Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Receptek
Bácskai halpaprikás
Hozzávalók (8 személy részére): 75 dkg apró hal, 50 dkg kecsege, 50 dkg harcsa, 1,5 kg ponty, 25 dkg csuka, 3-4 fej vöröshagyma, 1-2 zöldpaprika, egy csípős paprika, pirospaprika, só, 1 dl bor, 2 paradicsom.
Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel főni 1,5 l vízben. Addig főzzük, amíg a halak széjjel nem főttek. Ez idő alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és tegyük a bogrács aljára. Helyezzük rá a hal-szeleteket és öntsük fel vízzel. A külön megfőzött apró halat, szálkázzuk ki, és a húsát szűrőn áttörve keverjük abba a lébe, amelyben főtt. Amikor a bográcsban a hallé forrni kezd, öntsük bele az áttört apró halat és a bort. Ezután a zöldpaprikát vágjuk karikákra, ugyanígy a paradicsomot is, és a csípős piros-paprikával együtt tegyük a bográcsba. Amikor már majdnem megfőtt a hal, tegyük bele a sót és a pirospaprikát. A bográcsban a hal 45 percnyi főzés után lesz kész. Tálaláskor tegyük külön edénybe a levét, amellyel a metélttésztát esszük. A paprikást utána fogyasszuk.

Bácskai hurka
Hozzávalók (10 kg kész hurkához): 2,8 kg sertésmáj, 1 kg sertésfej, 1,4 kg marhabelsőség, 2 kg sertéshús, 1,4 kg sertésbőrke, 2 kg hasaalja- és tokaszalonna, 20 dkg salétromsós sókeverék, 2 dkg őrölt bors, 5 g majoránna, 2 g szegfűbors, 20 dkg vöröshagyma.
A bőrkét, a húst, a fejet és a belsőséget megfőzzük. A májat és a szalonnát tíz percig forrázzuk, a vöröshagymát zsírban világossárgára pirítjuk. A szalonnát fél cm darabokra kockázzuk. A belsőségeket és a májat 13 mm- tárcsán, a bőrkét és a pirított hagymát 4 mm tárcsán megdaráljuk. A még forró anyagokhoz hozzáadjuk a fűszereket, és a jobb kötés érdekében egy kevés bőrkelét. Jól összegyúrjuk, és sertés vagy marha vastagbélbe töltjük. 80 C vízben abáljuk. Lehűtjük, és 15 C hideg füstölőben megfüstöljük.

Bácskai húsleves
Hozzávalók: egy fél csirke, egy csomó leveszöldség, egy kisebb fej vöröshagyma, néhány szem bors, 1 babérlevél, 2 evőkanál tejföl, 1 tojás, petrezselyemzöld, 2 dl rizs.
A húst a zöldséggel, a vöröshagymával, borssal, babérlevéllel feltesszük főni. Ha a hús puha, kivesszük, lefejtjük a csontról, a levest leszűrjük, majd visszatesszük a húst, és rizst adunk hozzá, Amikor a rizs megfőtt, a levest tejföllel és felvert tojással ízesítjük, petrezselyemzölddel meghintjük.
Bácskai krémes
Tészta: 27 dkg liszt, 5 dkg zsír, 5 dkg porcukor, 1 dkg szalalkáli (kevés tejben felfuttatva).
Az anyagokat annyi tejjel, amennyit felvesz összegyúrjuk, és tepsi hátán két lapot sütünk belőle.
Krém: 3 csomag vaníliapudingot 8 dl tejjel péppé főzünk, 25 dkg margarint 25 dkg porcukorral habosra keverünk, és a kihűlt péphez adjuk.
Ezt a krémet a két lap közé töltjük. A tejére 2 tojásfehérjéből és 14 dkg porcukorból gőz fölött habot verünk. A tésztára kenjük, és végül kakaóval meghintjük.

Bácskai májas hurka
(10 kg kész hurkához)
Előfőzünk 2 kg sertésbőrkét, 5.5 kg sertéstüdőt. 2.2 kg sertésmájat (fele lehet marhamáj), 2 kg hasaalja szalonnát . 10 percig abálunk. 4 fej vöröshagymát felszelve, kis zsíron világossárgára pirítjuk. Az abált szalonnát felkockázzuk, a tüdőt, májat elkeverve nagy, a bőrkét, hagymát kis lyukú tárcsán ledaráljuk.
Ezeket nagy edényben 6 dl bőrkelével, szegfűborssal, majoránnával, 2 kk. őrölt borssal ízlés szerint jól elkeverjük. 6 m marha vastagbélbe töltve, 30 percig abáljuk. Lehűtve, 20 C nem melegebb füstölőben lassan megfüstöljük.

Bácskai mákos gombóc
2.5 dl vizet kis sóval lobogósra forralunk. Folyton keverve belecsurgatunk 60 dkg lisztet. Felületesen elkeverve, lisztes deszkára borítva, hűlni hagyjuk. Ha langyos, beledolgozunk 1 tojássárgáját. Úgy gyúrjuk össze, akár a burgonyás gyúrt tésztát. Lisztes kézzel pici gombócokat formálunk. Lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzve leszűrjük, meleg vízzel öblítve lecsurgatjuk. 10 dkg olvadt vajba keverjük. Porcukros, darált mákkal hintve tálaljuk. Csak frissen jó!
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: bogrács aljára, külön megfőzött, húsát szűrőn, hallé forrni, áttört apró, zöldpaprikát vágjuk,

B betűs receptek
Barlahidai cupita (búzaprósza) Hozzávalók: 30 dkg liszt, 2 tojás, 1 bögre tej, só, diónyi vaj. A tojást a tej egy részével jól felverjük, a lisztet belekeverjük. Fakanállal simára dolgozzuk, majd a megmaradt tejet is hozzáöntjük, és palacsinta sűrűségűre keverjük. Zsírozott tepsibe öntjük, tetejét olvasztott vajjal meglocsoljuk, forró sütőben megsütjük. Meghinthetjük cukorral. Nagy kockákra vágjuk és forrón tálaljuk. Bábolnai burgonyaleves Személyenként ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bácskai tokány Az apró húst csíkokra vágjuk és megmossuk. Tartalmas pörköltalapot készítünk köménymaggal és zúzott fokhagymával. Zsírjára pirítjuk, és a csíkokra vágott húst beletesszük. Kévés csontalaplével vagy vízzel felengedve pároljuk. Ha a hús majdnem puha, hozzáadjuk széletekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot. Tálaláskor galuskát, párolt rizst vagy petrezselymes burgonyát adunk hozzá. Debreceni sertéstokány, ha a bácskai tokányhoz pároláskor debreceni kolbászt teszünk. A ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bácskai mákos gombóc 2.5 dl vizet kis sóval lobogósra forralunk. Folyton keverve belecsurgatunk 60 dkg lisztet. Felületesen elkeverve, lisztes deszkára borítva, hűlni hagyjuk. Ha langyos, beledolgozunk 1 tojássárgáját. Úgy gyúrjuk össze, akár a burgonyás gyúrt tésztát. Lisztes kézzel pici gombócokat formálunk. Lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzve leszűrjük, meleg vízzel öblítve lecsurgatjuk. 10 dkg olvadt vajba keverjük. Porcukros, darált mákkal hintve tálaljuk. Csak frissen ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Bácskai halpaprikás Hozzávalók (8 személy részére): 75 dkg apró hal, 50 dkg kecsege, 50 dkg harcsa, 1,5 kg ponty, 25 dkg csuka, 3-4 fej vöröshagyma, 1-2 zöldpaprika, egy csípős paprika, pirospaprika, só, 1 dl bor, 2 paradicsom. Az apró halat tisztítsuk meg, és tegyük fel főni 1,5 l vízben. Addig főzzük, amíg a halak széjjel nem főttek. Ez idő alatt tisztítsuk meg a nemes halakat, vágjuk darabokra. A hagymát vágjuk apróra, és tegyük a bogrács aljára. Helyezzük rá a hal-szeleteket és öntsük ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Bácskai rizseshús
Hozzávalók ------------------------------------------------------------------ -------------- 50 dkg sertéslapocka 1 nagy fej hagyma 30 dkg zöldpaprika 15 dkg paradicsom 4 + 2 evőkanál olaj 1 kávéskanál pirospaprika 25 dkg közepes szemű rizs 4-5 szál petrezselyem ------------------------------------------------------------------ -------------- Előkészítés: ...
galac galac
Bácskai rizseshús
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg combból 30 dkg zöldpaprika 15 dkg paradicsom 20 dkg rizs petrezselyem só Elkészítés: A rizst mosd meg, s csöpögtesd le. Ha a pörkölt már majdnem puha, egy tűzálló tálban add hozzá a rizst, a kicsumázott, felaprított zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot. Sózd, jól keverd össze, majd önts rá ...
1vargaildyko 1vargaildyko
Húsvéti receptek
Húsvéti receptek Bundás macesz Hozzávalók: Személyenként 1 tojás, só, kb. 1 maceszlap. A maceszlapot csíkokra törjük, meleg vízzel leöntjük, majd kettőt-hármat összeragasztva a tojásba mártjuk, majd forró olajban pirosra sütjük. Gazdag egytál Hozzávalók: 1 csomag gyorsrizs, 20 dkg zöldbab, 1 kisfej karfiol, 1 csomó leveszöldség, 1/2 kg marhahús (de lehet sertés, pulyka vagy bármi, tetszés szerint), 1 fej hagyma, 1 paradicsom és 1 paprika, 2 dl tejföl, 10 ...
dumalady dumalady
K betűs receptek
Kalotaszegi töltött paprika A kalotaszegi töltött paprikához, amelyet kapros-paprikás mártásban tálalunk, először megdarálunk 35 deka sertéscombot. Ezt alaposan összedolgozzuk egy beáztatott, kinyomkodott zsemlével, kevés frissen őrölt borssal, sóval, tojással. A masszát beletöltjük az előkészített nyolc darab zöldpaprikába. A vöröshagymát finomra vágjuk, forró olajon aranysárgára pirítjuk, megszórjuk fűszerpaprikával, felengedjük egy kevés csontlével, és elkeverjük. Hozzáadunk két-két kockára ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Csokis kenyértorta dupalymaria
ÓRIÁSTorta bubszi
Erdélyi habos-almás bubszi
Meggyes csoda bkisseva
Gesztenyés fagylaltalagút bubszi
Meggyes piskóta yaskane
Diókoszorú bubszi
kelt túrós táska ibolya58
túrógombóc faciendum
Fügés kuglóf gabfe
Szárnyas receptek
Karácsonyra reifregina
Almával grillezett pulykaszelet bundáskenyérrel recept baggesz20
Rakott csirkemell smiri
Fácánleves reifregina
Bigarad mártás bubszi
*UPDATE* Rakott karfiol 1vargaildyko
Lasagne (ejtsd: lázánnyá) kisa622
Tésztában sűlt... baratnu
Sütőben sült fokhagymás fűszeres máj burgonyával! vorosrozsa66
SZABOLCSI TÖLTÖTT csirke bubszi
Marhából készült ételek
Vacsora csata jjanosne
Ricset horvathnemagdi
Vasárnap horvathnemagdi
B betűs receptek horvathnemagdi
Sztifádó (görög marharagu) bkisseva
Paradicsom, paprika bulac57
Háromhúsos leves házi májgombóccal recept boszorlany
Miért a Reg-Enor? horvathnemagdi
Húsos táska bulac57
Vadas marha hajdueva56
Sertésből készült ételek
Nagymuzsalyi töltött káposzta recept jamborlulu
Húskenyér bubszi
Zöldség fasirt klarika47
Rakott karfiol recept gonda_katalin
Palacsinta janoselek
gemncimájas tarjaszeletek ibolya58
rAKOTT zÖLDBAB bubszi
Korhelyleves bubszi
Recept jjanosne
Székelykáposzta baratha
Halból készült ételek
Karácsonyi menü szív- és cukorbetegeknek fejesnemagdi
Burgonya héjában füstölt lazaccal recept jamborlulu
Grillezett lazac kapribogyóval veronika74
Lazac kapros-sajtos-tejszines rochlitzne
Dunapentelei halászlé bubszi
Szőlőlevélbe töltött lazacos horvathnemagdi
Ízőrzők – Szigetbecse horvathnemagdi
Kutap (töltött pisztráng) bubszi
Ponty sörben pácolva bubszi
Variációk az isteni halászlére horvathnemagdi
Vad ételek
Fácánleves Újházi módra bubszi
Fácánragu krokettel recept toth_beata
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
Kisalföldi vaddisznópörkölt recept kovacs_zsoka
Recept rakosferenc
vörösboros szarvasragu faciendum
Gombás fogolypecsenye bubszi
Borsikafű nnpapszi
fácán(pulyka)becsinált leves donaldduck
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Spagetti ajánló
Sajtos tészta horvathnemagdi
*UPDATE* Bolognai spagetti 1vargaildyko
Tejszínes-spárgás tészta recept suzymama
Pirított tészta kakukkfűvel recept boszorlany
Csábító spagetti a sütőből tele minden jóval! suzymama
Füstölt tarjával töltött gombafejek zsokanita
Margit hozta sarkadykati
Ananászos kukoricás csirke zsokanita
Bolognai spagetti recept jamborlulu
4 csoda-recept - 10 perc alatt grimilda
Pizza receptek
Sonkás, gombás pizza recept gonda_katalin
Mini pizzás csigák recept baggesz20
Csirkemájas-pizza horvathnemagdi
Sonkás-tojásos töltelék bubszi
x nagyuska
Hagymás-ringlis pizza bulac57
Pizzás tekergő bubszi
Napraforgó kalács maroka
8 legfinomabb horvathnemagdi
Pizza recept margareta51
Hamburger receptek
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Tócsni tejföllel recept baggesz20
Hamburger zsemle vagikriszti
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Hamburger zsemle recept toth_beata
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Hamburger buci recept jamborlulu
Grillezett hamburgerpogácsa veronika74
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU