| Croissant |
|
sajtreszelőn a tésztára reszelünk egy adagot, majd kinyújtjuk a másik tészta darabot, amit ráteszünk az elsőre, majd, újra vajat reszelünk rá, addig csináljuk, míg elfogy a tésztapogácsánk, a tetejére már nem teszünk vajat.
Az egész most úgy néz ki, mint a rakott palacsinta, aminek vaj a tölteléke. Ezután a tésztát kerek formára kinyújtjuk, (célszerű ezt a konyha pulton csinálni, mert a deszka kicsinek bizonyulhat) majd 16 cikkre vágjuk, mint a tortát. Hosszú egyenlő szárú háromszögeket kapunk, amit ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Croissant variációk recept |
a lépések: kinyújtjuk az elsőt, majd reszelünk rá a margarinból, kinyújtjuk a következőt és arra is reszelünk...és így tovább, utoljára kinyújtjuk az utolsó tésztadarabot is, arra viszont már nem reszelünk margarint!! Most az egész úgy néz ki, mint a rakott palacsinta!:) Lisztezett felületen kinyújtjuk ezt az egészet kör alakúra, már amennyire tudjuk. Nagyjából legyen kör alakú, a szabálytalanság a végeredményt nem fogja befolyásolni!
16 cikkre vágjuk, és ezután jöhet a töltés!A vágások mentén ... |
boszorlany  |
|
|
| |
| Kereken szép az élet |
sütőben 15 perc alatt megsütjük.
Mosolygós házi zsemlék Mosolygós házi zsemlék
Lelkes segítőm - itt épp sós kifliket keneget (ez ugyanaz a tészta) Lelkes segítőm - itt épp sós kifliket keneget (ez ugyanaz a tészta)
A rakott karfiol nálunk rendszeres "vendég", mindenki nagyon szereti, és mivel elég nagy adag és egytálétel, 2-3 napig is lehet enni, olyankor pedig szabin lehet a szakácsnő. :-)
Színes rakott karfiol
Hozzávalók: 1 fej karfiol, 60 dkg csirke ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Maradék sonka? Sebaj! |
becsavarhatunk egy vékony szelet sonkába, majd besamellel leöntve, kis reszelt sajttal megszórva még ünnepi ételt is alakíthatunk belőle.
Gyors vacsora: tejszínes-sonkás-sajtos spagetti Gyors vacsora: tejszínes-sonkás-sajtos spagetti
Rakott ételekbe a rétegek közé szórhatunk egy sor darált sonkát, de bármilyen tepsis húsra vagy zöldségre is tehetünk egy-egy szeletet. Krémlevesekbe kockázott sonkát tehetünk betétként.
Személyes kedvencünk a mozzarellával töltött cukkini ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Mit főzzek hétvégén: 8 olcsó egytálétel recept |
|
kg hús
fél cs tarhonya
2-3 szem burgonya
10 dkg füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
1 db paradicsom
2 db TV paprika
só
bors
fűszerpaprika
A recept ide kattintva folytatódik >>>
5. Tárkonyos rakott zöldbab
rakott zoldbab
Hozzávalók:
1 kg darált hús (csirke, pulyka, sertés)
1 kg zöldbab (lehet mirelit is)
2 bögre rizs
2 vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek étolaj
2 tk ételízesítő
1 ... |
tinka1951  |
|
|
| |
| Mákos sütemények |
sem létezhetne. De készíthetünk máktöltelékkel megbolondított zserbót vagy mézes krémest is.
A karácsony elképzelhetetlen beigli nélkül
Mákkal tölthetjük a nyáron gyümölcsöt rejtő pitetésztát vagy a rétest, rétegezhetjük vele a rakott palacsintát, a maradék kalácsból készített máglyarakásba is kerülhet a mák. A stíriai metélttől sem idegen a mákos kiadás, s akkor még nem is beszéltünk a maradékhasznosítás egyik csúcsáról, a mákban igen gazdag gubáról.
Mákos pite! Ki mond ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
| Nem csak lisztérzékenyeknek |
tojásokat a kristálycukorral, sóval, a tej felével, az étolajjal és a rizsliszttel mély tálban alaposan elkeverjük, hozzáadjuk a többi folyadékot, majd habverővel jól kidolgozzuk. Keverés után kb. fél órát pihentetjük. Kisütés után megtöltjük.
Rakott palacsinta.
Hozzávalók: 20 db előre megsütött palacsinta, 30 dkg darált dió, 20 dkg étcsokoládé, 30 dkg tehéntúró, 20 dkg vaj, 50 dkg porcukor, 30 dkg barackíz, 5 dkg mazsola, 6 db tojás, 1 db citrom, 3 dl tejszín, 1 csomag vaníliás cukor.
A ... |
kloppenburg  |
|
|
| |
| P betetűs receptek |
citromhéjjal, citromlével és vaníliás cukorral ízesítjük. A pihentetett tésztát 25-30 részre osztjuk, kis golyókat formázunk belőlük, majd egyenként oválisra kinyújtjuk. Dióval mindegyiket megtöltjük, feltekerjük, és patkó alakra formázzuk. A tepsibe rakott kifliket felvert tojással megkenjük, szobahőmérsékleten pihentetjük, majd 200-220 előmelegített sütőben kisütjük.
Elkészítési idő: . 2 óra
Jó tanács: A tészta készítéséhez mindig hideg alapanyagokat használjunk.
Pozsonyi ... |
horvathnemagdi  |
|
|
| |
|
|