Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők - Révfülöp
Ízőrzők - Révfülöp - receptek

Gombás kelroló
Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta, só, bors, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyem zöld, 4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1,5 dl tejföl. A tepsi kikenéséhez vaj.
A kelkáposzta fejet sóval, borssal, 1 fej vöröshagymával, és néhány gerezd fokhagymával megpároljuk, majd külső, nagyobb leveleit leszedjük. Ezeket fogjuk betölteni. Vastag torzsáját kivágjuk, és kicsit hűtjük.
Közben egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágunk, és vajon megpárolunk. Az erdei gombát megmossuk, feldaraboljuk, majd a hagymára borítjuk. Teáskanálnyi sóval, borssal, és vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. Amikor puhára párolódott, megszórjuk liszttel, összeforgatjuk, és tejjel kiforraljuk.
A tepsit vajjal vékonyan kikenjük. A kelkáposzta közepébe egy evőkanálnyi gombás tölteléket halmozunk, a leveleket két oldalról felhajtjuk, és rolónak feltekerjük.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt tejfölt kenünk a tetejére.

Köleses zsivány egy tál
Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 60 dkg vegyes erdei gomba, 20 dkg hántolt köles, 2 nagyobb szál sárgarépa, 30 dkg krumpli, 1 paradicsom, 2 paprika, 1 csípős paprika, 3 vöröshagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál bors, 1 teáskanál őrölt paprika, só, 4 dl tejföl.
A húst és a vöröshagymát felkockázzuk, a kolbászt karikákra vágjuk. Parazsat készítünk. Amikor már nem túl nagy lánggal lobog a tüzünk, az étolajjal és a kolbásszal feltesszük a bográcsot. Amikor kisült, akkor a kolbászt egy tányérra kiszedjük, és félretesszük.
A zsírba először beleborítjuk a vöröshagymát, vágunk bele fokhagymát, majd borssal, őrölt paprikával ízesítjük, és hozzáadjuk a húst.
Az erdei gombákat felszeljük. Amennyiben szárított vargányánk is van, azt beáztatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. A krumplit felkockázzuk.
A bográcsba egy nagyobb, középen kicsit bevágott paradicsomot teszünk. A paprikát felkockázzuk, és azt is belerakjuk. Felengedjük épp csak annyi vízzel, hogy ellepje, és tovább főzzük.
Beletesszük a gombákat és a sárgarépát is. Az elfőtt vizet pótoljuk, és ízlés szerint megsózzuk. Amikor a paradicsom megpuhult, a bőrét lehúzzuk, és a húsát összevágva visszaborítjuk a bográcsba.
A burgonyát, a kolbászt, és a kölest is hozzákeverjük, és beleszeljük a csípős paprikát.
. félórányi rotyogtatás után, amikor a köles már megpuhult, a tejfölt szafttal felmelegítve beleborítjuk. Folyamatos kevergetés mellett összefőzzük, és tálaljuk.

Almával töltött ponty
Hozzávalók: egy (1,5-2 kilós) tisztított tükörponty, só, őrölt bors, őrölt paprika, 1 citrom, 2 csokornyi petrezselyem zöld, 20 dkg húsos, füstölt szalonna, 3 kisebb alma, 5 dkg margarin, fél liter étolaj, 1 kg krumpli, a sütéséhez további fél liter étolaj.
A ponty uszonyait eltávolítjuk, majd mindkét oldalát 2 centis távolságban, jó mélyen beirdaljuk. Az almákat meghámozzuk, egészben hagyva kettőt beleteszünk a hal üregébe. Hústűvel összetűzzük. Külsejét alaposan sózzuk, és borsozzuk. A szalonnából vékony csíkokat vágunk, és az irdalásokba nyomkodjuk. A citrom levét kinyomjuk, és meglocsoljuk vele a pontyot. A petrezselymet felaprítjuk, és kb. felét rászórjuk. Egy nagyobb fazék oldalát margarinnal kikenjük, aljába bőven öntünk étolajat. Belehelyezzük a halat, oldalt kitámasztjuk a harmadik almával, hogy ne boruljon föl. Betoljuk a sütőbe, ahol 15 percenként az alatta lévő olajjal locsolgatjuk. . 50 perc alatt elkészül.
Petrezselymes burgonyát tálalunk hozzá. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és forró olajban kisütjük. Sózzuk, és petrezselyem zölddel meghintjük. A köretet ágyként tálaljuk a kisült pontyunkhoz, és fehérbort kínálunk mellé.

Balaton-felvidéki borsos tokány
Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka, 4,5 dl tejföl, 1 kávéskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, csipetnyi majoránna, 1 csokor petrezselyem zöld, 2 dl félédes vörösbor, margarin, 1 vöröshagyma, fél dl étolaj, 1 teáskanál liszt. A galuskához: 60 dkg liszt, 4 tojás, só, víz.
A húst csíkokra vágjuk, a hagymát apró kockákra szeljük. Egy lábosba étolajra rátesszük a hagymát és a húst, és együtt lepirítjuk. Közben sót, borsot, majoránnát szórunk rá. Negyedórányi sütés után kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk.
Közben a lisztből, tojásból csipetnyi sóval és megfelelő mennyiségű vízzel galuska tésztát keverünk. Forró, sós vízbe szaggatva kifőzzük, leszűrjük, és tálba szedjük.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, beleöntjük a bort, és azzal együtt készre főzzük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, néhány kanálnyi forró szafttal átmelegítjük, és a tokányra öntjük. Összeforraljuk, és a galuskával tálaljuk.

Bakonyi kötözött karaj
Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 1 kisebb vöröshagyma, 1 dl étolaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt bors, só, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 paprika, 1 tojás, 4 közepes nagyságú burgonya, 2 dl tejföl.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és étolajon megpároljuk. 15 dekányi gombát laskára szeletelve beleborítunk. Vágunk rá egy kis petrezselyem zöldet, majd sóval, kávéskanálnyi borssal fűszerezzük. Amikor a gomba elkészült, félretesszük, hogy kihűljön.
A csont nélküli karajt hosszirányban szétnyitjuk. Éles késsel, óvatosan dolgozzunk, hogy aránylag vékony legyen a hús. Egy nagy téglalapot kapunk, amit enyhén kiklopfolunk. Sóval, őrölt borssal kicsit meghintjük, majd hosszirányban füstölt szalonna szeleteket terítünk rá. Egy csíkban két szelet paprikát helyezünk bele. A tojást keményre főzzük, kihűtjük, és felvágva azt is beletesszük. A meghűlt gombát vékony rétegben elterítjük a karajon. Óvatosan feltekerjük az egészet, közben enyhén még sózhatjuk.
Vékony zsineggel, hurkolásos technikával közepesen szorosra megkötjük. Mindkét oldalán rögzítjük a húst. A végét lecsomózzuk, nehogy kifolyjon a töltelék.
Gránit sütőedényben zsiradék nélkül is süthetjük. Agyag tálban, vagy tepsiben kell alá kevés zsír, és folyadék. A krumplikat megtisztítva, egészben tesszük mellé. Enyhén sózzuk, lefedjük, és lassú tűzön . 2 órán át sütjük. Amikor megpuhult, kivesszük, és teljesen kihűtjük, akkor lehet szépen szeletelni.
A hús pecsenyelevét és a párolt gomba zsiradékját felhasználva, további 10 dekányi gombát megpárolunk, végül tejföllel beforraljuk. Ezt kanalazzuk a karaj szeletekre, és a mellette sült burgonyát kínáljuk hozzá.

Vörösborban párolt töltött körte
Hozzávalók: 3 nagyobb körte, másfél dl vörösbor, 1 evőkanál étolaj, 25 dkg gesztenyemassza, 1 dl habtejszín, fél citrom leve, 1 evőkanál cukor, 5 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál tej.
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kivájjuk a belsejüket, és egy kis talpacskát vágunk mindegyikre, hogy megálljanak sülés közben.
Citromlevet csavarunk rá. A gesztenyemasszát felaprítjuk, és tejszínnel elkeverjük.
Serpenyőben az olajon megolvasztjuk a cukrot, és ráhelyezzük a körtéket. Ezen mindkét oldalán megpároljuk a gyümölcsöt. Hagyjuk, hogy a cukor rá karamellizálódjon, és enyhén barnás bevonatot adjon. Ekkor aláöntjük a vörösbort, és ebben többször átforgatva puhára főzzük.
A körtéket tálba szedjük, üregükbe gesztenyekrémet nyomunk. A csokoládét kevés tejjel felolvasztjuk, rácsurgatjuk, ezzel koronázzuk meg a desszertünket.Link
bkisseva bkisseva
Címkék: kelkáposzta közepébe, evőkanálnyi gombás, vöröshagymát felkockázzuk, kolbászt karikákra, kolbásszal feltesszük, tányérra kiszedjük,

"Nem lehet abbahagyni" -csirke
majoranna, késhegynyi kömény, 1-1 teáskanál pirospaprika és só, néhány gerezd fokhagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 5 dl tejföl, 10-15 dkg reszelt füstölt sajt, 8 evőkanál olaj (kihagyható), sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy olajjal ...
evus59 evus59
❤ Szív alakú VALENTIN-NAPIi süti ❤
kis lábas, alufólia, kiszúró forma A tésztához 20 dkg Rama 20 dkg porcukor (kristálycukor is lehet) 4 db tojás 15 dkg finomliszt 3 kiskanál cukrozatlan kakaópor 1 mokkáskanál sütőpor 0,5 dl tej A tepsi kikenéséhez Rama A csokimázhoz 20 dkg tortabevonó 4 dkg Rama 2 evőkanál vízElkészítés 1.Tészta: a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a ...
bubszi bubszi
• Gyömbéres-citromos fig
1 púpozott kiskanál sütőpor, fél mokkáskanál só, 1,5 dl olvasztott vaj, 1-1 púpozott kiskanál reszelt citrom- és narancshéj (lehet mandarin is), 1 dl (kb. 10 dkg) kristálycukor, 0,5 dl (kb. 7 dkg) porcukor, 1 tojás, A nyújtáshoz: liszt, A tepsi kikenéséhez: 2-3 dkg vaj, a mázhoz: 1 tojásfehérje, 10 dkg finom porcukor, 2-3 dkg rizsliszt vagy étkezési keményítő, ételszínezék, a díszítéshez: tej, színes cukorkák, , kókuszreszelék, pirított, szeletelt mandula, csokoládé, mazsola stb. A gyömbéres változathoz a ...
bubszi bubszi
****Havas fenyők****
Hozzávalók A tepsi kikenéséhez Rama A lekenéshez 1 tojásfehérje A nyújtáshoz finomliszt A tésztához 1 tojássárgája 12 dkg porcukor 35 dkg finomliszt 25 dkg Rama A tetejére porcukor maréknyi tisztított pisztácia Az összeállításhoz 10 dkg aszalt sárgabarack 25 szem magozott aszalt szilva 12-12 piros ...
bubszi bubszi
***Almás rizsfelfújt***
mazsola 8 db tojás 1 liter tej 2 dl víz 10 dkg Rama 1 db citrom reszelt héja és leve 1 tk. vanília aroma 20 dkg porcukor pici só 1 ek. étkezési keményítő 1 db szép nagy alma, durvára reszelve A tepsi kikenéséhez Rama zsemlemorzsa Tálaláshoz csokoládés öntet, vagy baracklekvárElkészítés 1.A rizst megmostam és a vízzel egy lábasban addig ...
bubszi bubszi
***MIKULÁS***váró***ALMÁS****
Hozzávalók 3 dkg Rama a tepsi kikenéséhez 1 kg alma 2 evőkanál zsemlemorzsa 2 evőkanál finom kristálycukor 1 mokkáskanál őrölt fahéj A tésztához 6 db tojás 6 evőkanál finom kristálycukor 6 evőkanál liszt 1 evőkanál kakaó A krémhez 25 dkg Rama 1 csomag vanília ízű pudingpor 3-4 dl tej 20 dkg porcukor A díszítéshez 6-8 dkg reszelt ...
bubszi bubszi
*UPDATE* Kalácspuding fahéjjal
Hozzávalók 4 fő 2 db kalács 3 dl tejszín 3 dl tej 8 dkg energiamentes cukor 5 db tojás 8 dkg dió fahéj vaj a tepsi kikenéséhez A kalácsokat leszeleteljük majd a kivajazott tepsibe rakjuk széthúzva, hogy egymást fedje. A dió és a fahéj kivételével mindent egy lábosba rakunk és felmelegítjük 45 fokra állandó keverés közben. Átszűrjük, majd a kalácsokra öntjük és hagyjuk állni, hogy, felszívja a locsoló masszát. (10perc) A tetejét megszórjuk ...
1vargaildyko 1vargaildyko
..nagyon finom..
pitéje! hozzávalók / 6 adag ------A tésztához 40 dkg liszt 10 dkg zsír 1 db tojás 2.5 dkg élesztő 1.5 dl tej 1 csipet só 1 ek zsír (a tepsi kikenéséhez) ------A töltelékhez 1.5 kg alma (savanyú) 1 ek cukor (ízlés szerint) 5 dkg mazsola 1 citromból nyert citromhéj (reszelt) 1 csomag vaníliás cukor fahéj ízlés szerint ...
bozsanyinemanyi bozsanyinemanyi
Süti ajánló
Epres gyümölcstortácskák recept baggesz20
csoki torta liszt nélkül faciendum
Húsvéti zselés piskóta martimarti
Vaníliás kiflik diós töltelékkel recept baggesz20
Detti túrós pogácsája bkisseva
Lúdláb macoka65
karácsonyi receptek bakoildiko
Őszibaracklepény klara50
Linzertorta grimilda
Kosárka csokoládékrémmel tundihugi
Szárnyas receptek
Mátrai borzas pecsenye skorpiolilike
Narancsos, zelleres pulykacsík bubszi
Cigánykáposzta macoka65
Vodkás pulyka-aprópecsenye bubszi
Rakott csirkemell recept mamucika
Tojásos,csirkemell rolád suzymama
pulyka petrezselymes citromos-diós töltelékkel faciendum
Ananászos csirkemell mohini
Rizzsel és paprikával töltött csirke recept jamborlulu
Csirkemell őzgerincformában sütve yvett789
Marhából készült ételek
Receptek horvathnemagdi
B betűs receptek horvathnemagdi
Erdélyi tokány reifregina
Háromhúsos leves házi májgombóccal recept boszorlany
Omlett baratnu
Káposztás tál marhahússal és s bubszi
Ördögpörkölt kapros-tejfölös nokedlivel bkisseva
Marhahús zöldbabbal recept boszorlany
Finn receptek kloppenburg
Vadropogós főtt marhahúsból rochlitzne
Sertésből készült ételek
Zöldbabos-tejfölös sertés horvathnemagdi
H.Kohut Katalin: Tavaszi karalábé csoda katalinkohut
Kedvenc pörkölt csülökkel klara50
T betűs receptek horvathnemagdi
Töltött gomba recept toth_beata
sült töltött paprika faciendum
Hússal töltött burgonyaladik horvathnemagdi
Bográcsgulyás recept toth_beata
Ízőrzők – Sárszentlőrinc horvathnemagdi
Gombás-paradicsomos sertésmáj lilagondolatok
Halból készült ételek
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is bkisseva
Pisztráng kékre főzve jozsef_olah_9843
Fogas tempura sütőtökkel suzymama
Receptek molnarimre
Paradicsomos grillezett hal 1vargaildyko
Rántott ponty zöldségkörettel recept gonda_katalin
Lazac-steak salátával migova
Harcsa steak, nyári salátával sarkadykati
kömlődi halászlé peterimajoridozsahe
Görög pisztráng jozsef_olah_9843
Vad ételek
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Vadkacsa forró gyümölccsel klerierzsi
Fácán tejfölös mártással bubszi
Vacsoracsata-Előétel-Virág veronika74
Szarvaspörkölt horvathnemagdi
Tejfölös-zöldséges őzragu horvathnemagdi
Baszk fácán veronika74
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Rakott húsételek spanyolsky
Töltött káposzta bkisseva
Spagetti ajánló
Olasz zöldségleves II. rochlitzne
Burgonyás hústekercs bulac57
Finn receptek kloppenburg
Milánói, Csilla módra recept jamborlulu
Sertéshúsos-gombás spagetti suzymama
FŐÉTEL AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Lecsós spagetti bubszi
Spagetti holland módra rochlitzne
Gyorsat finomat rizsbol margareta51
Tejszínes-sonkás-gombás bubszi
Pizza receptek
Pizzatészta (alaprecept) 1. mailona
Recept jjanosne
Pizza tekercs bubszi
Mindentudó kalácstészta gereica
Pizzalepény mascarponés gombakrémmel horvathnemagdi
mini pizzás csiga gombosinci
Pizza tészta házilag koju
Készítsünk igazi olasz pizzát otthon! suzymama
Egészséges durumbúza inrid77
Hamburger receptek
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Csirke hamburger cajun módra klara50
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Csirke hamburger banb
Sajtos hamburger bubszi
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Ma itt jártam: sarkadykati
Hamburger pulykahússal suzymama
Hamburger horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU