Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Deszk –
Ízőrzők - Deszk - receptek

Brzi gibanica (Gyors gibanica)
Hozzávalók: (1 darabhoz) 2 réteslap, 2 evőkanál olívaolaj, 15 dkg juhtúró, 5 dkg trappista sajt, a sütéshez étolaj.
A réteslapokat kiterítjük, egy adaghoz kettőt egymásra helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal (étolajjal, vagy olvasztott zsírral). Egyik végére hosszában felhalmozzuk a juhtúrót, majd nagy lyukú reszelőn sajtot reszelünk rá. Feltekerjük, csigába összehajtjuk, kicsit megnyomjuk a tenyerünkkel a tetejét. Olajat hevítünk, és mindkét oldalán aranyos barnára sütjük.
Gyors, finom vendégváró étel.

Mutykalica
Hozzávalók: (10-12 főre) 4 nagy fej vöröshagyma, 10 gerezd fokhagyma, 3 dl olívaolaj, 30 dkg zöldhagyma, 1 kg sárgarépa, 50 dkg petrezselyem gyökér, 1 nagy szál póréhagyma, só, őrölt fekete bors, 20 dkg zöldbab, 8 db paprika, 1 csípős zöldpaprika, 5 db cukkini, 3 db padlizsán, 1 kg paradicsom, 1 csokor petrezselyem zöldje.
A nyársakhoz: 50 dkg marhahús, 50 dkg sertéshús, 1 szelet szalonna, só, őrölt fekete bors.
Tűzrakóhelyen parazsat készítünk.
A zöldségeket felaprítjuk. A vöröshagymát nagyobb kockákra, a fokhagymát kisebb darabokra, a zöldhagymát és pórét karikákra vágjuk.
Egy nagyobb, tűzálló cserépedény aljában megforgatunk egy kevés olívaolajat, és beletesszük a hagymákat.
A megtisztított sárgarépát, petrezselymet, cukkinit és padlizsánt uborkagyalun lereszeljük.
A hagymákra halmozzuk a vékonyra vágott sárgarépát és petrezselymet, majd az egészet 2 teáskanál sóval, és borssal megszórjuk. Rárakjuk a zöldbabot, és újra meglocsoljuk néhány kanálnyi olívaolajjal.
Lefedjük az edényt, és parázságyra helyezzük. Főzés közben körberakjuk fával, amit állandóan pótolunk.
Közben a paprikákat karikákra vágjuk, és hozzákeverjük. A paradicsomot cikkekre vágva tesszük bele.
Főzés közben egy kevés vízzel felengedjük. Utoljára adjuk hozzá a cukkinit és padlizsánt.
Egy órányi főzés után kellemes, lecsó-szerű ételt kapunk, amibe legutoljára még beleszórjuk az apróra szelt petrezselyem zöldjét, sózzuk (kb. 2 teáskanál só kell még hozzá), átkeverjük, és készre főzzük.
Miközben a zöldségeink párolódnak, elkészítjük hozzá a húst. Nagyobb, egyforma kockákra vágjuk, és váltogatva nyársakra húzzuk mindkét húsunkat. Grillrácson, faszénparázson, többször forgatva átsütjük. Sütés előtt a rácsokat jól átkenjük szalonnával, hogy ne ragadjon rá a hús. Amikor már félig megsült, megszórjuk sóval, és borssal.
A megfőtt zöldségeinket ezzel a hússal együtt kínáljuk.

Pljeszkavica
Hozzávalók: 30-30 dkg birka-sertés- és marhahús, 1 kg vöröshagyma, só, őrölt feketebors.
A pitához 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, langyos víz, 2 teáskanál cukor, 3 teáskanál só, 1 dl étolaj, vagy sertészsír.
A húsokat, és 40 dkg hagymát megdarálunk. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan átgyúrjuk. Gombócokat, majd hússzeleteket formázunk belőle. Legjobb a sütés előtti napon elkészíteni, akkor másnapra jól összeáll. Faszénparázson mindkét oldalukon alaposan átsütjük.
Pitát készítünk hozzá. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd összedagasztjuk az átszitált liszttel. Közben hozzádolgozzuk a zsiradékot, és a szükséges mennyiségű langyos vizet. Megkelesztjük, majd 10 részre elosztva gombócokat formázunk belőle. Újra kelesztjük, és 1 cm vékonyra kinyújtjuk. Kikent tepsiben sütés közben átforgatva, mindkét oldalán átsütjük.
Ezt is elkészíthetjük egy nappal korábban, de akkor nylon zacskóban tároljuk, nehogy kiszáradjanak.
Az elősütött pitákat a hússzeletekre helyezve átmelegítjük, majd félbehajtjuk (esetleg hosszában kettévágjuk), és a közepükbe 1-1 szelet húst teszünk. A maradék vöröshagymát csíkokra vágjuk, és egy jó adagot ebből is halmozunk a pljeszkavicára.

Kakashere pörkölt tarajával
Hozzávalók: (10 főre) 2 kg kakastaraj, 2 kg kakashere, 60 dkg vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 csípős zöldpaprika, 1 nagy piros pritaminpaprika, 8 gerezd fokhagyma, 2 dl étolaj, 2 evőkanál csemege- 2 evőkanál csípős paprikakrém, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 2 evőkanál só, 10 dkg őrölt fűszerpaprika.
A tarhonyához: 50 dkg apró szemű tarhonya, 1 dl étolaj, 1 teáskanál só.
A vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikákat felkockázzuk.
Egy nagyobb lábos aljába étolajat öntünk, beleszórjuk a vöröshagymát, a paprikákat, és 2 dl vizet hozzáöntve fedő alatt, egy órán át pároljuk.
Közben a tarajokat megtisztítjuk, és kettévágjuk.
A megpuhult zöldségeket bográcsba borítjuk, rátesszük a tarajt, fokhagymát, csípős-és csemege paprikakrémet. Megszórjuk őrölt borssal, köménnyel, és sózzuk. Felöntjük kevés vízzel, és 3 órán át főzzük. Közben, ha szükséges, a vizet pótoljuk.
Beleborítjuk a kakasherét. A fűszerpaprikát a pörköltből kivett szafttal elkeverjük, és besűrítjük vele az ételt. Folyamatosan kevergetve még 15-20 percet főzzük.
A tarhonyát az étolajban barnára pirítjuk, felengedjük egy liter vízzel, sózzuk, és puhára pároljuk. Ezzel a körettel kínáljuk a pörköltet.

Deszki báránysült zöldsalátával
Hozzávalók: a bárány oldalas- gerinc- és nyakas része (10 szelet), 30 dkg fokhagyma, 2 liter tej, 1 evőkanál flekken-keverék, őrölt fekete bors, őrölt fűszerkömény, só, 20 dkg füstölt szalonna, 10 szelet paradicsom. A tepsibe étolaj, vagy zsír.
A zöldsalátához: paradicsom, uborka, póréhagyma, feta sajt, só.
A húsokat felszeleteljük, a faggyút leszedjük róla, beirdaljuk, és fokhagymás tejben legalább 15 órát pácoljuk. Lecsepegtetjük, és fűszerezzük. A bevágásokba bőségesen nyomkodunk fokhagyma darabkákat, majd fűszerezzük flekken-keverékkel, őrölt borssal, és őrölt köménnyel. Gyengén átsózzuk, majd kizsírozott, vagy étolajjal átkent tepsibe tesszük, szépen egymás mellé a szelet húsokat. A szalonnát feldaraboljuk, és rárakjuk. Minden szeletre teszünk egy karika paradicsomot is. Fóliával letakarjuk, és sütőben kb. másfél órát sütjük.
A fóliát levesszük róla, és megpirítjuk a tetejét.
Közben a zöldsalátához valókat felkockázzuk, és enyhén megsózva egy tálban összekeverjük. Ezt adjuk a deszki báránysült mellé.

Szezámmagos kifli
Hozzávalók: (64 db kiflihez) 1 kg liszt, 4 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 4,5 dl tejföl, 6 teáskanál só, 25 dkg margarin (vaj), 2 tojás sárgája, a tetejére szezámmag.
A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle egy decinyit, adunk hozzá egy kevés cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk, és megszórjuk egy evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd nyolc cipóra osztjuk. Mindegyiket zsemle formájúra alakítjuk, és lisztezett konyharuhán, letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Utána a megkelt bucikat kerekre kinyújtjuk. A margarint 2 teáskanál sóval kikeverjük, és megkenjük vele a tészták tetejét. A lapokat nyolc cikkre vágjuk (mint a tortát), és kifli alakban (a szélesebb végétől indulva) feltekerjük. Kizsírozott tepsibe tesszük, és újra pihentetjük. Amikor megkelt, tetejüket tojás sárgájával lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk. Negyed órát még állni hagyjuk, és előmelegített sütőben szép aranyos barnára sütjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: fokhagymát kisebb, kevés olívaolajat, megtisztított sárgarépát, hagymákra halmozzuk, vékonyra vágott, paprikákat karikákra,

Ízőrzők – Bucsuta –
Ízőrzők - Bucsuta - receptek Vargányás gombaleves Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 6 szem fekete bors, só, 50 dkg vargánya, 70 dkg burgonya. A rántáshoz 1 fakanálnyi sertészsír, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál fűszerpaprika. A habaráshoz 3 evőkanál liszt, négy dl tejföl. A borsot, a babérlevelet, a fokhagymát teatojásba rakjuk, és két liter vízbe tesszük. Megsózzuk, és mellédobjuk a megtisztított vöröshagymát. Felforraljuk. A vargányát és a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Csurgó –
Ízőrzők - Csurgó - receptek Lencseleves füstölt csülökkel Hozzávalók: 30 dkg lencse, 40 dkg füstölt hátsó csülök, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökere, só, őrölt fekete bors, 2 gerezd fokhagyma. A rántáshoz: 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt paprika. A tálaláshoz tejföl. A lencsét és a kisebb kockákra vágott füstölt csülköt felhasználás előtt másfél-két órával beáztatjuk. Ezután leveses fazékba öntjük, és a megtisztított, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Felsőnyék
Ízőrzők - Felsőnyék - receptek Töpörtyűkrém Hozzávalók: 50 dkg töpörtyű, 1 fej vöröshagyma, 1 teáskanál só, 2 evőkanál mustár, 1 teáskanál őrölt fekete bors. A töpörtyűt és a négyfelé vágott vöröshagymát húsdarálón krémes állagúra daráljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mustárral ízesítjük. Alaposan összekeverjük. Kenyérre, vagy pirítós kenyérre kenve nagyon finom vacsora. Idénynek megfelelő zöldségfélékkel - paprika, paradicsom, retek, uborka - ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Gyulafirátót
Ízőrzők - Gyulafirátót - receptek Kolbászos tarhonya leves Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 25 dkg füstölt kolbász, 20 dkg tarhonya, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 evőkanál liszt, fél dl étolaj, só. A krumplit megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk, és bő, sós vízben megfőzzük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és a kolbásszal együtt felkarikázzuk. A krumpli levét külön edénybe leszűrjük, ezt fogjuk felhasználni a leveshez. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Györköny ̵
Ízőrzők - Györköny - receptek Krumplis gombócleves Hozzávalók: 4 közepes nagyságú burgonya, só, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 nagyobb szál sárgarépa, 25 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál őrölt pirospaprika. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A főző lében hagyunk egy kevés burgonyát, felöntjük további másfél liter vízzel, beletesszük a megmosott petrezselymet, a kisebb kockákra vágott sárgarépát, és fedő alatt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Hajdúhadház
Ízőrzők - Hajdúhadház - receptek Kásás káposzta Hozzávalók: (10 főre) 1 füstölt, hátsó csülök, 1,5 kg füstölt sertéscomb (sonka), 50 dkg hántolt árpa, 3 kg savanyú káposzta, 3 babérlevél, őrölt bors, só. A rántáshoz 2 fakanál sertészsír, 10 dkg liszt, 1 teáskanál őrölt pirospaprika. A füstölt húsokat 2 órán át előfőzzük, majd lehűtjük és felkockázzuk. A káposztát felöntjük vízzel. Amikor már egy kicsit ázott, kicsavarjuk, és a csülök főzőlevébe tesszük. Annyi vizet öntünk ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Hosszúhetény
Ízőrzők - Hosszúhetény - receptek Túrós táskaleves Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, csipetnyi só, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 liter tej. A táskákhoz: 8 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál túró, 2 teáskanál tejföl. A vöröshagymát apróra összevágjuk. Kevés sertészsírt teszünk a leveses fazékba, és megpároljuk benne a hagymát. Dobunk rá egy csipetnyi sót is. Amikor már üveges, félrehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt paprikát, és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Régimódi Csokitorta 1vargaildyko
Jetty torta bubszi
Madártej mikróban lilagondolatok
Zöldséges rácsos bulac57
Gesztenyegolyó torta margoka59
Lekváros bukta koszegimarika
Rigó Jancsi muffin irmus
Mézeskalács I. bubszi
Mentafagylalt bulac57
Joghurtos pite janna53
Szárnyas receptek
vidéki csirke ibolya58
cukkini receptek faciendum
x nagyuska
Almás-hagymás csirke 1vargaildyko
Paradicsomszószos sült csirke horvathnemagdi
FIAM kedvence - csirkemellből margitanya
4 mesés lehetőség a szénhidrát korall44
Sült csirkemell friss mártássa bubszi
Csirkenyárs bundában klerierzsi
Receptek horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Ínyenctekercs tundihugi
Bográcsban főzött marha gulyásleves recept toth_beata
Pásztorhús bubszi
Török lepény darálthússal bubszi
Vesepecsenye vadas mártással csibi52
Hétvezér-tokány 1. bubszi
Ír sörös gulyás: ujjozsef
Receptek horvathnemagdi
Receptek 3.japan margareta51
wisky-s csirkeleves aszalt szilvával ibolya58
Sertésből készült ételek
Palócleves, ahogy mi szeretjük recept gonda_katalin
Palócleves bubszi
Gyuvecs 3. bubszi
Karajba zárt csülök vorosrozsa66
Fiadi tokány bubszi
Szűzérmék mazsolás gesztenyeraguval recept kovacs_zsoka
Chop-suey horvathnemagdi
Rántott hús liszt tojás zsemlemorzsa nélkül recept peszko
Göngyölt káposzta klerierzsi
Erdélyi rakott káposzta 3. bubszi
Halból készült ételek
Hétfő horvathnemagdi
Lerakott harcsa bubszi
Paradicsomos grillezett hal 1vargaildyko
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Dunakömlődi halászlé 1. bubszi
Tiszai halászlé 1. (szegedi) bubszi
Bundázott harcsa sarkadykati
Hal fűszeres kéregben bulac57
Túrós szendvicstorta bubszi
Harcsa savanyú káposztával bubszi
Vad ételek
Fácnleves vinlaci
Vörösboros, áfonyás szarvas pörkölt juhtúrós galuskával suzymama
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Fácánleves rochlitzne
x nagyuska
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Almás-gombás vadragu bulac57
csirkeleves túrógaluskával ! ibolya58
PINCEPÖRKÖLT (recept gyűjtemény a netről) yaskane
Spagetti ajánló
Spenótos csirkemell spagetti ágyon recept toth_beata
Spagetti bolognai mártással 2. bubszi
4 ünnepi recept Húsvétra grimilda
olajozottabbi ízületek grimilda
Gombából készült ételek grimilda
Baconos tészta (olasz módra) recept kovacs_zsoka
Recept jjanosne
Mennyei ízek - vegetáriánus ét andrilaszlone
Tésztasaláta virslivel és csirkemellel recept zsokanita
Mogyorós medvetalpacska horvathnemagdi
Pizza receptek
tortilla chips házilag faciendum
Pizza lilahagymával recept kovacs_zsoka
Mártások grimilda
Pizzás csiga bazsalikommal recept boszorlany
Lala kifli yaskane
Mindentudó kalácstészta bubszi
x nagyuska
Tuti sajtos rúd – fél óra alatt bkisseva
Sajtos rúd gereica
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Hamburger receptek
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Válassza a szóját! margoka59
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Pljeskavica, csevap, mititei horvathnemagdi
Csirke hamburger cajun módra klara50
Hamburger baratnu
Hamburger baratnu
Csirkeburger recept jamborlulu
Hamburger zsemle vagikriszti
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU