csirkemell
15 dkg szeletelt sonka
2 marék picit áttört dió
2 db őszibarack
2 nagyobb szőlőfürt
1 db körte
20 dkg mozzarella
2 gerezd fokhagyma
egy kávéskanál római kömény

frissen őrölt bors
Elkészítés: A tésztát olaj nélküli sós vízben al dente állagúra főzöm. Közben a csirkemellet és a sonkát 1 centi széles csíkokra, a barackot és a körtét (hámozás után) hasábokra, a sajtot kockára vágom. Az olajat egy serpenyőben felforrósítom, beleszórok 1 kávéskanál sót. Félbe vágom a fokhagymákat, az olajban megfuttatom, majd kidobom. A csirkemelleket a római kömény társaságában a tűzforró olajba keverem, pillanatok alatt pirul. Ekkor beleszórom a diót és a sonkát, majd kis lángon pirítom még pár percen át, vigyázva, meg ne égjen a dió. A hasábokra vágott gyümölcsöket hozzákeverem, és még 1-2 percen át párolom, ügyelve, hogy ne puhuljanak meg túlságosan. Egy tálba töltöm a tejszínt, borsozom, és hozzákeverem a serpenyő még meleg, de már nem tűzforró tartalmát, a szőlőszemeket, a sajtkockákat és a leszűrt, de nem leöblített tésztát. Ha kell, sózom, majd 2 órán át hűtőben tárolom, hogy összeolvadjanak az ízek. Tálaláskor pici dióval díszítek minden adagot.
Én megyek Druszám!Én a gyümölcslevesre,a Papa a másodikra vevő.
szivecske
#600
2008. szeptember 11. 09:44
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

595: Sziasztok ! Ma egyikőtök sem jönne hozzám ebédre:
Gyümölcsleves, csülkös-körmös pacal,krumplival,almapaprikával!!!
#599
2008. szeptember 11. 09:31
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. szeptember 10. 18:23
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

596: Ide kattints a válaszért!
http://www.iwiw.hu/pages/forum/topic.jsp?topicID=3324884#message26 081416
#598
2008. szeptember 10. 22:41
Előzmény Müller Józsefné [Marcsi] 2008. szeptember 10. 19:56
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

596: Áttettem a kérdésedet egy ,,növényorvos" szakember topikjába, hátha tud segíteni csicsóka ügyben.
#597
2008. szeptember 10. 21:04
Előzmény Müller Józsefné [Marcsi] 2008. szeptember 10. 19:56
Válaszolj!





Müller Józsefné [Marcsi]

Hol lehet kapni csicsókát? Én sem üzletben, sem piacon nem kapok, de még vetőmag boltban sem. Mivel cukros vagyok nekem nagyon jó lenne, van is kertem (jó nagy) amiben termelhetném, ha lenne szaporító anyag.
#596
2008. szeptember 10. 19:56
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Gy.M.Á-nak ajánlva!
Ezek szerint nem szereted a pacalt? Mert én végképp nem! :P
Egy kis továbbképzés, csak úgy! :D
http://a2.grocceni.com/pacal.html
#595
2008. szeptember 10. 18:23
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Otthonhagyottak ebédje
Hozzávalók:
50 dkg csirke- vagy pulykamell
1 nagy fej lilahagyma
30 dkg juhtúró
pulykafűszer
10 dkg sajt
3 evőkanál tejföl
Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk és a pulykafűszerrel beszórva állni hagyjuk 10 percig, majd a pulykaszeletek mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Egy kivajazott tepsibe helyezzük a hússzeleteket. A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk. A hagymaszeleteket rátesszük a húsra, majd ezután a túrós-tejfölös keveréket, végül ráreszeljük a sajtot is. Előmelegített sütőben 200 fokon 15 percig fóliával lefedve sütjük, majd még 5 percig fólia nélkül. Rizzsel vagy sült krumplival és salátával tálaltjuk.
Nekem nem jött be,mert nem szeretem a pulykát,de lehet csirkével is.
#594
2008. szeptember 7. 14:15
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

592: :D
#593
2008. szeptember 5. 21:57
Előzmény Kertesi Lászlóné Boldog Ildi... 2008. szeptember 5. 21:25
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

És még itt van néhány recept:
http://csicsoka.lap.hu/#b23125127
#592
2008. szeptember 5. 21:25
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

590: Ez egészen úgy készül, mint az én krumplimálém, amit szinte hetente készítek! Jól hangzik. Mostmár csak csicsóka kéne hozzá.
#591
2008. szeptember 5. 21:23
Előzmény Kertesi Lászlóné Boldog Ildi... 2008. szeptember 5. 21:10
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

Gondoltam keresek valami receptet. Egyelőre ezt találtam:
Csőben sült csicsóka:
Hozzávalók:
• 0,5 kg csicsóka
• 1,5-2 dl tejszín
• 3 tojás
• só, bors, rozmaring
Elkészítés:
A csicsókát tisztítsd meg (ami nem könnyű feladat, mert igen göcsörtös), és vékony karikákra vágva szórd bele egy tálba. Fűszerezd sóval, borssal, rozmaringgal, add hozzá a tejszínt és a három tojást. Keverd össze a masszát. Öntsd az egészet egy jénai tálba, és alacsony hőfokon süsd meg. (Kb. 25-30 perc alatt elkészül.)
#590
2008. szeptember 5. 21:10
Válaszolj!





Rácz Károlyné [RáczÉva]

588: Egyszer, az említett kollégám, hozott. Héjjastól megfőztem, mint a krumplit. Ne tudd meg, meddig tartott a "hámozás", a bibircsókok miatt. Felszeletelve, kicsit megsózva-vajazva, ehető volt. Mint a gyomorrontás utáni diétás kaja.
#589
2008. szeptember 5. 18:28
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. szeptember 5. 18:15
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

586: Ez pontosan így van. Vas megyében van egy maszek pékmester, aki csicsókás kenyeret süt. Egerszegen az Intersparba is szállít, ott szoktunk venni. Volt nekünk is csicsókánk a kertben, gyakorlatilag a burgonyához hasonló gumói vannak... Édeskés ízű valami, de nem igazán tudom, hogy lehet emberi fogyasztásra alkalmassá tenni, mit lehet belőle készíteni, stb.
#588
2008. szeptember 5. 18:15
Előzmény Rácz Károlyné [RáczÉva] 2008. szeptember 5. 18:02
Válaszolj!





Rácz Károlyné [RáczÉva]

585: Köszönöm Klárika! Leírtam a lényeget. Több "biztos" receptem volt már, amit kipróbáltam, csak az én hibám, hogy mindig a szemetesben kötött ki az eredmény. Az utolsó próbálkozásomból én azért ettem, de a családomat megkíméltem ettől.
#587
2008. szeptember 5. 18:04
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. szeptember 5. 13:38
Válaszolj!





Rácz Károlyné [RáczÉva]

577: A csicsókáról azt hallottam, hogy kifejezetten ajánlott cukorbetegek részére. Egy volt kollégám a konyhakertjükben kifejezetten azért termesztett csicsókát, mert a diabétesz orvosa ezt ajánlotta, akár napi fogyasztásra is.Azt nem kérdeztem, hogy milyen ételként ette, de nála kifejezetten hatékony volt. Valószínüleg a cukra még olyan állapotban volt, hogy egyfajta diétával, gyógyszerek nélkül is kordában tudta tartani.
#586
2008. szeptember 5. 18:02
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. szeptember 3. 14:11
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

A nagyfőnök , Gy.M.Á. vendégszereplése a topikban a CSÁSZÁRMORZSÁVAL:
Évi ! Egyszerűen palacsintatésztát csinálsz,de sűrüt./Azért ne annyira,hogy a kés megálljon benne. Egy lábasba kb.1,5 dl.olajat öntesz/de inkább margarint/és felteszed lángra.A Sűrű palacsintatésztát-amihez tehetsz citromhéj-reszeléket,rumaromát és bőven cukrot-ráöntöd a forró olajra(margarinra).Ez után kezedbe veszel egy tompa étkezőkést és mielőtt a massza leégne,kevergeted,vakargatod a lábas alját.Ha nem akar darabosra szétesni a massza,az azt jelenti,kevés az olaj(zsír,margarin),tehát adsz még hozzá.Ha szép pirospozsgások a szemek(azért túlságosan ne aprózódjon szét)kész.Mellé porcukor,(barack!)lekvárral.Jó étvágyat hozzá!!! Miklós
#585
2008. szeptember 5. 13:38
Válaszolj!





Fürjes Klára [Klári]

Szintén édesanyámtól tanultam:
Mákos kocka
Hozzávalók:
7,5 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 4 tojás sárgája, 3 tojás fehérje, 1 csomag vanillincukor, 20 dkg liszt, 1 cs. sütőpor, 1/4 kávéskanál só, 1,6 dl tej, 2 evőkanál darált mák.
Elkészítés:
Keverjük habosra a margarint a cukorral,vanillincukorral, sóval, apránként adjuk hozzá a tojások sárgáját. A sütőport keverjük a lisztbe. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá. A cukros, tojásos margarinhoz kis adagonként keverjük a tejet(szoba hőmérsékletű legyen!),majd a mákot. Felváltva tegyük ehhez a masszához a sütőporos lisztet és a tojások fehérjéből felvert, kemény habot.Vajjal kikent, lisztezett tepsiben sütjük, előmelegített sütőben, közepes tűznél 25-30 percig.Ha kihűlt, porcukorral meghintjük, kockákra vágjuk és lekvárt adunk hozzá.
Jó étvágyat!!
#584
2008. szeptember 4. 17:49
Válaszolj!





Fürjes Klára [Klári]

Kedves Klubtársak! Édesanyámtól tanultam az alábbi nagyon finom, egyszerű tészta elkészítését. A krumplis ételeket kedvelőknek különösen ajánlom.
Falusi túrós lepény:
Amennyiben egy kb 40X25 cm-es méretű tepsiben készítjük, akkor a kelt tésztát 35 dkg lisztből, 2 tojás sárgájából, 10 dkg cukorból, mokkás kanál sóból, 10 dkg olvasztott margarinból, 2 evőkanál tejfölből állítjuk össze úgy, hogy 1 dl langyos, 1 kávéskanál cukorral édesített tejben megfuttatunk 3 dkg élesztőt és közepes keménységű tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.Közben kb. 1 kg krumpliból tejjel krumplipürét készítünk, habosra kikeverjük.Ne legyen túl lágy! Ízesítjük 1 mokkáskanál sóval és 2 mokkáskanál cukorral. Kb. 70-75 dkg túrót villával összetörünk. Ízesítjük egy mokkáskanál sóval, egy csomag vanillincukorral. Tegyünk bele ízlésünk szerint még cukrot és áztatott mazsolát, hogy kellemesen édes legyen.Hígítjuk 2-3 kanál tejföllel.Ha a tészta megkelt, deszkán kinyújtjuk. Zsírozott, lisztezett tepsibe kb. 1 cm-es vastagságban kiterítjük, majd megkenjük az elkészített krumplipürével, kb. fél cm vastagságban.Majd a krumpli rétegre rákenjük a túrókrémet.Verjünk fel egy tojást egy pici cukorral, és és kenjük be vele a túróréteget. A krémek ne érjenek ki a tészta széléig, így egy kicsit a tészta szélét is megkenhetjük tojással.Előmelegített sütőben, közepes tűznél sütjük kb. 35-40 percig.Ha a cukros tojás miatt gyorsabban pirulna, egy rövid időre takarjuk le fóliával, úgy süssük tovább. Langyosan, a tepsiben szeleteljük!
Ilyen tésztát régen még kemencében, a falusi lakodalmakba sütöttek!
Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat!!
#583
2008. szeptember 4. 17:37
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

574: Azt elhiszem, hogy nagyon finom! A hétvégére meg is csinálom.
Köszönöm a tippet!
#582
2008. szeptember 4. 08:45
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. szeptember 3. 12:51
Válaszolj!








Gombás Imréné Klári [Klári n...

Lehet, hogy itt már a nyár folyamán valamikor leírtam a különleges almalekváromat...
Az ötletet az adta, hogy ez az embertelen szél rengeteg almát levert. Megenni nem győzzük, almáspitéhez legfeljebb öt-hat darab kell, télre meg csak azt lehet eltenni, amit kézzel szedünk le.
tehát:
Kb. öt kg vegyes alma (jonatán, golden, starking, meg ,,nemtudommilyenalma") alaposan megmosva, kimagozva, héjastól szeletelve.
Fedő alatt megpárolom egy csomag őrölt fahéjjal egyetemben.
Összeturmixolom.
Ismét felteszem, egy citrom levét belefacsarom, folyamatos kavargatás mellett felforralom, majd hozzáteszek 50-60 dkg cukrot a benne elkevert 2 csomag Dzsemfix extrával.
Folyamatos keverés mellett 3-4 percig forralom.
Az előmelegített üvegekbe töltöm.
Az utolsó három kis üvegre való lekvárban elkeverek egy szelet keserűcsokit (Katica tortabevonó) olvadásig. Ezt is beletöltöm az üvegekbe (kis tormásüvegek).
Lekupakolom, három percre valamennyi üveget fejtetőre állítok, majd visszaforgatva takarók között másnapig hülni hagyom.
Tatyi, neked csokis-fahéjasat küldtem!
#639
2008. szeptember 19. 15:08
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

636: Margó, kedves, Örülök, hogy neked id tetszik az a szamócaoldal. Topikokban már sokat beszélgettünk Winter Vikivel, a tulajdonossal. Valóban profi, a weboldalban is, meg a sütés-főzésben is. Van egy saját főzős klubja is, a Paprika.
Az ő művei ezek is:
http://forum.sanomabp.hu/forumkep/9/88848/420/12586037/1.jpg
http://forum.sanomabp.hu/forumkep/9/88848/420/12586037/2.jpg
#638
2008. szeptember 19. 10:04
Előzmény Pap Istvánné Margit [Margó] 2008. szeptember 18. 13:23
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

633: Lehet garnérungnak felhasználni úgy, hogy kevés vajon a kockára vágott sütőtököt lepiritjuk, kevés vizet öntünk alá és megpároljuk.
Friss apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, sózzuk, borsozzuk.
Hús mellé burgonya helyett adjuk.
Lehet úgy is, hogy burgonyát megfőzzük sósvizben, a tököt is meg-
főzzük sósvizben mindkettőt leszürjük és vajjal, tejjel pürét ké-
szitünk belőle. Kevés szerecsendiót reszelünk a tetejére és petre-
zselyemzölddel megszórva és reszeltsajttal tálaljuk húsok mellé.
Lehet levest is főzni, húsalaplében megfőzzük a tököt kevés hagymát
teszünk bele, sozzuk, borsozzuk és gyömbérrel /reszelt/ ízesitjük,
mikor megfőtt leturmixoljuk és kevés tejszinnel átforraljuk. A tetejére piritott zsemlekockát, piritott tökmagot, és petrezselymet
szórunk.
#637
2008. szeptember 18. 17:45
Előzmény Hajnal Imre 2008. szeptember 18. 09:19
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

www.szamoca.eoldal.hu Képes szakácskönyv,húsos ételekkel:Csirke vele sűlt zöldségekkel. Ma ez volt az ebédünk,nagyon finom volt!
#636
2008. szeptember 18. 13:23
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

www.szamoca.eoldal.hu Érdekes ajánlásokat találni.Pl:Erdélyi kőttes palacsinta hússal töltve.....
#635
2008. szeptember 18. 13:16
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Őszibarackos túrótorta
Hozzávalók:
Az alaphoz:
20 dkg teljes kiőrlésű vajas keksz
10 dkg lágy vaj
A töltelékhez:
25 dkg sovány tehéntúró
15 dkg joghurt
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál őszibaracklikőr
4 dl tejszín
1 csomag habfixáló
3-4 felezett őszibarack (konzerv)
Elkészítés: 1. A teljes kiőrlésű kekszet egy nylon zacskóba töltjük, sodrófával szétmorzsoljuk. A lágy vajat hozzáadjuk, és az egészet jól összedolgozzuk, majd egy tortaformaba (22-24 cm átmérőjű) nyomkodjuk, lesimítjuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük.
2. A töltelékhez a túrót a joghurttal, a porcukorral és a baracklikőrrel simára keverjük. Ezután a tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a túrókrémbe keverjük.
3. A barackokat apróra kockázzuk, a krémhez adjuk.
4. A krémet az alapra halmozzuk, tetejét elsimítjuk, és kb. 2 órára a hűtőbe tesszük. Jó étvágyat hozzá!
#634
2008. szeptember 18. 10:30
Válaszolj!





Hajnal Imre

Köszönöm Miklós,kipróbálom!
Bizonyára vannak olyan klubtagok,akik ötleteket adnak:a sütőtökből a sülttökön kívül még mi minden finomság készíthető,mire használhatjuk még fel?
#633
2008. szeptember 18. 09:19
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Ismétlem, talán most pontos lesz:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/kok uszos-rolad
#632
2008. szeptember 17. 22:04
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Kedves iwiw es ismerősöm (saját weblappal rendelkezik) receptje, műve a következő. Nagyon tetszik, mert szeretem a kókuszos süteményeket. Feltétlen meg fogom csinálni!
Nézzétek:
http://www.szamoca.eoldal.hu/cikkek/edes-sutemenyek_-edessegek/ kokuszos-rolad
#631
2008. szeptember 17. 22:02
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

629: Nekem ugy sikerült tavaszig eltartani,hogy pajtában szalmával letakartam kb 10 cm.vastagságban.De ne érintkezzenek egymással !
#630
2008. szeptember 17. 21:03
Előzmény Hajnal Imre 2008. szeptember 17. 17:47
Válaszolj!





Hajnal Imre

Tiszaörs a tök hazája is!Valamikor régen rengeteg sütőtököt termeltek.Többet,mint el tudtak volna fogyasztani.Csütörtökönként éjszaka mindig befűtötték a kemencét,amikortól az "első derek megcsípték" a tököt.A még este feldarabolt finomságot betették a kemencébe,s mire kisült,befogták a lovakat a szekér elé,ládákba rakták a sült tököt,gondosan betakarták ,hogy ki ne hűljön,s irány a 13 km-re levő tiszafüredi piac,ahol már várták az örsieket.
Amikor meglátták az első bekanyarodó kocsit,felkiáltottak:"Jönnek a tökösök!"
Azóta is,ha Tfüreden meglátnak egy örsi embert," mi van te Tökös?"
megszólítással köszöntik .Innen ered az örsi tökös...
Ez most is aktuális téma.Kertünkben most sonkatököt ültettünk,rengeteg termett,már gyönyörű sárga a színe.Megvárjuk az első deret,szalma közé tesszük.
Reméljük,karácsonyig eláll,hiszen van egy olyan mondás:karácsonyi bőjtkor együnk tököt,hogy a következő évben is legyen pénzünk.
Ti hogyan és hová raktározzátok el a sütnivaló tököt,hogy minél tovább élvezhető,süthető állapotban maradjon?
#629
2008. szeptember 17. 17:47
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

EGy gyors csirkeétel:
Két szép csirkemellfilé
2 vöröshagyma közepes
4-5 gerezd foghagyma
1-1 piros, zöld és sárga kaliforniai paprika
3 db kemény paradicsom
olaj
só frissen őrölt bors
8 tojás
zsir, liszt a tepsihez
A hozzávalókat apritsuk fel kockára, a hús csikokra.
A serpenyőben melegitsük fel az olajat és kezdjük piritani a
hagymát, utána a paprikát és a húst is fehéredés után még 3-4 perc-
ig, majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot is. Sózzuk, bor-
sozzuk és kb. 15 percig pároljuk, utána kicsit hagyjuk hülni és a
felvert tojásokat belekeverjük és a kizsírozott tepsibe vagy jénaiba töltjük az egészet és kb 30 percig sütjük 200 fokon.
Friss salátával tálaljuk.
#628
2008. szeptember 17. 09:22
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

626: A Vzen kőttre gondolsz? Mert mi így neveztük. Csak valakitől hallottam ezt a kullogó nevet, és nagyon megtetszett!
#627
2008. szeptember 16. 17:50
Előzmény Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2008. szeptember 16. 14:55
Válaszolj!





Barna Istvánné Tóth Ilona, S...

619: Köszönöm Klárám!
Szinte érzem az ízét a számban...még a héten sütök,s majd küldök e sok remek receptért e topik íróinak...jó sokat./Virtuálisan./PUSZica.
#626
2008. szeptember 16. 14:55
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. szeptember 15. 17:46
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Nálunk a levesben főtt hús általában megmarad, ennek felhasználásához az alábbi receptet szoktam használni:
A megfőtt tyúkmell és felső comb darabokat nagyobb kockákra vágom és
kevés vegeta, bors, keverékével beszórom. Két egész tojást felverek
és a hús mennyiségétől függően 3-4 kanál liszt, 4-5 kanál tej, 2-3
kanál konyak, só bors, vágott petrezselyem és kevés olaj keverékében megmártom és forró olajon azonnal kisütöm. Az olajat
jól leitatom róla és megszóróm petrezselyemmel, bármilyen saláta
jól illik hozzá, de lehet párolt rizst és majonézt is tálalni hozzá.
#625
2008. szeptember 16. 12:35
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

A mi családunkban a párolt rizst így szeretik:
1 fej hagymát apróra vágva olajon megpárolni. Ráönteni a megmosott rizst, sózni, borsozni, apróra vágott petrezselyemmel gazdagon megszórni. Ha van kéznél húsleves, egy merőkanállal beleönteni. (esetleg 1/2 leveskocka is megteszi) Felönteni annyira, hogy 1 újjnyira ellepje. Forró sütőben lefedve puhára párolni. (Nem baj, ha egy kicsit megpirul a széle) Vigyázat! Hőálló tálban meleg vízzel öblítjök le a rizst és engedjük fel!
#624
2008. szeptember 16. 10:02
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

Tepsibe szórt túrós
30 dkg liszt, ½ cs. Sütőpor, 20 dkg porcukor összekeverve.
½ kg túró, 2 dl tejföl, 4 tojás, mazsola, 1 vaníliás cukor, ½ l tej.
Vajjal jó vastagon kikenjük a tepsit. Rászórjuk a lisztes keverék felét. Tetejére szórjuk a túrót, vaníliás cukrot, rálocsoljuk a tejfölt, mazsolát, és a tetejére a lisztes keverék másik felét.
A 4 tojás fehérjét felverjük keményre, belekeverjük a sárgáját. Beleöntjük ezt is a tepsibe. Az egészet leöntjük ½ l tejjel. Tetejére kemény vajat reszelünk.
180°C-on sütjük kb 50 percig. (meg ne égjen!) Utána még 10 percig szikkasztjuk. Kihülés után vágjuk fel.
#623
2008. szeptember 16. 09:44
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

Túró Rudi
20 dkg liszt, 1 tojássárgája, 10 dkg margarin,1ek. cukor, kevés kakaó és tejföl. Összegyúrni, 2 db őzgerincformát kibélelni.
Töltelék:
7 tojás fehérjét kemény habbá verni, 6 tojás sárgáját, 10 dkg mazsolát 3 cs vaniliás cukrot 3 ek, búzadarát, 75 dkg túrót 15 dkg cukrot összekeverni, belesimítani a formába. Takaréklángon sütni.
#622
2008. szeptember 16. 09:30
Válaszolj!





Pap Istvánné Margit [Margó]

Sport szelet:
2 dl.tej,1cs Ráma,25 dg cukor,1 rum aroma,3 kanál kakaó,50dg darált keksz.
Tejben felolvasztom a Rámát. Cukrot a kakaóval. Majd a tejes Rámát és cukros kakaót összekeverjük.Hozzá adom a rum aromát/jamaikait/,végül a darált kekszet.Ki méretű tefl.tepsibe jól bele nyomjuk,leöntjük csoki mázzal.Hűtőbe tesszük,laktató és finom.
#621
2008. szeptember 15. 23:38
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

Pikáns raguleves.
50 dkg. sertéshús
1 db. vöröshagyama
2 db. sárgarépa
1 db. fehérrépa
1/4 db. zeller /a zöldségfélék apró kockára vágva/
2 db. csemegeuborka szintén kockára vágva/
2dl. csemegeuborkalé
2 dl. tejföl
2 csapott kanál liszt
1 dl. olaj

kevés erőspaprikakrém
1 cs. apróravágott petrezselyem.
Az olajon az apróravágott vöröshagymát megdinszteljük, rátesszük az
apróra vágott hús és együtt piritjuk fehéredésig. Rátesszük a paprikakrémet és két deci vizet és félig puhára pároljuk. Mikor
már majdnem jó rátesszük a zöldségeket és az összevágott uborkát és
felöntjük vizzel, izesitjük a sóval. Mikor minden puha a kér evőkanál lisztet elkeverjük a tejföllel simára és lassan hozzáadjuk
az uborkalevet és ezzel behabarjuk a levest, rászórjuk a petrezselymet. Tálalásnál kevés tejföllel diszithetjük. Finom pikáns leves, érdemes kipróbálni!!!
#620
2008. szeptember 15. 20:56
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Vízen kullogó
Hozzávalók:
50 dkg liszt (fele rétesliszt)
2 dkg élesztő
2 dl tejföl
2 tojás sárgája
10 dkg margarin
csipet só
1 dl tej
1 citrom reszelt héja
20 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A felfuttatott élesztővel, tejföllel, tojások sárgájával, margarinnal, sóval, tejjel, citrom reszelt héjával tésztát gyúrunk. Egy tiszta konyharuhát meglisztezünk és belekötjük a tésztát. Hideg vízzel telt fazékba fakanállal felakasztjuk, és addig hagyjuk benne, amíg a tészta fel nem jön a víz tetejére (ezért az a neve, hogy vízen kullogó, kb. 1 óra). A gyúródeszkát megszórjuk a kristálycukorral, és ráborítjuk a megkelt tésztát.
A tésztából 8 cm-es kis rudakat sodrunk, kifliket formálunk belőle, amit középen megcsavarunk. Kristálycukorba forgatva kivajazott tepsibe tesszük, távol egymástól. Közepes hőmérsékletű sütőben megsütjük.
Gyerekkoromban nagyon szerettem a ropogós, karamellizálódott cukor miatt.
#619
2008. szeptember 15. 17:46
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

616: Örülök,Marcsikám !
#618
2008. szeptember 15. 17:38
Előzmény Müller Józsefné [Marcsi] 2008. szeptember 15. 15:56
Válaszolj!





Hajnal Imre

KÁPOSZTÁSBÁRÁNY TISZAÖRSI MÓDRA!
Jó sok hagymát üvegesre párolunk,pirospaprika,majd a feldarabolt birka/vagy bárány/húst rátesszük.Lefedjük,időnként kavargatjuk.Amikor már rotyogni kezd,ízesítjük:zöldpaprika,paradicsom,köménymag,só fokhagyma/szóval mindenből ízlés szerinti mennyiség/
Vízzel felöntjük.Háromnegyed főzési állapotban hozzáadjuk a savanyú aprókáposztát.Készrefőzzük úgy,hogy kevés leve maradjon!
Jó étvágyat!
Mi szoktunk lefagysztani kis fedeles tálkákban!
Még egy dolog:a faggyús birkából a legjobb,csak hát az idősek gyomrának talán a bárányhús a legjobb!
#617
2008. szeptember 15. 17:36
Válaszolj!





Müller Józsefné [Marcsi]

Miklós! Igazán nagyom köszön a saláta recept gyüjteményt, kipróbáltam egy párat igazán nagyon finomak és a cukrom sem emelkedett tőle.
#616
2008. szeptember 15. 15:56
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Diótorta, ahogy én csinálom :)
A piskóta hozzávalói: 6 egész tojás, 6 evőkanál porcukor, 6 evőkanál rétesliszt, késhegynyi sütőpor vagy szódabikarbóna, pici só.
A diókrém hozzávalói: 20 dkg margarin, 10 dkg porcukor, 4 csomag vaníliás cukor, 15 dkg darált dió, 2 evőkanál rum.
Elkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből egy pici sóval kemény habot verünk, kanalanként hozzákeverjük a cukrot, amíg fényes és jó kemény nem lesz a hab. Most hozzákeverjük a tojássárgákat egyesével, végül az átszitált lisztet is,amibe már előzőleg hozzákevertük a sütőport. A lisztet már csak könnyed mozdulatokkal keverjük a habhoz. Kizsírozott, kilisztezett sütőformába öntjük a tésztát és előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten ( gázsütő 3-as fokozat) 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük,hogy megsült-e. Fontos: a sütő ajtaját 20 percig tilos kinyitni, mert összeesik a tészta!!! A sütőből kivéve pár percig hagyjuk hűlni a formában, majd onnan rácsra borítva hagyjuk kihűlni. Csak ha már kihűlt, akkor töltsük meg a krémmel. A krémhez a puha vajat vagy margarint először magában keverjük ki, aztán a kétféle cukrot is hozzákeverjük. Akkor jó, ha már felolvadt benne a cukor. Ezután adjuk hozzá a diót és a rumot. A kész krémmel megtöltjük a már félbevágott tortát. Ez a mennyiségű krém elég az oldalára is, így szépen megkenhetjük vele a tortát. Én még olvasztottam csokit és azzal írtam rá szöveget is.
#615
2008. szeptember 14. 11:21
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

611: Ágikám lehet, hogy dicsekvésnek fog tünni amit írok, de olyan
jól sikerült a birkapörköltöm, hogy a szüretelők között dolgozott
egy kisfiú aki semmi hús meg nem evett eddig, és Ő is evett belőle.
Együtt jöttek ki az anyukájával és a lányommal az ebédért, és végig szimatolt, hogy ennek milyen jó illete van.Megbolonditottam egy pár friss és frissen darált füszerrel. Azt mondták mennyei a
szaftja és az ize. Gondolhatod mennyire örültem, hogy jót tudtam
főzni a szüretelőknek.
#614
2008. szeptember 13. 21:48
Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2008. szeptember 12. 09:09
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

612: Kösz a megtiszteltetést,de inkább a nejemé.Mögöttem állt és diktálta.Én - mint már írtam -csak a rántottát,pudingot és a császármorzsát tudom elkészíteni.Ha megyek az unokáimhoz - a fiam fiaihoz -azzal kezdik :- Papa,csináljál pudingot !
#613
2008. szeptember 13. 21:14
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. szeptember 12. 20:42
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Gy.M.Á receptje:
Házi kenyér sütőben : 1,5 kg simalisztet veszek egy kompótóskanál sót jól eldolgozom a lisztben.Vájlingba teszem,a keverék közepén kis mélyedést csinálok,amibe beleöntöm egy csomag(kb.5dkg) élesztőnek kevés vízzel összekevert elegyét.Félreteszem,letakarom,mig meg nem kel.Ha megkelt elkezdem kézzel összekeverni.Mindíg annyi langyos vizet öntök hozzá,hogy közepes lágyságú tésztát kapjunk.Dagasztógépbe teszem,vagy kézzel nagyon jól kidolgozom.Ez után letakarva megkelesztem.Ha megkelt tepsibe teszem,vízzel megkenem a tetejét,kicsit bevagdosom és előmelegített sütőben - takarékon -kb 1,5 órágig sütöm.Próbatűvel ellenőrizem.
#612
2008. szeptember 12. 20:42
Válaszolj!



Fürjes Klára [Klári]

Kedves Klári! Köszönöm a segítségedet! Minden kedves Klubtársamnak a legjobbakat kívánom. Ha van kérdésetek, örömmel és szívesen válaszolok. Egyébként, a torta készítésével kapcsolatban annyi a megjegyzésem, hogy egy egyszerű piskóta torta az alap és a figura is, amit bevontam marcipánnal.
#581
2008. szeptember 4. 06:04
Válaszolj!



Pálmai (Pungorné) Edit [Ditk...

551: Ildikó! Köszönöm,megtaláltam és már a betekintéskor nagyon jó és érdekes dolgokat találtam.
#552
2008. szeptember 3. 08:48
Előzmény Kertesi Lászlóné Boldog Ildi... 2008. szeptember 3. 07:33
Válaszolj!
nagyuska nagyuska
Címkék: Lovász Ágnes, Demjén Ágnes, Müller Józsefné, Rácz Károlyné, Köszönöm Klárika, Fürjes Klára,

x
mindig kerékrépaként emlegette,az édesanyja rendszeresen használta.Az idén kísérletképpen nálunk is termelt,de csak pár darab lett belőle,amit a fekete retekkel együtt fogyaszt hentesárú mellé. #1479 2008. december 9. 16:00 Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. december 9. 13:22 Válaszolj! Lengyel Sándorné [Lenke / - ... A fekete retket eszem,kicsikre nőttek most a kertbe, de lereszelem. Hetes ...
nagyuska nagyuska
x
más gyümölcsök bizony foglalják a helyet. A hűtésre nagyon kényes vagyok! A fagyasztó szekrényen kívűl két hűtő működik nyáron nálunk. Egy az ételeknek, egy az italoknak , gyümölcsöknek. #1023 2008. november 14. 13:12 Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. november 14. 13:02 Válaszolj! korzistka gavrila /gabor/ [g... 1021: rengeteg tormat csinalok, hisz hordjak nekem falurol a haverek, a Romanok ...
nagyuska nagyuska
x
vágott fött krumpli szeletek lecsó,rétegezve.Leöntjük tejföllel a lecsós krumplit és betesszük a sütőbe,amig összerotyog.Ez is nagyon finom. #1567 2008. december 21. 18:20 Válaszolj! Gombás Imréné Klári [Klári n... Rácponty Hozzávalók: 1 kg ponty, 3 dl tejföl, 15 dkg füstölt szalonna, 2 evőkanál olaj, 4 közepes fej paradicsom, 4 cső zöldpaprika, 2 nagy fej vöröshagyma, só, pirospaprika. Meghámozzuk, vékony ...
nagyuska nagyuska
x
fustolt husos paszuly leves, megtakaritok egy zsaknyi tormat, mert azt a csalad nagy elo szeretettel eszi/nagyon egeszseges/minden fajta husok melle #845 2008. november 5. 09:02 Válaszolj! Gombás Imréné Klári [Klári n... 843: Neked is! Épp egy órával később! #844 2008. november 5. 07:47 Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 5. 06:47 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
x
500: Na ez az amit én kerestem Klárika ,csak én úgy tudtam a reszelt krumpli változat a málé ,legalább is mi /nagyim /azt mondtuk annak ,de ez az ami nekem kellett,hálásan köszönöm. #503 2009. június 23. 08:20 Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2009. június 22. 07:36 Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] Klárika,köszönjük a málé receptjét,kipróbálom. #502 2009. június 22. ...
nagyuska nagyuska
x
felforraljuk. A süteményt a keret eltávolítása után 15 kockára vágjuk. A ribizlit a kocsonyába forgatjuk, és a kockákon elosztjuk. Kb. 30 percre behűtjük. #675 2009. október 19. 08:43 Válaszolj! Gombás Imréné Klári [Klári n... SAVANYÚ RÉPA FŐZELÉK/LEVES (ahogy tetszik!) Hozzávalók 4 főre: 1/2 kg savanyított répa, 1/2 kg hús vegyesen: fele bőröstől feldarabolt füstölt csülök vagy sonka (ez egy kicsit ...
nagyuska nagyuska
x
percig ossze rotyogtassuk. Krumpli purevel, kus-kussal, rizzsel lehet talalni, meg nyajjatok az ujjatokat olyan finom es laktatos. Jo etvagyat #940 2008. november 10. 18:57 Válaszolj! Gombás Imréné Klári [Klári n... 936: Egy kanálnyi olajon a szükséges mennyiségű liszttel zsemle színű rántást készítesz. Bele egy mokkáskanálnyi őrölt kömény, egy teáskanálnyi pirospaprika, s azonnal felengeded vízzel. Felforralod, de ...
nagyuska nagyuska
x
Barna Istvánné Tóth Ilona, S... 2:A házilag készíthető fűszeres ecet recipéért,s a sok igen hasznos tudnivalóért,szivecske szivecske szivecske ....:D #3 2008. június 23. 14:29 Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. június 23. 14:17 Válaszolj! Gombás Imréné Klári [Klári n... A különféle nyári saláták ideje van. Vegyük sorra, mivel ízesíthetjük ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Csoki krém tripike
Baileyses tiramisu recept toth_beata
Szilveszteri sütemény lantosneevi
Klasszikus brownie gabfe
Recept jjanosne
Csoda torta zsokanita
Epertorta sütés nélkül klerierzsi
Mákos nudli bulac57
Rakott túrós laska margoka59
TORTA AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Szárnyas receptek
Hagymás pulykaragu 1vargaildyko
Házi tortilla csalogany13
Csirke gyros tál horvathnemagdi
Csirkemell Stroganoff módra mamucika
Ropogós csirkecomb rizskörettel recept toth_beata
Recept jjanosne
Csirke ecetben, tárkonnyal klara50
Királyok csirkecombja bubszi
Sajtos-gombás csirkemell rántva recept baggesz20
Szilvás kacsasült portóival veronika74
Marhából készült ételek
Palacsinta torta spenóttal és bolognai raguval recept jamborlulu
Finom falatok piroska0101
Öt káprázatos leves horvathnemagdi
Főtt marha zöldségekkel horvathnemagdi
Régi hajdúsági ételek tinka1951
Fasirtgolyók...... szisszy83
Lakodalmas leves petezsolt
Scsí fehér káposztából bubszi
Vadas marha zsemlegombóccal grimilda
Rakott karfiol receptek yaskane
Sertésből készült ételek
Reform rakott bolognais penne recept jamborlulu
Grillezett csirkemell zöldbabo klara50
Burgonyás hústekercs bulac57
tátrai batyú ! ibolya58
Most van idénye biharijudit
Töltike bubszi
Boros tekercs moncsika77
Pásztorpite recept edesangyal
Felvidéki korhelyleves bubszi
Ízőrzők – Liptód – horvathnemagdi
Halból készült ételek
bakonyi halleves ! ibolya58
Bajai halászlé 2. bubszi
Savanyú káposztával töltött ha bubszi
Kaviár nyurga ponty ikrájából bubszi
Boszorkányszigeti batyus halás bubszi
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Omega zsírsavak 3 étel, ami gazdag omega-zsírsavakban tinka1951
Receptek horvathnemagdi
Tejszínes-kapros hekkfilé recept kovacs_zsoka
Recept: Mustáros harcsa zellerpürével és spenótos gombával" suzymama
Vad ételek
Itt van az ideje sarkadykati
Fácnleves vinlaci
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
B betűs receptek horvathnemagdi
Aranysárga húsleves recept gonda_katalin
savanyú burgonyaleves ibolya58
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Csallóközi vadas klerierzsi
Indiai rizssaláta bubszi
Spagetti ajánló
Ragus lasagne bubszi
Zöldborsós spagetti bubszi
Dél-olasz rakott tészta bubszi
Spagetti saláta zsokanita
Spagettiomlett 1vargaildyko
Sajtleves veronika74
Sült tészta hússal és zöldséggel taltos1
Bolognai lasagne recept jamborlulu
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Füstölt tarjával töltött palacsinta recept baggesz20
Pizza receptek
Pizza Margherita bubszi
Sonkás-tojásos töltelék bubszi
Pizzás tekergő bubszi
Gyors ebédek... biharijudit
Pizza recept margareta51
Mexikói pizza recept gonda_katalin
Pizzalepény mascarponés gombakrémmel horvathnemagdi
Olasz kenyérropogós rochlitzne
x nagyuska
Pizzás csiga horvathnemagdi
Hamburger receptek
Szezámmag fejesnemagdi
A szója kloppenburg
Házi hamburger salátával recept boszorlany
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Ázsiai hamburger klerierzsi
Hamburger bucu recept kovacs_zsoka
Házi hamburger recept jamborlulu
Házi hamburger grimilda
Sajtburger veronika74
Kolbászos hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU