Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők - Révfülöp
Ízőrzők - Révfülöp - receptek

Gombás kelroló
Hozzávalók: 1 kisebb fej kelkáposzta, só, bors, 2 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 5 dkg vaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyem zöld, 4 evőkanál liszt, 1 dl tej, 1,5 dl tejföl. A tepsi kikenéséhez vaj.
A kelkáposzta fejet sóval, borssal, 1 fej vöröshagymával, és néhány gerezd fokhagymával megpároljuk, majd külső, nagyobb leveleit leszedjük. Ezeket fogjuk betölteni. Vastag torzsáját kivágjuk, és kicsit hűtjük.
Közben egy kisebb fej vöröshagymát apróra vágunk, és vajon megpárolunk. Az erdei gombát megmossuk, feldaraboljuk, majd a hagymára borítjuk. Teáskanálnyi sóval, borssal, és vágott petrezselyem zölddel ízesítjük. Amikor puhára párolódott, megszórjuk liszttel, összeforgatjuk, és tejjel kiforraljuk.
A tepsit vajjal vékonyan kikenjük. A kelkáposzta közepébe egy evőkanálnyi gombás tölteléket halmozunk, a leveleket két oldalról felhajtjuk, és rolónak feltekerjük.
Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt tejfölt kenünk a tetejére.

Köleses zsivány egy tál
Hozzávalók: 60 dkg sertéslapocka, 60 dkg vegyes erdei gomba, 20 dkg hántolt köles, 2 nagyobb szál sárgarépa, 30 dkg krumpli, 1 paradicsom, 2 paprika, 1 csípős paprika, 3 vöröshagyma, 20 dkg füstölt kolbász, 2 dl étolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál bors, 1 teáskanál őrölt paprika, só, 4 dl tejföl.
A húst és a vöröshagymát felkockázzuk, a kolbászt karikákra vágjuk. Parazsat készítünk. Amikor már nem túl nagy lánggal lobog a tüzünk, az étolajjal és a kolbásszal feltesszük a bográcsot. Amikor kisült, akkor a kolbászt egy tányérra kiszedjük, és félretesszük.
A zsírba először beleborítjuk a vöröshagymát, vágunk bele fokhagymát, majd borssal, őrölt paprikával ízesítjük, és hozzáadjuk a húst.
Az erdei gombákat felszeljük. Amennyiben szárított vargányánk is van, azt beáztatjuk. A sárgarépát megtisztítjuk, és hasábokra vágjuk. A krumplit felkockázzuk.
A bográcsba egy nagyobb, középen kicsit bevágott paradicsomot teszünk. A paprikát felkockázzuk, és azt is belerakjuk. Felengedjük épp csak annyi vízzel, hogy ellepje, és tovább főzzük.
Beletesszük a gombákat és a sárgarépát is. Az elfőtt vizet pótoljuk, és ízlés szerint megsózzuk. Amikor a paradicsom megpuhult, a bőrét lehúzzuk, és a húsát összevágva visszaborítjuk a bográcsba.
A burgonyát, a kolbászt, és a kölest is hozzákeverjük, és beleszeljük a csípős paprikát.
. félórányi rotyogtatás után, amikor a köles már megpuhult, a tejfölt szafttal felmelegítve beleborítjuk. Folyamatos kevergetés mellett összefőzzük, és tálaljuk.

Almával töltött ponty
Hozzávalók: egy (1,5-2 kilós) tisztított tükörponty, só, őrölt bors, őrölt paprika, 1 citrom, 2 csokornyi petrezselyem zöld, 20 dkg húsos, füstölt szalonna, 3 kisebb alma, 5 dkg margarin, fél liter étolaj, 1 kg krumpli, a sütéséhez további fél liter étolaj.
A ponty uszonyait eltávolítjuk, majd mindkét oldalát 2 centis távolságban, jó mélyen beirdaljuk. Az almákat meghámozzuk, egészben hagyva kettőt beleteszünk a hal üregébe. Hústűvel összetűzzük. Külsejét alaposan sózzuk, és borsozzuk. A szalonnából vékony csíkokat vágunk, és az irdalásokba nyomkodjuk. A citrom levét kinyomjuk, és meglocsoljuk vele a pontyot. A petrezselymet felaprítjuk, és kb. felét rászórjuk. Egy nagyobb fazék oldalát margarinnal kikenjük, aljába bőven öntünk étolajat. Belehelyezzük a halat, oldalt kitámasztjuk a harmadik almával, hogy ne boruljon föl. Betoljuk a sütőbe, ahol 15 percenként az alatta lévő olajjal locsolgatjuk. . 50 perc alatt elkészül.
Petrezselymes burgonyát tálalunk hozzá. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, és forró olajban kisütjük. Sózzuk, és petrezselyem zölddel meghintjük. A köretet ágyként tálaljuk a kisült pontyunkhoz, és fehérbort kínálunk mellé.

Balaton-felvidéki borsos tokány
Hozzávalók: 1 kg sertéslapocka, 4,5 dl tejföl, 1 kávéskanál só, 1 teáskanál őrölt bors, csipetnyi majoránna, 1 csokor petrezselyem zöld, 2 dl félédes vörösbor, margarin, 1 vöröshagyma, fél dl étolaj, 1 teáskanál liszt. A galuskához: 60 dkg liszt, 4 tojás, só, víz.
A húst csíkokra vágjuk, a hagymát apró kockákra szeljük. Egy lábosba étolajra rátesszük a hagymát és a húst, és együtt lepirítjuk. Közben sót, borsot, majoránnát szórunk rá. Negyedórányi sütés után kevés vizet öntünk alá, és tovább pároljuk.
Közben a lisztből, tojásból csipetnyi sóval és megfelelő mennyiségű vízzel galuska tésztát keverünk. Forró, sós vízbe szaggatva kifőzzük, leszűrjük, és tálba szedjük.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, beleöntjük a bort, és azzal együtt készre főzzük. A tejfölben elkeverjük a lisztet, néhány kanálnyi forró szafttal átmelegítjük, és a tokányra öntjük. Összeforraljuk, és a galuskával tálaljuk.

Bakonyi kötözött karaj
Hozzávalók: 60 dkg sertéskaraj, 1 kisebb vöröshagyma, 1 dl étolaj, 25 dkg erdei csiperkegomba, kis csokor petrezselyemzöld, 1 teáskanál só, 2 kávéskanál őrölt bors, só, 10 dkg húsos füstölt szalonna, 1 paprika, 1 tojás, 4 közepes nagyságú burgonya, 2 dl tejföl.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, és étolajon megpároljuk. 15 dekányi gombát laskára szeletelve beleborítunk. Vágunk rá egy kis petrezselyem zöldet, majd sóval, kávéskanálnyi borssal fűszerezzük. Amikor a gomba elkészült, félretesszük, hogy kihűljön.
A csont nélküli karajt hosszirányban szétnyitjuk. Éles késsel, óvatosan dolgozzunk, hogy aránylag vékony legyen a hús. Egy nagy téglalapot kapunk, amit enyhén kiklopfolunk. Sóval, őrölt borssal kicsit meghintjük, majd hosszirányban füstölt szalonna szeleteket terítünk rá. Egy csíkban két szelet paprikát helyezünk bele. A tojást keményre főzzük, kihűtjük, és felvágva azt is beletesszük. A meghűlt gombát vékony rétegben elterítjük a karajon. Óvatosan feltekerjük az egészet, közben enyhén még sózhatjuk.
Vékony zsineggel, hurkolásos technikával közepesen szorosra megkötjük. Mindkét oldalán rögzítjük a húst. A végét lecsomózzuk, nehogy kifolyjon a töltelék.
Gránit sütőedényben zsiradék nélkül is süthetjük. Agyag tálban, vagy tepsiben kell alá kevés zsír, és folyadék. A krumplikat megtisztítva, egészben tesszük mellé. Enyhén sózzuk, lefedjük, és lassú tűzön . 2 órán át sütjük. Amikor megpuhult, kivesszük, és teljesen kihűtjük, akkor lehet szépen szeletelni.
A hús pecsenyelevét és a párolt gomba zsiradékját felhasználva, további 10 dekányi gombát megpárolunk, végül tejföllel beforraljuk. Ezt kanalazzuk a karaj szeletekre, és a mellette sült burgonyát kínáljuk hozzá.

Vörösborban párolt töltött körte
Hozzávalók: 3 nagyobb körte, másfél dl vörösbor, 1 evőkanál étolaj, 25 dkg gesztenyemassza, 1 dl habtejszín, fél citrom leve, 1 evőkanál cukor, 5 dkg étcsokoládé, 2 evőkanál tej.
A körtéket meghámozzuk, félbevágjuk, kivájjuk a belsejüket, és egy kis talpacskát vágunk mindegyikre, hogy megálljanak sülés közben.
Citromlevet csavarunk rá. A gesztenyemasszát felaprítjuk, és tejszínnel elkeverjük.
Serpenyőben az olajon megolvasztjuk a cukrot, és ráhelyezzük a körtéket. Ezen mindkét oldalán megpároljuk a gyümölcsöt. Hagyjuk, hogy a cukor rá karamellizálódjon, és enyhén barnás bevonatot adjon. Ekkor aláöntjük a vörösbort, és ebben többször átforgatva puhára főzzük.
A körtéket tálba szedjük, üregükbe gesztenyekrémet nyomunk. A csokoládét kevés tejjel felolvasztjuk, rácsurgatjuk, ezzel koronázzuk meg a desszertünket.Link
bkisseva bkisseva
Címkék: kelkáposzta közepébe, evőkanálnyi gombás, vöröshagymát felkockázzuk, kolbászt karikákra, kolbásszal feltesszük, tányérra kiszedjük,

"Nem lehet abbahagyni" -csirke
majoranna, késhegynyi kömény, 1-1 teáskanál pirospaprika és só, néhány gerezd fokhagyma, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 5 dl tejföl, 10-15 dkg reszelt füstölt sajt, 8 evőkanál olaj (kihagyható), sütőmargarin vagy olaj a tepsi kikenéséhez Elkészítés: A lisztet a fűszerekkel és az apróra vágott fokhagymával összekeverjük. A hússzeleteket vagy combokat egyenként gyengén besózzuk, majd beleforgatjuk a fűszeres lisztbe. Alaposan kivajazott, vagy ...
veronika74 veronika74
❤ Szív alakú VALENTIN-NAPIi süti ❤
kis lábas, alufólia, kiszúró forma A tésztához 20 dkg Rama 20 dkg porcukor (kristálycukor is lehet) 4 db tojás 15 dkg finomliszt 3 kiskanál cukrozatlan kakaópor 1 mokkáskanál sütőpor 0,5 dl tej A tepsi kikenéséhez Rama A csokimázhoz 20 dkg tortabevonó 4 dkg Rama 2 evőkanál vízElkészítés 1.Tészta: a puha, szoba-hőmérsékletű Ramát a ...
bubszi bubszi
• Gyömbéres-citromos fig
1 púpozott kiskanál sütőpor, fél mokkáskanál só, 1,5 dl olvasztott vaj, 1-1 púpozott kiskanál reszelt citrom- és narancshéj (lehet mandarin is), 1 dl (kb. 10 dkg) kristálycukor, 0,5 dl (kb. 7 dkg) porcukor, 1 tojás, A nyújtáshoz: liszt, A tepsi kikenéséhez: 2-3 dkg vaj, a mázhoz: 1 tojásfehérje, 10 dkg finom porcukor, 2-3 dkg rizsliszt vagy étkezési keményítő, ételszínezék, a díszítéshez: tej, színes cukorkák, , kókuszreszelék, pirított, szeletelt mandula, csokoládé, mazsola stb. A gyömbéres változathoz a ...
bubszi bubszi
****Havas fenyők****
Hozzávalók A tepsi kikenéséhez Rama A lekenéshez 1 tojásfehérje A nyújtáshoz finomliszt A tésztához 1 tojássárgája 12 dkg porcukor 35 dkg finomliszt 25 dkg Rama A tetejére porcukor maréknyi tisztított pisztácia Az összeállításhoz 10 dkg aszalt sárgabarack 25 szem magozott aszalt szilva 12-12 piros ...
bubszi bubszi
***Almás rizsfelfújt***
mazsola 8 db tojás 1 liter tej 2 dl víz 10 dkg Rama 1 db citrom reszelt héja és leve 1 tk. vanília aroma 20 dkg porcukor pici só 1 ek. étkezési keményítő 1 db szép nagy alma, durvára reszelve A tepsi kikenéséhez Rama zsemlemorzsa Tálaláshoz csokoládés öntet, vagy baracklekvárElkészítés 1.A rizst megmostam és a vízzel egy lábasban addig ...
bubszi bubszi
***MIKULÁS***váró***ALMÁS****
Hozzávalók 3 dkg Rama a tepsi kikenéséhez 1 kg alma 2 evőkanál zsemlemorzsa 2 evőkanál finom kristálycukor 1 mokkáskanál őrölt fahéj A tésztához 6 db tojás 6 evőkanál finom kristálycukor 6 evőkanál liszt 1 evőkanál kakaó A krémhez 25 dkg Rama 1 csomag vanília ízű pudingpor 3-4 dl tej 20 dkg porcukor A díszítéshez 6-8 dkg reszelt ...
bubszi bubszi
*UPDATE* Kalácspuding fahéjjal
Hozzávalók 4 fő 2 db kalács 3 dl tejszín 3 dl tej 8 dkg energiamentes cukor 5 db tojás 8 dkg dió fahéj vaj a tepsi kikenéséhez A kalácsokat leszeleteljük majd a kivajazott tepsibe rakjuk széthúzva, hogy egymást fedje. A dió és a fahéj kivételével mindent egy lábosba rakunk és felmelegítjük 45 fokra állandó keverés közben. Átszűrjük, majd a kalácsokra öntjük és hagyjuk állni, hogy, felszívja a locsoló masszát. (10perc) A tetejét megszórjuk ...
1vargaildyko 1vargaildyko
..nagyon finom..
pitéje! hozzávalók / 6 adag ------A tésztához 40 dkg liszt 10 dkg zsír 1 db tojás 2.5 dkg élesztő 1.5 dl tej 1 csipet só 1 ek zsír (a tepsi kikenéséhez) ------A töltelékhez 1.5 kg alma (savanyú) 1 ek cukor (ízlés szerint) 5 dkg mazsola 1 citromból nyert citromhéj (reszelt) 1 csomag vaníliás cukor fahéj ízlés szerint ...
bozsanyinemanyi bozsanyinemanyi
Süti ajánló
ÉDESSÉG AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Kávés,édes élvezet........ szisszy83
Román krémes margoka59
Képviselőfánk házilag marika4528
Puha mézes horvathnemagdi
Orosz krémtorta. bubszi
Kávékrémes piskótatorta lantosneevi
Csokoládés madártej: ujjozsef
Eszterházy torta klerierzsi
Virágfánk bubszi
Szárnyas receptek
Gombás csirkemell klarika47
Csirkemell zöldséges rizzsel, sajtmártással recept toth_beata
Csirkemájas spagetti recept toth_beata
Recept Neked sarkadykati
LEGÉNYFOGÓ tyúkLEVES bubszi
Sajtos-fűszeres pulykaszeletek klara50
Galántai csirke rochlitzne
Húsos-tejfölös zöldbableves horvathnemagdi
Gyros házilag, saját pitával angyalka___
Gesztenyés kacsasült bubszi
Marhából készült ételek
Pörkölt recept jamborlulu
x nagyuska
Olasz paradicsomos tészta horvathnemagdi
Mexikói Szűzérmék 1vargaildyko
Friss, zöld, ropogós horvathnemagdi
Vacsora csata jjanosne
Bosnyák csupor bubszi
Szatmári tokány 1vargaildyko
Gezemiceleves horvathnemagdi
Receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Buday ajánlata Fagor főzőlapra fagorbolt
Gombás-tejfölös borsos tokány recept baggesz20
Babos ragu bulac57
Dagadóba töltött, burkolt sertésvelő recept jamborlulu
Töltött paprika bkisseva
Gulyásleves 2 recept gonda_katalin
Vadas 2 recept boszorlany
Húsos rakott burgonya bubszi
N betűs receptek horvathnemagdi
Hússal töltött cukkini gereica
Halból készült ételek
Füstölt lazaccal töltött horvathnemagdi
Mákosguba szuflé fehércsokis horvathnemagdi
Rántott ponty recept kovacs_zsoka
Gombás ponty tejfölben klerierzsi
Pisztráng sütve II. bubszi
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
Sült hal lencsés, pórés ágyon recept gonda_katalin
Erdei gombás taiglatelle veronika74
Merlán angolosan bubszi
Halas rétes. csibi52
Vad ételek
B betűs receptek horvathnemagdi
Baszk fácán veronika74
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Vadászpecsenye bubszi
Fácánleves reifregina
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
Fácán római tálban lilikonyhaja
Csülök Eta módra! nanoka72
Magyar gasztronómia grimilda
Spagetti ajánló
Gombás-zöldborsós spagetti 1955viki
Fokhagymás spagetti tonhallal recept gonda_katalin
Sonkaragu kapribogyóval bubszi
Füstölt tarjával töltött palacsinta recept baggesz20
Bolognai batyu sajttal recept baggesz20
Tészta szerda korall44
milánói spagetti ! ibolya58
Bakonyi húsgombócok reifregina
Olasz zöldségleves bubszi
Carbonara spagetti veronika74
Pizza receptek
Aphrodité eledele baratnu
Víg legények tortája: idvigjanos
Sajtos mozzarellás pizza egy tucat száraz kenyérből! nanoka72
Pizza saját ötlettel recept boszorlany
Pizzás rúd aranyibarbara
Mindentudó kalácstészta bubszi
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz horvathnemagdi
Pizzás csiga (kenyérlángos) veronika74
Lala kifli bordat
Gombás töltelék bubszi
Hamburger receptek
mustár készítése házilag irmus
Aztán mégis. horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Nagytakarítás! - Energizáló juditmama
A szója kloppenburg
Csirke hamburger cajun módra klara50
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi hamburger veronika74
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Ázsiai hamburger klerierzsi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU