Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Öt káprázatos leves
Öt káprázatos leves receptet mutatunk, ezek között mindenki megtalálhatja a kedvencét.

1. Fenséges krémsajtos leves, finom csirkehússal és zöldségekkel

Hozzávalók

300 g csirkehús, 3 kanál krémsajt, 3 db burgonya, 2 db sárgarépa, 1 db hagyma, kapor a díszítéshez, só, bors ízlés szerint, olaj.

Elkészítés

főzzük meg a húst majd vágjuk megfelelő darabokra és tegyük egy edénybe, adjuk hozzá a felszeletelt burgonyát és répát, ha nem szeretjük felszeletelve akkor reszeljük le a zöldségeket. Dinszteljük meg a hagymát arany színűre és tegyük bele a levesbe, öntsük fel vízzel és főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. A krémsajtot keverjük át egy villával, majd adjunk hozzá 1 evőkanál forró levest és kevergessük, öntsük a leveshez. Tetszés szerint fűszerezzük. Főzzük lassú tűzön még 5 percig, tálaláskor szórjuk meg a tetejét apróra vágott zöld kaporral.

2. Sárgaborsó leves kolbásszal és sajttal

Hozzávalók

1 bögre sárgaborsó, 2 db burgonya, 1 db sárgarépa, 1 db hagyma, 1 szál füstölt kolbász, 2 kanál krémsajt, petrezselyemlevél vagy kapor, só, fűszerek ízlés szerint.

Elkészítés

áztassuk be a sárgaborsót hideg vízbe, legalább 2 órát hagyjuk állni. Tegyük oda főni sós vízbe a borsót, főzzük 30 percet, a főzés közben kialakult habot szedjük le a levesről. Vágjuk fel a hagymát és a répát, vagy reszeljük le majd dinszteljük meg. A kolbászt szeleteljük fel és tegyük hozzá a répához és a hagymához dinsztelődni. Tegyük bele a levesbe a kockára vágott burgonyát, főzzük 10-15 percet majd adjuk hozzá a hagymát, a répát és a kolbászt. Főzzük fel a levest. A krémsajtot egy villával dolgozzuk össze és kavarjunk hozzá egy evőkanál forró levest, majd öntsük a keveréket a leveshez és kavarjuk el. Tálaláskor szórjuk a levesre apróra vágott zöld petrezselymet vagy kaprot.

3. Sárgaborsó leves finom hússal és gombával

Hozzávalók

300 g csirkemell, 150 g gomba, fél bögre sárgaborsó (amelyet beáztattunk egy éjszakára), 2 db burgonya, 1 db sárgarépa, 1 db hagyma, 1 kiskanál mustár, egy késhegynyi kurkuma, só, bors ízlés szerint, zöld petrezselyem vagy kapor a díszítéshez.

Elkészítés

Tegyük fel főni a borsót, amikor már majdnem megfőtt szeleteljük fel a csirkemellet és tegyük bele a levesbe. A burgonyát vágjuk kockára, tegyük bele a levesbe és főzzük 15 percet. Vágjuk kockára, vagy reszeljük le a répát és a hagymát majd dinszteljük meg, amikor aranysárga színűek lesznek, adjuk hozzá a gombát és a mustárt és dinszteljük még 5 percet. A megdinsztelt zöldségeket tegyük bele a levesbe, majd sózzuk, borsozzuk a levest és tegyük bele a kurkumát is, főzzük a zöldségekkel 10 percet. Tálaláskor szórjuk meg a levest zöld petrezselyemmel vagy kaporral.

4. Csirkeleves savanykás paradicsommal

Hozzávalók

300 g csirkemell, 1 db sárgarépa, 1 db hagyma, 100 g rizs, 3 gerezd fokhagyma, 2 kanál paradicsompüré, só, bors ízlés szerint, zöld petrezselyem vagy kapor, olaj.

Elkészítés

szeleteljük fel a csirkemellet és főzzük meg a rizzsel együtt bő sós vízben. A répát és a hagymát szeleteljük fel vagy reszeljük le és dinszteljük meg, adjuk hozzá a paradicsompürét, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldpetrezselymet és még dinszteljük egy kicsit. Tegyük bele a levesbe a megdinsztelt zöldségeket és főzzük jól össze. Tálaláskor szórjuk meg a levest zöld kaporral.

5. Húsgombócleves csicseriborsóval

Hozzávalók:

1 bögre csicseriborsó (amely be volt áztatva), 3 db burgonya, 1 db sárgarépa,1 db hagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 db zöld paprika, 2 kanál paradicsompüré, olaj, só, bors ízlés szerint.

A húsgombóchoz

400 g darált marhahús, 5 dkg rizs, 1 tojás, 2 gerezd fokhagyma, só, bors

Elkészítés: főzzük meg a csicseriborsót sós vízben. Dinszteljük meg az apróra vágott hagymát és répát, majd adjuk hozzá a felkockázott paprikát, a fokhagymát és a paradicsompürét és lassú tűzön dinszteljük még 5 percet, közben kavargassuk. Tegyük bele a levesbe a megdinsztelt zöldségeket, a burgonyát reszeljük le a nagy lyukú reszelőn úgy tegyük a levesbe. A darált húst keverjük össze a felvert tojással, a rizzsel és fűszerezzük. Vizes kézzel formázzunk kis gombócokat és tegyük a levesbe. Borssal, sóval fűszerezzük a levest és hagyjuk főni lassú tűzön 20 percet, majd vegyük le a tűzhelyről és hagyjuk még lefedve 10 percet. Tálaláskor szórjuk meg a levest zöld petrezselyemmel.

Jó étvágyat!
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: tetejét apróra, sárgaborsót hideg, főzés közben, kolbászt szeleteljük, hagymához dinsztelődni, kockára vágott,

"Tüzes" sertésragu
vöröshagyma 2-3 gerezd fokhagyma 1 cs. újhagyma 2 k.paradicsompüré só őrölt fekete bors chilipor római kömény oregánó A fűszerek Toldi Fűszer termékek: www.toldifuszer.hu Elkészítés: Előkészítés:A húst,szalonnát,paprikákat csíkokra vágjuk.Az újhagymát karikákra a vöröshagymát apróra vágjuk. Elkészítés:A szalonnát kipirítjuk,megdinszteljük rajta a vöröshagymát.Hozzáadjuk az átnyomott fokhagymát és a húst.Sózzuk,ízesítjük a ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
"diétás" sertésdagadóK
császárszalonnát, a gombát, a májat és a zöldborsót. Az anyagokat együtt lepirítjuk, majd hozzákeverjük a zsemlékhez. Hozzáadjuk a tojást, a fűszereket és a finomra megvágott zöldpetrezselymet. Az így elkészített töltelékkel a dagadót betöltjük, hústűvel betűzzük és a húst megsózzuk. Sütőtepsibe téve forró zsírral leöntjük és kevés vizet aláöntve, állandóan locsolgatva megsütjük. Zsírjából pecsenyelevet készítünk, amelyet víz helyett száraz fehérborral öntünk fel és ...
faciendum faciendum
"tölténytáska "
db kisebb paradicsom 1 db zöldpaprika 1 mokkáskanál fűszerpaprika 1 mokkáskanál őrölt bors 2 db tojás 15 dkg trappista sajt 3—4 dl tejföl 2 dkg margarin kevés liszt só zsiradék. a darált húst kevés zsiradékon feltesszük pároldóni, majd beletesszük a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát, és megpároljuk. Megszórjuk a fűszerpaprikával, az őrölt borssal és összekeverjük. Ha kihűlt, hozzáadunk ...
ibolya58 ibolya58
❤ Kínai csípős szezámos-mázas csirke ❤
Hozzávalók: 0,5 kg csirkemell olaj a sütéshez Bundához: 9 ek liszt 1 ek olaj 1 db tojás 1 kk só 1 dl víz fél cs sütőpor Mázhoz: 25 dkg ketchup 3 ek méz 4 ek szezámmag 1 mk. chiliporÍgy készítettem: 1. A csirkemellet megmostam, nagyobb kockákra ...
bubszi bubszi
❤Húsos, rakott PADLIZSÁN ❤
felkarikázom. Serpenyőben olivaolajat melegítek és szépen megsütögetem a padlizsánkarikákat. Ha elkészültek egy tűzálló edény aljára halmozom. Ugyanebben a serpenyőben szintén olajon megpirítom az apróra felvágott vöröshagymát, majd a fokhagymát és a darált húst is hozzádobom és összesütöm, a végén sózom, borsozom, bazsalikommal fűszerezem. Ha elkészült a padlizsán tetején szépen elosztom, egyenletesen. A vajból, lisztből és tejből sűrű besamelt főzök, és ráöntöm a húsos ragu tetejére. Az egész ...
bubszi bubszi
« Vissza Alföldi betyárgulyás - több, gazdagabb egy hag
evőkanál finomliszt (a habaráshoz) a galuskához: 2 tojás liszt a tálaláshoz: csípős paprika, igény szerint tejföl Elkészítés: A főzést megelőzően a velőt leforrázzuk, hártyáitól megszabadítjuk. A húst 2x2 cm-es darabokra vágjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, karikára, vagy kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és a belőle kisült zsíron megfonnyasztjuk a felszeletelt hagymát. Megsózzuk, és beletesszük a köményt. Hozzáadjuk a húst is, amit addig ...
reifregina reifregina
****LAsAgNe***
paradicsomszósz - 5 dl tej - 4 evőkanál liszt - 4 gerezd fokhagyma - 1 fej vöröshagyma - bazsalikom - só - olaj Így csináld: 1. Pirítsd meg olajon az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd tedd rá a húst, sózd, borsozd ízlés szerint, és kifehéredésig pirítsd. 2. Tegyél rá egy kis pohár vizet, és párold majdnem puhára. Ekkor add hozzá a paradicsomszószt és a bazsalikomot, majd alaposan főzd össze. 3. Egy másik lábosban, a felmelegített ...
bubszi bubszi
***RAKOTT KARFIOL***&***egy**kicsit**MÁSKÉPP***
1 fehérpaprika 1 paradicsom 1 bögre rizs 1 nagy pohár tejföl zsemlemorzsaElkészítése: Először is a darált húst készítem el pörköltnek. A vöröshagymát megtisztítom, az olajon megdinsztelem és hozzáadom a húst. Fehéredésig pirítom, a paprikát, paradicsomot feldarabolva hozzáadom, majd rászórom a fűszerpaprikát. Felöntöm vízzel (kicsit bővebb lével, mint máskor), ...
bubszi bubszi
Süti ajánló
Rakott piskóta bubszi
Fagyis-vegyes gyümölcsös horvathnemagdi
Lekváros -diós kocka szelli
Mandarinos-kekszes szelet bubszi
Kókuszos-Meggyes kocka nnpapszi
Csokoládés-meggyes kenyér gabfe
Túrós krémes bozsanyinemanyi
Fagylaltos meglepetés martimarti
Trüffel golyók klerierzsi
Szülinapi csoki torta recept toth_beata
Szárnyas receptek
Barackos csirke recept baggesz20
Gombás pulykaleves bubszi
Kolozsvári rakott kacsa bubszi
Töltött csirkecomb főtt-sült burgonyával recept gonda_katalin
Receptek. mamucika
isaszegi töltött csirke ibolya58
Pulykamelltekercs gesztenyés töltelékkel és áfonyamártással reifregina
Kdra mandulával (marokkói) klara50
Sült csirke főtt zöldségekkel bubszi
4 isteni, sajtos csirkemell grimilda
Marhából készült ételek
Dupla húsos derelye húslevesben recept toth_beata
Töltött gombás burgonya veronika74
Vacsoracsata-Főétel-Nelli veronika74
Marhahátszín paradicsomos mozzarellával recept jamborlulu
Marhatekercs narancsmártásban zsokanita
Mexikói bableves horvathnemagdi
P betetűs receptek horvathnemagdi
Marhasteak bulac57
Burgundi marhasült bulac57
Ebédünk! betti055
Sertésből készült ételek
Görög rakott burgonya 1vargaildyko
Máj pataki tálban horvathnemagdi
Cukkinivel tűzdelt szűzpecsenye suzymama
Rozmaringos sertésjava bulac57
Luca napi menű maroka
Töltött káposzta......... mailona
Mandarinos sertéspecsenye horvathnemagdi
Rakott karfiol recept gonda_katalin
Töltött fasírt moncsika77
Zalai borzas hús korall44
Halból készült ételek
Lime-os, fehérboros lazac veronika74
Halas kelkáposztatekercs bulac57
Szőlőlevélbe töltött lazacos horvathnemagdi
Cukkínis süllő bubszi
Részeges hal veronika74
Tonhal (bakonyi módra) recept gonda_katalin
Füstölt lazacos tészta klerierzsi
Lazacos burgonya bubszi
Bakonyi halgombóc-leves bubszi
Tengeri só klarika47
Vad ételek
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Receptek horvathnemagdi
Zöldséges szarvasragu cseréptá horvathnemagdi
Szarvas zsemlegombóccal bulac57
Őzpörkölt vadász módra bordat
Nyúlpörkölt veronika74
Torták kloppenburg
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
fácán(pulyka)becsinált leves donaldduck
Vadkacsa mandulás burgonya... bulac57
Spagetti ajánló
Spagetti, fogyókúrázóknak grimilda
Különcök spagettije recept panka2006
Margit hozta sarkadykati
]Gombás-sárgarépás-kukoric ás s margareta51
Ausztrál mustáros szelet horvathnemagdi
Pizza recept margareta51
Vadas marhasült recept gonda_katalin
Telyszines csirke! kovacsborbala
4 csodarecept - 10 perc alatt! marti1951
x nagyuska
Pizza receptek
Pizza tészta veronika74
Pizza vegetali recept toth_beata
Bolognai mártás (Salsa alla Na bubszi
Töltött pizza. ujjozsef
Pizzás csiga 2 recept gonda_katalin
Törökös pizza horvathnemagdi
Pizza alaptészta, IV. bubszi
Kapribogyó, bimbófűszer horvathnemagdi
Pizza - darált húsból horvathnemagdi
Krumplis pogácsa suzymama
Hamburger receptek
Hamburger zsemle recept baggesz20
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Hamburger zsemle házilag recept baggesz20
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Grillezett hamburgerpogácsa panni48
Ázsiai hamburger klerierzsi
Diós-meggyes piskóta horvathnemagdi
Hamburger Puffancs recept boszorlany
Szendvics, a 250 éves sikerdarab horvathnemagdi
Vegetáriánus hamburger moncsika77
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU