Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Gépi kenyérsütés
... és receptek

A házi kenyérsütés legmodernebb eszköze az elektromos dagasztó és kenyérsütő gép. A legnagyobb előnye az, hogy nagyon egyszerű a kezelése. A sütőedénybe csak betöltjük a hozzávalókat. Beprogramozzuk, mikorra szeretnénk a friss kenyeret az asztalra varázsolni, és a gép megdagasztja, megkeleszti, megsüti. Mindehhez igen kevés energiát, óránként 0.2 kW-ot, tehát egy kenyér sütéséhez kevesebb, mint 1 kW-ot fogyaszt. Az így készült kenyér ára kb. fele a boltiénak.

Bár nem nélkülözhetetlen háztartási eszköz, de sok kísérletezési lehetőség és sikerélmény forrása lehet.



A leggyakoribb hiba okok:



A tészta túlkelt:

A készülék az átlagosnál melegebb helyen áll, vagy süti a nap.

Túl sok élesztőt tettünk bele, az élesztőt már előre megfuttattuk.

Túl lágyra készítettük a tésztát. Csökkentsük kissé a folyadék mennyiségét!



A tészta nem kelt meg, a kenyér kicsi maradt és nehéz lett:

A készülék túl hideg helyen áll, a környezete nagyon lehűti.

Az élesztő nem volt elég aktív (lejárt a szavatossági ideje, vagy a kelleténél kevesebbet tettünk bele).

A liszt túl öreg, vagy kicsi a sikértartalma. A liszt sikértartalmát javíthatjuk azzal, hogy egy késhegynyi aszkorbinsavat adunk hozzá (gyógyszertárban kapható).

A tésztát túl keményre készítettük. Tegyünk kicsit több folyadékot hozzá!

A tésztát erősen megsóztuk.

Túl sok adalékanyagot tettünk a liszt mennyiségéhez képest, és ezek csökkentik az élesztő gázképző hatását. Csökkentsük az adalékanyagok arányát, vagy növeljük az élesztő mennyiségét!



Mire ügyeljünk, ha a készüléket előre programozzuk?



Természetesen az időpont beállítására.

A dagasztókar és a dagasztócsavar behelyezésére! A dagasztás szempontjából mind a kettő nagyon fontos. Ha jelen vagyunk a kenyér készítésekor, az ilyen hibákat, ha nem is könnyen, de korrigálni tudjuk, előre programozott dagasztáskor viszont már csak a csúfos eredményt láthatjuk. A dagasztókar hiányakor természetesen semmi dagasztás nincs, az alapanyagok jóformán keverés nélkül sülnek meg. Ha a dagasztócsavar lazul ki (ha nem szorítjuk meg eléggé, könnyen megteszi), szintén rosszul dolgozódik ki a tészta, és a kisült kenyér elég lehangoló látványt nyújt.

Az alapanyagok sorrendjére! Elsőként mindig az élesztőt tegyük bele, azután a lisztet, a sót, a cukrot és csak legutoljára a folyadékot. Előre programozott kenyeret ne süssünk kovásszal, megfuttatott élesztővel, mert nem tudjuk befolyásolni a kelés idejét.



Ha azt szeretnénk elérni, hogy a kenyér kérge különösen ropogós legyen, a sütés befejezése után kenjük meg vízzel, és süssük további 5 percig.
Érdemes a második kelesztés után felvert tojással megkenni a kenyér tetejét és mákkal, lenmaggal, tökmaggal, napraforgómaggal, szezámmaggal, aprított dióval, mogyoróval vagy mandulával megszórni.
Nemcsak finom, de nagyon mutatós is lesz!



A sütőiparban rövid kódokkal azonosítják az egyes lisztfajtákat:



BL-55: finom (búza)liszt,

BL-80: fehér kenyérliszt,

BL-112: félfehér kenyérliszt,

BFF-55: rétesliszt,

AD: búzadara,

GL-200: Graham liszt;

TL-50: tésztaipari liszt,

DSL: durum simaliszt,

TDD: tésztaipari durum dara,

TBL-70: fehér tönköly (búza)liszt,

TBL-300: teljes kiőrlésű tönköly (búza)liszt,

RL-60: fehér rozsliszt (rozsláng),

RL-90: világos rozsliszt,

RL-125: sötét rozsliszt,

RL-190: teljes kiőrlésű rozsliszt.





Sikér:

A búzaliszt két fehérjéjének, a gliadinnak és a gluteinnek az együttese. Ez okozza a búzalisztből készült tészta nyújthatóságát.

A Clatronic 2 lapátos géphez adott receptgyűjteményben német számozással adják meg a liszt fajtáját. A magyar lisztnek az alábbiak szerint felel meg:



magyar
német




BL-55 finomliszt
405-ös

BFF-55 rétesliszt
550-es

BL-80 kenyérliszt
1050-es








A géphez adott mérőkanállal az alábbi súlyokat mérhetjük:





cukor
élesztő

1 kismérő=
7 g
4 g
2 g

1 nagymérő=
20 g
12 g
7 g






A géphez adott receptgyűjtemény használata nem célszerű az alábbiak miatt:

- pontatlan fordítás

- Németországban használt alapanyag jelölések (lásd: fent)

- a német ízlésnek megfelelő receptek



A gép vásárlása után azonnal a mellékelt receptgyűjteményből (Clatronic) nekiláttam az első úgynevezett "Klasszikus fehérkenyér" megalkotásának. Íme az eredmény:

Rettenet, katasztrófa!!! Sírni lett volna kedvem! Ekkor az Interneten kezdtem használható, mások által kipróbált recepteket keresni. Így bukkantam az Index fórum -Konyhaasztal - Mindennapi kenyerünk topikjára.



Ezután az ott megismert recepteket kezdtem a saját gépemre adaptálva kipróbálni:





Fehérkenyér:



350 ml víz

50 dkg finomliszt

15 dkg rétesliszt

2 kismérő só

2 kismérő cukor

2 nagymérő olaj

0,5 nagymérő 10%-os ecet

1,5 kismérő porélesztő

Sütni: normál program közepes szín, II. fokozat.

Fontos: a sütés kezdete előtt a kémlelő ablakot konyharuhával letakarni, de a szellőzőnyílások szabadon maradjanak, mivel az ablaknál nagy a hő veszteség, és a kenyér ezen oldala nagyon világos maradna!





Burgonyás kenyér



300 ml víz

25 g margarin

1 tojás

150 g széttört, főtt burgonya

2 kismérő só

1 kismérő cukor

600 g BL55 finomliszt

30 g BFF55 rétesliszt

7 g porélesztő

1 késhegynyi sikér

1 késhegynyi aszkorbinsav

Sütni: gyors programon, I-es fokozat, közepes szín.

Kitartással, és türelemmel a kenyerek számtalan variációival lehet kisérletezni. Lehet fűszerezni, ízesíteni sajttal, szalonnával, kolbásszal, hagymával, természetesen az alapanyagokat változtani kell az adalékok függvényében. Sok sikert a kisérletekhez!

Én a sikér és az aszkorbinsav kivételével még nem használtam egyéb "varázsszereket", mivel nem ismerem az összetételüket.





Sajtos kenyér



350 ml víz

46 dkg BL55 finomliszt

15 dkg BFF55 rétesliszt

2 kismérő só

2 kismérő cukor

1,5 nagymérő olívaolaj

1 kávéskanál sikér

1 kávéskanál aszkorbinsav

5 dkg reszelt trappista sajt

1,5 kismérő porélesztő

Berakni normál program, II fokozatra. (program idő 3:30 óra).

38 perc múlva (a 2. dagasztás után, még a kelesztés előtt) lekenni 1tojás sárgája + tejföl keverékével, és rárakni +5 dkg reszelt sajtot.

Burgonyás-sajtos kenyér szezámmaggal szórva:



300 ml víz

25 g margarin

1 tojás

70 g széttört, főtt burgonya

70 g reszelt sajt

2 kismérő só

1 kismérő cukor

630 g BL80 kenyérliszt

7 g porélesztő

1 késhegynyi sikér

1 késhegynyi aszkorbinsav

A dagasztás befejezése után (Clatronicnál 30 perc ), tejföllel megkenni, és szezámmaggal megszórni.

Sütni: gyors programon, I-es fokozat, közepes szín.

Teljes kiőrlésű graham liszttel bővített kenyér



310 ml langyos víz

43,5 dkg BL-80 kenyérliszt

14,5 dkg graham liszt GL-200 teljes kiőrlésű búzaliszt

1 nagymérő olivaolaj

1 kismérő sikér

1 kismérő só

1 kismérő cukor

1 kávéskanálnyi aszkorbinsav

1,2 dkg friss élesztő

Sütni: normál programon, I. fokozat, közepes szín. (3.20 óra)

80 dkg-os krumplis kenyér: (E.Margit rusztikus krumplis kenyerének a kenyérsütő gépre, Garamica által átalakított változata)
Ahogy én csináltam:

Hozzávalók:

35 gr burgonyapehely annyi vízzel felengedve, hogy az egész 350 ml legyen,
2 dkg margarin
35 dkg BL 80-as kenyérliszt
18 dkg BL 55-ös finomliszt
1 kismérő só
1 kismérő cukor
1 kismérő sikér
1/2 kismérő aszkorbinsav
1/3-ad friss élesztő.

A fenti sorrendben a gépbe szórni, és gyors programon (Fontos! Így nem esik össze a friss élesztőtől!) 1 óra 58 perc alatt készre sütni.


Fülig.Di.St.James (index fórumról) kenyere: (Clatronic 2 lapátos)



A recept a hozzávalók bekészítésének sorrendjében:

300 ml víz
2 km só
1 kh aszkorbin
1 ek delma (kék, joghurtos)
50 dkg "szárazanyag" az alábbi bontásban:
1/4-1/4 bl80/bl55/vitamill graham
1/8-1/8 vitamill tk rozs/krumplipehely
1+1/3 km haas
fehér kenyér progi(nekem ez hosszabb, mint a tk.progi), sötét sütési szín

Puha, szaftos bél, ropogós héj.



Fruzsika legjobb fehér kenyere (ahogy én csináltam)



Példa a gépi dagasztásra és a sütőben való kenyérsütésre:



Hozzávalók:



80 ml langyos tej

220 ml langyos víz

55 dkg BL-80 kenyérliszt

1 evőkanál burgonyapehely

1 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt

1 csapott mokkáskanál aszkorbinsav

0,5 evőkanál sikér

1 evőkanál vaj, vagy margarin

3 mokkáskanál só

2,5 dkg friss élesztő



Belerakom a gépbe a hozzávalókat a felsoroltak szerint. Elindítom a normál programon az I-es fokozatot (ez 3 óra 20 perces). 38 perc múlva befejezi a gép a dagasztást, ekkor még hagyom 10 percig a gépben. Majd kiveszem a tésztát, és átgyúrom, belerakom lisztezett kelesztő tálba. Jól rányomom a tetejét, és berakom a mikróba, hogy ne legyen huzatos helyen.

Kb. 40 perc múlva, ha lelöki a tetejét a tál, akkor kiveszem és jól átgyúrom, formázom, bevágom 3 helyen, lekenem meleg vízzel, és belerakom a sütőzacskóba. Ezt követően zacskóstól belerakom a kelesztő formába.

1 óra múlva óvatosan kiveszem a tálból és a zacskóval együtt belerakom a tepsibe.

Végül előmelegített sütőbe rakom 200 fokra, és légkeveréssel sütöm. 10 perc múlva leveszem 180 fokra a hőmérsékletet, és 45 percig még sütöm.

Ha megsült, azonnal kiveszem a zacskóból, rácsra rakom és konyharuhával letakarom.

Chilis kenyér:



Hozzávalók:

100 ml langyos tej

250 ml langyos víz

55 dkg BL-80 kenyérliszt

1 evőkanál kukoricaliszt

1 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt

1 evőkanál burgonyapehely

1 teáskanál őrölt kömény

1 fél mokkáskanál aszkorbinsav

1 fél evőkanál sikér

12 g olvasztott margarin

1 evőkanál olíva olaj

3 mokkáskanál só

2,5 dkg friss élesztő

3 db chili paprika húsa darabokra vágva



Elkészítés:

Belerakom a gépbe a hozzávalókat a felsoroltak szerint. Elindítom a normál programon az I-es fokozatot (ez 3 óra 20 perces). 38 perc múlva befejezi a gép a dagasztást, ekkor még hagyom 10 percig a gépben. Majd kiveszem a tésztát, és átgyúrom, belerakom lisztezett kelesztő tálba. Jól rányomom a tetejét, és berakom a mikróba, hogy ne legyen huzatos helyen.

Kb. 50 perc múlva, ha lelöki a tetejét a tál, akkor kiveszem és jól átgyúrom, formázom, bevágom 3 helyen, lekenem meleg vizzel, és belerakom a sütőzacskóba. Ezt követően zacskóstól belerakom a kelesztő formába.

1 óra múlva óvatosan kiveszem a tálból és a zacskóval együtt belerakom a tepsibe.

Végül előmelegített sütőbe rakom 210 fokra, és légkeveréssel sütöm. 10 perc múlva leveszem 170 fokra a hőmérsékletet, és 45 percig még sütöm.

Ha megsült, azonnal kiveszem a zacskóból, rácsra rakom és konyharuhával letakarom.

Csíkos kalács:



270 ml langyos tej

40 dkg BL55 finomliszt

10 dkg BFF55 rétesliszt

2 tojás sárgája

5 dkg olvasztott vaj, vagy margarin

5 nagymérő cukor

1 csomag vaníliás cukor

0,5 kismérő só

1,2 dkg friss élesztő

Sütni: normál programon, II. fokozat, közepes szín. ( 3.30 óra)

Csengetéskor lehet beletenni: kis citromhéj, 1 marék mazsola, rumba áztatottan, apróra vágott főző csokit.

Nálam 2:45-kor van még 2 perc az utolsó dagasztásból hátra, ekkor lehet beletenni 1-2 kanál kakaóport, hogyha csíkos kalácsot szeretnénk.

Diós-mazsolás kalács - margit2 receptje



Hozzávalók:

40 dkg finomliszt

15 dkg rétesliszt

1 egész tojás + 1 tojás sárgája

0,5 kávéskanál só

10 dkg cukor

4 dkg ráma

1,5 dl kefir

1 dl tej

1 rum aroma

6 dkg durvára vágott dió

6 dkg mazsola

1 citrom reszelt héja

1 kávéskanál sikér

1 késhegynyi aszkorbinsav

1 dkg friss élesztő



Elkészítés: A hozzávalókat a dió, mazsola és citromhéj kivételével a gépbe tesszük. Ezen hozzávalókat csengetéskor rakjuk bele.

Sütni: Normál program I. fokozat, közepes szín. ( 3 óra 20 percig tart a program.)

Lehet csak dagasztatni, illetve kelesztetni is a géppel a tészta programon.

Például:



Édes zsemle:



40 dkg BL55 finomliszt

10 dkg BFF55 rétesliszt

2,5 dkg élesztő

300 ml tej

5 dkg cukor

5 dkg vaj ( vagy margarin)

1 késhegynyi só

Mindezt a tésztaprogramon összedagasztatni, kicsit kelni hagyni, és a gépből kivéve 9 db-ra elvágni, zsemleformára alakítani. Tetejét keresztbe bevágni. Ezután megkenni 1 egész tojással, és mákkal megszórni.

Majd előmelegített sütőbe rakni. Légkeveréses sütőben 175 fokon kb. 15 percig sütni . Nem légkeverésesnél 200 fokon kb. 30 percig sütni.

Pizza:



400 g BL55 finomliszt

100 ml tej

2 db kockacukor

25 g élesztő

2 ek olaj

1 kismérő só

1 dl langyos víz (kb., hogy kissé ragacsos, lágy tésztát kapjunk)

Mindezt berakom a tésztaprogramra, s dagasztás után kiveszem. Elosztom 3 cipóra, s duplájára kelesztem konyharuhával letakarva. Majd a pizzasütőbe rakom a kisodort , tésztát és ízlés szerint megpakolhatjuk töltelékkel.

Pl: darált hús milánói szószként, oreganóval, sajtreszelék, gomba, olívabogyó, paradicsomszósz....

Majd előmelegített sütőben 200 fokon kb. 18-22 percig sütöm. - sütőedény, illetve vastagságtól függően.

Túrós batyu:



50 dkg BL55 finomliszt

2 db tojás sárgája

50 ml olaj

300 ml tej

5 dkg élesztő

1,5 ek cukor

Mindezt belerakni a gépbe tésztaprogramra. Dagasztás után kivenni, kisodorni, kb. 10X10 cm-es darabokra vágni. Majd ezután megtölteni tojással, cukorral, citromhéjjal, mazsolával ízesített túróval ízlés szerint. Összefogni, batyukat formálni.

Hideg sütőbe tenni. Majd ott 200 fokon kb. 25 percig sütni.

Zsemle, kifli



Hozzávalók: 0, 5 kg liszt, 6 dkg ráma (vagy 5 dkg zsír), 2,5 dkg élesztő, 1 dkg só, 3 dl tej, 2 kockacukor.
Ha feljött az élesztő, összedagasztani, rögtön formázni, kb. 50 percig hagyni kelni, tetejét tojássárgája + tej keverékével lekenni, és szezámmaggal megszórni. Majd hideg sütőbe rakni, s utána 25 percig sütni 200 fokra állítva a sütőt. Link

További oldalak Link
tinka1951 tinka1951
Címkék: asztalra varázsolni, kenyér sütéséhez, leggyakoribb hiba, tészta túlkelt, átlagosnál melegebb, folyadék mennyiségét,

A tökéletes kenyérlángos receptje
kenyérlángosok sütőlemez méretűek, a megsült terméket közel négyzet alakúra vágva értékesítik. Más elnevezések: kemencelángos (Alföld), langali, langló (Nyugat-Dunántúl) Változatok: különböző ízesítésű kenyérlán­gosok. A lángos a kenyérsütések kedvelt reggeli ele­dele volt üresen vagy zsírral (disznó-, kacsa-, libazsír) megkenve, de munkába is szívesen elvitték. A nyugat-dunántúli és dél-alföldi régióban a kisült lángost előbb fokhagymával jól bedörzsölték, majd megzsírozták, ...
taltos1 taltos1
Bodag
"Bodag vagy Vakarcs - több néven is nevezik a romák (Cigánykenyér) A cigányok kenyérsütési módszereinél feltétlenül meg kell említenünk a bodagot vagy a vakarcsot ahogy tetszik, amelyet a tűzhely lapján sütnek kovásztalan kenyértésztából. 4 darabhoz: 40 dkg liszt, 1 tk só, 2,5 dl víz (esetleg a fele tej), 2 dkg disznózsír. A hozzávalókból tésztát gyúrok, majd 4 lapos lepényformát formálok belőle. A tűzhely lapján mindkét oldalán megsütöm őket. A cigányok úgy eszik, hogy lecsót ...
noble noble
Ez is fincsi lehet . . .
csak egy jó erős kar szükségeltetik . . . ------------------------------------------------------------------ ------------------- "Bodag vagy Vakarcs - több néven is nevezik a romák (Cigánykenyér) A cigányok kenyérsütési módszereinél feltétlenül meg kell említenünk a bodagot vagy a vakarcsot ahogy tetszik, amelyet a tűzhely lapján sütnek kovásztalan kenyértésztából. 4 darabhoz: 40 dkg liszt, 1 tk só, 2,5 dl víz (esetleg a fele tej), 2 dkg ...
sarkadykati sarkadykati
Hagyományos házi kenyér
Hagyományos házi kenyér Cikk mentése Mostanában egyre többen készítünk otthon kenyeret. Egyrészt jó játék, másrészt kedvünk szerint ízesíthetjük, variálhatjuk, de az sem utolsó szempont, hogy tudjuk, mi van benne. A kenyérsütésben manapság nagy segítséget jelent a kenyérsütőgép, amiben nem csak kenyeret és kalácsot, de szinte bármilyen kelt tésztát is elkészíthetünk. Létezik persze dagasztás nélküli kenyér is, ennek is megvannak az előnyei. A hagyományos házi kenyér azonban dagasztással ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Húsvéti receptek
átforrósítjuk. Tálaljuk. Javaslat: akinek van, a zöldségeket párolóedényben készítse el, így a vitamintartalom nem megy veszendőbe. Házi sonkás kenyér A mai háziasszonyoknak jó dolguk van. Számtalan kisgép segíti munkájukat, a kenyérsütés pedig már régen nem az ő gondjuk. Ám akinek ideje engedi, és kedvet kap arra, hogy valami igazi különlegességgel lepje meg családját, próbáljon meg - mondjuk húsvét táján - az ünnepi sonka mellé házi kenyeret készíteni. Ezt is gyönyörűen lehet ...
dumalady dumalady
Húsvéti recept gyűjtemény
átforrósítjuk. Tálaljuk. Javaslat: akinek van, a zöldségeket párolóedényben készítse el, így a vitamintartalom nem megy veszendőbe. Házi sonkás kenyér A mai háziasszonyoknak jó dolguk van. Számtalan kisgép segíti munkájukat, a kenyérsütés pedig már régen nem az ő gondjuk. Ám akinek ideje engedi, és kedvet kap arra, hogy valami igazi különlegességgel lepje meg családját, próbáljon meg - mondjuk húsvét táján - az ünnepi sonka mellé házi kenyeret készíteni. Ezt is gyönyörűen lehet ...
bkisseva bkisseva
Kamrában az orvosság
a vastag- és végbéldaganat megelőzésében játszhatnak szerepet. Tájainkon jórészt kásaként kedvelik, de Nyugat-Európában a jellegzetes ízű főtt hajdina húsételek körete. Lisztje huszonöt százalékos arányban keverhető búza-vagy rozsliszthez kenyérsütés céljából, illetve jó ízt ad a sós palacsinták tésztájának. Lenmag Eredetileg textilipari nyersanyagként használták, de a növény rostjai mellett magja, valamint a belőle sajtolt olaj gyógyhatású táplálék. A mag egynegyedét esszenciális ...
tereza54 tereza54
Süti ajánló
Márványos túrós pite rochlitzne
Szilveszteri sós torta recept snibolya
Sütemények majornejulika
Károlyi saláta roston csirkecsíkokkal recept baggesz20
Trópusi Gyümölcsös Pite 1vargaildyko
Csabai krokett bubszi
Almás fánkgolyók málnaöntettel ujjozsef
Mogyorós bucik 1vargaildyko
Banános elefántkönnycsepp nyta100
Mandulamag bubszi
Szárnyas receptek
TEJFÖLÖS kakasGULYÁS bubszi
Krumplin sült rablóhús recept boszorlany
csirkemellcsíkok grimilda
Csirkemell gyümölcsmártásban veronika74
Rakott csirkemell koszegimarika
Gesztenyével töltött pulyka 1. bubszi
Fácánleves bulac57
Spenótos-kecskesajtos csirkemell taltos1
Ananászos csirkemell római tálban reifregina
Tejszínes-sonkás rakott csirkemell irmus
Marhából készült ételek
Zöldséges marharagú, remek egytálétel! Laktató finomság egy suzymama
Vadas leveszöldségből zsemle.. rochlitzne
Régi hajdúsági ételek tinka1951
Húsvéti recept gyűjtemény bkisseva
Gulyásleves bubszi
Zöldséges húsgombócleves horvathnemagdi
Étel, ital, süti receptek! jjanosne
Rózsa Sándor kedvence tinka1951
Pirozski 2. bubszi
Bécsi tányérhús bulac57
Sertésből készült ételek
Húsgombócok tejfölmártásban lilikonyhaja
Tejfölölös mustáros hús majus55
Ördög pecsenye recept edesangyal
Receptek sertéshúsból vg999
Rakott makaróni klerierzsi
A fincsi ragunak és a sajtos kísértésnek nem lehet ellenálln suzymama
húsos zöldéges ropogós ibolya58
Húsos saláta horvathnemagdi
Amerikai vagdalt bubszi
Stroganoff sertéstokány veronika74
Halból készült ételek
Lazac pikáns tejszínes mártással recept baggesz20
Füstölt lazacos tészta klerierzsi
Nyári halgombócleves zsenge horvathnemagdi
Bajai halászlé 1. bubszi
Juhászos birka klerierzsi
Harcsapaprikás körösi módra bubszi
Ponty dorozsmai módra horvathnemagdi
Dudari halpaprikás (halászlé) bubszi
Pizzakalauz "Gézutól" spanyolsky
Amur, busa roston bubszi
Vad ételek
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Fácán gesztenyés almával horvathnemagdi
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Nyúlpörkölt bubszi
Recept jjanosne
Áfonyás sült szarvascomb mandu pacsakute
x nagyuska
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Spagetti ajánló
olasz CSIRKEGULYÁS SAJTTAL bubszi
Abruzzói mártás bubszi
Burgonyás-heringes egytálétel recept baggesz20
Spagetti, ahogy Mi szeretjük recept baggesz20
Bolognai spagetti orsi1
VEGA pizza recept boszorlany
Az olasz hentes tokánya recept jamborlulu
Olasz spagettileves bubszi
Bolognai spagetti bubszi
x nagyuska
Pizza receptek
A kenyértészta átváltozásai horvathnemagdi
Csirkemájas-pizza horvathnemagdi
Koktélparadicsomos quiche horvathnemagdi
Sonkás tekercs tereza54
Szaloncukor süti... gabfe
Baconos pizzaszeletek jupiter21
Csirkés pizza suzymama
Pizza recept margareta51
Házi tészta paradicsomos-húsos raguval diétásan 1955viki
Fogyjunk:)))) ninuska21
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Hamburger buci recept boszorlany
Hamburger pulykahússal suzymama
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Csirke hamburger cajun módra klara50
Házi hamburger veronika74
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
A szója kloppenburg
Sajtburger veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU