Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Deszk –
Ízőrzők - Deszk - receptek

Brzi gibanica (Gyors gibanica)
Hozzávalók: (1 darabhoz) 2 réteslap, 2 evőkanál olívaolaj, 15 dkg juhtúró, 5 dkg trappista sajt, a sütéshez étolaj.
A réteslapokat kiterítjük, egy adaghoz kettőt egymásra helyezünk. Meglocsoljuk olívaolajjal (étolajjal, vagy olvasztott zsírral). Egyik végére hosszában felhalmozzuk a juhtúrót, majd nagy lyukú reszelőn sajtot reszelünk rá. Feltekerjük, csigába összehajtjuk, kicsit megnyomjuk a tenyerünkkel a tetejét. Olajat hevítünk, és mindkét oldalán aranyos barnára sütjük.
Gyors, finom vendégváró étel.

Mutykalica
Hozzávalók: (10-12 főre) 4 nagy fej vöröshagyma, 10 gerezd fokhagyma, 3 dl olívaolaj, 30 dkg zöldhagyma, 1 kg sárgarépa, 50 dkg petrezselyem gyökér, 1 nagy szál póréhagyma, só, őrölt fekete bors, 20 dkg zöldbab, 8 db paprika, 1 csípős zöldpaprika, 5 db cukkini, 3 db padlizsán, 1 kg paradicsom, 1 csokor petrezselyem zöldje.
A nyársakhoz: 50 dkg marhahús, 50 dkg sertéshús, 1 szelet szalonna, só, őrölt fekete bors.
Tűzrakóhelyen parazsat készítünk.
A zöldségeket felaprítjuk. A vöröshagymát nagyobb kockákra, a fokhagymát kisebb darabokra, a zöldhagymát és pórét karikákra vágjuk.
Egy nagyobb, tűzálló cserépedény aljában megforgatunk egy kevés olívaolajat, és beletesszük a hagymákat.
A megtisztított sárgarépát, petrezselymet, cukkinit és padlizsánt uborkagyalun lereszeljük.
A hagymákra halmozzuk a vékonyra vágott sárgarépát és petrezselymet, majd az egészet 2 teáskanál sóval, és borssal megszórjuk. Rárakjuk a zöldbabot, és újra meglocsoljuk néhány kanálnyi olívaolajjal.
Lefedjük az edényt, és parázságyra helyezzük. Főzés közben körberakjuk fával, amit állandóan pótolunk.
Közben a paprikákat karikákra vágjuk, és hozzákeverjük. A paradicsomot cikkekre vágva tesszük bele.
Főzés közben egy kevés vízzel felengedjük. Utoljára adjuk hozzá a cukkinit és padlizsánt.
Egy órányi főzés után kellemes, lecsó-szerű ételt kapunk, amibe legutoljára még beleszórjuk az apróra szelt petrezselyem zöldjét, sózzuk (kb. 2 teáskanál só kell még hozzá), átkeverjük, és készre főzzük.
Miközben a zöldségeink párolódnak, elkészítjük hozzá a húst. Nagyobb, egyforma kockákra vágjuk, és váltogatva nyársakra húzzuk mindkét húsunkat. Grillrácson, faszénparázson, többször forgatva átsütjük. Sütés előtt a rácsokat jól átkenjük szalonnával, hogy ne ragadjon rá a hús. Amikor már félig megsült, megszórjuk sóval, és borssal.
A megfőtt zöldségeinket ezzel a hússal együtt kínáljuk.

Pljeszkavica
Hozzávalók: 30-30 dkg birka-sertés- és marhahús, 1 kg vöröshagyma, só, őrölt feketebors.
A pitához 40 dkg liszt, 2 dkg élesztő, langyos víz, 2 teáskanál cukor, 3 teáskanál só, 1 dl étolaj, vagy sertészsír.
A húsokat, és 40 dkg hagymát megdarálunk. Sózzuk, borsozzuk, és alaposan átgyúrjuk. Gombócokat, majd hússzeleteket formázunk belőle. Legjobb a sütés előtti napon elkészíteni, akkor másnapra jól összeáll. Faszénparázson mindkét oldalukon alaposan átsütjük.
Pitát készítünk hozzá. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd összedagasztjuk az átszitált liszttel. Közben hozzádolgozzuk a zsiradékot, és a szükséges mennyiségű langyos vizet. Megkelesztjük, majd 10 részre elosztva gombócokat formázunk belőle. Újra kelesztjük, és 1 cm vékonyra kinyújtjuk. Kikent tepsiben sütés közben átforgatva, mindkét oldalán átsütjük.
Ezt is elkészíthetjük egy nappal korábban, de akkor nylon zacskóban tároljuk, nehogy kiszáradjanak.
Az elősütött pitákat a hússzeletekre helyezve átmelegítjük, majd félbehajtjuk (esetleg hosszában kettévágjuk), és a közepükbe 1-1 szelet húst teszünk. A maradék vöröshagymát csíkokra vágjuk, és egy jó adagot ebből is halmozunk a pljeszkavicára.

Kakashere pörkölt tarajával
Hozzávalók: (10 főre) 2 kg kakastaraj, 2 kg kakashere, 60 dkg vöröshagyma, 2 paradicsom, 2 paprika, 2 csípős zöldpaprika, 1 nagy piros pritaminpaprika, 8 gerezd fokhagyma, 2 dl étolaj, 2 evőkanál csemege- 2 evőkanál csípős paprikakrém, 1 teáskanál őrölt feketebors, 1 teáskanál őrölt fűszerkömény, 2 evőkanál só, 10 dkg őrölt fűszerpaprika.
A tarhonyához: 50 dkg apró szemű tarhonya, 1 dl étolaj, 1 teáskanál só.
A vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot és paprikákat felkockázzuk.
Egy nagyobb lábos aljába étolajat öntünk, beleszórjuk a vöröshagymát, a paprikákat, és 2 dl vizet hozzáöntve fedő alatt, egy órán át pároljuk.
Közben a tarajokat megtisztítjuk, és kettévágjuk.
A megpuhult zöldségeket bográcsba borítjuk, rátesszük a tarajt, fokhagymát, csípős-és csemege paprikakrémet. Megszórjuk őrölt borssal, köménnyel, és sózzuk. Felöntjük kevés vízzel, és 3 órán át főzzük. Közben, ha szükséges, a vizet pótoljuk.
Beleborítjuk a kakasherét. A fűszerpaprikát a pörköltből kivett szafttal elkeverjük, és besűrítjük vele az ételt. Folyamatosan kevergetve még 15-20 percet főzzük.
A tarhonyát az étolajban barnára pirítjuk, felengedjük egy liter vízzel, sózzuk, és puhára pároljuk. Ezzel a körettel kínáljuk a pörköltet.

Deszki báránysült zöldsalátával
Hozzávalók: a bárány oldalas- gerinc- és nyakas része (10 szelet), 30 dkg fokhagyma, 2 liter tej, 1 evőkanál flekken-keverék, őrölt fekete bors, őrölt fűszerkömény, só, 20 dkg füstölt szalonna, 10 szelet paradicsom. A tepsibe étolaj, vagy zsír.
A zöldsalátához: paradicsom, uborka, póréhagyma, feta sajt, só.
A húsokat felszeleteljük, a faggyút leszedjük róla, beirdaljuk, és fokhagymás tejben legalább 15 órát pácoljuk. Lecsepegtetjük, és fűszerezzük. A bevágásokba bőségesen nyomkodunk fokhagyma darabkákat, majd fűszerezzük flekken-keverékkel, őrölt borssal, és őrölt köménnyel. Gyengén átsózzuk, majd kizsírozott, vagy étolajjal átkent tepsibe tesszük, szépen egymás mellé a szelet húsokat. A szalonnát feldaraboljuk, és rárakjuk. Minden szeletre teszünk egy karika paradicsomot is. Fóliával letakarjuk, és sütőben kb. másfél órát sütjük.
A fóliát levesszük róla, és megpirítjuk a tetejét.
Közben a zöldsalátához valókat felkockázzuk, és enyhén megsózva egy tálban összekeverjük. Ezt adjuk a deszki báránysült mellé.

Szezámmagos kifli
Hozzávalók: (64 db kiflihez) 1 kg liszt, 4 dl tej, 5 dkg élesztő, 1 teáskanál cukor, 4,5 dl tejföl, 6 teáskanál só, 25 dkg margarin (vaj), 2 tojás sárgája, a tetejére szezámmag.
A tejet meglangyosítjuk, kiveszünk belőle egy decinyit, adunk hozzá egy kevés cukrot, az élesztőt belemorzsoljuk, és megszórjuk egy evőkanálnyi liszttel. Félretesszük, és hagyjuk megkelni.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tejfölt, négy teáskanálnyi sót. Beleöntjük a felfuttatott élesztőt, és langyos tejjel megdagasztjuk. Jól kidolgozzuk, megemelgetjük, hogy hólyagos legyen a tésztánk. Amikor már az edénytől is elválik, és szép sima, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, rudat formázunk belőle, majd nyolc cipóra osztjuk. Mindegyiket zsemle formájúra alakítjuk, és lisztezett konyharuhán, letakarva, meleg helyen kelesztjük.
Utána a megkelt bucikat kerekre kinyújtjuk. A margarint 2 teáskanál sóval kikeverjük, és megkenjük vele a tészták tetejét. A lapokat nyolc cikkre vágjuk (mint a tortát), és kifli alakban (a szélesebb végétől indulva) feltekerjük. Kizsírozott tepsibe tesszük, és újra pihentetjük. Amikor megkelt, tetejüket tojás sárgájával lekenjük, és szezámmaggal megszórjuk. Negyed órát még állni hagyjuk, és előmelegített sütőben szép aranyos barnára sütjük.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: fokhagymát kisebb, kevés olívaolajat, megtisztított sárgarépát, hagymákra halmozzuk, vékonyra vágott, paprikákat karikákra,

Ízőrzők – Bucsuta –
Ízőrzők - Bucsuta - receptek Vargányás gombaleves Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 6 szem fekete bors, só, 50 dkg vargánya, 70 dkg burgonya. A rántáshoz 1 fakanálnyi sertészsír, 2 evőkanál liszt, 1 teáskanál fűszerpaprika. A habaráshoz 3 evőkanál liszt, négy dl tejföl. A borsot, a babérlevelet, a fokhagymát teatojásba rakjuk, és két liter vízbe tesszük. Megsózzuk, és mellédobjuk a megtisztított vöröshagymát. Felforraljuk. A vargányát és a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Csurgó –
Ízőrzők - Csurgó - receptek Lencseleves füstölt csülökkel Hozzávalók: 30 dkg lencse, 40 dkg füstölt hátsó csülök, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökere, só, őrölt fekete bors, 2 gerezd fokhagyma. A rántáshoz: 1 evőkanál sertészsír, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál őrölt paprika. A tálaláshoz tejföl. A lencsét és a kisebb kockákra vágott füstölt csülköt felhasználás előtt másfél-két órával beáztatjuk. Ezután leveses fazékba öntjük, és a megtisztított, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Felsőnyék
Ízőrzők - Felsőnyék - receptek Töpörtyűkrém Hozzávalók: 50 dkg töpörtyű, 1 fej vöröshagyma, 1 teáskanál só, 2 evőkanál mustár, 1 teáskanál őrölt fekete bors. A töpörtyűt és a négyfelé vágott vöröshagymát húsdarálón krémes állagúra daráljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és mustárral ízesítjük. Alaposan összekeverjük. Kenyérre, vagy pirítós kenyérre kenve nagyon finom vacsora. Idénynek megfelelő zöldségfélékkel - paprika, paradicsom, retek, uborka - ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Gyulafirátót
Ízőrzők - Gyulafirátót - receptek Kolbászos tarhonya leves Hozzávalók: 1 kg burgonya, 3 sárgarépa, 1 petrezselyem gyökér, 25 dkg füstölt kolbász, 20 dkg tarhonya, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 evőkanál liszt, fél dl étolaj, só. A krumplit megtisztítjuk, közepes nagyságú kockákra vágjuk, és bő, sós vízben megfőzzük. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, és a kolbásszal együtt felkarikázzuk. A krumpli levét külön edénybe leszűrjük, ezt fogjuk felhasználni a leveshez. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Györköny ̵
Ízőrzők - Györköny - receptek Krumplis gombócleves Hozzávalók: 4 közepes nagyságú burgonya, só, 10 dkg füstölt szalonna, 1 csokor petrezselyem zöldje, 1 nagyobb szál sárgarépa, 25 dkg liszt, 1 tojás, 1 teáskanál őrölt pirospaprika. A krumplit megtisztítjuk, felkockázzuk, enyhén sós vízben puhára főzzük. A főző lében hagyunk egy kevés burgonyát, felöntjük további másfél liter vízzel, beletesszük a megmosott petrezselymet, a kisebb kockákra vágott sárgarépát, és fedő alatt ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Hajdúhadház
Ízőrzők - Hajdúhadház - receptek Kásás káposzta Hozzávalók: (10 főre) 1 füstölt, hátsó csülök, 1,5 kg füstölt sertéscomb (sonka), 50 dkg hántolt árpa, 3 kg savanyú káposzta, 3 babérlevél, őrölt bors, só. A rántáshoz 2 fakanál sertészsír, 10 dkg liszt, 1 teáskanál őrölt pirospaprika. A füstölt húsokat 2 órán át előfőzzük, majd lehűtjük és felkockázzuk. A káposztát felöntjük vízzel. Amikor már egy kicsit ázott, kicsavarjuk, és a csülök főzőlevébe tesszük. Annyi vizet öntünk ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Ízőrzők – Hosszúhetény
Ízőrzők - Hosszúhetény - receptek Túrós táskaleves Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, csipetnyi só, 1 teáskanál őrölt paprika, 1 liter tej. A táskákhoz: 8 evőkanál liszt, 1 tojás, 1 kávéskanál só, 2 evőkanál túró, 2 teáskanál tejföl. A vöröshagymát apróra összevágjuk. Kevés sertészsírt teszünk a leveses fazékba, és megpároljuk benne a hagymát. Dobunk rá egy csipetnyi sót is. Amikor már üveges, félrehúzzuk a tűzről, elkeverjük benne az őrölt paprikát, és ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Forró rumos ital 1vargaildyko
Túró Rudi torta nnpapszi
SZILVÁS JOGHURTTorta bubszi
Gyors és laza túrógombóc martimarti
Fekete-fehér koszorú veronika74
Kókuszdió bubszi
Barackos-citromos szelet recept boszorlany
A királynő kalácsa recept jamborlulu
Túrófelfujt agimami7
Turbános sütemény ancus56
Szárnyas receptek
Recept jjanosne
Tanyasi sistergős rochlitzne
Csirkés cézár saláta sarkadykati
Hagymás pulykaragu 1vargaildyko
Besamelles csirkém horvathnemagdi
Almás csirke majus55
Csirke korma bubszi
Barackos csirkemell veronika74
Mézes diós csirke bubszi
Szebeni mazsolás leves bubszi
Marhából készült ételek
Scsí fehér káposztából bubszi
Vidék íze kissmama
marokkói burgonyás hús ! ibolya58
Rakott padlizsánok macoka65
Vadas zsemlegombóccal ancus56
Gyors zsírégető diéta juditmama
Fácánleves bulac57
Tárkonyos receptek macoka65
bécsi tányérhús ibolya58
Lakodalmas leves petezsolt
Sertésből készült ételek
A legomlósabb lekváros linzer 10 perc alatt pacsakute
Savanyú-erős leves bubszi
Hentes tokány horvathnemagdi
gödöllői töltött csirke ibolya58
Anjou szűzérmék bubszi
TVN .... Baráti találkozó itt a blogon ..13 bodaaniko
Csülök kenyértésztában nnpapszi
Férfias fogások: 5 recept szerzőinktől horvathnemagdi
szepességi pecsenye ! ibolya58
Receptek horvathnemagdi
Halból készült ételek
Halas tippek aprochef
Füstölt lazac+cukkinis tócsni veronika74
Gyors halászlé bulac57
Céklasaláta (füstölt angolnáva bubszi
Dunai halászlé 1 bubszi
Lazacos édeskömény saláta zsokanita
Variációk az isteni halászlére horvathnemagdi
Bagdadi ponty fokhagymás tejbe bubszi
Mazsolás párolt hal tundihugi
Bundázott harcsa sarkadykati
Vad ételek
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Káposztás fácán tundihugi
Tűzdelt őzgerinc ... szelidszeder
Fácán tejszínnel klerierzsi
Lazac görögös jellegű salátáva rochlitzne
Kukoricás szarvasragu recept jamborlulu
Fácnleves vinlaci
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
Fácán fügével és szőlővel rochlitzne
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Spagetti ajánló
Caesar csirkesaláta tésztával klara50
Spenótos spagetti bulac57
Spagetti magyarosan bubszi
spagetti carbonara tinka1951
x nagyuska
Pasta con i gamberi(Garnélarákos tészta) recept kovacs_zsoka
BOLOGNAI LEVESEGYtál bubszi
Vegetariánus bolognai spagetti recept jamborlulu
Paradicsomos gomba spagettivel horvathnemagdi
Casanova spagetti veronika74
Pizza receptek
Mit és mennyiből főz egy héten egy család - receptek is yaskane
pizza jutka31
Pizza tészták anne74
Pizza sükösdiesen ujjozsef
Sonkás-tojásos töltelék bubszi
Paradicsom, avagy egy gyümölcs horvathnemagdi
Fogyd magad degeszre! finike
Szalámis-kukoricás pizza recept baggesz20
Négy évszak pizza horvathnemagdi
Mozzarellás vega pizza recept jamborlulu
Hamburger receptek
Virslis kifli veronika74
Hamburger zsemle vagikriszti
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Csirke hamburger cajun módra bubszi
Házi készítésű hamburger recept baggesz20
Szezámmag fejesnemagdi
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Hamburger baratnu
Sajtburger veronika74
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU