| 6 variáció mascarponéra |
|
tojás, 10 dkg gépsonka, só, fehér bors, snidling, mustár, piros arany, majonéz
Elkészítés:
A főtt tojást és a sonkát vágd apróra a snidlinggel, és keverd a marcarponéhoz. Ízesítsd sóval, mustárral, fehér borssal, majonézzel és piros arannyal. Kend kenyérre és süsd meg.
Sült csirke mascarponés körtével
Hozzávalók:
1 csirke, só, bors, 4 gerezd fokhagyma, 4 db körte, 2 dl fehérbor, 20 dkg mascarpone krémsajt, 1-2 evőkanál méz, sütőmargarin
Elkészítés:
A ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Anthony de Mello: |
Vakság
- Lehetek a tanítványod?
- Csak azért vagy tanítvány, mert szemed zárva van. Mihelyt megnyitod, már nem lesz mit tanulnod tőlem, vagy bárki mástól. - Mi szükség van akkor Mesterre?
- Hogy megláttassa veled, mennyire haszontalan dolog Mesterre hagyatkozni.
,,Csípőszűkítő" burgonyaleves
(A Graham-liszt teljes kiőrlési fokú liszt, tehát nem hántolt, minden megtalálható benne, ami a búzaszemben. A lisztnek és a korpának magas a rosttartalma, ezért ... |
bajuszpapi  |
|
|
| |
| Arab etelek |
mazsolát, és addig gőzöljük, amíg teljesen puha lesz. Tálaláskor helyezzük egy nagy tálra kuszkuszunkat, tegyük rá a vajat, és jól keverjük el benne. A tálon helyezzük el körkörösen a zöldséget és a feldarabolt, átsütött húsokat, melyeket csípős piros arannyal, finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítettünk. Kínáljuk körbe. Ugyanígy a levesestálat, amelyből ki-ki kedve szerint mer a forró, zöldséges kuszkuszára.
Kuvaiti barackos bárány - nyárson
1 kg kockákra vágott, kissé zsíros ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Az Ízes karaj receptje: |
Hozzávalók
8 szelet karaj
2 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt
piros arany
2 gerezd fokhagyma
bors
só
majoránna
olaj
Leírás
A hússzeleteket picit kiklopfoljuk. Megkenjük a zúzott fokhagymával elkevert piros arannyal, majd őröld borssal és majoránnával megszórjuk. Picit sózzuk. Néhány órára, de jobb egy éjjelre hűtőbe tenni. Sütés előtt egy közepes méretű hőálló edényt olajjal kikenünk, majd egymás mellé rakjuk a hősszeleteket. A tetejére rákenjük a ... |
ujjozsef  |
|
|
| |
| B betűs receptek |
|
teszünk egy csipetfokhagymát, és terítünk rápárolt hagymát. 20 dkg lisztből, 1 tojással, kiskanál margarinnal és tejföllel, sóval rugalmas tésztát gyúrunk. 30-40 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk. Két karajszeletet egymásra fektetünk, megkenjük Piros Arannyal. A kinyújtott tésztát olyan lapokra vágjuk, hogy egy-egy dupla szelet karaj bele csomagolhassuk. Ráhelyezzük a húst, megkenjük nyers tojással, és ráhajtjuk a tészta másik felét. Kívül is megkenjük tojással, és sütőben szép pirosra sütjük. Párolt ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| B.Lacibacsi receptjei |
Tálaláskor finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.
Mátyás király palacsintája (a többiek ezt szeretik)
A keménytojások sárgáját összetörjük finomra vágott sonkával, sóval, törött borssal, mustárral, kevés reszelt vöröshagymával, Piros arannyal, valamint néhány evőkanál tejszínnel krémesre dolgozzuk.
A sós tésztából sütött palacsintákat megtöltjük, és kivajazott tűzálló edénybe helyezzük. Tojássárgájával ízesített tejszínnel áthúzzuk és előmelegített sütőben kb. 15 percig ... |
margareta51  |
|
|
| |
| Balin receptek |
ráfektetjük a két balinoldalt, és csíkokra vágott füstölt szalonnát helyezünk a tetejére. Az egészet behelyezzük a sütőbe, és közepes lángon, a balinfilé vastagságától függően kb. 15-25 percig sütjük. Amíg sül, egy nagy pohár tejfölt kikeverünk egy kis Piros Arannyal és két egész tojással. (Ínyencek tehetnek bele egy kortynyi száraz fehérbort is.) Amikor a balin már majdnem átsült, az egészre ráöntjük a kikevert tejfölt, és 10-15 perc alatt, még mindig közepes lángon, készre sütjük. Balinon kívül érdemes ... |
jozsef_olah_9843  |
|
|
| |
| Bihari bundás karajszeletek |
tesszünk egy csipetfokhagymát, és terítünk rápárolt hagymát. 20 dkg lisztből, 1 tojással, kiskanál margarinnal és tejföllel, sóval rugalmas tésztát gyúrunk. 30-40 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk. Két karajszeletet egymásra fektetünk, megkenjük Piros Arannyal. A kinyújtott tésztát olyan lapokra vágjuk, hogy egy-egy dupla szelet karaj bele csomagolhassuk. Ráhelyezzük a húst, megkenjük nyers tojással, és ráhajtjuk a tészta másik felét. Kívül is megkenjük tojással, és sütőben szép pirosra sütjük. Párolt ... |
bubszi  |
|
|
| |
|
|