Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
T betűs receptek
Tordai pecsenye 2.

Hozzávalók: 5 szelet bőrös karaj- (20 dkg-os) vagy combszelet, 10 dkg zsír, só, liszt, pirospaprika.
A sertéshús bőrét kockásan bevagdaljuk, a húst megsózzuk, és először lisztbe, utána forró zsírba vagy olajba mártjuk, és roston szép pirosra sütjük.
Tálaláskor meghintjük pirospaprikával.
Tordai pecsenye cikakáposztával
Hozzávalók (4 személyre): 1 kg sertéskaraj, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg zsír, 1 kk só, 15 dkg füstölt szalonna, 1 kg burgonya, 1 mk törött bors, 1 mk reszelt szerecsendió, fél fej savanyú káposzta.
Elkészítés: Megfelelő nagyságú tepsiben a zsírt felolvasztva, ebben a forró zsírban a karajt elősütjük, hogy a fehérje kicsapódása miatt a hús ne veszítsen zamatából. Majd hozzáöntünk fél liter vizet, és ebben párolva sütjük, nem túl forró sütőben. A fokhagymát az elősütés után beleszúrjuk elosztva a karajba, és a füstölt szalonna vékonyra vágott szeleteivel befedjük a karajt. A fűszereket egy óra sütés után szórjuk a húsra, majd még egy fél óráig párolva sütjük. Ha kell, vizet öntünk alá.
Ha meggyőződtünk róla, hogy a karaj puha és megsült, kiemeljük a tepsiből, és a pecsenyeléhez öt k. paradicsomot teszünk. Együtt pirítjuk 5 percig. Leszűrjük. A karajt ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Forrón tálaljuk.
Személyenként egy egész burgonyát megfőzünk héjában, meghámozzuk, és a hússal együtt tesszük az asztalra, a cikkely alakúra vágott cikakáposztával együtt.

Túri finom szelet

30 dkg lisztet 15 dkg margarinnal, 15 dkg kristálycukorral, 1 cs. sütőporral, 2 tojás sárgájával és 1 evőkanál tejföllel összegyúrunk. Két lapot nyújtunk. Egyiket a tepsibe tesszük, meglekvározzuk, és az alábbi tölteléket tesszük rá.
Töltelék: 20 dkg porcukorral és kis rummal 10 dkg margarint kikeverünk. Hozzáadunk 14 dkg liszttel elkevert 1 cs. sütőport, 20 dkg darált diót, 1 citrom héját és levét, 2 dl tejet, és összekeverjük. A 2 tojás felvert habját is hozzákeverjük, majd a lekvározott tésztára simítjuk. Rátesszük a másik lapot is, villával megszurkáljuk, és megsütjük.
Tetejére: 20 dkg porcukrot, 3 evőkanál tejet, 5 dkg vajat és 3 dkg kakaót összefőzünk, és a tésztára simítjuk.

Turóci sajtos csülökmetélt

Hozzávalók: 2 kicsi kicsontozott csülök, 2 dl tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg csípős juhsajt, ízlés szerint törött bors, só.
A kicsontozott bőrös csülköket annyi sós vízben, amennyi ellepi, félpuhára főzzük. Levéből kiemelve lecsöpögtetjük, majd vékony csíkokra metéljük. Tűzálló lapos tálra terítjük a húscsíkokat, és leöntjük 1 dl átszűrt csülök-főzőlé, a tejföl, a megreszelt juhsajt, a tisztított és szétzúzott fokhagyma, valamint a törött bors keverékével. Alufóliával lefedve forró sütőben sütjük 25 percig, ezután az alufóliát levéve, pirosra pirítjuk. Szalmaburgonyával vagy sült hasábburgonyával kínáljuk, káposztasaláta kíséretében.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: fehérje kicsapódása, elősütés után, füstölt szalonna, karaj puha, karajt ujjnyi, egész burgonyát,

Szendvicskrém vagy mártogató
szerephez jut a mindennapi élelmezésben, de tengerentúli és európai konyhák sokasága is újra felfedezte sokrétűségét és nagyszerűségét. A ma ismert hummuszhoz hasonló fogás legkorábbi írott forrása a 13. századi Egyiptomból származik. Régi recepteket szemelgetve az is világos, hogy századokon át nem citromlevet, hanem ecetet használtak a készítéshez. Többféle zöld fűszer, sőt olajos magvak is előfordultak régi változatokban. A hummusz fogyasztása a 19. századtól terjedt el a Közel-Keleten, de a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tokaji hideg őszibarackleves Hozzávalók: 60 dkg őszibarack, 1 citrom, 1 dl Tokaji édes szamorodni, 10 dkg kristálycukor, fél citrom héja, 1,5 dl tejföl, 1 dl tejszín, 3 dkg liszt, 1 tojássárgája, fahéj, só. Az őszibarackot meghámozzuk, és a negyedét apró kockákra vágjuk. Meglocsoljuk citromlével és tokaji borral, majd hűtőbe rakjuk. A megmaradt barackot vízben, kristálycukorral, citromlével, valamint citromhéjjal és fahéjjal 5-6 percig főzzük. A citromhéjat és a fahéjat ezután ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tisza-menti legényhús Hozzávalók: 50 dkg sertéstarja, 20 dkg füstölt hús, 25 dkg sertésmáj, 20 dkg gomba, 2 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, bors, 1 dl olaj, 5 dkg zsír, 1 evőkanál liszt, 1 dl bor, 1 kanál paradicsompüré, 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem. Elkészítése: A sertéshúst felszeleteljük, kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, és forró olajban mindkét oldalát megsütjük. A hagymát apróra vágjuk, rátesszük a húsra, megpirítjuk, hozzátesszük a vékonyan ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tihanyi süllőszelet Hozzávalók: 1,80 kg süllő, só, törött bors, (a franciasalátához: 250 g sárgarépa, 200 g burgonya, 100 g alma, 100 g ecetes uborka, 150 g zöldborsó, 20 g mustár, só, bors, citromlé), (a majonézmártáshoz: 3 db tojássárgája, 1 db citrom leve, só, ecet, Cayenne bors, 5 dl olaj), 10 g zselatin, 30 g füstölt lazac, tárkonylevél, 300 g halaszpik, salátalevelek, 3 db kemény tojás, 4 dl tartármártás. Elkészítése: A süllőket kifilézzük, bőrüket lefejtjük, majd a fennmaradó ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tabáni dagadó A kicsontozott dagadót felszúrjuk, és üreget nyitunk. Ezután reszeljük meg az almákat és keverjük össze mazsolával, reszelt citromhéjjal, 2 evőkanál rummal és annyi zsemlemorzsával, hogy tölthető masszát kapjunk. Megtöltjük az üreget, amelyet előzőleg sóval, törött borssal és nagyon kevés majoránnával ízesítünk. Hústűvel zárjuk be a nyílást, kívülről is sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalán hirtelen süssük meg, majd sütőben puhulásig pároljuk. Burgonyapürével, saját levével ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tolnai sváb húsos-hurka Hozzávalók: 6 kg fejhús, 2 kg bőrke, 1,5 kg szalonnanyesedék, 0,5 kg hagyma, 25 dkg só, 7 dkg őrölt fekete-bors, 6 dkg paprika, 10 dkg fokhagyma, 10 dkg zsír Elkészítés: A fejhúst a bőrkével együtt hideg vízben felteszem főni. Mikor félpuha, hozzáadom a tokát, majd amikor a fejhús elválik a csonttól, kiveszem az egészet az abaléből és hagyom kissé kihűlni. Hozzáadom a zsírban aranysárgára pirított hagymát, és az egészet közepes lyukú tárcsán ledarálom. Hozzáadom a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
T betűs receptek
Tiszaháti töltött felsál Hozzávalók: 80 dkg felsál, 10 dkg füstölt szalonna, 30 dkg sertéshús darálva, 1 db vöröshagyma, 10 dkg gomba, 2 db tejben áztatott zsemle, 1 kanál pirospaprika, só, törött bors, 1 evőkanál liszt, 1 dl vörösbor, 4 db savanyú uborka, 1 dl olaj, 1 késhegynyi kakukkfű, 1 késhegynyi majoránna, 1 kanál paprikakrém, 1 kanál paradicsompüré, 1 tojás. Elkészítése: A szép nagyra szeletelt felsál-t jól kiverjük, megkenjük paprikakrémmel, megszórjuk kakukkfűvel, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Juhtúrós-sajtos muffin 1vargaildyko
váci szelet! ibolya58
Fish - chips horvathnemagdi
Leveles túróstáska macoka65
Pudingos-tejfölös kalács veronika74
sztracsatellás muffin ! ibolya58
Ízőrzők – Görgeteg ̵ horvathnemagdi
puncstorta Szamos Marcipántól drciccancs
Kakaós csiga (vaníliás) recept boszorlany
Húsvéti keksztojás jupiter21
Szárnyas receptek
Darált húsos párolt uborka brozsika
Kapros túróval töltött csirkemellfilé recept toth_beata
Pácolt pulykacomb Margit módon rochlitzne
Vacsora csata recept! jjanosne
Csirkés-garnélás masala balti- bubszi
Bajor csirkecomb faciendum
Csirkével töltött cikória (bel bubszi
Göngyölt darálthús anitahajdu
Baconbe göngyölt csirkemell hagymaszalmával és párolt zöldsé jamborlulu
Túrós spenótfelfújt kannalidia
Marhából készült ételek
P betetűs receptek horvathnemagdi
Gombás húsgombóc rauchne02
Vadas tésztával recept jamborlulu
Gulyásleves recept toth_beata
Sós főtt tészták kloppenburg
brassói húsleves ibolya58
Darált húsos tekercs bulac57
Sztifádó (görög marharagu) bkisseva
Babgulyás Berci módra : ujjozsef
3 lasange recept...... szisszy83
Sertésből készült ételek
Grízes tokány bubszi
Bajor fasírozott csibi52
Töltött sárgarépa bulac57
Mit főzzek ma? 2018.03.21. szerda tinka1951
Ízőrzők – Kisnána – horvathnemagdi
Csőszpecsenye bulac57
reform töltött káposzta faciendum
Töltött burgonya májjal ujjozsef
Répás vérnarancsleves horvathnemagdi
Sertésszelet fokhagymás zöldba bubszi
Halból készült ételek
Karácsonyi menü szív- és cukorbetegeknek fejesnemagdi
Karácsonyra reifregina
Ízőrzők – Rácalmás ̵ horvathnemagdi
Pikáns halsaláta bulac57
belga halleves! ibolya58
Tejfölös Rácponty, ahogy Krúdy Gyula szerette skorpiolilike
Pisztráng Szalajka Módra 1vargaildyko
Pikáns sült hal bulac57
Csirkefalatok Orly módra horvathnemagdi
Merlán angolosan bubszi
Vad ételek
Vacsoracsata-Barbi-Főétel veronika74
Ízőrzők – Csákvár – horvathnemagdi
Almával töltött fácán bubszi
Tűzdelt őzgerinc párolva 1vargaildyko
Szarvas-bélszín borjúszűzzel t bubszi
Almás-sajtos vadkacsa ujjozsef
Fokhagymástejfölös őzérmék bulac57
Fácnleves vinlaci
Ízőrzők – Magyaregregy horvathnemagdi
Vadkacsa mézeskalácsos töltelé horvathnemagdi
Spagetti ajánló
Spagettis torta suzymama
Grillezett gombák töltve recept jamborlulu
Carbonara spagetti sonkával recept toth_beata
Babra megy a játék horvathnemagdi
x nagyuska
tokaji pulykamell ibolya58
Paradicsomos bolognai spagett bulac57
Zöldséges spagetti margoka59
Parajos spagetti recept boszorlany
Bakonyi húsgombócok reifregina
Pizza receptek
Sajtos pogi és még sok más fin betti055
Pizza aranyag
Pizzás tekergő bubszi
Ízletes mértékletesség tavaszi horvathnemagdi
Sonkás tekercs tereza54
Pizza alaptészta, IV. bubszi
Pizza lalakne
Hagymás gombás rátét bubszi
Kolbászos-pizza horvathnemagdi
Gyerekbuli szervezési tanácsok horvathnemagdi
Hamburger receptek
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
A szója kloppenburg
Csirkeburger recept jamborlulu
Péksütemények - hamburger horvathnemagdi
Aztán mégis. horvathnemagdi
Kevés munkával horvathnemagdi
Hawaii burger veronika74
Csirke hamburger cajun módra klara50
Óriás hamburger angyalka___
Sajtos hamburger bubszi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU