Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
K betűs receptek
Keszthelyi karfiol

Egy nagyobb fej karfiolt rózsáira szedünk, és gyengén sós vízben puhára főzzük. Ezután egy kisebb fej reszelt vöröshagymát zsírban megfonnyasztunk, majd eldolgozzuk egy tejben áztatott és kicsavart zsemlével, 1 dl tejföllel, a karfiollal és 1 tojással. Sóval, törött borssal ízesítjük, és kis pogácsákat formázunk belőle. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk és bő, forró zsiradékban ropogósra sütjük.
Köretként, de tartármártással önálló étel- ként is tálalhatjuk.

Keszthelyi sonka

Középsűrűségű besamelt készítünk. Ha kihűlt, elkeverjük 2 db tojássárgájával, kevés rozmaringgal, sóval és a tojások kemény habjával. Egy tepsit megkenünk vajjal, kilisztezzük, és beleöntjük a besamelt, kisütjük. Közben személyenként 10 dkg sonkát finomra vágunk. Elkeverjük tejföllel, kevés finomra vágott petrezselyemmel. Mikor a lepény kisült, megkenjük ezzel a töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal. Néhány percre visszatesszük a sütőbe, hogy a tetején levő reszelt sajt kicsit ráolvadjon. Ezután kockára vágjuk, olvasztott vajjal vékonyan leöntjük, és tálaljuk. Teához vendégváró vacsorának megfelelő.

Kisalföldi fácánleves

Hozzávalók 6 személyre: 2 db fácán, 6 dkg vaj, 8 dkg liszt, 2 tojássárgája, 1 dl tejszín, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 6 dkg vöröshagyma, fokhagyma, 10 dkg erdei gomba, 0,2 dkg törött bors, só, levesbetét.
Elkészítés: A kellően megtisztított fácánt hideg vízben feltesszük főni. A forrás után leöntjük róla a vizet, és újra hideg vízbe téve, sózva hozzáadjuk a törött borsot, és fedő alatt főzzük. A sárgarépát, petrezselyemgyökeret, a gombát apróra vágjuk, és belerakjuk a levesbe. Amikor a fácán megpuhult, kivesszük a levesből, lefejtjük a csontról a húst, és darabokra vágva újra visszatesszük a levesbe. Egy másik edényben vajjal világos rántást készítünk, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, amikor a hagyma megfonnyadt, egy pohár hideg vízzel feleresztjük, és jól elkeverjük. Az így elkészített rántást a levesbe tesszük. Mielőtt a levest tálba mernénk, belekeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgáját. Az így elkészített levest különféle betétekkel tálaljuk.

Kisalföldi kacsaaprólék-leves

Hozzávalók: 2 db kacsaprólék (szárny, nyak, hát, szív, máj, zúza), 3 dkg kacsazsír, 10 dkg sárgarépa és petrezselyemgyökér, 5 dkg zellergumó, 1 csomó petrezselyemzöld, 5 dkg liszt, pirospaprika, só.
Az aprólékot hideg vízben tesszük fel főni. Ha felforrt lehabozzuk és hozzáadjuk a sót, a cikkekre vágott zöldségeket. Ha a hús megpuhult, kacsazsírral és liszttel készítsünk világos rántást, hintsünk rá paprikát, és miután a levest berántottuk, főzzük még 15-20 percig. A levest szűrjük le, a belsőségeket daraboljuk fel és tegyük vissza a levesbe. Húsát, a zöldségeket külön tálban adjuk fel az asztalra. A levest hintsük meg apróra vágott petrezselyemzölddel, és tetszés szerinti levesbetéttel tálaljuk.

Kolozsvári csirke

Hozzávalók: 1 nagyobb csirke, 10 dkg kolozsvári füstölt szalonna, 2 paradicsom, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál apróra vágott friss tárkonylevél, 4 gerezd fokhagyma, 1 dl sűrű tejföl, 1 dl tejszín, ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítése: A csirkét megtisztítom, és kisebb darabjaira vágom. Megsózom, és 10 percig állni hagyom. Közben a füstölt szalonnát apró darabokra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a pörcöt leszűröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron sárgára fonnyasztom az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, mindkét oldalukon jól átsütöm a hagymás zsíron. A serpenyőből kiveszem, és melegen tartom. A pecsenyeléhez hozzákeverem a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, a megtisztított, finomra zúzott fokhagymát, a sót, a borsot és az apróra vágott tárkonylevelet. Ráöntöm a fehérbort és felforralom, majd a serpenyőbe visszateszem a csirkedarabokat. Fedő alatt, gyakori kevergetés közben puhára párolom. Tálalás előtt belekeverem a tejfölt és a tejszínt, rászórom a szalonnapörcöt, jól átforgatom, és egyet forralok rajta. Legjobban burgonyalángos vagy burgonyalepény illik mellé, de vajas galuskával is nagyon finom.
Elkészítési ideje: 60 perc
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: kellően megtisztított, forrás után, törött borsot, gombát apróra, fácán megpuhult, másik edényben,

B betűs receptek
Bakonyi sertésborda 1. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet, egy nagy fej vöröshagyma, 25 dkg gomba, egy evőkanál paradicsompüré, egy zöldpaprika, 2 dl tejföl, kávéskanál liszt, só, egy evőkanál pirospaprika, két evőkanál zsír. A zsírban, fedő alatt megpirítjuk a karikára vágott hagymát, meghintjük a paprikával, megforgatjuk benne a húst, és kevés vízzel párolni kezdjük. Mellédobjuk a zöldpaprikát, a paradicsompürével ízesítjük, és ha már félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított, nagy ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
B betűs receptek
Brassói apró pecsenye 2. Hozzávalók: 8 kicsontozott sertésbordaszelet vagy combszelet, 75 dkg burgonya, két evőkanál zsír, bőven olaj, só, törött bors, majoránna, egy húsleveskocka, kávéskanál pirospaprika. A húst laskára vágjuk, és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha már szép sötét a színe, megsózzuk, borsozzuk, és gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve jó puhára pároljuk. Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Cs betűs receptek
Csángó leves Hozzávalók: 1 libaaprólék, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, zöldpetrezselyem, 5 dkg zeller, 5 dkg búzadara, 4 főtt tojás, 10 dkg gomba, 2 paradicsom, só, pirospaprika, 3 tojássárgája. Elkészítése: A libaaprólékot 1 l vízben feltesszük főni, később hozzáadjuk a zöldségeket. Ha minden megpuhult, hozzátesszük a búzadarát, a felszeletelt gombát, a paradicsomot. Belekeverjük a tojások sárgáját, megszórjuk pirospaprikával és zöldpetrezselyemmel. Kockára vágott főtt tojással ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Dalmát fazék Hozzávalók 4 személyre: 65 dkg marhafelsál, 10 dkg füstölt szalonna, 14 dkg hagyma, 15 dkg sárgarépa, 20 dkg csiperkegomba, 12 dkg rizs, 4 gerezd fokhagyma, 2-3 zöldpaprika, só, őrölt bors, 2-3 evőkanál ecet, 4-5 dl húsleves vagy víz. A kockára vágott szalonnát serpenyőben kiolvasztjuk, a pörcöt kiszedjük és félretesszük. A szalonna zsírjában átpirítjuk a nagyjából 2 cm kockákra vágott húst. Beletesszük egy szorosan lefedhető, magas falú cserépedénybe vagy tűzálló tálba, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
D betűs receptek
Debreceni töltött csülök Hozzávalók: 2 db csülök, 15 dkg lángolt kolbász, 15 dkg sajt, só, bors, 1 vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl olaj, 1 dl bor. A csülküket alaposan megtisztítjuk, láng felett a bőrét jól megperzseljük, majd kicsontozzuk. Belül enyhén sózzuk, megszórjuk törött borssal. A kolbászt kettévágjuk, körülvesszük vékony sajtszeletekkel, belehelyezzük a csülök közepébe, majd összehajtjuk, és . eredeti alakja szerint hústűvel megtűzzük. Kívülről is megsózzuk, megborsozzuk, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
E betűs receptek
Egri gömbpalacsinta Hozzávalók: 8 db sima édes palacsinta, Töltelék: 1,5 dl tej, 12 dkg cukor, 12 dkg darált dió, 0,5 citrom reszelt héja, 0,5 cs. vaníliás cukor, 2 dkg mazsola, A palacsinta kifőzéséhez: 1,2 l tej, 3 dkg vaj, Krémöntet: 2 tojás, 2 dkg liszt, 12 dkg cukor, 1/4 rúd vanília, 5 dl tej, 3 cl rum, A díszítéshez: 3 dkg pörkölt, durvára őrölt dió vagy mogyoró, mandula. A tejet a cukorral feltesszük főni, hozzáadjuk a diót, sűrűre befőzzük és hozzákeverjük a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
G betűs receptek
Gávai gömböc krumpli Hozzávalók: (4 adag): s. gyomor - 1 db, burgonya - 2 kg, tepertő - 0,50 kg, bors - 0,01 kg, v. hagyma - 0,05 kg, paprika - 0,005 kg, zsír - 0,15 kg, majoránna - 0,001 kg, aludttej (joghurt, kefir) - 0,8 kg A megtisztított s. gömböcöt, kockára vágott nyers burgonyával, tepertővel, borssal, sóval, majoránnával ízesítve megtöltjük, majd jó szorosan bevarrjuk. Két óra hosszáig főzzük készre. Utána lezsírozzuk, és forró sütőben ropogós pirosra sütjük, végül ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Gy betűs receptek
Gyulai kolbász 1. Hozzávalók: 8 kg lapocka vagy comb, 1 kg toka, 1 kg sovány marhahús, 2,5 dkg fekete bors, 1,5 dkg őrölt kömény, 0,5 dkg salétrom, 12 dkg paprika, 3,5 dkg fokhagyma, 28 dkg só. Elkészítés: A húst közepes lyukú, a szalonnát pedig nagy-lyukú húsdarálón ledarálom. Hozzáadom a sót, a fűszereket, a tartósítószert és alaposan összekeverem, eldolgozom. 24 órán át, állni hagyom, majd újra átdolgozva vékonybélbe töltve 30 cm párokat készítek belőle. Hideg füstre rakom 4-5 napra. ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Gesztenye püré koszegimarika
Receptek horvathnemagdi
Zebra sütemény majus55
Tejberizs torta horvathnemagdi
Diós-mazsolás kalács klerierzsi
Mákos guba bulac57
Vásárhelyi pite. bubszi
Gyümölcsös kekszes horvathnemagdi
Krémsajttorta macoka65
Epres kompót fagyival veronika74
Szárnyas receptek
Olajon sült chilis csirke bubszi
Barackos csirkemell veronika74
PIKÁNS kacsaSÜLT bubszi
Illatos csirke lencsével veronika74
Csirkemell kebab recept jamborlulu
Csirkemájas töltelék bubszi
Csirkemell őzgerincformában sütve recept lilagondolatok
MANDULÁS pulykaMELL bubszi
Főtt csirkemell fűszeresen bubszi
Lázcsillapítás a konyhából és a kertből pacsakute
Marhából készült ételek
Serpenyős marhabélszín lilikonyhaja
4 őszi gombarecept tinka1951
Sváb hentes marhatokánya horvathnemagdi
Csikósgulyás bubszi
Zöldséges hústekercsek martimarti
Bográcsos egytál ételek horvathnemagdi
hagymás marha háziasszony módra ibolya58
Herány tokány bubszi
Padlizsános húsételek macoka65
Bécsi tányérhús horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Bográcsos csülöktokány suzymama
Receptek jjanosne
Görög rakott burgonya 1vargaildyko
tátrai batyú! ibolya58
Erdélyi Rakott Káposzta 1vargaildyko
Mustáros tejfölös horvathnemagdi
Húsos babpörkölt horvathnemagdi
Almás-tormás csülök rochlitzne
Gyros tál reifregina
Sertéshús tarhonyával horvathnemagdi
Halból készült ételek
Halászlé zsokanita
Hal burgonyabundában cilamami
Sörben sült bajor ponty bubszi
Lecsó-körkép oberhauserne
csombor faciendum
Ízőrzők – Rácalmás ̵ horvathnemagdi
Sült ponty hagymaszósszal klerierzsi
Gyömbéres lencse füstölt angol bubszi
Receptek horvathnemagdi
Mazsolás párolt hal recept gonda_katalin
Vad ételek
Szegedi fácángulyás bubszi
Nyúlpörkölt margoka59
Bableves szarvaspörkölttel tundihugi
Káposztás fácán tundihugi
szarvaspörkölt zsemlegombóccal faciendum
Vadkacsa forró gyümölccsel tundihugi
Saslik, rablóhús, nyárs aprochef
Vadhús saláta rochlitzne
Gesztenyével töltött fácán yaskane
Ízőrzők – Egervár – horvathnemagdi
Spagetti ajánló
EBÉD AJÁNLAT a MAI NAPRA: 1vargaildyko
Rakott bolognai spagetti juditmama
Csirkemájas spagetti recept kovacs_zsoka
Spagetti szénégető módra bubszi
Tonhalas-zöldséges kínai tészta recept baggesz20
5 hipergyors tészta grimilda
Bébiételek tnemarika
Spagetti:paradicsomos-diós ujjozsef
Gombás tejszínes spagetti klerierzsi
Pizza receptek
Önbizalom................. .... bajuszpapi
Pizzás tekergők kicsit másképp nnpapszi
Sajtos rúd gereica
Lala kifli yaskane
Töltött pizza recept jamborlulu
Asztalon sült pizza horvathnemagdi
cukkinisajt ! ibolya58
Az olasz lakoma horvathnemagdi
Sonkás – olívás pizza bubszi
Pizza tészták anne74
Hamburger receptek
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Hamburger horvathnemagdi
Házi hamburger recept gonda_katalin
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
Sajtos hamburger bubszi
Válassza a szóját! margoka59
Hamburger zsemle recept baggesz20
Óriás hamburger angyalka___
Házi hamburger grimilda
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU