Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Főzőcskézzünk olcsón, gyorsan
Póréhagymaleves
Hozzávalók: 1 nagyobb póréhagyma, 2 krumpli, 2 zöldségleveskocka, 3 ek. vaj, 2 ek. sima liszt, só, petrezselyemzöld.
A megtisztított, felkockázott krumplit és a karikára vágott póréhagymát másfél liter enyhén sós vízben megfőzzük. Ha a krumpli megpuhult, vajas rántással besűrítjük.
Tanács: A rántásba tehetünk egy kis pirospaprikát is: szép színe lesz tőle. A levest össze is turmixolhatjuk. Ilyenkor pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

Pikáns rostélyos
Hozzávalók: 75 dkg rostélyos (marhahátszín), 5 ek. olaj, 1 kk. törött bors, 30 dkg sós savanyú gomba (konzerv is lehet), 2 cseresznyepaprika, só, liszt a beforgatáshoz.
A húst felszeleteljük, kiverjük. Besózzuk, -borsozzuk, megforgatjuk a lisztben, és az olajon mindkét oldaláról megsütjük. Aláöntjük a gombát a levével együtt, hozzáadjuk a félbevágott csípős cseresznyepaprikát, és puhára pároljuk. Sült krumplival tálaljuk.
Tanács: Aki több lével szereti, párolás közben vizet is önthet alája.

Csirkemell cukkinis köpenyben
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 20 dkg cukkini, 5 dkg félgrízes liszt, 1 tojás, 1 dl olaj, só, Vegeta, 1 kk. karí fűszer.
A húst felszeleteljük, kiverjük, besózzuk, és 10 percre a hűtőszekrénybe tesszük. Ezalatt a cukkinit lereszeljük, hozzátesszük a lisztet, tojást és a fűszereket, s összekeverjük. A húst morzsába, majd a cukkinis tésztába forgatjuk - ez kb. 1 cm vastag legyen rajta -, és forró olajban mindkét oldalról aranyszínűre sütjük. Friss salátát kínálunk hozzá.

Svájci húsos batyu
Hozzávalók: Egy adag leveles tészta, 40 dkg darált marhahús, 2 ek. olaj, 10 dkg húsos szalonna (árvai), 1 fej apróra vágott hagyma, 10 dkg vagdalt póréhagyma, 15 dkg szeletelt csiperkegomba, só.
Az apróra vágott szalonnát a hagymával olajon megsütjük, hozzátesszük a darált húst, és kevergetve még 5 percig sütjük. Utána megsózzuk, hozzátesszük a pórét és a csiperkét, s mérsékelt tűzön 20 percig pároljuk. Néha megkeverjük, és szükség szerint vizet öntünk alája. Hagyjuk kihűlni.
A tésztát kisodorjuk, és 10 x 10 cm-es négyzetekre vágjuk. Ezeket megtöltjük a húskeverékkel, sarkaikat felhajtjuk, és felül összenyomkodjuk, -csípjük. Tetejüket lekenjük felvert tojással, és előmelegített sütőben, kivajazott, -lisztezett tepsiben vagy sütőpapíron aranyszínűre sütjük őket.
Tanács: Természetesen másfajta hússal is készíthetjük. Hidegen is finom.

Mákos kerék
Hozzávalók: 50 dkg sima liszt, 3 ek. kristálycukor, fél zacskó sütőpor, 1 kk. só, 1 dl olaj, 3 dl tej, 1 tojás, 1 kocka (kb. 4 dkg) élesztő; a töltelékhez: 20 dkg darált mák, 15 dkg porcukor, 1 dl tej, 1 citrom reszelt héja.
Az átszitált liszt közepébe készített mélyedésben egy kevés langyos tejjel elkeverjük a szétmorzsolt élesztőt és a cukrot. Mikor az élesztő megkelt, belekeverjük az összes többi hozzávalót, és kidolgozzuk a tésztát. Kb. 10 cm átmérőjű, 1 cm vastag kerek lapokat alakítunk ki belőle, és kivajazott tepsiben, meleg helyen 40 percig kelesztjük. Elkészítjük a tölteléket: a felforrósított tejet összekeverjük a mákkal, a cukorral és a citromhéjjal. A megkelt tészták közepét egyenletesen megrakjuk a töltelékkel, szabadon maradt szélüket pedig megkenjük felvert tojással. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük őket.
Tanács: A tésztából kalácsot, darázsfészket, buktát, töltött kiflit, sőt kelt gombócot is készíthetünk.

Rántott szelet
A rántott szeletet legtöbben lisztbe, tojásba, morzsába forgatva képzelik el, holott elkészítésének módja rendkívül sokféle lehet. A húst panírozás előtt pácolhatjuk, és - változatos módon - meg is tölthetjük. A hármas panírt is variálhatjuk: a húst forgathatjuk reszelt sajtba, darált mandulába, szezámmag és morzsa, parmezán és morzsa keverékébe stb., de különféle tésztákba is.

Tippek
Rántott szelet készítéséhez legjobb a disznócomb, -karaj vagy -tarja; a marhahúsok közül a comb (fehérpecsenye) és a lapos hátszín (kotlett), a baromfihúsok közül: a csirkemell vagy a kicsontozott comb és a pulykamell.
Sütésre olajat használjunk - a margarin pattog, a vaj pedig leég.
A rántott húsokat mindig közvetlenül tálalás előtt süssük, egyébként megpuhulnak, nem lesznek finom ropogósak.

Töltelékek
Alapszabály: A tölteléket mindig két szelet hús közé vagy egy nagyobb hússzeletre helyezzük. Ezt aztán félbehajtva panírozzuk, vagy tésztába forgatjuk, majd kisütjük. Íme néhány nagyon finom, egyszerű töltelék:
- egy szelet sonka és egy szelet sajt - előfőzött spenótleveleket is tehetünk alá;
- kolbászfűszerrel ízesített darált hús;
- darált füstölt hús, reszelt sajt, főtt tojás és reszelt savanyú uborka keveréke borssal ízesítve;
- hagymán párolt szeletelt vagy reszelt gombát ízlés szerint fűszerezünk, felvert tojást adunk hozzá, nagy szelet kivert húsra tesszük, aztán a húst félbehajtjuk, és hústűvel összetűzzük;
- ha húslevest főzünk, a főtt húst kivesszük, ledaráljuk, és elkeverjük 3 tojással, 3 ek. morzsával, apróra vágott petrezselyemzölddel, átnyomott fokhagymával s egy kis doboz májpástétommal;
- 5 dkg reszelt rokfortot és 5 dkg eidami sajtot elkeverünk egy tojással, 3 ek. morzsával és pár szem felkarikázott olajbogyóval - csirkemellel a legfinomabb;
- a hússzeletekre sajtvirgácsokat és piros kápiacsíkokat fektetünk;
- a nagyobb szeleteket megkenjük túró, tojássárgája, só és törött bors keverékével, főtt vagy konzerv spárgát teszünk rájuk, majd kettéhajtjuk és összetűzzük őket.

Pácok
- 1 dl olaj, 0,5 dl citromlé, 1 kk. rozmaring, 1 kk. tárkony (esztragon), 1 kk. kakukkfű, só;
- 1 dl olaj, 0,5 dl szójaszósz, 1 ek. ketchup, 1 ek. mustár, 1 kk. törött bors;
- 0,5 dl olaj, 1 tojás, 2 ek. szójaszósz, 1 ek. Worcester-mártás, 1 ek. mustár, 1 kk. Vegeta.

Tészták a beforgatáshoz
Sajtos: 2 tojás, 5 dkg liszt, 10 dkg reszelt eidami, 1,25 dl tej vagy sör, csipetnyi só, fehér bors.
Füstölt sajtos: 2 tojás, 2,5 dl tej, 10 dkg sima liszt, 10 dkg reszelt füstölt eidami, csipetnyi sütőpor.
Párizsi: 2 tojás, 1 kk. Vegeta, csipetnyi só, 3 ek. tej, 5 ek. sima liszt.
Fokhagymás: 2 dl tej, 1 kk. só, 3 átnyomott fokhagymagerezd. A hússzeleteket ebben a lében fél órát állni hagyjuk, majd pirospaprikával (1 kk.) elkevert félgrízes liszbe forgatjuk.
Parmezános: 1 doboz (25 dkg) tejfölt, 2 tojást, 6 ek. félgrízes lisztet elkeverünk - ízlés szerint - 1 ek. steak-, karí-, grill- vagy más fűszerkeverékkel és 3 ek. elmorzsolt vagy reszelt parmezánnal.
Krumplis: 25 dkg nyers burgonyát lereszelünk, és összekeverjük 10 dkg félgrízes liszttel, 2 tojással, sóval, csipetnyi törött borssal.
bulac57 bulac57
Címkék: olajon mindkét, levével együtt, félbevágott csípős, hűtőszekrénybe tesszük, cukkinit lereszeljük, húst morzsába,

Főzőcskézzünk olcsón
Hagymaleves Hozzávalók: 3 dkg vaj, 1 fej hagyma, 1 köteg újhagyma, 1 marhahúsleves-kocka, 1 gerezd fokhagyma, 1 krumpli, 1 ek. sima liszt, 1 dl fehérbor, 1 dl főzőtejszín, só. A felkarikázott hagymát állandó kevergetés közben az átnyomott fokhagymával együtt olajon megpároljuk. Rátesszük a lisztet, elkeverjük, és felöntjük 1,5 liter vízzel. Beletesszük a húsleveskockát, belereszeljük a krumplit; hozzáöntjük a bort, és ízlés ...
bulac57 bulac57
x
bevonni,cifrázni.Finom!Kiadós! #67 2008. november 6. 12:28 Válaszolj! Lázárné Gyulasi Ibolya Nézz be a kapcsolódó klubokra klikkelve a topikok alatt a többi klubba is,talán ott van,a Főzőcskézzünk klubban láttam,ha jól emlékszem.Egyébként minden klubnál kattints a kapcsolódó klubokta,mert nem egyformát ad ki. Cseh krémes 5 tojásból piskóta. Lapok:25 dkg liszt,1 cs.szalagáré,5 dkg margarin,5 dkg cukor,1 ...
nagyuska nagyuska
Süti ajánló
de rég készítettem ....... eva0817
Almás linzertorta bubszi
Barackos reszelt túrós macoka65
Vizes piskóta bubszi
Keserű kakaós muffin recept boszorlany
Hájas tészta horvathnemagdi
Fordított almás süti veronika74
Lekváros bukta bubszi
Mogyorókrémes Nanaimo szelet yvett789
Sárgakrém bubszi
Szárnyas receptek
Csirkemell vadas mártásban, zsemlegombóccal horvathnemagdi
Csirkecomb birsalmával bubszi
Gesztenyével töltött pulyka bodaaniko
Hétvezér tokány 3. bubszi
Pontalba bárónő csirke bubszi
Gyros pitában eva6
Szilvás kacsasült portóival veronika74
Szász sülthúsleves bubszi
Körtés-csirkés tésztasaláta edesanya
Csirkemell íjászmester módra horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Káposztás bableves petezsolt
Borsos marhatokány bubszi
Burgonyamártások bubszi
V betűs receptek horvathnemagdi
Muszaka evavicus
vágykeltő ételek m_a_r_c_s_i
Chilis bab horvathnemagdi
Vidék íze kissmama
Marhahústekercs mustármártássa bulac57
Spanyol tokány agimami7
Sertésből készült ételek
Stefánia vagdalt (Töltött fasírt) recept gonda_katalin
Hentes Tokány margoka59
Sertésszelet Budapest módra zsokanita
x nagyuska
Borsós raguleves csurgatott tésztával lovaszmarika
Főzzünk finomakat korall44
Receptek horvathnemagdi
csángó pecsenye ibolya58
Töltött libanyak 2. bubszi
Húsvéti sonkás kenyér bubszi
Halból készült ételek
Ízőrzők – Tiszakécske horvathnemagdi
Pisztráng kékre főzve. csibi52
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
K betűs receptek horvathnemagdi
Négy hónap alatt 30 kilót fogy horvathnemagdi
Révfalusi regős halászlé 1. bubszi
Halkocsonya horvathnemagdi
Bajai halászlé 2. bubszi
Halreceptek pontyból. csibi52
Dunai halászlé 1 bubszi
Vad ételek
Vacsoracsata-Szőke-Főétel veronika74
Őzérmék erdei gombamártással horvathnemagdi
Szarvasgulyás recept boszorlany
Fácánleves reifregina
Magyar gasztronómia grimilda
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Fácán vörösborban horvathnemagdi
Baszk fácán baratnu
Spagetti ajánló
Vadas gombával recept kovacs_zsoka
Fokhagymás spagetti margoka59
Meleg előétel burgonyával és paprikával recept baggesz20
Mogyorós medvetalpacska horvathnemagdi
Finom falatok piroska0101
Ma ez volt nálunk az ebéd..... szisszy83
Olasz csirkegulyás klerierzsi
Rakott spagetti keri007
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Rossini spagetti reifregina
Pizza receptek
Pizzás rakott bolognai horvathnemagdi
Pizzás tekergők eva0817
vékony pizza grimilda
Rozmaringos pizza veronika74
Szalonnás pizza recept jamborlulu
Hagymás pizza bubszi
Combos pizza horvathnemagdi
Tuti sikeres pizza margareta51
Pizza ai quattro formaggi 1 bubszi
Babos pizza batyu bubszi
Hamburger receptek
Főzz a Családodnak! sarkadykati
Hamburger buci recept jamborlulu
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Szalámis hamburger horvathnemagdi
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Hamburgerzsemle /Limarától nanoka72
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Sajtburger veronika74
Hamburger horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU