Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
A 6 legjobb rakott édesség
A 6 legjobb rakott édesség

Még a profi konyhatündérek is szívesen készítenek olyan édességet, amivel nem kell sokat pepecselni, elég csak bedobni a sütőbe - vagy a hűtőbe -, és máris tálalható. Nekik ,,találták" fel a rakott édességeket.

Kezdő és rutinos háziasszonyoknak egyaránt jól jön a repertoárjukba néhány olyan desszertötlet, amit nem kell keleszteni, vagy órákig sütni bizonyos hőmérsékleten - azaz nem túlzottan bonyolult és időigényes. A legtöbben, ha rakott édességről van szó, babapiskótából készült finomságra gondolnak, pedig a zsömle, a kifli, a kalács és a piskóta is remek alapanyaga lehet egy-egy ilyen édességnek.
Mi most olyan laktató, a megszokott desszertektől különböző fogásokat ajánlunk, melyek akár a hétköznapi vacsora, akár egy ünnepi menü főszereplői lehetnek.

Mákos rakott kifli

Hozzávalók:
8 db édes (vajas) kifli, 1 citrom, 40 dkg őszibarack (konzerv), 1 rúd vanília, 7 dl tej, 4 tojás, 4 dkg kristálycukor, 4 dkg vaj (sütőmargarin), 15 dkg darált mák, 10 dkg porcukor

Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk, a sárgájukat habosra keverjük a kristálycukorral, apránként hozzászűrjük a tejet, visszaöntjük a tejeslábasba, és felforrósítjuk (felforralni nem szabad!). A kiflire öntjük, és 15-20 percet áztatjuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A vaj felével kikenünk egy sütőtálat. A mákot összekeverjük 5 dkg porcukorrall és felét a tálba szórjuk. Rásimítjuk a krémesre puhult kifli felét, megszórjuk a maradék mákkal, az őszibarackkal, aztán betakarjuk a maradék kiflivel. A tetejére tördeljük a vajat, és a forró sütőben kb. fél óra alatt aranyropogósra sütjük.
Közben a tojásfehérjéket csipetnyi sóval félkeményre verjük, majd a porcukorral fényes-tömör habbá verjük. A sütőből kivesszük a kiflirakottast, tetejére simítjuk a habot, és további 10 percre visszatesszük a sütőbe, hogy kissé megpiruljon. Nem túl forrón tálaljuk, de kihűlve is pompás.

Mézes-meggyes rakott kalács

Hozzávalók:
1 üveg magozott meggybefőtt, 8 dkg cukor, 1 evőkanál étkezési keményítő, 20 dkg étcsokoládé, 5 dl tejszín, 25 dkg mascarpone (vagy natúr krémtúró), 2 dl tej, 6 dkg méz, 50 dkg kalács

Elkészítés:
A meggyet leszűrjük, a levét a cukor felével felforraljuk. A keményítőt 2 evőkanál vízzel kikeverjük, és besűrítjük vele a meggylevet. Egyet forralunk rajta, hozzáadjuk a meggyet, és hűlni hagyjuk. A csokoládét összetördeljük, vízfürdőben felolvasztjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, a felét óvatosan összekeverjük az olvasztott csokoládéval.A mascarponét simára keverjük a maradék cukorral, és beleforgatjuk a maradék tejszínhabot. A tejet összemelegítjük a mézzel és félretesszük.
A kalácsot felszeleteljük, a szeleteket megmártjuk a mézes tejben, és kibéleljük vele egy üvegtál alját. Ráöntjük a felfőzött meggyet, majd ismét egy réteg áztatott kalács következik. Erre jön a fehér krém, újra egy sor kalács, végezetül a csokis réteg. Lehűtve tálaljuk.

Diós rakott palacsinta borsodóval

Hozzávalók:
A palacsintához: 20 dkg liszt, 2 egész tojás, 2 dl tej, 3 dl szódavíz, 1 kávéskanál só, 1 dl olaj; töltelékhez:fahéjas porcukor, cukros dió; a borsodóhoz személyenként: 1 tojás, 1 dl fehérbor, 1 evőkanál cukor, 1 teáskanál keményítő, 1 teáskanál rum

Elkészítés:
A lisztből, tojásból, tejből a szódavízzel és a sóval palacsinta tésztát készítünk, 1 órát állni hagyjuk, majd belekeverjük az olajat. A palacsintákat teflon palacsintasütőben kisütjük. A palacsintákat tálra rétegezzük úgy, hogy hol fahéjas cukorral, hol cukros dióval szórjuk meg. Ha elkészülünk vele, 5 percre a sütőbe tesszük, hogy melegen tartsuk.

A tojásokat, a cukrot és a keményítőt habverővel összekeverjük, fölengedjük a borral és 2 dl vízzel, majd erős lángon, állandóan kevergetve addig főzzük, míg emelkedni nem kezd, habossá nem válik. A tűzről levéve, belekeverjük a rumot (elmaradhat). A meleg, háromszögekre vágott palacsinták mellé kínáljuk.

Málnás rakott palacsinta

Hozzávalók:
20 dkg liszt, 2 tojás sárgája, 2 tojás fehérje, 1 dl olaj, 2 dl víz, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, só; 50 dkg mirelit málna, 3 cl citromlikőr

Elkészítés:

A málnát felengedjük, és a levével együtt kis lábasban a citromlikőrrel főzni kezdjük. Közben robotgéppel vagy kézimixerrel kikeverjük a lisztet a tojássárgájával, hozzákeverjük az étolajat, a tejet, a vizet, végül csipetnyi sót és a cukrot, majd egy órát állni hagyjuk. Sütés előtt óvatosan hozzákeverjük a két tojás kemény habbá vert fehérjéjét.
A teflon bevonatú palacsintasütő közepére kevés olajat löttyintünk, felforrósítjuk, és egy merőkanál palacsintatésztát körkörösen szétoszlatunk a serpenyő alján. Az egyik oldalát félig megsütjük, majd két falapáttal óvatosan megfordítjuk, és a másik oldalát készre sütjük. A vastag, de lágy palacsintát tűzálló tálra borítjuk és a darabos málnaöntettel megkenjük. Erre jön a következő, hasonló módon kisütött palacsinta, majd a málna. Így rétegezzük tovább. (A legjobb, ha egészen kicsi, de pufi palacsintákat sütünk.)

Rakott csokis piskóta

Hozzávalók:
4 tojásból piskóta, 1 csomag csokoládés pudingpor, 5 dl tej, 1 evőkanál kakaópor, 5 cl rum (vagy rumaroma), 1 üveg magozott meggybefőtt, 2,5-3 dl tejszín, 2 evőkanál cukor

Elkészítés:
Egy üvegtál aljára egy réteg kb. 3 cm-esre tépkedett piskótát teszünk és rummal meglocsoljuk. (A piskótát érdemes egy nappal az elkészítés előtt megsütni, vagy kész lapot vásárolni, és a csoki pudingot megfőzni, lehűteni.) A következő réteg kihűlt csoki pudingból lesz, erre szórunk kb. 10 szem meggybefőttet, majd egy réteg tejszínhabbal beterítjük. Tovább folytatjuk a rétegezést - a tetejére tejszínhab kerüljön meggyszemekkel dekorálva. Kb. 6 órát (vagy 1 éjszakát) a hűtőben pihentetjük.

Rakott linzer

Hozzávalók:
a tésztához: 30 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 tojás,1 evőkanál tejföl (szükség szerint); a krémhez: 5 dl tej, 1 zacskó vaníliás pudingpor, 1 tasak vaníliás cukor, 18 dkg vaj, 25 dkg cukor; a szóráshoz: 5 dkg kakaópor

Elkészítés:
Összemorzsoljuk a lisztet a vajjal, egy csipet sóval, majd beletesszük a cukrot, a tojást, és ha nem elég lágy, a tejfölt. Tésztává gyúrjuk, letakarjuk, és 30 percre a hűtőbe tesszük.
A krémhez 4 dl tejet felteszünk forrni. A maradék tejjel elkeverjük a pudingport és a vaníliás cukrot. Amikor forr a tej, beleöntjük a kikevert pudingport, és habverővel állandóan kevergetve 1 percig főzzük. Amikor kellően besűrűsödött, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk. (Közben habverővel gyakran kevergetjük.)

A vajat a cukorral nagyon habosra kikeverjük. Amikor a pudingos krém kézmelegre hűlt, gépi habverővel belekeverjük a cukros vajat és félretesszük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
A tésztát lisztezett deszkán 2 mm vastag téglalap-alakúra nyújtjuk, majd három részre vágjuk. A sütőlemezt sütőpapírral kibéleljük, rátesszük az egyik lapot, és a sütőben 12-15 percig sütjük. Amikor a tészta szép sárgás, kivesszük, félretesszük hűlni. A másik két lapot is megsütjük. A már kihűlt lapok egyikét tálcára fektetjük, megkenjük a krémmel, majd ráhelyezve a másik lapot szintén megkenjük, végül a harmadikkal is így járunk el. Letakarva a hűtőbe tesszük, és legalább fél napot pihentetjük, hogy a lapok megpuhuljanak. A hűtőből kivéve felszeleteljük, kakaóporral megszórjuk és tálra tesszük.
grimilda grimilda
Címkék: megszokott desszertektől, hétköznapi vacsora, ünnepi menü, tojásokat ketté, sárgájukat habosra, kiflire öntjük,

Főszerepben az őszibarack
egyszerűbb enni is.) A szeletek tetejére sajt kerül. Ha fél barackokat tettünk, akkor érdemes reszelni, ha szeletelve került rá a barack, mehet rá szeletelt sajt is. Előmelegített sütőben, közepes lángon fél óráig sütjük. Rizs illik hozzá a legjobban. Sajtos-barackos rakott pulykamell Hozzávalók: 80 dkg pulykamellfilé (csirkemellből is készíthető), 3 közepes fej vöröshagyma, majoránna, só, 3 dl főzőtejszín, 35 dkg reszelt trappista sajt, 3 db egész tojás, 2 szép ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Receptek vegyesen 2
deka liszttel kevert fél csomag sütőport, 10 deka mazsolaszőlőt, 6 deka vágott diót, 6 deka vágott mandulát és legvégül a 2 tojás kemény habját adjuk hozzá. A tésztát hosszúkás, vajjal kikent lisztezett tepsibe téve világossárgára sütjük. Legjobb 1-2 napi állás után szeletelni. Dióskifli 40 dkg lisztet 8 deka zsírral, 5 deka cukorral, kevés sóval, 1 evőkanál rummal és annyi tejjel összegyúrunk, hogy könnyen dolgozható legyen. 1 tojás sárgáját és a kevés liszttel elkevert ...
aprochef aprochef
Sütés nélküli édességek
dl tejszín /Hulala/,1 nagy doboz gyümölcs joghurt /1/2 liter/. Elkészítés: A joghurtot a zselatinnalelkeverjük,felmelegítjük,de nem forraljuk,majd langyosra hűtjük.Tetszés szerint gyümölcsöt, konzervet,befőttet darabolunk bele.Legjobb,ha olyan gyümölcsöt teszünk bele,mint amilyen a joghurt.Tejszínt kemény habbá verjük és a langyosra hűlt joghurthoz lazán hozzákeverjük.Őzgerincformát folpack-kal kibélelünk,beleöntjük a joghurtos masszát,tetejét beborítjuk babapiskótával és hűtőben ...
groszmadel groszmadel
x
főzzük, hagyjuk forrni, miután habját elforrta, szórjuk bele a pirospaprikát. Az ikra és a haltej 15-20 perc elteltével kerüljön az edénybe, a cseresznyepaprikával együtt. A halhús forrásától számított 30 perc múlva kész a halászlé. A gyufa tésztát (legjobb, ha házi készítésű!) sós vízben kifőzzük. A halszeleteket külön edénybe szedjük. A lét ízlés szerint a tésztára öntjük, vagy külön tálaljuk. #968 2008. november 13. 07:38 Válaszolj! ...
nagyuska nagyuska
x
majd a cukorral szódabikarbónával, a tejben megkelesztett élesztővel, 1 egész tojással 2-nek a sárgájával, finom puha tésztának összegyúrjuk. Három cipóra osztjuk. Az első lapot vékonyra nyújtjuk, a nagy gáztepsibe tesszük. Megkenjük lekvárral, (legjobb a barack vagy a ribiszke) rárakjuk a tetszés szerinti cukorral elkevert darált dió felét. Rátesszük a következő lapot, és azt is megkenjük lekvárral, rárakjuk a maradék diót. Végül ráterítjük az utolsó lapot, körben kissé lenyomkodjuk. Letakarva ...
nagyuska nagyuska
x
Válaszolj! Szűcs Dezsőné [Vera] GYROS Hozzávalók: 80-100dkg hús(pulyka vagy csirkemell,sertéskaraj) 2dkg fokhagyma granulátum 1/2 liter tej 2 evőkanál olaj(legjobb az oliva) 1 csomag görög gyros fűszerkeverék(én a Kotányit szoktam) 5-10 dkg póréhagyma ízlés szerint(más hagyma is jó) 1 db kisebb hegyes paprika(friss) 1 teáskanl oregánó A húst előző este be kell áztatni a fokhagymás ...
nagyuska nagyuska
x
társaságot, kicsit sem otthonülő típusúak. Ha mégis otthon vannak, televíziós vígjátékokat néznek. Személyesen ismerik őket a pizzás fiú, mert igazi nagy pizzapusztítók. *** Hát, ez legalább olyan megbízható, mint a horoszkóp... Rám legjobban a paradicsomleveses jellemzés illik, azzal az apró megjegyzéssel, hogy nem szeretem a paradicsomlevest. Anyósomról meg azt hittem, azért eszik mindig húslevest, mert nem tud mást főzni. Pedig csak hűséges fajta. " #531 2009. július ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
Csokis-meggyes likőr ujjozsef
Mákos-diós szelet kakaós klerierzsi
Francia diós krémes yvett789
Kekszes-almás sütés nélkül klerierzsi
TORTA AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Banános,csokis süti horvathnemagdi
Sajtos csiga majus55
Húsvéti torta tundihugi
Kócos kata gereica
Sütemények offramaja
Szárnyas receptek
Gazdag csirkesaláta feta ... rochlitzne
4 csodarecept - 10 perc alatt! marti1951
Bombajó veronika74
Göngyölt Csirkemell 1vargaildyko
Csirkepaprikás gombával suzymama
Májjal töltött csirkecomb baconbe tekerve bkisseva
mai recept faciendum
Tavaszi csirke körtével.... maca23
Szenegáli csirkemell recept donaldduck
Aszalt szilvás pulykakuglóf suzymama
Marhából készült ételek
Saslik bubszi
fantázia szelet ibolya58
Marhahús újhagymával lilikonyhaja
Nagyon magyaros babgulyás csül klara50
ir marhapörkölt! ibolya58
torreroleves! ibolya58
húsos savanyú zöldségleves ibolya58
Majorannás Marhasült 1vargaildyko
Burgundi marharagu bubszi
Receptek jjanosne
Sertésből készült ételek
Főzelékek nyilas_nina
Grillezett csirkemell zöldbabo klara50
Tüzes babgulyás csülökkel: klerierzsi
HÁJAS KIFLI szilvalekvárral lizawolf
Göngyölt káposzta agimami7
Hamis pizza bubszi
Tegnap megcsináltam sarkadykati
Gyümölcsös sertésnyárs veronika74
*UPDATE* Sertés tokány tavaszi zöldségekkel,házi tarhonyával 1vargaildyko
Vörösboros szűzpecsenye suzymama
Halból készült ételek
Bácskai halászlé bubszi
Ponty bakonyi módra kovacsborbala
Halragu zöldborsóval bulac57
Karácsonyi puncsos kohlinka
Párolt lazac citrommártással recept gonda_katalin
Tepsis lazac bulac57
Halételek jozsef_olah_9843
Töltött pontyfilé bubszi
Káposztás harcsa bubszi
Pisztráng Szalajka módra cilamami
Vad ételek
Hal a tortán jjanosne
Őzcomb gersliropogóssal 1vargaildyko
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Fácán római tálban lilikonyhaja
Fácán savanyú káposztával rochlitzne
Ízőrzők – Érsekcsanád horvathnemagdi
Lapcsánka erdész módra bubszi
Szarvas ragu recept kovacs_zsoka
K betűs receptek horvathnemagdi
Vadkacsa forró gyümölccsel klerierzsi
Spagetti ajánló
Finom falatok piroska0101
Citromos-tárkonyos gombaszósz horvathnemagdi
Bolognai spagetti orsi1
Spenótos canelloni recept baggesz20
Cukkinis spagetti korall44
Diós-brokkolis spagetti bulac57
Császárspagetti klerierzsi
Spagetti budai módra margoka59
Nyúlpaprikás 1. bubszi
Brokkolibéka recept jamborlulu
Pizza receptek
Palacsintasütőbe sült pizza jupiter21
Törökös pizza horvathnemagdi
Pizza tekercs recept tinka1951
Az igazi olasz pizza sheidi
Sonkás-tojásos töltelék bubszi
Töki pompos / a magyar pizza/ gabfe
Pizza gofri recept baggesz20
Koktél pogácsa Update3 veronika74
Sajtos-sonkás-kukoricás ... bulac57
tepertős csiga drciccancs
Hamburger receptek
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi hamburger recept gonda_katalin
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Hamburger baratnu
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Hamburger horvathnemagdi
Sajtos hamburger recept kovacs_zsoka
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU