Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
Ízőrzők – Tótkomlós
Ízőrzők - Tótkomlós - receptek

Zöldségleves zabszem tésztával
Hozzávalók: 1 kisebb fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír, 1 nagyobb szál sárgarépa, 1 szál petrezselyem gyökere, fél zellergumó, só, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor zeller és petrezselyem zöldje, 1 kávéskanál őrölt fekete bors.
A zabszem tésztához: 1 tojás, 1 kávéskanál só, liszt.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A sárgarépát is felszeleteljük, és a hagymával együtt a zsírban megpároljuk, ettől lesz szép sárga a levesünk. Közben folyamatosan kevergetjük, nehogy leégjen. A petrezselyem gyökerét és a zellergumót is felkockázzuk, és hozzárakjuk. Az egészet felöntjük másfél-két liter vízzel. Ízlés szerint megsózzuk, beledobjuk a megtisztított fokhagyma gerezdeket és a zeller zöldjét. Őrölt fekete borssal fűszerezzük.
Miközben fő a leves, elkészítjük a zabszem tésztát. A tojást felütjük, elkeverjük kevés sóval, és annyi liszttel állítjuk össze, hogy gyúrható, keményebb tésztát kapjunk. Gyúródeszkán szép simára kidolgozzuk, vékonyra kisodorjuk, közben enyhén lisztezzük. Mielőtt felszelnénk, kicsit szikkadni hagyjuk. Nyújtófára tekerjük, kétfelé vágjuk, hosszában felhajtjuk, és metéltre vágjuk, majd pedig ferdén, keresztben, hogy zabszem alakú tésztát kapjunk. A gyúródeszkán szétterítve állni hagyjuk.
Amikor a zöldségek a levesben puhára főttek, belefőzzük a tésztát. A petrezselymet apróra szeleteljük, úgy tesszük a kész levesbe.

Birkakáposzta
Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1 kg birkahús csontos és húsos része nagyobb kockákra vágva, 1 nagy fej vöröshagyma, só, 3,5 dl paradicsomlé, 2 fakanál sertészsír, 1 teáskanál fűszerkömény, 10 szem egész fekete bors.
A rántáshoz: 2 evőkanál sertészsír, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál őrölt fűszerpaprika.
A vöröshagymát megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk. A felhevített zsírban üvegesre pároljuk. Belekeverjük a húst, és addig pirítjuk, míg a hús megfehéredik. Felöntjük egy liter vízzel, és felforraljuk.
A savanyú káposztához fűszerköményt, és egész fekete borsot keverünk, és a birkához tesszük. Legalább két órát főni hagyjuk.
A sertészsírban a lisztet jól megpirítjuk, híg rántás alapot készítünk. Langyosra hűtjük, és összekeverjük az őrölt paprikával. Apránként hozzáadagoljuk a paradicsomlevet.
A megfőtt birkakáposztát a paradicsomos rántással besűrítjük, és összefőzzük.

Leveles lepény
Hozzávalók: (2 sütő tepsihez) 1 kg liszt, 4 dkg élesztő, só, 80 dkg darált tepertő, 10 dkg sertészsír.
A lisztben elmorzsoljuk az élesztőt, és sós vízzel összedagasztjuk. Alaposan kidolgozzuk, mint a kenyértésztát, és letakarva kelni hagyjuk.
A tepsit vastagon kizsírozzuk.
A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára borítjuk, összegyúrjuk, kétfelé vágjuk, és két cipót alakítunk belőle. Ezeket egyenként vékonyra kisodorjuk. Tetejüket tepertőkrémmel, vagy darált tepertővel megkenjük, ízlés szerint sózzuk, összehajtogatjuk, és tepsi nagyságúra kinyújtjuk. Belerakjuk a sütőformába, késsel felkockázzuk, és 10 percet pihentetjük. Tetejüket zsírral átkenjük, és előmelegített sütőben 30-35 perc alatt megsütjük.

Kolbászos gombóc
Hozzávalók: 3 nagyobb krumpli, só, 20 dkg kolbász, 50 dkg liszt, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 fakanál sertészsír.
A krumplit megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és kevés vízzel puhára főzzük. A főző lében krumplinyomóval simára összetörjük, enyhén megsózzuk, és hagyjuk kihűlni.
Közben a kolbász bőrét lehúzzuk, és kis kockákra vágjuk.
A krumplipürét liszttel összegyúrjuk. Lágy tésztát készítünk, amit lisztezett gyúródeszkán kinyújtunk. Csíkokat, majd kisebb négyzeteket vágunk belőle. Középre egy kocka kolbászt teszünk, a tészta sarkait négy oldaláról összefogjuk, és kis gombócot alakítunk belőle. Ezzel a módszerrel az egész tésztát feldolgozzuk.
Nagy fazékban vizet forralunk, ebben főzzük ki a gombócokat. Főzés közben néhányszor óvatosan megkeverjük.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és vékony laskákra vágjuk, majd zsírban üvegesre pároljuk.
A megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és megszórjuk párolt hagymával. Összerázogatjuk, és máris lehet fogyasztani.

Töltelék
Hozzávalók: fél kg sertésmáj, fél kg vegyes darált sertéshús, 4 tojás, 1 púpos kávéskanál őrölt fekete bors, 1 nagyobb vöröshagyma, 1 csapott evőkanál só, nagy csokornyi petrezselyem zöldje, negyed kg szikkadt kenyér, a tepsi kikenéséhez sertészsír.
A vöröshagymát megtisztítjuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A petrezselyem zöldjét apróra felvágjuk. A kenyeret felszeleteljük, vízben megáztatjuk, kicsavarjuk, és szétmorzsoljuk. A májat csíkokra vágjuk, és ledaráljuk.
Mindezeket a darált hússal együtt egy nagyobb tálba tesszük. Beleütjük a tojásokat, fűszerezzük sóval, borssal, és alaposan összegyúrjuk.

Egy kisebb méretű tepsit jó vastagon kizsírozunk, és elegyengetjük benne a tölteléket úgy, hogy a sütőforma ne legyen teljesen tele, mert akkor ki fog folyni. Fóliával letakarva tesszük az előmelegített sütőbe. Tálalás előtt kicsit hűlni hagyjuk, csak utána lehet kockákra vágni, de hidegen is nagyon finom.

Szalalkális tészta
Hozzávalók: (nagy adag süteményhez) 1 kg liszt, 35 dkg kristálycukor, 25 dkg sertészsír, 4 tojás, 3 dl tej, 2 dkg szalalkáli, 10 dkg dió, a sütemények összeragasztásához lekvár.
A lisztben elmorzsoljuk a zsírt. A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a szalalkálit, és a liszthez adagoljuk. Beleszórunk 25 dkg cukrot, hozzáütünk 3 tojást, és összegyúrjuk.
Legjobb, ha este elkészítjük a tésztát. Tetejét meglisztezzük, és konyharuhával letakarva szobahőmérsékleten egy éjszakán át állni hagyjuk.
Másnap lisztezett gyúrótáblán kinyújtjuk úgy, hogy egyik fele vékonyabb, a másik vastagabb legyen. A vastag tésztából diós-cukros tészta készül, a vékonyabbat pedig úgy készítjük el, hogy minden formából két egyformát kiszúrunk, és csak az egyiket diózzuk, a másik natúr süteményt kisütés után lekvárral hozzáragasztjuk.
Amikor kinyújtottuk a tésztát, különböző formákkal kiszaggatjuk.
A megmaradt egy tojásunkat villával felverjük, és minden második tészta tetejét bekenjük vele. A durvára vágott diót 10 dkg kristálycukorral összekeverjük, és a tojással átkent süteményeket egyenként megmártjuk benne. A vastagabbra nyújtott tésztákból csak ilyen cukros, diós ízesítésűt készítünk.
A tepsit vékonyan kizsírozzuk. A sütiket úgy helyezzük bele, hogy kicsi hézag legyen köztük, mert sütés közben kicsit megdagadnak. Előmelegített sütőben gyorsan megsülnek. A vastagabbakat azonnal tálalhatjuk, a vékonyabbakból egy diósat és egy natúrt lekvárral összeragasztunk, és úgy kínáljuk. Sokáig elálló, szapora sütemény, keksz helyett is fogyaszthatjuk.
horvathnemagdi horvathnemagdi
Címkék: egészet felöntjük, megtisztított fokhagyma, zeller zöldjét, zabszem tésztát, tojást felütjük, gyúródeszkán szétterítve,

*UPDATE* Zöldbab főzelék sült
kolbásszal Hozzávalók: 3 fő 60 dkg zöldbab 20 dkg kolbász 20 dkg virsli 2 dl tejföl 10 dkg vöröshagyma só, bors, citromlé, petrezselyem, fűszerpaprika, olívaolaj Elkészítés: A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.Vízzel felöntjük, összekeverjük. Fedő alatt kb 10-15 perc alatt puhára pároljuk a babot. Leszűrjük, a bab felét kevés ...
1vargaildyko 1vargaildyko
. Nagybaracskai halászlé.
10 személyre: 2 db 1-1,5 kg-os ponty 1 kg másfajta hal 5-6 fej vöröshagyma 10 dkg fűszer-paprika 1 db paradicsom 1-2 db zöldpaprika, esetleg cseresznye-paprika 1-2 gerezd fokhagyma só A friss halat megtisztítjuk, felbontjuk, mélyen irdaljuk, daraboljuk. Külön tesszük a hal-fejet, hasaalját és a farkát. A 6-7 centis hal-darabokat besózzuk, és 1-2 órán át állni hagyjuk. Lábasba tesszük a hal-fejet, a hasaalját, a farkát, az apróra vágott vöröshagymát majd ...
csibi52 csibi52
1-2-3 Recept
Visegrádi mandulás csirke Hozzávalók: 1 csirke, 2 db zsemle, 8-10 dkg mandula, 3 dl tej, 2 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg vaj, só, törött bors, gyömbér. Elkészítése: A csirkét jól megtisztítjuk, kívül belül megsózzuk, megborsozzuk, és megtöltjük a következő töltelékkel. A tejben áztatott zsemléket kicsavarjuk, elmorzsoljuk, megsózzuk, hozzáadjuk a tojások sárgáját, 5 dkg vajat, a lehéjazott kicsit megpörkölt, apróra vágott mandulát, 2 kanál zsemlemorzsát, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
1-2-3 Recept
reszelt, zalai füstölt sajt, 3 gerezd fokhagyma. 1 teáskanál mustár, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 1 teáskanál ketchup, ízlés szerint törött fehér bors és só; a tepsi kikenéséhez 1 dkg vaj és 1 evőkanál zsemlemorzsa. A zöldbabot a szokásos módon megtisztítjuk, majd két - három centis darabokra vágjuk. Forrásban lévő, enyhén sós vízben félpuhára főzzük. Közben a vajat habzásig hevítjük a liszttel, ezután ráöntjük a megmelegített tejet, és folyamatosan kevergetve, sűrűre főzzük. Zúzott fokhagymával, sóval, ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
Cayenne-bors 1 kk durvára tört mustármag A fűszereket az olívaolajjal összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a csirkeszárnyakat. 3-4 órát, de akár egy napot is hagyhatjuk állni, mielőtt megsütnénk. A hagymákat megtisztítjuk, egészben hagyjuk, és a csirkeszárnyakkal együtt római vagy jénai tálba tesszük. 190-200 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük. Salátával tálaljuk. Lengyel ...
anna4459 anna4459
3 remek Brassói aprópecsenye
sertéshúsból! Hozzávalók: 1 kg sovány sertéshús (lapocka vagy valami jó porhanyós rész), 5-6 nagy gerezd fokhagyma, őrölt bors (gyengébb gyomrúaknak fehérbors), étolaj vagy kb. 3 dkg zsír, só, burgonya - 4 személyre kb. 1,5 - 2 kg Előkészítés: A húst megtisztítjuk a zsíros vagy hártyás részektől és csíkokra (kb. 1x1x6 cm) vágjuk. A fokhagymákat megkaparjuk pépesre. A burgonyát megpucoljuk, kockára vágjuk, megmossuk és hagyjuk lecsurogni. Egy nagyobb (3-4 l-es) lábasban vagy ...
agimami7 agimami7
3 remek nyári könnyű grill
mit süssön hétvégén, a grillen, íme, egy finom egyszerű húsos recept fehérborral és fokhagymával! Hozzávalók: 4 nagyobb szelet tarja, 2 kanál olaj, 4-5 gerezd fokhagyma, 0,5 dl fehérbor, só, őrölt bors. A tarját megtisztítjuk, és kissé kiverjük, majd a zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Ráöntjük az olajat, meg a bort és letakarva pár óráig a hűtőbe téve érleljük. Ezután kiemeljük a pácból majd a forró parázs felett megsütjük a szeleteket, úgy hogy közben a páclével ...
agimami7 agimami7
3 tuti recept,hónapos retekkel
szeletelt, főtt sonka, 5 dkg majonéz, 150 g tejföl, 2 ek ketchup, csipetnyi cukor, 1-2 ek konyak, só, bors Elkészítése: 1. A tojásokat kb. 8 perc alatt megfőzzük, majd hideg vízzel leöntjük, és hűlni hagyjuk. A salátát megtisztítjuk és megmossuk. A retket négyfelé vágjuk. Az uborkát hosszában félbevágjuk, majd felszeleteljük. A sajtot meg a sonkát csíkokra metéljük. 2. A majonézt összekeverjük a tejföllel meg a ketchuppal, majd cukorral, sóval, borssal és konyakkal ízesítjük. A ...
maca23 maca23
Süti ajánló
Joghurtos fánkocska recept boszorlany
Elefántszem bubszi
Őszi gyümölcsökből... gaby13
Rumos Mazsolafagylalt 1vargaildyko
Mediterrán muffin recept kovacs_zsoka
Minden, ami csokis gyongy66
Kelt torta bubszi
Tepsin-sült édes burgonyalángo bubszi
Szilvás kevert zsuzsa0520
Kókuszos-túrós süti klerierzsi
Szárnyas receptek
Sajttal-brokkolival töltött csirkemellrudak. horvathnemagdi
Gyulai csirkemell bubszi
Csirkemell roston, joghurtos salátával recept baggesz20
Csirkecombok hagymaszelettel veronika74
csirkemell sonkás- sajtos bundában ibolya58
Ünnepi menü m_a_r_c_s_i
Szőlős rizzsel töltött csirke martimarti
Tárkonyos csirkemell-leves 1vargaildyko
Paella Kata módra recept gonda_katalin
Aszalt sárgabarackkal töltött horvathnemagdi
Marhából készült ételek
Ünnepi vendégvárás emoke93
Névnapos receptek kloppenburg
Bográcsgulyás hétvégére horvathnemagdi
Gazdag erőleves rochlitzne
x nagyuska
Bakonyi betyárleves wegnerzs
Mediterrán zacskós marhasült bubszi
Céklás csemegék......... maca23
Paradicsom, paprika bulac57
Receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Vacsoracsata-Főétel-2. veronika74
Szűzérme gombapaprikással horvathnemagdi
Napi menű horvathnemagdi
Currys hagymaleves húsgombóccal recept kovacs_zsoka
lengyel bigos ! ibolya58
Csípős húsgolyók roanna
Alföldi húsgombóc 1vargaildyko
Töltött kel bubszi
Töltött cukkini recept baggesz20
prágai töltött hús ! ibolya58
Halból készült ételek
Rácponty III. bubszi
Dunai halászlé 3 (Dunaújvárosi bubszi
Ízőrzők – Nagyszakácsi horvathnemagdi
Lazac valois módon bubszi
Füstölt lazaccal töltött horvathnemagdi
Pisztráng sütve I. bubszi
Halas rizottó recept toth_beata
Ízőrzők – Hegykő – horvathnemagdi
Bajlódsz a spárgával? agimami7
Lazacos szendvics recept gonda_katalin
Vad ételek
Receptek jjanosne
Dödölle rauchne02
vörösboros szarvasragu.... ibolya58
Lazacborda artois módon bubszi
Vadászpecsenye bubszi
K betűs receptek horvathnemagdi
Ízőrzők – Szenna – horvathnemagdi
Töltött káposzta bkisseva
burgonyás ételek marti1951
Vörösboros szarvaspörkölt áfonyával, erdei gombával és dödöl suzymama
Spagetti ajánló
Paris-kecskesajtos tészta 1vargaildyko
Rakott bolognai spagetti agimami7
Olaszos rakott spagetti margoka59
Bolognai spagetti sütőben elkészítve recept gonda_katalin
Kínai recept horvathnemagdi
Szójás-húsos spagetti bubszi
Padlizsános spagetti 1. bubszi
Milánói makaróni olaszosan! agimami7
Négy finom saláta ünnepek után roanna
A ketchupról és más paradicsom horvathnemagdi
Pizza receptek
Káposztás-sonkás pizzatöltelék bubszi
Pizza 2. bubszi
Egyszerű és olcsó fogások hétköznapra gyorskaja tinka1951
Csíkos csokitorta horvathnemagdi
Olasz ízek mesterfokon horvathnemagdi
Pizzás csiga nanoka72
Pizzás rúd koszegimarika
x nagyuska
Pizza horvathnemagdi
Hamburger receptek
Csirke hamburger banb
Hamburger horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
Ma Apák Napja van! :) Vrábel Krisztina: Apák napi menü cipello
Hamburger zsemle vagikriszti
Gyors hamburger recept gonda_katalin
Szezámmag fejesnemagdi
Hamburger zsemle, puffancs akiram45
Hamburger buci recept boszorlany
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU