Milyen alapanyagokból szeretne főzni? Írja be ide:
Legújabb receptek  Süti receptek  Szárnyas receptek  Marhából készült ételek  Sertésből készült ételek 
Halas ételek  Vad ételek  Spagetti receptek  Pizza receptek  Hamburger receptek 
15 gyors vacsora, 3 hétre ötlet
15 gyors vacsora - hogy 3 hétig ne legyen gondod a vacsira
Hétköznap sok mindenre kell és van is időnk, de arra, hogy órákig álljunk a konyhában, csak nagyon ritkán. Ilyenkor jönnek jól a gyors vacsoraötletek, olyan hideg és meleg fogások, melyek elkészítése 30-40 percnél többet nem vesz igénybe, vagy ha egy kicsit több, akkor a munka javát a sütő végzi. Ilyen recepteket gyűjtöttünk össze, hogy legyen miből válogatni a rohanó hétköznapokon.

A hétköznapok menedzselése örök kihívás, és még a legtökéletesebb tervezés mellett is gyakran előfordul, hogy csak egy gyors vacsorára van idő. Hogy mennyire nem vagyunk egyedül a problémával, azt sztárséfek sora bizonyítja: Jamie Olivertől Stahl Juditig szinte mindenkinek van legalább egy “gyors" könyve/műsora, tele olyan receptekkel, melyekkel színes, változatos étrendünk lehet a zsúfolt munkanapokon is anélkül, hogy pizzafutárra bíznánk a mindennapi vacsora biztosítását. Rachael Ray amerikai sztárséf tökélyre fejlesztette a gyors vacsorák koncepcióját: az 1 nap - 20 gyors vacsora program lényege, hogy ha egy napot rászánunk a főzésre, és ötféle ételből főzünk jó nagy adagot, akkor abból 20 napra való vacsora is kijöhet. Az őszi szünetben akár ezt a technikát is érdemes kipróbálni, de ha ilyen nagy főzésre nincs idő, akkor érdemes az alábbi gyűjteményt elmenteni, az alábbi receptek bármikor előkaphatók, ha nincs ötletetek esti vacsorára.
Welsh rarebit Jamie módra



Hozzávalók 4 szelethez:

2 db tojássárgája
4 nagy szelet fehér kenyér
1 kk mustár
150 g krémsajt
4 ek csilis lekvár
100 g reszelt cheddar sajt
Worcester-szósz

bors

A krémsajthoz hozzáadjuk a mustárt és a tojássárgáját, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt cheddar sajtot, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. Megpirítjuk a kenyerek mindkét oldalát (vékonyan megkenjük a csililekvárral), és rákenjük a szendvicskrémet. Addig grillezzük, amíg megolvad a krém, és enyhén bugyogni kezd. Ha kész, tányérokra tesszük, késheggyel berácsozzuk a tetejét, és Worcester-szósszal locsoljuk meg.
Diós ricottagömbök




NLCafé
f Ajánlom

A hétköznapok menedzselése örök kihívás, és még a legtökéletesebb tervezés mellett is gyakran előfordul, hogy csak egy gyors vacsorára van idő. Hogy mennyire nem vagyunk egyedül a problémával, azt sztárséfek sora bizonyítja: Jamie Olivertől Stahl Juditig szinte mindenkinek van legalább egy “gyors" könyve/műsora, tele olyan receptekkel, melyekkel színes, változatos étrendünk lehet a zsúfolt munkanapokon is anélkül, hogy pizzafutárra bíznánk a mindennapi vacsora biztosítását. Rachael Ray amerikai sztárséf tökélyre fejlesztette a gyors vacsorák koncepcióját: az 1 nap - 20 gyors vacsora program lényege, hogy ha egy napot rászánunk a főzésre, és ötféle ételből főzünk jó nagy adagot, akkor abból 20 napra való vacsora is kijöhet. Az őszi szünetben akár ezt a technikát is érdemes kipróbálni, de ha ilyen nagy főzésre nincs idő, akkor érdemes az alábbi gyűjteményt elmenteni, az alábbi receptek bármikor előkaphatók, ha nincs ötletetek esti vacsorára.
Welsh rarebit Jamie módra
15 gyors vacsora - hogy 3 hétig ne legyen a vacsira gondod

Hozzávalók 4 szelethez:

2 db tojássárgája
4 nagy szelet fehér kenyér
1 kk mustár
150 g krémsajt
4 ek csilis lekvár
100 g reszelt cheddar sajt
Worcester-szósz

bors

A krémsajthoz hozzáadjuk a mustárt és a tojássárgáját, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt cheddar sajtot, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. Megpirítjuk a kenyerek mindkét oldalát (vékonyan megkenjük a csililekvárral), és rákenjük a szendvicskrémet. Addig grillezzük, amíg megolvad a krém, és enyhén bugyogni kezd. Ha kész, tányérokra tesszük, késheggyel berácsozzuk a tetejét, és Worcester-szósszal locsoljuk meg.
Diós ricottagömbök
Egy vega, egy húsos: 2 gyors vacsora

Hozzávalók 4 személyre:

5 dkg dió
25 dkg ricotta
só, frissen őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj a formázáshoz

A diót késsel aprítsuk durvára. A ricottát keverjük el sóval, borssal, az aprított fokhagymával. Enyhén beolajozott kézzel formázzunk gömböket a masszából, majd forgassuk meg a durvára darált dióban. Fogyasszunk mellé teljes kiőrlésű kenyeret vagy péksüteményt.
Ananászos csirke



Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemellfilé
1 ananász
1 fej hagyma
1 citrom
1 dl húsleves
1 dl kókusztej
1 ek madras currypor (enyhe)
friss koriander zöldje ízlés szerint
3 ek napraforgóolaj


Mossuk meg, és kockázzuk fel a csirkemellet. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, enyhén pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát és a curryport. Adjuk hozzá a felkockázott húst, pirítsuk meg, majd öntsük rá a húslevest és a kókusztejet, sózzuk, ha szükséges (a leves sósságától függ). Főzzük, míg a csirke megpuhul, ekkor adjuk hozzá a megpucolt, felkockázott ananászt. Néhány percig főzzük, majd tálaláskor szórjunk rá friss korianderleveleket, és kínáljunk mellé köretnek jázminrizst.
Gőzölt tojás



Hozzávalók 1 főre:

2 tojás
2 tk puha vaj
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
2 vékony szelet rozskenyér

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra és felforralunk 1 liter vizet.

Szükségünk van két darab kisméretű kerámiatálkára és egy üvegedényre, amiben kényelmesen elférnek a kis tálkák.

Gazdagon kivajazzuk a két formát, sóval és borssal megszórjuk, és egyenként beleütjük a tojásokat. Egy egész pici darabka vajat teszünk a tojások tetejére is.

Beleültetjük az edénykéket az üvegtálba és az oldalmagasságuk 2/3-ig töltjük fel a forró vízzel. Betesszük a sütőbe és 7-10 percet gőzöljük. Az utolsó pár percben megpirítjuk a kenyérszeleteket.

A tojások akkor készültek el, mikor a sárgájuk tetején opálos réteg jelenik meg - ilyenkor a sárgája még krémesen folyós, a fehérje pedig puha, de már vágható. Ha jobban átfőtt tojást szeretnénk, hagyjuk bent még további 2 percet.

A sütőből kivéve, egy lapos fém szedőlapáttal tudjuk a legkönnyebben kiemelni a forró edényeket a vízfürdőből. Azonnal tálaljuk a pirítósokkal.

Tipp: Nagyon finom szarvasgombával, szarvasgombaolajjal tálalva is.
Sajtos-baconös lepény



Hozzávalók:

5-6 szelet bacon
1 nagy fej lila hagyma
10 dkg natúr krémsajt
kevés zöldfűszer-keverék
25-30 dkg (fél csomag mirelit) leveles tészta
5-10 dkg reszelt (pl. Gouda) sajt

A bacont feldaraboljuk és megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és a zsírjában pár perc alatt megfonnyasztjuk a lila hagymát. A sütőt 200 fokra melegítjük. A leveles tésztát kinyújtjuk/hajtogatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, a peremeit felhajtjuk. A krémsajtot elkeverjük a zöld fűszerekkel, megkenjük vele a leveles tésztát, aztán rászórjuk a hagymát, a bacont és végül a reszelt sajtot. 20-25 percig sütjük.
Ham and eggs




NLCafé
f Ajánlom

A hétköznapok menedzselése örök kihívás, és még a legtökéletesebb tervezés mellett is gyakran előfordul, hogy csak egy gyors vacsorára van idő. Hogy mennyire nem vagyunk egyedül a problémával, azt sztárséfek sora bizonyítja: Jamie Olivertől Stahl Juditig szinte mindenkinek van legalább egy “gyors" könyve/műsora, tele olyan receptekkel, melyekkel színes, változatos étrendünk lehet a zsúfolt munkanapokon is anélkül, hogy pizzafutárra bíznánk a mindennapi vacsora biztosítását. Rachael Ray amerikai sztárséf tökélyre fejlesztette a gyors vacsorák koncepcióját: az 1 nap - 20 gyors vacsora program lényege, hogy ha egy napot rászánunk a főzésre, és ötféle ételből főzünk jó nagy adagot, akkor abból 20 napra való vacsora is kijöhet. Az őszi szünetben akár ezt a technikát is érdemes kipróbálni, de ha ilyen nagy főzésre nincs idő, akkor érdemes az alábbi gyűjteményt elmenteni, az alábbi receptek bármikor előkaphatók, ha nincs ötletetek esti vacsorára.
Welsh rarebit Jamie módra
15 gyors vacsora - hogy 3 hétig ne legyen a vacsira gondod

Hozzávalók 4 szelethez:

2 db tojássárgája
4 nagy szelet fehér kenyér
1 kk mustár
150 g krémsajt
4 ek csilis lekvár
100 g reszelt cheddar sajt
Worcester-szósz

bors

A krémsajthoz hozzáadjuk a mustárt és a tojássárgáját, és alaposan kikeverjük. Hozzáadjuk a reszelt cheddar sajtot, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük. Megpirítjuk a kenyerek mindkét oldalát (vékonyan megkenjük a csililekvárral), és rákenjük a szendvicskrémet. Addig grillezzük, amíg megolvad a krém, és enyhén bugyogni kezd. Ha kész, tányérokra tesszük, késheggyel berácsozzuk a tetejét, és Worcester-szósszal locsoljuk meg.
Diós ricottagömbök
Egy vega, egy húsos: 2 gyors vacsora

Hozzávalók 4 személyre:

5 dkg dió
25 dkg ricotta
só, frissen őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj a formázáshoz

A diót késsel aprítsuk durvára. A ricottát keverjük el sóval, borssal, az aprított fokhagymával. Enyhén beolajozott kézzel formázzunk gömböket a masszából, majd forgassuk meg a durvára darált dióban. Fogyasszunk mellé teljes kiőrlésű kenyeret vagy péksüteményt.
Ananászos csirke
15 gyors vacsora - hogy 3 hétig ne legyen a vacsira gondod

Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg csirkemellfilé
1 ananász
1 fej hagyma
1 citrom
1 dl húsleves
1 dl kókusztej
1 ek madras currypor (enyhe)
friss koriander zöldje ízlés szerint
3 ek napraforgóolaj


Mossuk meg, és kockázzuk fel a csirkemellet. Forrósítsunk fel 2 evőkanál olajat, enyhén pirítsuk meg benne az apróra vágott hagymát és a curryport. Adjuk hozzá a felkockázott húst, pirítsuk meg, majd öntsük rá a húslevest és a kókusztejet, sózzuk, ha szükséges (a leves sósságától függ). Főzzük, míg a csirke megpuhul, ekkor adjuk hozzá a megpucolt, felkockázott ananászt. Néhány percig főzzük, majd tálaláskor szórjunk rá friss korianderleveleket, és kínáljunk mellé köretnek jázminrizst.
Gőzölt tojás
15 gyors vacsora - hogy 3 hétig ne legyen a vacsira gondod

Hozzávalók 1 főre:

2 tojás
2 tk puha vaj
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
2 vékony szelet rozskenyér

A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra és felforralunk 1 liter vizet.

Szükségünk van két darab kisméretű kerámiatálkára és egy üvegedényre, amiben kényelmesen elférnek a kis tálkák.

Gazdagon kivajazzuk a két formát, sóval és borssal megszórjuk, és egyenként beleütjük a tojásokat. Egy egész pici darabka vajat teszünk a tojások tetejére is.

Beleültetjük az edénykéket az üvegtálba és az oldalmagasságuk 2/3-ig töltjük fel a forró vízzel. Betesszük a sütőbe és 7-10 percet gőzöljük. Az utolsó pár percben megpirítjuk a kenyérszeleteket.

A tojások akkor készültek el, mikor a sárgájuk tetején opálos réteg jelenik meg - ilyenkor a sárgája még krémesen folyós, a fehérje pedig puha, de már vágható. Ha jobban átfőtt tojást szeretnénk, hagyjuk bent még további 2 percet.

A sütőből kivéve, egy lapos fém szedőlapáttal tudjuk a legkönnyebben kiemelni a forró edényeket a vízfürdőből. Azonnal tálaljuk a pirítósokkal.

Tipp: Nagyon finom szarvasgombával, szarvasgombaolajjal tálalva is.
Sajtos-baconös lepény
15 gyors vacsora - hogy 3 hétig ne legyen a vacsira gondod

Hozzávalók:

5-6 szelet bacon
1 nagy fej lila hagyma
10 dkg natúr krémsajt
kevés zöldfűszer-keverék
25-30 dkg (fél csomag mirelit) leveles tészta
5-10 dkg reszelt (pl. Gouda) sajt

A bacont feldaraboljuk és megsütjük, majd kivesszük a serpenyőből és a zsírjában pár perc alatt megfonnyasztjuk a lila hagymát. A sütőt 200 fokra melegítjük. A leveles tésztát kinyújtjuk/hajtogatjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, a peremeit felhajtjuk. A krémsajtot elkeverjük a zöld fűszerekkel, megkenjük vele a leveles tésztát, aztán rászórjuk a hagymát, a bacont és végül a reszelt sajtot. 20-25 percig sütjük.
Ham and eggs
15 gyors vacsora - hogy 3 hétig ne legyen gondod a vacsira

Hozzávalók 2 főre:

4 db tojás
4-6 szelet bacon
só, frissen őrölt fekete bors
a sütéshez pár csepp étolaj
10-12 szem koktélparadicsom vagy 2-3 nagy paradicsom
néhány szelet bagett vagy kenyér

A baconszeleteket megpirítjuk, a tojásokat megsütjük, a kenyér- vagy bagettszeleteket megpirítjuk. Friss paradicsommal, a tojásokat enyhén megsózva, borsozva tálaljuk.
Lencsés sültcékla-saláta gránátalmával



Hozzávalók:

1 tk só
2 babérlevél
20 dkg lencse
1 dl olívaolaj
2-3 ek balzsamecet
1,5 cm reszelt gyömbér
2 szál újhagyma
1 narancs reszelt héja
1 narancs leve
4 cékla
2 gránátalma

A lencsét előző este hideg vízbe áztatjuk. A céklákat megmossuk, majd egyesével kis darab alufóliába csomagoljuk úgy, hogy mindegyikre 1-1 evőkanál olívaolajat és sót teszünk. 200 fokon megsütjük (ha könnyedén beleszalad a villa, akkor jó). Másnap a lencsét roppanósra főzzük a 2 babérlevéllel és egy teáskanál sóval, majd leszűrjük, hideg vízzel átmossuk, és konyhai papírtörlőre terítve megszárítjuk. A céklákat kicsomagoljuk, meghámozzuk, majd apró kockákra vágjuk, és a lencsével összekeverjük. A gyömbért lereszeljük, és a salival összekeverjük. A gránátalmát félbevágjuk és kimagozzuk. A narancs héját lereszeljük, levét kinyomkodjuk. Az újhagymát finomra vágjuk, és a lencséhez keverjük a gránátalmával együtt. A narancs levéből, reszelt héjából, az olajból és a balzsamecetből botmixer segítségével emulziót készítünk. A salátához adjuk.
Csirkeszárny hagymával



Hozzávalók:

10 közepes fej lila hagyma
1,5 kg csirkeszárny

Hozzávalók a fűszerkeverékhez:

1 ek tengeri só
1 dl olívaolaj
1 kk fűszerpaprika
1 kk szerecsendió
1 kk Cayenne-bors
1 kk durvára tört mustármag

A fűszereket az olívaolajjal összekeverjük, majd alaposan bedörzsöljük a csirkeszárnyakat. 3-4 órát, de akár egy napot is hagyhatjuk állni, mielőtt megsütnénk.

A hagymákat megtisztítjuk, egészben hagyjuk, és a csirkeszárnyakkal együtt római vagy jénai tálba tesszük. 190-200 fokos sütőben másfél óra alatt megsütjük. Salátával tálaljuk.
Lengyel palacsinta



Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 tojás
2 dl tej
1 kk élesztőpor
2 alma
3 ek cukor
csipetnyi só
a sütéshez: vaj

A lisztet keverőtálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk, ebbe ütjük a tojásokat. A tejben simára keverjük az élesztőt, és apránként ezt is a tésztához adjuk. Sima masszává keverjük, majd 20 percig állni hagyjuk. A meghámozott almák húsát nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A cukorral összekeverjük, majd a sóval együtt rögtön a tésztához dolgozzuk. Kis merőkanál segítségével vajban mindkét oldalukat pirosra sütjük (2-3 darabot készíthetünk egyszerre). Melegen, cukorral megszórva tálaljuk.
Sült sajtgolyó



Hozzávalók:

15 dkg sajt (nálam Gouda)
2 db tojás
kevés só
13 dkg liszt
olaj a sütéshez

Az olajat kisebb serpenyőbe öntjük, és közepes, vagy picit nagyobb lángon melegíteni kezdjük. A sajtot lereszeljük, majd hozzáadunk minden egyebet és összegyúrjuk. Gombócokat formázunk belőle és a bő olajban kisütjük.
Töltött gomba



Hozzávalók:

2 gerezd fokhagyma
80 dkg tölteni való közepes méretű csiperke
25 dkg krémfehér sajt
2 dl natúr joghurt
20 dkg füstölt tarja
1 tojás
10 dkg reszelt Gouda sajt
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
bors, só

A gombák tönkjét távolítsuk el, ha szükséges, pucoljuk a gombákat, ha szép a külsejük, hagyjuk rajta a vékony, külső hártyát, ekkor csak mossuk. A krémfehér sajtot villával törjük össze, keverjük el a joghurttal, a tojással, az apróra vágott sonkával, a zúzott fokhagymával, a vágott petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Helyezzük a gombákat sütőpapírral bélelt tűzálló tálra, sózzuk, borsozzuk a belsejüket, töltsük meg a sajtkrémmel, szórjuk meg a reszelt sajttal, majd 220 fokra melegített sütőben süssük 25-30 perc alatt készre.
Fűszeres babfasírt



Hozzávalók:

1 fej vöröshagyma
2 db tojás
2 konzerv fehér bab
ízesítéshez só
formázáshoz zsemlemorzsa
1 teáskanál őrölt római kömény
ízlés szerint citrom reszelt héja
pár csepp citrom leve
ízesítéshez őrölt bors
1 csokor petrezselyem
sütéshez olaj

A lecsöpögtetett babot tálba tesszük, villával összetörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a felaprított petrezselymet és a tojást. Sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját, pár csepp citromlevet, elkeverünk benne kb. 3-4 evőkanál zsemlemorzsát, hogy formázható masszát kapjunk. Gömböket formázunk, zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. Készíthetünk hozzá mártogatóst: 2 dl passzírozott paradicsomot elkeverünk 1 teáskanál csípőspaprika-krémmel, 1 gerezd zúzott fokhagymával, 1 teáskanál mézzel.
Kínaikel-saláta tojásos-mustáros öntettel



Hozzávalók:

1 dl olaj
1 db citrom leve
40 g mustár
2 db főtt tojás
őrölt fehér bors
1 db nagy fej kínai kel

A kínai kelt megtisztítjuk, és jól megmossuk, vastag torzsáját kivágjuk, leveleire szedjük. A nagyobb leveleket kisebb darabokra tépkedjük szét, majd tegyük a hűtőszekrénybe. A megtisztított kemény tojások fehérjéjét apró kockára vágjuk.

A sárgáját villával összetörjük, olajjal, mustárral, az átszűrt citrom levével, sóval, kevés borssal összekeverjük, majd ezt az öntetet ráöntjük a hideg salátára, és óvatosan megforgatjuk.

Fa- vagy üvegtálba rakjuk, és a tetejére szórjuk az összevágott tojásfehérjét.
Mascarponés rizottó



Hozzávalók 4 személyre:

1 fej vöröshagyma
2 ek mascarpone
1 l alaplé
5 dkg (reszelt) parmezán
0,5 dl olívaolaj
2 dl tejszín
10 dkg vaj
1 dl fehérbor
1 gerezd fokhagyma
2 pohár (4 dl, más kerek szemű rizottó rizs is megfelel) arborio

A hagymákat megfonnyasztjuk az olajon és a vaj felén, majd ráöntjük a rizst, és átforgatjuk. Ezután apránként hozzáadjuk az alaplevet, miközben a rizst folyamatosan kevergetjük. Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a bort, a tejszínt és a mascarponét. Majd lehúzzuk a tűzről és rátesszük a maradék vajat. 5-10 percig pihentetjük, majd rászórjuk a reszelt parmezánt.

Citrom reszelt héjával és mentalevelekkel megszórva tálaljuk.

Ami mellé ajánljuk: kacsával vagy libával isteni, de vegáknak grillezett gombával is beválhat.
Farfalle citromos-petrezselymes vöröslencse-szósszal



Hozzávalók:

1 csokor petrezselyem
ízlés szerint őrölt bors
3 dl tejszín
2 evőkanál olívaolaj
15 dkg vörös lencse
1 db citrom leve
1 csokor újhagyma
40 dkg farfalle
pár csipet só

A vörös lencsét annyi vízben, hogy elfedje, megfőzzük. A hagymát megmossuk, apróra vágjuk, majd az olajon megfonnyasztjuk, hozzáfacsarjuk a citrom levét, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk a vörös lencsét, sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott petrezselymet adunk hozzá.

forrás:nlcafe.hu
anna4459 anna4459
Címkék: sütő végzi, rohanó hétköznapokon, hétköznapok menedzselése, legtökéletesebb tervezés, gyors vacsorára, zsúfolt munkanapokon,

❤Diós Charlotte❤Ahogy ÉN készítem❤
dl vizet edénybe öntünk, beleszórjuk a kristálycukrot és kevergetve felforraljuk. A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A szirup egy részével meglocsoljuk a lefektetett piskótákat, a többit 1 dl tejszínnel és a mézzel elkeverjük, majd megint felforraljuk. Kicsit hagyjuk hűlni, és feloldjuk benne a zselatint. A maradék tejszínt a fixálóval és a mascarponét külön-külön felhabosítjuk. A mascarponéba belekeverjük a darált diót, porcukrot, beleforgatjuk a tejszínhabot, és apránként a zselatint is ...
bubszi bubszi
“Ó, vaslábas, te guszta kis jószág!”
barátainkkal, hogy hol lehet vajon hozzájutni olyan igazi, nagy vaslábasra, amiben a film ikonikus étele, a boeuf bourgignon készült. Akkoriban, amikor a filmet vetítették - 8 évvel ezelőtt - még nehezen lehetett itthon vaslábast találni, így egy kicsit olyan volt a kapcsolatunk vele, mint egy plátói szerelem. Képeket nézegettünk, aztán külföldi utakon, amikor csak tehettük, szaküzleteket keresgéltünk, és ha találtunk, akkor élőben is kipróbáltuk, emelgettük, és megnéztük, milyen is pontosan. ...
anna4459 anna4459
***Tepsis képviselő süti***
Hozzávalók Tészta 20 dkg Rama 2,5 dl víz 15 dkg liszt 6 db tojás pici só Krém 5 dl tej 3-4 evőkanál cukor 2 cs főzős vaníliás pudingpor 25 dkg Rama Elkészítés 1.A tésztához 2,5 deci vizet a gázra helyezünk egy edényben, felolvasztunk benne 20 dkg Ramát, majd amikor felfő, belekeverünk fakanállal 15 dkg lisztet. Pár percig kevergetjük és addig főzzük, amíg a massza az edény falától el nem válik. Levesszük a tűzről, 1-2 percig ...
bubszi bubszi
**CSOKIS-MEGGYES MUFFIN**&**ISTENI**lehet**
Hozzávalók: 15dkg liszt 8dkg cukor 1dl tej 1 csomag sütőpor 1 púpozott evőkanál kakaópor 5dkg étcsokoládé 20dkg magozott meggy 12,5 dkg vaj Elkészítés: Az étcsokit késsel kisebb-nagyobb darabokra vágom. A liszt, cukor, kakaópor,sütőpor keverékéhez hozzáadom az olvasztott vajat és a tejet. Ha ez megvan hozzáadom a meggyet is(nem baj ha kicsit több. Ízlések és pofonok). Ezt a masszát előmelegített sütőben kikent vagy muffin formába való ...
bubszi bubszi
. Van, amit nem lehet
megszabadulok, aztán mehetünk a Picivel úszni, az állítólag jót tesz a számítógép előtt ücsörgőknek. Szóval, a Nem lehet abbahagyni csirketál receptje alább látható. Érdemes nagy adagot csinálni, mert még a gyerekek sem állnak meg egy husinál. Az íze kicsit a balatoni paprikás lisztben sült halakét idézi, megbolondítva egy kis sült hagymával. Rizs és zöldsaláta, savanyúság egyaránt illik hozzá. Nem lehet abbahagyni csirketál Hozzávalók: 1 csirke (vagy combok), liszt, piros ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
.........Fánkok........
mélyedés maradjon fehér!). ...Tippek: * A tiroli fánk a fánkok táborában a viszonylag egyszerűek közé tartozik, de a fánk készítési alapszabályokat feltétlenül tartsuk be. Tekintettel arra, hogy ujjainkkal nyújtjuk (kicsit úgy, mint a lángost), nem kell annyira aggódni a teljesen egységes forma miatt. * Sütésnél csak annyi fánkot tegyünk egyszerre a lábasba, amennyi kényelmesen elfér. A sütés nem tart sokáig, ne gyorsítsuk azáltal, hogy túl sok ...
kati53 kati53
2011. május 30. Házi fagyi, a
legeslegjobb Az anyai nagymamámat Nyuszikának hívták. Nagyon szép asszony volt, az a fajta, aki 4 gyermeke mellett (szegénységben is) mindig mosolygós és kedves tudott lenni, és volt energiája arra, hogy a temérdek házi munka mellett csinosan öltözzön, és egy kicsit kifesse magát. Általában virágos ruhákban járt, mindet maga készítette, akárcsak a gyermekeinek, és később nekünk, az unokáknak. De ő varrt huzatot a kanapéra, a fotelekre, sőt, a függönyöket is ő készítette, ezen túl ...
horvathnemagdi horvathnemagdi
Süti ajánló
Gyermekcsemege tallér recept jamborlulu
Banános süti klara50
Banános tiramisu klementinagidro
zsokazsoka magdus39
Mézes csillagok 1vargaildyko
Recept jjanosne
Mákos citromos nnpapszi
Kakaós őszibarack torta kabdeboklara
Piték agimami7
Egyensúly tészta klarika47
Szárnyas receptek
5 isteni lasagne recept grimilda
Legényfogó leves suzymama
Májgaluska tészta (levesbetét) recept jamborlulu
Sz betűs receptek horvathnemagdi
Édes-savanyú csirke II bubszi
Baconos BBQ csirkemell bkisseva
Zsírjában sült pecsenye kacsamáj hidegen friss zöldségekkel toth_beata
Ínyenc tarja horvathnemagdi
Tengeri hal ropogós bundában, zsokanita
Gazdag gulyás rochlitzne
Marhából készült ételek
Hirtelen sült húsok horvathnemagdi
Müszaka (török étel) bulac57
Hortobágyi palacsinta horvathnemagdi
vajdasági húsgombócleves ibolya58
Sörben sült marha 1vargaildyko
Wellington bélszín rochlitzne
Gombás-vörösboros gulyás 1vargaildyko
Göngyölt marhaszelet Vízi verébbel horvathnemagdi
Csángó gulyás zsuzsa1016
Receptek horvathnemagdi
Sertésből készült ételek
Toroskáposzta recept baggesz20
Pasifogó tepsis hús rochlitzne
gödöllői töltött csirke ibolya58
*UPDATE* Rizseshús 1vargaildyko
Paloc gulyás Krisztitől gabfe
borsodi sonkás pecsenye ibolya58
Fűszeres sertéstarja sajtos brokkolimuffinnal és paprikamárt toth_beata
ÍNYENC TÖLTÖTT liba bubszi
Hortobágyi palacsinta 1. bubszi
Kolbászhússal töltött, sörben sült dagadó suzymama
Halból készült ételek
Kató-féle halászlé bubszi
Részeges ponty jozsef_olah_9843
Lazacfilé spenóttal,... bulac57
T betűs receptek horvathnemagdi
Füstölt lazac saláta pirított bubszi
Gyömbéres lencse füstölt angol bubszi
Lazac-steak salátával migova
Rántott magvas pontyrudacskák tereza54
Pisztráng sütve II. bubszi
Kapros pisztráng jozsef_olah_9843
Vad ételek
Áfonya, a csodabogyó horvathnemagdi
kisalföldi fácánleves ! ibolya58
Vadpástétom rakott makarónival bubszi
Fácán fügével és szőlővel 1vargaildyko
Fácán raguleves recept baggesz20
Hogyan készül a dödölle? grimilda
Fácán római tálban lilikonyhaja
Szarvasgulyás recept boszorlany
Borsikafű nnpapszi
szegedi fácángulyás ! ibolya58
Spagetti ajánló
Spagetti diómártással veronika74
Suzy és Tekergő mesebeli spagettije húsgombócokkal recept jamborlulu
Carbonara, ahogy én készítem recept baggesz20
Tepsis spagetti zsuzsipolgar
Szalonnás-sütőtökös tészta recept gonda_katalin
Minestrone leves recept toth_beata
Gombás spagetti carbonara veronika74
Paradicsomos spagetti recept jamborlulu
Spagetti holland módra rochlitzne
Paella Costa Brava módra bubszi
Pizza receptek
Krumplikavalkád színesen horvathnemagdi
Sajtos rúd vorosrozsa66
Olasz pizza házilag ,,1" nanoka72
Pizzakalauz "Gézutól" spanyolsky
Tonhalas pizza bulac57
Kenyér lángos horvathnemagdi
Pizzás csiga madlen40
Pizza margherita recept boszorlany
Pizza alaptészta recept donaldduck
Pizza lilahagymával recept kovacs_zsoka
Hamburger receptek
Gombás hamburger recept kovacs_zsoka
Kevés munkával horvathnemagdi
Viszlát, tartósító: mustár készítése házilag tinka1951
Sajtos hamburger bubszi
Szezám(mag)! Tárulj! horvathnemagdi
A tökéletes hamburgerzsemle recept gonda_katalin
Házi hamburger és hamburgerzsemle horvathnemagdi
Válassza a szóját! margoka59
mustár készítése házilag irmus
Ázsiai hamburger klerierzsi
Házi Receptek - A felhasználóink által beküldött legfinomabb receptek gyűjteménye.
© 2013 TVN.HU