|
A pizza világszerte napjaink egyik legkedveltebb étele.
Azon kevés étkek közé tartozik, melyet korra és nemre való tekintet nélkül szinte mindenki szeret, és amiből bármikor le tud gyűrni egy szeletet.
A pizza-kultúra a világ minden táján virágzik.
Hazánkban is szaporodnak a pizzériák, ahol a látvány és az ízek harmóiája egyre jobban teret nyer mindennapjainkban.
De ki nem szeretné ezt az érzést otthona kényelmében átélni?
Mennyire egyszerű lenne a konyhában, az étkezőben, vagy akár egy kerti party alkalmával elkápráztatni családot, barátokat!
Ehhez nincs szüksége semmi másra, mint egy egyszerű receptre!
Az elkészítés pár percet venne csak igénybe, a friss, ropogós étel pedig egy igazi pizzéria hangulatát varázsolná otthonába!
3 nagyon ízletes és rengeteg lehetőséget kínáló recept, amivel valóban percek alatt készíthetjük el kedvenc tésztánkat!
A díszítést, a feltéteket pedig már alakítsuk saját ízlésünk szerint!
Bemutatjuk a sokoldalú Pizza Pan serpenyőt, amivel mindez valóra is váltó!
Pizza Pan serpenyő
A Pizza Pan segítségével könnyedén elkészíthetünk bármilyen ételt, legyen az hús, zöldségköret vagy omlett.
Süthetünk, párolhatunk, grillezhetünk, a 30 cm-es serpenyő univerzális segítőtársa lesz a konyhában.
Sőt!
A Pizza Pan-t akár a szabadban is használhatjuk, lepjük meg barátainkat egy ínycsiklandozó pizzával, amit a szemük láttára süt ropogósra!
Használata nagyon egyszerű, a hőfokszabályzót használva döntjük el, milyen gyorsan szeretnénk elkészíteni az ételt.
Speciális bevonata megakadályozza, hogy bármi is letapadjon a serpenyőben, egy egyszerű mozdulattal tisztára is törölhetjük.
Ha pedig tárolni szeretnénk még egy ideig a sültet, az üvegfedő alatt hosszú ideig marad friss, meleg, ízletes a kedvenc ételünk.
Ajánlom tehát mindenkinek, aki a hamisítatlan pizzériák hangulatát szeretné otthonába csempészni.
A Pizza Pan 5 legjobb tulajdonsága:
-tapadásmentes felület
-üvegfedő párologtató nyílással
-hőszigetelt fogantyúk
-többfokozatú hőfokszabályozó
-melegen tarthatja az elkészített ételt
EGYSZERŰ PIZZATÉSZTA:
Egy 28-30 cm átmérőjű, közepes vastagságú pizzához 20 dkg (átszitált) lisztet, 1 dkg élesztőt, 1 dl langyos vizet és kevés sót veszünk. Az elmorzsolt élesztőt elkeverjük 2 evőkanálnyi langyos vízzel , valamint 1 bő evőkanálnyi liszttel, majd langyos helyen kelesztjük egy fél óra hosszan. A lisztet, a megkelt élesztőt, a sót, valamint a maradék vizet összedolgozzuk, s (letakarva) langyos helyen kelesztjük, míg a tészta a kétszeresére nem nő. Ekkor a cipót ellapítjuk, kerekre formázzuk, végül a recept szerint ízesítjük.
PIZZATÉSZTA FŰSZERESEN:
50 dkg (átszitált) liszthez 2 dl langyos vizet, 3 dkg élesztőt, 2-3 teáskanálnyi olívaolajat, valamint ízlés szerinti mennyiségű morzsolt bazsalikomot, őrölt köményt és sót veszünk. Az élesztőt elmorzsoljuk a vízben, majd a hozzávalókat sima tésztává gyúrjuk. A cipót letakarva szobahőmérsékleten eg y órát pihentetjük. Végül lisztezett deszkán kinyújtjuk - a hagyományos pizzákhoz rendszerint 1-1,5 cm vastagra, míg a pizzaréteshez csak 0,5 cm-esre.
PIZZATÉSZTA TEJJEL, OLAJJAL:
40 dkg (átszitált) liszthez 2 dkg élesztőt, 1 dl langyos, cukrozott tejet, 1-2 dl langyos vizet, 2-3 evőkanálnyi olajat, egy mokkáskanálnyi sót, s kevés vajat veszünk. Az élesztőt belemorzsoljuk a tejbe, s meleg helyen állni hagyjuk, amíg meg nem indul (10-15 percen belül habosodni kezd). Ekkor beledolgozzuk a lisztet, annyi vízzel, amennyi ahhoz szükséges, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk. Meleg helyen (letakarva) 20 percig állni hagyjuk, majd hozzáadjuk a sót és az olajat, s az átgyúrás után újabb 20-30 percig pihentetjük. Végül a tésztát belesimítjuk a serpenyőbe, rátesszük a feltétet, s 20-30 perc alatt készre sütjük. |
migova  |
Címkék: érzést otthona, kerti party, egyszerű receptre, igazi pizzéria, feltéteket pedig, sokoldalú Pizza, |
|
|
|
|