Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
x
Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Gombával rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg krumpli,
40 dkg vegyes gomba,
2 dl tejföl,
2 nagy fej vöröshagyma,
5-5 dkg füstölt szalonna és reszelt sajt,
2 evőkanál liszt,
1 evőkanál piros fűszerpaprika,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
a tepsihez 2 evőkanál olaj,
2 evőkanál zsemlemorzsa
Előkészítése: a lisztet, sót és törött borsot kis tálkában összekeverem. A megtisztított vöröshagymát vékony szeletekre metélem. Egy kisebb tepsit az olajjal kikenek, és a zsemlemorzsát beleszórom. A gombát megmosom, homokos tönkjét levágom (mint amikor ceruzát hegyezek), és a gombákat félbe- (ha nagyok, negyedekbe) vágom. A krumplit hámozás után felkarikázom. A hagymát ugyancsak karikákra vágom. A füstölt szalonnát felaprítom, és zsírját kisütöm. A szalonnazsírt összekeverem a tejföllel.
Elkészítése: a gombát, hagymát és a krumplit egyenként megmártom a fűszeres lisztben. Az előkészített tepsiben a lisztes zöldségeket egymás mellé rakom. A tetejére egyenletesen rászórom a szalonnapörcöt és a reszelt sajtot, majd a megmaradt fűszeres liszttel összekevert tejföllel lelocsolom. A tepsit alufóliával befedem. Az előmelegített forró sütőben az ételt 40 percig közepes lángon párolom. A fóliát ezután leveszem, és további 10-15 percig pirítom.
Én a hagyományosat készítem éppen most holnapra,dupla tejföllel.(lent)
#1208
2008. november 25. 17:47
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

1206: Tatyi, az Isten aldjon meg az otletedert, holnap rakott krumlit csinalok, eleg reg nem volt, es ugy melegen,ahogy a lerbol ki vesszuk,mennyei, es hozza nagyon megy a piros cekla savanyusag
#1207
2008. november 25. 17:46
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 25. 17:38
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Rakott krumpli
Hozzávalók 4 személyre:
1 kg közepes szemű krumpli
6 tojás
10 dkg füstölt, paprikás kolbász
5 dl tejföl
2 tojássárgája
diónyi sütőmargarin
10 dkg szeletelt, füstölt szalonna (bacon)
#1206
2008. november 25. 17:38
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

1203: Kedves Vera, a leg nagyobb zsirtaltalmu tej a bivaly tej, fozes utan tobb mind ujnyi vastag fole van, ize az mennyei, edeskes es finom, a tejfolt nyugottan ossze teveszthetned a vajjal, tulajdon keppen ebbol kopulik a vajat.Minden esetre reggel,vagy este ket szelet kenyeret megkenve bivaly tejfollel, garantaltan ,tiz oran belul nem fognak a Grippenek zajongani a pociba, vegyed a jo reszet is, mivel zsir tartalma magas, tehat nagy kaloriaju etek, es eggyik legnagyobb Kalcium tartalmu
#1205
2008. november 25. 17:38
Előzmény Simon Ernőné [Veronika, Vera] 2008. november 25. 17:18
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Mézes krémes V.
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
20 dkg rozsliszt
1 teáskanál szódabikarbóna
2 csipet só
1 csomag mézes sütemény fűszerkeverék
1 dl tejföl
3 egész tojás
15 dkg sütőmargarin
15 dkg cukor
30 dkg vegyes méz
A krémhez:
6 dl tej
30 dkg cukor
3 csomag vaníliás cukor
3 evőkanál liszt
25 dkg sütőmargarin
A csokimázhoz:
20 dkg étcsoki
10 dkg sütőmargarin
1 dl tej
Elkészítés: A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, a mézet a cukorral felforrósítjuk, de nem forraljuk, beleöntjük a lisztes keverékbe, langyosra hűtjük. Ezt követően a többi anyaggal gyorsan összegyúrjuk, és néhány órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. Négy lapot nyújtunk belőle kb. 3 mm vékonyra. Megszurkáljuk villával, és sütőpapíron, a gáztepsi vagy hasonló nagy tepsi hátulján, előmelegített sütőben, de közepesre levéve max. 8-10 perc alatt megsütjük. Utána mindegyiket még forrón hosszú késsel leválasztjuk a papírról.
A krémhez a tejet a cukorral és a tejjel sűrű krémmé főzzük, kihűtjük, és hozzákeverjük a margarint. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat. A mázhoz felolvasztjuk a csokit a tejjel, majd hozzáadjuk a margarint, és bevonjuk vele a süteményt. Legalább 2 napot kell(ene) állnia, hogy jól magába szívja a krémet!
#1204
2008. november 25. 17:33
Válaszolj!





Simon Ernőné [Veronika, Vera]

1201: Hát Gábor, ezen én is elnevettem magam. Tőled kérdezik, hogy tudod-e mi a bioétel. Az igaz, hogy én sem láttam még bivalytejet, de igazi bivalyt már igen. El sem tudom képzelni milyen a bivalytej. Egyik receptedben írtad, hogy bivalytejföl, na lehet ám az érdekes, és gondolom finom.
#1203
2008. november 25. 17:18
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 25. 16:25
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Evi, meg van egy erdekes problema, a Magyar konyhaba rengeteg leves, szosz, martas,keszitesehez,RANTAST hasznal, pedig tudomanyosan ki mutatott hogy a rantasos etelek mind nehezebben emeszthetok. A Francia, Olasz,Roman, konyha nem hasznalja a rantast, kiveve nallunk itt Erdelyben
#1202
2008. november 25. 16:44
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Kepzeld el Evikem, egy hasonlo vonatkozasu topikban, egy tunderke/nagyvarosi puhany/ azt kerdezte tollem ,hogy tudom e en hogy mi is az a BIO-ETEL, PERSZE ROKTON KIESTEM A FOTELBOL A ROHOGESTOL, ES TURELMESEN EL MAGYARAZTAM NEKI, HOGY EN A TEHEN TOGYETOL HOZOM A TEJET, FENN A HEGYEKBE VAGJAK A BOCIKAT ,AMIK HEGYI LEGELON NEVELKEDETT, A ZOLTSEGET FALUROL HOZOM,DIREKT A TERMELOTOL.sZEGENY BIVAJT AZ ALBUMOKBA, VAGY AZ ANIMAL PLANET-TV LATOTT, ES O KERDI TOLLEM HOGY ISMEREM MI A TERMESZETES
#1201
2008. november 25. 16:25
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Evikem, legalabb is itt, es a franciaknal is,a husleves, a levesek kiralya marha husbol keszul, labszar,togy, stb. De ez a hires leves geografiatol fuggoen valtozik, hisz a Magyar ember igazi TYUK -bol csinalja ezt a levest, es azert irom ki hogy igazi tyuk, mert az falun no,es szemeket eszik, nem tapot es kemikai ossze tevoket
#1200
2008. november 25. 16:19
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Ha a Francia salatakat emlegetjuk, nagyon sok van,es mind konnyen emeszthetok, hisz a zold a mervado bennuk, ,hogy milyen ,husokat, olajakat, fuszereket hasznalunk az elkeszitesehez, izlestol,es penz tarca vastagsagtol fugg
#1199
2008. november 25. 16:15
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Eredeti neve a marha husbol, es a fott zoltsegbol, savanyu uborka hozza adasaval es az egeszet majonezzal keverjuk, na de nem egyszer vissza kerdeztem tolletek hogy nallatok hogy hivjak, ket valaszt kaptam,1/okor salata,2/ francia salata,itt Romania szerte BEAUF SALADE a neve. Persze a hozza valo zoltseget nagyon aprora vagjuk, hozza adjuk az aprora vagott hust is,es konzerv zold borsot, sozzuk es borst teszunk bele,ki ne felejtsuk a savanyu uborkat sem aprora vagva, ossze keverjuk, hozza adjuk a majonezt,uveg vagy porcelan talba tesszuk es csodasan lehet disziteni. Nallunk elo etelnek talaljak,a leves elott, de vacsorara is nagyon megteszi, mert az ossze tevoi altal konnyu etel
#1198
2008. november 25. 16:11
Válaszolj!





Rácz Károlyné [RáczÉva]

1195: Kedves Gábor! A francia salátában nincs hús!!! A beauf pedig húsra érthető!- Nem tudom milyen saláta lehe az ökör saláta. Miből áll a beuf??
#1197
2008. november 25. 15:38
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 24. 19:30
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Palinkas joooooooreggelt, es megteritett,boseges asztalt kivanok mindenkinek
#1196
2008. november 25. 06:17
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Beauf salatat mikor csinaltal utoljara???Tudtommal nallatok ha nem tevedek okor salatanak is nevezik, vagy Francia salata
#1195
2008. november 24. 19:30
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

ok Putyi/Gizus
#1194
2008. november 24. 19:27
Válaszolj!





Tóth Györgyné [Putyi-Gizus]

1192: Ha követed a receptet rögtön rájössz, hogy ezt a fajta tésztát nem tudod előre feldarabolni és kinyújtani, csak a palacsintasütőben megsütni és utána tölteni. De nem tudnád a
platnin sem megsütni. Próbáld ki...
#1193
2008. november 24. 19:25
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 24. 19:21
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Ez erdekes le mentettem, de egy erdekes dolgot vettem eszre, te meg sutotted a palacsintat majd utana toltotted, mi itt Erdelyben a megdagadt tesztat kisseb darabokba vagjuk ,kerekre kinyujtjuk,es szepen bele toltjuk , majd ket fele keppen ki sutjuk, teflon sutobe keves olajba, vagy egyszeruen paraszt modon,direkt a platton, mind ketto finom
#1192
2008. november 24. 19:21
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Hortobágyi palacsinta
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb
1 nagy fej hagyma
pirospaprika
majoranna
40 dkg liszt
1 tojás
1 dl tej+szódavíz
tejföl
Elkészítés: A csirkecombokról lehúzom a bőrt és megfőzöm őket paprikáscsirkének. Kicsit tovább főzöm, hogy könnyen leváljon a hús a csontról és kicsit bővebb lével. Ha khűlt, ledarálom húsdarálón, a levét külön tálba rakom.
Sütök kb. 20 db sós palacsintát, és a ledarált hússal megtöltöm őket. A külön rakott lébe belekeverek ízlés szerint tejfölt és 1 teáskanál lisztet. Az egészet felforralom.
A palacsintákat tálra helyezem, sütőben vagy mikróban átmelegítem, és tálaláskor a tejfölös lével megöntözöm (előtte nem lehet, mert beszívja a palacsintatészta a levet).
Én darált sertéshússal készítem.
#1191
2008. november 24. 19:13
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

1188: A Papa most hortobágyi palacsintát rendelt .Ismered a receptjét ?
#1190
2008. november 24. 19:10
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 24. 19:08
Válaszolj!





Müller Józsefné [Marcsi]

A tarkedli sűrűbb mint a palcsinta tészta. Felénk kelttésztából készítik, külön tarkedli sütőben sütik.
#1189
2008. november 24. 19:09
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

A tarkedlit nem ismerem,de a receptjet el mentettem, na kivancsi lennek a gurmand palacsinta imado Miklosra, ha meg kostolna a kelt tesztabol csinalt toltott palacsintat. Lehet tolteni;;juh turoval, dinsztelt kaposztaval, dinsztelt hagymaval, dinsztelt hagymas hussal, lekvarokkal,isekkel, ket ilyen palacsinta es melle kiseronek egy hatalmas findzsa finom boci tej, de ha bivaly az sem baj, es mar is dorombolna mind egy igazi kandurka a Miki
#1188
2008. november 24. 19:08
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Ime,megtaláltam a receptet is.
Tarkedli
Hozzávalók:
30-35 dkg liszt, 2 egész tojás, késhegynyi só, 1 evőkanál cukor, 4 dl tej, 2 dkg élesztő
Elkészítés:
A hozzávalókat jól kidolgozzuk, és fél órát kelesztjük, majd tarkedlisütőben világos pirosra kisütjük, vagy teflonserpenyőben kanalanként óvatosan, de ekkor vigyázzunk, ne tegyünk sokat a forró olajba, mert vastag lesz. Vaníliás porcukorral tálaljuk, de baracklekvárral is összeragaszthatjuk a tarkedliket.
#1187
2008. november 24. 18:57
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

1184: Az én emlékeimben úgy él,Anyukám élesztővel csinált sűrű palacsintatésztát,az unokahúgomnál még megvan a tarkedlisütő is,serpenyőszerű,három kerek lukkal.
#1186
2008. november 24. 18:55
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2008. november 24. 18:51
Válaszolj!





Györffy Miklós Ákos

Nos,nekem - tudjátok,ragadnak rám az ételreceptek - 111 féle palacsintarecept van a birtokomban.Egy könyvben található mind.Majd szervezünk egy játékot hamarosan és megnyerhető lesz.
#1185
2008. november 24. 18:55
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1183: Ha jól tudom atarkedli nem palacsinta,hanem a fánkhoz hasonló.
#1184
2008. november 24. 18:51
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 24. 18:44
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

1181: Gáborom ! Mindenféle palacsintát szeretek,mint Gombóc Artúr a csokit,tudod:kerek.gömbölyű,töltött stb.
Kelt palacsintát utoljára akkor ettem,mikor Édesanyám sütötte.Csinált tarkedlit is.Azt ismered ?
#1183
2008. november 24. 18:44
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 24. 18:40
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

1181: Én mindenféle palacsintát, és örülök,hogy egy kis vidámságot hozol közénk.
#1182
2008. november 24. 18:42
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 24. 18:40
Válaszolj!








Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

1148: elszállt az első receptem..
Vajaskifli
6 dl langyos tejben felfuttatok 1 egész élesztőt 1 mokkáskanálnyi cokorral.
1 kg lisztbe 1 evőkanál sót teszek, majd mélyedést csinálok a közepébe, és beleöntöm az tejet, meg öntök hozzá 2 dl étolajat.
Kidagasztom, majd kelelsztem.Tojás nem kell bele !!
Utána 3 felé. ha kisebb kifliket akarok, 4 felé osztom a tésztát, és nyolcadolva háromszőgetek kapok belőle. Minden egyes darabra hűtöben tartott vajból teszek egy darabkát (körömnyi méret).Feltekerem, és 1 tojás sárgájához ugyanannyi mennyiségű tejfölt keverve megkenem őket. Ízlés szerint reszelt sajttal, vagy köménymaggal szórom meg, kisütöm..
Vigyázz, margarin nem jó bele, mert víztartalma van !!
Jó munkát, Jó étvágyat...
#1238
2008. november 26. 10:49
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 22. 09:44
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

1148: Hát most jutottam el idáig..:*
VAJASKIFLI
6 dl langyos tejben felfuttatok 1 egész élesztőt 1 mokkáskanálnyi cukorral.
1kg lisztbe 1 evőkanál sót teszek, közepébe mélyedést csinálok, és beleöntöm a tejet, meg 2 dl étolajat.Tojás nem kell bele !!
Jól kidagasztom, és kelesztem.
Utána 3 felé, ha kisebb kifliket akarok, 4 felé vágom, mindegyiket kerek fomára nyújtom, és nyolcadolva háromszögeket kapok.
Minden háromszögbe teszek egy darabka vajat, feltekerem.
1 tojás sárgájához ugyannyi mennyiségű tejfölt keverek, és ezzel megkenem a kifliket. Tetszés szerint sajttal, vagy köménymaggal szóróm meg, kisütöm.
Vigyázz margarin nem jó, mert vizes !!
Jó munkát, jó étvágyat..
#1237
2008. november 26. 10:41
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 22. 09:44
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

1235: Az mindegy kié,de van lehetőséged finomságokat sütni benne.
#1236
2008. november 26. 09:14
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 26. 08:56
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

1234: Sajnos nem az enyem,egy nagyon jo vadasz kollegame, kozel lakik, az erdo is kozel van,ugy hogy a be melegitese sem gond, de sok vadat sutottunk ki pirosra, mind a tavasszal ,mikor meg leptem a csaladot husvetkor egy tiz hetus pirosra sult malac cal
#1235
2008. november 26. 08:56
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 26. 08:45
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

1232: Kipróbálom,majd megírom a hatást.Irigyellek a kemencédért,Anyukám is abban sütötte a karácsonyi finomságokat is.Sokkal jobb az íze.
#1234
2008. november 26. 08:45
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 26. 08:37
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

A Karacsonyi pulykam mar a melyhutobe rostokol, mert a termelonek tul sokja volt es sokat vagott egyszerre, le tisztitva 8,1/2- kilos, de a tolteleket ugy csinalom mind te, csak kenyer suto kemenceben fogom ki sutni,falun, mert az en lerjeimbe nem fer be
#1233
2008. november 26. 08:41
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

1230: Te Tatyikam, mikor husokat sutsz, veszed a leg nagyobb es leg kemenyebb voros hagymat, megtakaritod, es jovastag ,ujnyi szeletekre vagod, ezeket pont ugy panirozod mint a hust, es a szevirozo tal szeleit evel rakod korbe, a husi kozepen, na majd figyeljed a hatast, ha nem csinaltad,csinaljal,mert mennyei, ne sajnald jo vastag bundat tegyel neki/hagymanak/
#1232
2008. november 26. 08:37
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 26. 08:27
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Gesztenyével töltött ünnepi pulykamell
Hozzávalók:
80 dkg pulykamell
10 dkg gesztenyepüré (natúr)
1 db tojás
1 db zsemle

őrölt bors
A körethez:
barnarizs
gyümölcsök
ízlés szerint sült burgonya
Ha bundázzuk:
zsemlemorzsa
liszt
tojás
olaj a sütéshez
Elkészítés: A pulykamellből 4 db nyitott szeletet vágunk, a leeső részt ledaráljuk. Áztatott zsemlét, tojást, gesztenyepürét és a fűszereket a darált hússal jól összekeverjük. A nyitott szeleteket gyengén megkloffoljuk. Tojással lekenjük a hússzeletet, fűszerezzük sóval, borssal.
A gesztenyepürét az áztatott zsemlével, tojással és fűszerekkel összekeverjük. Az így kapott tölteléket rúd formában ráhelyezzük a pulykamellszeletekre. Felgöngyöljük, alufóliába szorosan becsomagoljuk. Tepsiben tesszük, s kevés víz aláöntésével a sütőben készre pároljuk. Amikor kész, kicsomagoljuk. A megpárolt töltött roládot panírozzuk lisztbe, tojásba és morzsába, s forró olajon aranysárgára sütjük.
Köretként barnarizst adhatunk mellé. A rizst - a tésztához hasonlóan - bő, forrásban lévő sós vízben kifőzzük. Leszűrjük. Kiolajozott formába betöltjük, majd a tálaló edényre borítjuk.
Sült ananászszelettel, őszibarackkal és narancsgerezddel, friss fűszernövényekkel díszítjük.
#1231
2008. november 26. 08:30
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

1228: Ezt akár most megenném ! Úgy lesz,zene mellett ügyködöm !Aranyos vagy,még a díszítést is leírtad.
Én a krumplipürét szoktam úgy díszíteni,levesmerőkanállal halmokat rakok,a közepében meggyszemet teszek,nagyon mutatós.
#1230
2008. november 26. 08:27
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 26. 07:25
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Na figyeljetek kedveskek, mert reggelire meg csinalhatjatok a hires nevezetes Gabor fajta szoszos tojast, kimondott uri asztalra valo, jobbagyok es prolik ne figyeljetek,tehat vesszuk a sutot es feldeci olajat teszunk bele, majd szemelyenkent ket szelet finomszalamit teszunk bele, amikor a szalami homoru formaju lessz bele teszunk mindenikbe egy tojast, addig sutjuk mid a feherje meg van, na akkor veszunk egy kest,es harom keshegynyi piros paprikat szorunk a szelebe,es azonnal rea teszunk a paprikara egy egy nagy kanal finom tejfelt, huh milyen szosz lesz belolle, ezt sozzuk borsozzuk, es talaljuk, ket tojast es szoszt szemelyenkent,meg lehet szorni egy keves zold perezsejemmel is, Jo etvagyat hozza
#1229
2008. november 26. 07:39
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Folytatas,Na Tatyikam ki veszed a frigyibol a hust,es le toltod rolla a tejet, kozben egy sziv erosito stamperli paleszt is be dobsz, veszel vagy ot darab szaritott vatganyat es be aztatod vizbe, de ha nincs jo lessz mas gomba is, es meg csinalod ugyanazt a tolteleket amit a gombanal, csak most gombat is teszel bele, veszed a szelet husikat es pont ugy ahogyan a toltott kaposztat szoktad tolteni, ezt is szepen pont ugy be toltod, es megtuzod egy vagy ket fa fogpiszkaloval, a tobbi gyerek jatek, felteszed a Sramli Kings szamait hogy jopbban menjen a munka, es ezeket a szep toltelekeket meglisztezed, tojasba martod,es prezlibe hentergeted, bo olajban ki sutod, mennyei finom, a garnerungot izles szerint allitod ossze, ovalis talra taszed oket, le szorod reszelt sajtal, citrom szeletekkel diszited,.Ilyen asztalhoz a csaladon kivul, csak az igazi baratok ulhetnek es kostolhatjak. Jo etvagyat
#1228
2008. november 26. 07:25
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Tatyi!!!!!!,ebreszto, Folytatas;;;Le messz a meszarszekba es kersz tiz szelet stahanovista lapat nagysagu tarjat, ezt halk zene mellet szepek ki kloffolod, es fuszerezed, so, bors, komenymag, egy uveg talba teszed, es annyi tejet teszel rea hogy el lepje,es be teszed a frigyibe masnapig. Tudod a tejtol meg egy vizilo husa is omlos lessz
#1227
2008. november 26. 07:03
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Palinkas joooooooooreggelt mindenkinek
#1226
2008. november 26. 06:58
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

1224: Való igaz, gyümölcslevesekbe is finom!
#1225
2008. november 25. 22:38
Előzmény Lengyel Sándorné [Lenke / - ... 2008. november 25. 22:37
Válaszolj!





Lengyel Sándorné [Lenke / - ...

1223: Én csinálom ribizli levesbe is.Akkor vízbe főzöm ki és úgy rakom a kitálalt leves tetejére.
#1224
2008. november 25. 22:37
Előzmény Gombás Imréné Klári [Klári n... 2008. november 25. 22:32
Válaszolj!





Gombás Imréné Klári [Klári n...

Miklósnak és Zsókinak:
Anyukám nagy mestere volt a madártejkészítésnek, pillekönnyű habgaluskákat tudott készíteni, pedig akkor még nem is volt robotgép a habveréshez!
A habgaluskát leginkább a madártejhez készítjük.
HABGALUSKA
Bármilyen célra is készül a hab, elkészítésében nincs nagy különbség. Tojásfehérjéből kemény habot verünk egy kis cukorral (édesítőszerrel), olyan kemény legyen, hogy ha elfordítjuk a tálat, akkor se csússzon meg benne a hab.
Addigra főjön a tej a lábosban, de vigyázat, a galuska főzése közben a tejnek nem szabad forrnia, csak a forrásponthoz közeli hőmérsékletű legyen (takarékon). Ha forr a tej, a hab összeesik. Ha pedig nem forró, a galuskák eláznak.
A tojáshabot kanalanként a fövő tejbe szaggatjuk, 1-2 perc múlva megfordítjuk, és a másik felét is 1-2 percig főzzük. A galuskákat szűrőlapáttal kivesszük, szitára tesszük, alá helyezünk egy tálat, hogy abba csöpögjön le a tej.
Egyszerre kevés galuskát szaggassunk a tejbe, hogy a hab növekedésére legyen hely, és a habot törés nélkül tudjuk megfordítani!
A madártejhez a vaníliamártást abból a tejből elkészíthetjük, amiben a habgaluskák kifőttek!
#1223
2008. november 25. 22:32
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

1221: Köszönöm,nagyon érthetően leírtad,mindent értek.
limuzin ajándék limuzin ajándék
#1222
2008. november 25. 22:16
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 25. 19:55
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Tatyikam, kerdes van????,meg ertettel mindent???
#1221
2008. november 25. 19:55
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Folytatas, a gomba labakat meg takaritjuk kicsikre vagjuk, egy fel hagyma segitsegevel mar is csinalsz egy gomba paprikast,persze tejfolosen, zold petrezsejmesen es korbe ontod a gombakat, mar latasara is az ingerek el hatalmaskodnak rajtunk, mindenki alig varja hogy meg kostolja, de hogy ne egyenek nagyon sokat a vendegek, feltalalsz harom fajta elo etelt, igy csak szedegetnek es szidjak magukat hogy miert nem evel kezdtek. Jo etvagyat
#1220
2008. november 25. 19:41
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Folytatas, vesszuk ket gombat kozepen szep puposra meg toltjuk e masszaval, rea helyezzuk a masik gombat, es egy fa fogpiszkaloval atszurjuk, ezt csinaljuk amig a gombak meg vannak toltve, majd be martjuk, lisztbe, tojasba es prezlibe, majd bo olajba rozsda szinure sussuk, talalaskor ki is vehetjuk a fog piszkalokat,Ovalis talra tesszuk, negyed vekonyra vagott citrom szeletekkel diszitjuk, rea reszelhetunk sajtot is es meg egy keves zold aprora vagott petrezsejem zoldjet is szorhatsz rea, ami a garnerungokat illeti az egy kulon lecke azt is meg beszeljuk
#1219
2008. november 25. 19:36
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Folytatas, magad melle teszel egy kozepes vajlingot, veszel ket voros hagymat,nagyon aprora vagod es forro olajba teszed, mikor uveges, egy jo keshegynyi piros paprikat teszel rea es egy pici vizet, majd ugy 20 deka daralt hust bele teszel es meg dinszteled, az egeszet bele teszed a vajlingba, innen mar konnyu, mert veszunk husz deka fustolt kolbaszt, 20 deka fustolt sonkat es 5- deka fustolt szalonnat, az egeszet nagyon aprora vagod es bele a vajlingba, egy jo csipetnyi zold petrezsejmet is hozza adsz, ket tojast bele utsz, 5-deka juh turot, es reszelt sajtot, so bors, az egeszet kevered, egy csipetnyi orolt komenyt is adhadsz hozza emeli az iz szinvonalat, alni haggyuk egy orat a masszat
#1218
2008. november 25. 19:30
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Ha csak harom toltott gombat teszel minden tannyerra x10 ember=60 darab friss gyonyoru sampignyon gomba, ne vegyed a tul nagyokat,olyan kozepes meretuket=kb 3-kilo. A gombabol szepen ki veszed a csutkajat/labat/ es felre teszed, a gomba fejet meg takaritod,eddig oda teszel vizet foni es egy kanal sot teszel bele, a megtisztitott megmosott gombat szurobe teszed es a forrasban levo vizbe teszed ket percre, ki veszed es hagyod hogy jol szurodjon le.
#1217
2008. november 25. 19:23
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Persze ez igy van,ahany haz annyi szokas, de keresed parancs szamomra, megnyugodhatsz, megkapod, csak itt a fiam es a kis menyem, de remelem meg ma este sikerul
#1216
2008. november 25. 19:00
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

1212: Sokan leszünk,de számolj 10 felnőttet,a gyerekeknek külön-külön van kedvence,az egyik a töltött káposzta,ezt kivétel nélkül szeretik,rántott hús,fasírozott,sült krumpli hegyek,sütemények.
Szentestén halászlé,rántott hal,évtizedek óta.
#1215
2008. november 25. 18:51
Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. november 25. 18:16
Válaszolj!





Kertesi Lászlóné Boldog Ildi...

Gombával rakott krumpli 2.
Hozzávalók:
1 kg héjában főtt krumpli
50 dkg tisztított gomba
1 fej apróra vágott hagyma
1 evőkanál olaj
10 dkg füstölt szalonna
1 kis pohár tejföl

pirospaprika
bors
A gombát fölszeleteljük, a hagymát az olajon üvegesre pároljuk, megszórjuk paprikával és rátesszük a gombát. Megsózzuk, borsozzuk. Amíg a gombapörkölt elkészül (jól elfőtte a levét) meghámozzuk a krumplit, kisütjük az összedarabolt szalonnát.
Tűzálló tálat kikenünk a szalonna zsírjával és soronként váltogatva lerakjuk a karikára vágott krumplit és a gombapörköltet. Közben sózzuk. A végén rálocsoljuk a maradék szalonnát zsírjával és a tejfölt. Sütőben pirosra sütjük.
#1214
2008. november 25. 18:36
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

na mi lessz,keszen vagy???
#1213
2008. november 25. 18:22
Válaszolj!





korzistka gavrila /gabor/ [g...

Na figyeljel Tatyikam, egy pillanat,eloszor erosites vegett egy poharka pales, na most kezdjuk, eloszor mond meg hanyan vannak a csaladba,es hany vendeget fogsz varni az unnepi asztalhoz???
#1212
2008. november 25. 18:16
Válaszolj!




JUJJJ!!! Tigram, Te tudod legjobban, mennyire nem mindegy hogy angol.. vagy magyar!!
ANGOL SZELET
Hozzávalók:
1 Rama, 6 tojás, 30 dkg porcukor
1 dkg szalalkáli 4 evőkanál tej
30 dkg liszt egy nem túl púpozott evőkanál kakaó
kb.2 teás kanál vérnarancs aroma
A porcukrot kikeverjük a Rámával és a 6 tojássárgájával.4 kanál enyhén langyos tejben feloldjuk a szalalkálit, (jó, ha kicsit habzik, emelkedik a pohárban) belekeverjük a kikevert margarinba.Felverjük a tojáshabot, és felváltva a liszttel összekeverjük a margarinnal. A masszát 3 felé vesszük: 1 adag simán marad ez lesz a sárga lap, 2. adagba belekeverjük a vérnarancs aromát, 3. adagba a kakaót. Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük, egyenként a lapokat. Amikor beletesszük a sütőpapírra, nagyon vékony rétegű a massza , amikor megsül kb ujjnyi vastag lapok lesznek . Vigyázat ! Ne szárítsd ki sütésnél, mert kemények lesznek a lapok a szalalkálitól.Hamar megsül.
Krém: 1 Rama kikeverve 20 dkg porcukorral, bele egy vaníliás puding
cukorral, de csak 4 dl tejben főzzük meg , és kihűteni !
Alul barna lap, krém, rózsaszín lap, krém és a teteje a sárga lap.
Tetejére én mindig hideg csoki mázt teszek, nem törik, nem ragad, rugalmas bevonatot képez.
Máz: 6 jó kanál porcukor, 2 ugyan ilyen púpozottságú kakaó, 2 evőkanál étolaj, és 2 evőkanál lobogó forró víz. Ezt összekeverjük, kicsit kavargatjuk, hogy d fényes legyen , és kenhető.Amikor rákentük, 1-2 perc múlva villa hegyével hullámokat húzunk a csokiba. Kint szoktam hagyni sütit 1-1/2 órát, hogy a csoki megkössön, csak utána teszem a hűtőbe. Másnap szeleteljük.
#1264
2008. november 28. 23:02
Válaszolj!





Nagy Balázsné [Zsuzsa]

1261: Várjuk a receptet, nagyon jól néz ki a süti!
#1263
2008. november 28. 22:12
Előzmény - - [-] 2008. november 28. 21:11
Válaszolj!





Szabóné Gita

1261:
Örömmel kattintottam ide, hogy jön a recept, ugyanis én is várom, és mindegy hogy Angol vagy Magyar.
#1262
2008. november 28. 21:23
Előzmény - - [-] 2008. november 28. 21:11
Válaszolj!





- - [-]

1260: Tatyikám, drága Tatyikám!
A lapomon az a háromszínű süti, az tulajdonképpen a közismert ANGOL SZELET.Így nem ismered? Nem nehéz, és nálunk mindig sláger.Ha akarod, leírom.
#1261
2008. november 28. 21:11
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 28. 07:54
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Egybensült fokhagymás ponty karácsonyra
Hozzávalók:
1 db kb. 3 kg-os ponty
2 fej fokhagyma
3 evőkanál pirospaprika
2 evőkanál só
3 dl étolaj
1 dl víz
Elkészítés: A megtisztított hal fejét-farkát levágjuk /a keserűfogát eltávolítjuk/, kívül-belül besózzuk. Az egyik oldalát a gerincéig beirdaljuk. A fokhagymát megtisztítjuk, összetörjük, a pirospaprikával összekeverjük, majd a vágatokba töltjük. Egy tepsibe beleöntjük az olajat és a vizet, erre rátesszük a halat, és kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük, közben néhányszor az olajos lével meglocsolgatjuk. Sós vízben főtt burgonya és ecetes uborka illik hozzá.
Megjegyzés:
Gyermekkorom óta minden karácsonykor a halászlé után ez a menü, már 40 éve én is ezt készítem. Még sehol nem láttam ezt a receptet, de mindenkinek szívből ajánlom. Aki szereti a halat, biztosan nem fog benne csalódni. Jó étvágyat!
#1260
2008. november 28. 07:54
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

1257: A kifli recepthez még annyi hozzáfűzni valóm van,hogy a dagasztáshoz nincs meghatározott mennyiségű langyos tej.Azt az
ember munka közben érzi mennyi kell.
Demjén Ágiginek is üzenem
#1259
2008. november 27. 19:25
Előzmény Lengyel Sándorné [Lenke / - ... 2008. november 27. 17:45
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

1255: Évus ! De hízunk mi is, csak nem írjuk meg..Én pl. 156 cm és 68 kg vagyok. Tömör gyönyör.... Pozitívan kell felfogni..másként nem megy...
#1258
2008. november 27. 18:52
Előzmény Wágner Éva [Éva] 2008. november 27. 17:44
Válaszolj!





Lengyel Sándorné [Lenke / - ...

1254: Zsuzsa, hasonló a két recept, a tiéd szárazabb,Ágié a vajtól,puhább.Az egyik morzsásabb,a másik szikkadt, ha tároljuk tovább.
#1257
2008. november 27. 17:45
Előzmény Villám Zsuzsanna 2008. november 27. 17:36
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Tóth Györgyné Gizustól érdeklődöm,megcsináltad-e a Bakonyi bordát?.Hogy sikerült és hogy izlett?Teszett-e a családnak?.Üdv Zsuzsa
#1256
2008. november 27. 17:44
Válaszolj!





Wágner Éva [Éva]

Kedves klubtársaim! Isteni dolog ez,hogy jobbnál jobb recepteket irtok le,és én megpróbálok sok mindent.De én már azt a kinkeservesen leadott 6 kg-ot ismét visszaszedtem.Ti nem hiztok,csak főztök,süttök?
#1255
2008. november 27. 17:44
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Demjén Áginak
Megnéztem jegyzeteimben a sör kifli receptjét .Egyszerűbb mint a vajas kiflié,de én is ki fogom próbálni a vajast.
a SÖR KIFLI recepjét szeretettel küldöm Neked és kedves klub társaimnak újra.
Hozzávalók:0,5 kg liszt 3 dkg élesztő ,2 mokkás -kanál só,1,25 dl étolaj.
Elkészités:Az élesztőt kevés tejben,pici cukorral ,felfuttatom.Ezt hozzáadom a liszthez és az olajhoz.Bedagasztom simára édesanyám szerint hólyagosra,megkelesztem./kb.05 óra/ Ezután 4 db cipót csinálok belőle. A cipókat köralakura nyújtom ki. 4 vagy 8 db cikkre vágom fel.A körcikk felső részétől kezdem kiflivé feltekerni.Tojással megkenem a kifliket és sajttal megszórom.Frissen sütve nagyon finom és egyszerű süti.Tartalmas leves után szoktam másodikként tálalni.
#1254
2008. november 27. 17:36
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

1252: Lenke köszi, hogy válaszoltál, ki fogom próbálni, nálunk így is nagyon megy,két kisunokám (picik)egyéb rágcsálnivaló helyett is ezt kapják...No meg Tejjel nagyon finom.:* Ági
#1253
2008. november 27. 14:16
Előzmény Lengyel Sándorné [Lenke / - ... 2008. november 27. 14:11
Válaszolj!





Lengyel Sándorné [Lenke / - ...

1250: Ági! Én ezt a sütit már többször sütöttem,mi sör kifli néven ismerjük. Frissen a leg finomabb,én kis tányér nagyságúra nyujtom és apró kifliket csinálok, vaj helyett pici zsírt rakok bele. Sok van belőle. Volt mikor nagyokat készítettem, akkor sonkátval és reszelt sajttal töltöttem. Próbáld ki, finom.
#1252
2008. november 27. 14:11
Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2008. november 27. 09:32
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

Kétszínű csábítás recept
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg vaj,
30 dkg cukor
6 db tojás
30 dkg liszt
7,5 dkg étkezési keményítő
1 cs. sütőpor
1,5 dkg kakaó
1 üveg meggybefőtt
Krémhez:
1/2 l.tej
12 dkg cukor
1/2 rúd vanília, vagy 1 cs.vanilin cukor
4 dkg étkezési keményítő
4 db tojás sárgája
25 dkg lágy vaj
5 dkg porcukor
Díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat egyesével beledolgozzuk. Hozzákeverjük az étkezési keményítővel és sütőporral összeszitált lisztet. A tészta egyik felébe belekeverjük az átszitált kakaóport.
Egy közepes tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával beszórunk, vagy egyszerűen sütőpapírral béleljük és a kakaós tésztát belesimítjuk, szétterítjük rajta a lecsöpögtetett meggyet, majd a sárga tésztával befedjük. (Nagy tepsiben is készülhet, de akkor vékonyabb lesz!) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Utána kihűtjük.
A krémhez néhány evőkanálnyi tejet félreteszünk, a maradékot 4 dkg cukorral és a vaníliával felforraljuk.
A maradék cukrot, az étkezési keményítőt és a tojások sárgáját a megmaradt tejjel kikeverjük és ezt a keveréket a forró tejhez öntjük. Folyamatosan kevergetve besűrítjük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral habosra keverjük. A kihűlt pudingot apránként a vajkrémhez adjuk.
A krémet a sütemény tetején egyenletesen elsimítjuk és hűtőbe tesszük teljes dermedésig. A csokoládéból forgácsokat készítünk és a süteményt ezzel díszítjük.
#1251
2008. november 27. 12:49
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

1245: Lenke Kedves Tényleg megsütötötted, vagy csak ismered...?
#1250
2008. november 27. 09:32
Előzmény Lengyel Sándorné [Lenke / - ... 2008. november 26. 18:34
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

1246: Kedves Zsuzsa Légysz írd meg hányes sorszám alatt keressem, ha még emlékszel rá ..Köszi
#1249
2008. november 27. 09:31
Előzmény Villám Zsuzsanna 2008. november 26. 20:40
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

1247: Egészségedre !!!!
#1248
2008. november 27. 09:30
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 27. 06:44
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

1244: Bereppent,megettem,szerettem.Én is küldök Neked,ha megsütöm hétvégén.
Puszi :Tatyi
#1247
2008. november 27. 06:44
Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2008. november 26. 15:19
Válaszolj!





Villám Zsuzsanna

Kedves Demjén Ági
Örömmel fedeztelek fel a főzöcske topikban.A kifli amiről diskuráltok Lovász Ágival,egyszer már hasonlót én is írtam ide.
A kifli finom .Nálunk sör kiflinek nevezik ezt a sütit.Valóban nagyon finom frissen.
Üdvözlettel Zsuzsa
#1246
2008. november 26. 20:40
Válaszolj!





Lengyel Sándorné [Lenke / - ...

1244: Ez a süti nagyon finom, frissen kisülve isteni. Betegre tudom magam enni.
#1245
2008. november 26. 18:34
Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2008. november 26. 15:19
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

1243: Tatyi most lett kész, ablakot nyiss, fénypostán küldöm, sajost és köményest is...:*
#1244
2008. november 26. 15:19
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 26. 13:36
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

1242: Röpíts nekem ! Sajnos indulok a dolgozóba hamarosan.
Puszi Neked !
#1243
2008. november 26. 13:36
Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2008. november 26. 12:36
Válaszolj!





Demjén Ágnes (Ági) [körlevel...

1241: Tatyikám mikor írtam fel a receptet, éppen benézett a párom, úgyhogy máris sütnöm kell..:* szivecske
#1242
2008. november 26. 12:36
Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 26. 11:04
Válaszolj!





Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác...

1238: Köszönöm ! Annyira guszta a képeden is,ezt megcsinálom !
Puszi :Tatyi
#1241
2008. november 26. 11:04
Előzmény Demjén Ágnes (Ági) [körlevel... 2008. november 26. 10:49
Válaszolj!


korzistka gavrila /gabor/ [g...

Ma hany oraig leszel a gepnel???
#1211
2008. november 25. 18:11
Válaszolj!


korzistka gavrila /gabor/ [g...

Szia mindenkinek, te Tatyi, milyen palacsintat szeretsz???, hig palacsintat, kelt tesztabol sult palacsintat, paraszt palacsintat????
#1181
2008. november 24. 18:40
Válaszolj!
nagyuska nagyuska
Címkék: Tóth Györgyné, Müller Józsefné, Györffy Miklós Ákos, Wágner Éva, Gombóc Artúr, Demjén Ágnes,

x
- Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... Adventi mákos/diós koszorú Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 2 csomag instant élesztő, 2,5-3 dl tej, 2 db tojás, 6 dkg margarin, csipet só, 1 üveg (2 ml) mandula aroma, mazsola, ízlés szerint. Töltelék: 18 dkg őrölt mák/dió, 1 üveg (2 ml) citrom aroma, 10 dkg finomra őrölt babapiskóta, 1 kiskanál fahéj, 10 dkg kristálycukor, 0,5 dl víz, 3 dkg gyümölcslekvár, 3-5 dkg mazsola, 1 csomag ...
nagyuska nagyuska
x
főzésnél van bajom ,mert fröcsög a vége felé! pedig a legkisebb lángon van. #597 2009. augusztus 25. 11:01 Előzmény Jámborné Csiszár Éva [Évi] 2009. augusztus 25. 09:13 Válaszolj! Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... Finomságok. A képet nézve,nem hízunk ! :) :) :) http://www.lovunknak.eoldal.hu/archiv/iobrazek/222 #596 2009. augusztus 25. 10:12 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
x
megint valahol,együtt voltunk, és mégsem. Kellemesen elfáradtam. Biztosan Ti is!! még egy kis gépezés és utána alvás ...Jó éjt mindenkinek!!! #395 2008. augusztus 8. 18:50 Válaszolj! Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... Hozzávalók 30 gombóchoz: 1 kg krumpli 1 tojás 30 dkg rétesliszt 30 szilva (15 kajszibarack) 25 dkg zsemlemorzsa 12 dkg zsír, 2 dkg vaj 10 dkg porcukor 1-2 ...
nagyuska nagyuska
x
1381: Gábor! A vadast nem szoktad pácolni 1-2 napig? #1385 2008. december 3. 15:01 Előzmény korzistka gavrila /gabor/ [g... 2008. december 3. 09:24 Válaszolj! Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... Bugaci borsós betyár Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg angol- vagy császárszalonna 25 dkg zöldborsó 25 dkg hús (ízlés szerint sertés vagy szárnyas) 1,5 dl tejszín vagy tejföl ...
nagyuska nagyuska
x
Válaszolj! Lővinger Ferencné [Kati] Ma rizsehús az ebéd ,erre is jó lehet a comb #1463 2008. december 9. 10:40 Válaszolj! Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... Hortobágyi húsos palacsinta Hozzávalók 12 darabhoz: 40 dkg sertés-/borjúcomb/csirkemell 1 közepes hagyma 1 zöldpaprika 1 paradicsom 2+2 evőkanál olaj 1 kávéskanál ...
nagyuska nagyuska
x
korzistka gavrila /gabor/ [g... 1274: Udvozlok mindenkit, en olyan vagyok mind a jo szellem, ha szoltok azonnal jelentkezem. Puszilok mindenkit #1283 2008. november 30. 15:02 Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 29. 19:03 Válaszolj! Lengyel Sándorné [Lenke / - ... Én ma a főtt hús mellé fokhagyma mártást készítettem.Finom volt. ...
nagyuska nagyuska
x
éves,az asszony 79)Ha megyünk hozzájuk,Terike már tudja: Nekem fasirtot készít előző este megcsinálja,hűtőbe teszi és akkor süti ki,ha ott vagyunk.Igen aranyosak és letagadhatnának 15 évet. #1002 2008. november 14. 12:37 Előzmény Lovász Ágnes (TATYI) [Kovác... 2008. november 14. 12:31 Válaszolj! Virág Lászlóné [Judó,Jutka,] Őszibarack! 30 dkg.porcukor,20 dkg.zsir,vagy margarin,2 tojás ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Finom torta hoffine
Csupa csoki süti (brownie) recept gereica
Túrókrémes fánkocskák 1vargaildyko
Bejgli (mákos) recept boszorlany
Karácsonyi ajándékötlet agimami7
Mogyorós botok recept jamborlulu
Meggyes-kekszes piskóta bubszi
Nagymama túrós lepénye bubszi
Madártej torta majus55
karamella kockák faciendum
Szárnyas receptek
Mézes csirkeszárny recept boszorlany
mai menű biharijudit
Csiperkék - úton, útfélen bodaaniko
Kar.rakott pulykaérmék biharijudit
Ínyenc hústekercs+mandulás burgonyagolyó suzymama
Rakott karfiol bkisseva
Rántott csirkecomb rozsos bundában recept toth_beata
Cukkínis csirkemell 1. bubszi
Kasmiri Roghan Josh (indiai) bubszi
Háromhagymás csirke aprópecsenye bkisseva
Marhából készült ételek
Ami eddig elképzelhetetlen volt: egészséges melegszendvics tinka1951
5 kedvenc menzás étel grimilda
Marhasült yorkshire pudinggal horvathnemagdi
Csípős marhacurry veronika74
Erőleves cérnametélttel recept gonda_katalin
Nagycenki tokány petofihsandor
Debreceni tokány 4. bubszi
Paradicsom, paprika bulac57
Receptek horvathnemagdi
Bajor rostélyos bubszi
Sertésből készült ételek
Töltött sertéshús baratnu
Pásztorpite recept edesangyal
Majoránnás hús horvathnemagdi
Makói sonka bubszi
Chilis tarja sült hagymával recept gonda_katalin
Egybefasirt koszegimarika
Csülkös bableves recept gonda_katalin
B betűs receptek horvathnemagdi
Szalonnás húsgombócok mártások bubszi
Szárnyas-máj pástétom borral bubszi
Halból készült ételek
Mi fán terem a Kapor cilamami
Bácskai halászlé bubszi
Karácsonyi ételreceptek zsigaiklara
Szegedi halászlé bubszi
A legfinomabb édes és sós palacsinták tinka1951
Tárkonyos pulykaragu leves tinka1951
Amur, Busa roston bubszi
Töltött pontyfilé. bubszi
Paradicsomos grillezett hal 1vargaildyko
Vad ételek
Rapsic vadas macoka65
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
vörösboros szarvasragu faciendum
Kapros gyöngytyúkcomb bubszi
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
R betűs receptek horvathnemagdi
Indiai rizssaláta bubszi
Baszk fácán veronika74
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Spagetti ajánló
Carbonara bubszi
Mascarponés húsgombócok suzymama
Sajttal töltött húspogácsa paradicsomos rizzsel recept jamborlulu
Lecsós spagetti bubszi
Carbonara spagetti bordat
B betűs receptek horvathnemagdi
Carbonara Spagetti, avagy Szénégető spagetti recept gonda_katalin
Sárkánytészta horvathnemagdi
Főtt csirkemell fűszeresen bubszi
Spagetti 1 recept gonda_katalin
Pizza receptek
Csípős kolbászos pizza bulac57
korona pizza faciendum
Pizza sonkával recept gonda_katalin
Tonhalas pizza bulac57
Kombe horvathnemagdi
Önbizalom................. .... bajuszpapi
Pizzás tekergők bubszi
Francia hagymás lepény gabfe
Pizza (tejfölös, sonkás-gombás horvathnemagdi
Graham-lisztes pizza tészta bubszi
Hamburger receptek
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Sajtburgerleves recept roanna
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Hamburger horvathnemagdi
Sajtos hamburger bubszi
Házi hamburger veronika74
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Ma itt jártam: sarkadykati
Szezámmag fejesnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU