| Minden, ami csokis |
|
liszt
Elkészítése:
A tojásokat keverjük ki a porcukorral és a vaníliás cukorral. A csokit pedig olvasszuk meg, s adjuk hozzá a vaj felét, majd főzzük krémesre. A diót törjük össze apróra, s öntsük a liszthez. A csokis vajat is csurgassuk a lisztba, illetve a kikevert vajat is, és keverjük krémesre ki. Vegyünk egy hőálló üvegtálat, vajazzuk ki és öntsük bele a masszát.A tetejére tört csokoládét szórhatunk, amivel mégfinomabb lesz a sütemény. Ha elkészültünk, vágjuk fel, s meghintve ... |
gyongy66  |
|
|
| |
| Négyemeletes mennyország |
habbá felverünk, majd belekeverjük a cukros túrót, és a tésztára egy spatula segítségével egyenletesen rákenjük.
5 dl tejbe beleteszünk 1 csomag vaníliás cukrot, és a 2 csomag krémport. Gépi habverővel kemény krémmé verjük. (Én kb. 13 percig kevertem.) Egy spatula segítségével a túrós krémre simítjuk.
A maradék 2 dl tejszínt 1 ek porcukorral kemény habbá verjük, és ezt a habot a vaníliás krémre kenjük.
Végül pedig a tetejére rászórjuk a gesztenyemasszát. (Én krumplinyomón ... |
vorosrozsa66  |
|
|
| |
| Receptek |
Ramát elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, az ecetet és a vizet. Jól kidolgozzuk, cipót formálunk belőle és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Meglisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, tetejét megszórhatjuk sóval elkevert köménymaggal, sajttal, szezámmaggal, lenmaggal, mákkal. Előmelegített sütőben sütjük.
Csavart sajtos
A böngészője lehet, hogy nem képes ezt a képet megjeleníteni.
Hozzávalók (-):
* A tetejére:: ... |
sarkadykati  |
|
|
| |
| Receptek vegyesen 2 |
Prelátus-torta
20 deka cukrot 4 tojás sárgájával, 2 szelet reszelt csokoládéval, fél csomag vaníliás cukorral habosra
keverünk, azután 10 deka darált mandulát, 5 deka darált diót, 2 evőkanál liszttel kevert fél csomag
sütőport és legvégül 4 tojás kemény habját hozzáadunk. Tortasütőben sütjük s kihűlés után 2-3 részre
vágjuk. Töltelék: 14 deka vaj, 14 deka cukor, 2 szelet olvasztott csokoládé és 1 egész tojás sokáig
keverve. A tortát kevés félre tett töltelékkel vonjuk be s tört ... |
aprochef  |
|
|
| |
| Rámás receptek |
|
Ramát elmorzsoljuk, hozzáadjuk a sót, az ecetet és a vizet. Jól kidolgozzuk, cipót formálunk belőle és egy éjszakára hűtőbe tesszük. Meglisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, megkenjük a felvert tojással, tetejét megszórhatjuk sóval elkevert köménymaggal, sajttal, szezámmaggal, lenmaggal, mákkal. Előmelegített sütőben sütjük.
Csavart sajtos
Hozzávalók (-):
• A tetejére::
o sajt
o tojás
•
o só
o 1 dkg élesztő ... |
tinka1951  |
|
|
| |
|
|